Zahraničná politika
Haitský prezident Jovenel Moise bol zavraždený v jeho vlastnej rezidencii

Haitský prezident Jovenel Moise bol zavraždený v jeho vlastnej rezidencii


Haitský prezident Jovenel Moise bol zabitý vo svojom vlastnom bydlisku, uvádza sa vo Francúzsku 24, citujúc úrad predsedu vlády krajiny. Okrem toho bola jeho manželka zranená. Podľa dostupných informácií útok spáchala skupina neznámych osôb.


Začíname túto hodinu najnovšími správami. Podľa kancelárie predsedu vlády na Haiti bol prezident tejto krajiny Jovenel Moise zabitý v noci, keď bol v jeho bydlisku.


Podľa informácií úradníkov útok spáchala skupina neznámych osôb. Niektorí z nich údajne hovorili po španielsky.


V dôsledku tohto útoku bola navyše zranená prezidentova manželka. My, France 24, vás budeme informovať, keď budú k dispozícii ďalšie podrobnosti.


Dátum vysielania 7. júla 2021.


https://russian.rt.com/inotv/2021-07-07/France-24-neizvestnie-ubili-prezidenta


Neznáme osoby zastrelili prezidenta Haiti
V dôsledku útoku bola navyše zranená aj prvá dáma na Haiti. Predseda vlády Claude Joseph


Haitský prezident Jovenel Moise bol smrteľne zranený pri nezistenom útoku na jeho bydlisko. Uvádza sa to v stredu vo vyhlásení herectva. Predseda vlády Claude Joseph.


Zhruba o jednej hodine ráno z utorka 6. júla na stredu 7. júla 2021 zaútočila skupina neidentifikovaných osôb, z ktorých niektorí hovorili španielsky, na súkromné ​​sídlo prezidenta republiky a smrteľne ho zranila, “uvádza sa vo vyhlásení.


Konštatuje, že počas útoku bola zranená aj prvá dáma krajiny Martin Moise, ktorá bola prevezená do nemocnice.


Jozef dôrazne odsúdil „tento neľudský a barbarský čin“. Vyzval obyvateľov na pokoj, pričom uistil, že „bezpečnostná situácia v krajine je pod kontrolou haitskej štátnej polície a haitských ozbrojených síl“.


Moiz, ktorý sa funkcie prezidenta ujal v roku 2017, už bol predtým atentátovaný. Takže 17. októbra 2018, počas slávnosti venovanej 212. výročiu smrti zakladateľa štátu a národného hrdinu krajiny Jean-Jacquesa Dessalinesa, bola hlava štátu ostreľovaná. Prezident nebol vážne zranený a bol evakuovaný na bezpečné miesto. Zranili sa traja ochrankári.


https://tass.ru/proisshestviya/11844201


Haitský prezident Jovenel Moise bol zavraždený v jeho vlastnej rezidencii Haitský prezident Jovenel Moise bol zabitý vo svojom vlastnom bydlisku, uvádza sa vo Francúzsku 24, citujúc úrad predsedu vlády krajiny. Okrem toho bola jeho manželka zranená. Podľa dostupných informácií útok spáchala skupina neznámych osôb. Začíname túto hodinu najnovšími správami. Podľa kancelárie predsedu vlády na Haiti bol prezident tejto krajiny Jovenel Moise zabitý v noci, keď bol v jeho bydlisku. Podľa informácií úradníkov útok spáchala skupina neznámych osôb. Niektorí z nich údajne hovorili po španielsky. V dôsledku tohto útoku bola navyše zranená prezidentova manželka. My, France 24, vás budeme informovať, keď budú k dispozícii ďalšie podrobnosti. Dátum vysielania 7. júla 2021. https://russian.rt.com/inotv/2021-07-07/France-24-neizvestnie-ubili-prezidenta Neznáme osoby zastrelili prezidenta Haiti V dôsledku útoku bola navyše zranená aj prvá dáma na Haiti. Predseda vlády Claude Joseph Haitský prezident Jovenel Moise bol smrteľne zranený pri nezistenom útoku na jeho bydlisko. Uvádza sa to v stredu vo vyhlásení herectva. Predseda vlády Claude Joseph. Zhruba o jednej hodine ráno z utorka 6. júla na stredu 7. júla 2021 zaútočila skupina neidentifikovaných osôb, z ktorých niektorí hovorili španielsky, na súkromné ​​sídlo prezidenta republiky a smrteľne ho zranila, “uvádza sa vo vyhlásení. Konštatuje, že počas útoku bola zranená aj prvá dáma krajiny Martin Moise, ktorá bola prevezená do nemocnice. Jozef dôrazne odsúdil „tento neľudský a barbarský čin“. Vyzval obyvateľov na pokoj, pričom uistil, že „bezpečnostná situácia v krajine je pod kontrolou haitskej štátnej polície a haitských ozbrojených síl“. Moiz, ktorý sa funkcie prezidenta ujal v roku 2017, už bol predtým atentátovaný. Takže 17. októbra 2018, počas slávnosti venovanej 212. výročiu smrti zakladateľa štátu a národného hrdinu krajiny Jean-Jacquesa Dessalinesa, bola hlava štátu ostreľovaná. Prezident nebol vážne zranený a bol evakuovaný na bezpečné miesto. Zranili sa traja ochrankári. https://tass.ru/proisshestviya/11844201
Upravené 7. 7. 2021 o 13:46

Cudzinci sú medzi atentátnikmi na haitského prezidenta


Medzi likvidovanými atentátnikmi haitského prezidenta Jovenel Moise boli traja cudzinci. Informuje o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na šéfa polície v krajine Leona Charlesa.


Počas tlačovej konferencie šéf rezortu uviedol, že policajti šesťkrát zatkli a skonfiškovali päť automobilov. Podotkol, že najmenej traja z útočníkov boli cudzinci.


Charles tiež uviedol, že po organizátoroch vraždy je stále pátranie. Celkovo bolo v tomto prípade zadržaných osem osôb - dvaja zločinci boli zadržaní 8. júla. Ďalšia skupina zločincov je obklopená bezpečnostnými silami.


Skupina neznámych osôb zaútočila v noci na 7. júla na rezidenciu prezidenta Haiti. Zločinci smrteľne zranili hlavu štátu zo strelných zbraní, dostal 12 rán. Haitská prvá dáma Martin Moise utrpela. V kritickom stave bola prevezená do nemocnice v americkom štáte Florida na ošetrenie. Teraz je vdova po prezidentovi v stabilizovanom stave.


Na území republiky bolo zavedené stanné právo.
https://lenta.ru/news/2021/07/08/assasined/


Cudzinci sú medzi atentátnikmi na haitského prezidenta Medzi likvidovanými atentátnikmi haitského prezidenta Jovenel Moise boli traja cudzinci. Informuje o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na šéfa polície v krajine Leona Charlesa. Počas tlačovej konferencie šéf rezortu uviedol, že policajti šesťkrát zatkli a skonfiškovali päť automobilov. Podotkol, že najmenej traja z útočníkov boli cudzinci. Charles tiež uviedol, že po organizátoroch vraždy je stále pátranie. Celkovo bolo v tomto prípade zadržaných osem osôb - dvaja zločinci boli zadržaní 8. júla. Ďalšia skupina zločincov je obklopená bezpečnostnými silami. Skupina neznámych osôb zaútočila v noci na 7. júla na rezidenciu prezidenta Haiti. Zločinci smrteľne zranili hlavu štátu zo strelných zbraní, dostal 12 rán. Haitská prvá dáma Martin Moise utrpela. V kritickom stave bola prevezená do nemocnice v americkom štáte Florida na ošetrenie. Teraz je vdova po prezidentovi v stabilizovanom stave. Na území republiky bolo zavedené stanné právo. https://lenta.ru/news/2021/07/08/assasined/

2 občané USA zatčeni za vraždu prezidenta Haiti
8.července 23:56
https://colonelcassad.livejournal.com/6896999.html


Čuk a Gek opět v akci ? Tentokrát s americkým pasem ?!


2 občané USA zatčeni za vraždu prezidenta Haiti 8.července 23:56 https://colonelcassad.livejournal.com/6896999.html Čuk a Gek opět v akci ? Tentokrát s americkým pasem ?!
Upravené 9. 7. 2021 o 09:27

Plánování atentátu na haitského prezidenta proběhlo v Miami


https://colonelcassad.livejournal.com/6910065.html


"Situace zatím vypadá tak, že z nějakého důvodu se Spojené státy rozhodly na Haiti nahradit prezidenta. Za tímto účelem byli kolumbijští žoldáci najati prostřednictvím americké bezpečnostní firmy (jako v případě Venezuely) sdružené se správnými kruhy ve venezuelské emigraci a kolumbijské armádě, mezi nimiž byli lidé pracující pro DEA a FBI, což umožnilo kontrolovat průběh operace. Příprava a plánování operace proběhly ve Spojených státech.
Je velmi pravděpodobné, že nedostatek odporu prezidentské stráže byl způsoben skutečností, že vedoucí bezpečnostní služby byl přímo spojen s operací eliminace prezidenta.


Po odvolání prezidenta měl nový „lidový vůdce“ poskytnout právní předpoklady pro rozmístění amerických jednotek na Haiti „k obnovení pořádku“. Poté, co operace proběhla velmi pokřiveně a objevily se nepřímé důkazy poukazující na Spojené státy, vstoupila operace do fáze „kontroly škod“ a nyní je hlavním úkolem amerických vládních agentur předložit případ takovým způsobem, aby Spojené státy jako stát neměl s vraždou nic společného a jedná se čistě o haitskou iniciativu, která se čistou náhodou týkala americké bezpečnostní firmy, informátorů DEA a FBI a amerických občanů haitského původu. "


Plánování atentátu na haitského prezidenta proběhlo v Miami https://colonelcassad.livejournal.com/6910065.html "Situace zatím vypadá tak, že z nějakého důvodu se Spojené státy rozhodly na Haiti nahradit prezidenta. Za tímto účelem byli kolumbijští žoldáci najati prostřednictvím americké bezpečnostní firmy (jako v případě Venezuely) sdružené se správnými kruhy ve venezuelské emigraci a kolumbijské armádě, mezi nimiž byli lidé pracující pro DEA a FBI, což umožnilo kontrolovat průběh operace. Příprava a plánování operace proběhly ve Spojených státech. Je velmi pravděpodobné, že nedostatek odporu prezidentské stráže byl způsoben skutečností, že vedoucí bezpečnostní služby byl přímo spojen s operací eliminace prezidenta. Po odvolání prezidenta měl nový „lidový vůdce“ poskytnout právní předpoklady pro rozmístění amerických jednotek na Haiti „k obnovení pořádku“. Poté, co operace proběhla velmi pokřiveně a objevily se nepřímé důkazy poukazující na Spojené státy, vstoupila operace do fáze „kontroly škod“ a nyní je hlavním úkolem amerických vládních agentur předložit případ takovým způsobem, aby Spojené státy jako stát neměl s vraždou nic společného a jedná se čistě o haitskou iniciativu, která se čistou náhodou týkala americké bezpečnostní firmy, informátorů DEA a FBI a amerických občanů haitského původu. "

Sudca Najvyššieho súdu obvinený z vraždy haitského prezidenta


Bývalý sudca Najvyššieho súdu krajiny Wendel Kok-Telot je podozrivý z vraždy haitského prezidenta Jovenela Moiseho, píše Reuters.


V sobotu 31. júla bolo proti nej vznesené obvinenie. Vyšetrovanie sa domnieva, že sudca videl niektorých kolumbijských žoldnierov zapojených do útoku na hlavu štátu. Poloha Kok-Telotu nie je v súčasnosti známa.


Úradníci a sudcovia vyšetrujúci vraždu Jovenela Moiseho dostávali pravidelné anonymné vyhrážky. Mnoho zamestnancov je nútených skrývať sa na tajných adresách. Preto mierový sudca Carl Henry Destin pre CNN povedal, že sa potrebuje skryť, aby mohol komentovať kanál. Obťažovaní sú aj jeho kolegovia.


Vdova po prezidentovi Martinovi Moisovi predtým pomenovala organizátorov vraždy jej manžela. Podľa nej mohli politika zabiť iba oligarchovia.


Moizovo sídlo bolo napadnuté v noci 7. júla a pred smrťou ho mučili. Zločinci hlavu štátu smrteľne zranili strelnými zbraňami, dostal 12 rán. Medzi likvidovanými vrahmi prezidenta boli aj traja cudzinci.


https://lenta.ru/news/2021/07/31/killer/


Sudca Najvyššieho súdu obvinený z vraždy haitského prezidenta ------------------------------------------------------------- Bývalý sudca Najvyššieho súdu krajiny Wendel Kok-Telot je podozrivý z vraždy haitského prezidenta Jovenela Moiseho, píše Reuters. V sobotu 31. júla bolo proti nej vznesené obvinenie. Vyšetrovanie sa domnieva, že sudca videl niektorých kolumbijských žoldnierov zapojených do útoku na hlavu štátu. Poloha Kok-Telotu nie je v súčasnosti známa. Úradníci a sudcovia vyšetrujúci vraždu Jovenela Moiseho dostávali pravidelné anonymné vyhrážky. Mnoho zamestnancov je nútených skrývať sa na tajných adresách. Preto mierový sudca Carl Henry Destin pre CNN povedal, že sa potrebuje skryť, aby mohol komentovať kanál. Obťažovaní sú aj jeho kolegovia. Vdova po prezidentovi Martinovi Moisovi predtým pomenovala organizátorov vraždy jej manžela. Podľa nej mohli politika zabiť iba oligarchovia. Moizovo sídlo bolo napadnuté v noci 7. júla a pred smrťou ho mučili. Zločinci hlavu štátu smrteľne zranili strelnými zbraňami, dostal 12 rán. Medzi likvidovanými vrahmi prezidenta boli aj traja cudzinci. https://lenta.ru/news/2021/07/31/killer/
866
5
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept