História
Evolúcia človeka, antropológia a alternatívna história ľudstva

Čínski antropológovia našli lebku patriacu novému druhu Homo


  • vlastne, najprv ju našiel stavenbý robotník v 1933, lenže skryl si ju do smrti pre seba
  • nájdená v najsevernejšej provincii Číny
  • nový druh Homo Longi pomenovali podľa čínskeho slova long - drak
  • je možno medzistupňom medzi neandertálcami a Homo erectus
  • alebo sesterskou skupinou Homo sapiens
  • vek fosílie asi 146 000 rokov
  • samostatná línia, ktorá sa v tomto regióne vyvíjala niekoľko stotisíc rokov a nakoniec vyhynula
  • lebka patrí asi 50-ročnému mužovi, ktorý žil v malej komunite v lesnej nive
  • vopchateľný mozog porovnateľný svojou veľkosťou s mozgom moderného človeka
  • takmer štvorcové očné jamky, silné nadočnicové oblúky, široké ústa a veľké zuby – sa líšia od Homo sapiens aj neandertálcov
  • niektorí kritici vravia, že Dračí muž nie je nový druh, ale patrí k už skôr objavenému druhu Denisovan

https://www.hlavnespravy.sk/cinski-antropologovia-nasli-lebku-patriacu-novemu-druhu-homo/2589822


https://www.cas.sk/cl/1003185/2545907/prepisu-sa-ucebnice-ohromny-objav-vedcov-odhalili-uplne-novy-druh-cloveka


60d7e5296ca08


V porovnaní s priemernými lebkami patriacimi k iným ľudským druhom vrátane nášho vlastného


60d7e714d169c


Čínski antropológovia našli lebku patriacu novému druhu Homo ------------------------------------------------------------ - vlastne, najprv ju našiel stavenbý robotník v 1933, lenže skryl si ju do smrti pre seba - nájdená v najsevernejšej provincii Číny - nový druh Homo Longi pomenovali podľa čínskeho slova long - drak - je možno medzistupňom medzi neandertálcami a Homo erectus - alebo sesterskou skupinou Homo sapiens - vek fosílie asi 146 000 rokov - samostatná línia, ktorá sa v tomto regióne vyvíjala niekoľko stotisíc rokov a nakoniec vyhynula - lebka patrí asi 50-ročnému mužovi, ktorý žil v malej komunite v lesnej nive - vopchateľný mozog porovnateľný svojou veľkosťou s mozgom moderného človeka - takmer štvorcové očné jamky, silné nadočnicové oblúky, široké ústa a veľké zuby – sa líšia od Homo sapiens aj neandertálcov - niektorí kritici vravia, že Dračí muž nie je nový druh, ale patrí k už skôr objavenému druhu Denisovan https://www.hlavnespravy.sk/cinski-antropologovia-nasli-lebku-patriacu-novemu-druhu-homo/2589822 https://www.cas.sk/cl/1003185/2545907/prepisu-sa-ucebnice-ohromny-objav-vedcov-odhalili-uplne-novy-druh-cloveka ![60d7e5296ca08](serve/attachment&path=60d7e5296ca08) V porovnaní s priemernými lebkami patriacimi k iným ľudským druhom vrátane nášho vlastného ![60d7e714d169c](serve/attachment&path=60d7e714d169c)
Upravené 27. 6. 2021 o 04:59

Objavili neznámy druh predka človeka podobný neandertálcom


  • v strednom Izraeli našli časti lebky a dolnej čeľuste so zubami
  • kostrové pozostatky sú staré okolo 130-tisíc rokov
  • lebka podľa izraelských vedcov mohla patriť predkovi človeka neandertálskeho
  • nájdenému druhu dali podľa miesta nálezu meno Homo Nešer Ramla
  • mohol žiť viac než 100-tisíc rokov súbežne s Homo sapiens
  • mohlo by to ohroziť bežne uznávaný názor, že neandertálci sú európskeho pôvodu
  • môže to pomôcť vysvetliť prítomnosť génov Homo sapiens v populácii neandertálcov
  • nájdená dolná čeľusť nemala bradu, lebka bola plochá
  • 3D analýza vylúčila vzťah nálezu k akékoľvek inej známej skupine
  • kosti sa zhodovali s inými fosílnymi nálezmi z iných miest v Izraeli, ktoré doteraz antropológovia nedokázali nikam zaradiť

https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/2032024_objavili-doteraz-neznamy-druh-predka-cloveka-bol-podobny-neandertalcom


60d93764a6a89


Objavili neznámy druh predka človeka podobný neandertálcom ----------------------------------------------------------------------- - v strednom Izraeli našli časti lebky a dolnej čeľuste so zubami - kostrové pozostatky sú staré okolo 130-tisíc rokov - lebka podľa izraelských vedcov mohla patriť predkovi človeka neandertálskeho - nájdenému druhu dali podľa miesta nálezu meno Homo Nešer Ramla - mohol žiť viac než 100-tisíc rokov súbežne s Homo sapiens - mohlo by to ohroziť bežne uznávaný názor, že neandertálci sú európskeho pôvodu - môže to pomôcť vysvetliť prítomnosť génov Homo sapiens v populácii neandertálcov - nájdená dolná čeľusť nemala bradu, lebka bola plochá - 3D analýza vylúčila vzťah nálezu k akékoľvek inej známej skupine - kosti sa zhodovali s inými fosílnymi nálezmi z iných miest v Izraeli, ktoré doteraz antropológovia nedokázali nikam zaradiť https://www.tvnoviny.sk/zaujimavosti/2032024_objavili-doteraz-neznamy-druh-predka-cloveka-bol-podobny-neandertalcom ![60d93764a6a89](serve/attachment&path=60d93764a6a89)

Zdravia ti.
Tieto objavy vôbec nemusia mať ten význam akí tvrdia. Evolučná teória dodnes nie je potvrdená. Darvin vytvoril zaujímavú teóriu. Lenže všetky tieto nálezy môžu znamenať aj inú možnosť. Nie vývoj ale degeneráciu ľudských druhov. Stačí sa pozrieť na správanie niektorých skupín aj dnes. Stále je možné že Človek vôbec nemá pôvod na tejto zemeguli. Vôbec netvrdím že človek bol vyrobený inou formou života. Len že môžeme pochádzať i iného solárneho systému.
S pozdravom Peter.


Zdravia ti. Tieto objavy vôbec nemusia mať ten význam akí tvrdia. Evolučná teória dodnes nie je potvrdená. Darvin vytvoril zaujímavú teóriu. Lenže všetky tieto nálezy môžu znamenať aj inú možnosť. Nie vývoj ale degeneráciu ľudských druhov. Stačí sa pozrieť na správanie niektorých skupín aj dnes. Stále je možné že Človek vôbec nemá pôvod na tejto zemeguli. Vôbec netvrdím že človek bol vyrobený inou formou života. Len že môžeme pochádzať i iného solárneho systému. S pozdravom Peter.

Len že môžeme pochádzať i iného solárneho systému.


Lenže potom sme sa nejako vinuli v inom slnečnom systéme. Ako?


[quote="pid:22010, uid:14"]Len že môžeme pochádzať i iného solárneho systému.[/quote] Lenže potom sme sa nejako vinuli v inom slnečnom systéme. Ako?

@dusan
Tu je problém nedostatku skutočne relevantných informácií. Len taká duhovka v oku. Ako je možné že ich máme toľko farebných druhov. Týka sa to výhradne bielych ľudí. Máme oči hnedé, modré, zelené, šedé v najrôznejších odtieňoch. Prečo potom aziati a černosi majú iba hnedé? Je tu iba jedno slnko ktoré malo zásadný význam počas vývoja. Lenže každé farebné spektrum má iný vplyv na bytostí ktoré sú mu vystavené. Dokonca aj farba pokožky je značný rozdiel. Momentálne sa brutálne pretláča teória pôvodu človeka v Afrike čo je jednoznačne nezmyselné tvrdenie.
S pozdravom Peter.

@dusan Tu je problém nedostatku skutočne relevantných informácií. Len taká duhovka v oku. Ako je možné že ich máme toľko farebných druhov. Týka sa to výhradne bielych ľudí. Máme oči hnedé, modré, zelené, šedé v najrôznejších odtieňoch. Prečo potom aziati a černosi majú iba hnedé? Je tu iba jedno slnko ktoré malo zásadný význam počas vývoja. Lenže každé farebné spektrum má iný vplyv na bytostí ktoré sú mu vystavené. Dokonca aj farba pokožky je značný rozdiel. Momentálne sa brutálne pretláča teória pôvodu človeka v Afrike čo je jednoznačne nezmyselné tvrdenie. S pozdravom Peter.
Upravené 28. 6. 2021 o 06:48

...S pozdravom Peter

áno, súhlasím s každou vetou. preto som skúsil nazvať vlákno dostatočne všeobecne (názov môžem neskôr podľa návrhov upraviť).
zatiaľ som pridával len to, čo je k tomu nové v tlači. dospracovanie ostatných starších správ, názorov a teórií je na mňa veľa.
a nie som propagátor darwinovej evolúcie, naopak verím, že to (pred)vytvorili(po), podstrčili a presadili schválne (s konkrétnymi účelmi) a ujo Darwin sa na to najviac hodil, respektíve si ho na to vopred vychovávali. (i keď do určitej miery tejto teórii zatiaľ verím)
viac ma fascinujú tie alternatívne záhady, čo antropológovia ignorujú a ak niekedy na niečo nové narazím, tak to pridám


[quote="pid:22010, uid:14"]...S pozdravom Peter[/quote] áno, súhlasím s každou vetou. preto som skúsil nazvať vlákno dostatočne všeobecne (názov môžem neskôr podľa návrhov upraviť). zatiaľ som pridával len to, čo je k tomu nové v tlači. dospracovanie ostatných starších správ, názorov a teórií je na mňa veľa. a nie som propagátor darwinovej evolúcie, naopak verím, že to (pred)vytvorili(po), podstrčili a presadili schválne (s konkrétnymi účelmi) a ujo Darwin sa na to najviac hodil, respektíve si ho na to vopred vychovávali. (i keď do určitej miery tejto teórii zatiaľ verím) viac ma fascinujú tie alternatívne záhady, čo antropológovia ignorujú a ak niekedy na niečo nové narazím, tak to pridám
Upravené 28. 6. 2021 o 07:14

@GBB
Pritom sa sám Darvin nikdy nezaoberal vznikom druhov. On sa zaoberal prisposobením sa živých organizmov prudkým zmenám prostredia. Až neskôr to upravili ako evolučnú teóriu.

@GBB Pritom sa sám Darvin nikdy nezaoberal vznikom druhov. On sa zaoberal prisposobením sa živých organizmov prudkým zmenám prostredia. Až neskôr to upravili ako evolučnú teóriu.
600
6
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept