Mimo kategórií
Overtonovo okno asistovaných sebevražd otevřeno dokořán

Čech s ALS podstoupil ve Švýcarsku asistovanou sebevraždu


Sedmatřicetiletý Martin Přecechtěl, který trpěl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), zemřel v úterý ve Švýcarsku, kde se rozhodl podstoupit asistovanou sebevraždu.


Informoval o tom server iRozhlas s odvoláním na Přecechtělovu manželku, která jej na poslední cestě doprovázela.


Na švýcarské klinice podstoupil Přecechtěl v pondělí prohlídku a měl rovněž vypít kalíšek s vodou, který simuloval smrtící látku. Pacient totiž musí být schopen pozřít látku sám. Jelikož se mu to nepodařilo, rozhodli se lékaři podat mu látku nitrožilně s tím, že musí být schopen zmáčknout aplikační tlačítko.


Podle manželky, která s jeho dobrovolným odchodem ze světa nesouhlasila, ale rozhodnutí chápala, odešel její muž v pokoji a beze strachu.


„Byl rád a bylo poznat, že jakmile začala látka účinkovat, cítil úlevu,“ popsala serveru.


Přecechtěl, který byl aktivním sportovcem a otcem dvou malých dětí, bojoval s chorobou dva roky. Za tu dobu se jeho stav kvůli ochabujícímu svalstvu rapidně zhoršil a stal se závislým na okolí. Úplné paralýze a napojení na přístroje se chtěl vyhnout.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cech-s-als-podstoupil-ve-svycarsku-asistovanou-sebevrazdu-40365199


V diskusi je většina lidí pro...


Dodatek:


  • Příprava na "vedlejší" účinky genové terapie.
  • Příprava na likvidaci nepohodlných občanů a také na dědická řízení ve zrychleném formátu...

Čech s ALS podstoupil ve Švýcarsku asistovanou sebevraždu Sedmatřicetiletý Martin Přecechtěl, který trpěl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), zemřel v úterý ve Švýcarsku, kde se rozhodl podstoupit asistovanou sebevraždu. Informoval o tom server iRozhlas s odvoláním na Přecechtělovu manželku, která jej na poslední cestě doprovázela. Na švýcarské klinice podstoupil Přecechtěl v pondělí prohlídku a měl rovněž vypít kalíšek s vodou, který simuloval smrtící látku. Pacient totiž musí být schopen pozřít látku sám. Jelikož se mu to nepodařilo, rozhodli se lékaři podat mu látku nitrožilně s tím, že musí být schopen zmáčknout aplikační tlačítko. Podle manželky, která s jeho dobrovolným odchodem ze světa nesouhlasila, ale rozhodnutí chápala, odešel její muž v pokoji a beze strachu. „Byl rád a bylo poznat, že jakmile začala látka účinkovat, cítil úlevu,“ popsala serveru. Přecechtěl, který byl aktivním sportovcem a otcem dvou malých dětí, bojoval s chorobou dva roky. Za tu dobu se jeho stav kvůli ochabujícímu svalstvu rapidně zhoršil a stal se závislým na okolí. Úplné paralýze a napojení na přístroje se chtěl vyhnout. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cech-s-als-podstoupil-ve-svycarsku-asistovanou-sebevrazdu-40365199 V diskusi je většina lidí pro... Dodatek: - Příprava na "vedlejší" účinky genové terapie. - Příprava na likvidaci nepohodlných občanů a také na dědická řízení ve zrychleném formátu...
Upravené 2. 7. 2021 o 22:43

Diskutovala jsem s mnoha lidmi na facebooku, ale všichni jedou jak kolovrátek - jsou pro eutanázii, i ti, kteří jsou třeba proti vakcinaci. U vakcinace riziko vidí, u eutanázie ne.


Diskutovala jsem s mnoha lidmi na facebooku, ale všichni jedou jak kolovrátek - jsou pro eutanázii, i ti, kteří jsou třeba proti vakcinaci. U vakcinace riziko vidí, u eutanázie ne.

A ČSSD si dala uzákonění eutanázie do programu.


A ČSSD si dala uzákonění eutanázie do programu.

Tak jistě, že sebevraždu vždy spojí s emotivním příběhem, aby bylo téma lépe přijaté davem. Kdo by napsal, že měl zemřít přirozenou cestou, může být lehce označen za sadistu a necitu. Prostě salámová metoda přes city. To, že nebyl schopen jed ani vypít je znamení z vrchu, že toto není jeho předurčená cesta.
Jen si vzpomeňte na dojemný příběh o homosexuálovi trpící AIDS ve filmu Philadelphia nebo příběh prostitutky v Pretty woman. Všechno stejný motiv - v emocích zabalený jed pro společnost.


Tak jistě, že sebevraždu vždy spojí s emotivním příběhem, aby bylo téma lépe přijaté davem. Kdo by napsal, že měl zemřít přirozenou cestou, může být lehce označen za sadistu a necitu. Prostě salámová metoda přes city. To, že nebyl schopen jed ani vypít je znamení z vrchu, že toto není jeho předurčená cesta. Jen si vzpomeňte na dojemný příběh o homosexuálovi trpící AIDS ve filmu Philadelphia nebo příběh prostitutky v Pretty woman. Všechno stejný motiv - v emocích zabalený jed pro společnost.

Dušan

Ano,to je podstata. Jestliže vývoj sebeřízení člověka skončí na 3. ideologické prioritě a nepokračuje k završení - tvorbě Světonázoru - tak liberalizmus (to je ten lákavý obal) triumfuje a sebelikvidaci dokáže do davu plně indoktrinovat Přečtěte si Hodinu Býka od Jefremova. Svědomí a Rozlišení je naplno probuzeno až na první prioritě. Ale-právě k ní se musím doplazit s využitím ne naplno fungujícího Rozlišení a Svědomí. Proto je ta první priorita pro mnohé prostě obtížně dosažitelná.
To není moje hodnocení rozhodnutí p. Přecechtěla. Jeho pohnutky nelze zvenčí posoudit jinak,než subjektivně s pocitem zdravého člověka. Čili stavím se k tomuto konkrétnímu příkladu s pochopením a i úctou.


Ano,to je podstata. Jestliže vývoj sebeřízení člověka skončí na 3. ideologické prioritě a nepokračuje k završení - tvorbě Světonázoru - tak liberalizmus (to je ten lákavý obal) triumfuje a sebelikvidaci dokáže do davu plně indoktrinovat Přečtěte si Hodinu Býka od Jefremova. Svědomí a Rozlišení je naplno probuzeno až na první prioritě. Ale-právě k ní se musím doplazit s využitím ne naplno fungujícího Rozlišení a Svědomí. Proto je ta první priorita pro mnohé prostě obtížně dosažitelná. To není moje hodnocení rozhodnutí p. Přecechtěla. Jeho pohnutky nelze zvenčí posoudit jinak,než subjektivně s pocitem zdravého člověka. Čili stavím se k tomuto konkrétnímu příkladu s pochopením a i úctou.

A ČSSD si dala uzákonění eutanázie do programu.


Dobre, to ČSSD aj urobila...


[quote="pid:22802, uid:101"]A ČSSD si dala uzákonění eutanázie do programu.[/quote] Dobre, to ČSSD aj urobila...

Moderátor

Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ?
Já byl vždy pro a vždy mi vadilo, že to u nás není možné. Osobně bych třeba nechtěl "žít" jako
ležák. Tedy jen nekomunikující "flákota" na přístrojích bez naděje na zlepšení. Tam bych to ukončil.
To není život, ale jen vegetace, doslova. Co je na tom špatného ?


Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ? Já byl vždy pro a vždy mi vadilo, že to u nás není možné. Osobně bych třeba nechtěl "žít" jako ležák. Tedy jen nekomunikující "flákota" na přístrojích bez naděje na zlepšení. Tam bych to ukončil. To není život, ale jen vegetace, doslova. Co je na tom špatného ?

Argumentů, proč ne eutanázii, je několik. Jednak je velké riziko zneužití. V Holandsku se to už zvrhlo. https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/170727eutanazie-se-v-nizozemsku-vymkla-s-rukou
Jednak je otázka, jestli nejsou blokovány informace o způsobu léčby, nejen ALS. Já třeba vím, že lékaři ignorují informace o bakterii chlamydie, která je příčinou mnoha nemocí, je možné, že i ALS. http://www.chlamydie.info/
Existovala tady skupina lékařů, kteří usilovali o další výzkum v této oblasti, obraceli se na všechny možné kruhy, na politiky, i na "boháče", ale nikde se jim nedostalo pozornosti. Po několika letech to vzdali.
NHR s námi hovoří jazykem životních okolností, a nemoc je jedním ze vzkazů. Ale to by bylo na delší povídání.
Místo, aby lidi požadovali zlepšení zdravotní péče, tlačili na další výzkum, volají po smrti.


Argumentů, proč ne eutanázii, je několik. Jednak je velké riziko zneužití. V Holandsku se to už zvrhlo. https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/170727eutanazie-se-v-nizozemsku-vymkla-s-rukou Jednak je otázka, jestli nejsou blokovány informace o způsobu léčby, nejen ALS. Já třeba vím, že lékaři ignorují informace o bakterii chlamydie, která je příčinou mnoha nemocí, je možné, že i ALS. http://www.chlamydie.info/ Existovala tady skupina lékařů, kteří usilovali o další výzkum v této oblasti, obraceli se na všechny možné kruhy, na politiky, i na "boháče", ale nikde se jim nedostalo pozornosti. Po několika letech to vzdali. NHR s námi hovoří jazykem životních okolností, a nemoc je jedním ze vzkazů. Ale to by bylo na delší povídání. Místo, aby lidi požadovali zlepšení zdravotní péče, tlačili na další výzkum, volají po smrti.

Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět. Musí proto ale být nastavena přísná pravidla, která nedovolí zneužití, což by neměl být problém. Dotyčný člověk musí prokazatelně odchod sám schválit jakýmkoliv způsobem, nikoliv prostřednictvím druhé osoby. U osob, kteří jsou ležáci a nemůžou mluvit, hýbat končetinami, by tedy neměli nárok, protože právě tento stav člověka by byl snadno zneužitelný. Do takového stavu vás totiž můžou dostat medikamenty. Toť můj názor.


Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět. Musí proto ale být nastavena přísná pravidla, která nedovolí zneužití, což by neměl být problém. Dotyčný člověk musí prokazatelně odchod sám schválit jakýmkoliv způsobem, nikoliv prostřednictvím druhé osoby. U osob, kteří jsou ležáci a nemůžou mluvit, hýbat končetinami, by tedy neměli nárok, protože právě tento stav člověka by byl snadno zneužitelný. Do takového stavu vás totiž můžou dostat medikamenty. Toť můj názor.

Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše .
Věřit tomu , že okupanté nám tu morovou deku dávají pro Naše dobro , to už snad ani nemůže být naivita , spíše záměr .
I zde je , tak jak je u trockistů zvykem něco deklarováno a něco jiného zamýšleno .


Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše . Věřit tomu , že okupanté nám tu morovou deku dávají pro Naše dobro , to už snad ani nemůže být naivita , spíše záměr . I zde je , tak jak je u trockistů zvykem něco deklarováno a něco jiného zamýšleno .

Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše .


Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit".
Jak už jsem řekl, "ležáci" nebo lidi, kteří si to sami napíšou do závěti apod. nebo taky někdo, kdo je plně při smyslech, ale třeba je od krku dolů ochrnutý a nechce žít takový život. Když to nejde léčit apod.


@JanaK Jasně na zdravotnictví je třeba zapracovat, ale mluvím o případech, kdy kromě zázraku nic nepomůže.

[quote="pid:22959, uid:185"]Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše .[/quote] Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit". Jak už jsem řekl, "ležáci" nebo lidi, kteří si to sami napíšou do závěti apod. nebo taky někdo, kdo je plně při smyslech, ale třeba je od krku dolů ochrnutý a nechce žít takový život. Když to nejde léčit apod. @JanaK Jasně na zdravotnictví je třeba zapracovat, ale mluvím o případech, kdy kromě zázraku nic nepomůže.

Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit".

O konci života má rozhodnout HNR. Jsi jeho částí, nejsi samostatnou jednotkou, jsi součástí celku. Proto není na tobě rozhodovat kdy zemřeš. Např. pro tvoji duši ještě není připraveno místo, kam se po smrti odebere.


[quote="pid:22973, uid:518"]Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit".[/quote] O konci života má rozhodnout HNR. Jsi jeho částí, nejsi samostatnou jednotkou, jsi součástí celku. Proto není na tobě rozhodovat kdy zemřeš. Např. pro tvoji duši ještě není připraveno místo, kam se po smrti odebere.

Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ?

Budeš.
Buch buch buch.
Doufám, že máš dost.
Quilgene.
(Cesta do pekla je dlážděna dobrými i “dobrými” skutky.
Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.)


[quote="pid:22919, uid:518"]Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ?[/quote] Budeš. Buch buch buch. Doufám, že máš dost. Quilgene. (Cesta do pekla je dlážděna dobrými i “dobrými” skutky. Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.)

Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět.

Cože?
I Ty, Brute?
Buch buch buch.
Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ?

Budeš.
Buch buch buch.
Doufám, že máš dost.
Quilgene.
(Cesta do pekla je dlážděna dobrými i “dobrými” skutky.
Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.)


[quote="pid:22933, uid:19"]Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět.[/quote] Cože? I Ty, Brute? Buch buch buch. [quote="pid:22919, uid:518"]Asi budu bit, ale co je špatného na eutanázii ?[/quote] [quote="pid:22986, uid:240"]Budeš. Buch buch buch. Doufám, že máš dost. Quilgene. (Cesta do pekla je dlážděna dobrými i “dobrými” skutky. Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.)[/quote]

Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit".

Aniž bych to přepočítával pouze konstatuji, že tu možnost člověk má už nyní. Vždycky tady byla.
A zavři už to overtonovo okno, táhne mi na záda...


[quote="pid:22973, uid:518"]Neříkám, že tady nemůže být agenda... ale nic to nemění na tom, že by mít člověk možnost se rozhodnout to "ukončit".[/quote] Aniž bych to přepočítával pouze konstatuji, že tu možnost člověk má už nyní. Vždycky tady byla. A zavři už to overtonovo okno, táhne mi na záda...

Není na nás rozhodovat, kdy půjdeme. Eutanazie, asistovaná sebevražda... overtonovo okno. Co bude příště?


Není na nás rozhodovat, kdy půjdeme. Eutanazie, asistovaná sebevražda... overtonovo okno. Co bude příště?

Eutanazie (z řec. ευ – eu, dobrá, θάνατος – thanatos, smrt; doslova „dobrá smrt“)


EU, EU, ... kde jsem to jenom slyšel?


Eutanazie (z řec. ευ – eu, dobrá, θάνατος – thanatos, smrt; doslova „dobrá smrt“) EU, EU, ... kde jsem to jenom slyšel?

Argumentů, proč ne eutanázii, je několik. Jednak je velké riziko zneužití. V Holandsku se to už zvrhlo.

Z článku: "Několik statistik: V současnosti se provádí eutanázie v Nizozemsku zhruba u 4,1 procent úmrtí. Každý 24. člověk je tedy zabit předčasně. "


Jednak je otázka, jestli nejsou blokovány informace o způsobu léčby, nejen ALS. Já třeba vím, že lékaři ignorují informace o bakterii chlamydie, která je příčinou mnoha nemocí, je možné, že i ALS.

Tak nějak... "Nevyléčitelné" nemoci ve stylu, kdo chce, hledá jak a kdo nechce, hledá proč...


Dále z článku:



Nizozemský zákon z roku 2002 stanovil podmínky eutanázie jako nesnesitelné a beznadějné utrpení a věk starší 12 let. Od 16 let se mohlo dítě nechat usmrtit bez souhlasu rodičů. Již v roce 2004 však lékař Eduard Verhagen vytvořil protokol, podle něhož je možné usmrtit i mladší dítě bez rizika právního postihu. Lékař také popsal 22 případů usmrcení nemocných novorozenců v letech 1998-2004, které zůstaly bez trestu. V roce 2015 požádala asociace dětských lékařů o odstranění limitu 12 let (sousední Belgie umožnila dětskou eutanázii v roce 2014). V letošním roce se má v Nizozemsku projednávat návrh zákona, který by umožnil asistovanou sebevraždu bez lékařské diagnózy i omezení věku: kritériem by byl jen pocit, že život je již završen. Se smrtí by pomáhal „vykonavatel konce života“ (end-of-life practicioner), nově zřízená profese (více zde).



No ty **...
Tak to už je opravdu silné kafe...


Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše .

Souhlas.


[quote="pid:22931, uid:101"]Argumentů, proč ne eutanázii, je několik. Jednak je velké riziko zneužití. V Holandsku se to už zvrhlo.[/quote] Z článku: "Několik statistik: V současnosti se provádí eutanázie v Nizozemsku zhruba u 4,1 procent úmrtí. Každý 24. člověk je tedy zabit předčasně. " [quote="pid:22931, uid:101"]Jednak je otázka, jestli nejsou blokovány informace o způsobu léčby, nejen ALS. Já třeba vím, že lékaři ignorují informace o bakterii chlamydie, která je příčinou mnoha nemocí, je možné, že i ALS.[/quote] Tak nějak... "Nevyléčitelné" nemoci ve stylu, kdo chce, hledá jak a kdo nechce, hledá proč... Dále z článku: > Nizozemský zákon z roku 2002 stanovil podmínky eutanázie jako nesnesitelné a beznadějné utrpení a věk starší 12 let. Od 16 let se mohlo dítě nechat usmrtit bez souhlasu rodičů. Již v roce 2004 však lékař Eduard Verhagen vytvořil protokol, podle něhož je možné usmrtit i mladší dítě bez rizika právního postihu. Lékař také popsal 22 případů usmrcení nemocných novorozenců v letech 1998-2004, které zůstaly bez trestu. V roce 2015 požádala asociace dětských lékařů o odstranění limitu 12 let (sousední Belgie umožnila dětskou eutanázii v roce 2014). V letošním roce se má v Nizozemsku projednávat návrh zákona, který by umožnil asistovanou sebevraždu bez lékařské diagnózy i omezení věku: kritériem by byl jen pocit, že život je již završen. Se smrtí by pomáhal „vykonavatel konce života“ (end-of-life practicioner), nově zřízená profese (více zde). No ty ****... Tak to už je opravdu silné kafe... [quote="pid:22959, uid:185"]Dobrovolná , později nařízená sebevražda pro "dobro" všech ,je jen další ideologický nástroj z balíčku likvidace lidí , států , národů , pod taktovkou čtvrté říše .[/quote] Souhlas.
Upravené 5. 7. 2021 o 09:14

Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět.
Studuj! Duch cloveka je nesmrtelny (informacna cast). To vieme vsetci. To, ze duch si zvoli dusu a znova nabera skusenosti v materialnom svete to je tiez fakt. Kto neveri nech si pohlada milion pribehov, kedy deti rozpravali rodicom o minulom zivote. Clovek pocas zivota kona ako kona. Niekedy proti konom stvorenia, niekedy tak ako by stvoritel od neho ocakaval. Ak clovek dost tuho ide proti konom vesmiru, dajme tomu neodpusta ludom, zavidi, nenavidi, nevidi v ludoch dobro, zabija atd.... tak si zbera karmu. Ako hovori KSB ide mimo svojich ciest. V zivote cloveka je to asi tak, ze prvych 30 rokov si clovek odpracuje karmu z minuleho zivota (ak nebolo mozne ju vykompenzovat este v minulom zivote). Napriklad : clovek je v zivote svina, okrada zamestancov, par konkurentov dal zabit, proste mafian ako sa patri. Do konca zivota je chraneny kade kym, ochrankou, ma kopu penazi, tjs ked dostane rakovinu tak si zaplati transplantaciu kadecoho, proste silou mocou sa brani plateniu za svoje skutky. Tiez Stvoritel je zhovievavy a dava moznost cloveku odpracovat si svoju karmu. Ako dobre vieme, cim je clovek svedomitejsi, tym karma prichadza skor. Po 30 rokoch zivota uz clovek vacsinou odpracoval karmu minuleho zivota a uz bude znasat len karmu ktoru si nahromadil za terajsich 30 rokov. Vacsinou jej nie je vela. Niektori jedinci stihnu odpracovat karmu aj skor ako za 30 rokov, niektori neskor. Ale ide o to, ze clovek karmu stale ma. Vratme sa k nasmu mafianovi. Ten je tiez na starost zazobany, chory atd ... a co ho bude cakat v dalsom zivote ? No tam bude on osklbavany mafianmi. Aby sa rovnovaha vo vesmire vyrovnala. Aby sa duch poucil. Takze ak je niekto na starost chory tak by mal pouvazovat nad sebou, ako kona v zivote, co komu sposobil, od koho poprosil o odpustenie. Choroby v starobe to je znasanie karmy za cas od 30tich rokov. Kto si na starost karmu neodpracuje ten si ju prenasa. A potom hlupaci hovoria "decko sa uz narodilo s leukemiou" alebo ochrnute - nuz ano malo narobenej karmy az tolko, ze v dalsom zivote sa duch reinkarnoval do duse mrzaka. To pekne aj rohozkin popisal "Stretnu sa babky pri kostole a uz ohovaraju ... a henta tamto, a tota tamto, a tamta toto a potom na starost sa ani pohnut nevedia! Uz im Stvoritel aj jazykom hybat zakazal, lebo nic dobre nim robit nevedia!"
A teraz aky zmysel ma eutanazia ??? Ved clovek chory na starost sa ma bud uvedomit alebo si svoje vytrpiet aby v dalsom zivote nebol mrzak! A ked sa zabije, lebo mu je choroba nepohodlna , tak to sa mu len ku karme pricita dalsi priestupok, ktory bude musiet duch odpracovat v dalsom zivote. Nikto nema pravo na ziadne asistentovane eutanazie alebo neviem ake este vymysly. A este dalsia vec. Aj ked clovek na starost ohlupneje, chyti milion chorob, tak stale ho Stvoritel pouziva ako odstrasujuci priklad pre ostanych, aby sa branili porusovaniu konov Stvorenia, aby si uvedomili aku krutu dan zaplatia za svoje priestupky. A ked takych starych nepoholdnych pozabijaju tak odkial ma decko vediet ako skonci na starobe za ohovaranie, nenavist atd?? Vsetko vo svete ma svoje miesto. Netreba sa hrat na boha a brat inym zivot.


[quote="pid:22933, uid:19"]Také nevidím důvod, proč by se člověk nemohl sám rozhodnout opustit tento svět.[/quote]Studuj! Duch cloveka je nesmrtelny (informacna cast). To vieme vsetci. To, ze duch si zvoli dusu a znova nabera skusenosti v materialnom svete to je tiez fakt. Kto neveri nech si pohlada milion pribehov, kedy deti rozpravali rodicom o minulom zivote. Clovek pocas zivota kona ako kona. Niekedy proti konom stvorenia, niekedy tak ako by stvoritel od neho ocakaval. Ak clovek dost tuho ide proti konom vesmiru, dajme tomu neodpusta ludom, zavidi, nenavidi, nevidi v ludoch dobro, zabija atd.... tak si zbera karmu. Ako hovori KSB ide mimo svojich ciest. V zivote cloveka je to asi tak, ze prvych 30 rokov si clovek odpracuje karmu z minuleho zivota (ak nebolo mozne ju vykompenzovat este v minulom zivote). Napriklad : clovek je v zivote svina, okrada zamestancov, par konkurentov dal zabit, proste mafian ako sa patri. Do konca zivota je chraneny kade kym, ochrankou, ma kopu penazi, tjs ked dostane rakovinu tak si zaplati transplantaciu kadecoho, proste silou mocou sa brani plateniu za svoje skutky. Tiez Stvoritel je zhovievavy a dava moznost cloveku odpracovat si svoju karmu. Ako dobre vieme, cim je clovek svedomitejsi, tym karma prichadza skor. Po 30 rokoch zivota uz clovek vacsinou odpracoval karmu minuleho zivota a uz bude znasat len karmu ktoru si nahromadil za terajsich 30 rokov. Vacsinou jej nie je vela. Niektori jedinci stihnu odpracovat karmu aj skor ako za 30 rokov, niektori neskor. Ale ide o to, ze clovek karmu stale ma. Vratme sa k nasmu mafianovi. Ten je tiez na starost zazobany, chory atd ... a co ho bude cakat v dalsom zivote ? No tam bude on osklbavany mafianmi. Aby sa rovnovaha vo vesmire vyrovnala. Aby sa duch poucil. Takze ak je niekto na starost chory tak by mal pouvazovat nad sebou, ako kona v zivote, co komu sposobil, od koho poprosil o odpustenie. Choroby v starobe to je znasanie karmy za cas od 30tich rokov. Kto si na starost karmu neodpracuje ten si ju prenasa. A potom hlupaci hovoria "decko sa uz narodilo s leukemiou" alebo ochrnute - nuz ano malo narobenej karmy az tolko, ze v dalsom zivote sa duch reinkarnoval do duse mrzaka. To pekne aj rohozkin popisal "Stretnu sa babky pri kostole a uz ohovaraju ... a henta tamto, a tota tamto, a tamta toto a potom na starost sa ani pohnut nevedia! Uz im Stvoritel aj jazykom hybat zakazal, lebo nic dobre nim robit nevedia!" A teraz aky zmysel ma eutanazia ??? Ved clovek chory na starost sa ma bud uvedomit alebo si svoje vytrpiet aby v dalsom zivote nebol mrzak! A ked sa zabije, lebo mu je choroba nepohodlna , tak to sa mu len ku karme pricita dalsi priestupok, ktory bude musiet duch odpracovat v dalsom zivote. Nikto nema pravo na ziadne asistentovane eutanazie alebo neviem ake este vymysly. A este dalsia vec. Aj ked clovek na starost ohlupneje, chyti milion chorob, tak stale ho Stvoritel pouziva ako odstrasujuci priklad pre ostanych, aby sa branili porusovaniu konov Stvorenia, aby si uvedomili aku krutu dan zaplatia za svoje priestupky. A ked takych starych nepoholdnych pozabijaju tak odkial ma decko vediet ako skonci na starobe za ohovaranie, nenavist atd?? Vsetko vo svete ma svoje miesto. Netreba sa hrat na boha a brat inym zivot.

To vieme vsetci. To, ze duch si zvoli dusu a znova nabera skusenosti v materialnom svete to je tiez fakt.


@Ferry Reinkarnaci a případné další možnosti, co je po smrti, jsme řešili na staré Vodě a tak nějak jsme toho moc nevyřešili, ono se to těžko na 100% dokládá.

Kto neveri nech si pohlada milion pribehov, kedy deti rozpravali rodicom o minulom zivote.

Některé námitky od @Hox byly zajímavé k zamyšlení, i když pak už do podrobna nevysvětlil, jak k nim přišel.

Na druhou stranu, žít v této formě jen jednou...člověk toho stihne asi tolik jako když je jen jednou zvolen prezidentem...moc ne.
Má to smysl?


Kdysi jsem měl sen, kdy jsem viděl sebe ve středověku, také tehdejší ženu a další lidi si už nevybavím konkrétně.
Ale i když některé sny jsou jiné, jak mohu vědět, zda to byly ozvěny minulosti nebo zda šlo o postahované informace, či bludy kdoví odkud?


Je to téma, u kterého si nejsem jist závěry.
Tak jako tak, chci se podílet na budování Lidského světa ať už se znovu vrátím nebo ne. :-)


A ked sa zabije, lebo mu je choroba nepohodlna , tak to sa mu len ku karme pricita dalsi priestupok, ktory bude musiet duch odpracovat v dalsom zivote.

Nu, pokud reinkarnace existuje, tak sebevražda je dle mého názoru skutečně jednání ve stylu "Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek a odpracuj si i s úroky."...


Aj ked clovek na starost ohlupneje, chyti milion chorob, tak stale ho Stvoritel pouziva ako odstrasujuci priklad pre ostanych, aby sa branili porusovaniu konov Stvorenia, aby si uvedomili aku krutu dan zaplatia za svoje priestupky. A ked takych starych nepoholdnych pozabijaju tak odkial ma decko vediet ako skonci na starobe za ohovaranie, nenavist atd?? Vsetko vo svete ma svoje miesto. Netreba sa hrat na boha a brat inym zivot.

Velmi dobrý postřeh.


[quote="pid:23212, uid:106"]To vieme vsetci. To, ze duch si zvoli dusu a znova nabera skusenosti v materialnom svete to je tiez fakt.[/quote] @Ferry Reinkarnaci a případné další možnosti, co je po smrti, jsme řešili na staré Vodě a tak nějak jsme toho moc nevyřešili, ono se to těžko na 100% dokládá. [quote="pid:23212, uid:106"]Kto neveri nech si pohlada milion pribehov, kedy deti rozpravali rodicom o minulom zivote.[/quote] Některé námitky od @Hox byly zajímavé k zamyšlení, i když pak už do podrobna nevysvětlil, jak k nim přišel. Na druhou stranu, žít v této formě jen jednou...člověk toho stihne asi tolik jako když je jen jednou zvolen prezidentem...moc ne. Má to smysl? Kdysi jsem měl sen, kdy jsem viděl sebe ve středověku, také tehdejší ženu a další lidi si už nevybavím konkrétně. Ale i když některé sny jsou jiné, jak mohu vědět, zda to byly ozvěny minulosti nebo zda šlo o postahované informace, či bludy kdoví odkud? Je to téma, u kterého si nejsem jist závěry. Tak jako tak, chci se podílet na budování Lidského světa ať už se znovu vrátím nebo ne. :-) [quote="pid:23212, uid:106"]A ked sa zabije, lebo mu je choroba nepohodlna , tak to sa mu len ku karme pricita dalsi priestupok, ktory bude musiet duch odpracovat v dalsom zivote.[/quote] Nu, pokud reinkarnace existuje, tak sebevražda je dle mého názoru skutečně jednání ve stylu "Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek a odpracuj si i s úroky."... [quote="pid:23212, uid:106"]Aj ked clovek na starost ohlupneje, chyti milion chorob, tak stale ho Stvoritel pouziva ako odstrasujuci priklad pre ostanych, aby sa branili porusovaniu konov Stvorenia, aby si uvedomili aku krutu dan zaplatia za svoje priestupky. A ked takych starych nepoholdnych pozabijaju tak odkial ma decko vediet ako skonci na starobe za ohovaranie, nenavist atd?? Vsetko vo svete ma svoje miesto. Netreba sa hrat na boha a brat inym zivot.[/quote] Velmi dobrý postřeh.
1.64k
19
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept