Zahraničná politika
Merkelová vníma odlišnú víziu Maďarska o EÚ ako 'vážny problém'

Merkelová vníma odlišnú víziu Maďarska o EÚ ako 'vážny problém'


Nemecká kancelárka Angela Merkelová je presvedčená, že vízia Maďarska o budúcnosti Európskej únie predstavuje "vážny problém", pretože sa veľmi odlišuje od predstáv iných členských krajín. V piatok o tom informovala tlačová agentúra DPA.


„Sú to naozaj veľmi hlboko zakorenené odlišné predstavy a môžeme to vidieť, keď sa pozrieme na postoje Maďarska k budúcnosti EÚ,“ povedala Merkelová novinárom v piatok po summite EÚ v Bruseli, ktorý poznamenala ostrá konfrontácia medzi Maďarskom a väčšinou štátov Únie.


Napríklad už návrhy Budapešti v rámci nedávno odštartovanej Konferencie o budúcnosti Európy „sú veľmi vzdialené tým, ktoré by som predložila ja“, zdôraznila Merkelová.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/592714-merkelova-vnima-odlisnu-viziu-madarska-o-eu-ako-vazny-problem/


Merkelová vníma odlišnú víziu Maďarska o EÚ ako 'vážny problém' Nemecká kancelárka Angela Merkelová je presvedčená, že vízia Maďarska o budúcnosti Európskej únie predstavuje "vážny problém", pretože sa veľmi odlišuje od predstáv iných členských krajín. V piatok o tom informovala tlačová agentúra DPA. „Sú to naozaj veľmi hlboko zakorenené odlišné predstavy a môžeme to vidieť, keď sa pozrieme na postoje Maďarska k budúcnosti EÚ,“ povedala Merkelová novinárom v piatok po summite EÚ v Bruseli, ktorý poznamenala ostrá konfrontácia medzi Maďarskom a väčšinou štátov Únie. Napríklad už návrhy Budapešti v rámci nedávno odštartovanej Konferencie o budúcnosti Európy „sú veľmi vzdialené tým, ktoré by som predložila ja“, zdôraznila Merkelová. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/592714-merkelova-vnima-odlisnu-viziu-madarska-o-eu-ako-vazny-problem/

Maďarsko už viac nemá miesto v Európskej únii, vyhlásil holandský premiér


Holandský premiér Mark Rutte vo štvrtok vyhlásil, že Maďarsko by podľa neho už viac nemalo patriť do Európskej únie pre nový kontroverzný zákon, ktorý prednedávnom v krajine prijali, informovala agentúra AFP.


"Podľa mňa Maďarsko už viac nemá miesto v EÚ. Nie som však jediný, kto o tom rozhoduje, je tu ďalších 26 (krajín EÚ). Toto sa musí urobiť krok za krokom," vyhlásil Rutte pred začiatkom summitu lídrov EÚ.


Ostro kritizovaný zákon o ochrane pred pedofíliou, ktorý maďarský parlament schválil 15. júna, bol rôznymi pozmeňujúcimi návrhmi rozšírený aj o zákaz propagácie sexuálnych menšín medzi mladými ľuďmi.


https://hnonline.sk/svet/3948792-madarsko-uz-viac-nema-miesto-v-europskej-unii-vyhlasil-holandsky-premier?fbclid=IwAR2S76SGSubffmfSZ9UVAhC94LqiLHrROnCqbnRTziolPsaNEjcvPMDRohg


Maďarsko už viac nemá miesto v Európskej únii, vyhlásil holandský premiér Holandský premiér Mark Rutte vo štvrtok vyhlásil, že Maďarsko by podľa neho už viac nemalo patriť do Európskej únie pre nový kontroverzný zákon, ktorý prednedávnom v krajine prijali, informovala agentúra AFP. "Podľa mňa Maďarsko už viac nemá miesto v EÚ. Nie som však jediný, kto o tom rozhoduje, je tu ďalších 26 (krajín EÚ). Toto sa musí urobiť krok za krokom," vyhlásil Rutte pred začiatkom summitu lídrov EÚ. Ostro kritizovaný zákon o ochrane pred pedofíliou, ktorý maďarský parlament schválil 15. júna, bol rôznymi pozmeňujúcimi návrhmi rozšírený aj o zákaz propagácie sexuálnych menšín medzi mladými ľuďmi. https://hnonline.sk/svet/3948792-madarsko-uz-viac-nema-miesto-v-europskej-unii-vyhlasil-holandsky-premier?fbclid=IwAR2S76SGSubffmfSZ9UVAhC94LqiLHrROnCqbnRTziolPsaNEjcvPMDRohg

Vše běží,jak má. Přes Maďarsko se realizuje v podstatě dohodnuté dělení Evropy.


Vše běží,jak má. Přes Maďarsko se realizuje v podstatě dohodnuté dělení Evropy.
479
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept