Zahraniční analytici
Můj současný pohled na V.V. Pjakina

ii. proč se VP SSSR odmlčel? (kontrastuje mi to s jeho dosavadní činností)


No a jak plyne z mého předchozího příspěvku, tak VP SSSR se neodmlčel úplně, publikuje občas aktuální poznámky a jiné materiály, ve kterých trefuje se do Pjakina nebo řeší nepodstatnosti apod., viz https://www.dotu.ru/.
Takže VP SSSR se odmlčel jedině v tom smyslu, že k důležitým procesům a událostem, jako je třeba operace covid, se prostě nevyjadřuje.


[quote="pid:22835, uid:240"]ii. proč se VP SSSR odmlčel? (kontrastuje mi to s jeho dosavadní činností)[/quote] No a jak plyne z mého předchozího příspěvku, tak VP SSSR se neodmlčel úplně, publikuje občas aktuální poznámky a jiné materiály, ve kterých trefuje se do Pjakina nebo řeší nepodstatnosti apod., viz https://www.dotu.ru/. Takže VP SSSR se odmlčel jedině v tom smyslu, že k důležitým procesům a událostem, jako je třeba operace covid, se prostě nevyjadřuje.

Fidelo

několikrát použité tvrzení, že Ukrajina měla v době rozpadu SSSR zhruba hospodářský výkon Francie

Možná zkuste trochu jiný pohled. Co se kde reálně vyrábělo a na čem / na kom byla země závislá nebo jak byla soběstačná. Má se do toho počítat co země sama vyprodukovala, nebo po západním vzoru koloniální parazitizmus? Vtomto by to mohlo být.


[quote="pid:23328, uid:317"]několikrát použité tvrzení, že Ukrajina měla v době rozpadu SSSR zhruba hospodářský výkon Francie[/quote] Možná zkuste trochu jiný pohled. Co se kde reálně vyrábělo a na čem / na kom byla země závislá nebo jak byla soběstačná. Má se do toho počítat co země sama vyprodukovala, nebo po západním vzoru koloniální parazitizmus? Vtomto by to mohlo být.

srovnáním ekonomiky Francie a Ukrajiny


Nelze poměřovat hospodářský výsledek penězi resp. HDP, protože to nemá s výkonem ekonomiky přímou vazbu, když si tisknou USA dolary jak chtějí a i jinými finančními vysávají ekonomiky států, tedy svých kolonií. Francie navíc má stále svoje kolonie v Africe a Ukrajina kolonie nemá, tak nemůže mít vysoký HDP, nemá koho okrádat jako západní země.


Koukl jsem na energii a tam Ukrajina používá asi 3,5 méně co Francie,
https://www.worlddata.info/country-comparison.php?country1=FRA&country2=UKR
ale je to ze současnosti, takže dříve to mohlo být srovnatelné, když udělám odhad, že po majdanu 3x klesla výkonost ekonomiky.


[quote="pid:23328, uid:317"]srovnáním ekonomiky Francie a Ukrajiny[/quote] Nelze poměřovat hospodářský výsledek penězi resp. HDP, protože to nemá s výkonem ekonomiky přímou vazbu, když si tisknou USA dolary jak chtějí a i jinými finančními vysávají ekonomiky států, tedy svých kolonií. Francie navíc má stále svoje kolonie v Africe a Ukrajina kolonie nemá, tak nemůže mít vysoký HDP, nemá koho okrádat jako západní země. Koukl jsem na energii a tam Ukrajina používá asi 3,5 méně co Francie, https://www.worlddata.info/country-comparison.php?country1=FRA&country2=UKR ale je to ze současnosti, takže dříve to mohlo být srovnatelné, když udělám odhad, že po majdanu 3x klesla výkonost ekonomiky.
Upravené 6. 7. 2021 o 14:42

Říkám "velmi vysokou pravděpodobností" protože si nechávám ještě možnost, že to Pjakin s tím srovnáním ekonomiky Francie a Ukrajiny myslel jinak, než jsem to pochopil já.

Háček může být zakopán v tom, že všechna čísla jsou přepočteny na USD. A jak je to s kurzy měn víme všichni. Kurzy měn, je z velké částí politika. Bohatý stát, jakým je Rusko, bez dluhů, s ohromným surovinovým bohatstvím má kurz 1 USD/84 RUB. Je to pravdivý kurz? Vyjadřuje skutečnost?
Tak je to i s Francií a Ukrajinou v době rozpadu SSSR. Nesmíme zapomenout, že Francie pobírala a dosud pobírá dotace z EU, výnosy z bývalých kolonií a v neposlední řadě, v EU se do HDP započítává i šedá ekonomika, tj. výnosy z prodeje drog, prostituce, obchodu se zbraněmi a bílým masem atd.
Co je to HDP? Je teoretické číslo, které se kupodivu zvětšuje, i když lidé umírají jak mouchy a kvůli tomu se zvyšují výnosy pohřebních služeb.
Pokud bychom od výnosů jednotlivých států odečetli jejich dluhy, možná bychom se divili, jaké výsledky bychom dostali.
Stačí si udělat cvičnou rozvahu, kde na jedné straně dáme aktiva a na druhé pasiva (včetně cizích zdrojů). Obrázek bude diametrálně odlišný. Asi takový, jako by se tvůj soused před tebou chválil novým bourákem, domem a jachtou, ale vše by měl na dluh, zatím co ty bys měl jen dům, ale bez dluhů. Kdo by v tom případě byl na tom lépe?
Podle mě Pjakin operoval právě takovým pohledem. Nedívat se jen na HDP, ale i na dluhy.


[quote="pid:23328, uid:317"]Říkám "velmi vysokou pravděpodobností" protože si nechávám ještě možnost, že to Pjakin s tím srovnáním ekonomiky Francie a Ukrajiny myslel jinak, než jsem to pochopil já.[/quote] Háček může být zakopán v tom, že všechna čísla jsou přepočteny na USD. A jak je to s kurzy měn víme všichni. Kurzy měn, je z velké částí politika. Bohatý stát, jakým je Rusko, bez dluhů, s ohromným surovinovým bohatstvím má kurz 1 USD/84 RUB. Je to pravdivý kurz? Vyjadřuje skutečnost? Tak je to i s Francií a Ukrajinou v době rozpadu SSSR. Nesmíme zapomenout, že Francie pobírala a dosud pobírá dotace z EU, výnosy z bývalých kolonií a v neposlední řadě, v EU se do HDP započítává i šedá ekonomika, tj. výnosy z prodeje drog, prostituce, obchodu se zbraněmi a bílým masem atd. Co je to HDP? Je teoretické číslo, které se kupodivu zvětšuje, i když lidé umírají jak mouchy a kvůli tomu se zvyšují výnosy pohřebních služeb. Pokud bychom od výnosů jednotlivých států odečetli jejich dluhy, možná bychom se divili, jaké výsledky bychom dostali. Stačí si udělat cvičnou rozvahu, kde na jedné straně dáme aktiva a na druhé pasiva (včetně cizích zdrojů). Obrázek bude diametrálně odlišný. Asi takový, jako by se tvůj soused před tebou chválil novým bourákem, domem a jachtou, ale vše by měl na dluh, zatím co ty bys měl jen dům, ale bez dluhů. Kdo by v tom případě byl na tom lépe? Podle mě Pjakin operoval právě takovým pohledem. Nedívat se jen na HDP, ale i na dluhy.

Pokud jsem mohl dohledat, tak VP SSSR začal používat termín "mafie" v práci у ВП СССР «Об этике и её роли в жизни» zveřejněné v roce 2019.
Jak jsi Počtáři konstatoval, Pjakin ve více pořadech rozhořčeně reagoval na to, že VP SSSR používá termín mafie pro řízení a komunikaci v rámci supersystémů obecně, bez rozlišení řídící koncepce.

Děkuji Ti, Fidelo, za doplnění.
Zmiňuješ práci ВП СССР «Об этике и её роли в жизни» zveřejněnou v roce 2019.
To mi připomíná ještě jeden poznatek, na který poukázal VVPj: hovoří o tom, že byla zakázána starší práce VP SSSR “Od korporativnosti k soubornosti” a následně byla vydána “vzdoropráce” “O etice...”.
Jde o pořad
https://pjakin.webnode.cz/l/8-2-2021-otazka-odpoved/


“Vezměte si to, byla zakázána práce VP SSSR Od korporativnosti k soudržnosti (zde počítám, že jde o nepřesnost překladu a má být “k soubornosti”), ale po určité době vyšla práce o etice, která fakticky měla tuto zakázanou práci nahradit, ale tam už se buduje mafie. To znamená, že znaménko je opačné. Ta mravní volba je tam úplně jiná, z plusu na mínus, z všelidové na mafiánskou, úzce klanově-korporativní, ze soudržné na davo-"elitářskou". Všechno je tam otočeno.”


(Nevím, jestli existuje překlad té zakázané práce, na leva-netu se mi ji nedaří najít, ale hledal jsem jen chvíli...)


[quote="pid:23326, uid:294"]Pokud jsem mohl dohledat, tak VP SSSR začal používat termín "mafie" v práci у ВП СССР «Об этике и её роли в жизни» zveřejněné v roce 2019. Jak jsi Počtáři konstatoval, Pjakin ve více pořadech rozhořčeně reagoval na to, že VP SSSR používá termín mafie pro řízení a komunikaci v rámci supersystémů obecně, bez rozlišení řídící koncepce.[/quote] Děkuji Ti, Fidelo, za doplnění. Zmiňuješ práci ВП СССР «Об этике и её роли в жизни» zveřejněnou v roce 2019. To mi připomíná ještě jeden poznatek, na který poukázal VVPj: hovoří o tom, že byla zakázána starší práce VP SSSR “Od korporativnosti k soubornosti” a následně byla vydána “vzdoropráce” “O etice...”. Jde o pořad https://pjakin.webnode.cz/l/8-2-2021-otazka-odpoved/ “Vezměte si to, byla zakázána práce VP SSSR Od korporativnosti k soudržnosti (zde počítám, že jde o nepřesnost překladu a má být “k soubornosti”), ale po určité době vyšla práce o etice, která fakticky měla tuto zakázanou práci nahradit, ale tam už se buduje mafie. To znamená, že znaménko je opačné. Ta mravní volba je tam úplně jiná, z plusu na mínus, z všelidové na mafiánskou, úzce klanově-korporativní, ze soudržné na davo-"elitářskou". Všechno je tam otočeno.” (Nevím, jestli existuje překlad té zakázané práce, na leva-netu se mi ji nedaří najít, ale hledal jsem jen chvíli...)
Upravené 6. 7. 2021 o 15:14

Co je to HDP? Je teoretické číslo

Kdyby teoretické. Je to fikce. Počítám s tím, že stát ho může mít megavysoké, i když nemá žádnou reálnou ekonomiku.


[quote="pid:23339, uid:312"]Co je to HDP? Je teoretické číslo[/quote] Kdyby teoretické. Je to fikce. Počítám s tím, že stát ho může mít megavysoké, i když nemá žádnou reálnou ekonomiku.

To tvrzení o zákazu práce je nesmysl, všechny práce vp sssr jsou dostupné tak jak byly, v jejich dostupnosti se nic nezměnilo. Práce "O etice..." není náhradou za práci "Od korporativnosti k soudržnosti" - dostupné jsou obě práce a týkají se jiných oblastí.


To tvrzení o zákazu práce je nesmysl, všechny práce vp sssr jsou dostupné tak jak byly, v jejich dostupnosti se nic nezměnilo. Práce "O etice..." není náhradou za práci "Od korporativnosti k soudržnosti" - dostupné jsou obě práce a týkají se jiných oblastí.

To tvrzení o zákazu práce je nesmysl

Chápal jsem to tak, že VVPj tím zákazem myslí to, že se kniha dostala na (státní) index jako “extremistická”, nikoliv že ji “zakázal” VP SSSR.
Tzn. VVPj kecal nebo jsem něco blbě pochopil?


[quote="pid:23351, uid:235"]To tvrzení o zákazu práce je nesmysl[/quote] Chápal jsem to tak, že VVPj tím zákazem myslí to, že se kniha dostala na (státní) index jako “extremistická”, nikoliv že ji “zakázal” VP SSSR. Tzn. VVPj kecal nebo jsem něco blbě pochopil?

kde VVPj přišel na to, že VP SSSR začal používat termín “mafie”.


Všetko je to pekne vidno v procese perestrojky. Všetky sovietske ústavy vnímali štátny majetok ako celonárodný. Privatizácia, v priebehu ktorej sa realizuje rozpredaj štátneho majetku súkromným osobám (zlodejom), nie je právne možná, ak je majetok celonárodný. Napriek tomu sa rozpredáva, a to znamená, že tento (celonárodný) majetok bol vždy súkromný a korporatívny, a nejaká korporácia, ktorá od 50-tych rokov 20. storočia realizuje pomocou slabých manévrov cudziu (pre náš národ) koncepciu, sa rozhodla rozšíriť sociálnu bázu o zlodejov, ani sa len nespýtajúc národa, či s tým súhlasí. Ak je niečo celonárodným majetkom, vytvoreným mnohými generáciami ľudí, tak sa predpokladajú rovnaké možnosti občanov vo vzťahu k tomuto majetku, vrátane reálne rovnakého práva si ho od štátu kúpiť. Avšak robotník z výrobnej linky ZILu, dostávajúci plat 217 rubľov mesačne, si nemôže kúpiť obchod za 1,5 milióna , ale mafián, ktorý sa vyhol trestu za rozkrádanie socialistického majetku a rozsiahle podvody, môže. To nám prezrádza, kto a v koho záujmoch realizuje prestavbu („perestrojku“) nedobudovaného socializmu na mafizmus. Porušovanie zákonného práva je pre budovateľov „právneho štátu“ normou, zato zlodejský zákon sa dodržiava od malých zlodejov až po najvyšší Soviet a zjazd poslancov . Práve z tohto dôvodu sa socialistická štátnosť musí opierať o MRAVNE PODMIENENÚ SVOJVÔĽU pred zákonným právom, a byť nadzákonnou.


Voda mŕtva, zväzok II, PROCESY 4 A 5 ORGANIZÁCIA CELOSPOLOČENSKY PROSPEŠNÉHO RIADENIA EKONOMIKY


[quote="pid:22835, uid:240"]kde VVPj přišel na to, že VP SSSR začal používat termín “mafie”.[/quote] Všetko je to pekne vidno v procese perestrojky. Všetky sovietske ústavy vnímali štátny majetok ako celonárodný. Privatizácia, v priebehu ktorej sa realizuje rozpredaj štátneho majetku súkromným osobám (zlodejom), nie je právne možná, ak je majetok celonárodný. Napriek tomu sa rozpredáva, a to znamená, že tento (celonárodný) majetok bol vždy súkromný a korporatívny, a nejaká korporácia, ktorá od 50-tych rokov 20. storočia realizuje pomocou slabých manévrov cudziu (pre náš národ) koncepciu, sa rozhodla rozšíriť sociálnu bázu o zlodejov, ani sa len nespýtajúc národa, či s tým súhlasí. Ak je niečo celonárodným majetkom, vytvoreným mnohými generáciami ľudí, tak sa predpokladajú rovnaké možnosti občanov vo vzťahu k tomuto majetku, vrátane reálne rovnakého práva si ho od štátu kúpiť. Avšak robotník z výrobnej linky ZILu, dostávajúci plat 217 rubľov mesačne, si nemôže kúpiť obchod za 1,5 milióna , ale **mafián**, ktorý sa vyhol trestu za rozkrádanie socialistického majetku a rozsiahle podvody, môže. To nám prezrádza, kto a v koho záujmoch realizuje prestavbu („perestrojku“) nedobudovaného socializmu na **mafizmus**. Porušovanie zákonného práva je pre budovateľov „právneho štátu“ normou, zato zlodejský zákon sa dodržiava od malých zlodejov až po najvyšší Soviet a zjazd poslancov . Práve z tohto dôvodu sa socialistická štátnosť musí opierať o MRAVNE PODMIENENÚ SVOJVÔĽU pred zákonným právom, a byť nadzákonnou. Voda mŕtva, zväzok II, PROCESY 4 A 5 ORGANIZÁCIA CELOSPOLOČENSKY PROSPEŠNÉHO RIADENIA EKONOMIKY

mafián, ktorý sa vyhol trestu za rozkrádanie socialistického majetku a rozsiahle podvody


Ano Pentuere, tento tvůj citát z Mrtvé vody je dokladem obvyklého chápání termínu mafie, jak jej chápal i VP SSSR do Zaznobinovy smrti: jako negativní termín označující řízení a komunikaci v rámci skupiny, která parazituje na celku a jedná proti zájmům celku, i kdyby o sobě stokrát tvrdila, že bez ní by celek zahynul - typicky řízení elit v rámci davo-elitární koncepce.


Naproti tomu VP SSSR v únoru 2021 v https://storage.googleapis.com/dotu-154621.appspot.com/20210203_tek_moment01141.pdf na s. 7 rozšiřuje pojem mafie prakticky na veškeré řízení a komunikaci:


--- Mafie jsou systémy komunikace mezi lidmi s dynamickým přerozdělováním pravomocí, odpovědnosti a kontrolovaných zdrojů, vytvářené na základě společných a vzájemně se doplňujících zájmů. Dynamické přerozdělování pravomocí, odpovědnosti a kontrolovaných zdrojů je částečně podmíněno
okolnostmi a částečně psychologií účastníků: jejich mravností, převládajícím typem psychiky, světonázorem. Některé z takových systémů komunikace zůstávají nepojmenované, jiné jsou označovány slovem "mafie", které má buď odsuzující nebo ironické vyznění v závislosti na povaze kolektivní činnosti a vztahu k ní a k jejím účastníkům.
„Mafie“ ve výše definovaném smyslu jako systém komunikace s dynamickým
přerozdělováním odpovědnosti, pravomocí a kontrolovaných zdrojů může být jak asociální, tak i společensky užitečná: v závislosti na mravnosti, etice, světonázoru, kognitivně-tvůrčích a volních vlastnostech jejích účastníků. „Mafie“ z principu nelze odstranit ze života společnosti, neboť jsou důsledkem stálé přítomnosti a vytváření společných a vzájemně se doplňujících zájmů a schopnosti lidí komunikovat. Pokud toho lidé nejsou schopni, pak vykazují příznaky autismu. ---


Takže pozaznobinovský VP SSSR nám nyní tvrdí, že lidé jsou buď členy mafie nebo autisty. Třetí možnost neexistuje. A tento podle mě naprosto zvrácený výklad Pjakin podle mě naprosto oprávněně kritizuje.


[quote="pid:23375, uid:335"]mafián, ktorý sa vyhol trestu za rozkrádanie socialistického majetku a rozsiahle podvody[/quote] Ano Pentuere, tento tvůj citát z Mrtvé vody je dokladem obvyklého chápání termínu mafie, jak jej chápal i VP SSSR do Zaznobinovy smrti: jako negativní termín označující řízení a komunikaci v rámci skupiny, která parazituje na celku a jedná proti zájmům celku, i kdyby o sobě stokrát tvrdila, že bez ní by celek zahynul - typicky řízení elit v rámci davo-elitární koncepce. Naproti tomu VP SSSR v únoru 2021 v https://storage.googleapis.com/dotu-154621.appspot.com/20210203_tek_moment01141.pdf na s. 7 rozšiřuje pojem mafie prakticky na veškeré řízení a komunikaci: --- Mafie jsou systémy komunikace mezi lidmi s dynamickým přerozdělováním pravomocí, odpovědnosti a kontrolovaných zdrojů, vytvářené na základě společných a vzájemně se doplňujících zájmů. Dynamické přerozdělování pravomocí, odpovědnosti a kontrolovaných zdrojů je částečně podmíněno okolnostmi a částečně psychologií účastníků: jejich mravností, převládajícím typem psychiky, světonázorem. Některé z takových systémů komunikace zůstávají nepojmenované, jiné jsou označovány slovem "mafie", které má buď odsuzující nebo ironické vyznění v závislosti na povaze kolektivní činnosti a vztahu k ní a k jejím účastníkům. „Mafie“ ve výše definovaném smyslu jako systém komunikace s dynamickým přerozdělováním odpovědnosti, pravomocí a kontrolovaných zdrojů může být jak asociální, tak i společensky užitečná: v závislosti na mravnosti, etice, světonázoru, kognitivně-tvůrčích a volních vlastnostech jejích účastníků. „Mafie“ z principu nelze odstranit ze života společnosti, neboť jsou důsledkem stálé přítomnosti a vytváření společných a vzájemně se doplňujících zájmů a schopnosti lidí komunikovat. Pokud toho lidé nejsou schopni, pak vykazují příznaky autismu. --- Takže pozaznobinovský VP SSSR nám nyní tvrdí, že lidé jsou buď členy mafie nebo autisty. Třetí možnost neexistuje. A tento podle mě naprosto zvrácený výklad Pjakin podle mě naprosto oprávněně kritizuje.

Fidelo

Mě by tedy docela zajímalo, jestli si někdo tu práci "O etice..." přečetl, nebo soudí o používání pojmu "mafie" ze strany VP SSSR jen podle toho, co tvrdí Pjakin. Je tu někdo, kdo tu práci "O etice..." četl?


Mě by tedy docela zajímalo, jestli si někdo tu práci "O etice..." přečetl, nebo soudí o používání pojmu "mafie" ze strany VP SSSR jen podle toho, co tvrdí Pjakin. Je tu někdo, kdo tu práci "O etice..." četl?

soudí o používání pojmu "mafie" ze strany VP SSSR jen podle toho, co tvrdí Pjakin.


Prosím tě Hoxi, právě jsem ti naservíroval pod nos přeloženou celou pasáž z VP SSSR, O těkuščem momentu 1 (141) z 3. února 2021, která jednoznačně potvrzuje oprávněnost Pjakinovy kritiky, a to i s příslušnou citací a odkazem.


Jestli chceš věcně diskutovat, tak nám, kteří práci "O etice..." nečetli, prosím, stručně načrtni, v čem spočívá její přínos, který zastiňuje zbytečný zmatek ztotožňující sobornost s mafiánstvím.


[quote="pid:23396, uid:235"]soudí o používání pojmu "mafie" ze strany VP SSSR jen podle toho, co tvrdí Pjakin.[/quote] Prosím tě Hoxi, právě jsem ti naservíroval pod nos přeloženou celou pasáž z VP SSSR, O těkuščem momentu 1 (141) z 3. února 2021, která jednoznačně potvrzuje oprávněnost Pjakinovy kritiky, a to i s příslušnou citací a odkazem. Jestli chceš věcně diskutovat, tak nám, kteří práci "O etice..." nečetli, prosím, stručně načrtni, v čem spočívá její přínos, který zastiňuje zbytečný zmatek ztotožňující sobornost s mafiánstvím.

Fidelo

Pjakin nepochopil smysl textu, nebo ten text vůbec nečetl, nevím co je horší. V roce 2018 Pjakin obvinil VP SSSR, že v Základech sociologie autorský kolektiv přijal za svou definici hybridní války od Gosděpu USA. Najděte si tu pasáž, ten díl Základů sociologie je už přeložený do češtiny, přečtěte si ji, ale nejen úryvek ale poctivě i s kontextem, a teprve potom si pusťte, co o té pasáži Pjakin tvrdí a v čem obviňuje VP SSSR. A budete mít jasno. Udělal to někdo? Přečetl si někdo skutečně sám ty pasáže, na kterých Pjakin staví svoji kritiku, nebo se většina spokojila jen s názorem Pjakina na dané téma?


Stejně tady, s prací "O etice". Přečtěte si tu práci, nebo alespoň danou pasáž v kontextu, nejen úryvek, a pak si poslechněte, co o tom Pjakin tvrdí. Nevěřte mi, ale nevěřte ani Pjakinovi, udělejte si názor sami, to je moje rada.


Pjakin nepochopil smysl textu, nebo ten text vůbec nečetl, nevím co je horší. V roce 2018 Pjakin obvinil VP SSSR, že v Základech sociologie autorský kolektiv přijal za svou definici hybridní války od Gosděpu USA. Najděte si tu pasáž, ten díl Základů sociologie je už přeložený do češtiny, přečtěte si ji, ale nejen úryvek ale poctivě i s kontextem, a teprve potom si pusťte, co o té pasáži Pjakin tvrdí a v čem obviňuje VP SSSR. A budete mít jasno. Udělal to někdo? Přečetl si někdo skutečně sám ty pasáže, na kterých Pjakin staví svoji kritiku, nebo se většina spokojila jen s názorem Pjakina na dané téma? Stejně tady, s prací "O etice". Přečtěte si tu práci, nebo alespoň danou pasáž v kontextu, nejen úryvek, a pak si poslechněte, co o tom Pjakin tvrdí. Nevěřte mi, ale nevěřte ani Pjakinovi, udělejte si názor sami, to je moje rada.
Upravené 6. 7. 2021 o 20:10

a rozdíl od monotónního Velička, ze kterého na mě čiší démonizmus.


Proč na tebe z Velička číší démonizmus?


[quote="pid:23289, uid:312"]a rozdíl od monotónního Velička, ze kterého na mě čiší démonizmus.[/quote] Proč na tebe z Velička číší démonizmus?

Proč na tebe z Velička číší démonizmus?

Není to nic konkrétního, je to pocitová záležitost. Prostě mi ten člověk nesedí.


[quote="pid:23410, uid:181"]Proč na tebe z Velička číší démonizmus?[/quote] Není to nic konkrétního, je to pocitová záležitost. Prostě mi ten člověk nesedí.

Čo sa týka práce "Od korporatívnosti k súbornosti", tak je spolu s niektorými ďalšími prácami na federálnom zozname extrémistických materiálov (ako som usúdil porovnávaním verzií Mrtvej vody, tak cenzorom vadili vyjadrenia typu "žid Janko Mrkvička" a v upravenej verzii MV povolili text v podobe "Janko Mrkvička" bez prívlastku žid. Šlo teda prevažne o problematiku narážok na židovstvo). Tým pádom nie je normálne na oficiálnych ani neoficiálnych stránkach dostupná. Na dutu.ru ju nenájdete. Možno len názov v zozname, ale reálnu knihu na stiahnutie nie. Na internete sa ale dá nájsť, no treba hľadať veľmi dôkladne a hlboko. Nikto z poskytovateľov stránok nechce riskovať problémy za šírenie materiálov z extrémistického zoznamu.


Čo sa týka tej definície hybridnej vojny. Tam to vyzerá tak, že Pjakin obviňuje VP ZSSR neopodstatnene. Tá definícia je v dvoch dokumentoch. Jedna je v základoch sociológie (6 alebo 7?) a druhá je ešte v dokumente od VP ZSSR z posledných rokov (O tekuščem momente?). Jediné, čo by sa dalo uznať, je to, že v jednom z týchto dvoch dokumentov je tá definícia okopírovaná lajdácky, nie sú čiarky na správnych miestach: je to definícia z časopisu, kde redaktor časopisu komentuje definíciu a celý fragment aj s komentom redaktora časopisu je to vsadené do práce VP ZSSR a nie je celkom zrejmé, že to hovorí redaktor cudzieho časopisu, ale vyzerá to, že to hovorí VP ZSSR. V jednej z tých dvoch prác VP ZSSR je ten fragment článku aj s definíciou vložený korektne a v druhom lajdácky. To by mohlo teoreticky zmiasť náhodného čitateľa.


Čo sa týka práce "Od korporatívnosti k súbornosti", tak je spolu s niektorými ďalšími prácami na federálnom zozname extrémistických materiálov (ako som usúdil porovnávaním verzií Mrtvej vody, tak cenzorom vadili vyjadrenia typu "žid Janko Mrkvička" a v upravenej verzii MV povolili text v podobe "Janko Mrkvička" bez prívlastku žid. Šlo teda prevažne o problematiku narážok na židovstvo). Tým pádom nie je normálne na oficiálnych ani neoficiálnych stránkach dostupná. Na dutu.ru ju nenájdete. Možno len názov v zozname, ale reálnu knihu na stiahnutie nie. Na internete sa ale dá nájsť, no treba hľadať veľmi dôkladne a hlboko. Nikto z poskytovateľov stránok nechce riskovať problémy za šírenie materiálov z extrémistického zoznamu. Čo sa týka tej definície hybridnej vojny. Tam to vyzerá tak, že Pjakin obviňuje VP ZSSR neopodstatnene. Tá definícia je v dvoch dokumentoch. Jedna je v základoch sociológie (6 alebo 7?) a druhá je ešte v dokumente od VP ZSSR z posledných rokov (O tekuščem momente?). Jediné, čo by sa dalo uznať, je to, že v jednom z týchto dvoch dokumentov je tá definícia okopírovaná lajdácky, nie sú čiarky na správnych miestach: je to definícia z časopisu, kde redaktor časopisu komentuje definíciu a celý fragment aj s komentom redaktora časopisu je to vsadené do práce VP ZSSR a nie je celkom zrejmé, že to hovorí redaktor cudzieho časopisu, ale vyzerá to, že to hovorí VP ZSSR. V jednej z tých dvoch prác VP ZSSR je ten fragment článku aj s definíciou vložený korektne a v druhom lajdácky. To by mohlo teoreticky zmiasť náhodného čitateľa.

Ukrajina měla v době rozpadu SSSR zhruba hospodářský výkon Francie

To jste se spletl. Pjakin nemluvil o Francii, ale min. 2x zmínil NSR, pravděpodobně před sjednocením. A NSR žádné kolonie nemá. Mluvil přesně o "výchozích podmínkách".


[quote="pid:23328, uid:317"]Ukrajina měla v době rozpadu SSSR zhruba hospodářský výkon Francie[/quote] To jste se spletl. Pjakin nemluvil o Francii, ale min. 2x zmínil NSR, pravděpodobně před sjednocením. A NSR žádné kolonie nemá. Mluvil přesně o "výchozích podmínkách".

Srdečně všechny zdravím a velmi děkuji za toto téma - polemiku. Nejprve k tématu:


  • s bodem 1 souhlas, s bodem 2 ne.

Stále si myslím, že Trump JE člověkem GP. Co víc si myslím - jeho čas ještě přijde. Úkolem Trumpa byla cesta "přestavby" Ameriky, méně bolavá. Biden je návrat bažiny, pokusem cosi vrátit zpět (zvrátit proces "přestavby"smile.
Nedávná schůzka Putin x Biden nebyla o ničem jiném, než o zoufalém pokusu bažiny demonstrovat světu svou moc - ač už dávno žádnou nemá. Dokonce už i takové Filipíny odmítají poslušnost a ani si neberou servítky. Trump to vyjádřil dokonale a výstižně, když zhodnotil schůzku ve smyslu "Amerika za velké peníze vystrojila Rusku prezentaci na světovém pódiu v záři reflektorů".


Nyní k Pjakinovi: komu to pomáhá, ať si poslouchá. Pokud se chceme nazývat lidmi, máme používat svůj rozum a tvořit si svůj úsudek A o tom to je.
Já už Pjakina neposlouchám nějaký ten čas, netajila jsem se tím ani na starém fóru. To ale neznamená, že neposlouchám nikdy. Občas, něco - podobné tu píše jeden z diskutujících. Vyposlechnu na upozornění nebo ze zájmu, jak P reaguje na tu konkrétní událost - a jestli se shodneme. No a stále jsou věci, které si s pozorností a vděkem "přisvojím" ke svému světonázoru. To samé ale dělám i u jiných analytiků či komentátorů. A pak si tvořím svůj obrázek, který se tu více a tu méně podobá ostatním. A o tom je "mít vlastní názor".
Chtěla bych ale diskutující poprosit, aby se nesnižovali ke komentům typu "útok na Pjakina" . Je to stejného druhu jako dnešní tolik oblíbené rozdělování "kdo není s námi, je proti nám". Ubohé, zlé a podlé. Mít svůj názor přeci nikdy neznamenalo a neznamená útok. Když někdo má jiný názor na Pjakina, Putina, Zemana, očkování....aj. - není to přece nepřítel, kterého je třeba "setřít z povrchu zemského". Takových "myslitelů", co by nejraději za jiný názor (postoj) posílali na smrt - těch je dneska až moc. Nerozšiřujte jejich řady.


Srdečně všechny zdravím a velmi děkuji za toto téma - polemiku. Nejprve k tématu: - s bodem 1 souhlas, s bodem 2 ne. Stále si myslím, že Trump JE člověkem GP. Co víc si myslím - jeho čas ještě přijde. Úkolem Trumpa byla cesta "přestavby" Ameriky, méně bolavá. Biden je návrat bažiny, pokusem cosi vrátit zpět (zvrátit proces "přestavby"). Nedávná schůzka Putin x Biden nebyla o ničem jiném, než o zoufalém pokusu bažiny demonstrovat světu svou moc - ač už dávno žádnou nemá. Dokonce už i takové Filipíny odmítají poslušnost a ani si neberou servítky. Trump to vyjádřil dokonale a výstižně, když zhodnotil schůzku ve smyslu "**Amerika za velké peníze vystrojila Rusku prezentaci na světovém pódiu v záři reflektorů**". Nyní k Pjakinovi: komu to pomáhá, ať si poslouchá. Pokud se chceme nazývat lidmi, máme používat svůj rozum a tvořit si svůj úsudek A o tom to je. Já už Pjakina neposlouchám nějaký ten čas, netajila jsem se tím ani na starém fóru. To ale neznamená, že neposlouchám nikdy. Občas, něco - podobné tu píše jeden z diskutujících. Vyposlechnu na upozornění nebo ze zájmu, jak P reaguje na tu konkrétní událost - a jestli se shodneme. No a stále jsou věci, které si s pozorností a vděkem "přisvojím" ke svému světonázoru. To samé ale dělám i u jiných analytiků či komentátorů. A pak si tvořím svůj obrázek, který se tu více a tu méně podobá ostatním. A o tom je "mít vlastní názor". Chtěla bych ale diskutující poprosit, aby se nesnižovali ke komentům typu **"útok na Pjakina"** . Je to stejného druhu jako dnešní tolik oblíbené rozdělování "kdo není s námi, je proti nám". Ubohé, zlé a podlé. Mít svůj názor přeci nikdy neznamenalo a neznamená útok. Když někdo má jiný názor na Pjakina, Putina, Zemana, očkování....aj. - není to přece nepřítel, kterého je třeba "setřít z povrchu zemského". Takových "myslitelů", co by nejraději za jiný názor (postoj) posílali na smrt - těch je dneska až moc. Nerozšiřujte jejich řady.

Chtěla bych ale diskutující poprosit, aby se nesnižovali ke komentům typu "útok na Pjakina" . Je to stejného druhu jako dnešní tolik oblíbené rozdělování "kdo není s námi, je proti nám". Ubohé, zlé a podlé.


Díky, potěšila jste mě.


[quote="pid:23734, uid:203"]Chtěla bych ale diskutující poprosit, aby se nesnižovali ke komentům typu "útok na Pjakina" . Je to stejného druhu jako dnešní tolik oblíbené rozdělování "kdo není s námi, je proti nám". Ubohé, zlé a podlé.[/quote] Díky, potěšila jste mě.

aby se nesnižovali ke komentům typu "útok na Pjakina"

Nabádat ostatní, že by Pjakina neměli poslouchat není útok? Není to tak, jak si vykreslila. U Hoxe nešlo o to, aby si každý poslouchal, co chce, u něj šlo o to zamezit zdejšímu publiku Pjakina poslouchat, tak jak to udělal na Vodě. A to je rozdíl!
Pokud ten rozdíl, nebo nuansy necítíš, je tvůj problém.


Citace Hoxe:"Založil jsem toto vlákno proto že věřím, že analytika Pjakina není v pořádku a lidé by udělali pro sebe lépe, kdyby ho nesledovali."


[quote="pid:23734, uid:203"]aby se nesnižovali ke komentům typu "útok na Pjakina"[/quote] Nabádat ostatní, že by Pjakina neměli poslouchat není útok? Není to tak, jak si vykreslila. U Hoxe nešlo o to, aby si každý poslouchal, co chce, u něj šlo o to zamezit zdejšímu publiku Pjakina poslouchat, tak jak to udělal na Vodě. A to je rozdíl! Pokud ten rozdíl, nebo nuansy necítíš, je tvůj problém. Citace Hoxe:"Založil jsem toto vlákno proto že věřím, že analytika Pjakina není v pořádku a lidé by udělali pro sebe lépe, kdyby ho nesledovali."
Upravené 8. 7. 2021 o 21:14

u něj šlo to zamezit zdejšímu publiku Pjakina poslouchat
Jak může nějaká digitální entita Hox analogově omezit jedince s vlastním gebírem v poslechu toho altajskýho křiklouna?


[quote="pid:23744, uid:312"]u něj šlo to zamezit zdejšímu publiku Pjakina poslouchat[/quote]Jak může nějaká digitální entita Hox analogově omezit jedince s vlastním gebírem v poslechu toho altajskýho křiklouna?

Vedi.Vini......

je tvůj problém
-------> ----------

je tvůj problém

Máš pravdu, že je to "můj problém" a taky můj názor, že v této formě to útok není. Je to obdoba situace, kdy třeba Zeman řekne, že ten a ten novinář je idiot a číst jeho články je ztráta času - a vzedme se vlna "spravedlivého hněvu", kdy pisatelé vykládají slova jako "útok na demokratická média" a žádají div ne Zemanovu smrt. Copak jsme nesvéprávní, aby nám někdo říkal, co smíme či nesmíme číst/poslouchat, co si máme myslet - nebo jaký názor máme mít?


je tvůj problém -------> ---------- [quote="pid:23744, uid:312"]je tvůj problém[/quote] Máš pravdu, že je to "můj problém" a taky můj názor, že v této formě to útok není. Je to obdoba situace, kdy třeba Zeman řekne, že ten a ten novinář je idiot a číst jeho články je ztráta času - a vzedme se vlna "spravedlivého hněvu", kdy pisatelé vykládají slova jako "útok na demokratická média" a žádají div ne Zemanovu smrt. Copak jsme nesvéprávní, aby nám někdo říkal, co smíme či nesmíme číst/poslouchat, co si máme myslet - nebo jaký názor máme mít?

že v této formě to útok není

Ano, potvrdila si, že rozdíl ti uniká.


[quote="pid:23762, uid:203"]že v této formě to útok není[/quote] Ano, potvrdila si, že rozdíl ti uniká.

Otazka jestli je tohle ten samy Hox jak na Vode nebo Levanetu, tak urcite je.Ten taky toho moc nechapal.Z Trumpa udela pomalu bolsevika a z Pjakina asi trockistu.Pjakin je mozna nekdy trochu emotivni, ale to co rika sedi.Jeho definice podpindosniku je dokonala, obvzlaste pri pozorovani tech, co dnes vladnou na Slovensku.Lizali by chazjajovi zadnicu, aby se zavdecili, o vlastni narod jim vubec nejde a navic nechapou, ze je kdykoliv obetuji.
Zrovna dneska sem se dival na tiskovku Trumpa z roku 2019, bylo to ve Finsku.Mluvil o tom, jak vsichni Ameriku vyuzivaji a oni musi vsem platit.Nic jinsiho nez penize je nezajima.Amerika nebude nastolovat na zemi kralovstvi Bozi, Rusko ano.


Otazka jestli je tohle ten samy Hox jak na Vode nebo Levanetu, tak urcite je.Ten taky toho moc nechapal.Z Trumpa udela pomalu bolsevika a z Pjakina asi trockistu.Pjakin je mozna nekdy trochu emotivni, ale to co rika sedi.Jeho definice podpindosniku je dokonala, obvzlaste pri pozorovani tech, co dnes vladnou na Slovensku.Lizali by chazjajovi zadnicu, aby se zavdecili, o vlastni narod jim vubec nejde a navic nechapou, ze je kdykoliv obetuji. Zrovna dneska sem se dival na tiskovku Trumpa z roku 2019, bylo to ve Finsku.Mluvil o tom, jak vsichni Ameriku vyuzivaji a oni musi vsem platit.Nic jinsiho nez penize je nezajima.Amerika nebude nastolovat na zemi kralovstvi Bozi, Rusko ano.

Jeho prejav nekoresponduje s prejavom cloveka. Takto neovladat svoje emocie ... to je skor roboticke spravanie.

K tomu mám jeden postřeh. K těm emocím VVPj.
Od určité doby připouštím, že tuto formu volí záměrně, že je to určeno divákům. Že vybuzuje sám sebe, že sám sebe ovládá.
Všiml jsem si, že se VVPj často “vytáčí” opakovaně nad týmiž tématy v různých dílech pořadu. A se stejnou, někdy i větší intenzitou. Počítám s tím, že přirozenější by bylo, aby intenzita s časem klesala.
Jiná situace by byla, kdyby v pořadu byl fyzicky přítomný nějaký oponent, který by stále dokola tvrdil totéž. To si dovedu představit, že by intenzita emocí mohla s časem i stoupat :-)


[quote="pid:23285, uid:106"]Jeho prejav nekoresponduje s prejavom cloveka. Takto neovladat svoje emocie ... to je skor roboticke spravanie.[/quote] K tomu mám jeden postřeh. K těm emocím VVPj. Od určité doby připouštím, že tuto formu volí záměrně, že je to určeno divákům. Že vybuzuje sám sebe, že sám sebe ovládá. Všiml jsem si, že se VVPj často “vytáčí” **opakovaně nad týmiž tématy** v různých dílech pořadu. A se stejnou, někdy i větší intenzitou. Počítám s tím, že přirozenější by bylo, aby intenzita s časem klesala. Jiná situace by byla, kdyby v pořadu byl fyzicky přítomný nějaký oponent, který by stále dokola tvrdil totéž. To si dovedu představit, že by intenzita emocí mohla s časem i stoupat :-)
Upravené 9. 7. 2021 o 08:18

Takto neovladat svoje emocie ... to je skor roboticke spravanie


No robota si spíše představuji bez emocí (něco jako Dat ze Star Trek). Člověk je živý tvor a zdravý člověk projevuje emoce, když vidí křivdu zlobí se, když se mu daří raduje se, když žije v souladu s Bohem přichází nadšení ... Emoce jsou život, energie.


Z hlediska řízení je to otázka, jak my ovládáme svoje emoce a nebo jak ovládají emoce nás. Ale nejde o potlačování emoci, ale o jejich řízení, když je čas radovat a výskat je vhodné být spontánní a když hrozí nebezpečí je nutné být soustředěný...


@Počtář to chytil za správný konec, ovládá V.V.Pjakin svoje emoce nebo ovládají emoce Pjakina?

Vhledem k tomu, že i když provádí často několik odboček od tématu, tak to vždy dotáhne do konce, považuji jeho schopnost soustředění na vysoké úrovni.


[quote="pid:23285, uid:106"]Takto neovladat svoje emocie ... to je skor roboticke spravanie[/quote] No robota si spíše představuji bez emocí (něco jako Dat ze Star Trek). Člověk je živý tvor a zdravý člověk projevuje emoce, když vidí křivdu zlobí se, když se mu daří raduje se, když žije v souladu s Bohem přichází nadšení ... Emoce jsou život, energie. Z hlediska řízení je to otázka, jak my ovládáme svoje emoce a nebo jak ovládají emoce nás. Ale nejde o potlačování emoci, ale o jejich řízení, když je čas radovat a výskat je vhodné být spontánní a když hrozí nebezpečí je nutné být soustředěný... @Počtář to chytil za správný konec, ovládá V.V.Pjakin svoje emoce nebo ovládají emoce Pjakina? Vhledem k tomu, že i když provádí často několik odboček od tématu, tak to vždy dotáhne do konce, považuji jeho schopnost soustředění na vysoké úrovni.
Upravené 9. 7. 2021 o 08:59

Z hlediska řízení je to otázka, jak my ovládáme svoje emoce
Mam trochu iny pohlad na emocie. Emocia to je vnutorna ladicka, ktora nam nasepkava. Ak male decko spravi nieco zle, tak sa zacne cervenat. Cervena sa pretoze nevedelo, ze to nemoze. Alebo is uvedomilo, ze spravilo chybu. Niekedy aj dospeli ludia sa cervenaju. Avsak nepovedal by som, ze ak sa clovek necervena tak ovlada svoju emociu (aj ja som nepresne vyjadril svoj nazor ked som napisal "Takto neovladat svoje emocie"smile. On proste nema dovod sa cervenat. Napriklad - zle vyplnim formular. Pridem k tetke k okienku, podam jej ho. Tetka povie, ze to mam zle. Male decko sa hned zacne cervenat, ale ja nie. Preco sa necervenam? Lebo viem, ze to nie je moja chyba, ze som to zle vypisal, proste nikdy som to nerobil, a nemam sajnu ako vypisat ten somarsky formular, co si niekto vycucal z prsta. Aspon keby mi dali predlohu, podla ktorej to mam vypisat. Tjs svojim myslenim, myslienkami, som si vnutorne vyargumentoval tetkinu staznost na moj zle vyplneny formular a vnutorny hlas vyhodnotil, ze aj ja mam pravdu aj tetka. Preto nebolo potrebne sa cervenat. Ale male decko nevie o tom, ze predlohy formularov pisu somari, decko si mysli, ze ten formular je dokonaly a ono je vadne, pricom realita je taka, ze formuar navrhol somar a decko nedokazalo pochopit myslienkove pochody somara smile
Na tomto svete mame ludi, co vedia vela, ich vnutorny svet je bohaty a pritom z pohladu inych ludi mozu vyzerat ako "chladni netvori". Napriklad motorkari su taki. Oni malokedy (v tvojom jazyku povedane) "prejavuju emocie" ale pritom ked s nimi pride na rec, tak pridete na to, ze su to obycajni ludia ako vsetci ostatni, ziadny satanisti, dokonca maju ovela lepsie charakterove vlastnosti ako ti "co svoje emocie prejavuju".
Na opacnej strane mame tych co "prejavuju emocie". Vcera som takeho jedneho videl. Siel podchodom a bil vlastnu ruku pricom stale na nu nieco krical. Asi bol zdrogovany alebo co. Ale podla tvojej definicie "prejavoval emocie - bol to clovek! [alebo zeby nie?]"
když je čas radovat a výskat je vhodné být spontánní
Na toto je aj pekne prislovie "Po šaľeňu býva plač" - tjs po prehnanom prejaveni emocie pride nieco ako opacna akcia. Ono vzhladom na to ako je ustrojeny tento svet to aj dava logiku. Ak sa clovek prilis veseli, tak prichadza o dost vela energie a po takom "prejaveni emocie" pride energeticky utlm, nepozornost, plac. Preco ? Lebo cely nas svet je stale v energo-informacnej rovnovahe. Clovek sa moze pobavit, zasmiat, ale keby sa bavil cely cas, tak potom by nastal dost dlhy cas kedy by bol smutny. Tiez clovek moze mat radost, lubost v sebe, neprejavujuc ju navonok.
Napriklad ja niekedy tak chodim cez park k bytu. Pozeram ake krasne kvety su navokol, ako krasne vonia kvitnuci strom poblizku, ako pekne vonia trava. Tjs pocitujem lubost voci celemu okoliu. Ale ked ide cigan oproti mne tak mi ide z cesty, lebo na tvari mam vyraz neutralny - cigan sa ma boji. Keby som prejavoval emociu, usmieval sa cely cas, tak cigan by odomna zacal pytat peniaze. Mozeme to nazvat ze "neviem prejavovat emocie" - ale proste ja citim ako mi ten vnutorny hlas hovori, aka je navokol pekna priroda, ale nemam potrebu to nejako odzrkadlovat telom (usmevom, radostou alebo inym fizickym prejavom). Som stastny vo vnutri.
Ale spat k pjakinovi. Ako uz som spominal tak on dost moduluje vety. Napriklad stale dava doraz na slovo podpindosniky (neviem ci aj dokonca nevymyslel to slovo). Tiez dava doraz na vety, ktore vyjadruju pohorsenie nad diverznym spravanim opozicie v rusku. Vtedy doknca aj zvysuje hlas - zacina kricat. Ale na co je ten krik ked my ludia znali KSB a DVTR vieme ako na najyssej priorite preskocit tych diverzantov? Co vnutorny hlas hovori pjakinovi, ked spomina rozne diverzne cinnosti? Hovori mu "su to hazjli, do basy s nimi vsetkymi, alebo ich vyhnat do USA do anglicka, pobrat majetky zlikvidovat, znicit" alebo mu hovori "Tak diverzanti tiez len robia to co ich niekto naucil. Vacsinou su to menej bystri jedinci, ktori sa dali kupit. Avsak par rokov vzdelavania, studium DVTR by im otvorilo oci a by zacali konat v prospech vyvoja spolocnosti. A ked uz nic sa s tymi diverzantami neda robit, tak otocime ich konanie v nas prospech, presmerujeme ich iniciativu na nieco ine, podporime pomocou nich iny proces, ktory vyzaduje destrukciu (och destruktivne spravanie), proste kreativne mysliet." Ak clovek pocuje hlas 1 - negativisticky, tak zacina kricat, certi sa, zvysuje hlas, dava razny prizvuk atd .... ak clovek pocuje hlas 2, tak vyzera byt kludny, zaujimavy, zaujaty, rozmyslajuci. Hlas 1 je konstatujuci, avsak hlas 2 je konstruktivny, hlada riesenia, hlada sposoby ako napravit zlobu. Hlas 2 moze vzniknut len vtedy ak clovek je dostatocne znaly + jeho moralka je dost vysoka - tjs chce tvorit dobro, chce byt na obraz Stvoritelovi.
Podobny pristup zvolil aj Putin : "Vy si robte v EU co chcete a my budeme asymetricky reagovat." Putin vie, ze pomaly cela europa kvitne fasizmom, ze su tu nastartovane procesy na likvidaciu urcitej casti populacie. Ale nenadava europskym politikom, nekrici na nich, nezvysuje hlas - len pocuva a potom s pomocou kreativneho pristupu spojeneho s lubostou k vsetkemu stvoreniu, asymetricky reaguje na rozne "vystrelky" EU politikov. Niektore procesy zahrnie vo svojich objemnejsich procesoch. Niektore dokonca podpori - napriklad poslanie Sputniku na Slovensko pomohlo vela ludom otvorit oci - jasne povedalo ze vladu nezaujimaju ludske zivoty ale nenavist voci Rusku. Pritom by Putin kludne mohol zacat kricat, ze europsky politici doslova ziju z korony a neposlal by nam ziadnu vakcinu. Mohol by zacat menovat EU politikov jedneho po druhom a nakladat im, ohovarat (ako Pjakin) atd ... ale k comu by to bolo? Ta k nicomu.
Alebo iny priklad Putin vs PussyRiots
60e80bd3d209c
Pozrime sa na reakciu Putina - ziadna nenavist, ziadne rozhorcenie, ziadny krik, ziadne nadavanie - len uzas na tvari spojeny s usmevom. Preco ? Lebo putin vie, kto tie provokaterky poslal, vie preco ich poslali a preto u neho nezvnikol ziadny vnutorny hlas, co by vyvolal negativne emocie na vonok.
Skusme asi tak pouvazovat ako by sa zatvaril Pjakin v takej situaci ... a ako dlho by potom este tu diecvinu ohovaral vo svojich videach.


[quote="pid:23820, uid:426"]Z hlediska řízení je to otázka, jak my ovládáme svoje emoce[/quote]Mam trochu iny pohlad na emocie. Emocia to je vnutorna ladicka, ktora nam nasepkava. Ak male decko spravi nieco zle, tak sa zacne cervenat. Cervena sa pretoze nevedelo, ze to nemoze. Alebo is uvedomilo, ze spravilo chybu. Niekedy aj dospeli ludia sa cervenaju. Avsak nepovedal by som, ze ak sa clovek necervena tak ovlada svoju emociu (aj ja som nepresne vyjadril svoj nazor ked som napisal "Takto neovladat svoje emocie"). On proste nema dovod sa cervenat. Napriklad - zle vyplnim formular. Pridem k tetke k okienku, podam jej ho. Tetka povie, ze to mam zle. Male decko sa hned zacne cervenat, ale ja nie. Preco sa necervenam? Lebo viem, ze to nie je moja chyba, ze som to zle vypisal, proste nikdy som to nerobil, a nemam sajnu ako vypisat ten somarsky formular, co si niekto vycucal z prsta. Aspon keby mi dali predlohu, podla ktorej to mam vypisat. Tjs svojim myslenim, myslienkami, som si vnutorne vyargumentoval tetkinu staznost na moj zle vyplneny formular a vnutorny hlas vyhodnotil, ze aj ja mam pravdu aj tetka. Preto nebolo potrebne sa cervenat. Ale male decko nevie o tom, ze predlohy formularov pisu somari, decko si mysli, ze ten formular je dokonaly a ono je vadne, pricom realita je taka, ze formuar navrhol somar a decko nedokazalo pochopit myslienkove pochody somara :D Na tomto svete mame ludi, co vedia vela, ich vnutorny svet je bohaty a pritom z pohladu inych ludi mozu vyzerat ako "chladni netvori". Napriklad motorkari su taki. Oni malokedy (v tvojom jazyku povedane) "prejavuju emocie" ale pritom ked s nimi pride na rec, tak pridete na to, ze su to obycajni ludia ako vsetci ostatni, ziadny satanisti, dokonca maju ovela lepsie charakterove vlastnosti ako ti "co svoje emocie prejavuju". Na opacnej strane mame tych co "prejavuju emocie". Vcera som takeho jedneho videl. Siel podchodom a bil vlastnu ruku pricom stale na nu nieco krical. Asi bol zdrogovany alebo co. Ale podla tvojej definicie "prejavoval emocie - bol to clovek! [alebo zeby nie?]" [quote="pid:23820, uid:426"]když je čas radovat a výskat je vhodné být spontánní[/quote]Na toto je aj pekne prislovie "Po šaľeňu býva plač" - tjs po prehnanom prejaveni emocie pride nieco ako opacna akcia. Ono vzhladom na to ako je ustrojeny tento svet to aj dava logiku. Ak sa clovek prilis veseli, tak prichadza o dost vela energie a po takom "prejaveni emocie" pride energeticky utlm, nepozornost, plac. Preco ? Lebo cely nas svet je stale v energo-informacnej rovnovahe. Clovek sa moze pobavit, zasmiat, ale keby sa bavil cely cas, tak potom by nastal dost dlhy cas kedy by bol smutny. Tiez clovek moze mat radost, lubost v sebe, neprejavujuc ju navonok. Napriklad ja niekedy tak chodim cez park k bytu. Pozeram ake krasne kvety su navokol, ako krasne vonia kvitnuci strom poblizku, ako pekne vonia trava. Tjs pocitujem lubost voci celemu okoliu. Ale ked ide cigan oproti mne tak mi ide z cesty, lebo na tvari mam vyraz neutralny - cigan sa ma boji. Keby som prejavoval emociu, usmieval sa cely cas, tak cigan by odomna zacal pytat peniaze. Mozeme to nazvat ze "neviem prejavovat emocie" - ale proste ja citim ako mi ten vnutorny hlas hovori, aka je navokol pekna priroda, ale nemam potrebu to nejako odzrkadlovat telom (usmevom, radostou alebo inym fizickym prejavom). Som stastny vo vnutri. Ale spat k pjakinovi. Ako uz som spominal tak on dost moduluje vety. Napriklad stale dava doraz na slovo podpindosniky (neviem ci aj dokonca nevymyslel to slovo). Tiez dava doraz na vety, ktore vyjadruju pohorsenie nad diverznym spravanim opozicie v rusku. Vtedy doknca aj zvysuje hlas - zacina kricat. Ale na co je ten krik ked my ludia znali KSB a DVTR vieme ako na najyssej priorite preskocit tych diverzantov? Co vnutorny hlas hovori pjakinovi, ked spomina rozne diverzne cinnosti? Hovori mu "su to hazjli, do basy s nimi vsetkymi, alebo ich vyhnat do USA do anglicka, pobrat majetky zlikvidovat, znicit" alebo mu hovori "Tak diverzanti tiez len robia to co ich niekto naucil. Vacsinou su to menej bystri jedinci, ktori sa dali kupit. Avsak par rokov vzdelavania, studium DVTR by im otvorilo oci a by zacali konat v prospech vyvoja spolocnosti. A ked uz nic sa s tymi diverzantami neda robit, tak otocime ich konanie v nas prospech, presmerujeme ich iniciativu na nieco ine, podporime pomocou nich iny proces, ktory vyzaduje destrukciu (och destruktivne spravanie), proste kreativne mysliet." Ak clovek pocuje hlas 1 - negativisticky, tak zacina kricat, certi sa, zvysuje hlas, dava razny prizvuk atd .... ak clovek pocuje hlas 2, tak vyzera byt kludny, zaujimavy, zaujaty, rozmyslajuci. Hlas 1 je konstatujuci, avsak hlas 2 je konstruktivny, hlada riesenia, hlada sposoby ako napravit zlobu. Hlas 2 moze vzniknut len vtedy ak clovek je dostatocne znaly + jeho moralka je dost vysoka - tjs chce tvorit dobro, chce byt na obraz Stvoritelovi. Podobny pristup zvolil aj Putin : "Vy si robte v EU co chcete a my budeme asymetricky reagovat." Putin vie, ze pomaly cela europa kvitne fasizmom, ze su tu nastartovane procesy na likvidaciu urcitej casti populacie. Ale nenadava europskym politikom, nekrici na nich, nezvysuje hlas - len pocuva a potom s pomocou kreativneho pristupu spojeneho s lubostou k vsetkemu stvoreniu, asymetricky reaguje na rozne "vystrelky" EU politikov. Niektore procesy zahrnie vo svojich objemnejsich procesoch. Niektore dokonca podpori - napriklad poslanie Sputniku na Slovensko pomohlo vela ludom otvorit oci - jasne povedalo ze vladu nezaujimaju ludske zivoty ale nenavist voci Rusku. Pritom by Putin kludne mohol zacat kricat, ze europsky politici doslova ziju z korony a neposlal by nam ziadnu vakcinu. Mohol by zacat menovat EU politikov jedneho po druhom a nakladat im, ohovarat (ako Pjakin) atd ... ale k comu by to bolo? Ta k nicomu. Alebo iny priklad Putin vs PussyRiots ![60e80bd3d209c](serve/attachment&path=60e80bd3d209c) Pozrime sa na reakciu Putina - ziadna nenavist, ziadne rozhorcenie, ziadny krik, ziadne nadavanie - len uzas na tvari spojeny s usmevom. Preco ? Lebo putin vie, kto tie provokaterky poslal, vie preco ich poslali a preto u neho nezvnikol ziadny vnutorny hlas, co by vyvolal negativne emocie na vonok. Skusme asi tak pouvazovat ako by sa zatvaril Pjakin v takej situaci ... a ako dlho by potom este tu diecvinu ohovaral vo svojich videach.
Upravené 9. 7. 2021 o 10:44

Emoce neemoce, zombie-biorobot je v souladu s KOB ten jedinec, jehož psychika (a následné chování!) je podřízena primárně kulturním normám-automatizmům. Pokud kultura říká vztekat se, bude se vztekat. Pokud říká nevztekat, nebude se vztekat.


Tady ty spekulace a soudy nad některými kolegy, kdo jakou má strukturu psychiky, a jestli někdo je nebo není Člověk... "obdivuji" tuto odvahu-drzost.
Možná by ale bylo lepší, zamyslet se nad sebou, zdali je takové vyjadřování vhodné a místo takových slintů se raději věnovat něčemu užitečnému a nepodporovat tak rozklad dalšího fóra.


Emoce neemoce, zombie-biorobot je v souladu s KOB ten jedinec, jehož psychika (a následné chování!) je podřízena primárně kulturním normám-automatizmům. Pokud kultura říká vztekat se, bude se vztekat. Pokud říká nevztekat, nebude se vztekat. Tady ty spekulace a soudy nad některými kolegy, kdo jakou má strukturu psychiky, a jestli někdo je nebo není Člověk... "obdivuji" tuto odvahu-drzost. Možná by ale bylo lepší, zamyslet se nad sebou, zdali je takové vyjadřování vhodné a místo takových slintů se raději věnovat něčemu užitečnému a nepodporovat tak rozklad dalšího fóra.

Nechci hodnotit kvality Pjakina, protože mu nesahám ani po kotníky. ...... Teď si asi protiřečím. :-)
To co činí, činí v rámci šíření dobra nebo zla? Činí v rámci šíření osvěty, nebo otrockého postavení lidí?


Ale jedno vím jistě. Kdyby byl svět plný takových Pjakinů, tak by svět vypadal krásněji.
Vše se jistě děje tím nejlepším možným způsobem, jakým momentálně lidstvo jako celek oplýváme morálkou.


Nechci hodnotit kvality Pjakina, protože mu nesahám ani po kotníky. ...... Teď si asi protiřečím. :-) To co činí, činí v rámci šíření dobra nebo zla? Činí v rámci šíření osvěty, nebo otrockého postavení lidí? Ale jedno vím jistě. Kdyby byl svět plný takových Pjakinů, tak by svět vypadal krásněji. Vše se jistě děje tím nejlepším možným způsobem, jakým momentálně lidstvo jako celek oplýváme morálkou.

Teď si asi protiřečím. :-)


Jen dopřesním:
Protiřečím si s hodnocením jeho kvalit. Nikoliv, že mu nesahám ani po kotníky.


[quote="pid:23847, uid:573"]Teď si asi protiřečím. :-)[/quote] Jen dopřesním: Protiřečím si s hodnocením jeho kvalit. Nikoliv, že mu nesahám ani po kotníky.

Vcera som hladal jednu informaciu, az som sa dostal k videu Pjakina z roku 2015. Ten rozdiel je citelny, neviem kedy nastala ta zmena, zrejme okolo roku 2017 az 18 ale hovoril v klude, s rozvahou, dobre sa to pocuvalo. Este aj citat prepis jeho oo som bol schopny do roku 2019 ale kvoli psychohygiene to nedam.
Ked si to porovname s Velickom, ten je taky isty akym bol pred rokmi.
Mozno by bolo v dobrom zaujme mu napisat, aj ked uz raz zavrhol taku otazku ze je mkc emotivny, nech si pozrie svoje stare diely a zamysli kde nastala zmena, ci smrtou manzelky alebo kvoli comu je nahnevany na cely svet.


Vcera som hladal jednu informaciu, az som sa dostal k videu Pjakina z roku 2015. Ten rozdiel je citelny, neviem kedy nastala ta zmena, zrejme okolo roku 2017 az 18 ale hovoril v klude, s rozvahou, dobre sa to pocuvalo. Este aj citat prepis jeho oo som bol schopny do roku 2019 ale kvoli psychohygiene to nedam. Ked si to porovname s Velickom, ten je taky isty akym bol pred rokmi. Mozno by bolo v dobrom zaujme mu napisat, aj ked uz raz zavrhol taku otazku ze je mkc emotivny, nech si pozrie svoje stare diely a zamysli kde nastala zmena, ci smrtou manzelky alebo kvoli comu je nahnevany na cely svet.

síce to nie je vždy príjemné, ale vďaka vyjadrovaniu emócií sa aspoň nemusíme dohadovať, ako moc mu záleží na tom, či Rusko prežije alebo na koho strane pravdepodobnejšie je
emóciami navyše zvýrazní veci, ktoré sú fakt vážne. inak by to pôsobilo, že je to v celku v pohode a netreba nič robiť


síce to nie je vždy príjemné, ale vďaka vyjadrovaniu emócií sa aspoň nemusíme dohadovať, ako moc mu záleží na tom, či Rusko prežije alebo na koho strane pravdepodobnejšie je emóciami navyše zvýrazní veci, ktoré sú fakt vážne. inak by to pôsobilo, že je to v celku v pohode a netreba nič robiť

rokmi.
Mozno by bolo v dobrom zaujme mu napisat, aj ked uz raz zavrhol taku otazku ze je mkc emotivny, nech si


mne to osobne neprekáža. Myslím že to prináša aj doba. Ten tlak sa od roku 2015 enormne zvýšil, si treba uvedomiť že mier vo svete stojí na Rusku a Putinovo. On to vysvetľuje a vysvetľuje a nič, mnohí to nechápu, nedokážu pochopiť.


Ako svet je hrane vojny a ekologickej katastrofy a ti kopec ľudí žije ako by sa nechumelilo. Dovolenka, ruka hore, max niekoho naštve že musí do karanteny lebo nie je ockovani. Ľudia sa nad tým vôbec nezamýšľajú že zdroje sú obmedzene (napr pitná voda) a pod. Proste niektorí sú akoby v inej realite. Prebudiť ľudí štýlom uspavac hadov bez emocii je ťažko. Pre mna je viac autenticky takto.


[quote="pid:24018, uid:252"]rokmi. Mozno by bolo v dobrom zaujme mu napisat, aj ked uz raz zavrhol taku otazku ze je mkc emotivny, nech si[/quote] mne to osobne neprekáža. Myslím že to prináša aj doba. Ten tlak sa od roku 2015 enormne zvýšil, si treba uvedomiť že mier vo svete stojí na Rusku a Putinovo. On to vysvetľuje a vysvetľuje a nič, mnohí to nechápu, nedokážu pochopiť. Ako svet je hrane vojny a ekologickej katastrofy a ti kopec ľudí žije ako by sa nechumelilo. Dovolenka, ruka hore, max niekoho naštve že musí do karanteny lebo nie je ockovani. Ľudia sa nad tým vôbec nezamýšľajú že zdroje sú obmedzene (napr pitná voda) a pod. Proste niektorí sú akoby v inej realite. Prebudiť ľudí štýlom uspavac hadov bez emocii je ťažko. Pre mna je viac autenticky takto.

Navíc, Putin ve svých odpovědích v televizi řekl, že přesně ví, co tím sledovali, že ví, co chtěli zjistit a že jim dali přesně takové informace, jaké uznali za vhodné, aby měli.

Jiří, áno, máš pravdu a musím potvrdiť, že odpoveď V.V.Putina sa presne zhodovala s odpoveďou V.V.Pjakina. Týmto Britským manévrom išlo o to, zistiť líniu - proces riadenia v zložkách obrany v prípade narušenia teritoriálnych vôd - hranice RF. Len sa mi nezdá, žeby V.V.Putin dal verejne vyhlásenie, že im dali zavádzajúcu odpoveď. Čo touto výpoveďou V.V. Putin sledoval - zatiaľ neviem.


[quote="pid:22870, uid:372"]Navíc, Putin ve svých odpovědích v televizi řekl, že přesně ví, co tím sledovali, že ví, co chtěli zjistit a že jim dali přesně takové informace, jaké uznali za vhodné, aby měli.[/quote] Jiří, áno, máš pravdu a musím potvrdiť, že odpoveď V.V.Putina sa presne zhodovala s odpoveďou V.V.Pjakina. Týmto Britským manévrom išlo o to, zistiť líniu - proces riadenia v zložkách obrany v prípade narušenia teritoriálnych vôd - hranice RF. Len sa mi nezdá, žeby V.V.Putin dal verejne vyhlásenie, že im dali zavádzajúcu odpoveď. Čo touto výpoveďou V.V. Putin sledoval - zatiaľ neviem.

Piakin v miere svojho chápania a jemu vlastným spôsobom každý týždeň rieši aktuálne problémy sveta, zatiaľ čo Veličko varí boršč. To hovorí za všetko. VP ZSSR pod vedením Velička nespravil prakticky nič, alebo len veľmi málo. Piakin sa síce občas mýli, ale väčšinou v podružných a nepodstatných veciach, ktoré dokáže odhaliť aj začínajúci študent KSB. Ak niekto berie Piakina ako autoritu, tak si nezobral za svoje záver jeho videí a nečíta tlsté knihy. To nie je problém Piakina.


Nabádať ľudí aby ho nesledovali sa mi zdá nevhodné, rovnako ako jeho obviňovanie z démonizmu za to, že je emotívny. Chlapci, mali by ste sa nad sebou zamyslieť!


Piakin v miere svojho chápania a jemu vlastným spôsobom každý týždeň rieši aktuálne problémy sveta, zatiaľ čo Veličko varí boršč. To hovorí za všetko. VP ZSSR pod vedením Velička nespravil prakticky nič, alebo len veľmi málo. Piakin sa síce občas mýli, ale väčšinou v podružných a nepodstatných veciach, ktoré dokáže odhaliť aj začínajúci študent KSB. Ak niekto berie Piakina ako autoritu, tak si nezobral za svoje záver jeho videí a nečíta tlsté knihy. To nie je problém Piakina. Nabádať ľudí aby ho nesledovali sa mi zdá nevhodné, rovnako ako jeho obviňovanie z démonizmu za to, že je emotívny. **Chlapci, mali by ste sa nad sebou zamyslieť!**
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 12. 7. 2021 o 18:45

Neboť dobrý učitel pracuje vždy pro budoucnost národa a společenství, nikdy ne pro svou ješitnost. A takto jej vnímám já

Badatel, dovoľmi, aby som plne podporil Tvoj pohľad na VVPjakina.


[quote="pid:22900, uid:49"]Neboť dobrý učitel pracuje vždy pro budoucnost národa a společenství, nikdy ne pro svou ješitnost. A takto jej vnímám já[/quote] Badatel, dovoľmi, aby som plne podporil Tvoj pohľad na VVPjakina.

zatiaľ čo Veličko varí boršč

Opravuji (jde o citaci): konceptuální boršč


[quote="pid:24304, uid:623"]zatiaľ čo Veličko varí boršč[/quote] Opravuji (jde o citaci): konceptuální boršč

Opravuji (jde o citaci): konceptuální boršč


Michail Veličko v jednom videu naozaj varil boršč. Na to narážal aj Valerij Piakin, že namiesto poriadnej roboty robí hlavný predstaviteľ VP ZSSR video o varení.


Концептуальный борщ от Михаила Викторовича Величко (Konceptuálny borčš od Michaila Viktoroviča Velička):
https://www.youtube.com/watch?v=dHIAcl63Ugc


[quote="pid:25253, uid:240"]Opravuji (jde o citaci): konceptuální boršč[/quote] Michail Veličko v jednom videu naozaj varil boršč. Na to narážal aj Valerij Piakin, že namiesto poriadnej roboty robí hlavný predstaviteľ VP ZSSR video o varení. **Концептуальный борщ от Михаила Викторовича Величко** (Konceptuálny borčš od Michaila Viktoroviča Velička)**:** https://www.youtube.com/watch?v=dHIAcl63Ugc
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Mozno sa tu hodi otazka: "Preco Pjakin neprispel do KSB nejakou publikaciou, ktora bude aktualna o 100 rokov?" Pjakin sa venuje vysokofrekvencnym procesom, to co sa deje tu a teraz. Velicko vari borsc a pri tom mysli na to ako vytvorit ludom navod pre pochopenie zivota (DVTR), ktory bude ludom pomahat par storoci. Obaja sa venuju uplne inym veciam.


Mozno sa tu hodi otazka: "Preco Pjakin neprispel do KSB nejakou publikaciou, ktora bude aktualna o 100 rokov?" Pjakin sa venuje vysokofrekvencnym procesom, to co sa deje tu a teraz. Velicko vari borsc a pri tom mysli na to ako vytvorit ludom navod pre pochopenie zivota (DVTR), ktory bude ludom pomahat par storoci. Obaja sa venuju uplne inym veciam.
12
12.7k
113
38
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept