Zahraničná politika
Afghánistán

Tálibán začne násilně léčit drogově závislé
https://colonelcassad.livejournal.com/7146782.html


"V rámci kampaně oznámené v Kábulu jsou drogově závislí potácející se po městě násilně popadnuti a odvezeni do speciálních nemocnic, kde jsou ostřiháni, umyti a vybaveni 45denním detoxem. Několik stovek kábulských drogově závislých již bylo posláno k povinné léčbě. Tálibán tvrdí, že tito lidé jsou oběťmi starého režimu, ale pokud jsou vyléčeni a resocializováni, mohou být důstojnými občany Afghánistánu."


"Pro pochopení má Kábul 4,5 milionu obyvatel a odhaduje se, že mezi jeho obyvateli je 80 000 až 160 000 závislými na heroinu a metamfetaminu. Zaměstnanec britské nevládní organizace pracující v Kábulu řekl, že kromě chytání drogově závislých ozbrojenci Tálibánu spalují místa obchodování s heroinem a jinými drogami v hlavním městě (za staré vlády existovali prakticky otevřeně a místní policie je chránila), ..."


Boj "proti větrným mlýnům" ? Také nás to čeká ?!


Tálibán začne násilně léčit drogově závislé https://colonelcassad.livejournal.com/7146782.html "V rámci kampaně oznámené v Kábulu jsou drogově závislí potácející se po městě násilně popadnuti a odvezeni do speciálních nemocnic, kde jsou ostřiháni, umyti a vybaveni 45denním detoxem. Několik stovek kábulských drogově závislých již bylo posláno k povinné léčbě. Tálibán tvrdí, že tito lidé jsou oběťmi starého režimu, ale pokud jsou vyléčeni a resocializováni, mohou být důstojnými občany Afghánistánu." "Pro pochopení má Kábul 4,5 milionu obyvatel a odhaduje se, že mezi jeho obyvateli je 80 000 až 160 000 závislými na heroinu a metamfetaminu. Zaměstnanec britské nevládní organizace pracující v Kábulu řekl, že kromě chytání drogově závislých ozbrojenci Tálibánu spalují místa obchodování s heroinem a jinými drogami v hlavním městě (za staré vlády existovali prakticky otevřeně a místní policie je chránila), ..." Boj "proti větrným mlýnům" ? Také nás to čeká ?!
Upravené 19. 10. 2021 o 14:00

řezáni

To je špatný překlad, ne? Nemělo tam být správně ostříháni? Nebo je tam snad bijí?
Podle mě ten 45-denní detox je moc krátký. Po skončení detoxu by měli správně docházet na kontroly, jestli do toho náhodou znovu nespadli.


[quote="pid:38487, uid:270"]řezáni[/quote] To je špatný překlad, ne? Nemělo tam být správně ostříháni? Nebo je tam snad bijí? Podle mě ten 45-denní detox je moc krátký. Po skončení detoxu by měli správně docházet na kontroly, jestli do toho náhodou znovu nespadli.

staci, ked obmedzia produkciu u farmarov....tazko do toho spadne, ked sa k tomu nebude vediet dostat


staci, ked obmedzia produkciu u farmarov....tazko do toho spadne, ked sa k tomu nebude vediet dostat

To je špatný překlad,


Díky, omlouvám se.


[quote="pid:38491, uid:147"]To je špatný překlad,[/quote] Díky, omlouvám se.

Jednání Talibanu v Dauhá


https://colonelcassad.livejournal.com/7165992.html


"V Katarském Dauhá jednal čínský ministr zahraničí Wang Yi s delegací Talibanu o rozvoji bilaterálních vztahů mezi ČLR a Islámským emirátem Afghánistán."


Někteří jednají, druzí "žvaní"...


Jednání Talibanu v Dauhá https://colonelcassad.livejournal.com/7165992.html "V Katarském Dauhá jednal čínský ministr zahraničí Wang Yi s delegací Talibanu o rozvoji bilaterálních vztahů mezi ČLR a Islámským emirátem Afghánistán." Někteří jednají, druzí "žvaní"...

Čínská vojenská základna se objeví v Tádžikistánu
https://colonelcassad.livejournal.com/7169550.html


"Aby ruská armáda nebyla v Tádžikistánu sama, objeví se tam nyní čínská armáda.
Vláda Tádžikistánu schválila projekt výstavby vojenské základny CHKO v zemi. Základna bude postavena na hranici s Afghánistánem v údolí Vakhan v oblasti Ishkoshim."


Čínská vojenská základna se objeví v Tádžikistánu https://colonelcassad.livejournal.com/7169550.html "Aby ruská armáda nebyla v Tádžikistánu sama, objeví se tam nyní čínská armáda. Vláda Tádžikistánu schválila projekt výstavby vojenské základny CHKO v zemi. Základna bude postavena na hranici s Afghánistánem v údolí Vakhan v oblasti Ishkoshim."

Vojenská přehlídka v Kandaháru
https://colonelcassad.livejournal.com/7202162.html


"8. listopadu uspořádal Taliban v Kandaháru vojenskou přehlídku, na níž byly předvedeny četné trofejní zbraně převzaté do služeb Islámského emirátu. V Afghánistánu probíhá vojenská reforma – Taliban přejmenovává armádní sbory staré armády a přerozděluje velitelství formací do nových struktur."



Pozoruhodné, za jak krátkou dobu se "zaostalí" Talibánci naučili ovládat moderní, převážně americkou, trofejní techniku.


**Vojenská přehlídka v Kandaháru** https://colonelcassad.livejournal.com/7202162.html "8. listopadu uspořádal Taliban v Kandaháru vojenskou přehlídku, na níž byly předvedeny četné trofejní zbraně převzaté do služeb Islámského emirátu. V Afghánistánu probíhá vojenská reforma – Taliban přejmenovává armádní sbory staré armády a přerozděluje velitelství formací do nových struktur." ** Pozoruhodné, za jak krátkou dobu se "zaostalí" Talibánci naučili ovládat moderní, převážně americkou, trofejní techniku.**
Upravené 9. 11. 2021 o 13:16

Pozoruhodné, za jak krátkou dobu se "zaostalí" Talibánci naučili ovládat moderní, převážně americkou, trofejní techniku.

Zkusím dát na provokativní otázku 2 provokativní odpovědi:
i. protože to neřídí Talibánci, ale američtí "kontraktoři"
ii. protože Talibánci byli na této technice ve skutečnosti vycvičení


Taky mne zaujalo, jak mají často zakryté obličeje.
Žeby koronavirus?:-)
Anebo, aby nebylo vidět, že jim chybí islámský plnovous...


[quote="pid:42019, uid:270"]Pozoruhodné, za jak krátkou dobu se "zaostalí" Talibánci naučili ovládat moderní, převážně americkou, trofejní techniku.[/quote] Zkusím dát na provokativní otázku 2 provokativní odpovědi: i. protože to neřídí Talibánci, ale američtí "kontraktoři" ii. protože Talibánci byli na této technice ve skutečnosti vycvičení Taky mne zaujalo, jak mají často zakryté obličeje. Žeby koronavirus?:-) Anebo, aby nebylo vidět, že jim chybí islámský plnovous...
Upravené 9. 11. 2021 o 17:36

Plány vojenské výstavby Talibanu
https://colonelcassad.livejournal.com/7255171.html


"Afghánistán potřebuje relativně malou, ale dobře vycvičenou armádu. Tálibán má v současnosti k dispozici obrovské množství zbraní získaných v důsledku uchopení moci ve státě. Kromě techniky, která sloužila afghánské armádě, se do rukou Talibanu dostala i bojová vozidla, opuštěná narychlo ustupujícími silami Spojených států a jejich spojenců."


Plány vojenské výstavby Talibanu https://colonelcassad.livejournal.com/7255171.html "Afghánistán potřebuje relativně malou, ale dobře vycvičenou armádu. Tálibán má v současnosti k dispozici obrovské množství zbraní získaných v důsledku uchopení moci ve státě. Kromě techniky, která sloužila afghánské armádě, se do rukou Talibanu dostala i bojová vozidla, opuštěná narychlo ustupujícími silami Spojených států a jejich spojenců."

Žena není majetek, uvedl ve vyhlášce Tálibán a žena musí souhlasit se sňatkem.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/zena-neni-majetek-uvedl-ve-vyhlasce-taliban-40380052#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=RmzriZ08pV9-202112031218&dop_id=40380052&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Jak to chodí, bylo nádherně ukázáno v seriálu Láska a trest (Ask ve Ceza). Jeden z TOP 5 seriálu ve své kategorii za posledních 15 let. Je spíše pro ženy. Kdo by měl zájem najde jej na YT i ve slovenštině. Opět báječná hudba.
Malá ukázka:


https://www.youtube.com/watch?v=jqU1rIpdHqs&ab_channel=izletimevideo


Žena není majetek, uvedl ve vyhlášce Tálibán a žena musí souhlasit se sňatkem. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/zena-neni-majetek-uvedl-ve-vyhlasce-taliban-40380052#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=RmzriZ08pV9-202112031218&dop_id=40380052&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Jak to chodí, bylo nádherně ukázáno v seriálu Láska a trest (Ask ve Ceza). Jeden z TOP 5 seriálu ve své kategorii za posledních 15 let. Je spíše pro ženy. Kdo by měl zájem najde jej na YT i ve slovenštině. Opět báječná hudba. Malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=jqU1rIpdHqs&ab_channel=izletimevideo

žena musí souhlasit se sňatkem.

Táto veta v článku znie zavádzajúco. Myslené je to presne naopak, že žena nemusí súhlasiť so sobášom.


Citujem:
Žena není majetek, ale ušlechtilá a svobodná lidská bytost; nikdo ji nemůže nikomu dát výměnou za smír... nebo k ukončení nepřátelství,“ konstatuje zveřejněný dekret.


Upřesňuje rovněž pravidla pro manželství či majetek žen – ty by nikdo neměl nutit do sňatků a vdovy by měly mít podíl z majetku zesnulého manžela.

V Afghánistánu jsou ženy poměrně často využívány jako odškodné například v rodinných přích, podotkla agentura DPA. Často bývají také nuceny ke sňatkům, aby se takto umořily dluhy nebo získaly peníze k jejich umoření."


[quote="pid:46454, uid:312"]žena musí souhlasit se sňatkem.[/quote] Táto veta v článku znie zavádzajúco. Myslené je to presne naopak, že žena nemusí súhlasiť so sobášom. Citujem: „**Žena není majetek, ale ušlechtilá a svobodná lidská bytost; nikdo ji nemůže nikomu dát výměnou za smír... nebo k ukončení nepřátelství**,“ konstatuje zveřejněný dekret. **Upřesňuje rovněž pravidla pro manželství či majetek žen – ty by nikdo neměl nutit do sňatků a vdovy by měly mít podíl z majetku zesnulého manžela. ** V Afghánistánu jsou ženy poměrně často využívány jako odškodné například v rodinných přích, podotkla agentura DPA. Často bývají také nuceny ke sňatkům, aby se takto umořily dluhy nebo získaly peníze k jejich umoření."

Táto veta v článku znie zavádzajúco. Myslené je to presne naopak, že žena nemusí súhlasiť so sobášom.

Oba dva mluvíme o tomtéž. Já říkám, že žena musí souhlasit, bez jejího souhlasu žádná svatba nebude!


Právě proto jsem tam dal zmínku o tom seriálu. Hned v prvním dílu se to řeší. Mezi dvěma klany je krevní msta a tak holku z jednoho klanu přinutí vzít si muže ze druhého klanu, aby to dál nepokračovalo a nikdo se ji neptá, zda souhlasí, nebo ne.


[quote="pid:46546, uid:6"]Táto veta v článku znie zavádzajúco. Myslené je to presne naopak, že žena nemusí súhlasiť so sobášom.[/quote] Oba dva mluvíme o tomtéž. Já říkám, že žena musí souhlasit, bez jejího souhlasu žádná svatba nebude! Právě proto jsem tam dal zmínku o tom seriálu. Hned v prvním dílu se to řeší. Mezi dvěma klany je krevní msta a tak holku z jednoho klanu přinutí vzít si muže ze druhého klanu, aby to dál nepokračovalo a nikdo se ji neptá, zda souhlasí, nebo ne.

Oba dva mluvíme o tomtéž.

Ja viem. Preto som napísal "veta v článku".


[quote="pid:46549, uid:312"]Oba dva mluvíme o tomtéž.[/quote] Ja viem. Preto som napísal "veta **v článku**".
34.22k
312
57
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept