Politika v ČR
O nových, hodných a dobrých demokratických přátelích bohaté ČR, o svobodě podnikání a neviditelné ruce trhu ...

Vykešovat a zadlužit. Zahraniční majitelé vytáhli 17 miliard z českých plynovodů GasNet


Rekordní dividendu ve výši přes 16,8 miliardy korun vyplatil loni vlastník české plynovodní sítě GasNet. Bez ohledu na to, že tolik peněz na účtu neměl. Musel se tak zadlužit u svého vlastníka, kterým je sdružení finančních investorů z Austrálie, Kanady a Německa zastupované skupinou Macquarie. GasNet jim dlužil už v minulosti, nyní dluh narostl na 39,4 miliardy korun.


Informace o miliardových přesunech peněz z českých plynovodů do Lucemburska a zpět lze nalézt v nedávno zveřejněné výroční zprávě společnosti GasNet a jejího přímého vlastníka Czech Gas Holding. Nad ním je pak dlouhý řetězec firem registrovaných v Lucembursku, který končí u investičního fondu Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF 4), British Columbia Investment Management Corporation (BCI) a Allianz Capital Partners.


https://ekonomickydenik.cz/vykesovat-a-zadluzit-zahranicni-majitele-vytahli-17-miliard-z-ceskych-plynovodu-gasnet/


**Vykešovat a zadlužit. Zahraniční majitelé vytáhli 17 miliard z českých plynovodů GasNet** Rekordní dividendu ve výši přes 16,8 miliardy korun vyplatil loni vlastník české plynovodní sítě GasNet. Bez ohledu na to, že tolik peněz na účtu neměl. Musel se tak zadlužit u svého vlastníka, kterým je sdružení finančních investorů z Austrálie, Kanady a Německa zastupované skupinou Macquarie. GasNet jim dlužil už v minulosti, nyní dluh narostl na 39,4 miliardy korun. Informace o miliardových přesunech peněz z českých plynovodů do Lucemburska a zpět lze nalézt v nedávno zveřejněné výroční zprávě společnosti GasNet a jejího přímého vlastníka Czech Gas Holding. Nad ním je pak dlouhý řetězec firem registrovaných v Lucembursku, který končí u investičního fondu Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF 4), British Columbia Investment Management Corporation (BCI) a Allianz Capital Partners. https://ekonomickydenik.cz/vykesovat-a-zadluzit-zahranicni-majitele-vytahli-17-miliard-z-ceskych-plynovodu-gasnet/
Upravené 2. 7. 2021 o 13:59
253
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept