Politika v ČR
Ruští a čeští vědci vyvinuli unikátní gel pro zemědělství

Ruští a čeští vědci vyvinuli unikátní gel pro zemědělství


Gel z potravinového odpadu, který umožní bodovou spotřebu chemikálií a vody v zemědělství, vyvinuli vědci z Tomské polytechnické univerzity (TPU) spolu s mezinárodním týmem. Autoři sdělili, že nový materiál umožní udělat zemědělský průmysl mnohem úspornějším a ekologicky bezpečnějším. Článek je zveřejněn v časopisu Journal of Cleaner Production.


Kvůli růstu počtu obyvatel na světě a potřebě v potravinách roste také množství vody na zavlažování, zvyšuje se zatížení životního prostředí kvůli použití chemikálií. Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030, jehož dosažení pomůže vyřešit problém hladu.
Kvůli růstu počtu obyvatel na světě a potřebě v potravinách roste také množství vody na zavlažování, zvyšuje se zatížení životního prostředí kvůli použití chemikálií. Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030, jehož dosažení pomůže vyřešit problém hladu.


Voda a hnojiva nejsou podle názoru vědců TPU spotřebovány v zemědělství zdaleka optimálním způsobem. Při tradičním způsobu pěstování rostlin prosákne podstatná část vody a větší část chemikálií půdou „mimo“ kořeny a smíchá se s podzemními a povrchovými vodami.


Vědci z TPU navrhli spolu s kolegy technologii získání polymerových vodních gelů, které budou svého druhu „chytrým“ doplňkem pro půdu, jehož použití pomůže se vyhnout znečištění půdy, prudce snížit spotřebu vody a zlepšit vstřebání hnojiv rostlinam
Účinnější hnojení
Nové vodní gely jsou podle vědců plně biologicky rozložiteln
http://www.srspol.sk/clanek-rusti-a-cesti-vedci-vyvinuli-unikatni-gel-pro-zemedelstvi-22519.html


Ruští a čeští vědci vyvinuli unikátní gel pro zemědělství Gel z potravinového odpadu, který umožní bodovou spotřebu chemikálií a vody v zemědělství, vyvinuli vědci z Tomské polytechnické univerzity (TPU) spolu s mezinárodním týmem. Autoři sdělili, že nový materiál umožní udělat zemědělský průmysl mnohem úspornějším a ekologicky bezpečnějším. Článek je zveřejněn v časopisu Journal of Cleaner Production. Kvůli růstu počtu obyvatel na světě a potřebě v potravinách roste také množství vody na zavlažování, zvyšuje se zatížení životního prostředí kvůli použití chemikálií. Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030, jehož dosažení pomůže vyřešit problém hladu. Kvůli růstu počtu obyvatel na světě a potřebě v potravinách roste také množství vody na zavlažování, zvyšuje se zatížení životního prostředí kvůli použití chemikálií. Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030, jehož dosažení pomůže vyřešit problém hladu. Voda a hnojiva nejsou podle názoru vědců TPU spotřebovány v zemědělství zdaleka optimálním způsobem. Při tradičním způsobu pěstování rostlin prosákne podstatná část vody a větší část chemikálií půdou „mimo“ kořeny a smíchá se s podzemními a povrchovými vodami. Vědci z TPU navrhli spolu s kolegy technologii získání polymerových vodních gelů, které budou svého druhu „chytrým“ doplňkem pro půdu, jehož použití pomůže se vyhnout znečištění půdy, prudce snížit spotřebu vody a zlepšit vstřebání hnojiv rostlinam Účinnější hnojení Nové vodní gely jsou podle vědců plně biologicky rozložiteln http://www.srspol.sk/clanek-rusti-a-cesti-vedci-vyvinuli-unikatni-gel-pro-zemedelstvi-22519.html

GP je určite tomu rád keďže to vytýčil v


Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030,


Možno je to dobrá vec. Ale mali by sme si uvedomiť že GP (jeho podpis vidno na tej ideologii udržateľnosti) nerozširuje také informácie (vedecký časopis) pre naše modré oči.
Jo spotrebiteľský raj by nemal byť cieľom našeho žitia. Dostatok potravín v následnosti generácií by mal byť sprievodný jav našej existencii pri uvedomelom hľadaní dôvodu prečo sme boli umiestnený do biosfery zeme.


GP je určite tomu rád keďže to vytýčil v [quote="pid:21906, uid:78"]Proto je stabilnější a ekologičtější zemědělství jednou z cílů OSN do roku 2030,[/quote] Možno je to dobrá vec. Ale mali by sme si uvedomiť že GP (jeho podpis vidno na tej ideologii udržateľnosti) nerozširuje také informácie (vedecký časopis) pre naše modré oči. Jo spotrebiteľský raj by nemal byť cieľom našeho žitia. Dostatok potravín v následnosti generácií by mal byť sprievodný jav našej existencii pri uvedomelom hľadaní dôvodu prečo sme boli umiestnený do biosfery zeme.

Potravín je na svete viac ako dosť. Len taká EÚ zlikviduje každý rok milióny ton potravín len preto aby neklesla ich cena. Tu nie je problém vo výrobe. Tu je problém s morálkou. Ľudia ktorí vlastnia korporácie si vymýšľajú nezmysly len aby stále viac a viac zhromažďovali zdroje. Ak chceme klalitné potravíny nepotrebujeme veľmi meniť technológiu pestovania. Tento gél je skôr cestou ako čo najlepšie pestovať potraviny mimo Zem. Veľmi dôležité je čím skôr odstaviť chemizaciu pri pestovaní a spracovaní potravín. Inak aj takéto úžasné objavi nebudú mať žiadny prospešný efekt.
S pozdravom Peter.


Potravín je na svete viac ako dosť. Len taká EÚ zlikviduje každý rok milióny ton potravín len preto aby neklesla ich cena. Tu nie je problém vo výrobe. Tu je problém s morálkou. Ľudia ktorí vlastnia korporácie si vymýšľajú nezmysly len aby stále viac a viac zhromažďovali zdroje. Ak chceme klalitné potravíny nepotrebujeme veľmi meniť technológiu pestovania. Tento gél je skôr cestou ako čo najlepšie pestovať potraviny mimo Zem. Veľmi dôležité je čím skôr odstaviť chemizaciu pri pestovaní a spracovaní potravín. Inak aj takéto úžasné objavi nebudú mať žiadny prospešný efekt. S pozdravom Peter.
540
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept