Zahraničná politika
Times: Johnson pozýva Putina a Si Ťin-pchinga na konferenciu OSN o zmene podnebia v Glasgowe

Times: Johnson pozýva Putina a Si Ťin-pchinga na konferenciu OSN o zmene podnebia v Glasgowe


Britský premiér pozval ruského prezidenta Vladimira Putina a čínskeho vodcu Si Ťin-pchinga na konferenciu OSN o zmene podnebia v Glasgowe na jeseň tohto roku. Publikácia označuje možnú prítomnosť vodcov Ruska a Číny na samite za „dôležitý okamih“ vzhľadom na napäté vzťahy medzi krajinami s Veľkou Britániou.


Žiadny z vodcov zatiaľ nepotvrdil svoju prítomnosť na summite, ktorý sa uskutoční v novembri v Glasgowe. Publikácia však poznamenáva, že ak vodcovia prídu, bude to „dôležitý okamih pre Britániu“, vzhľadom na napätie s Ruskom a Čínou a „takmer zmrazené diplomatické vzťahy s Putinom po otrave Salisburyovou“.


Pozvánka zároveň vytvára možnosť prvého Johnsonovho osobného stretnutia s Putinom po tom, čo Londýn obvinil Moskvu z použitia nervového prostriedku Novichok na otrávenie bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julie v Salisbury v roku 2018.


Ako vyšlo v denníku The Times, zoznam delegátov z Moskvy ešte nie je stanovený, napriek tomu Kremeľ zdôrazňuje „dôležitosť“ problému zmeny podnebia pre prezidenta. Podľa anonymných zdrojov, ak sa Putin osobne nezúčastní konferencie, pôjde ministerský zástupca do Glasgowa.


Zdroje, ktoré britská vláda vydala, objasnili, že očakávajú príchod „významného“ počtu svetových vodcov do Škótska. Je normálne, že v tejto fáze prípravy svoju účasť nepotvrdzujú.
https://russian.rt.com/inotv/2021-07-04/Times-Dzhonson-priglasil-Putina-i


Times: Johnson pozýva Putina a Si Ťin-pchinga na konferenciu OSN o zmene podnebia v Glasgowe Britský premiér pozval ruského prezidenta Vladimira Putina a čínskeho vodcu Si Ťin-pchinga na konferenciu OSN o zmene podnebia v Glasgowe na jeseň tohto roku. Publikácia označuje možnú prítomnosť vodcov Ruska a Číny na samite za „dôležitý okamih“ vzhľadom na napäté vzťahy medzi krajinami s Veľkou Britániou. Žiadny z vodcov zatiaľ nepotvrdil svoju prítomnosť na summite, ktorý sa uskutoční v novembri v Glasgowe. Publikácia však poznamenáva, že ak vodcovia prídu, bude to „dôležitý okamih pre Britániu“, vzhľadom na napätie s Ruskom a Čínou a „takmer zmrazené diplomatické vzťahy s Putinom po otrave Salisburyovou“. Pozvánka zároveň vytvára možnosť prvého Johnsonovho osobného stretnutia s Putinom po tom, čo Londýn obvinil Moskvu z použitia nervového prostriedku Novichok na otrávenie bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julie v Salisbury v roku 2018. Ako vyšlo v denníku The Times, zoznam delegátov z Moskvy ešte nie je stanovený, napriek tomu Kremeľ zdôrazňuje „dôležitosť“ problému zmeny podnebia pre prezidenta. Podľa anonymných zdrojov, ak sa Putin osobne nezúčastní konferencie, pôjde ministerský zástupca do Glasgowa. Zdroje, ktoré britská vláda vydala, objasnili, že očakávajú príchod „významného“ počtu svetových vodcov do Škótska. Je normálne, že v tejto fáze prípravy svoju účasť nepotvrdzujú. https://russian.rt.com/inotv/2021-07-04/Times-Dzhonson-priglasil-Putina-i

To je kapitulace malobritánie. Takhle žebrácký postoj si oba dva "pozvaní" do listopadu nepochybně po vzájemnéí dohodě diplomaticky vychutnají. Malobritánnie je skutečně v nastávající klinické smrti a tohle je otevřený veřejný výstup. Klimatická konference v Glasgow 2021 - test inteligence...


To je kapitulace malobritánie. Takhle žebrácký postoj si oba dva "pozvaní" do listopadu nepochybně po vzájemnéí dohodě diplomaticky vychutnají. Malobritánnie je skutečně v nastávající klinické smrti a tohle je otevřený veřejný výstup. Klimatická konference v Glasgow 2021 - test inteligence...

Takhle žebrácký postoj si oba dva "pozvaní" do listopadu nepochybně po vzájemnéí dohodě diplomaticky vychutnají. Malobritánnie je skutečně v nastávající klinické smrti a tohle je otevřený veřejný výstup.


A v septembri nemusí už byť nielen Británia, ale ani kráľovská rodina alebo elita...


[quote="pid:23022, uid:57"]Takhle žebrácký postoj si oba dva "pozvaní" do listopadu nepochybně po vzájemnéí dohodě diplomaticky vychutnají. Malobritánnie je skutečně v nastávající klinické smrti a tohle je otevřený veřejný výstup.[/quote] A v septembri nemusí už byť nielen Británia, ale ani kráľovská rodina alebo elita...

Moderátor

402
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept