Videá, filmy, knihy
Film Duša
GP

Film, ktorý určite bude stáť za rozbor.
60da2e2f03188


Čo robí človeka… človekom? Pixar Animation Studios tvorcovia obľúbených animákov Coco a V Hlave uvedú nový celovečerný animovaný film „Duša“, v ktorom stredoškolský učiteľ hudobnej výchovy Joe Gardner (v pôvodnom znení Jamie Foxx, v slovenskom znení Marián Miezga) dostane životnú šancu zahrať si s hviezdnou džezovou saxafonistkou v prestížnom jazzovom klube. Jeden chybný krok ho však prenesie z ulíc New Yorku do „Veľkého Neznáma“, čo je fantastické miesto, kde čerstvo narodené duše získavajú pred vstupom na Zem vlastnosti, návyky, talent ale aj svoje zlozvyky. Joe sa však svojho života nechce len tak vzdať a spojí svoje sily s dušou číslo 22 (v slovenskom znení Zuzana Vačková), ktorá však vôbec nechápe, čím je práve ľudský život tak výnimočný. A ako sa Joe zúfalo snaží duši číslo 22 vysvetliť, čo je na živote také skvelé, postupne získava odpovede na otázky, ktoré si sám veľa krát kládol a nevedel na ne odpovedať.


Pôvodnú jazzovú hudbu pre film zložil slávny hudobník Jon Batiste. Držitelia Oscara® Trent Reznor a Atticus Ross („Sociálna sieť“) z Nine Inch Nails zložili filmovú hudbu, ktorá nás prenesie do skutočného sveta do sveta duší.


Súčasťou projekcie je aj krátky 6 minútový animovaný film Brloh, v ktorom si mladý zajac zaumieni vykopať svoju noru snov aj keď vlastne nevie ako na to a tak sa stále hlbšie a hlbšie ponára iba hlbšie do problémov. Až keď narazí na dno a zistí, že vlastne nie je vôbec hanbou spýtať sa na radu a poprosiť o pomoc. Krátky animovaný film Brloh režírovala Madeline Sharafin a je súčasťou Pixar Animation Studios’ SparkShorts programu.


https://www.cine-max.sk/filmy/film/dusa/


Film, ktorý určite bude stáť za rozbor. ![60da2e2f03188](serve/attachment&path=60da2e2f03188) Čo robí človeka… človekom? Pixar Animation Studios tvorcovia obľúbených animákov Coco a V Hlave uvedú nový celovečerný animovaný film „Duša“, v ktorom stredoškolský učiteľ hudobnej výchovy Joe Gardner (v pôvodnom znení Jamie Foxx, v slovenskom znení Marián Miezga) dostane životnú šancu zahrať si s hviezdnou džezovou saxafonistkou v prestížnom jazzovom klube. Jeden chybný krok ho však prenesie z ulíc New Yorku do „Veľkého Neznáma“, čo je fantastické miesto, kde čerstvo narodené duše získavajú pred vstupom na Zem vlastnosti, návyky, talent ale aj svoje zlozvyky. Joe sa však svojho života nechce len tak vzdať a spojí svoje sily s dušou číslo 22 (v slovenskom znení Zuzana Vačková), ktorá však vôbec nechápe, čím je práve ľudský život tak výnimočný. A ako sa Joe zúfalo snaží duši číslo 22 vysvetliť, čo je na živote také skvelé, postupne získava odpovede na otázky, ktoré si sám veľa krát kládol a nevedel na ne odpovedať. Pôvodnú jazzovú hudbu pre film zložil slávny hudobník Jon Batiste. Držitelia Oscara® Trent Reznor a Atticus Ross („Sociálna sieť“) z Nine Inch Nails zložili filmovú hudbu, ktorá nás prenesie do skutočného sveta do sveta duší. Súčasťou projekcie je aj krátky 6 minútový animovaný film Brloh, v ktorom si mladý zajac zaumieni vykopať svoju noru snov aj keď vlastne nevie ako na to a tak sa stále hlbšie a hlbšie ponára iba hlbšie do problémov. Až keď narazí na dno a zistí, že vlastne nie je vôbec hanbou spýtať sa na radu a poprosiť o pomoc. Krátky animovaný film Brloh režírovala Madeline Sharafin a je súčasťou Pixar Animation Studios’ SparkShorts programu. https://www.cine-max.sk/filmy/film/dusa/

A ako sa Joe zúfalo snaží duši číslo 22 vysvetliť, čo je na živote také skvelé, postupne získava odpovede na otázky, ktoré si sám veľa krát kládol a nevedel na ne odpovedať.


Na toto je aj odborné označenie Rubber duck debugging, je to rozšírené medzi ITčkármi.


https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging


V skratke ide o to, že máš gumené káčatko, ktorému vysvetľuješ, ako si napísal kód, čo to má robiť, prečo to tak robí a čo je pokazené. No a počas toho vysvetľovania sám prídeš na to, kde máš chybu a vieš ju následne odstrániť. Káčatko má symbolizovať kohokoľvek, nemusí to byť ani programátor ani rozumieť počítačom, stačí akýkoľvek poslucháč. Mali sme v kancli takúto erárnu kačičku, fungovala veľmi dobre ;-) .


[quote="pid:22128, uid:217"]A ako sa Joe zúfalo snaží duši číslo 22 vysvetliť, čo je na živote také skvelé, postupne získava odpovede na otázky, ktoré si sám veľa krát kládol a nevedel na ne odpovedať.[/quote] Na toto je aj odborné označenie Rubber duck debugging, je to rozšírené medzi ITčkármi. https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging V skratke ide o to, že máš gumené káčatko, ktorému vysvetľuješ, ako si napísal kód, čo to má robiť, prečo to tak robí a čo je pokazené. No a počas toho vysvetľovania sám prídeš na to, kde máš chybu a vieš ju následne odstrániť. Káčatko má symbolizovať kohokoľvek, nemusí to byť ani programátor ani rozumieť počítačom, stačí akýkoľvek poslucháč. Mali sme v kancli takúto erárnu kačičku, fungovala veľmi dobre ;-) .

Moderátor

Ta gumová hračka je berlička k systému pokládání otázek a následnému hledání odpovědi .
Proces dialektiky .


Ta gumová hračka je berlička k systému pokládání otázek a následnému hledání odpovědi . Proces dialektiky .

Znova se asi budu opakovat. Animáč od Pixaru Soul je krásná čistá "zápaďácká" estetika. A když už jsme u toho IT argotu, je to multiúrovňový open source v binárním kódu. A Duše 22, co třeba "no-win situation" a Hellerova Hlava 22 má 42 kapitol, stejně jako Adamsova odpověď na základní otázku života, vesmíru a vůbec....


Rozhovor před Half Note...
I heard this story about a fish.
He swims up to this older fish and says,
I'm trying to find this thing
they call the ocean.
The ocean? says the older fish.
That's what you're in right now.
This? says the young fish.
This is water.
What I want is the ocean.


Znova se asi budu opakovat. Animáč od Pixaru Soul je krásná čistá "zápaďácká" estetika. A když už jsme u toho IT argotu, je to multiúrovňový open source v binárním kódu. A Duše 22, co třeba "no-win situation" a Hellerova Hlava 22 má 42 kapitol, stejně jako Adamsova odpověď na základní otázku života, vesmíru a vůbec.... Rozhovor před Half Note... I heard this story about a fish. He swims up to this older fish and says, I'm trying to find this thing they call the ocean. The ocean? says the older fish. That's what you're in right now. This? says the young fish. This is water. What I want is the ocean.

Vedi.Vini......

Upravené 29. 6. 2021 o 14:00

V skratke ide o to, že máš gumené káčatko, ktorému vysvetľuješ, ako si napísal kód

Existuje dokonalejší varianta této metody, která šetří náklady na pořízení gumového káčátka.
Dá se použít nejen v IT, ale i při studiu. Téměř kdekoliv, kde si člověk myslí, že něčemu rozumí, že je něco jasné, triviální, jednoduché, že něco zná, ví jak na to apod.
Prostě stačí danou věc nahlas odvykládat. V náročnější variantě popsat/napsat na papír.


[quote="pid:22206, uid:127"]V skratke ide o to, že máš gumené káčatko, ktorému vysvetľuješ, ako si napísal kód[/quote] Existuje dokonalejší varianta této metody, která šetří náklady na pořízení gumového káčátka. Dá se použít nejen v IT, ale i při studiu. Téměř kdekoliv, kde si člověk **myslí**, že něčemu rozumí, že je něco jasné, triviální, jednoduché, že něco zná, ví jak na to apod. Prostě stačí danou věc **nahlas** odvykládat. V náročnější variantě popsat/napsat na papír.
Upravené 29. 6. 2021 o 16:16

Velmi zaujimavy je ten film Dusa. Vedomosti v nom obsiahnute nepochadzaju od GP su to skor vedomosti Vedickej kultury, zrecskej (nie znacharskej). Usudzujem to z toho, ze tam priznali reinkarnaciu - co GP nikdy v zivote neprizna. Mala dusicka s cislom 22 sa boji, stale sa boji lebo jej niekto nahovoril veci, ktore nevedela spracovat. Ono ked si tak zoberieme satanistov z kruhov GP oni su presne taki isti, boja sa vsetkeho, boja sa ze pridu o majetok, boja sa ze pridu o peniaze, boja sa ze niekto o nich bude krivo rozmyslat, boja sa ze niekto bude vediet viac nez oni a popri tom sa nedokazu tesit zo zivota. Ale dalo by sa povedat, ze ta dusa 22 sice "vie vsetko" ale pozera sa na to vsetko zo zleho uhla pohladu. Nechape spravne informacie, ktore ma. Akoby tej 22 niekto podal informacie uplne zle. Niektore veci sice vie, ale chyba hlbka poznania. A kto ze dal GP poznanie? Nuz ako Lev tiez raz priznal vo svojom videu, aj on sa obcas porozpraval s entitami z ineho sveta, ale ani im sa neda verit vo vsetkom, treba vediet comu verit a comu nie. A mozno prave to GP chyba, to rozlisenie, pretoze veri vsetkemu co mu iny "cudzi rozum" nahovoril, pritom sam si tie informacie neoveril, slepo veri. A slepa viera stale produkuje len strach. Koniec bol velmi zaujimavy, dusa cislo 22 pochopila o com je zivot. Tjs zreci dokazali odtrhnut GP od strachov, nepochopenia .... velmi poucne.


Velmi zaujimavy je ten film Dusa. Vedomosti v nom obsiahnute nepochadzaju od GP su to skor vedomosti Vedickej kultury, zrecskej (nie znacharskej). Usudzujem to z toho, ze tam priznali reinkarnaciu - co GP nikdy v zivote neprizna. Mala dusicka s cislom 22 sa boji, stale sa boji lebo jej niekto nahovoril veci, ktore nevedela spracovat. Ono ked si tak zoberieme satanistov z kruhov GP oni su presne taki isti, boja sa vsetkeho, boja sa ze pridu o majetok, boja sa ze pridu o peniaze, boja sa ze niekto o nich bude krivo rozmyslat, boja sa ze niekto bude vediet viac nez oni a popri tom sa nedokazu tesit zo zivota. Ale dalo by sa povedat, ze ta dusa 22 sice "vie vsetko" ale pozera sa na to vsetko zo zleho uhla pohladu. Nechape spravne informacie, ktore ma. Akoby tej 22 niekto podal informacie uplne zle. Niektore veci sice vie, ale chyba hlbka poznania. A kto ze dal GP poznanie? Nuz ako Lev tiez raz priznal vo svojom videu, aj on sa obcas porozpraval s entitami z ineho sveta, ale ani im sa neda verit vo vsetkom, treba vediet comu verit a comu nie. A mozno prave to GP chyba, to rozlisenie, pretoze veri vsetkemu co mu iny "cudzi rozum" nahovoril, pritom sam si tie informacie neoveril, slepo veri. A slepa viera stale produkuje len strach. Koniec bol velmi zaujimavy, dusa cislo 22 pochopila o com je zivot. Tjs zreci dokazali odtrhnut GP od strachov, nepochopenia .... velmi poucne.

Vedomosti v nom obsiahnute nepochadzaju od GP su to skor vedomosti Vedickej kultury, zrecskej (nie znacharskej).

Walt Disney Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše
Scénář: Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers
https://en.wikipedia.org/wiki/Pete_Docter
https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Jones_(screenwriter)
https://en.wikipedia.org/wiki/Kemp_Powers


Shlédl jsem několik trailerů. Čertovým kopytem bude vizuální stránka filmu.
Nikoliv účel světí prostředky, ale prostředky světí účel.


Pěkně se to povedlo zkoncentrovat jednomu recenzentovi na csfd.cz: “Myšlenka předčila formu.”
To vynikne zejména v původním znění.


{s velkým sebezapřením nebudu vypočítávat, kterými všemi “ismy” je to prošpikované}


[quote="pid:22327, uid:106"]Vedomosti v nom obsiahnute nepochadzaju od GP su to skor vedomosti Vedickej kultury, zrecskej (nie znacharskej).[/quote] Walt Disney Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše Scénář: Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers https://en.wikipedia.org/wiki/Pete_Docter https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Jones_(screenwriter) https://en.wikipedia.org/wiki/Kemp_Powers Shlédl jsem několik trailerů. Čertovým kopytem bude vizuální stránka filmu. Nikoliv účel světí prostředky, ale prostředky světí účel. Pěkně se to povedlo zkoncentrovat jednomu recenzentovi na csfd.cz: “Myšlenka předčila formu.” To vynikne zejména v původním znění. {s velkým sebezapřením nebudu vypočítávat, kterými všemi “ismy” je to prošpikované}

@Počtář ale to jsi udělal velkou chybu milý Počtáři, že jsi viděl jen upoutávky. Je tam totiž tvoje alter-ego. Možná že by se ti na tom tvém počítadle poté rozsvítila kontrolka. 😀

@Počtář ale to jsi udělal velkou chybu milý Počtáři, že jsi viděl jen upoutávky. Je tam totiž tvoje alter-ego. Možná že by se ti na tom tvém počítadle poté rozsvítila kontrolka.

Vedi.Vini......

Je tam totiž tvoje alter-ego.

Přesně pro tenhle typ keců Tě mám rád, milý Archale.
Ale pozor - nikdy nepodceňuj Počtáře!
Shlédl jsem sice jenom pár trailerů (upoutávek), ale v několika z nich se počítadlář duší vyskytuje.
Pravda, souvislost mi nedošla, protože duše nepočítám.
(zde by možná někteří příznivci ruského hard basu polemizovali... ;-)
Ale pokud by mi svítila kontrolka, tak zelená, protože se počítadlář nespletl.
:-)


[quote="pid:22434, uid:190"]Je tam totiž tvoje alter-ego.[/quote] Přesně pro tenhle typ keců Tě mám rád, milý Archale. Ale pozor - nikdy nepodceňuj Počtáře! Shlédl jsem sice jenom pár trailerů (upoutávek), ale v několika z nich se počítadlář duší vyskytuje. Pravda, souvislost mi nedošla, protože duše nepočítám. (zde by možná někteří příznivci ruského hard basu polemizovali... ;-) Ale pokud by mi svítila kontrolka, tak zelená, protože se počítadlář nespletl. :-)
Upravené 1. 7. 2021 o 09:20
1.16k
9
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept