Zahraničná politika
Afgánistán opět klíčový

https://t.me/ksbspravyforum/7586
To, co se nyní děje přímo v Afgánistánu a souběžně s tím v Moskvě a Teheránu má naprosto zásadní význam pro uspořádání vektorů zájmů v této části Světa. A Rusko a Putin opět v roli lídrů.


https://t.me/ksbspravyforum/7586 To, co se nyní děje přímo v Afgánistánu a souběžně s tím v Moskvě a Teheránu má naprosto zásadní význam pro uspořádání vektorů zájmů v této části Světa. A Rusko a Putin opět v roli lídrů.

Delegace politické kanceláře hnutí Taliban (zakázaná v Ruské federaci) při konzultacích v Moskvě se zvláštním vyslancem ruského prezidenta pro Afghánistán Zamirem Kabulovem ujistila, že neporuší hranice středoasijských států. To je uvedeno ve zprávě ruského ministerstva zahraničí zveřejněné ve čtvrtek.


„Od talibů byly obdrženy záruky týkající se neporušení hranic středoasijských států tímto uskupením, jakož i záruky bezpečnosti diplomatických a konzulárních misí cizích států na území Afghánistánu,“ uvedl diplomatický útvar .


„Samostatně bylo zdůrazněno pevné odhodlání uskupením bojovat proti hrozbě ISIS (dřívější název teroristické skupiny Islámský stát zakázaný v Rusku, IS - TASS) v Afghánistánu a vymýtit výrobu drog v zemi po skončení občanské války , “dodalo ruské ministerstvo zahraničí.


Zvláštní vyslanec ruského prezidenta pro Afghánistán poukázal na znepokojení ruské strany nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzval k zabránění jeho šíření mimo republiku.


"Během jednání byla projednávána situace v Afghánistánu a vyhlídky na zahájení meziafghánských rozhovorů. Ruská strana vyjádřila znepokojení nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzvala k zabránění jeho šíření mimo zemi," uvedla ruská strana Řeklo ministerstvo zahraničí.


Dne 5. července tiskové středisko pohraničních jednotek Státního výboru pro národní bezpečnost Tádžikistánu oznámilo, že přes hranice přešlo do země 1037 vojáků vládních jednotek Afgánistánů, které byly během ozbrojených střetů s Talibanem nuceny ustoupit. Za poslední dva týdny došlo k několika takovým případům. Tiskové středisko uvedlo, že na základě zásady dobrého sousedství a nezasahování do vnitřních záležitostí Afghánistánu byl afghánské armádě povolen přesun na tádžické území.
https://tass.ru/politika/11860227?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Podle všeho to vypadá, že Rusko dostalo carte blanche v jednání s Afghánistánem. Západ je zticha (zatím jsem nezaznamenal žádná vyjádření, ani od malobritů), GP potřebuje "zlatou stezku" a Afghánistán dostává šanci ukončit válku mírovou cestou.


"Dobytí Afghánistánu vojenskými prostředky není naší politikou." Naším postojem je najít politické řešení afghánských problémů, o nichž se v Dohá diskutuje. Znovu jsme potvrdili náš závazek k politickému řešení zde v Moskvě, “řekl Shahin.


Zajímavé, že zakázané hnutí a bývalý nepřítel hledá politické řešení afghánských problémů v Moskvě, že? Kromě toho slibuje "vymýtit výrobu drog" a zdůrazňuje "pevné odhodlání uskupení bojovat proti hrozbě ISIS".
Schopnosti Ruska v nalezení mírových řešení vojenských konfliktů jsou prokázané v praxí a jeho autorita každým dnem roste.


Delegace politické kanceláře hnutí Taliban (zakázaná v Ruské federaci) při konzultacích v Moskvě se zvláštním vyslancem ruského prezidenta pro Afghánistán Zamirem Kabulovem ujistila, že neporuší hranice středoasijských států. To je uvedeno ve zprávě ruského ministerstva zahraničí zveřejněné ve čtvrtek. „Od talibů byly obdrženy záruky týkající se neporušení hranic středoasijských států tímto uskupením, jakož i záruky bezpečnosti diplomatických a konzulárních misí cizích států na území Afghánistánu,“ uvedl diplomatický útvar . „Samostatně bylo zdůrazněno pevné odhodlání uskupením bojovat proti hrozbě ISIS (dřívější název teroristické skupiny Islámský stát zakázaný v Rusku, IS - TASS) v Afghánistánu a vymýtit výrobu drog v zemi po skončení občanské války , “dodalo ruské ministerstvo zahraničí. Zvláštní vyslanec ruského prezidenta pro Afghánistán poukázal na znepokojení ruské strany nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzval k zabránění jeho šíření mimo republiku. "Během jednání byla projednávána situace v Afghánistánu a vyhlídky na zahájení meziafghánských rozhovorů. Ruská strana vyjádřila znepokojení nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzvala k zabránění jeho šíření mimo zemi," uvedla ruská strana Řeklo ministerstvo zahraničí. Dne 5. července tiskové středisko pohraničních jednotek Státního výboru pro národní bezpečnost Tádžikistánu oznámilo, že přes hranice přešlo do země 1037 vojáků vládních jednotek Afgánistánů, které byly během ozbrojených střetů s Talibanem nuceny ustoupit. Za poslední dva týdny došlo k několika takovým případům. Tiskové středisko uvedlo, že na základě zásady dobrého sousedství a nezasahování do vnitřních záležitostí Afghánistánu byl afghánské armádě povolen přesun na tádžické území. https://tass.ru/politika/11860227?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Podle všeho to vypadá, že Rusko dostalo carte blanche v jednání s Afghánistánem. Západ je zticha (zatím jsem nezaznamenal žádná vyjádření, ani od malobritů), GP potřebuje "zlatou stezku" a Afghánistán dostává šanci ukončit válku mírovou cestou. "Dobytí Afghánistánu vojenskými prostředky není naší politikou." Naším postojem je najít politické řešení afghánských problémů, o nichž se v Dohá diskutuje. Znovu jsme potvrdili náš závazek k politickému řešení zde v Moskvě, “řekl Shahin. Zajímavé, že zakázané hnutí a bývalý nepřítel hledá politické řešení afghánských problémů v Moskvě, že? Kromě toho slibuje "vymýtit výrobu drog" a zdůrazňuje "pevné odhodlání uskupení bojovat proti hrozbě ISIS". Schopnosti Ruska v nalezení mírových řešení vojenských konfliktů jsou prokázané v praxí a jeho autorita každým dnem roste.

Afghánistán je vstupní branou na cestě z Evropy do Indie nebo Číny. A dobré jméno Rusů (potažmo sovětů) nebylo pošpiněno ani konfliktem. Však zkušenosti Afghánců s "ruským blokem" sahají až do carského Ruska a jsou velmi dobré. A jestli si dobře pamatuju, tak už před několika lety žádali Afghánci Putina (a spol) o pomoc.
Amíci mají odejít do posledního srpna a já jen doufám, že v klidu a ne s nějakým "dárkem". Amíci odcházejí z téhož důvodu jako onehdá SSSR. Ani Bidenova poslední "triumfální" cesta po Evropě nezajistila od kolonií tolik potřebné peníze, spíš je jasné, že kolonie už servilností neoplývají. Ono se o tom v našich stále servilních (bohužel) médiích informuje úplně jinak.


Afghánistán je vstupní branou na cestě z Evropy do Indie nebo Číny. A dobré jméno Rusů (potažmo sovětů) nebylo pošpiněno ani konfliktem. Však zkušenosti Afghánců s "ruským blokem" sahají až do carského Ruska a jsou velmi dobré. A jestli si dobře pamatuju, tak už před několika lety žádali Afghánci Putina (a spol) o pomoc. Amíci mají odejít do posledního srpna a já jen doufám, že v klidu a ne s nějakým "dárkem". Amíci odcházejí z téhož důvodu jako onehdá SSSR. Ani Bidenova poslední "triumfální" cesta po Evropě nezajistila od kolonií tolik potřebné peníze, spíš je jasné, že kolonie už servilností neoplývají. Ono se o tom v našich stále servilních (bohužel) médiích informuje úplně jinak.

21-07-08 19 : 30
Konzultace s delegací Talibanu
1378-08-07-2021


ZPRÁVA O MÉDIÍCH


8.července vedl zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Afghánistán Z. N. Kabulov konzultace s delegací Politické kanceláře Hnutí Taliban (TD). Během setkání byla projednána situace v IRA a vyhlídky na zahájení interafghánských jednání.


Ruská strana vyjádřila znepokojení nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzvala k zabránění jeho šíření mimo zemi. Taliban obdržel záruky týkající se neporušení hranic středoasijských států seskupením, jakož i záruky bezpečnosti diplomatických a konzulárních misí cizích států na území Afghánistánu.


Zástupci DT potvrdili svůj zájem na dosažení udržitelného míru v zemi prostřednictvím jednání s přihlédnutím k zájmům všech etnických skupin obyvatel země, jakož i jejich připravenosti respektovat lidská práva, včetně žen, v rámci islámských norem a Afghánské tradice.


Samostatně zdůraznil pevné rozhodné skupiny pro boj proti hrozbě LIH v Afghánistánu a vymýcení výroby drog v zemi po skončení občanské války.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4810299


21-07-08 19 : 30 Konzultace s delegací Talibanu 1378-08-07-2021 ZPRÁVA O MÉDIÍCH 8.července vedl zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Afghánistán Z. N. Kabulov konzultace s delegací Politické kanceláře Hnutí Taliban (TD). Během setkání byla projednána situace v IRA a vyhlídky na zahájení interafghánských jednání. Ruská strana vyjádřila znepokojení nad eskalací napětí v severních oblastech Afghánistánu a vyzvala k zabránění jeho šíření mimo zemi. Taliban obdržel záruky týkající se neporušení hranic středoasijských států seskupením, jakož i záruky bezpečnosti diplomatických a konzulárních misí cizích států na území Afghánistánu. Zástupci DT potvrdili svůj zájem na dosažení udržitelného míru v zemi prostřednictvím jednání s přihlédnutím k zájmům všech etnických skupin obyvatel země, jakož i jejich připravenosti respektovat lidská práva, včetně žen, v rámci islámských norem a Afghánské tradice. Samostatně zdůraznil pevné rozhodné skupiny pro boj proti hrozbě LIH v Afghánistánu a vymýcení výroby drog v zemi po skončení občanské války. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4810299
Upravené 9. 7. 2021 o 09:18

zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Afghánistán Z. N. Kabulov

Kabulov, to je přímo matriční. Hlavní město Afghánistánu je Kábul.


[quote="pid:23822, uid:270"]zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Afghánistán Z. N. Kabulov[/quote] Kabulov, to je přímo matriční. Hlavní město Afghánistánu je Kábul.
1.01k
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept