Egregoriálno-matričné riadenie
Vzácný Červený Mauritius se v Německu vydražil za 206 milionů korun
Y

Jedna z nejznámějších a nejvzácnějších poštovních známek na světě Červený Mauritius byla vydražena za 8,1 milionu eur (206 milionů korun). Oznámil to v sobotu aukční dům v německém Ludwigsburgu, kde se dražba uskutečnila. Podle znalců je to jedna z nejvyšších cen zaplacených za některou poštovní známku při aukcích.
Původní soukromý majitel dal filatelistickou raritu s označením 1847 Mauritius 1d Ball Cover do dražby s vyvolávací cenou čtyři miliony eur. Zájem projevily po telefonu tři strany. Kladívko dražitele nakonec vzácný úlovek přikleplo nabídce 8,1 milionu eur. Německy mluvící vítěz by měl i s aukční provizí zaplatit přes deset milionů eur (kolem 255 milionů korun).
S Červeným Mauritiem na obálce bylo podle informace aukčního domu v Ludwigsburgu poprvé zaplaceno poštovné při rozesílání pozvánek na maškarní ples. Zachovaly se jen tři exempláře. Jeden vlastní britská královna Alžběta II. a druhý je ve filatelistické kolekci Britské knihovny v Londýně. „Ani jeden z nich nelze prodat,“ poznamenal dražitel Christoph Gärtner. Třetí exemplář nyní mění soukromého majitele.


https://www.lidovky.cz/byznys/vzacna-znamka-cerveny-mauritius-se-v-nemecku-vydrazila-za-206-milionu-korun.A210626_213355_ln_ekonomika_sed


Jedna z nejznámějších a nejvzácnějších poštovních známek na světě Červený Mauritius byla vydražena za 8,1 milionu eur (206 milionů korun). Oznámil to v sobotu aukční dům v německém Ludwigsburgu, kde se dražba uskutečnila. Podle znalců je to jedna z nejvyšších cen zaplacených za některou poštovní známku při aukcích. Původní soukromý majitel dal filatelistickou raritu s označením 1847 Mauritius 1d Ball Cover do dražby s vyvolávací cenou čtyři miliony eur. Zájem projevily po telefonu tři strany. Kladívko dražitele nakonec vzácný úlovek přikleplo nabídce 8,1 milionu eur. Německy mluvící vítěz by měl i s aukční provizí zaplatit přes deset milionů eur (kolem 255 milionů korun). S Červeným Mauritiem na obálce bylo podle informace aukčního domu v Ludwigsburgu poprvé zaplaceno poštovné při rozesílání pozvánek na maškarní ples. Zachovaly se jen tři exempláře. Jeden vlastní britská královna Alžběta II. a druhý je ve filatelistické kolekci Britské knihovny v Londýně. „Ani jeden z nich nelze prodat,“ poznamenal dražitel Christoph Gärtner. Třetí exemplář nyní mění soukromého majitele. https://www.lidovky.cz/byznys/vzacna-znamka-cerveny-mauritius-se-v-nemecku-vydrazila-za-206-milionu-korun.A210626_213355_ln_ekonomika_sed
146
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept