Zahraničná politika
Si Ťin-pching volal Zemanovi

Si Ťin-pching volal prezidentu Zemanovi.


https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prezident-republiky-hovoril-s-cinskym-prezidentem-16037


Prezident republiky Miloš Zeman ve středu dne 7. července 2021 telefonicky hovořil ze zámku v Lánech s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem.


...
Prezidenti dále hovořili o konkrétních aktivitách při rozšiřování ekonomické spolupráce mezi oběma státy.


Při uplynulých návštěvách si prezidenti vyměnili darem stromy. Prezident republiky věnoval čínskému protějšku jabloň. V telefonátu se prezidenti ujistili, že oba stromy dobře rostou.


Telefonát se uskutečnil z iniciativy prezidenta ČLR.


Si Ťin-pching volal prezidentu Zemanovi. https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prezident-republiky-hovoril-s-cinskym-prezidentem-16037 Prezident republiky Miloš Zeman ve středu dne 7. července 2021 telefonicky hovořil ze zámku v Lánech s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem. ... Prezidenti dále hovořili o konkrétních aktivitách při rozšiřování ekonomické spolupráce mezi oběma státy. Při uplynulých návštěvách si prezidenti vyměnili darem stromy. Prezident republiky věnoval čínskému protějšku jabloň. V telefonátu se prezidenti ujistili, že oba stromy dobře rostou. Telefonát se uskutečnil z iniciativy prezidenta ČLR.

Prostituti v řadách našich politiků, novinářů, apod. ten rozhovor pana prezidenta s Ćíňany opět "těžko vydýchají".


Prostituti v řadách našich politiků, novinářů, apod. ten rozhovor pana prezidenta s Ćíňany opět "těžko vydýchají".

V telefonátu se prezidenti ujistili, že oba stromy dobře rostou.

Sad roste sám.


[quote="pid:23500, uid:307"]V telefonátu se prezidenti ujistili, že oba stromy dobře rostou.[/quote] Sad roste sám.

Sad roste sám.


V legendách a bájích jsou jabloně a jablka zmiňovány poměrně často. Většinou se jedná o spojitost s plodností, láskou, životem, s věčným mládím i odchodem na jiný svět.
Jablon může to být pěticípá růže, ale také květ jabloně.
Jde o strukturu pentagramu, jehož vrcholům jsou přiřazeny klasické elementy:
země, voda, vzduch, oheň a éter,
který symbolizuje most vše propojující, ducha, tvůrčí sílu a její manifestaci
Zdravý strom má v září tolik plodů, že se jimi dá naplnit až dvacet přepravek.
Věděli jste, že jabloň lesní je z čeledi růžovitých?
Tento malý strom či keř je tak příbuzný s růžemi.
V původní české květeně to není nic neobvyklého, k růžím se řadí i další ovocené stromy jakými jsou hrušeň polnička, trnka, třešeň či jeřáb.
Největšími producenty jablek jsou Itálie, Čína, USA, Turecko a Polsko.
Dohromady saturují celkem 65 % jablek prodávajících se na světovém trhu.
Čtyři jablka denně dodají organismu potřebnou dávku vlákniny i vitamínu C.
Nezáleží v jaké podobě je zkonzumujete. Taktéž jsou bohaté na tekutinu,
rychle zahánějí žízeň. Základem všech příchutí džusů je právě jablečný mošt,
a to nejen díky dostupnosti plodů, ale také svěží, sladké chuti.



[quote="pid:23525, uid:240"]Sad roste sám.[/quote] V legendách a bájích jsou jabloně a jablka zmiňovány poměrně často. Většinou se jedná o spojitost s plodností, láskou, životem, s věčným mládím i odchodem na jiný svět. Jablon může to být pěticípá růže, ale také květ jabloně. Jde o strukturu pentagramu, jehož vrcholům jsou přiřazeny klasické elementy: země, voda, vzduch, oheň a éter, který symbolizuje most vše propojující, ducha, tvůrčí sílu a její manifestaci Zdravý strom má v září tolik plodů, že se jimi dá naplnit až dvacet přepravek. Věděli jste, že jabloň lesní je z čeledi růžovitých? Tento malý strom či keř je tak příbuzný s růžemi. V původní české květeně to není nic neobvyklého, k růžím se řadí i další ovocené stromy jakými jsou hrušeň polnička, trnka, třešeň či jeřáb. Největšími producenty jablek jsou Itálie, Čína, USA, Turecko a Polsko. Dohromady saturují celkem 65 % jablek prodávajících se na světovém trhu. Čtyři jablka denně dodají organismu potřebnou dávku vlákniny i vitamínu C. Nezáleží v jaké podobě je zkonzumujete. Taktéž jsou bohaté na tekutinu, rychle zahánějí žízeň. Základem všech příchutí džusů je právě jablečný mošt, a to nejen díky dostupnosti plodů, ale také svěží, sladké chuti. - pripomenulo mi ro rozprávku ....aj ,ked tu je miesto jablone hruštička tak za vypočutie rozrávka stojí https://www.youtube.com/watch?v=P3NbMYp97Os Pán Boh daj šťastia, lavička https://www.zones.sk/studentske-prace/rozpravky/15061-pan-boh-daj-stastia-lavicka-slovenska-rozpravka/

Prezidenti dále hovořili o konkrétních aktivitách při rozšiřování ekonomické spolupráce mezi oběma státy.


hned se mi vybavil tento rozhovor:


https://www.kupredudominulosti.cz/novotny-jaromir-1d-pokud-se-zapad-nedohodne-s-cinou-na-pravidlech-svetoveho-usporadani-zacne-si-je-cina-brzy-diktovat/


[quote="pid:23500, uid:307"]Prezidenti dále hovořili o konkrétních aktivitách při rozšiřování ekonomické spolupráce mezi oběma státy.[/quote] hned se mi vybavil tento rozhovor: https://www.kupredudominulosti.cz/novotny-jaromir-1d-pokud-se-zapad-nedohodne-s-cinou-na-pravidlech-svetoveho-usporadani-zacne-si-je-cina-brzy-diktovat/

Telefonát se uskutečnil z iniciativy prezidenta ČLR.


Žádné bezývznamné čudle v bezvýznamné zemi by určitě prezident Číny nevolal.


**Telefonát se uskutečnil z iniciativy prezidenta ČLR.** Žádné bezývznamné čudle v bezvýznamné zemi by určitě prezident Číny nevolal.

Gazprom našel způsob, jak donutit Evropu platit a Ukrajinu okusovat si nehty


http://www.novarepublika.cz/2021/07/gazprom-nasel-zpusob-jak-donutit-evropu.html#more


"Druhým – ale neméně důležitým – je navyknout naše západní partnery na očividnou myšlenku: zajištění jejich vlastní energetické bezpečnosti je možné pouze v úzkém partnerství s Ruskem."


My se budeme zřejmě "jen divit", přátelé !


Gazprom našel způsob, jak donutit Evropu platit a Ukrajinu okusovat si nehty http://www.novarepublika.cz/2021/07/gazprom-nasel-zpusob-jak-donutit-evropu.html#more "Druhým – ale neméně důležitým – je navyknout naše západní partnery na očividnou myšlenku: zajištění jejich vlastní energetické bezpečnosti je možné pouze v úzkém partnerství s Ruskem." My se budeme zřejmě "jen divit", přátelé !

Lokální událost globálního významu. Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ" Švanda ? Ne. Střízlivý odhad. Vyhovuje to jak globalistům, tak i Putinovi.


Lokální událost globálního významu. Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ" Švanda ? Ne. Střízlivý odhad. Vyhovuje to jak globalistům, tak i Putinovi.

Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ"


Dle V.Pjakina je Miloš Zeman, prezident ČR, zástupcem GP pro Střední Evropu! O Číně nebyla řeč...


[quote="pid:23561, uid:57"]Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ"[/quote] Dle V.Pjakina je Miloš Zeman, prezident ČR, zástupcem GP pro Střední Evropu! O Číně nebyla řeč...

@Ludvík - dovolil jsem si vlastní názor. Je to občas docela užitečné...

@Ludvík - dovolil jsem si vlastní názor. Je to občas docela užitečné...

Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ"
Přemýšlím, jak se to pojí s tvrzením kmotra Mrázka, který bídně zahynul těžkou snajperskou kulkou: "Mlhovi (tedy prezidentovi) stačí chleba se sádlem a okurkou. On potřebuje uznání.". Jinak řečeno, nelze Mlhu uplatit. Opírá se o lid. Věřím, že i při jednáních s Xi je pořád vlastencem.


[quote="pid:23561, uid:57"]Zeman je podle všeho "mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČLR pro EÚ"[/quote]Přemýšlím, jak se to pojí s tvrzením kmotra Mrázka, který bídně zahynul těžkou snajperskou kulkou: "Mlhovi (tedy prezidentovi) stačí chleba se sádlem a okurkou. On potřebuje uznání.". Jinak řečeno, nelze Mlhu uplatit. Opírá se o lid. Věřím, že i při jednáních s Xi je pořád vlastencem.

dovolil jsem si vlastní názor.


Proti gustu žádný dišputát, ale spojit prezidenta ČR Miloše Zemana přímo s Čínou mi přijde "poněkud odvážné". V Senátu by z toho měli někteří velkou radost...


[quote="pid:23591, uid:57"]dovolil jsem si vlastní názor.[/quote] Proti gustu žádný dišputát, ale spojit prezidenta ČR Miloše Zemana přímo s Čínou mi přijde "poněkud odvážné". V Senátu by z toho měli někteří velkou radost...
Upravené 8. 7. 2021 o 08:11

Jen mě tak napadlo ... Tuším, že dolet vládního airbusu A-310 nestačí až do Pekingu. Čili bude nutné mezipřistání ... Tak jen hádám ... Moskva ?


Jen mě tak napadlo ... Tuším, že dolet vládního airbusu A-310 nestačí až do Pekingu. Čili bude nutné mezipřistání ... Tak jen hádám ... Moskva ?

@Ludvík - někdy vyjadřuji i odvážné názory a podepisuji se po ně. Nemám, co bych měnil.
Rozhodně je nekonsultuji s názory senátorů.

@Ludvík - někdy vyjadřuji i odvážné názory a podepisuji se po ně. Nemám, co bych měnil. Rozhodně je nekonsultuji s názory senátorů.

Vyjádření čínské agentury Sin-chua:


Dne 7. července večer prezident Si Ťin-pching telefonicky mluvil s prezidentem České republiky Zemanem. Si Ťin-pching zdůraznil, že současná mezinárodní situace je složitá a prochází hlubokými změnami a že mezinárodní společenství čelí společným výzvám, kupříkladu epidemii nového koronaviru. Udržování a rozvoj čínsko-českých vztahů je v souladu s trendem doby, směřujícím k mírovému rozvoji a vzájemně výhodné spolupráci, i v souladu se společnou touhou lidu obou národů. Velmi si vážím toho, že po mnoho let vytrvale nazíráte čínsko-české vztahy z všestranného a dlouhodobého hlediska. Doufáme, že více osobností v České republice zaujme správný pohled na Čínu a její rozvoj, zaváže se k posílení komunikace a spolupráce mezi oběma zeměmi a bude řádně řešit příslušné problémy, aby si čínsko-české vztahy mohly uchovat své zdraví a vitalitu. Obě strany by měly dobře využívat platformy, jakými je iniciativa „Pás a stezka“, prohloubit spolupráci v boji proti epidemii, pokročit v obnově výroby a hospodářském oživení, podporovat obousměrné investice a obchod a usilovat o vytvoření dalších mezníků spolupráce.


Si Ťin-pching zdůraznil, že výsledky summitů Číny a zemí střední a východní Evropy (iniciativy 16 + 1) se realizují postupně, a doufá, že česká strana bude s Čínou spolupracovat na vytvoření více příležitostí pro společný rozvoj obou stran. Doufáme, že česká strana bude hrát aktivní roli při posilování dialogu a spolupráce mezi Čínou a Evropou a přispěje k dosažení vzájemně výhodné spolupráce.


Zeman vyjádřil upřímné blahopřání ke stému výročí založení Komunistické strany Číny a popřál Číně další úspěchy pod vedením generálního tajemníka Si Ťin-pchinga. Souhlasí s názory prezidenta Si Ťin-pchinga na česko-čínské vztahy. Česká strana se zavázala k posílení přátelské spolupráce s Čínou a je ochotna s Čínou úzce komunikovat s cílem eliminovat rušivé jevy a zajistit zdravý a hladký rozvoj bilaterálních vztahů. Doufá, že obě strany budou společně usilovat o posílení vzájemné hospodářské spolupráce. Je přesvědčen, že všechny země by se měly spojit a spolupracovat na společném řešení globálních výzev, jako je například terorismus. Česká republika je ochotna sloužit jako spojovací článek mezi EU a Čínou. Zeman přeje úspěch zimním olympijským hrám v Pekingu.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/o-cem-se-bavili-si-tin-pching-a-zeman-obe-strany-tvrdi-neco-jineho-169281#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=4mHuiQyYMQZ-202107081550&dop_id=169281&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


" Česká republika je ochotna sloužit jako spojovací článek mezi EU a Čínou."
Přeložím-li tuto větu "do češtiny", zřejmě znamená, že "nás", tj. zejména Miloše Zemana, tímto úkolem pověřili Francie a Německo. Naši podpindostníci to ale těžko pochopí...


Vyjádření čínské agentury Sin-chua: Dne 7. července večer prezident Si Ťin-pching telefonicky mluvil s prezidentem České republiky Zemanem. Si Ťin-pching zdůraznil, že současná mezinárodní situace je složitá a prochází hlubokými změnami a že mezinárodní společenství čelí společným výzvám, kupříkladu epidemii nového koronaviru. Udržování a rozvoj čínsko-českých vztahů je v souladu s trendem doby, směřujícím k mírovému rozvoji a vzájemně výhodné spolupráci, i v souladu se společnou touhou lidu obou národů. Velmi si vážím toho, že po mnoho let vytrvale nazíráte čínsko-české vztahy z všestranného a dlouhodobého hlediska. Doufáme, že více osobností v České republice zaujme správný pohled na Čínu a její rozvoj, zaváže se k posílení komunikace a spolupráce mezi oběma zeměmi a bude řádně řešit příslušné problémy, aby si čínsko-české vztahy mohly uchovat své zdraví a vitalitu. Obě strany by měly dobře využívat platformy, jakými je iniciativa „Pás a stezka“, prohloubit spolupráci v boji proti epidemii, pokročit v obnově výroby a hospodářském oživení, podporovat obousměrné investice a obchod a usilovat o vytvoření dalších mezníků spolupráce. Si Ťin-pching zdůraznil, že výsledky summitů Číny a zemí střední a východní Evropy (iniciativy 16 + 1) se realizují postupně, a doufá, že česká strana bude s Čínou spolupracovat na vytvoření více příležitostí pro společný rozvoj obou stran. Doufáme, že česká strana bude hrát aktivní roli při posilování dialogu a spolupráce mezi Čínou a Evropou a přispěje k dosažení vzájemně výhodné spolupráce. Zeman vyjádřil upřímné blahopřání ke stému výročí založení Komunistické strany Číny a popřál Číně další úspěchy pod vedením generálního tajemníka Si Ťin-pchinga. Souhlasí s názory prezidenta Si Ťin-pchinga na česko-čínské vztahy. Česká strana se zavázala k posílení přátelské spolupráce s Čínou a je ochotna s Čínou úzce komunikovat s cílem eliminovat rušivé jevy a zajistit zdravý a hladký rozvoj bilaterálních vztahů. Doufá, že obě strany budou společně usilovat o posílení vzájemné hospodářské spolupráce. Je přesvědčen, že všechny země by se měly spojit a spolupracovat na společném řešení globálních výzev, jako je například terorismus. Česká republika je ochotna sloužit jako spojovací článek mezi EU a Čínou. Zeman přeje úspěch zimním olympijským hrám v Pekingu. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/o-cem-se-bavili-si-tin-pching-a-zeman-obe-strany-tvrdi-neco-jineho-169281#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=4mHuiQyYMQZ-202107081550&dop_id=169281&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz " Česká republika je ochotna sloužit jako spojovací článek mezi EU a Čínou." Přeložím-li tuto větu "do češtiny", zřejmě znamená, že "nás", tj. zejména Miloše Zemana, tímto úkolem pověřili Francie a Německo. Naši podpindostníci to ale těžko pochopí...
Upravené 8. 7. 2021 o 18:54

Co řekl 1. července prezident Si
https://www.prvnizpravy.cz/sloupky/co-rekl-1-cervence-prezident-si/


"Na tomto základu je založena myšlenka vytvoření nového typu mezinárodních vztahů, kterou by si mohl Černínský palác vzít k srdci. Společenství společného osudu lidstva totiž představuje vzorec nového typu mezinárodních vztahů a základní koncept zahraniční politiky ČLR. Velké oživení čínského národa je čistě interní záležitostí ČLR. Podobně by to mu mělo být i u Slovanů, tj. i Čechů. Zahraniční a vnitřní politika dnes se i podle Si totiž nachází v příchodu nového března. To zjednodušeně znamená varování před gigantickými změnami, které doposud lidstvo nezažilo, a které nutí elity k zajištění národní a světové bezpečnosti."


Co řekl 1. července prezident Si https://www.prvnizpravy.cz/sloupky/co-rekl-1-cervence-prezident-si/ "Na tomto základu je založena myšlenka vytvoření nového typu mezinárodních vztahů, kterou by si mohl Černínský palác vzít k srdci. Společenství společného osudu lidstva totiž představuje vzorec nového typu mezinárodních vztahů a základní koncept zahraniční politiky ČLR. Velké oživení čínského národa je čistě interní záležitostí ČLR. Podobně by to mu mělo být i u Slovanů, tj. i Čechů. Zahraniční a vnitřní politika dnes se i podle Si totiž nachází v příchodu nového března. To zjednodušeně znamená varování před gigantickými změnami, které doposud lidstvo nezažilo, a které nutí elity k zajištění národní a světové bezpečnosti."

Zkusím ještě jeden názor :
nejdůležitější na tom telefonátu bylo mediální ozvučení faktu, že SI volal ZEMANOVI. To je tak přehlédnutelné pro všechny možné šíbry a Richardy Moory , když zavolá jeden ze 3 globálních superlídrů starému pánovi na Hradčany? Kdo chápe , zařadí... Mohli si klidně popovídat o tom, jak Miloše bolej nohy, ALE pořád je tu ta drobnost :
Číňan volal do Čech a nikoliv Vytrčilovi anebo Ondrovi.


Zkusím ještě jeden názor : nejdůležitější na tom telefonátu bylo mediální ozvučení faktu, že SI volal ZEMANOVI. **To je tak přehlédnutelné pro všechny možné šíbry a Richardy Moory , když zavolá jeden ze 3 globálních superlídrů starému pánovi na Hradčany?** Kdo chápe , zařadí... Mohli si klidně popovídat o tom, jak Miloše bolej nohy, ALE pořád je tu ta drobnost : Číňan volal do Čech a nikoliv Vytrčilovi anebo Ondrovi.

. Naši podpindostníci to ale těžko pochopí...


Vypadá, že podpindosníci nedostali žádné nóty, jak na ten "nešvar" reagovat. Jinak by už tady běhal Kalousek s tibetskou vlajkou.


[quote="pid:23724, uid:270"]. Naši podpindostníci to ale těžko pochopí...[/quote] Vypadá, že podpindosníci nedostali žádné nóty, jak na ten "nešvar" reagovat. Jinak by už tady běhal Kalousek s tibetskou vlajkou.
Upravené 10. 7. 2021 o 23:42

Proč Kolář s Vystrčilem nepřejí prezidentově cestě do Číny?


http://www.novarepublika.cz/2021/07/proc-kolar-s-vystrcilem-nepreji.html#more


Plány Číňanů zhatí, naši vepři "boubelatí"...


Proč Kolář s Vystrčilem nepřejí prezidentově cestě do Číny? http://www.novarepublika.cz/2021/07/proc-kolar-s-vystrcilem-nepreji.html#more Plány Číňanů zhatí, naši vepři "boubelatí"...
2.78k
20
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept