Zahraničná politika
Taliban sľúbil, v Moskve , že sa nedotknú strednej Ázii

Delegáti afganského Talibanu (teroristická organizácia zakázaná v Rusku) v Moskve sľúbili predstaviteľom ruskej vlády, aby neporušili integritu krajín Strednej Ázie. Informovala o tom oficiálna webová stránka ruského ministerstva zahraničných vecí.


Počas rozhovorov osobitný vyslanec ruského prezidenta pre blízkovýchodnú republiku Zamir Kabulov vyjadril znepokojenie nad destabilizáciou situácie na severe krajiny a vyzval Taliban, aby zabránil odchodu konfliktu z Afganistanu. Členovia delegácie zaručili bezpečnosť hraníc štátov Strednej Ázie a zahraničných misií na území krajiny.


Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov predtým uviedol, že situácia v Afganistane sa rýchlo zhoršuje. Minister to spojil s stiahnutím amerických vojakov z krajiny. Tak či onak, Moskva bude aj naďalej plniť svoje povinnosti podľa Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO) a urobí všetko pre potlačenie agresie.


https://lenta.ru/news/2021/07/08/kabulov/


Delegáti afganského Talibanu (teroristická organizácia zakázaná v Rusku) v Moskve sľúbili predstaviteľom ruskej vlády, aby neporušili integritu krajín Strednej Ázie. Informovala o tom oficiálna webová stránka ruského ministerstva zahraničných vecí. Počas rozhovorov osobitný vyslanec ruského prezidenta pre blízkovýchodnú republiku Zamir Kabulov vyjadril znepokojenie nad destabilizáciou situácie na severe krajiny a vyzval Taliban, aby zabránil odchodu konfliktu z Afganistanu. Členovia delegácie zaručili bezpečnosť hraníc štátov Strednej Ázie a zahraničných misií na území krajiny. Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov predtým uviedol, že situácia v Afganistane sa rýchlo zhoršuje. Minister to spojil s stiahnutím amerických vojakov z krajiny. Tak či onak, Moskva bude aj naďalej plniť svoje povinnosti podľa Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO) a urobí všetko pre potlačenie agresie. https://lenta.ru/news/2021/07/08/kabulov/
Upravené 8. 7. 2021 o 21:44

Takhle se dělá velká politika, tchajwanec pepek vyskoc jim může akorát nosit samovar...


Takhle se dělá velká politika, tchajwanec pepek vyskoc jim může akorát nosit samovar...
391
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept