Zahraničná politika
Afghánistán

A ještě jedna věc. Do teroristických islámských organizací se málokdo rekrutuje kvůli penězům. I když vyloučeno to není.
Většina z nich však jsou ideové šílenci. Vymyté mozky.
A špičky Talibánu, i když se budou chtít nechát podplatit, tak se musí stejně ohlížet na svoji bandu. Jako politici na Ukrajině na banderovce. A tak se může stát, že i kdyby chtěli obrátit, jejích vlastní jím to zkomplikují.


A ještě jedna věc. Do teroristických islámských organizací se málokdo rekrutuje kvůli penězům. I když vyloučeno to není. Většina z nich však jsou ideové šílenci. Vymyté mozky. A špičky Talibánu, i když se budou chtít nechát podplatit, tak se musí stejně ohlížet na svoji bandu. Jako politici na Ukrajině na banderovce. A tak se může stát, že i kdyby chtěli obrátit, jejích vlastní jím to zkomplikují.
Upravené 23. 8. 2021 o 10:21

Nenadarmo se Zeman aktivoval zrovna v tuto dobu.

Počítám, že toto je klíčová věta. Jedině “bláznivý” Zeman jde proti proudu mediálního obrazu a jakoby nelogicky říká: “bacha, hodný Taliban je zlý, vždycky byl”.
Blázen je v tarotu nejvyšší karta.


[quote="pid:30458, uid:158"]Nenadarmo se Zeman aktivoval zrovna v tuto dobu.[/quote] Počítám, že toto je klíčová věta. Jedině “bláznivý” Zeman jde proti proudu mediálního obrazu a jakoby nelogicky říká: “bacha, hodný Taliban je zlý, vždycky byl”. Blázen je v tarotu nejvyšší karta.

USA chtějí předat uprchlíky do středoasijských republik, Putin říká ne
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-chteji-predat-uprchliky-do-stredoasijskych-republik-putin-rika-ne/


USA umístí uprchlíky z Afghánistánu na vojenské základny ve Španělsku
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-umisti-uprchliky-z-afghanistanu-na-vojenske-zakladny-ve-spanelsku/


Slovinský premiér: Není povinností EU pomáhat všem uprchlíkům
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/slovinsky-premier-neni-povinnosti-eu-pomahat-vsem-uprchlikum/


"Legrace" pro Evropu, Rusko, sousedy Afghánistánu, apod. zřejmě teprve začíná a bude záležet jen na nich, zda a jak na tento "tah" Američanů zareagují.


USA chtějí předat uprchlíky do středoasijských republik, Putin říká ne https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-chteji-predat-uprchliky-do-stredoasijskych-republik-putin-rika-ne/ USA umístí uprchlíky z Afghánistánu na vojenské základny ve Španělsku https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-umisti-uprchliky-z-afghanistanu-na-vojenske-zakladny-ve-spanelsku/ Slovinský premiér: Není povinností EU pomáhat všem uprchlíkům https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/slovinsky-premier-neni-povinnosti-eu-pomahat-vsem-uprchlikum/ "Legrace" pro Evropu, Rusko, sousedy Afghánistánu, apod. zřejmě teprve začíná a bude záležet jen na nich, zda a jak na tento "tah" Američanů zareagují.
Upravené 23. 8. 2021 o 09:36

Rusko nebude spěchat s uznáním Talibanu
https://colonelcassad.livejournal.com/7005249.html


""Nemáme v úmyslu spěchat s vyloučením hnutí Taliban z ruského seznamu teroristických organizací a uznat nové afghánské úřady." Zaměříme se na praktické kroky nových afghánských úřadů a příslušná rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, “uvedl v komentáři pro agenturu RIA Novosti.


Ruský velvyslanec v Afghánistánu Dmitrij Žirnov již dříve uvedl, že Taliban požádal Moskvu o pomoc při navázání politického dialogu s rebely v Panjshirské rokli."


"Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že Rusko nehodlá zasahovat do situace v afghánské provincii Panjshir, kde se nacházejí odbojové síly proti Talibanu *.
https://russian.rt.com/russia/news/898622-peskov-nevmeshatelstvo-konflikt-pandsher


**Rusko nebude spěchat s uznáním Talibanu** https://colonelcassad.livejournal.com/7005249.html ""Nemáme v úmyslu spěchat s vyloučením hnutí Taliban z ruského seznamu teroristických organizací a uznat nové afghánské úřady." Zaměříme se na praktické kroky nových afghánských úřadů a příslušná rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, “uvedl v komentáři pro agenturu RIA Novosti. Ruský velvyslanec v Afghánistánu Dmitrij Žirnov již dříve uvedl, že **Taliban požádal Moskvu o pomoc při navázání politického dialogu s rebely v Panjshirské rokli.**" "Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že Rusko nehodlá zasahovat do situace v afghánské provincii Panjshir, kde se nacházejí odbojové síly proti Talibanu *. https://russian.rt.com/russia/news/898622-peskov-nevmeshatelstvo-konflikt-pandsher
Upravené 23. 8. 2021 o 13:14

A ještě jedna věc. Do teroristických islámských organizací se málokdo rekrutuje kvůli penězům. I když vyloučeno to není.
Většina z nich však jsou ideové šílenci. Vymyté mozky.


Nezabudnúť, že Taliban je projekt močiara. Od 1994. Za SSSR bojovali s mudžahedínmi.
V určitom pohľade je Taliban náhrada za Islamský štát a z toho plynúci export islamu do okolitých štátov a zase utečenci a samozrejme Rusko.


https://youtu.be/eagyFnrKnrE


https://youtu.be/GqRQ2HnhVDc


[quote="pid:30459, uid:158"]A ještě jedna věc. Do teroristických islámských organizací se málokdo rekrutuje kvůli penězům. I když vyloučeno to není. Většina z nich však jsou ideové šílenci. Vymyté mozky.[/quote] Nezabudnúť, že Taliban je projekt močiara. Od 1994. Za SSSR bojovali s mudžahedínmi. V určitom pohľade je Taliban náhrada za Islamský štát a z toho plynúci export islamu do okolitých štátov a zase utečenci a samozrejme Rusko. https://youtu.be/eagyFnrKnrE https://youtu.be/GqRQ2HnhVDc
Upravené 23. 8. 2021 o 13:49

"Rusko chce získat zpět někdejší dominanci ve Střední Asii. Moskva a Peking si proto nepřejí jakoukoliv další vojenskou přítomnost USA v regionu. Podle amerického listu The Wall Street Journal to měl šéfovi Bílého domu Joeovi Bidenovi osobně sdělit ruský prezident Vladimir Putin během jejich červnového setkání v Ženevě."
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusko-nechce-americany-ve-stredni-asii-rekl-pry-putin-40369794#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=ChWPbBTrVCP-202108231216&dop_id=40369794


Opona příčin náhlého a nepřipraveného "odchodu" Američanů a jejich spojenců z Afghánistánu se už zřejmě zvedá. Červnové setkání Putina s Bidenem v Ženevě nápadně připomíná setkání Gorbačova s Reganem v roce 1986 na Islandu. Jen "v jiném gardu"...


"Rusko chce získat zpět někdejší dominanci ve Střední Asii. **Moskva a Peking si proto nepřejí jakoukoliv další vojenskou přítomnost USA v regionu. Podle amerického listu The Wall Street Journal to měl šéfovi Bílého domu Joeovi Bidenovi osobně sdělit ruský prezident Vladimir Putin během jejich červnového setkání v Ženevě.**" https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusko-nechce-americany-ve-stredni-asii-rekl-pry-putin-40369794#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=ChWPbBTrVCP-202108231216&dop_id=40369794 Opona příčin náhlého a nepřipraveného "odchodu" Američanů a jejich spojenců z Afghánistánu se už zřejmě zvedá. Červnové setkání Putina s Bidenem v Ženevě nápadně připomíná setkání Gorbačova s Reganem v roce 1986 na Islandu. Jen "v jiném gardu"...
Upravené 23. 8. 2021 o 14:43

Taliban v problémoch: Na severe ho ostreľujú neznáme lietadlá a odboj vyrástol na 10 tisíc bojovníkov
https://www.armadnymagazin.sk/2021/08/23/taliban-v-problemoch-na-severe-ho-ostreluju-nezname-lietadla-a-odboj-narastol-na-10-tisic-bojovnikov/


**Taliban v problémoch: Na severe ho ostreľujú neznáme lietadlá a odboj vyrástol na 10 tisíc bojovníkov** https://www.armadnymagazin.sk/2021/08/23/taliban-v-problemoch-na-severe-ho-ostreluju-nezname-lietadla-a-odboj-narastol-na-10-tisic-bojovnikov/

jasne a Amici poslusne splnili ziadost Putina, dokonca az tak, ze neevakuovali najprv civilov (ako kazda normalna armada by mala), ale vojakov a potom sa cuduje tej medialnej pohrome....a uvali na dalsich Rusov dalsie sankcie (asi si ich tiez Putin vyziadal)......ved tu je jasne len odhadzovanie zodpovednosti a snahu o jej prenesenie na zlych Rusov a dobrych Amikov.....koniec koncov pise o tom ich hlasna truba NYT


jasne a Amici poslusne splnili ziadost Putina, dokonca az tak, ze neevakuovali najprv civilov (ako kazda normalna armada by mala), ale vojakov a potom sa cuduje tej medialnej pohrome....a uvali na dalsich Rusov dalsie sankcie (asi si ich tiez Putin vyziadal)......ved tu je jasne len odhadzovanie zodpovednosti a snahu o jej prenesenie na zlych Rusov a dobrych Amikov.....koniec koncov pise o tom ich hlasna truba NYT
Upravené 23. 8. 2021 o 16:02

Taliban v problémoch: Na severe ho ostreľujú neznáme lietadlá a odboj vyrástol na 10 tisíc bojovníkov
Neviem kto spominal, ale z tej rokliny, ktoru chce taliban teraz dobit, vychazali prve "revolucne nalady" ked americania vstupili do afganistanu - z mojho pohladu je to nieco ako prozapadny raj hadov. Ma o tom niekto viac informacii?


[quote="pid:30531, uid:111"]Taliban v problémoch: Na severe ho ostreľujú neznáme lietadlá a odboj vyrástol na 10 tisíc bojovníkov[/quote]Neviem kto spominal, ale z tej rokliny, ktoru chce taliban teraz dobit, vychazali prve "revolucne nalady" ked americania vstupili do afganistanu - z mojho pohladu je to nieco ako prozapadny raj hadov. Ma o tom niekto viac informacii?

nevim, kam tento prispevek dat, ale bezpecnostni analytik resil mj. bezpecnost zeme. zminil projekt kladivo. nikde jsem o tom predtim neslysela, ani pri hledani jsem to nenasla na tomto foru. zajimave.
pokud to tady nechcete, smazu nebo presunu.


https://www.kupredudominulosti.cz/visingr-lukas-4d-projekt-kladivo-cr-by-mela-vyrobit-20-taktickych-jadernych-zbrani-jako-pojistku-proti-tlaku-velmoci/


V projektu Kladivo generál Procházka navrhl, aby ČR vyvinula vlastní nukleární odstrašující potenciál, a vyrobila 20 taktických jaderných zbraní jako pojistku naší suverenity proti tlaku velmocí


Martina: Teď od vás opět budu chtít věštění z křišťálové koule. Vy jste tady zmínil výrok generála Procházky o tom, že nám hrozí faktická ztráta suverenity ze strany mocností. Váš osobní odhad, kdo by na naši suverenitu aspiroval – podle vás?


Lukáš Visingr: Tak první, a v tomto smyslu nejbližší, je Německo. Německo pro nás bude v tomto smyslu představovat hrozbu v horizontu buď proto, že v něm budou vládnout islamisté, nebo proto, že původním Němcům dojde trpělivost, a vyšlou nahoru k moci něco ve smyslu neonacistů, a tím nemyslím nějaké skautíky, jako je Alternativa pro Německo, ale opravdové neonacisty. Oni si tak možná říkat nebudou, ale budou chtít radikálními prostředky zlikvidovat islámskou hrozbu, a obávám se, že v momentu, kdy to udělají, tak my budeme další na řadě, protože Němci jsou prostě velmocenským národem, který má expanzivní tendence. Teď tyto tendence, expanzní choutky realizují nevojenskými nástroji, ale obávám se, že pokud by se ujala moci vláda buď islamistická, nebo neonacistická, tak by nastoupily prostředky jiné. A vzhledem k tomu, že Německo s námi přímo sousedí, tak by to mohlo představovat v horizontu deseti, dvaceti let hodně vážný problém.


nevim, kam tento prispevek dat, ale bezpecnostni analytik resil mj. bezpecnost zeme. zminil projekt kladivo. nikde jsem o tom predtim neslysela, ani pri hledani jsem to nenasla na tomto foru. zajimave. pokud to tady nechcete, smazu nebo presunu. https://www.kupredudominulosti.cz/visingr-lukas-4d-projekt-kladivo-cr-by-mela-vyrobit-20-taktickych-jadernych-zbrani-jako-pojistku-proti-tlaku-velmoci/ V projektu Kladivo generál Procházka navrhl, aby ČR vyvinula vlastní nukleární odstrašující potenciál, a vyrobila 20 taktických jaderných zbraní jako pojistku naší suverenity proti tlaku velmocí Martina: Teď od vás opět budu chtít věštění z křišťálové koule. Vy jste tady zmínil výrok generála Procházky o tom, že nám hrozí faktická ztráta suverenity ze strany mocností. Váš osobní odhad, kdo by na naši suverenitu aspiroval – podle vás? Lukáš Visingr: Tak první, a v tomto smyslu nejbližší, je Německo. Německo pro nás bude v tomto smyslu představovat hrozbu v horizontu buď proto, že v něm budou vládnout islamisté, nebo proto, že původním Němcům dojde trpělivost, a vyšlou nahoru k moci něco ve smyslu neonacistů, a tím nemyslím nějaké skautíky, jako je Alternativa pro Německo, ale opravdové neonacisty. Oni si tak možná říkat nebudou, ale budou chtít radikálními prostředky zlikvidovat islámskou hrozbu, a obávám se, že v momentu, kdy to udělají, tak my budeme další na řadě, protože Němci jsou prostě velmocenským národem, který má expanzivní tendence. Teď tyto tendence, expanzní choutky realizují nevojenskými nástroji, ale obávám se, že pokud by se ujala moci vláda buď islamistická, nebo neonacistická, tak by nastoupily prostředky jiné. A vzhledem k tomu, že Německo s námi přímo sousedí, tak by to mohlo představovat v horizontu deseti, dvaceti let hodně vážný problém.

Tak proč té Evropě trochu nezavařit přesunutím sem určitého počtu teroristů a pak, buď jí neustále vydírat nebo podpálit .


Rusko se ubrání. Nejhůře to případně odsere Evropa. Teď se budou odkopávat i politické síly s dosud protimigrantskou rétorikou.


Mimochodem, všimli jste si, že většina žen z evakuačního letu byla zahalená od hlavy k patě?


[quote="pid:30451, uid:158"]Tak proč té Evropě trochu nezavařit přesunutím sem určitého počtu teroristů a pak, buď jí neustále vydírat nebo podpálit .[/quote] Rusko se ubrání. Nejhůře to případně odsere Evropa. Teď se budou odkopávat i politické síly s dosud protimigrantskou rétorikou. Mimochodem, všimli jste si, že většina žen z evakuačního letu byla zahalená od hlavy k patě?

On i Taliban musí reagovat na tlak prostředí a vymezit se do stávajících podmínek . To je ta situace , kdy staré bojové kádry nahradí pragmatici , orientovaní na novou situaci . A to je ten okamžik , kdy po určitou dobu budou tvární mnoha směry . Tam je ta příležitost podchytit je a navázat na vzájemně prospěšnou spolupráci . Stát se ruským .


On i Taliban musí reagovat na tlak prostředí a vymezit se do stávajících podmínek . To je ta situace , kdy staré bojové kádry nahradí pragmatici , orientovaní na novou situaci . A to je ten okamžik , kdy po určitou dobu budou tvární mnoha směry . Tam je ta příležitost podchytit je a navázat na vzájemně prospěšnou spolupráci . Stát se ruským .

constanze: obavam sa, ze ak by aj CR vlastnila jadrove zbrane a dokonca aj sama vyvinula a vlastnila rakety na ich dorucenie (samo o sebe scifi, bombardovanie Nemecka by znamenalo zamorenie aj CR, nehovoriac o tom, ze by vlastne utocili na uzemie kontrolovane USA), tak aj tak je najdolezitejsie, ze CR uz tiez nie je samostatne....vacsinu podnikov vlastnia Nemci alebo ine nadnarodne organizacie. CR je sucastou retazca, pokial by ju "povodny" majitel z neho vylucil, tazko by povedzme znarodnena Skodovka mala pristup na trhy, tak ako predtym. Este ako tak je potravinarstvo, kedze Agrofert je jednym z poslednych velkych ceskych podnikov (samozrejme nie je jediny) a aj keby tam pretrhli siete, je mozne na novo rozorat podu, zasiat a zozat. Samozrejme minimalne rok by to bol velky problem a fakt, ze vela odbornikov na agrorezort (aby vedeli co kedy a ako) uz mozno az tak nie je, ale povedzme. Este cca 20 rokov by mali fungovat jadrove elektrarne, ktore by mali vediet zasobovat krajinu, teoreticky plyn aj keby Nemci nepustali ho dalej (ale V4 ano) by siel zo Slovenska a Turecka. Takze sancu na samostatnu existenciu (povedzme v spolupraci V4, Ukrajina, Rusko apod) mame, ale bombardovanie Nemecka raketami si neviem ani predstavit.


constanze: obavam sa, ze ak by aj CR vlastnila jadrove zbrane a dokonca aj sama vyvinula a vlastnila rakety na ich dorucenie (samo o sebe scifi, bombardovanie Nemecka by znamenalo zamorenie aj CR, nehovoriac o tom, ze by vlastne utocili na uzemie kontrolovane USA), tak aj tak je najdolezitejsie, ze CR uz tiez nie je samostatne....vacsinu podnikov vlastnia Nemci alebo ine nadnarodne organizacie. CR je sucastou retazca, pokial by ju "povodny" majitel z neho vylucil, tazko by povedzme znarodnena Skodovka mala pristup na trhy, tak ako predtym. Este ako tak je potravinarstvo, kedze Agrofert je jednym z poslednych velkych ceskych podnikov (samozrejme nie je jediny) a aj keby tam pretrhli siete, je mozne na novo rozorat podu, zasiat a zozat. Samozrejme minimalne rok by to bol velky problem a fakt, ze vela odbornikov na agrorezort (aby vedeli co kedy a ako) uz mozno az tak nie je, ale povedzme. Este cca 20 rokov by mali fungovat jadrove elektrarne, ktore by mali vediet zasobovat krajinu, teoreticky plyn aj keby Nemci nepustali ho dalej (ale V4 ano) by siel zo Slovenska a Turecka. Takze sancu na samostatnu existenciu (povedzme v spolupraci V4, Ukrajina, Rusko apod) mame, ale bombardovanie Nemecka raketami si neviem ani predstavit.

ale bombardovanie Nemecka raketami si neviem ani predstavit

Řeč byla o taktických zbraních, nikoliv strategických, takže lze předpokládat i odlišnou míru případného zamoření.
Navíc: bombardovat netřeba, stačí vlastnit.
Nicméně realizace projektu Kladivo v kolonizované ČR za aktuální mocensko-ekonomické situace a suverenity počítám, že nepadá v úvahu: viz problémy s dostavbou jaderných elektráren. A stejně: vždyť by to vypadalo jako německé jaderné zbraně :-)
Jaderné zbraně počítám spíše za důsledek než za příčinu (určitého stupně/míry) suverenity (konec konců, je to až 6. priorita zobecněných prostředků řízení).
Úplně by mi postačovalo (do)budování jaderných elektráren, což je i předpoklad případného budoucího Kladiva V4/Trojmoří.


Zajímavá je zmínka jewreje Visingra o jaderné spolupráci ležatého Izraele se stojatých Izraelem :-)


[quote="pid:30632, uid:187"]ale bombardovanie Nemecka raketami si neviem ani predstavit[/quote] Řeč byla o taktických zbraních, nikoliv strategických, takže lze předpokládat i odlišnou míru případného zamoření. Navíc: bombardovat netřeba, stačí vlastnit. Nicméně realizace projektu Kladivo v kolonizované ČR za aktuální mocensko-ekonomické situace a suverenity počítám, že nepadá v úvahu: viz problémy s dostavbou jaderných elektráren. A stejně: vždyť by to vypadalo jako německé jaderné zbraně :-) Jaderné zbraně počítám spíše za důsledek než za příčinu (určitého stupně/míry) suverenity (konec konců, je to až 6. priorita zobecněných prostředků řízení). Úplně by mi postačovalo (do)budování jaderných elektráren, což je i předpoklad případného budoucího Kladiva V4/Trojmoří. Zajímavá je zmínka jewreje Visingra o jaderné spolupráci ležatého Izraele se stojatých Izraelem :-)

Počtář má recht . Proč myslíte že rajch a zbytek "osvíceného" západu likviduje JE ?
Protože je to jak nástroj vytváření energie , tak i zbran posledního soudu , kdy se místní mohou vzepřít a vzkázat centru : Ano , vy to území získáte , ale v té době zde bude geigerův počítač doslova šílet . A v hlasitém zamlčení zůstane i to , že tohle nadělení oběhne celou planetu .
Takže ta Kladiva už tu jsou a snaha ze strany čtvrtého rajchu coby nástroje , je tuto pojistku zlikvidovat , rukama místního mluvícího a pracujícího dobytka .
Oni si moc dobře uvědomují , že vždy se najde dost lidí , kteří se ke zdi tlačit nenechají .


Počtář má recht . Proč myslíte že rajch a zbytek "osvíceného" západu likviduje JE ? Protože je to jak nástroj vytváření energie , tak i zbran posledního soudu , kdy se místní mohou vzepřít a vzkázat centru : Ano , vy to území získáte , ale v té době zde bude geigerův počítač doslova šílet . A v hlasitém zamlčení zůstane i to , že tohle nadělení oběhne celou planetu . Takže ta Kladiva už tu jsou a snaha ze strany čtvrtého rajchu coby nástroje , je tuto pojistku zlikvidovat , rukama místního mluvícího a pracujícího dobytka . Oni si moc dobře uvědomují , že vždy se najde dost lidí , kteří se ke zdi tlačit nenechají .

Tak proč té Evropě trochu nezavařit přesunutím sem určitého počtu teroristů a pak, buď jí neustále vydírat nebo podpálit .
6124d212c070f


prekvapil ma náš sused Rakúsko, vôbec som netušil, že už ich toľko nasunuli. Keďže Kurz má spravodajské údaje o nich, o čom absolútne nepochybujem, tak chápem, prečo odmieta čo už i len ďalšiu nohu.


[quote="pid:30451, uid:158"]Tak proč té Evropě trochu nezavařit přesunutím sem určitého počtu teroristů a pak, buď jí neustále vydírat nebo podpálit .[/quote]![6124d212c070f](serve/attachment&path=6124d212c070f) prekvapil ma náš sused Rakúsko, vôbec som netušil, že už ich toľko nasunuli. Keďže Kurz má spravodajské údaje o nich, o čom absolútne nepochybujem, tak chápem, prečo odmieta čo už i len ďalšiu nohu.
Upravené 24. 8. 2021 o 13:05

Zřejmě protiakce. Už i v mainstreamu se objevují články, jak evakuační letadla se "spolupracovníky" dovezly teroristy. Mohli by se tím bít křiklouni, volající po humanitární pomoci "prchajícím před Talibanem".
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-evakuace-bezpecnostni-riziko-britanie-francie-nemecko.A210824_113502_zahranicni_jhr


Zřejmě protiakce. Už i v mainstreamu se objevují články, jak evakuační letadla se "spolupracovníky" dovezly teroristy. Mohli by se tím bít křiklouni, volající po humanitární pomoci "prchajícím před Talibanem". https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-evakuace-bezpecnostni-riziko-britanie-francie-nemecko.A210824_113502_zahranicni_jhr

Hlavním cílem ruské politiky vůči Afghánistánu je „de-amerikanizace“ a „odstranění terorismu“
https://colonelcassad.livejournal.com/7008562.html


"Poté, co Taliban převzal kontrolu nad Kábulem, se ruské velvyslanectví v hlavním městě rychle stalo centrem jednání mezi různými silami v zemi. Když první afghánský viceprezident Amrullah Saleh cestoval do provincie Pandžšír, aby zorganizoval vytvoření anti-Talibanské aliance, Taliban požádal Rusko, aby pomohlo vyjednávat s vůdci hnutí odporu Panjshir, doufajíc, že prostřednictvím ní pošle Panjshirovi „politický signál připravenost k usmíření “
"... Rusko se zajímá o to, že Američané nejsou ve střední Asii. Dříve bylo oznámeno, že jednání USA s řadou středoasijských států o vytvoření plnohodnotné vojenské základny nepokračují kvůli tlaku vyvíjenému Ruskem a Čínou, který se snaží tak či onak zabránit Spojeným státům být schopen se v regionu prosadit po útěku z Afghánistánu za účelem jeho další destabilizace.
De facto jsou výhody stažení USA z Afghánistánu a oslabení vlivu USA ve Střední Asii považovány za důležitější než hypotetická hrozba agrese Talibanu. Čína staví své ambice v podobném duchu. Ačkoli v každém případě slovu Talibanu nikdo nevěří - všichni čekají, až vytvoří novou vertikálu moci a začnou v praxi transformovat Afghánistán a své vlastní hnutí, což umožní určit otázku úrovně Talibanu legalizace a hrozby, které bude představovat pro okolní země a region jako celek."


Mluví snad MZ o něčem jiném ?!


Hlavním cílem ruské politiky vůči Afghánistánu je „de-amerikanizace“ a „odstranění terorismu“ https://colonelcassad.livejournal.com/7008562.html "Poté, co Taliban převzal kontrolu nad Kábulem, se ruské velvyslanectví v hlavním městě rychle stalo centrem jednání mezi různými silami v zemi. Když první afghánský viceprezident Amrullah Saleh cestoval do provincie Pandžšír, aby zorganizoval vytvoření anti-Talibanské aliance, Taliban požádal Rusko, aby pomohlo vyjednávat s vůdci hnutí odporu Panjshir, doufajíc, že prostřednictvím ní pošle Panjshirovi „politický signál připravenost k usmíření “ "... Rusko se zajímá o to, že Američané nejsou ve střední Asii. Dříve bylo oznámeno, že jednání USA s řadou středoasijských států o vytvoření plnohodnotné vojenské základny nepokračují kvůli tlaku vyvíjenému Ruskem a Čínou, který se snaží tak či onak zabránit Spojeným státům být schopen se v regionu prosadit po útěku z Afghánistánu za účelem jeho další destabilizace. De facto jsou výhody stažení USA z Afghánistánu a oslabení vlivu USA ve Střední Asii považovány za důležitější než hypotetická hrozba agrese Talibanu. Čína staví své ambice v podobném duchu. Ačkoli v každém případě slovu Talibanu nikdo nevěří - všichni čekají, až vytvoří novou vertikálu moci a začnou v praxi transformovat Afghánistán a své vlastní hnutí, což umožní určit otázku úrovně Talibanu legalizace a hrozby, které bude představovat pro okolní země a region jako celek." Mluví snad MZ o něčem jiném ?!
Upravené 25. 8. 2021 o 09:16

Trosku mimo:


nieje od veci ani nazriet do historie: https://www.theatlantic.com/photo/2013/07/afghanistan-in-the-1950s-and-60s/100544/


zaujali ma tam uniformy cestnej straze pri navsteve Nikity Chruscova:


6125f5b922a7f


Trosku mimo: nieje od veci ani nazriet do historie: https://www.theatlantic.com/photo/2013/07/afghanistan-in-the-1950s-and-60s/100544/ zaujali ma tam uniformy cestnej straze pri navsteve Nikity Chruscova: ![6125f5b922a7f](serve/attachment&path=6125f5b922a7f)

Moderator

S Afghánistánem má každý své plány , ale málokdo se obtěžuje zeptat samotných Afghánců . Tenhle dárek se už dlouhodobě zde snaží zakotvit a nedělá to pro Nás , ale pro svůj košer klan , protože pamatuje na zadní kolečka .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vy-netusite-co-prijde-Taliban-ustavi-vudce-A-muslimove-u-nas-David-Bohbot-vi-presne-674721
Dříve nebo později se budou potřebovat uklidit jinam , protože po odpojení penězovodů-výpalného z celého světa , bude korýtko prázdné a ten kdo stovky generací místo práce jen bral ostatním z jejich mísy , se přes noc pracovat nenaučí .
To co tak hlasitě popisuje o Talibanu , by si měl prohlédnout ve své zemi zaslíbené , možný by tam našel stejný mustr , který chce připisovat jiným .
Je to lákavé , dostat tak možnost drancovat dary afghánské země a na cizí úkor dál plnit své nenasytné koryto . Jenže doba , kdy lež měla posvícení je fuč , dnes není nijak neobvyklé , když pravda předběhne lež ještě předtím , než je ta mrcha prolhaná vypuštěna do světa .


S Afghánistánem má každý své plány , ale málokdo se obtěžuje zeptat samotných Afghánců . Tenhle dárek se už dlouhodobě zde snaží zakotvit a nedělá to pro Nás , ale pro svůj košer klan , protože pamatuje na zadní kolečka . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vy-netusite-co-prijde-Taliban-ustavi-vudce-A-muslimove-u-nas-David-Bohbot-vi-presne-674721 Dříve nebo později se budou potřebovat uklidit jinam , protože po odpojení penězovodů-výpalného z celého světa , bude korýtko prázdné a ten kdo stovky generací místo práce jen bral ostatním z jejich mísy , se přes noc pracovat nenaučí . To co tak hlasitě popisuje o Talibanu , by si měl prohlédnout ve své zemi zaslíbené , možný by tam našel stejný mustr , který chce připisovat jiným . Je to lákavé , dostat tak možnost drancovat dary afghánské země a na cizí úkor dál plnit své nenasytné koryto . Jenže doba , kdy lež měla posvícení je fuč , dnes není nijak neobvyklé , když pravda předběhne lež ještě předtím , než je ta mrcha prolhaná vypuštěna do světa .

Afghánistán: Geoekonomie je důležitější než geopolitika
https://colonelcassad.livejournal.com/7009640.html


"Geopolitika rozdmýchává války a odrazuje od spolupráce v Afghánistánu téměř 200 let. Ironií je, že stejný Afghánistán, který byl hřištěm Velké hry britského impéria, by mohl být odrazovým můstkem do nové éry vzájemně výhodné spolupráce."


Autor článku se mýlí, že geoekonomie je důležitější než geopolitika. Vše souvisí se vším a bez změn v geopolitice, které ve světě v současnosti probíhají by nebyly možné ani změny v geoekonomii. I zde ale platí stará lidová moudrost: "Při zabíječce má "prase" mnoho přátel...".


Afghánistán: Geoekonomie je důležitější než geopolitika https://colonelcassad.livejournal.com/7009640.html "Geopolitika rozdmýchává války a odrazuje od spolupráce v Afghánistánu téměř 200 let. Ironií je, že stejný Afghánistán, který byl hřištěm Velké hry britského impéria, by mohl být odrazovým můstkem do nové éry vzájemně výhodné spolupráce." Autor článku se mýlí, že geoekonomie je důležitější než geopolitika. Vše souvisí se vším a bez změn v geopolitice, které ve světě v současnosti probíhají by nebyly možné ani změny v geoekonomii. I zde ale platí stará lidová moudrost: "Při zabíječce má "prase" mnoho přátel...".

Dnes som v rádiu započula že SR (ako inak na čele s Naďom) pomôžu kolaborantom Ukrajiny, Bieloruska a iným, utiecť z Afganistanu na našich lietadlách....povedali že sú to bývalí spolupracovníci, spojenci.... (spojenci v čom?.....ani jedny nie su v EU)...Proste tých vyplašených rozvracačov, kolaborantov pekne naložia do lietadla a zachránia tak ich úbožiacke životy.....len by nemali zabúdať, že doba sa mení a každý jeden takýto počin je zbytočný....oni si ich nájdu....budeme tomu veriť.....
Len aby to nebolo tak, že sem miesto rozvracačov navozia bubušov.......
Tým našim Naďovcokorčokovcom to je jedno...hlavne, že rozdávajú zlaté plakety pilotom lietadiel, že zachránili parazitov od toho, že by im v krátkej dobe urezali hlavy a Bridget si tiež prišla na svoje....sa tu odmeňujú akoby zachránili pol zemegule. Debilizmus ako vyšitý.....


Dnes som v rádiu započula že SR (ako inak na čele s Naďom) pomôžu kolaborantom Ukrajiny, Bieloruska a iným, utiecť z Afganistanu na našich lietadlách....povedali že sú to bývalí spolupracovníci, spojenci.... (spojenci v čom?.....ani jedny nie su v EU)...Proste tých vyplašených rozvracačov, kolaborantov pekne naložia do lietadla a zachránia tak ich úbožiacke životy.....len by nemali zabúdať, že doba sa mení a každý jeden takýto počin je zbytočný....oni si ich nájdu....budeme tomu veriť..... Len aby to nebolo tak, že sem miesto rozvracačov navozia bubušov....... Tým našim Naďovcokorčokovcom to je jedno...hlavne, že rozdávajú zlaté plakety pilotom lietadiel, že zachránili parazitov od toho, že by im v krátkej dobe urezali hlavy a Bridget si tiež prišla na svoje....sa tu odmeňujú akoby zachránili pol zemegule. Debilizmus ako vyšitý.....

Prečo je Afganistan najproblematickejšie miesto na planéte? 15 faktov, ktoré málokto vie.
ПОЧЕМУ АФГАНИСТАН САМАЯ ПРОБЛЕМНАЯ ТОЧКА НА ПЛАНЕТЕ? 15 фактов, которые мало кто знает
https://www.youtube.com/watch?v=SvHyHGAxUqU


Prečo je Afganistan najproblematickejšie miesto na planéte? 15 faktov, ktoré málokto vie. ПОЧЕМУ АФГАНИСТАН САМАЯ ПРОБЛЕМНАЯ ТОЧКА НА ПЛАНЕТЕ? 15 фактов, которые мало кто знает https://www.youtube.com/watch?v=SvHyHGAxUqU

Ve Vídni se bojuje za Prahu


V Rakousku se otevřeně rozhořel spor mezi kancléřem Sebastianem Kurzem (ÖVP) a prezidentem Rakouské republiky Alexanderem van der Bellenem (Zelení).


Rakouský spolkový prezident vyzval u příležitosti zahájení Evropského fóra v Alpbachu k přijetí Afghánců. Měly by to prý být především ženy a dívky, které pracovaly pro EU nebo jednotlivé členské země. Spolkový prezident věří, že „EU a její členské státy mají právní, morální a politickou povinnost poskytnout ochranu těm, kteří jsou nuceni opustit svou zemi.“ Van der Bellen v diskusi po svém projevu přiznal, že Rakousko - jak argumentoval kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) - v posledních letech skutečně přijalo velké množství uprchlíků z Afghánistánu. Ale jeho pointa je: „To je nyní irelevantní. Přijetí 100, 500 nebo 1 000 rodin by bylo samozřejmě technicky možné. S ohledem na údajné problémy s integrací, které Kurz nastínil, prezident také zdůraznil, že drtivá většina Afghánců v zemi se chová dobře. Nebyl by si tedy prý tak jistý, že Rakousko už žádné uprchlíky nepřijme.“, napsal web ORF.


Web Vienna.at k tomu píše: „Odmítnutí požadavku spolkového prezidenta ze strany tyrkysové (lidovecké) poloviny vlády přišlo rychle. Přijetím 44 000 Afghánců v minulé uprchlické vlně vykonalo Rakousko mnohem více než většina ostatních zemí, uvedla v písemném prohlášení pro agenturu APA ministryně pro EU a ochranu ústavy Karoline Edtstadlerová (ÖVP). "Je také fakt, že čelíme zásadním problémům a výzvám, zejména pokud jde o integraci Afghánců. To je další důvod, proč jsme proti dodatečnému, dobrovolnému přijímání nebo distribuci dalších kontingentů.", uvedla ministryně.


Van der Bellen našel podporu u řecké prezidentky Kateřiny Sakellaropoulou. EU by prý měla slyšet zoufalé hlasy z Afghánistánu. Hodnoty žen je třeba bránit. Ale v úvodních projevech na zmiňovaném fóru také zaznělo, že Evropa musí jednou být dostatečně silná, aby nebyla v krizích, jako je ta v Afghánistánu, neustále (nejen vojensky) závislá na USA.


Ano, hodnoty žen je třeba bránit, proto tvoří většinu uprchlíků muži, kteří své ženy, sestry a matky nechávají napospas osudu. Tito muži budou rozhodně tím lépe dbát na práva žen evropských… Zdá se, že v rakouských Zelených je silně zakořeněná myšlenka, že je třeba chránit afghánské ženy. Nic proti tomu. . . .
MUDr. Ivan David - facebook https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1429428627497644?comment_id=1429430580830782¬if_id=1629893026501624¬if_t=public_figure_l0_comment&ref=notif


### Ve Vídni se bojuje za Prahu ### V Rakousku se otevřeně rozhořel spor mezi kancléřem Sebastianem Kurzem (ÖVP) a prezidentem Rakouské republiky Alexanderem van der Bellenem (Zelení). Rakouský spolkový prezident vyzval u příležitosti zahájení Evropského fóra v Alpbachu k přijetí Afghánců. Měly by to prý být především ženy a dívky, které pracovaly pro EU nebo jednotlivé členské země. Spolkový prezident věří, že „EU a její členské státy mají právní, morální a politickou povinnost poskytnout ochranu těm, kteří jsou nuceni opustit svou zemi.“ Van der Bellen v diskusi po svém projevu přiznal, že Rakousko - jak argumentoval kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) - v posledních letech skutečně přijalo velké množství uprchlíků z Afghánistánu. Ale jeho pointa je: „To je nyní irelevantní. Přijetí 100, 500 nebo 1 000 rodin by bylo samozřejmě technicky možné. S ohledem na údajné problémy s integrací, které Kurz nastínil, prezident také zdůraznil, že drtivá většina Afghánců v zemi se chová dobře. Nebyl by si tedy prý tak jistý, že Rakousko už žádné uprchlíky nepřijme.“, napsal web ORF. Web Vienna.at k tomu píše: „Odmítnutí požadavku spolkového prezidenta ze strany tyrkysové (lidovecké) poloviny vlády přišlo rychle. Přijetím 44 000 Afghánců v minulé uprchlické vlně vykonalo Rakousko mnohem více než většina ostatních zemí, uvedla v písemném prohlášení pro agenturu APA ministryně pro EU a ochranu ústavy Karoline Edtstadlerová (ÖVP). "Je také fakt, že čelíme zásadním problémům a výzvám, zejména pokud jde o integraci Afghánců. To je další důvod, proč jsme proti dodatečnému, dobrovolnému přijímání nebo distribuci dalších kontingentů.", uvedla ministryně. Van der Bellen našel podporu u řecké prezidentky Kateřiny Sakellaropoulou. EU by prý měla slyšet zoufalé hlasy z Afghánistánu. Hodnoty žen je třeba bránit. Ale v úvodních projevech na zmiňovaném fóru také zaznělo, že Evropa musí jednou být dostatečně silná, aby nebyla v krizích, jako je ta v Afghánistánu, neustále (nejen vojensky) závislá na USA. Ano, hodnoty žen je třeba bránit, proto tvoří většinu uprchlíků muži, kteří své ženy, sestry a matky nechávají napospas osudu. Tito muži budou rozhodně tím lépe dbát na práva žen evropských… Zdá se, že v rakouských Zelených je silně zakořeněná myšlenka, že je třeba chránit afghánské ženy. Nic proti tomu. . . . MUDr. Ivan David - facebook https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1429428627497644?comment_id=1429430580830782&notif_id=1629893026501624&notif_t=public_figure_l0_comment&ref=notif
Upravené 26. 8. 2021 o 04:14

To co předvádějí nejen v rakousích , je jen divadlo , přihrávka na více podání . Jedni mají ve scénáři toho zlého policajta a druzí ještě horšího . A davu se předhodí , že to mohlo dopadnout i hůř .
Jen si vzpomente na slizouna Sobotku , který odmítl kvoty na kominíky , ale chtěl jich iniciativně-dobrovolně přijmout jednou tolik . Jako kdyby šlapka šlapala někdy dobrovolně .


To co předvádějí nejen v rakousích , je jen divadlo , přihrávka na více podání . Jedni mají ve scénáři toho zlého policajta a druzí ještě horšího . A davu se předhodí , že to mohlo dopadnout i hůř . Jen si vzpomente na slizouna Sobotku , který odmítl kvoty na kominíky , ale chtěl jich iniciativně-dobrovolně přijmout jednou tolik . Jako kdyby šlapka šlapala někdy dobrovolně .

NATO se do Afghánistánu bude muset vrátit.‘ Zeman promluvil k velvyslancům na Hradě
Lisiak je ten Zeman, dobre chape nemohucnost NATO. Ved aj to dal na javo svojim vyrokom o tom, ze vlastne v NATO mali len americania slovo a ostatni prikyvovali. A preco povedal, ze NATO sa musi vratit do afganistanu? No lebo ked sa tam vrati, tak este viac ukaze celemu svetu aka je to NESCHOPNA struktura - NATO sa samo odpise po druhy krat a to uz bude finalna smrt.


[quote="pid:30659, uid:307"]NATO se do Afghánistánu bude muset vrátit.‘ Zeman promluvil k velvyslancům na Hradě[/quote]Lisiak je ten Zeman, dobre chape nemohucnost NATO. Ved aj to dal na javo svojim vyrokom o tom, ze vlastne v NATO mali len americania slovo a ostatni prikyvovali. A preco povedal, ze NATO sa musi vratit do afganistanu? No lebo ked sa tam vrati, tak este viac ukaze celemu svetu aka je to NESCHOPNA struktura - NATO sa samo odpise po druhy krat a to uz bude finalna smrt.

Mám stále silnější pocit, že evakuovaní "Afghánci" jsou ve skutečnosti ISILovci, kteří dostanou ové úkoly.


Američané "evakuovali" již cca 100 tis. bojovníků, panuje obava, že nestihnou odvézt asi 250 000 lidí. Další odvážejí "spojenci".


https://www.e15.cz/zahranicni/odchod-vojaku-usa-z-kabulu-se-blizi-nezvladneme-dokoncit-evakuaci-varuji-dalsi-staty-1383096#


"The New York Times napsal, že i kdyby se podařilo udržet současnou rychlost evakuací 20 tisíc lidí denně, tak USA nestihnou do konce měsíce evakuovat 250 tisíc Afghánců s nárokem na zvláštní americké vízum."


Jsou na základnách ve Španělsku a Německu.


Mezitím, zřejmě aby se vytvořil tlak na "evakuace", zaútočil "ISIL" v Kábulu.


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-pakistan.A210826_145313_zahranicni_jhr


Útok přichází jen pár hodin od "varování" tajných služeb.


Mám stále silnější pocit, že evakuovaní "Afghánci" jsou ve skutečnosti ISILovci, kteří dostanou ové úkoly. Američané "evakuovali" již cca 100 tis. bojovníků, panuje obava, že nestihnou odvézt asi 250 000 lidí. Další odvážejí "spojenci". https://www.e15.cz/zahranicni/odchod-vojaku-usa-z-kabulu-se-blizi-nezvladneme-dokoncit-evakuaci-varuji-dalsi-staty-1383096# "The New York Times napsal, že i kdyby se podařilo udržet současnou rychlost evakuací 20 tisíc lidí denně, tak USA nestihnou do konce měsíce evakuovat 250 tisíc Afghánců s nárokem na zvláštní americké vízum." Jsou na základnách ve Španělsku a Německu. Mezitím, zřejmě aby se vytvořil tlak na "evakuace", zaútočil "ISIL" v Kábulu. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-pakistan.A210826_145313_zahranicni_jhr Útok přichází jen pár hodin od "varování" tajných služeb.

Výbuch na letišti v Kábulu
https://colonelcassad.livejournal.com/7012689.html


"Výbuch poblíž hotelu poblíž letiště v Kábulu zabil několik lidí.
Byly hlášeny nejméně 3 zabití lidé a desítky dalších zraněno.
Byli také zraněni tři američtí námořníci. Informaci potvrzují americká média.
Útok údajně provedl sebevražedný atentátník.
Výbuchu předcházela střelba z automatických zbraní na italský letoun S-130.


O možných účastnících z hlediska stupně pravděpodobnosti.


  1. ISIS
  2. Západních speciální služby pod falešnou vlajkou (možná prostřednictvím bodu č. 1).
  3. Jedna z frakcí Talibánu.

Incident může urychlit americký odchod z Kábulu. Dnes se v Bílém domě koná schůzka o načasování evakuace. Taliban dal jasně najevo, že po 31. srpnu budou obviněni ti, kteří neutečou."


Výbuch na letišti v Kábulu https://colonelcassad.livejournal.com/7012689.html "Výbuch poblíž hotelu poblíž letiště v Kábulu zabil několik lidí. Byly hlášeny nejméně 3 zabití lidé a desítky dalších zraněno. Byli také zraněni tři američtí námořníci. Informaci potvrzují americká média. Útok údajně provedl sebevražedný atentátník. Výbuchu předcházela střelba z automatických zbraní na italský letoun S-130. O možných účastnících z hlediska stupně pravděpodobnosti. 1. ISIS 2. Západních speciální služby pod falešnou vlajkou (možná prostřednictvím bodu č. 1). 3. Jedna z frakcí Talibánu. Incident může urychlit americký odchod z Kábulu. Dnes se v Bílém domě koná schůzka o načasování evakuace. Taliban dal jasně najevo, že po 31. srpnu budou obviněni ti, kteří neutečou."
Upravené 26. 8. 2021 o 23:08

Letiště Kábul: více jak 40 mrtvých a 100 zraněných. Zahynulo i pět amerických vojáků.
Zde se také píše, že informaci o hrozícím útoku předali "natovcům" sami Talibové.
RT - živý článek:
https://russian.rt.com/world/article/899977-aeroport-kabul-vzryv-onlain


Letiště Kábul: více jak 40 mrtvých a 100 zraněných. Zahynulo i pět amerických vojáků. Zde se také píše, že informaci o hrozícím útoku předali "natovcům" sami Talibové. RT - živý článek: https://russian.rt.com/world/article/899977-aeroport-kabul-vzryv-onlain

Panika v Afghanistánu - zajímavé video na Oriho blogu: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/08/25/media-klamu-australia-covid-je-stary-scenar-a-fico-nie-je-zachranca/#comment-14098 . Amíci a Němci bez ohledu na své lidi tam, se definitivně stahují z Afghanistánu k 31.8.2021. Obrovská korupce: 98% částky na agresi v této zemi se rozkradlo.


Panika v Afghanistánu - zajímavé video na Oriho blogu: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/08/25/media-klamu-australia-covid-je-stary-scenar-a-fico-nie-je-zachranca/#comment-14098 . Amíci a Němci bez ohledu na své lidi tam, se definitivně stahují z Afghanistánu k 31.8.2021. Obrovská korupce: 98% částky na agresi v této zemi se rozkradlo.
Upravené 26. 8. 2021 o 19:53

Pravděpodobně v možnosti č. 1 a č. 2 máme zadavatele i vykonavatele . A daleko nebude ani košer rozvědka .


Pravděpodobně v možnosti č. 1 a č. 2 máme zadavatele i vykonavatele . A daleko nebude ani košer rozvědka .

Je to prosté. V Arizoně skončeno, zpráva půjde ven a tak se rozjel na otočném jevišti další spektákl. A jako takový musí mít všechny prvky akčnosti,jinak nezabere. Karuselová scéna.
Samozřejmě, že nějaké čerstvé mrtvoly ( věrohodnost je podobná jako při teroristicjých útocích kupř. v Nice) jsou nutné , bez krve je drámo nepřesvědčivé.


Je to prosté. V Arizoně skončeno, zpráva půjde ven a tak se rozjel na otočném jevišti další spektákl. A jako takový musí mít všechny prvky akčnosti,jinak nezabere. Karuselová scéna. Samozřejmě, že nějaké čerstvé mrtvoly ( věrohodnost je podobná jako při teroristicjých útocích kupř. v Nice) jsou nutné , bez krve je drámo nepřesvědčivé.

Zřejmě matriční vzkaz ... První zprávy mluvily o 11 mrtvých amerických vojácích. Pak to změnili na 11 vojáků + 1 lékař ...


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-pakistan-kabul-vybuch-atentatnik-letiste-obeti-zraneni-umrti.A210826_145313_zahranicni_jhr


Zřejmě matriční vzkaz ... První zprávy mluvily o 11 mrtvých amerických vojácích. Pak to změnili na 11 vojáků + 1 lékař ... https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afghanistan-pakistan-kabul-vybuch-atentatnik-letiste-obeti-zraneni-umrti.A210826_145313_zahranicni_jhr
Upravené 27. 8. 2021 o 06:00

e Vídni se bojuje za Prahu


kdyz ja tomu kurzovi neverim. mudr. david se ho porad zastava a pise, jak FPÖ komplikuje kurzovi zivot a kurz pritom se tak "snazi". staci se podivat na kurze, kdyz mu kickl v parlamentu "naklada". vyraz v jeho ocich, umocneny jeste tim, ze tam ma nasazenou rousku a pak nervozne neco tuka do mobilu, staci, aby si i politicky amater, jako ja, udelal usudek.


[quote="pid:30784, uid:78"]e Vídni se bojuje za Prahu[/quote] kdyz ja tomu kurzovi neverim. mudr. david se ho porad zastava a pise, jak FPÖ komplikuje kurzovi zivot a kurz pritom se tak "snazi". staci se podivat na kurze, kdyz mu kickl v parlamentu "naklada". vyraz v jeho ocich, umocneny jeste tim, ze tam ma nasazenou rousku a pak nervozne neco tuka do mobilu, staci, aby si i politicky amater, jako ja, udelal usudek.

Krátce o Afghánistánu. 27.8.2021
https://colonelcassad.livejournal.com/7013463.html


"Včerejší události v Kábulu zasadily těžkou ránu Bidenově administrativě. Kromě pokračujících požadavků na obžalobu, Sněmovna reprezentantů a Senát USA trvají na zorganizování oficiálního vyšetřování okolností rozhodnutí o stažení vojsk a procesu jejich stažení z Afghánistánu s cílem zjistit rozsah viny současné administrativy. vina.
Rovněž požadují vytvoření oddělené komise pro vyšetřování aktivit bývalého afghánského prezidenta Ašrafa Ghaního s cílem zjistit, kam zmizely americké peníze vynaložené na afghánskou vládu a afghánskou armádu a proč se vše rozpadlo ještě předtím, než USA opustily Afghánistán. Odpověď je ve skutečnosti banální - vláda Ghaního od počátku seděla na cizích bajonetech. Když bajonety odešly, ghanská vláda se okamžitě zhroutila do zející prázdnoty. Ale pokusy najít ty, kteří se rozhodli nyní, a ne ty, kteří to všechno organizovali a podporovali po dobu 20 let, jsou celkem pochopitelné. A tam koneckonců existují otázky nejen na Trumpa nebo Bidena, ale také na Bushe mladšího a Obamu."


Krátce o Afghánistánu. 27.8.2021 https://colonelcassad.livejournal.com/7013463.html "Včerejší události v Kábulu zasadily těžkou ránu Bidenově administrativě. Kromě pokračujících požadavků na obžalobu, Sněmovna reprezentantů a Senát USA trvají na zorganizování oficiálního vyšetřování okolností rozhodnutí o stažení vojsk a procesu jejich stažení z Afghánistánu s cílem zjistit rozsah viny současné administrativy. vina. Rovněž požadují vytvoření oddělené komise pro vyšetřování aktivit bývalého afghánského prezidenta Ašrafa Ghaního s cílem zjistit, kam zmizely americké peníze vynaložené na afghánskou vládu a afghánskou armádu a proč se vše rozpadlo ještě předtím, než USA opustily Afghánistán. Odpověď je ve skutečnosti banální - vláda Ghaního od počátku seděla na cizích bajonetech. Když bajonety odešly, ghanská vláda se okamžitě zhroutila do zející prázdnoty. Ale pokusy najít ty, kteří se rozhodli nyní, a ne ty, kteří to všechno organizovali a podporovali po dobu 20 let, jsou celkem pochopitelné. A tam koneckonců existují otázky nejen na Trumpa nebo Bidena, ale také na Bushe mladšího a Obamu."

https://www.gmx.net/magazine/politik/afghanistan/joe-biden-ueber-anschlaegen-in-kabul-36121634


biden se vyjadril k utoku na letisti. rekl, ze amerika nezapomene, neodpusti a ty, co jsou zodpovedni na utok, najde je a zaplati za to. amerika se pry nenecha od sveho poslani odradit a bude pokracovat v evakuacich.
pulminutove vystoupeni senilniho starika, ktereho se ma nekdo bat?


v afghanistanu je podle udaju ministerstva vnitra USA jeste 1000 americkych obcanu.


US-General Kenneth McKenzie rika, ze se utok predpokladal a ocekavaji dalsi.


https://www.gmx.net/magazine/politik/afghanistan/joe-biden-ueber-anschlaegen-in-kabul-36121634 biden se vyjadril k utoku na letisti. rekl, ze amerika nezapomene, neodpusti a ty, co jsou zodpovedni na utok, najde je a zaplati za to. amerika se pry nenecha od sveho poslani odradit a bude pokracovat v evakuacich. pulminutove vystoupeni senilniho starika, ktereho se ma nekdo bat? v afghanistanu je podle udaju ministerstva vnitra USA jeste 1000 americkych obcanu. US-General Kenneth McKenzie rika, ze se utok predpokladal a ocekavaji dalsi.

Biden uvedl, že je zodpovědný za vše, co se stalo v Afghánistánu, říká Sputnik . Americký prezident Joe Biden po útocích v Kábulu prohlásil, že „zásadně“ přijímá odpovědnost za vše, co se v Afghánistánu stalo. Uvedl, že evakuace bude navzdory útokům pokračovat.


Poznámka: 1.krok ... Biden vezme vše na sebe, 2.krok ... prohlásí ho za nesvéprávného v důsledku postupující stařecké demence, 3.krok ... dožije v ústraní, 4.krok ... nastoupí Kamala, anebo je už čas pro návrat Trumpa


Biden uvedl, že je zodpovědný za vše, co se stalo v Afghánistánu, říká [Sputnik](https://cz.sputniknews.com/20210827/biden-uvedl-ze-je-zodpovedny-za-vse-co-se-stalo-v-afghanistanu-15631432.html) . Americký prezident Joe Biden po útocích v Kábulu prohlásil, že „zásadně“ přijímá odpovědnost za vše, co se v Afghánistánu stalo. Uvedl, že evakuace bude navzdory útokům pokračovat. **Poznámka:** 1.krok ... Biden vezme vše na sebe, 2.krok ... prohlásí ho za nesvéprávného v důsledku postupující stařecké demence, 3.krok ... dožije v ústraní, 4.krok ... nastoupí Kamala, anebo je už čas pro návrat Trumpa

Stoltenberg: NATO mělo za cíl ochránit USA, nikoliv Afghánistán. Za kolaps v zemi může tamní vedení - opět ze Sputniku .


Poznámka: Tak lepší pohádku jsem někde slyšel včera. Neúspěch mise jde na vrub globálnímu oteplování. Řečnická: "Kdo drží otěže vrchního velení NATO?"


Stoltenberg: NATO mělo za cíl ochránit USA, nikoliv Afghánistán. Za kolaps v zemi může tamní vedení - opět ze [Sputniku](https://cz.sputniknews.com/20210826/stoltenberg-nato-melo-za-cil-ochranit-usa-nikoliv-afghanistan-za-kolaps-v-zemi-muze-tamni-vedeni-15623031.html) . **Poznámka:** Tak lepší pohádku jsem někde slyšel včera. Neúspěch mise jde na vrub globálnímu oteplování. Řečnická: "Kdo drží otěže vrchního velení NATO?"

USA poskytly Tálibánu* seznam amerických a afghánských občanů,


které se chystají vyvézt z Kábulu.


Informuje o tom Politico s odvoláním na zdroje.
Podle zdrojů publikace bylo toto opatření přijato za účelem urychlení procesu evakuace lidí z Afghánistánu, ale vyvolalo to nespokojenost některých zákonodárců a vojáků.
Podle názoru zdroje Politico na ministerstvu obrany takový krok ohrožuje život těchto lidí.
https://cz.sputniknews.com/20210827/politico-usa-predaly-talibum-popravci-seznam-afghancu-15634097.html


### USA poskytly Tálibánu* seznam amerických a afghánských občanů, ### které se chystají vyvézt z Kábulu. Informuje o tom Politico s odvoláním na zdroje. Podle zdrojů publikace bylo toto opatření přijato za účelem urychlení procesu evakuace lidí z Afghánistánu, ale vyvolalo to nespokojenost některých zákonodárců a vojáků. Podle názoru zdroje Politico na ministerstvu obrany takový krok ohrožuje život těchto lidí. https://cz.sputniknews.com/20210827/politico-usa-predaly-talibum-popravci-seznam-afghancu-15634097.html

https://www.cbsnews.com/news/afghanistan-news-biden-us-evacuations-resume-isis-bombings-threat/


Počet obetí výbuchov na kábulskom letisku dosiahol 170
Informovala o tom televízna stanica CBS s odvolaním sa na zástupcu afganského ministerstva zdravotníctva.


Poznamenáva sa, že najmenej 18 amerických vojakov bolo zranených.


Predtým bolo hlásené, že celkový počet obetí výbuchu na letisku v afganskom hlavnom meste dosiahol 110 ľudí, z toho 13 úmrtí amerických vojakov.


https://russian.rt.com/world/news/900409-kabul-aeroporty-chislo-zhertv


https://www.cbsnews.com/news/afghanistan-news-biden-us-evacuations-resume-isis-bombings-threat/ Počet obetí výbuchov na kábulskom letisku dosiahol 170 Informovala o tom televízna stanica CBS s odvolaním sa na zástupcu afganského ministerstva zdravotníctva. Poznamenáva sa, že najmenej 18 amerických vojakov bolo zranených. Predtým bolo hlásené, že celkový počet obetí výbuchu na letisku v afganskom hlavnom meste dosiahol 110 ľudí, z toho 13 úmrtí amerických vojakov. https://russian.rt.com/world/news/900409-kabul-aeroporty-chislo-zhertv

Ponuka od Blackwater na evakuaciu, na ktoru uz nema zaludok ani Jen Psaki. Ten pad pax americana nabera na rychlosti:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/z-afghanistanu-za-141-tisic-kc-nabizi-blackwater-bezcitne-rika-bily-dum-173301


Ponuka od Blackwater na evakuaciu, na ktoru uz nema zaludok ani Jen Psaki. Ten pad pax americana nabera na rychlosti: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/z-afghanistanu-za-141-tisic-kc-nabizi-blackwater-bezcitne-rika-bily-dum-173301

co sa tyka toho Bidena, tak tam automaticky nastupuje Harrisova a ta je vraj este neschopnejsia pricom ma ale okrem toho aj este horsie napady. Inak sama povvrdila (aj ked Biden to vzal na seba), ze ten odchod bol jej napad. No nikto neriesi Pentagon, lebo najprv evakuovat armadu, potom civilov a potom vracat armadu, aby zvysnych zachranili, je dost na hlavu aj z hladiska bezneho cloveka


co sa tyka toho Bidena, tak tam automaticky nastupuje Harrisova a ta je vraj este neschopnejsia pricom ma ale okrem toho aj este horsie napady. Inak sama povvrdila (aj ked Biden to vzal na seba), ze ten odchod bol jej napad. No nikto neriesi Pentagon, lebo najprv evakuovat armadu, potom civilov a potom vracat armadu, aby zvysnych zachranili, je dost na hlavu aj z hladiska bezneho cloveka
Upravené 27. 8. 2021 o 18:56

Taká zhoda - okrem Američanov nechali zoznamy aj Briti


Britská ambasáda “nechala detaily” o afganských spolupracovníkoch v Kábule. “Toto určite nie je v poriadku,” reagoval minister
https://www.hlavnespravy.sk/britska-ambasada-nechala-detaily-o-afganskych-spolupracovnikoch-v-kabule/2656032


Taká zhoda - okrem Američanov nechali zoznamy aj Briti **Britská ambasáda “nechala detaily” o afganských spolupracovníkoch v Kábule. “Toto určite nie je v poriadku,” reagoval minister** https://www.hlavnespravy.sk/britska-ambasada-nechala-detaily-o-afganskych-spolupracovnikoch-v-kabule/2656032

Britská ambasáda “nechala detaily” o afganských spolupracovníkoch v Kábule
Mouřenín posloužil, mouřenín může jít. Beletristické potvrzení základního ideového fundamentu v Pax Britannica.


[quote="pid:31035, uid:111"]Britská ambasáda “nechala detaily” o afganských spolupracovníkoch v Kábule[/quote]Mouřenín posloužil, mouřenín může jít. Beletristické potvrzení základního ideového fundamentu v Pax Britannica.

Dovolím si zatipovat, že "čísla" o mrtvolkách a nemrtvolkách budou vysoce gumová, protože plní jen a jen účely markantů v informační válce. Kábulské terakty mají několik skutečných , ale skrytých cílů, a v konečném součtu jde o vektory "Arizona + útěk z Kábulu" = podstatný krok v perestrojce USA na RSA a potom s povoláním Donalda na USA 2.0". V SSSR to na SSSR 2.0 nedotáhli, protože to uspěchali a neuřídíli- tak tady jim to možná vyjde. Až na to, že ty USA 2.0 budou drobet jiné , než si to kdysi namalovali . On ten Donald se jim taky dost vysmekává...


Dovolím si zatipovat, že "čísla" o mrtvolkách a nemrtvolkách budou vysoce gumová, protože plní jen a jen účely markantů v informační válce. Kábulské terakty mají několik skutečných , ale skrytých cílů, a v konečném součtu jde o vektory "Arizona + útěk z Kábulu" = podstatný krok v perestrojce USA na RSA a potom s povoláním Donalda na USA 2.0". V SSSR to na SSSR 2.0 nedotáhli, protože to uspěchali a neuřídíli- tak tady jim to možná vyjde. Až na to, že ty USA 2.0 budou drobet jiné , než si to kdysi namalovali . On ten Donald se jim taky dost vysmekává...

Zabiti v Kábulu
https://colonelcassad.livejournal.com/7015380.html


"Obrovský počet zabitých Afghánců samozřejmě zůstává v pozadí. Ti, kteří se 20 let „starali o Afghánce“, z nějakého důvodu nijak nespěchají s jejich identifikací."


Zabiti v Kábulu https://colonelcassad.livejournal.com/7015380.html "Obrovský počet zabitých Afghánců samozřejmě zůstává v pozadí. Ti, kteří se 20 let „starali o Afghánce“, z nějakého důvodu nijak nespěchají s jejich identifikací."
Upravené 28. 8. 2021 o 09:58

Nevim, jestli to uz bylo .....
Americký prezident vydal rozkaz k úderům v Afghánistánu.
Americký prezident Joe Biden vydal rozkaz k několika úderům na území Afghánistánu. Klíčovými cíli budou teroristé z ISIS ("Islámský stát", teroristická skupina zakázaná v Ruské federaci-pozn. red.). pozn. red.) a jejich objekty. Útoky na Afghánistán podle všeho USA neomezí jen na utoky zde, ale pravdepodobne i proti teroristům v Iráku a Sýrii.
https://avia.pro/news/bayden-otdal-prikaz-nanesti-udary-po-afganistanu


Nevim, jestli to uz bylo ..... **Americký prezident vydal rozkaz k úderům v Afghánistánu.** Americký prezident Joe Biden vydal rozkaz k několika úderům na území Afghánistánu. Klíčovými cíli budou teroristé z ISIS ("Islámský stát", teroristická skupina zakázaná v Ruské federaci-pozn. red.). pozn. red.) a jejich objekty. Útoky na Afghánistán podle všeho USA neomezí jen na utoky zde, ale pravdepodobne i proti teroristům v Iráku a Sýrii. https://avia.pro/news/bayden-otdal-prikaz-nanesti-udary-po-afganistanu

„Neziskovky hledají tlumočníky pro tlumočníky z Afghánistánu,“ sdílel Foldyna na Twitteru. Je o tom i článek na Parlamentních listech .
Poslanec Jaroslav Foldyna z SPD odhalil, jak je to s údajnými tlumočníky z Afghánistánu. Neziskové organizace pro ně už prý shánějí překladatele do češtiny. Uprchlíkům bychom podle neziskovkářů údajně také měli umožnit rozvíjet jejich zvyky, a obohatit tak naši „nudnou šedou společnost“.


Poznámka: jestli to byli obyčejní konfidenti, tak kdo pro naše vojáky vlastně tlumočil? Spíše se potvrzuje úvaha, že když to nešlo přes nařízení z Brusele (skloňuji podle vzoru pr...el), tak se to nakonec podařilo afghánským divadelním kusem s prvky trilleru.


„Neziskovky hledají tlumočníky pro tlumočníky z Afghánistánu,“ sdílel Foldyna na Twitteru. Je o tom i článek na [Parlamentních listech](https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Neziskovky-hledaji-tlumocniky-pro-tlumocniky-z-Afghanistanu-sdilel-Foldyna-Pekne-si-nabehl-Twitter-byl-nemilosrdny-675100) . Poslanec Jaroslav Foldyna z SPD odhalil, jak je to s údajnými tlumočníky z Afghánistánu. Neziskové organizace pro ně už prý shánějí překladatele do češtiny. Uprchlíkům bychom podle neziskovkářů údajně také měli umožnit rozvíjet jejich zvyky, a obohatit tak naši „nudnou šedou společnost“. **Poznámka:** jestli to byli obyčejní konfidenti, tak kdo pro naše vojáky vlastně tlumočil? Spíše se potvrzuje úvaha, že když to nešlo přes nařízení z Brusele (skloňuji podle vzoru pr...el), tak se to nakonec podařilo afghánským divadelním kusem s prvky trilleru.

ale pravdepodobne i proti teroristům v Iráku a Sýrii
Aby tak v té Sýrii nezačaly padat nějaké drony . Zdá se, že syrská PVO už sundala rukavičky ...


[quote="pid:31065, uid:68"]ale pravdepodobne i proti teroristům v Iráku a Sýrii[/quote]Aby tak v té Sýrii nezačaly padat nějaké [drony](https://cs.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper) . Zdá se, že syrská PVO už sundala rukavičky ...

Tálibán obnovil dodávky vody do Íránu
https://colonelcassad.livejournal.com/7016877.html


"Tálibán otevřel stavidla na řece Helmand, aby pustil vodu do íránské provincie Cystan, která je postižena suchem. Přístup k vodě byl uzavřen bývalou afghánskou vládou, která poslušně a nezpochybnitelně dodržovala americké sankce proti Íránu."


Ukrajina, to je "jiná třída", vodu na Krym nepustí...


Tálibán obnovil dodávky vody do Íránu https://colonelcassad.livejournal.com/7016877.html "Tálibán otevřel stavidla na řece Helmand, aby pustil vodu do íránské provincie Cystan, která je postižena suchem. Přístup k vodě byl uzavřen bývalou afghánskou vládou, která poslušně a nezpochybnitelně dodržovala americké sankce proti Íránu." Ukrajina, to je "jiná třída", vodu na Krym nepustí...
Upravené 29. 8. 2021 o 09:38

@Yori - zdá se, že Jóžin je už pod plným velením globálščiků , Dokonale se sžil s rolí obětního berana zřejmě jede už podle předem připraveného scénáře . A tvoří se podle všeho Parta "Pěti ničemů", která půjde pod kudlu, i když možná jen divadelně . Biden,Harris,Blinken ,Miller a Burns (?).
tenhle krok je šlápnutí do mega-hovna a vše jen urychlí. Ale zdá se, že i GP vsadil na taliby a žádné jiné nástroje (ISIS) tam na place prostě nechce a klidně je nechá vyhubit. A použije k tomu s dvojím bonusem jejich tvůrce.
Jak zdechnul Rumsfeld, nějak se to sype...

@Yori - zdá se, že Jóžin je už pod plným velením globálščiků , Dokonale se sžil s rolí obětního berana zřejmě jede už podle předem připraveného scénáře . A tvoří se podle všeho Parta "Pěti ničemů", která půjde pod kudlu, i když možná jen divadelně . Biden,Harris,Blinken ,Miller a Burns (?). tenhle krok je šlápnutí do mega-hovna a vše jen urychlí. Ale zdá se, že i GP vsadil na taliby a žádné jiné nástroje (ISIS) tam na place prostě nechce a klidně je nechá vyhubit. A použije k tomu s dvojím bonusem jejich tvůrce. Jak zdechnul Rumsfeld, nějak se to sype...

Jóžin
Je tento Jóžin, reálny Jóžin alebo jeho replika. Koniec koncov proces to neovplyvní. Zdravím ťa Boletus. Rás by som ťa stretol niekedy osobne.


[quote="pid:31127, uid:57"]Jóžin[/quote]Je tento Jóžin, reálny Jóžin alebo jeho replika. Koniec koncov proces to neovplyvní. Zdravím ťa Boletus. Rás by som ťa stretol niekedy osobne.

@Mirec D - navrhni. Pohud jsi na Telegramu, propojení není problémem . Admin Ti dá můj mail.

@Mirec D - navrhni. Pohud jsi na Telegramu, propojení není problémem . Admin Ti dá můj mail.

Výbuch v Kábule uskutočnili Spojené štáty
Explóziu v Kábule uskutočnila americká armáda. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dvoch vysokých predstaviteľov, ktorí sú so situáciou oboznámení.


Podľa agentúry raketový útok uskutočnila americká armáda na údajných militantoch IS (teroristická organizácia zakázaná v Ruskej federácii). Účastníci rozhovoru zároveň poznamenali, že sa odvolávajú na pôvodné údaje, ktoré sa už mohli zmeniť.


Khaled al-Jaburi, špeciálny dopisovateľ RT z Kábulu, uviedol, že po masívnom výbuchu nasledovalo odpálenie piatich rakiet. Zároveň nie je známa oblasť, odkiaľ boli vypustené. Podľa novinára k výbuchu došlo na ulici Al Shahid, ktorá vedie na hlavné mesto.


Predtým bolo známe, že 29. augusta, neďaleko letiska afganského hlavného mesta Kábul, zaznel nový silný výbuch. Jeho dôsledky boli zachytené na videu. Podľa predbežných údajov k incidentu došlo kvôli raketovému útoku. Afganské médiá informovali, že bola zasiahnutá obytná budova.


Podľa agentúry RIA Novosti jedno dieťa zomrelo v dôsledku raketového útoku a ďalší traja civilisti boli zranení. Miestne médiá medzitým tvrdia, že zahynuli dvaja ľudia. Tieto informácie však ešte nie sú oficiálne potvrdené.
https://lenta.ru/news/2021/08/29/usa_kabul/


Výbuch v Kábule uskutočnili Spojené štáty Explóziu v Kábule uskutočnila americká armáda. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dvoch vysokých predstaviteľov, ktorí sú so situáciou oboznámení. Podľa agentúry raketový útok uskutočnila americká armáda na údajných militantoch IS (teroristická organizácia zakázaná v Ruskej federácii). Účastníci rozhovoru zároveň poznamenali, že sa odvolávajú na pôvodné údaje, ktoré sa už mohli zmeniť. Khaled al-Jaburi, špeciálny dopisovateľ RT z Kábulu, uviedol, že po masívnom výbuchu nasledovalo odpálenie piatich rakiet. Zároveň nie je známa oblasť, odkiaľ boli vypustené. Podľa novinára k výbuchu došlo na ulici Al Shahid, ktorá vedie na hlavné mesto. Predtým bolo známe, že 29. augusta, neďaleko letiska afganského hlavného mesta Kábul, zaznel nový silný výbuch. Jeho dôsledky boli zachytené na videu. Podľa predbežných údajov k incidentu došlo kvôli raketovému útoku. Afganské médiá informovali, že bola zasiahnutá obytná budova. Podľa agentúry RIA Novosti jedno dieťa zomrelo v dôsledku raketového útoku a ďalší traja civilisti boli zranení. Miestne médiá medzitým tvrdia, že zahynuli dvaja ľudia. Tieto informácie však ešte nie sú oficiálne potvrdené. https://lenta.ru/news/2021/08/29/usa_kabul/
Upravené 29. 8. 2021 o 16:48

O boji Talibanu proti drogám
https://colonelcassad.livejournal.com/7018637.html


"WSJ varuje před politickými riziky pro Tálibán před zákazem pěstování opiového máku. Zákaz pěstování opiového máku ohrožuje Tálibán nejen ztrátou klíčové části příjmů, ale také
ztrátou veřejné podpory, píše The Wall Street Journal."


""Pokud Tálibán zakáže pěstování máku, lidé zemřou hlady, zejména když mezinárodní pomoc skončí. Pořád doufáme, že nám nechají pěstovat mák. Nic nemůže kompenzovat příjem, který dostáváme z pěstování máku," řekl v rozhovoru pro publikaci farmář z provincie Uruzgan.
Když byl Taliban u moci až do americké invaze v roce 2001, zpočátku také zakázal výrobu opia, ale později začal trestat pouze za užívání drog, nikoli za jejich pěstování nebo obchod."


"... v loňském roce plocha pěstování opiového máku se oproti roku 2002 zvýšila čtyřikrát. Podle WSJ sice mohou být za zákaz vděčné cizí země, zejména Rusko, Írán a evropské země – hlavní trhy s afghánským heroinem –, ale pro Talibán to bude "politické riziko". Pro nové orgány bude obtížné zabránit hospodářskému kolapsu. Ceny základního zboží již vyskočily a dovoz do Afghánistánu výrazně poklesl."


**O boji Talibanu proti drogám** https://colonelcassad.livejournal.com/7018637.html "WSJ varuje před politickými riziky pro Tálibán před zákazem pěstování opiového máku. Zákaz pěstování opiového máku ohrožuje Tálibán nejen ztrátou klíčové části příjmů, ale také ztrátou veřejné podpory, píše The Wall Street Journal." ""Pokud Tálibán zakáže pěstování máku, lidé zemřou hlady, zejména když mezinárodní pomoc skončí. Pořád doufáme, že nám nechají pěstovat mák. Nic nemůže kompenzovat příjem, který dostáváme z pěstování máku," řekl v rozhovoru pro publikaci farmář z provincie Uruzgan. Když byl Taliban u moci až do americké invaze v roce 2001, zpočátku také zakázal výrobu opia, ale později začal trestat pouze za užívání drog, nikoli za jejich pěstování nebo obchod." "... v loňském roce plocha pěstování opiového máku se oproti roku 2002 zvýšila čtyřikrát. Podle WSJ sice mohou být za zákaz vděčné cizí země, zejména Rusko, Írán a evropské země – hlavní trhy s afghánským heroinem –, ale pro Talibán to bude "politické riziko". Pro nové orgány bude obtížné zabránit hospodářskému kolapsu. Ceny základního zboží již vyskočily a dovoz do Afghánistánu výrazně poklesl."

Takže anglosasi nechali Talibanu výzbroj a výstroj za 85 milárd dolárov. Pekný darček pred Vianocami, neviem, čo má Taliban za ekvivalentný sviatok dnes. Čo sa týka tých teraktov, všetko vyzerá tak, že niekto potreboval vyčistiť okolie letiska, lebo kým celý týždeň sa tam potulovali po kanáloch tisícky "tlmočníkov" tak dnes tam nie je ani noha.


612c8ccdc58de


Takže anglosasi nechali Talibanu výzbroj a výstroj za 85 milárd dolárov. Pekný darček pred Vianocami, neviem, čo má Taliban za ekvivalentný sviatok dnes. Čo sa týka tých teraktov, všetko vyzerá tak, že niekto potreboval vyčistiť okolie letiska, lebo kým celý týždeň sa tam potulovali po kanáloch tisícky "tlmočníkov" tak dnes tam nie je ani noha. ![612c8ccdc58de](serve/attachment&path=612c8ccdc58de)
Upravené 30. 8. 2021 o 09:46

Takže anglosasi nechali Talibanu výzbroj a výstroj za 85 milárd dolárov.
Hned ma napadlo, ci tam nenechali srot , ktoreho sa potrebovali anglosasi zbavit, ale nevyzera to byt srot. Dalsia myslienka je "Ak o 20 rokov budu anglosasi alebo niekto iny znovu chciet vyvolat konflikt, tak by museli navozit do Afganistanu nejakym sposobom kopu zbrani .... a to by bol problem, pretoze clo, kontroly atd ... ale ked tam uz tie zbrane su, tak staci presvedcit par ludi aby sa tie zbrane dostali k nejakym hlupacikom, extremistom, teroristom a 'zurka sa moze znova zacat'. Podmienkou je nedovolit afgancom rozpredat tie zbrane za tych 20 rokov."


[quote="pid:31192, uid:77"]Takže anglosasi nechali Talibanu výzbroj a výstroj za 85 milárd dolárov.[/quote]Hned ma napadlo, ci tam nenechali srot , ktoreho sa potrebovali anglosasi zbavit, ale nevyzera to byt srot. Dalsia myslienka je "Ak o 20 rokov budu anglosasi alebo niekto iny znovu chciet vyvolat konflikt, tak by museli navozit do Afganistanu nejakym sposobom kopu zbrani .... a to by bol problem, pretoze clo, kontroly atd ... ale ked tam uz tie zbrane su, tak staci presvedcit par ludi aby sa tie zbrane dostali k nejakym hlupacikom, extremistom, teroristom a 'zurka sa moze znova zacat'. Podmienkou je nedovolit afgancom rozpredat tie zbrane za tych 20 rokov."

Mimochodom, všimli ste si netalibanovské črty tváre špeciálnych síl "Talibanu"? Zase divadlo pre ovce.


Mimochodom, všimli ste si netalibanovské črty tváre špeciálnych síl "Talibanu"? Zase divadlo pre ovce.

Mimochodom, všimli ste si netalibanovské črty tváre špeciálnych síl "Talibanu"? Zase divadlo pre ovce.

je to brigada Badri 313. Musim priznat, ze s tym zapadnym vybavenim vyzeraju ako zapadni ozbrojenci. Ale uvidi sa na zaklade dalsich krokov, co to bude s Talibanom.


A co sa tyka tej "ukoristenej" techniky, vacsina veci bez pristupu k servisu bude velmi rychlo nepouzitelna.


[quote="pid:31212, uid:77"]Mimochodom, všimli ste si netalibanovské črty tváre špeciálnych síl "Talibanu"? Zase divadlo pre ovce.[/quote] je to brigada Badri 313. Musim priznat, ze s tym zapadnym vybavenim vyzeraju ako zapadni ozbrojenci. Ale uvidi sa na zaklade dalsich krokov, co to bude s Talibanom. A co sa tyka tej "ukoristenej" techniky, vacsina veci bez pristupu k servisu bude velmi rychlo nepouzitelna.

Moderator

WikiLeaks: Švédsko údajne bombardovalo Afganistan v roku 2008, aby predviedlo svoje stíhačky
https://www.hlavnespravy.sk/wikileaks-svedsko-udajne-bombardovalo-afganistan-v-roku-2008-aby-predviedlo-svoje-stihacky/2658232


**WikiLeaks: Švédsko údajne bombardovalo Afganistan v roku 2008, aby predviedlo svoje stíhačky** https://www.hlavnespravy.sk/wikileaks-svedsko-udajne-bombardovalo-afganistan-v-roku-2008-aby-predviedlo-svoje-stihacky/2658232

Na Slovensko priletí druhé lietadlo s ľuďmi evakuovanými z Afganistanu


Alebo inak, koľko tlmočníkov mal jeden slovenský žoldnier?


[quote="pid:31266, uid:111"]Na Slovensko priletí druhé lietadlo s ľuďmi evakuovanými z Afganistanu[/quote] Alebo inak, koľko tlmočníkov mal jeden slovenský žoldnier?

Rusko se bude účastnit obnovy Afghánistánu pod vládou Talibanu.
https://colonelcassad.livejournal.com/7020114.html


"" Vždy jsme vyjadřovali svou připravenost podílet se na mezinárodním úsilí o socioekonomické obnově postkonfliktního Afghánistánu. Teď přichází tento okamžik," cituje agentura jeho slova. Kromě nich diplomat také vyzval západní státy, aby nezmrazily finanční aktiva nových afghánských úřadů. Kabulov varoval, že nelze vyloučit možnost nových amerických náletů na území Afghánistánu, a poznamenal, že hrozba rostoucího obchodu s drogami z území Afghánistánu je skutečná a boj proti němu by se neměl omezovat pouze na slova."


Dříve či později bude "deštník" roztažen i nad Afghánistánem ?!


Rusko se bude účastnit obnovy Afghánistánu pod vládou Talibanu. https://colonelcassad.livejournal.com/7020114.html "" Vždy jsme vyjadřovali svou připravenost podílet se na mezinárodním úsilí o socioekonomické obnově postkonfliktního Afghánistánu. Teď přichází tento okamžik," cituje agentura jeho slova. Kromě nich diplomat také vyzval západní státy, aby nezmrazily finanční aktiva nových afghánských úřadů. Kabulov varoval, že **nelze vyloučit možnost nových amerických náletů na území Afghánistánu**, a poznamenal, že hrozba rostoucího obchodu s drogami z území Afghánistánu je skutečná a boj proti němu by se neměl omezovat pouze na slova." Dříve či později bude "deštník" roztažen i nad Afghánistánem ?!

https://www.krone.at/2495862?fbclid=IwAR1vvl3lbHDKiL-MSj0e7AricXwVlfHJyeOmRx0ga_IvQ9Slp6UbzyLLL1M


zajimavy rozhovor...


Zabihullah Mujahid, oficialni mluvci talibanu. novinar Shams Ul-Haq se s mluvcim setkal za zivotu nebezpecnyh podminek, aby udelal interview pro krone zeitung.


„Krone“: pane Zabihullah Mujahid, predevcim evropane se ptaji, co planuje taliban v kabulu, kterym smerem se bude taliban ubirat?
Zabihullah Mujahid: prave sestavujeme vladu. potom se vratime k nromalu. vsude v afghanistanu je uz dost bezpecne, take v kabulu.


Kone: ten pocit nemam z toho, co se deje na letisti. zemrelo tam nedavno tucet lidi. jak to vypada, prihlasil se k tomu IS.
mluvci: to je pravda. stalo se to ovsem v mistech, ktere kontroluji americane. kdyz americane prestehovali svoje vojaky z kabulu na letiste, svolali tam vsechny, kteri chteli do ameriky nebo evropy. to mohlo vyustit v chaos, coz bylo zneuzito k teroru. islamsky emirat ostre odsuzuje utok na civilisty na letisti v kabulu. islamsky emirat velmi dba na bezpecnost svych obcanu. kde mame kontrolu, zabranime takovym cinum. vse az na letiste kabulu je bezpecne. to plati take pro provincie.


krone: co si myslite o tom, proc afganci opousti svoji vlast a chteji bezpodminecne do zahranici?
mluvci: mnozi maji strach kvuli propagande. chteji pryc, ackoliv jsme jim slibili bezpecnost. nekteri chteji jednoduse jen do evropy nebo ameriky vycestovat. neni to nic noveho. predevsim mladi lide chteli vzdy zkusit, dostat se pres turcko a recko do evropy. to neni problem jen afganistanu. take v pakistanu a jinych zemich panuje bida. mnozi chteji jen vyuzit prilezitosti, bide utect. to vedlo k enormni tlacenici.


krone: pro nemecko a rakousko je tema afganskych uprchliku neustale tema. proto se zeptam primo: nechate ty lidi vycestovat, ano nebo ne?
mluvci: netesi nas to, ze chteji lide opustit afganistan. meli by tady zustat. ti, kteri se boji, chteli bychom jim rict, at se neboji. nejsme z toho stastni, kdyz afganci odchazeji do zahranicii.


krone: takze chcete, aby afganci zustali doma?
mluvci: samozrejme. nasim cilem je, ,aby afganci neopousteli svoji zemi, aby se nevydavali na strastiplnou cestu uprchlika. vime, ze situace v evrope pro nase uprchliky neni ruzova. zeny a deti jsou ubytovani v prisernych sbernych ubytovnach. Afghanistan je nase spolecna zeme. lide, kteri by chteli vycestovat, meli by byt trochu trpelivi. nase hospodarstvi se zotavi, vzniknou nova mista. bezpecnostni situace se uz stabilizovala.


krone: prijala by vase vlada ty afganske obcany zpatky, kteri se v rakousku nebo nemecku dopustili trestneho cinu?
mluivci: ano. byli by postaveni pred soud. soud by musel rozhodnout, jak s nimi nalozi.


krone: co si myslite, co byl zajem americanu, kteri se v afganistanu zdrzovali skoro 20 let?
mluvci: to ma geostrategicke duvody. chteli tu mit vojenske zakladny, zustat u navzdy, kontrolovat odsud asijske a neasijske zeme. ale afgansky narod touzi po svobode a netrpi cizi mocnosti. postavili jsme se americanum a donutili, aby svoje vojaky stahli. za 20 let americane pro nas nic neudelali, krome toho, ze pokracovali ve valce, bombardovali a znicili ekonomiku. vetsi bida a vetsi produkce drog. utrpeni v soucasti je vydobytek onech 20 let americkeho obsazeni.


krone: celosvetove jsou kritizovana prava zen v afganistanu, predevsim v kontextu s talibanem. taliban nuti zeny k tomu, aby se zahalovaly a zeny nemaji zadna prava. hodne se o tom mluvi v nemecku a rakousku a media se ptaji, jaka bude budoucnost zen v afganistanu. jake zaruky davate na jejich prava a jake moznosti studia budou mit zeny?
mluvci: zajistime, aby zeny mely vsechna prava, ktere jim podle sarii nalezi. zeny jsou nasi obcane a maji pravo, dobre zit v nasi zemi. nase jurisdikce a nase tradice nejsou postaveny proti zenam. tato prava jsou tady, aby zeny zily bezpecne a take se bezpecne citily. zeny budou mit islamska prava, umoznime jim vzdelani a pracovni podminky. vse se ted pripravuje.


krone: nemecko a rakousku pozastavili vyplaceni penez pro obnovu. jak lze spolupracovat s EU zememi?
mluvci: chceme udrzovat s evropou dobre vztahy, i presto, ze evropane valku v afganistanu podporovali. afganistan nalehave potrebuje obchodni a diplomaticke vztahy k temto zemim. pokud maji evropane obavy, mohou nam to sdeli diplomatickou cestou. jsme otevreni rozhovorum a doufame, ze jejich obavu rozptylime.


krone: taliban ucinil mnoho slibu. dodrzite je?
mluvci: sestavujeme vladu, abychom prosadili, co jsme slibili. sankce, zmrazeni nasich penez, jsou prave vuci vsem 35 milionum zijicich afgancu nefer. jak bylo receno, jde o to, aby evropa a islamsky emirat spolu zacaly mluvit.


ps: general andor sandor, ktery byl u martiny kocianove se vyjadril v tom, ze je mirne optimisticky k dalsimu vyvoji v afganistanu...


https://www.krone.at/2495862?fbclid=IwAR1vvl3lbHDKiL-MSj0e7AricXwVlfHJyeOmRx0ga_IvQ9Slp6UbzyLLL1M zajimavy rozhovor... Zabihullah Mujahid, oficialni mluvci talibanu. novinar Shams Ul-Haq se s mluvcim setkal za zivotu nebezpecnyh podminek, aby udelal interview pro krone zeitung. „Krone“: pane Zabihullah Mujahid, predevcim evropane se ptaji, co planuje taliban v kabulu, kterym smerem se bude taliban ubirat? Zabihullah Mujahid: prave sestavujeme vladu. potom se vratime k nromalu. vsude v afghanistanu je uz dost bezpecne, take v kabulu. Kone: ten pocit nemam z toho, co se deje na letisti. zemrelo tam nedavno tucet lidi. jak to vypada, prihlasil se k tomu IS. mluvci: to je pravda. stalo se to ovsem v mistech, ktere kontroluji americane. kdyz americane prestehovali svoje vojaky z kabulu na letiste, svolali tam vsechny, kteri chteli do ameriky nebo evropy. to mohlo vyustit v chaos, coz bylo zneuzito k teroru. islamsky emirat ostre odsuzuje utok na civilisty na letisti v kabulu. islamsky emirat velmi dba na bezpecnost svych obcanu. kde mame kontrolu, zabranime takovym cinum. vse az na letiste kabulu je bezpecne. to plati take pro provincie. krone: co si myslite o tom, proc afganci opousti svoji vlast a chteji bezpodminecne do zahranici? mluvci: mnozi maji strach kvuli propagande. chteji pryc, ackoliv jsme jim slibili bezpecnost. nekteri chteji jednoduse jen do evropy nebo ameriky vycestovat. neni to nic noveho. predevsim mladi lide chteli vzdy zkusit, dostat se pres turcko a recko do evropy. to neni problem jen afganistanu. take v pakistanu a jinych zemich panuje bida. mnozi chteji jen vyuzit prilezitosti, bide utect. to vedlo k enormni tlacenici. krone: pro nemecko a rakousko je tema afganskych uprchliku neustale tema. proto se zeptam primo: nechate ty lidi vycestovat, ano nebo ne? mluvci: netesi nas to, ze chteji lide opustit afganistan. meli by tady zustat. ti, kteri se boji, chteli bychom jim rict, at se neboji. nejsme z toho stastni, kdyz afganci odchazeji do zahranicii. krone: takze chcete, aby afganci zustali doma? mluvci: samozrejme. nasim cilem je, ,aby afganci neopousteli svoji zemi, aby se nevydavali na strastiplnou cestu uprchlika. vime, ze situace v evrope pro nase uprchliky neni ruzova. zeny a deti jsou ubytovani v prisernych sbernych ubytovnach. Afghanistan je nase spolecna zeme. lide, kteri by chteli vycestovat, meli by byt trochu trpelivi. nase hospodarstvi se zotavi, vzniknou nova mista. bezpecnostni situace se uz stabilizovala. krone: prijala by vase vlada ty afganske obcany zpatky, kteri se v rakousku nebo nemecku dopustili trestneho cinu? mluivci: ano. byli by postaveni pred soud. soud by musel rozhodnout, jak s nimi nalozi. krone: co si myslite, co byl zajem americanu, kteri se v afganistanu zdrzovali skoro 20 let? mluvci: to ma geostrategicke duvody. chteli tu mit vojenske zakladny, zustat u navzdy, kontrolovat odsud asijske a neasijske zeme. ale afgansky narod touzi po svobode a netrpi cizi mocnosti. postavili jsme se americanum a donutili, aby svoje vojaky stahli. za 20 let americane pro nas nic neudelali, krome toho, ze pokracovali ve valce, bombardovali a znicili ekonomiku. vetsi bida a vetsi produkce drog. utrpeni v soucasti je vydobytek onech 20 let americkeho obsazeni. krone: celosvetove jsou kritizovana prava zen v afganistanu, predevsim v kontextu s talibanem. taliban nuti zeny k tomu, aby se zahalovaly a zeny nemaji zadna prava. hodne se o tom mluvi v nemecku a rakousku a media se ptaji, jaka bude budoucnost zen v afganistanu. jake zaruky davate na jejich prava a jake moznosti studia budou mit zeny? mluvci: zajistime, aby zeny mely vsechna prava, ktere jim podle sarii nalezi. zeny jsou nasi obcane a maji pravo, dobre zit v nasi zemi. nase jurisdikce a nase tradice nejsou postaveny proti zenam. tato prava jsou tady, aby zeny zily bezpecne a take se bezpecne citily. zeny budou mit islamska prava, umoznime jim vzdelani a pracovni podminky. vse se ted pripravuje. krone: nemecko a rakousku pozastavili vyplaceni penez pro obnovu. jak lze spolupracovat s EU zememi? mluvci: chceme udrzovat s evropou dobre vztahy, i presto, ze evropane valku v afganistanu podporovali. afganistan nalehave potrebuje obchodni a diplomaticke vztahy k temto zemim. pokud maji evropane obavy, mohou nam to sdeli diplomatickou cestou. jsme otevreni rozhovorum a doufame, ze jejich obavu rozptylime. krone: taliban ucinil mnoho slibu. dodrzite je? mluvci: sestavujeme vladu, abychom prosadili, co jsme slibili. sankce, zmrazeni nasich penez, jsou prave vuci vsem 35 milionum zijicich afgancu nefer. jak bylo receno, jde o to, aby evropa a islamsky emirat spolu zacaly mluvit. ps: general andor sandor, ktery byl u martiny kocianove se vyjadril v tom, ze je mirne optimisticky k dalsimu vyvoji v afganistanu...

Letecký informačný systém NOTAM hlási: letisko v Kábule je bez kontroly = Američania zdúchli


612d5c787a7a1


Letecký informačný systém NOTAM hlási: letisko v Kábule je bez kontroly = Američania zdúchli ![612d5c787a7a1](serve/attachment&path=612d5c787a7a1)

hľadajú sa darcovia pečene pre 12-člennú do Poľska evakuovanú afganskú rodinu , ktorej sa 2 deti v lese otrávili jedovatými hubami
https://www.hlavnespravy.sk/evakuovane-afganske-deti-potrebuju-novu-pecen-v-polsku-zjedli-jedovate-huby/2658798


hľadajú sa darcovia pečene pre 12-člennú do Poľska evakuovanú afganskú rodinu , ktorej sa 2 deti v lese otrávili jedovatými hubami https://www.hlavnespravy.sk/evakuovane-afganske-deti-potrebuju-novu-pecen-v-polsku-zjedli-jedovate-huby/2658798

nařízení z Brusele (skloňuji podle vzoru pr...el)

Máš štěstí, že dodržuješ prav-opis, překlepy nemám rád...
:-))


[quote="pid:31096, uid:260"]nařízení z Brusele (skloňuji podle vzoru pr...el)[/quote] Máš štěstí, že dodržuješ prav-opis, překlepy nemám rád... :-))

Rozhovor s hovorcom Talibanu /v nemčine/ o tom, že ľudí, čo utiekli z Afganistanu, očakávajú doma a nikomu bez platných papierov na vycestovanie nedovolia opustiť krajinu. Spomína, že sa budú snažiť zlepšiť ekonomickú situáciu, aby ani mladí nemali dôvod Afganistan opustiť.
https://www.krone.at/2495862


Rozhovor s hovorcom Talibanu /v nemčine/ o tom, že ľudí, čo utiekli z Afganistanu, očakávajú doma a nikomu bez platných papierov na vycestovanie nedovolia opustiť krajinu. Spomína, že sa budú snažiť zlepšiť ekonomickú situáciu, aby ani mladí nemali dôvod Afganistan opustiť. https://www.krone.at/2495862
34.22k
312
57
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept