Politika v SR
Potravinová sebestačnosť Slovenska

V Košickom kraji sa dostal Šlinského Agrokruh na školský majetok. Vypestovanú zeleninu budú dodávať do vlastných školských jedální.


https://www.hlavnespravy.sk/v-kosickom-kraji-vznikla-prva-modelova-skolska-farma-vyuzivajuca-system-agrokruh/2590810


V Košickom kraji sa dostal Šlinského Agrokruh na školský majetok. Vypestovanú zeleninu budú dodávať do vlastných školských jedální. https://www.hlavnespravy.sk/v-kosickom-kraji-vznikla-prva-modelova-skolska-farma-vyuzivajuca-system-agrokruh/2590810

Moderátor

Africký mor udrel na Slovensko, utratia sedemtisíc prasiat. Bude sa šíriť ďalej a kto ho sem zavliekol?


Keď v lete v roku 2019 zaznamenali prvý prípad moru v okrese Trebišov, na stôl sa dostala otázka zníženia počtu diviakov.


V stredu ráno začali na farme pri Lučenci s hromadným usmrcovaním prasiat. Napadol ich vírus afrického moru ošípaných a všetkých 7-tisíc zvierat musí byť nemilosrdne utratených kvôli bezpečnosti ľudí a všetkých chovateľov prasiat.


AMO, tak v skratke volajú tichého zabijaka ošípaných, dal Slovensku poslednú výstrahu: ak štát nepodnikne rázne kroky proti šíreniu moru, môžu ľudia zabudnúť na chuť a vôňu domácich klobás, tlačeniek a nedeľných rezňov zo slovenskej bravčoviny.


Družstvo Agrospol Boľkovce, ktoré musí zo zákona do posledného prasaťa vyhubiť všetky zvieratá na lučenskej farme, nie je hocijaký chovateľ. Až do včera to bol najväčší a najlepší slovenský producent ošípaných s parametrami, ktoré boli porovnateľné so špičkovými chovmi dánskych investorov na Slovensku. Napriek dobre zorganizovaným hygienickým slučkám, ktorých kvalitu ocenil aj šéflekár slovenskej veterinárnej služby profesor Jozef Bíreš, vírus AMO prenikol na farmu.
https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/593077-africky-mor-udrel-na-slovensko-utratia-sedemtisic-prasiat-bude-sa-sirit-dalej-a-kto-ho-sem-zavliekol/


Africký mor udrel na Slovensko, utratia sedemtisíc prasiat. Bude sa šíriť ďalej a kto ho sem zavliekol? Keď v lete v roku 2019 zaznamenali prvý prípad moru v okrese Trebišov, na stôl sa dostala otázka zníženia počtu diviakov. V stredu ráno začali na farme pri Lučenci s hromadným usmrcovaním prasiat. Napadol ich vírus afrického moru ošípaných a všetkých 7-tisíc zvierat musí byť nemilosrdne utratených kvôli bezpečnosti ľudí a všetkých chovateľov prasiat. AMO, tak v skratke volajú tichého zabijaka ošípaných, dal Slovensku poslednú výstrahu: ak štát nepodnikne rázne kroky proti šíreniu moru, môžu ľudia zabudnúť na chuť a vôňu domácich klobás, tlačeniek a nedeľných rezňov zo slovenskej bravčoviny. Družstvo Agrospol Boľkovce, ktoré musí zo zákona do posledného prasaťa vyhubiť všetky zvieratá na lučenskej farme, nie je hocijaký chovateľ. Až do včera to bol najväčší a najlepší slovenský producent ošípaných s parametrami, ktoré boli porovnateľné so špičkovými chovmi dánskych investorov na Slovensku. Napriek dobre zorganizovaným hygienickým slučkám, ktorých kvalitu ocenil aj šéflekár slovenskej veterinárnej služby profesor Jozef Bíreš, vírus AMO prenikol na farmu. https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/593077-africky-mor-udrel-na-slovensko-utratia-sedemtisic-prasiat-bude-sa-sirit-dalej-a-kto-ho-sem-zavliekol/
Upravené 30. 6. 2021 o 08:58

V Košickom kraji sa dostal Šlinského Agrokruh na školský majetok.


Skvelé správy.


[quote="pid:22347, uid:127"]V Košickom kraji sa dostal Šlinského Agrokruh na školský majetok.[/quote] Skvelé správy.

Moderátor

Připomíná to techniku ze Slunečního města .
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.databazeknih.cz/knihy/neznalek-neznalek-ve-slunecnim-meste-47929&ved=2ahUKEwigx7atj7_xAhWEqaQKHQDrB7gQFjAAegQICRAC&usg=AOvVaw13fJNdgDZbc1uy7vG71F1E
Jen je smutné , že ta myšlenka byla tak dlouho držena pod pultem . Ale dá se to pochopit . Sytý člověk se méně bojí a má možnost více využívat své geneticky dané dispozice .


Připomíná to techniku ze Slunečního města . https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.databazeknih.cz/knihy/neznalek-neznalek-ve-slunecnim-meste-47929&ved=2ahUKEwigx7atj7_xAhWEqaQKHQDrB7gQFjAAegQICRAC&usg=AOvVaw13fJNdgDZbc1uy7vG71F1E Jen je smutné , že ta myšlenka byla tak dlouho držena pod pultem . Ale dá se to pochopit . Sytý člověk se méně bojí a má možnost více využívat své geneticky dané dispozice .

Africký mor udrel na Slovensko, utratia sedemtisíc prasiat. Bude sa šíriť ďalej a kto ho sem zavliekol?


Dnes k tomu je na Pravde veľmi dobrý doplňujúci článok
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/593052-rozpad-sebestacnosti-a-mor-osipanych/
Na celom Slovensku máme jedinú kafilériu... Čo k tomu dodať.


[quote="pid:22361, uid:12"]Africký mor udrel na Slovensko, utratia sedemtisíc prasiat. Bude sa šíriť ďalej a kto ho sem zavliekol?[/quote] Dnes k tomu je na Pravde veľmi dobrý doplňujúci článok https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/593052-rozpad-sebestacnosti-a-mor-osipanych/ Na celom Slovensku máme jedinú kafilériu... Čo k tomu dodať.

Moderátor

Zmenila sa politika voči Slovensku. Článok bol aj na TASR.


Zmenila sa politika voči Slovensku. Článok bol aj na TASR.
744
6
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept