Mimo kategórií
Puzzle Európy

Boli sme na výlete v Šengene a v obchodíku so suvenírmi s tematikou únie som objavil detské puzzle Európy, zaujalo ma hlavne to členenie, nie podľa hraníc, ale podľa niečoho iného. 60e73dce4408a


Veď posúďte sami. Žeby nové plánované členenie Európy?


Boli sme na výlete v Šengene a v obchodíku so suvenírmi s tematikou únie som objavil detské puzzle Európy, zaujalo ma hlavne to členenie, nie podľa hraníc, ale podľa niečoho iného. ![60e73dce4408a](serve/attachment&path=60e73dce4408a) Veď posúďte sami. Žeby nové plánované členenie Európy?
Upravené 8. 7. 2021 o 23:20

Tak to je vtipné. Hranice států nejsou vytisknuté - chybí.
Místo toho bijí do očí obvody jednotlivých dílků, které však nejsou “náhodně zubaté” ve stylu běžných puzzle.
Mají svoji vlastní “logiku” a “politické” tvary.
Škoda, že to není vidět celé...


Tak to je vtipné. Hranice států nejsou vytisknuté - chybí. Místo toho bijí do očí obvody jednotlivých dílků, které však nejsou “náhodně zubaté” ve stylu běžných puzzle. Mají svoji vlastní “logiku” a “politické” tvary. Škoda, že to není vidět celé...

Zajímavé, už si dělají zuby i na Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Slovinsko už zrušili, no to bude dílo!


Zajímavé, už si dělají zuby i na Švýcarsko a Lichtenštejnsko. Slovinsko už zrušili, no to bude dílo!

Žeby nové plánované členenie

Slovensko součástí Maďarska.


[quote="pid:23736, uid:28"]Žeby nové plánované členenie[/quote] Slovensko součástí Maďarska.

Tak ty jsou fakt neuvěřitelné. Já chci vidět víc....smile


Německo rozdělené na tři kusy a v každém kousku jedno významnější město - Berlín - Drážďany-Mnichov.


Tak ty jsou fakt neuvěřitelné. Já chci vidět víc....:) Německo rozdělené na tři kusy a v každém kousku jedno významnější město - Berlín - Drážďany-Mnichov.

Česká Republika, zdá se svou územní celistvost si zachová.


Česká Republika, zdá se svou územní celistvost si zachová.

Slovensko součástí Maďarska.


Prečo takto? prečo nie opačne? Maďarsko súčasťou Slovenska?! Lebo tak to vždy bolo.


[quote="pid:23758, uid:312"]Slovensko součástí Maďarska.[/quote] Prečo takto? prečo nie opačne? Maďarsko súčasťou Slovenska?! Lebo tak to vždy bolo.

pro mě jsou na tom zajímavé dvě věci :
1) proč se tvoří infopole pomocí dětské oblíbené hračky ? Je to perfektní způsob práce s generací budoucnosti
2) že někdo takto oznamuje podle všeho nezbytné přeformátování především staré Evropy.
Ale z hračky se nedozvíme, PROČ k tomu dochází.
I když domyslet si to můžeme.
Geografie je jedna věc, ale podstatné je společenské uspořádání puzzle-Evropy. A to nechává hračka jakoby "otevřené"


pro mě jsou na tom zajímavé dvě věci : 1) proč se tvoří infopole pomocí dětské oblíbené hračky ? Je to perfektní způsob práce s generací budoucnosti 2) že někdo takto oznamuje podle všeho nezbytné přeformátování především staré Evropy. Ale z hračky se nedozvíme, PROČ k tomu dochází. I když domyslet si to můžeme. Geografie je jedna věc, ale podstatné je společenské uspořádání puzzle-Evropy. A to nechává hračka jakoby "otevřené"

Slovensko součástí Maďarska

Maďarsko súčasťou Slovenska


[quote="pid:23758, uid:312"]Slovensko součástí Maďarska[/quote] Maďarsko súčasťou Slovenska

Takže Švýcarsko + Rakousko a sever Itálie se Slovinskem... Takže ČR se matričně vzato, vyhne novému R-U II. Je pro nás zcela jiná cesta a úloha.


Takže Švýcarsko + Rakousko a sever Itálie se Slovinskem... Takže ČR se matričně vzato, vyhne novému R-U II. Je pro nás zcela jiná cesta a úloha.

asi je to toto:

Díky.
Takže v moři mají dílky tvary zvířátek.
Zdá se, že Francie dostala nejtvrdší úder, má uprostřed vyřízlou eiffelovku. Aspoň u jiných států se mi něco podobného rozpoznat nepodařilo.
Vyrobeno v Norsku.
Mají toho víc
https://teiaeducation.ch/product-category/brands/larsen/continent-puzzles/


[quote="pid:23812, uid:52"]asi je to toto:[/quote] Díky. Takže v moři mají dílky tvary zvířátek. Zdá se, že Francie dostala nejtvrdší úder, má uprostřed vyřízlou eiffelovku. Aspoň u jiných států se mi něco podobného rozpoznat nepodařilo. Vyrobeno v Norsku. Mají toho víc https://teiaeducation.ch/product-category/brands/larsen/continent-puzzles/

Je pro nás zcela jiná cesta a úloha.


To jsem zvědavý jaká...


[quote="pid:23814, uid:149"]Je pro nás zcela jiná cesta a úloha.[/quote] To jsem zvědavý jaká...

To jsem zvědavý jaká..

Je to jenom pokus o projektování/programování...
Naši cestu si vybereme sami, pokud máme nějakou vizi, kterou budeme chtít realizovat, těžko nám můžou vnutit jejich.
Taky se vám zdá, že ty zátarasy na ČR/SR hranicích nás paradoxně spíše sbližují než rozdělují?


[quote="pid:23833, uid:473"]To jsem zvědavý jaká..[/quote] Je to jenom pokus o projektování/programování... Naši cestu si vybereme sami, pokud máme nějakou vizi, kterou budeme chtít realizovat, těžko nám můžou vnutit jejich. Taky se vám zdá, že ty zátarasy na ČR/SR hranicích nás paradoxně spíše sbližují než rozdělují?

Naši cestu si vybereme sami, pokud máme nějakou vizi, kterou budeme chtít realizovat, těžko nám můžou vnutit jejich.


tak doufám, že budeme volit správně


níže do určité míry OFFTOPIC, ale zakládat nové téma nebudu (připadá mi, že témat se zakládá mnoho, ani to skoro nestíhám sledovat! smile )...


https://www.dotyk.cz/magazin/puvod-cechu-geny-dna-30000630.html


zdroje uvedené v článku: irozhlas a ČT


článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky", možná, patřící spíše k jižním Slovanům.


"Za tisíc let se však toho hodně změnilo. Nejenže pleť původních Čechů zesvětlila, ale obyvatelstvo se navíc promísilo se sousedními národy a přistěhovalci z různých koutů Evropy. Poloha v samém středu kontinentu nahrávala velkému obchodnímu ruchu, což způsobilo, že geny českých a moravských mužů se dnes s těmi slovanskými shodují jen v 35-50 procentech. Nejméně polovina národa tak nemá s původním národem mýtického praotce Čecha geneticky nic společného. Zato v ní najdeme potomky Germánů, Keltů, Vikingů, ale i Albánců a Berberů."


"Zajímavostí je, že téměř 18 procent dnešních Čechů nese DNA lovců mamutů, tedy prapůvodních obyvatel evropského kontinentu, kteří ve zdejších lesích lovili už před 35 000 lety. Tento genofond označovaný jako "věstonická DNA" podle slavného pravěkého sídliště se hojně vyskytuje v severních zemích, kam byli lovci mamutů zřejmě postupně vytlačeni migranty z jižních oblastí."


Takže my jsme vlastně "migranti", kteří vytlačili původní obyvatele... že by se mi článek snažil podvědomě vnuknout myšlenku, že co se dnes děje s migrací a multikulti je vlastně normál?


viz článek "geny českých a moravských mužů se dnes s těmi slovanskými shodují jen v 35-50 procentech"
= > rozdělení Čechy a Morava


viz článek "Zato v ní najdeme potomky Germánů, Keltů, Vikingů, ale i Albánců a Berberů." ... takže Čechy ke Germánům (a Albáncům, těch je v Německu také dost)...


Nadto by mě zajímalo, pokud by měli Čechy být součástí uskupení s Bavorskem a dalšími německými státy (tohle je teorie, kterou jsem tuším slyšel od Chazina), tak jsem zvědavý, zda do Čech pak nebudou chtít ty opálené plavce nastrkat...


A Morava by pak šla ke Slovensku?


[quote="pid:23835, uid:177"]Naši cestu si vybereme sami, pokud máme nějakou vizi, kterou budeme chtít realizovat, těžko nám můžou vnutit jejich.[/quote] tak doufám, že budeme volit správně níže do určité míry OFFTOPIC, ale zakládat nové téma nebudu (připadá mi, že témat se zakládá mnoho, ani to skoro nestíhám sledovat! :) )... https://www.dotyk.cz/magazin/puvod-cechu-geny-dna-30000630.html zdroje uvedené v článku: irozhlas a ČT článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky", možná, patřící spíše k jižním Slovanům. "Za tisíc let se však toho hodně změnilo. Nejenže pleť původních Čechů zesvětlila, ale obyvatelstvo se navíc promísilo se sousedními národy a přistěhovalci z různých koutů Evropy. Poloha v samém středu kontinentu nahrávala velkému obchodnímu ruchu, což způsobilo, že geny českých a moravských mužů se dnes s těmi slovanskými shodují jen v 35-50 procentech. Nejméně polovina národa tak nemá s původním národem mýtického praotce Čecha geneticky nic společného. Zato v ní najdeme potomky Germánů, Keltů, Vikingů, ale i Albánců a Berberů." "Zajímavostí je, že téměř 18 procent dnešních Čechů nese DNA lovců mamutů, tedy prapůvodních obyvatel evropského kontinentu, kteří ve zdejších lesích lovili už před 35 000 lety. Tento genofond označovaný jako "věstonická DNA" podle slavného pravěkého sídliště se hojně vyskytuje v severních zemích, kam byli lovci mamutů zřejmě postupně vytlačeni migranty z jižních oblastí." Takže my jsme vlastně "migranti", kteří vytlačili původní obyvatele... že by se mi článek snažil podvědomě vnuknout myšlenku, že co se dnes děje s migrací a multikulti je vlastně normál? viz článek "geny českých a moravských mužů se dnes s těmi slovanskými shodují jen v 35-50 procentech" = > rozdělení Čechy a Morava viz článek "Zato v ní najdeme potomky Germánů, Keltů, Vikingů, ale i Albánců a Berberů." ... takže Čechy ke Germánům (a Albáncům, těch je v Německu také dost)... Nadto by mě zajímalo, pokud by měli Čechy být součástí uskupení s Bavorskem a dalšími německými státy (tohle je teorie, kterou jsem tuším slyšel od Chazina), tak jsem zvědavý, zda do Čech pak nebudou chtít ty opálené plavce nastrkat... A Morava by pak šla ke Slovensku?
Upravené 9. 7. 2021 o 11:05

článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky", možná, patřící spíše k jižním Slovanům.

Není důležité ke komu nás dle genetiky řadí různé podobné články (jsou jistě mediálně zajímavé, a i proto je beru s velkou rezervou, asi jako výpočet roční inflace v podání ČSÚ, a v poslední době se jimi jen hemží, takže opět pokus o nasměrování), ale ke komu se chceme přidat my.


[quote="pid:23839, uid:473"]článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky", možná, patřící spíše k jižním Slovanům.[/quote] Není důležité ke komu nás dle genetiky řadí různé podobné články (jsou jistě mediálně zajímavé, a i proto je beru s velkou rezervou, asi jako výpočet roční inflace v podání ČSÚ, a v poslední době se jimi jen hemží, takže opět pokus o nasměrování), ale ke komu se chceme přidat my.

Takže my jsme vlastně "migranti", kteří vytlačili původní obyvatele... že by se mi článek snažil podvědomě vnuknout myšlenku, že co se dnes děje s migrací a multikulti je vlastně normál?
Bohužel, z hlediska globálních procesů je migrace proces objektivní, co tento proces vyvolává je věcí druhou. (Klima, Ekonomika, apod.)
To že je to proces objektivní, ještě neznamená, že ho musíme akceptovat a kapitulovat před ním.


Ne tahat migranty k nám, ale zajistit, aby nebyl důvod k migraci. (Pomoc jejich domovině).


[quote="pid:23839, uid:473"]Takže my jsme vlastně "migranti", kteří vytlačili původní obyvatele... že by se mi článek snažil podvědomě vnuknout myšlenku, že co se dnes děje s migrací a multikulti je vlastně normál?[/quote] Bohužel, z hlediska globálních procesů je migrace proces objektivní, co tento proces vyvolává je věcí druhou. (Klima, Ekonomika, apod.) To že je to proces objektivní, ještě neznamená, že ho musíme akceptovat a kapitulovat před ním. Ne tahat migranty k nám, ale zajistit, aby nebyl důvod k migraci. (Pomoc jejich domovině).

Pochybujem, že sa to dá brať ako 1:1 predpoveď pre Európu, ale ukazuje trend ktorým sa veci pohnú...


Pochybujem, že sa to dá brať ako 1:1 predpoveď pre Európu, ale ukazuje trend ktorým sa veci pohnú...

Moderátor

článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky",

Předmětný článek je blábol. Neodpovídá exaktním výsledkům výzkumů DNA genealogie. Rozbor markerů DNA neobkecáš.


[quote="pid:23839, uid:473"]článek na mě dělá dojem, že jsme "směsky",[/quote] Předmětný článek je blábol. Neodpovídá exaktním výsledkům výzkumů DNA genealogie. Rozbor markerů DNA neobkecáš.

Prečo takto? prečo nie opačne? Maďarsko súčasťou Slovenska?!


Porovnej vaši vládu a Orbána... proto ?!


[quote="pid:23802, uid:45"]Prečo takto? prečo nie opačne? Maďarsko súčasťou Slovenska?![/quote] Porovnej vaši vládu a Orbána... proto ?!

proto

Hm a co ak prvi budu posledni a posledni prvi? Madarsko je sice vlajkovou lodou na odtrhnutie V4 od EU ale potom bude potrebne tvorit a Orbana nepovazujem za cloveka, ktory je doma v prvych 3 prioritach riadenia skor je niekym smerovany. Za 10 rokov moze byt vsetko uplne inak.


[quote="pid:23940, uid:518"]proto[/quote] Hm a co ak prvi budu posledni a posledni prvi? Madarsko je sice vlajkovou lodou na odtrhnutie V4 od EU ale potom bude potrebne tvorit a Orbana nepovazujem za cloveka, ktory je doma v prvych 3 prioritach riadenia skor je niekym smerovany. Za 10 rokov moze byt vsetko uplne inak.
2.05k
21
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept