Zahraničná politika
Ministerstvo financií RF vylučuje dolár zo štruktúry NWF

Ministerstvo financií vylučuje dolár zo štruktúry NWF


Ruské ministerstvo financií prinieslo de facto štruktúru Fondu národného bohatstva (NWF) na nové štandardy, s výnimkou dolára. Informovala o tom tlačová služba rezortu.
„Ministerstvo financií Ruska informuje o ukončení konverzných operácií 5. júla 2021, ktoré sú potrebné na to, aby sa skutočná štruktúra finančných prostriedkov NWF dostala do novej regulačnej štruktúry,“ píše sa v správe.


Ako bolo uvedené, americký dolár bol z neho vylúčený, podiel libry šterlingov sa znížil na 5% a akcie eura a čínskeho jüanu sa zvýšili na 39,7%, respektíve 30,4%. Podiel japonského jenu bol 4,7% a bezhotovostného zlata - 20,2%.


Minister financií Anton Siluanov predtým na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že ministerstvo rozhodlo o znížení investícií NWF v dolároch. Prvý podpredseda vlády Andrej Belousov označil ako dôvod tohto kroku hrozbu sankcií zo strany Spojených štátov.


Podľa tlačového tajomníka prezidenta Dmitrija Peskova „proces de-dollarizácie je konštantný, v skutočnosti je už viditeľný voľným okom“.


Šéf centrálnej banky Elvira Nabiullina neskôr poznamenal, že dolár zostane súčasťou ruských medzinárodných rezerv.


https://russian.rt.com/business/news/882519-minfin-fnb-dollar?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications


Ministerstvo financií vylučuje dolár zo štruktúry NWF Ruské ministerstvo financií prinieslo de facto štruktúru Fondu národného bohatstva (NWF) na nové štandardy, s výnimkou dolára. Informovala o tom tlačová služba rezortu. „Ministerstvo financií Ruska informuje o ukončení konverzných operácií 5. júla 2021, ktoré sú potrebné na to, aby sa skutočná štruktúra finančných prostriedkov NWF dostala do novej regulačnej štruktúry,“ píše sa v správe. Ako bolo uvedené, americký dolár bol z neho vylúčený, podiel libry šterlingov sa znížil na 5% a akcie eura a čínskeho jüanu sa zvýšili na 39,7%, respektíve 30,4%. Podiel japonského jenu bol 4,7% a bezhotovostného zlata - 20,2%. Minister financií Anton Siluanov predtým na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že ministerstvo rozhodlo o znížení investícií NWF v dolároch. Prvý podpredseda vlády Andrej Belousov označil ako dôvod tohto kroku hrozbu sankcií zo strany Spojených štátov. Podľa tlačového tajomníka prezidenta Dmitrija Peskova „proces de-dollarizácie je konštantný, v skutočnosti je už viditeľný voľným okom“. Šéf centrálnej banky Elvira Nabiullina neskôr poznamenal, že dolár zostane súčasťou ruských medzinárodných rezerv. https://russian.rt.com/business/news/882519-minfin-fnb-dollar?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications
Upravené 6. 7. 2021 o 18:41
285
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept