Mimo kategórií
Na Haiti byl zastřelen prezident

Skupina útočníků dnes ráno zastřelila prezidenta Haiti Jovenela Moïseho v jeho rezidenci.
Útočníci mluvili španělsky, první dámu postřelili. Zemi nyní povede premiér Claude Joseph.


" Moïse vládl Haiťanům na základě dekretu vydaném poté, co byly kvůli sporům odloženy volby z roku 2018. Kvůli tomu čelil odporu ze strany obyvatel, kteří jeho mandát považovali za nelegitimní. Prezident také během čtyř let vyměnil sedm premiérů.
Ten poslední - Joseph - měl skončit příští týden po pouhých třech měsících v úřadu. Jeho nástupcem se měl stát Ariel Henry, jehož úkolem bylo uspořádat letos transparentní parlamentní volby. K tomu Haiti dříve vyzvaly OSN, Spojené státy či Evropská unie ".


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/haiti-utok-zastrelen-prezident-jovenel-moise.A210707_123041_zahranicni_kha


Skupina útočníků dnes ráno zastřelila prezidenta Haiti Jovenela Moïseho v jeho rezidenci. Útočníci mluvili španělsky, první dámu postřelili. Zemi nyní povede premiér Claude Joseph. " Moïse vládl Haiťanům na základě dekretu vydaném poté, co byly kvůli sporům odloženy volby z roku 2018. Kvůli tomu čelil odporu ze strany obyvatel, kteří jeho mandát považovali za nelegitimní. Prezident také během čtyř let vyměnil sedm premiérů. Ten poslední - Joseph - měl skončit příští týden po pouhých třech měsících v úřadu. Jeho nástupcem se měl stát Ariel Henry, jehož úkolem bylo uspořádat letos transparentní parlamentní volby. K tomu Haiti dříve vyzvaly OSN, Spojené státy či Evropská unie ". https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/haiti-utok-zastrelen-prezident-jovenel-moise.A210707_123041_zahranicni_kha
Upravené 7. 7. 2021 o 13:22

Jeho manželka, Martine Moiseová, jež byla při útoku též postřelena, také zemřela.


https://www.elcaribe.com.do/panorama/internacionales/primera-dama-de-haiti-martine-moise-tambien-muere-en-atentado-contra-jovenel/


Jeho manželka, Martine Moiseová, jež byla při útoku též postřelena, také zemřela. https://www.elcaribe.com.do/panorama/internacionales/primera-dama-de-haiti-martine-moise-tambien-muere-en-atentado-contra-jovenel/

Já bych tuhle místní událost vůbec nepodceńoval. Haiti hrálo velmi nepěknou roli v globální pedifilní síti (zdroj dětských duší po živelné katastrofě).haitské politické špičky určitě mnohé kryly.. Neberu to jako náhodu. A druhý úhel pohledu . Pro všechny "mocné". Jednou prostě někdo večer zazvoní a pak už se ozvou jen krátké dávky z Kalašnikova.


Já bych tuhle místní událost vůbec nepodceńoval. Haiti hrálo velmi nepěknou roli v globální pedifilní síti (zdroj dětských duší po živelné katastrofě).haitské politické špičky určitě mnohé kryly.. Neberu to jako náhodu. A druhý úhel pohledu . Pro všechny "mocné". Jednou prostě někdo večer zazvoní a pak už se ozvou jen krátké dávky z Kalašnikova.

Nezapomínejme také na přírodní katastrofu (čti HAARP) - zemětřesení, jež zasáhlo Haiti v roce 2010.


Nezapomínejme také na přírodní katastrofu _(čti HAARP)_ - zemětřesení, jež zasáhlo Haiti v roce 2010.

zdroj dětských duší po živelné katastrofě

Pokud se nemýlím, filantropicky tam jezdila nakupovat Hitlery osobně...


[quote="pid:23563, uid:57"]zdroj dětských duší po živelné katastrofě[/quote] Pokud se nemýlím, filantropicky tam jezdila nakupovat Hitlery osobně...

Otazka do plena:
Myslite si ze sa tato sprava dostala k skladkovej princeznej pred vyhlasenim ustavneho sudu alebo az po vyhlaseni?


Otazka do plena: Myslite si ze sa tato sprava dostala k skladkovej princeznej pred vyhlasenim ustavneho sudu alebo az po vyhlaseni?

Zajímavá souvislost. Haiti odmítlo jakékoliv vakcinace. Do třetice : třetí prezident mrtev - a to z třetí země, která odmítla vakcinovat
https://t.me/AmericanTribune/2744


Zajímavá souvislost. Haiti odmítlo jakékoliv vakcinace. Do třetice : třetí prezident mrtev - a to z třetí země, která odmítla vakcinovat https://t.me/AmericanTribune/2744

z kazdeho mi vychazi, ze ho zabil nekdo jiny z jineho duvodu.


Také mě to napadlo, ale kloním se k tomu důvodu kvůli vakcinaci.
Nejsa odborník na politiku na Haiti, mohu jen hádat.


Tento prezident tam byl od roku 2017. Nebyl tedy u moci, když se děly ty hrůzy (ale pochopitelně, jeho roli neznám)


Snažili se ho zbavit, prý korupce (vždy mi zabliká červené světlo). Co když zdroj dětí za něj vyschnul?


Zejména souvislost s ostatními prezidenty, odmítajícími vakcíny a covid hysterii, kteří se s námi již rozloučili (jedním byl prezident Tanzanie, na druhého se teď nevzpomenu), jsem přesvědčen, že důvodem popravy byl postoj k vakcinaci.


[quote="pid:23913, uid:306"]z kazdeho mi vychazi, ze ho zabil nekdo jiny z jineho duvodu.[/quote] Také mě to napadlo, ale kloním se k tomu důvodu kvůli vakcinaci. Nejsa odborník na politiku na Haiti, mohu jen hádat. Tento prezident tam byl od roku 2017. Nebyl tedy u moci, když se děly ty hrůzy (ale pochopitelně, jeho roli neznám) Snažili se ho zbavit, prý **korupce** (vždy mi zabliká červené světlo). Co když zdroj dětí za něj vyschnul? Zejména souvislost s ostatními prezidenty, odmítajícími vakcíny a covid hysterii, kteří se s námi již rozloučili (jedním byl prezident Tanzanie, na druhého se teď nevzpomenu), jsem přesvědčen, že důvodem popravy byl postoj k vakcinaci.

Také mě to napadlo, ale kloním se k tomu důvodu kvůli vakcinaci.


Vy se tváříte, jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka, která nejen zneužívala a zneužívá děti, ale také prováděla a provádí na nich pokusy, byly dvě oddělené nádoby.


Proč by oba důvody nemohly být platné?


[quote="pid:23915, uid:372"]Také mě to napadlo, ale kloním se k tomu důvodu kvůli vakcinaci.[/quote] Vy se tváříte, jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka, která nejen zneužívala a zneužívá děti, ale také prováděla a provádí na nich pokusy, byly dvě oddělené nádoby. Proč by oba důvody nemohly být platné?

Není to tak těžké pochopit . Lze vidět střípky , střepy , mozaiku .


Není to tak těžké pochopit . Lze vidět střípky , střepy , mozaiku .

Vy se tváříte, jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka, která nejen zneužívala a zneužívá děti, ale také prováděla a provádí na nich pokusy, byly dvě oddělené nádoby.


A na to jste přišel jak? Něco takového snad někde tvrdím?


Také píšu, že se KLONÍM k jednomu vysvětlení, nikoli že to kategoricky tvrdím. Obě možnosti jsou platné, ale vakcinační je mnohem aktuálnější.


[quote="pid:23921, uid:181"]Vy se tváříte, jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka, která nejen zneužívala a zneužívá děti, ale také prováděla a provádí na nich pokusy, byly dvě oddělené nádoby.[/quote] A na to jste přišel jak? Něco takového snad někde tvrdím? Také píšu, že se KLONÍM k jednomu vysvětlení, nikoli že to kategoricky tvrdím. Obě možnosti jsou platné, ale vakcinační je mnohem aktuálnější.
Upravené 9. 7. 2021 o 20:30

jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka

Já si to také myslím, je to jedna banda.


[quote="pid:23921, uid:181"]jako kdyby vakcinátoři a ta pedofilní sebranka[/quote] Já si to také myslím, je to jedna banda.

Já si to také myslím, je to jedna banda.


No jistěže to je jedna banda. A teď otázka: proč se ta banda rozhodla zlikvidovat prezidenta? Asi ne proto, že jí šel na ruku.


Jak jsem psal, establishment již neuznával jeho mandát a snažil se ho odvolat kvůli "korupci". Hahaha, na Haiti, kde korupce přece nikdy předtím neexistovala...


Pátráme po důvodu vraždy, spor o to, jestli je vakcinační a pedofilní banda jedno a to samé je zbytečný, protože o tom snad nikdo nepochybuje.


Ale vše může být i jinak. V bordelu, jakým Haiti je, je možné vlastně vše.


[quote="pid:23926, uid:312"]Já si to také myslím, je to jedna banda.[/quote] No jistěže to je jedna banda. A teď otázka: proč se ta banda rozhodla zlikvidovat prezidenta? Asi ne proto, že jí šel na ruku. Jak jsem psal, establishment již neuznával jeho mandát a snažil se ho odvolat kvůli "korupci". Hahaha, na Haiti, kde korupce přece nikdy předtím neexistovala... Pátráme po důvodu vraždy, spor o to, jestli je vakcinační a pedofilní banda jedno a to samé je zbytečný, protože o tom snad nikdo nepochybuje. Ale vše může být i jinak. V bordelu, jakým Haiti je, je možné vlastně vše.

@JabiPun - No mně tam vychází jen jedno. Splnil svoji roli (v obou směrech) a už nebyl potřebný, resp spíše byl nepohodlný. Jako odstrašující příklad ( ta vakcinace) a jako "mrtví nemluví" (to ta pedofílie).

@JabiPun - No mně tam vychází jen jedno. Splnil svoji roli (v obou směrech) a už nebyl potřebný, resp spíše byl nepohodlný. Jako odstrašující příklad ( ta vakcinace) a jako "mrtví nemluví" (to ta pedofílie).

Haitský premiér Claude Joseph vyhlásil výjimečný stav - vyšším stupněm už je jen válečný stav. (7.7.)
Zahrnuje zákaz vycházení, kontrolu nad médii a civilním obyvatelstvem, a uzavření hranic.
Armáda je povolána, aby pomáhala policii chránit zákon a pořádek.
Výjimečný stav má trvat 15 dní.


Moise, vývozce banánů, který se stal politikem, měl dlouhodobé spory s opozicí, která ho obviňovala z přesahování délky mandátu a snahy o zavedení diktatury, což opakovaně odmítl.
Prezident vládl od ledna 2020 dekretem, když poslední parlamentní období skončilo, ale volby se nekonaly.
Nové parlamentní volby byly plánovány na září. (Zřejmě letošního roku.)
V únoru, haitské úřady sdělily, že 23 lidí, včetně soudce Nejvyššího soudu a vysoce postaveného policity bylo zatčeno z důvodu pokusu o převrat a atentát na prezidenta.
https://www.rt.com/news/528618-haiti-state-siege-president-assassination/


Haitské státní policejní síly uvedly, že za vraždu prezidenta Moiseho jsou zodpovědní 2 Američané a 26 Kolumbijců.
Taiwan potvrdil, že 11 z nich bylo zatčeno na jejich diplomatické půdě.


"Zatkli jsme 15 Kolumbijců a 2 Američany haitského původu. Tři Kolumbijci byli zabiti a osm dalších je na útěku", řekl policejní ředitel Leon Charles.


Haiti je jednou z mála zemí, která udržuje oficiální diplomatické styky s Taiwanem, který Peking považuje za čínskou provincii.
https://www.rt.com/news/528753-haiti-assassins-colombian-american/


Haiti pozvalo americkou armádu a sbory mírotvůrců OSN, aby po prezidentově vraždě zajistili klíčovou infrastrukturu


Elections minister (?) Mathias Pierre řekl, že rozhodnutí k pozvání americké armány bylo učiněno potom, co ministr zahraničí Antony Blinken a prezident Joe Biden osobně "přislíbil Haiti pomoc" potom, co byl dříve tento týden zavražděn prezident Haiti Moise, sdělily v pátek New York Times. Varoval, že "městští teroristé" mohou zneužít současné napětí a znovu zaútočit.


"Skupina, která financovala žoldáky, chce vrhnout zemi do chaosu," řekl Pierre. "Útočit na zásoby plynu/benzínu (?) a na letiště by mohlo být součástí plánu.


Během páteční tiskové konference, tisková mluvčí ministerstva zahraničí USA Jalina Porter řekla, že nemůže potvrdit, zda taková žádost byla učiněna, nicméně, tisková mluvčí Bílého domu Jen Psaki poznamenala, že federální agenti FBI a Ministerstva vnitřní bezpečnosti budou odesláni do hlavního města Haiti, aby pomáhali "jak jen to bude možné".


OSN zatím nijak veřejně pozvání nekomentovalo. Vyslání sborů musí schválit 15 člená komise.


Moise byl ve středu ráno zastřelen skupinou ozbrojenců ve svém domově blízko Port-au-Prince, jeho manželka byla s těžkými zraněními převezena do nemocnice v Miami na Floridě. (Což protiřečí předchozí zprávě o její smrti.)


Dva z haitských Američanů, kteří byli identifikováni jako James Solages a Joseph Vincent, dle haitského soudce Clementa Noela, přiznali, že pracovali pro nájemné vrahy jako tlumočníci, napsaly Times.
Tvrdili, že původní plán byl prezidenta unést a přesunout ho do národního paláce, přestože soudce uvedl, že Solages byl "velice vyhýbavý" v některých ze svých odpovědí, dodávajích, že svědectví příliš neobjasnilo širší zápletku a možné motivy činu.
https://www.rt.com/news/528862-haiti-request-us-troops/


Haitský premiér Claude Joseph vyhlásil výjimečný stav - vyšším stupněm už je jen válečný stav. (7.7.) Zahrnuje zákaz vycházení, kontrolu nad médii a civilním obyvatelstvem, a uzavření hranic. Armáda je povolána, aby pomáhala policii chránit zákon a pořádek. Výjimečný stav má trvat 15 dní. Moise, vývozce banánů, který se stal politikem, měl dlouhodobé spory s opozicí, která ho obviňovala z přesahování délky mandátu a snahy o zavedení diktatury, což opakovaně odmítl. Prezident vládl od ledna 2020 dekretem, když poslední parlamentní období skončilo, ale volby se nekonaly. Nové parlamentní volby byly plánovány na září. _(Zřejmě letošního roku.)_ V únoru, haitské úřady sdělily, že 23 lidí, včetně soudce Nejvyššího soudu a vysoce postaveného policity bylo zatčeno z důvodu pokusu o převrat a atentát na prezidenta. https://www.rt.com/news/528618-haiti-state-siege-president-assassination/ Haitské státní policejní síly uvedly, že za vraždu prezidenta Moiseho jsou zodpovědní 2 Američané a 26 Kolumbijců. Taiwan potvrdil, že 11 z nich bylo zatčeno na jejich diplomatické půdě. "Zatkli jsme 15 Kolumbijců a 2 Američany haitského původu. Tři Kolumbijci byli zabiti a osm dalších je na útěku", řekl policejní ředitel Leon Charles. Haiti je jednou z mála zemí, která udržuje oficiální diplomatické styky s Taiwanem, který Peking považuje za čínskou provincii. https://www.rt.com/news/528753-haiti-assassins-colombian-american/ Haiti pozvalo americkou armádu a sbory mírotvůrců OSN, aby po prezidentově vraždě zajistili klíčovou infrastrukturu Elections minister (?) Mathias Pierre řekl, že rozhodnutí k pozvání americké armány bylo učiněno potom, co ministr zahraničí Antony Blinken a prezident Joe Biden osobně "přislíbil Haiti pomoc" potom, co byl dříve tento týden zavražděn prezident Haiti Moise, sdělily v pátek New York Times. Varoval, že "městští teroristé" mohou zneužít současné napětí a znovu zaútočit. "Skupina, která financovala žoldáky, chce vrhnout zemi do chaosu," řekl Pierre. "Útočit na zásoby plynu/benzínu (?) a na letiště by mohlo být součástí plánu. Během páteční tiskové konference, tisková mluvčí ministerstva zahraničí USA Jalina Porter řekla, že nemůže potvrdit, zda taková žádost byla učiněna, nicméně, tisková mluvčí Bílého domu Jen Psaki poznamenala, že federální agenti FBI a Ministerstva vnitřní bezpečnosti budou odesláni do hlavního města Haiti, aby pomáhali "jak jen to bude možné". OSN zatím nijak veřejně pozvání nekomentovalo. Vyslání sborů musí schválit 15 člená komise. Moise byl ve středu ráno zastřelen skupinou ozbrojenců ve svém domově blízko Port-au-Prince, jeho manželka byla s těžkými zraněními převezena do nemocnice v Miami na Floridě. _(Což protiřečí předchozí zprávě o její smrti.)_ Dva z haitských Američanů, kteří byli identifikováni jako James Solages a Joseph Vincent, dle haitského soudce Clementa Noela, přiznali, že pracovali pro nájemné vrahy jako tlumočníci, napsaly Times. Tvrdili, že původní plán byl prezidenta unést a přesunout ho do národního paláce, přestože soudce uvedl, že Solages byl "velice vyhýbavý" v některých ze svých odpovědí, dodávajích, že svědectví příliš neobjasnilo širší zápletku a možné motivy činu. https://www.rt.com/news/528862-haiti-request-us-troops/

To je takový oblíbený scénář . My Vám tam jako uděláme bordel , ve skutečnosti je bordel dělán pařátky vlastizrádců a Vy Nás potom pozvete udělat pořádek .


To je takový oblíbený scénář . My Vám tam jako uděláme bordel , ve skutečnosti je bordel dělán pařátky vlastizrádců a Vy Nás potom pozvete udělat pořádek .

Manželka zavražděného haitského prezidenta označila jeho vrahy za zbabělce


V prvním prohlášení zveřejněném po tomto útoku Martine Moïseová uvedla, že nájemní vrazi chtěli prezidenta a jeho rodinu zabít kvůli tomu, že v zemi budoval infrastrukturu a organizoval volby.


„Musíte být zbabělými notorickými kriminálníky, že jste zabili prezidenta Jovenela Moïseho, aniž byste mu dali šanci promluvit,” řekla prezidentova manželka v prohlášení v kreolštině zveřejněném na twitteru.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/manzelka-zavrazdeneho-haitskeho-prezidenta-oznacila-jeho-vrahy-za-zbabelce-40365852


Manželka zavražděného haitského prezidenta označila jeho vrahy za zbabělce V prvním prohlášení zveřejněném po tomto útoku Martine Moïseová uvedla, že nájemní vrazi chtěli prezidenta a jeho rodinu zabít kvůli tomu, že v zemi budoval infrastrukturu a organizoval volby. „Musíte být zbabělými notorickými kriminálníky, že jste zabili prezidenta Jovenela Moïseho, aniž byste mu dali šanci promluvit,” řekla prezidentova manželka v prohlášení v kreolštině zveřejněném na twitteru. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/manzelka-zavrazdeneho-haitskeho-prezidenta-oznacila-jeho-vrahy-za-zbabelce-40365852
2.07k
21
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept