Zahraničná politika
Do Cerneho more zamirila transportni a vysadkova lod americkeho namornictva USNS Yuma
Y

„Loď USNS Yuma zamířila na sever do Černého moře, aby spolupracovala s našimi spojenci a partnery Severoatlantické aliance (NATO),“ stálo v příspěvku na sociální síti.
Připomeňme, že na konci června bylo v Černém moři zahájeno mezinárodní cvičení Sea Breeze. Této akce se účastní celkem 5 000 vojáků, 40 letadel a 32 lodí z 32 zemí, včetně Ukrajiny, Spojených států amerických a členů NATO.
Moskva vyzývá Washington a jeho spojence, aby upustili od provádění vojenských operací v tomto regionu.
Moskva nedávno varovala, že Londýn a jiní zájemci by měli nechat provokací v Černém moři, „neplést se do toho“a neporušovat hranice Ruska. Dodala také, že bude kladen odpor jakémukoli dobrodruhovi, přičemž však zdůraznila, že bude lepší ponechat tento region mírovým. Prohlásil to náměstek ministra zahraničí RF Sergej Rjabkov.
„A velké nebezpečí konfliktů je všem jasné… Za tak zřejmé dispozice, když jde o porušení státní hranice pod záminkou toho, že toto území RF nepatří, jak tvrdí Washington a Londýn, svědčí to prostě o tom, že lidé, kteří dělají podobné věci, jsou provokatéry. Nezávisle na tom, co píšou na svých vizitkách, jaké úřady obsazují,“ zdůraznil Rjabkov v rozhovoru pro ruský časopis Mezinárodní život.
Dále poznamenal, že „s provokatéry je třeba hovořit nanejvýš přímočaře a srozumitelně jim vysvětlit, že příště by měli provokací raději nechat a nestrkat sem nos, protože prostě dostanou přes čumák. A nebezpečí konfliktů se může v důsledku toho ještě více zvýšit. Černé moře není místo, kde jsou podobné hry přípustné“.
Zdůraznil, že Moskva „je připravena klást odpor jakémukoli dobrodruhovi“. „Varujeme ale, že bude lepší ponechat Černé moře mírovým a nepodněcovat revanšistické nálady, které zachvátily značnou část kyjevské elity,“ řekl v závěru náměstek ministra zahraničí RF.
https://cz.sputniknews.com/20210708/do-cerneho-more-zamirila-transportni-a-vysadkova-lod-americkeho-namornictva-usns-yuma-15082321.html


„Loď USNS Yuma zamířila na sever do Černého moře, aby spolupracovala s našimi spojenci a partnery Severoatlantické aliance (NATO),“ stálo v příspěvku na sociální síti. Připomeňme, že na konci června bylo v Černém moři zahájeno mezinárodní cvičení Sea Breeze. Této akce se účastní celkem 5 000 vojáků, 40 letadel a 32 lodí z 32 zemí, včetně Ukrajiny, Spojených států amerických a členů NATO. Moskva vyzývá Washington a jeho spojence, aby upustili od provádění vojenských operací v tomto regionu. Moskva nedávno varovala, že Londýn a jiní zájemci by měli nechat provokací v Černém moři, „neplést se do toho“a neporušovat hranice Ruska. Dodala také, že bude kladen odpor jakémukoli dobrodruhovi, přičemž však zdůraznila, že bude lepší ponechat tento region mírovým. Prohlásil to náměstek ministra zahraničí RF Sergej Rjabkov. „A velké nebezpečí konfliktů je všem jasné… Za tak zřejmé dispozice, když jde o porušení státní hranice pod záminkou toho, že toto území RF nepatří, jak tvrdí Washington a Londýn, svědčí to prostě o tom, že lidé, kteří dělají podobné věci, jsou provokatéry. Nezávisle na tom, co píšou na svých vizitkách, jaké úřady obsazují,“ zdůraznil Rjabkov v rozhovoru pro ruský časopis Mezinárodní život. Dále poznamenal, že „s provokatéry je třeba hovořit nanejvýš přímočaře a srozumitelně jim vysvětlit, že příště by měli provokací raději nechat a nestrkat sem nos, protože prostě dostanou přes čumák. A nebezpečí konfliktů se může v důsledku toho ještě více zvýšit. Černé moře není místo, kde jsou podobné hry přípustné“. Zdůraznil, že Moskva „je připravena klást odpor jakémukoli dobrodruhovi“. „Varujeme ale, že bude lepší ponechat Černé moře mírovým a nepodněcovat revanšistické nálady, které zachvátily značnou část kyjevské elity,“ řekl v závěru náměstek ministra zahraničí RF. https://cz.sputniknews.com/20210708/do-cerneho-more-zamirila-transportni-a-vysadkova-lod-americkeho-namornictva-usns-yuma-15082321.html

K jakému účelu výsadková loď USNS Yuma míří do Černého moře, zatím není známo. Podle řady spekulací by loď mohla dodávat výzbroj jedné z partnerských zemí NATO. Konkrétně jde o Gruzii a Ukrajinu, protože již dříve byly oznámeny záměry Washingtonu poskytnout Gruzii a Ukrajině podporu dodávkami nějaké výzbroje.
S ohledem na stávající napětí v regionu, ruské vojenské lodě a letadla budou bedlivě sledovat přesun vojenské lodi, zejména s existující pravděpodobnost jeho přiblížení k územním vodám Ruska.
https://avia.pro/news/ssha-otpravili-v-chyornoe-more-desantnyy-korabl


K jakému účelu výsadková loď USNS Yuma míří do Černého moře, zatím není známo. Podle řady spekulací by loď mohla dodávat výzbroj jedné z partnerských zemí NATO. Konkrétně jde o Gruzii a Ukrajinu, protože již dříve byly oznámeny záměry Washingtonu poskytnout Gruzii a Ukrajině podporu dodávkami nějaké výzbroje. S ohledem na stávající napětí v regionu, ruské vojenské lodě a letadla budou bedlivě sledovat přesun vojenské lodi, zejména s existující pravděpodobnost jeho přiblížení k územním vodám Ruska. https://avia.pro/news/ssha-otpravili-v-chyornoe-more-desantnyy-korabl

Je to taková velká , zatím plující rakev .


Je to taková velká , zatím plující rakev .
390
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept