Mimo kategórií
vyčínanie počasia vo svete

Kanadu trápi vlna horúčav, v oblasti mesta Vancouver zomrelo 69 ľudí


Najmenej 69 ľudí v oblasti kanadského mesta Vancouver zomrelo vo vlne rekordných horúčav, ktorá trápi západnú Kanadu a tichomorské pobrežie regiónu Northwest v USA, informovala v utorok kanadská polícia. Citovala ju tlačová agentúra AFP.


Väčšina mŕtvych na predmestiach Vancouveru Burnaby a Surrey za posledných 24 hodín boli seniori alebo ľudia so zdravotnými ťažkosťami, spresnila Kráľovská kanadská jazdná polícia.


Úmrtia sa stále vyšetrujú, ale vo väčšine prípadov k nim podľa polície prispela horúčava.


Rekordné teploty spôsobené klimatickou zmenou budú čoraz častejšie. Celosvetovo bolo desaťročie do roku 2019 najhorúcejším zaznamenaným a päť najhorúcejších rokov sa vyskytlo posledných päť rokov.


Spaľujúca horúčava od amerického štátu Oregon až po kanadské arktické územia sa pripisuje výbežku vysokého tlaku vzduchu, ktorý zadržiava horúci vzduch v tomto regióne.


Kanada hlásila v pondelok najvyšší teplotný rekord, aký kedy zaznamenala - 47,9 stupňa Celzia v dedine Lytton, 250 kilometrov severovýchodne od Vancouveru v provincii Britská Kolumbia.


Teplota vzduchu v mestách na tichomorskom pobreží regiónu Northwest v USA - v Portlande v štáte Oregon a v Seattli v štáte Washington - dosiahla najvyššie hodnoty od začiatku zaznamenávania v 40. rokoch 20. storočia: v Portlande to bolo 46,1 stupňa Celzia a v Seattli 42,2 stupňa Celzia.


Úrad kanadskej vlády Environment Canada vydal varovania pre provincie Britská Kolubmia, Alberta a časti Saskatchewanu, Manitoby, Yukonu a Severozápadných teritórií s tým, že "zdĺhavá, nebezpečná a historická vlna horúčav bude trvať celý tento týždeň".


Podobné varovanie vydala aj americká Národná meteorologická služba. Vyzvala ľudí, aby sa "zdržiavali v budovách s klimatizáciou, vyhýbali sa namáhavým aktivitám vonku, pili veľa vody a kontrolovali členov rodiny aj susedov".
https://www.teraz.sk/zahranicie/kanadu-trapi-vlna-horucav-v-oblasti/559839-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwPo%25C4%258Dasie%253BPo%25C4%258Dasie%253Bundefined


Kanadu trápi vlna horúčav, v oblasti mesta Vancouver zomrelo 69 ľudí Najmenej 69 ľudí v oblasti kanadského mesta Vancouver zomrelo vo vlne rekordných horúčav, ktorá trápi západnú Kanadu a tichomorské pobrežie regiónu Northwest v USA, informovala v utorok kanadská polícia. Citovala ju tlačová agentúra AFP. Väčšina mŕtvych na predmestiach Vancouveru Burnaby a Surrey za posledných 24 hodín boli seniori alebo ľudia so zdravotnými ťažkosťami, spresnila Kráľovská kanadská jazdná polícia. Úmrtia sa stále vyšetrujú, ale vo väčšine prípadov k nim podľa polície prispela horúčava. Rekordné teploty spôsobené klimatickou zmenou budú čoraz častejšie. Celosvetovo bolo desaťročie do roku 2019 najhorúcejším zaznamenaným a päť najhorúcejších rokov sa vyskytlo posledných päť rokov. Spaľujúca horúčava od amerického štátu Oregon až po kanadské arktické územia sa pripisuje výbežku vysokého tlaku vzduchu, ktorý zadržiava horúci vzduch v tomto regióne. Kanada hlásila v pondelok najvyšší teplotný rekord, aký kedy zaznamenala - 47,9 stupňa Celzia v dedine Lytton, 250 kilometrov severovýchodne od Vancouveru v provincii Britská Kolumbia. Teplota vzduchu v mestách na tichomorskom pobreží regiónu Northwest v USA - v Portlande v štáte Oregon a v Seattli v štáte Washington - dosiahla najvyššie hodnoty od začiatku zaznamenávania v 40. rokoch 20. storočia: v Portlande to bolo 46,1 stupňa Celzia a v Seattli 42,2 stupňa Celzia. Úrad kanadskej vlády Environment Canada vydal varovania pre provincie Britská Kolubmia, Alberta a časti Saskatchewanu, Manitoby, Yukonu a Severozápadných teritórií s tým, že "zdĺhavá, nebezpečná a historická vlna horúčav bude trvať celý tento týždeň". Podobné varovanie vydala aj americká Národná meteorologická služba. Vyzvala ľudí, aby sa "zdržiavali v budovách s klimatizáciou, vyhýbali sa namáhavým aktivitám vonku, pili veľa vody a kontrolovali členov rodiny aj susedov". https://www.teraz.sk/zahranicie/kanadu-trapi-vlna-horucav-v-oblasti/559839-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwPo%25C4%258Dasie%253BPo%25C4%258Dasie%253Bundefined

Takéto počasie bolo údajne nedávno v Nemecku.
https://vk.com/video545285102_456239356
Veľmi zaujímavé na leto. Takto padať zmrznutúvvodu som dávno nevidel.


Takéto počasie bolo údajne nedávno v Nemecku. https://vk.com/video545285102_456239356 Veľmi zaujímavé na leto. Takto padať zmrznutúvvodu som dávno nevidel.
Upravené 30. 6. 2021 o 09:07

49,6 GRAD CELSIUS
Desitky mrtvych pri rekordnim vedru v Kanade

Behem veder na zapade zeme nahle od patku zemrelo behem techto veder 134 lidi. Mezi mrtvymi je hodne starsich lidi.
V utery byly jiz treti den namereny tyto extremni teploty. Jsou to nejvyssi teploty od zacatku mereni vubec.
https://www.krone.at/2450461


**49,6 GRAD CELSIUS Desitky mrtvych pri rekordnim vedru v Kanade** Behem veder na zapade zeme nahle od patku zemrelo behem techto veder 134 lidi. Mezi mrtvymi je hodne starsich lidi. V utery byly jiz treti den namereny tyto extremni teploty. Jsou to nejvyssi teploty od zacatku mereni vubec. https://www.krone.at/2450461

Polárna vlna tejto prvej polovice týždňa v brazílskom regióne Stred-Juh, Uruguaj, Argentína a Paraguay prináša najväčšiu negatívnu studenú anomáliu na svete mimo pólov. Nikde na planéte nie sú také podpriemerné teploty mimo polárnych oblastí ako centrálna časť Južnej Ameriky.
V Brazilii su teraz mrazy. Dnešné minimá v Argentíne dosiahli -15,0 ° C v Maquinchao, -11,7 ° C v Malargue, -10,6 ° C v Uspaliate, -9,9 ° C v La Quiaca, -9 ° C v Esqueli a -8,6 ° C v Perito Moreno. Včera napadol sneh na miestach, ktoré neboli zvyknuté na tento jav, na severozápade provincie Buenos Aires a na juhu provincie Santa Fé.



60dc30df2b6e4
https://www.sott.net/article/454808-Polar-wave-in-southern-Brazil-has-the-worlds-largest-cold-anomaly-outside-the-poles
https://digichat.info/2021/06/30/arctic-wave-in-argentina-temperatures-and-strong-winds-are-expected-to-drop-this-wednesday/



Po snehu v zime na púšti v Saudskej Arábii sa púšť pred pár dňami prívalovými dažďami premenila na sieť divokých riek



https://www.youtube.com/watch?v=LPrSupa3gVI


> Polárna vlna tejto prvej polovice týždňa v brazílskom regióne Stred-Juh, Uruguaj, Argentína a Paraguay prináša najväčšiu negatívnu studenú anomáliu na svete mimo pólov. Nikde na planéte nie sú také podpriemerné teploty mimo polárnych oblastí ako centrálna časť Južnej Ameriky. V Brazilii su teraz mrazy. Dnešné minimá v Argentíne dosiahli -15,0 ° C v Maquinchao, -11,7 ° C v Malargue, -10,6 ° C v Uspaliate, -9,9 ° C v La Quiaca, -9 ° C v Esqueli a -8,6 ° C v Perito Moreno. Včera napadol sneh na miestach, ktoré neboli zvyknuté na tento jav, na severozápade provincie Buenos Aires a na juhu provincie Santa Fé. ![60dc30df2b6e4](serve/attachment&path=60dc30df2b6e4) https://www.sott.net/article/454808-Polar-wave-in-southern-Brazil-has-the-worlds-largest-cold-anomaly-outside-the-poles https://digichat.info/2021/06/30/arctic-wave-in-argentina-temperatures-and-strong-winds-are-expected-to-drop-this-wednesday/ > Po snehu v zime na púšti v Saudskej Arábii sa púšť pred pár dňami prívalovými dažďami premenila na sieť divokých riek https://www.youtube.com/watch?v=LPrSupa3gVI

Beru to jako jednu z mnoha odpovědí prozřetelnosti , na hrubé překročení hranic dopuštění akcí covid a to nejen ze strany zrůd , ale i zbytku lidstva .
Vše se děje plně v Míře morálky všech zúčastněných .
Nebráníš se fašismu , přijímáš jej , nebojuješ proti zrůdnosti , stáváš se spoluviníkem .


Beru to jako jednu z mnoha odpovědí prozřetelnosti , na hrubé překročení hranic dopuštění akcí covid a to nejen ze strany zrůd , ale i zbytku lidstva . Vše se děje plně v Míře morálky všech zúčastněných . Nebráníš se fašismu , přijímáš jej , nebojuješ proti zrůdnosti , stáváš se spoluviníkem .

A nielen vo svete:


https://domov.sme.sk/c/22692688/nedaleko-bardejova-vznikla-supercelarna-burka-s-krupami-a-silnym-vetrom.html


príroda si rovnováhu a poriadok nastolí. Otazka je, či s nami alebo bez nás….(ľudí)


A nielen vo svete: https://domov.sme.sk/c/22692688/nedaleko-bardejova-vznikla-supercelarna-burka-s-krupami-a-silnym-vetrom.html príroda si rovnováhu a poriadok nastolí. Otazka je, či s nami alebo bez nás….(ľudí)

Vše se děje plně v Míře morálky všech zúčastněných .


a celý čas za to môže naša hviezda menom - Slnko
slnečné cykly ktoré prichádzajú v etapách výrazne a dominantne ovplyvňujú počasie na Zemi...


https://sk.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%8Dov_cyklus


na tú tzv. prozřetelnost by som sa veľmi nespoliehal lebo aj Hitler veril , že to ona ho chráni pred atentátmi a vďaka nej môže spraviť z Nemecka svetovú veľmoc...
ako to dopadlo vieme, v pivnici si vystrelil mozgy a Nemecko šlo do ruín....


[quote="pid:22386, uid:185"]Vše se děje plně v Míře morálky všech zúčastněných .[/quote] a celý čas za to môže naša hviezda menom - Slnko slnečné cykly ktoré prichádzajú v etapách výrazne a dominantne ovplyvňujú počasie na Zemi... https://sk.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%8Dov_cyklus na tú tzv. prozřetelnost by som sa veľmi nespoliehal lebo aj Hitler veril , že to ona ho chráni pred atentátmi a vďaka nej môže spraviť z Nemecka svetovú veľmoc... ako to dopadlo vieme, v pivnici si vystrelil mozgy a Nemecko šlo do ruín....

Člověk coby druh , je velice malou součástí celostní biosféry .
Biosféra bez nás přežije .
To, co se ve světě děje , kdy je podstatná část lidstva záměrně usmrcována a mrzačená a to nejen covid akcí , může snadno dospět znovu k situaci , kdy bude povrch planety země začištěn . Tak jako zhruba před 11 až 13 tisíci lety .
Já osobně si myslím , že k celoplanetární katastrofě došlo tehdy , když si to znásilňované a zotročené lidstvo ve své psychice , začalo přát na matriční úrovni . Doslova si to lidé vysnili , ve chvíli kdy nebyla alternativní cesta ke svobodě .
K čemu Nám bude tento svět , bez Nás .


Člověk coby druh , je velice malou součástí celostní biosféry . Biosféra bez nás přežije . To, co se ve světě děje , kdy je podstatná část lidstva záměrně usmrcována a mrzačená a to nejen covid akcí , může snadno dospět znovu k situaci , kdy bude povrch planety země začištěn . Tak jako zhruba před 11 až 13 tisíci lety . Já osobně si myslím , že k celoplanetární katastrofě došlo tehdy , když si to znásilňované a zotročené lidstvo ve své psychice , začalo přát na matriční úrovni . Doslova si to lidé vysnili , ve chvíli kdy nebyla alternativní cesta ke svobodě . K čemu Nám bude tento svět , bez Nás .

https://www.rt.com/news/528121-canadian-village-evacuated-wildfire-record-temperature/


Skoro 50°C ! v Kanadě. Tohle je už opravdu extrém.
Neměl by právě v USA být brzy ten nový S Pól ?
To je výkyv před propadem nebo to bude jinak ?


https://www.rt.com/news/528121-canadian-village-evacuated-wildfire-record-temperature/ Skoro 50°C ! v Kanadě. Tohle je už opravdu extrém. Neměl by právě v USA být brzy ten nový S Pól ? To je výkyv před propadem nebo to bude jinak ?

Našla som zaujmavý článok na Forbes-e

Svet bez internetu. Slnko sa prebúdza a hrozí vyradením svetovej siete

https://www.forbes.sk/svet-bez-internetu-slnko-sa-prebudza-a-hrozi-vyradenim-svetovej-siete/


Tieto výpadky internetu si už testuju aj u nás a inde v Euróoe..nie len výpadky rôznych poskytovateľov Tv signálu ale už aj banky (nedávna skúsenosť - banka mala hodinu vyradený systém..... )


Našla som zaujmavý článok na Forbes-e ** Svet bez internetu. Slnko sa prebúdza a hrozí vyradením svetovej siete ** https://www.forbes.sk/svet-bez-internetu-slnko-sa-prebudza-a-hrozi-vyradenim-svetovej-siete/ Tieto výpadky internetu si už testuju aj u nás a inde v Euróoe..nie len výpadky rôznych poskytovateľov Tv signálu ale už aj banky (nedávna skúsenosť - banka mala hodinu vyradený systém..... )
1.18k
9
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept