Zahraničná politika
Putin očakáva, že NATO zváži ruské návrhy na zníženie napätia

Putin očakáva, že NATO zváži ruské návrhy na zníženie napätia


Ako prezident poznamenal, Moskvu nemôže znepokojovať len pokračujúce budovanie vojenských kapacít a infraštruktúry aliancie v blízkosti ruských hraníc.


Rusko sa nemôže obávať pokračujúceho budovania vojenských kapacít a infraštruktúry Severoatlantickou alianciou (NATO) blízko svojich hraníc, ale Moskva očakáva, že aliancia zváži svoje iniciatívy na zníženie napätia. Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin vo svojom videoposleve účastníkom a hosťom IX. Moskovskej konferencie o medzinárodnej bezpečnosti, ktorý bol zverejnený v stredu na webovej stránke Kremľa.


„Samozrejme nás nemôže znepokojovať pokračujúce budovanie vojenských spôsobilostí a infraštruktúry NATO v blízkosti ruských hraníc, ako aj skutočnosť, že aliancia odmieta konštruktívne zvažovať naše návrhy na eskaláciu napätia a zníženie rizika nepredvídateľné incidenty, “uviedol ruský vodca.


Zdôraznil, že ruská strana očakáva, že vôľa rozvíjať konštruktívne vzťahy a zdravý rozum „nakoniec zvíťazia“.


Prezident poznamenal, že ruské úsilie je zamerané na znižovanie rizík, zabezpečenie predvídateľnosti a riešenie rozdielov prostredníctvom dialógu a konkrétnych dohôd, a to aj v oblasti kontroly zbraní.
Rovnica bezpečnosti a ponaučenie z vojny


Putin pripomenul, že Moskva už predtým zaslala návrh na vypracovanie novej „bezpečnostnej rovnice“. Predseda v tejto súvislosti zdôraznil, že nová „bezpečnostná rovnica“ by mala zohľadňovať všetky faktory, ktoré ovplyvňujú strategickú stabilitu v ich vzájomnom prepojení.


Ruský vodca vyjadril presvedčenie, že „politická vôľa a ochota ku kompromisu môžu priniesť pozitívny výsledok“. Jasným dôkazom toho je podľa prezidenta predĺženie platnosti Zmluvy o znížení strategických útočných zbraní ruskými a americkými stranami do roku 2026.


Putin pripomenul, že Rusko si 22. júna pripomenulo smútočný dátum - 80 rokov od útoku nacistického Nemecka na ZSSR. Prezident zdôraznil, že pre Rusko majú lekcie Veľkej vlasteneckej vojny osobitnú hodnotu. Putin ubezpečil, že orgány krajiny urobia všetko pre to, aby Rusom zaručili mier a bezpečnosť, zlepšili ozbrojené sily, využili možnosti diplomacie, „aby viedli zmysluplný dialóg so všetkými zainteresovanými partnermi“.


Špeciálny dôraz kládol na skutočnosť, že Moskva nediktuje svoju vôľu iným krajinám, je pripravená za rovnakých podmienok, s využitím politických a diplomatických metód, podieľať sa na riešení globálnych a regionálnych problémov, rozširovať tvorivú spoluprácu so všetkými krajinami.


"Náš obranný potenciál rozvíjame na základe princípu primeranej dostatočnosti a neusilujeme sa o rozhodujúcu jednostrannú vojenskú výhodu a prevahu rovnováhy síl v náš prospech, najmä v takej citlivej oblasti, ako je strategická stabilita. sami “, - uzavrel ruský prezident.
https://tass.ru/politika/11722825


Putin očakáva, že NATO zváži ruské návrhy na zníženie napätia Ako prezident poznamenal, Moskvu nemôže znepokojovať len pokračujúce budovanie vojenských kapacít a infraštruktúry aliancie v blízkosti ruských hraníc. Rusko sa nemôže obávať pokračujúceho budovania vojenských kapacít a infraštruktúry Severoatlantickou alianciou (NATO) blízko svojich hraníc, ale Moskva očakáva, že aliancia zváži svoje iniciatívy na zníženie napätia. Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin vo svojom videoposleve účastníkom a hosťom IX. Moskovskej konferencie o medzinárodnej bezpečnosti, ktorý bol zverejnený v stredu na webovej stránke Kremľa. „Samozrejme nás nemôže znepokojovať pokračujúce budovanie vojenských spôsobilostí a infraštruktúry NATO v blízkosti ruských hraníc, ako aj skutočnosť, že aliancia odmieta konštruktívne zvažovať naše návrhy na eskaláciu napätia a zníženie rizika nepredvídateľné incidenty, “uviedol ruský vodca. Zdôraznil, že ruská strana očakáva, že vôľa rozvíjať konštruktívne vzťahy a zdravý rozum „nakoniec zvíťazia“. Prezident poznamenal, že ruské úsilie je zamerané na znižovanie rizík, zabezpečenie predvídateľnosti a riešenie rozdielov prostredníctvom dialógu a konkrétnych dohôd, a to aj v oblasti kontroly zbraní. Rovnica bezpečnosti a ponaučenie z vojny Putin pripomenul, že Moskva už predtým zaslala návrh na vypracovanie novej „bezpečnostnej rovnice“. Predseda v tejto súvislosti zdôraznil, že nová „bezpečnostná rovnica“ by mala zohľadňovať všetky faktory, ktoré ovplyvňujú strategickú stabilitu v ich vzájomnom prepojení. Ruský vodca vyjadril presvedčenie, že „politická vôľa a ochota ku kompromisu môžu priniesť pozitívny výsledok“. Jasným dôkazom toho je podľa prezidenta predĺženie platnosti Zmluvy o znížení strategických útočných zbraní ruskými a americkými stranami do roku 2026. Putin pripomenul, že Rusko si 22. júna pripomenulo smútočný dátum - 80 rokov od útoku nacistického Nemecka na ZSSR. Prezident zdôraznil, že pre Rusko majú lekcie Veľkej vlasteneckej vojny osobitnú hodnotu. Putin ubezpečil, že orgány krajiny urobia všetko pre to, aby Rusom zaručili mier a bezpečnosť, zlepšili ozbrojené sily, využili možnosti diplomacie, „aby viedli zmysluplný dialóg so všetkými zainteresovanými partnermi“. Špeciálny dôraz kládol na skutočnosť, že Moskva nediktuje svoju vôľu iným krajinám, je pripravená za rovnakých podmienok, s využitím politických a diplomatických metód, podieľať sa na riešení globálnych a regionálnych problémov, rozširovať tvorivú spoluprácu so všetkými krajinami. "Náš obranný potenciál rozvíjame na základe princípu primeranej dostatočnosti a neusilujeme sa o rozhodujúcu jednostrannú vojenskú výhodu a prevahu rovnováhy síl v náš prospech, najmä v takej citlivej oblasti, ako je strategická stabilita. sami “, - uzavrel ruský prezident. https://tass.ru/politika/11722825

Putin uviedol, že NATO buduje vojenské kapacity v blízkosti ruských hraníc


Rusko je znepokojené nárastom vojenského potenciálu a infraštruktúry NATO v blízkosti štátnych hraníc a odmietnutím návrhov na zmiernenie napätia zo strany aliancie. Uviedol to prezident Vladimir Putin počas svojho prejavu na IX. Konferencii o medzinárodnej bezpečnosti v Moskve.


„Samozrejme nás nemôže znepokojovať pokračujúce budovanie vojenských spôsobilostí a infraštruktúry NATO v blízkosti ruských hraníc, ako aj skutočnosť, že aliancia odmieta konštruktívne zvažovať naše návrhy na eskaláciu napätia a zníženie rizika nepredvídateľné udalosti, ”uviedol Putin.


Dodal, že Moskva očakáva, že v NATO zvíťazí zdravý rozum a vôľa rozvíjať konštruktívne vzťahy.


Moskovská konferencia o medzinárodnej bezpečnosti sa koná v ruskom hlavnom meste od 22. júna do 24. júna za účasti zástupcov rezortov obrany, medzinárodných organizácií a expertov. V rámci podujatia prednesú správy o téme bezpečnosti minister obrany Sergej Šojgu, riaditeľ FSB Alexander Bortnikov, tajomník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev, minister zahraničia Sergej Lavrov a riaditeľ SVR Sergej Naryškin.


https://russian.rt.com/world/news/876898-putin-nato-granica


Putin uviedol, že NATO buduje vojenské kapacity v blízkosti ruských hraníc Rusko je znepokojené nárastom vojenského potenciálu a infraštruktúry NATO v blízkosti štátnych hraníc a odmietnutím návrhov na zmiernenie napätia zo strany aliancie. Uviedol to prezident Vladimir Putin počas svojho prejavu na IX. Konferencii o medzinárodnej bezpečnosti v Moskve. „Samozrejme nás nemôže znepokojovať pokračujúce budovanie vojenských spôsobilostí a infraštruktúry NATO v blízkosti ruských hraníc, ako aj skutočnosť, že aliancia odmieta konštruktívne zvažovať naše návrhy na eskaláciu napätia a zníženie rizika nepredvídateľné udalosti, ”uviedol Putin. Dodal, že Moskva očakáva, že v NATO zvíťazí zdravý rozum a vôľa rozvíjať konštruktívne vzťahy. Moskovská konferencia o medzinárodnej bezpečnosti sa koná v ruskom hlavnom meste od 22. júna do 24. júna za účasti zástupcov rezortov obrany, medzinárodných organizácií a expertov. V rámci podujatia prednesú správy o téme bezpečnosti minister obrany Sergej Šojgu, riaditeľ FSB Alexander Bortnikov, tajomník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev, minister zahraničia Sergej Lavrov a riaditeľ SVR Sergej Naryškin. https://russian.rt.com/world/news/876898-putin-nato-granica

V Gosdume mluví o dvojí hře NATO k postoji Ruska


Deputát Státní dumy Ruslan Balbek
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B5%D0%BA,_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
v rozhovoru pro RT uvedl, že blok NATO hraje dvojí hru. Podle něj aliance na jedné straně hovoří o touze po dialogu s Ruskem a na druhé straně buduje svůj vojenský potenciál poblíž ruských hranic.
NATO dnes hraje dvojí hru.
Na mediálních platformách hovoří o svých údajných záměrech zahájit dialog s Ruskem
a pod rouškou umístění útočných zbraní poblíž našich hranic.
Toto je politická dvojitá hra.
Doufají, že uvěříme jejich slovům a nebudeme na jejich expanzi reagovat ... Doufají, že s dnešním Ruskem se ukáže varianta podvodu ... Ale nebude to tak, “zdůraznil Balbek.


Poznamenal, že Rusko je nuceno na takové akce NATO reagovat.


Zástupce také dodal, že aliance by mohla významně ušetřit peníze a získat politické dividendy, pokud by zahájila skutečný dialog s Ruskem.
Ruský prezident Vladimir Putin již dříve vyjádřil znepokojení nad budováním vojenského potenciálu a infrastruktury NATO poblíž státních hranic a nad odmítnutím návrhů na snižování napětí ze strany aliance.https://russian.rt.com/russia/news/876942-gosduma-nato-naraschivanie-voennyi-potencial


V Gosdume mluví o dvojí hře NATO k postoji Ruska -------------------------------- Deputát Státní dumy Ruslan Balbek https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B5%D0%BA,_%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 v rozhovoru pro RT uvedl, že blok NATO hraje dvojí hru. Podle něj aliance na jedné straně hovoří o touze po dialogu s Ruskem a na druhé straně buduje svůj vojenský potenciál poblíž ruských hranic. NATO dnes hraje dvojí hru. Na mediálních platformách hovoří o svých údajných záměrech zahájit dialog s Ruskem a pod rouškou umístění útočných zbraní poblíž našich hranic. Toto je politická dvojitá hra. Doufají, že uvěříme jejich slovům a nebudeme na jejich expanzi reagovat ... Doufají, že s dnešním Ruskem se ukáže varianta podvodu ... Ale nebude to tak, “zdůraznil Balbek. Poznamenal, že Rusko je nuceno na takové akce NATO reagovat. Zástupce také dodal, že aliance by mohla významně ušetřit peníze a získat politické dividendy, pokud by zahájila skutečný dialog s Ruskem. Ruský prezident Vladimir Putin již dříve vyjádřil znepokojení nad budováním vojenského potenciálu a infrastruktury NATO poblíž státních hranic a nad odmítnutím návrhů na snižování napětí ze strany aliance.https://russian.rt.com/russia/news/876942-gosduma-nato-naraschivanie-voennyi-potencial
Upravené 23. 6. 2021 o 10:59
216
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept