Mimo kategórií
Hromadná blokáda: polícia pátra po fanúšikovi, ktorý nehodu spôsobil na Tour de France

Hromadná blokáda: polícia pátra po fanúšikovi, ktorý nehodu spôsobil na Tour de France


Štyria cyklisti odstúpili z Tour de France po masívnej nehode v prvej etape viacdenných pretekov. Blokovanie vyprovokovala roztlieskavačka, ktorá vyšla na cestu s plagátom, aby sa dostala do vzduchu. Miestna polícia ju zaradila na zoznam hľadaných a organizátori majú v úmysle dievča žalovať.


Začiatok 108. viacdenných cyklistických pretekov „Tour de France“ zatienila veľká blokáda za účasti desiatok športovcov. Za masívnym pádom na trati stál roztlieskavač, ktorý s cieľom dostať sa do vysielania vyšiel s plagátom na cestu. Viac ako 20 jazdcov vyžadovalo lekársku starostlivosť a štyria z nich museli zo súťaže odstúpiť. Polícia pátra po vinníkovi blokády.


K incidentu došlo v prvej fáze, ktorá sa stala pozdĺž kopcovitej trasy z Brestu do Landerna. Väčšina jazdcov išla po úzkej ceste v jednom pelotóne s takmer 200 ľuďmi. Na takýchto úsekoch trasy sa diváci zvyčajne priblížia k vozovke, pričom niektorí nielen podporujú športovcov, ale snažia sa upútať pozornosť televíznych kamier.


Presne to chcel jeden z fanúšikov urobiť asi 45 km pred cieľom. Vyšla na cestu s plagátom, na ktorom bolo v zmesi francúzštiny a nemčiny napísané „Allez Opi - Omi!“ Dievčatko sa zároveň pozrelo do protismeru k blížiacim sa pretekárom a pózovalo pred kamerou na motorke jazdiacej pred pelotónom. Držala svoj plagát tak, že jeho dlhý koniec vyčnieval takmer meter nad cestu a blokoval trajektóriu pohybu.


Táto lepenka s nápisom a vyvolala blokádu, keď do nej narazil nemecký pretekár Tony Martin. Niekoľkonásobný majster sveta stratil kontrolu a spadol. Po ňom na zemi boli desiatky jazdcov, ktorí nemali priestor na manévrovanie. Iba niekoľkým šťastlivcom, jazdiacim na ľavej strane alebo mierne vpredu, sa podarilo vyhnúť pádu. Je zaujímavé, že vinník nehody, súdený podľa záberov vysielania, sa postavil na nohy a veľmi neutrpel.


https://russian.rt.com/sport/article/878552-tur-de-frans-zaval-zritel


Hromadná blokáda: polícia pátra po fanúšikovi, ktorý nehodu spôsobil na Tour de France Štyria cyklisti odstúpili z Tour de France po masívnej nehode v prvej etape viacdenných pretekov. Blokovanie vyprovokovala roztlieskavačka, ktorá vyšla na cestu s plagátom, aby sa dostala do vzduchu. Miestna polícia ju zaradila na zoznam hľadaných a organizátori majú v úmysle dievča žalovať. Začiatok 108. viacdenných cyklistických pretekov „Tour de France“ zatienila veľká blokáda za účasti desiatok športovcov. Za masívnym pádom na trati stál roztlieskavač, ktorý s cieľom dostať sa do vysielania vyšiel s plagátom na cestu. Viac ako 20 jazdcov vyžadovalo lekársku starostlivosť a štyria z nich museli zo súťaže odstúpiť. Polícia pátra po vinníkovi blokády. K incidentu došlo v prvej fáze, ktorá sa stala pozdĺž kopcovitej trasy z Brestu do Landerna. Väčšina jazdcov išla po úzkej ceste v jednom pelotóne s takmer 200 ľuďmi. Na takýchto úsekoch trasy sa diváci zvyčajne priblížia k vozovke, pričom niektorí nielen podporujú športovcov, ale snažia sa upútať pozornosť televíznych kamier. Presne to chcel jeden z fanúšikov urobiť asi 45 km pred cieľom. Vyšla na cestu s plagátom, na ktorom bolo v zmesi francúzštiny a nemčiny napísané „Allez Opi - Omi!“ Dievčatko sa zároveň pozrelo do protismeru k blížiacim sa pretekárom a pózovalo pred kamerou na motorke jazdiacej pred pelotónom. Držala svoj plagát tak, že jeho dlhý koniec vyčnieval takmer meter nad cestu a blokoval trajektóriu pohybu. Táto lepenka s nápisom a vyvolala blokádu, keď do nej narazil nemecký pretekár Tony Martin. Niekoľkonásobný majster sveta stratil kontrolu a spadol. Po ňom na zemi boli desiatky jazdcov, ktorí nemali priestor na manévrovanie. Iba niekoľkým šťastlivcom, jazdiacim na ľavej strane alebo mierne vpredu, sa podarilo vyhnúť pádu. Je zaujímavé, že vinník nehody, súdený podľa záberov vysielania, sa postavil na nohy a veľmi neutrpel. https://russian.rt.com/sport/article/878552-tur-de-frans-zaval-zritel
Upravené 27. 6. 2021 o 16:31
227
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept