Zdravie a záhrada
Vitamíny a minerály

Chtěl jsem zdejší diskutující požádat o rady, jake vitamíny a minerály doporučujete, kde je objednáváte a taky, jestli máte ověřený zdroj na MSM (známá mi psla, že se dost liší kvalitou, tak jestli někdo berete, budu rád za info). Díky.smile


Chtěl jsem zdejší diskutující požádat o rady, jake vitamíny a minerály doporučujete, kde je objednáváte a taky, jestli máte ověřený zdroj na MSM (známá mi psla, že se dost liší kvalitou, tak jestli někdo berete, budu rád za info). Díky.:)

Ja trochu behávam a kamoska ultrabzekyna mi poradila diochi.sk a konkrétne diocel biomineral…
Ak to správne chápem v doplnkoch a mineráloch ide o to, že akú vstrebatelbost jednotlivý produkt má… ak si kúpiš v lekarni nejake vytaminy tak je dosť veľká pravdepodobnosť že majú vstrebatelbost 5-10% to znamená že telo vie spotrebovať iba 10% vitamínu…a je že vraj dôležité že v akej konzistencii sú tie vytaminy… resp v akom roztoku ich do tela vnesieme…najlepšie sú že vraj tinktury a telo vie spotrebovať až 80% a viac…
Opravte má niekto ak sa milým… ako som dostal dávam dalej…


ps: ale najdôležitejšie je byt v harmonii…


Ja trochu behávam a kamoska ultrabzekyna mi poradila diochi.sk a konkrétne diocel biomineral… Ak to správne chápem v doplnkoch a mineráloch ide o to, že akú vstrebatelbost jednotlivý produkt má… ak si kúpiš v lekarni nejake vytaminy tak je dosť veľká pravdepodobnosť že majú vstrebatelbost 5-10% to znamená že telo vie spotrebovať iba 10% vitamínu…a je že vraj dôležité že v akej konzistencii sú tie vytaminy… resp v akom roztoku ich do tela vnesieme…najlepšie sú že vraj tinktury a telo vie spotrebovať až 80% a viac… Opravte má niekto ak sa milým… ako som dostal dávam dalej… ps: ale najdôležitejšie je byt v harmonii…

Včelí peľ. Treba si ale ustrážiť, z akej oblasti ho človek berie.


Mimo toho ale neplatí V zdravom tele zdravý duch, ale naopak, zdravý duch v zdravom tele. Pretože náš jazyk je stavaný tak, že začiatok vety obsahuje príčinu a koniec následok.


Včelí peľ. Treba si ale ustrážiť, z akej oblasti ho človek berie. Mimo toho ale neplatí _V zdravom tele zdravý duch_, ale naopak, _zdravý duch v zdravom tele_. Pretože náš jazyk je stavaný tak, že začiatok vety obsahuje príčinu a koniec následok.

Moderátor

Upravené 23. 6. 2021 o 08:18

Chtěl jsem zdejší diskutující požádat o rady, jake vitamíny a minerály doporučujete, kde je objednáváte a taky, jestli máte ověřený zdroj na MSM


Mumio, z Ruska z Altajskeho kraje (no vlastne inde na svete sa nevyskytuje). Nájdi si na nete, čo všetko to obsajuje vyše 40 minerálov. Uplna bomba. Uzivaju t o tam tisice rokov.


[quote="pid:21292, uid:216"]Chtěl jsem zdejší diskutující požádat o rady, jake vitamíny a minerály doporučujete, kde je objednáváte a taky, jestli máte ověřený zdroj na MSM[/quote] Mumio, z Ruska z Altajskeho kraje (no vlastne inde na svete sa nevyskytuje). Nájdi si na nete, čo všetko to obsajuje vyše 40 minerálov. Uplna bomba. Uzivaju t o tam tisice rokov.

Najlepšiu vstrebatelnosť majú liposomálne formy (cca 70-90%).
C napríklad Avita Liposomal Glutathione 120ml a celkovo avita má dobré produkty.
https://www.fitpro.sk/catalogsearch/result/?q=Avita+Liposomal+Glutathione


Ďalej by som hľadal vitamíny ktoré majú synergický efekt (cca 30 - 70%)
D3+K2 ráno
https://bio-min.sk/produkt/vitamin-k2d3-premium-60-cps/
večer
https://bio-min.sk/produkt/vitamin-k2-d3-protect-60-cps/
... s jedlom.
Ale teraz v lete zbytočné, radšej vyjsť viac krát za deň na 20 min na slnko.


Čo sa týka extraktov tak vyskúšaného mám výrobcu Energy. Čo som skúšal, tak to bolo bez alkoholu, čo je u mňa podmienka. Majú geniálne zubné pasty
https://www.energy.sk/sk/menu_x1096x/#6
Bez mäty (ktorá ničí ostatné byliné zložky, bez fluoridu, bez kriedy) a majú geniálne chuťe. Plus doporučujem aj ich šampón Artrin.


Pre mužov odporúčam 2-3 paraorechy denne a vyhýbať sa pivu smile
A celkovo za hrsť orechov denne je super.


A ako bonus odporúčam včelie viečkovance.


Najlepšiu vstrebatelnosť majú liposomálne formy (cca 70-90%). C napríklad Avita Liposomal Glutathione 120ml a celkovo avita má dobré produkty. https://www.fitpro.sk/catalogsearch/result/?q=Avita+Liposomal+Glutathione Ďalej by som hľadal vitamíny ktoré majú synergický efekt (cca 30 - 70%) D3+K2 ráno https://bio-min.sk/produkt/vitamin-k2d3-premium-60-cps/ večer https://bio-min.sk/produkt/vitamin-k2-d3-protect-60-cps/ ... s jedlom. Ale teraz v lete zbytočné, radšej vyjsť viac krát za deň na 20 min na slnko. Čo sa týka extraktov tak vyskúšaného mám výrobcu Energy. Čo som skúšal, tak to bolo bez alkoholu, čo je u mňa podmienka. Majú geniálne zubné pasty https://www.energy.sk/sk/menu_x1096x/#6 Bez mäty (ktorá ničí ostatné byliné zložky, bez fluoridu, bez kriedy) a majú geniálne chuťe. Plus doporučujem aj ich šampón Artrin. Pre mužov odporúčam 2-3 paraorechy denne a vyhýbať sa pivu :( A celkovo za hrsť orechov denne je super. A ako bonus odporúčam včelie viečkovance.
Upravené 23. 6. 2021 o 08:33

Ja som doma objavil Sangre de Drago (Dračia krv) (Croton lechleri muell). Kvapky ktoré som si kúpil na vonkajšie poranenia pri turistike, je to živica z nejakej juhoamerickej borovice a dobre to zlepí ranu, takže nehrozí infekcia, zrýchľuje hojenie. V zriedenom stave sa to dá piť. Najsilnejší antioxidant na svete, obmedzuje množenie DNA a RNA vírusov, respiračných a chrípkových vírusov. Viac tu : https://www.zdravieprevsetkych.sk/p/dracia-krv-sangre-de-drago-50ml


Dnes začínam úžívať vnútorne, napíšem o mesiac, aké sú efekty, ale na vonkajšie použitie odskúšané a funguje skvele.


Ja som doma objavil Sangre de Drago (Dračia krv) (Croton lechleri muell). Kvapky ktoré som si kúpil na vonkajšie poranenia pri turistike, je to živica z nejakej juhoamerickej borovice a dobre to zlepí ranu, takže nehrozí infekcia, zrýchľuje hojenie. V zriedenom stave sa to dá piť. Najsilnejší antioxidant na svete, obmedzuje množenie DNA a RNA vírusov, respiračných a chrípkových vírusov. Viac tu : https://www.zdravieprevsetkych.sk/p/dracia-krv-sangre-de-drago-50ml Dnes začínam úžívať vnútorne, napíšem o mesiac, aké sú efekty, ale na vonkajšie použitie odskúšané a funguje skvele.

Na vacsine net obchodoclv venujucich sa predaju doplnkov vizivy, najdes v pod-kategoriach to co ti treba... Skus specifikovat o co konkretne ti ide.


Na klbi Animal Flex od firmy UNIVERSAL
-podla mna najlepsia vec na trhu co existuje, ja osobne na tom idem uz skoro 15 rokov a kazdemu co som to odporucil na tom ide doteraz.


Na testak chod kombinaciu ZMA+ D-asparagovu kyselinu + Tribulus (aspon 3g) + Peruansku Macu (koren si prestriedavaj - cierny/cerveny/zlty)


Na celkovu imunitu ti postaci zaklad nejaky multak a C-cko kludne 500mg denne


Na znizenie stresu a celkovo lepsiwho driv-u, chod na Adaptogeny (konkretne Rhodiolu Roseu)


Na spanok daj dalsi adaptogen - Ashwaghandu + 5g glutaminu


Na prinavratenie si zakladnych funkcii tela davaj 5mg DHEa (neviem kolko mas rokov takze tu az tak nad 35 hore)


Ak ti ide o nieco specificke pripadne treba dovysvetlit tak pis


Na vacsine net obchodoclv venujucich sa predaju doplnkov vizivy, najdes v pod-kategoriach to co ti treba... Skus specifikovat o co konkretne ti ide. Na klbi Animal Flex od firmy UNIVERSAL -podla mna najlepsia vec na trhu co existuje, ja osobne na tom idem uz skoro 15 rokov a kazdemu co som to odporucil na tom ide doteraz. Na testak chod kombinaciu ZMA+ D-asparagovu kyselinu + Tribulus (aspon 3g) + Peruansku Macu (koren si prestriedavaj - cierny/cerveny/zlty) Na celkovu imunitu ti postaci zaklad nejaky multak a C-cko kludne 500mg denne Na znizenie stresu a celkovo lepsiwho driv-u, chod na Adaptogeny (konkretne Rhodiolu Roseu) Na spanok daj dalsi adaptogen - Ashwaghandu + 5g glutaminu Na prinavratenie si zakladnych funkcii tela davaj 5mg DHEa (neviem kolko mas rokov takze tu az tak nad 35 hore) Ak ti ide o nieco specificke pripadne treba dovysvetlit tak pis

Skus specifikovat o co konkretne ti ide.

Od dětství mám problém z odvápňováním kloubů a taky posílit celkové imunitu. Je mi 47. Dík.


[quote="pid:21358, uid:66"]Skus specifikovat o co konkretne ti ide.[/quote] Od dětství mám problém z odvápňováním kloubů a taky posílit celkové imunitu. Je mi 47. Dík.
Upravené 23. 6. 2021 o 13:26

posílit celkové imunitu
Mal som podobny problem. Riesenie bolo dost jednoduche - zacat jest ovocie a zacat sa hybat. Takze kazdy druhy alebo kazdy den k jedlu jedno jablko (alebo ine ovocie v podobnej davke) a k tomu kazdy den rano 30 drepov a vecer 60 klikov. Ovocie startuje fermentacny proces v traviacom trakte a pomocou neho si vie organizmus "vyrobit" dost vela latok co potrebuje imunita. Cvicenie tiez velmi dobre startuje imunitu. Ako vysledok som nebol chory uz asi 7 rokov (dokonca ani ziadne "standardne" jesenne chripky a prechladnutia, ziadne nadchy atd). A to pred 10 rokmi som bral injekcie "na posilnenie imunity" - tak sa vyznaju doktori do tela cloveka, na vsetko predpisu injekciu, pricom problem je uplne inde a je potrebne ho riesit uplne inak.


[quote="pid:21364, uid:216"]posílit celkové imunitu[/quote]Mal som podobny problem. Riesenie bolo dost jednoduche - zacat jest ovocie a zacat sa hybat. Takze kazdy druhy alebo kazdy den k jedlu jedno jablko (alebo ine ovocie v podobnej davke) a k tomu kazdy den rano 30 drepov a vecer 60 klikov. Ovocie startuje fermentacny proces v traviacom trakte a pomocou neho si vie organizmus "vyrobit" dost vela latok co potrebuje imunita. Cvicenie tiez velmi dobre startuje imunitu. Ako vysledok som nebol chory uz asi 7 rokov (dokonca ani ziadne "standardne" jesenne chripky a prechladnutia, ziadne nadchy atd). A to pred 10 rokmi som bral injekcie "na posilnenie imunity" - tak sa vyznaju doktori do tela cloveka, na vsetko predpisu injekciu, pricom problem je uplne inde a je potrebne ho riesit uplne inak.

zacat sa hybat

Mám na rukou klouby i karpaly zdevastované po 20 letech dřiny s dřevem a na kyčle 7 operaci po úrazu z dětství, takže pohybu cosi bylo. Jezdím na kole a pravidelně jsem chodil na bazén. Jen teď s Covid divadlem je to horší.


[quote="pid:21366, uid:106"]zacat sa hybat[/quote] Mám na rukou klouby i karpaly zdevastované po 20 letech dřiny s dřevem a na kyčle 7 operaci po úrazu z dětství, takže pohybu cosi bylo. Jezdím na kole a pravidelně jsem chodil na bazén. Jen teď s Covid divadlem je to horší.

Otec bol na tom podobne, celý život manuálne tvrdo drel. Najprv mu pomohla bezlepková strava a neskôr pridal i 15 - 20 dňovú hladovku. (nepýtajte sa ma ako to vydržal). Dosť problémov podľa doktorov "nevyliečiteľných" mu zmizlo.


Otec bol na tom podobne, celý život manuálne tvrdo drel. Najprv mu pomohla bezlepková strava a neskôr pridal i 15 - 20 dňovú hladovku. (nepýtajte sa ma ako to vydržal). Dosť problémov podľa doktorov "nevyliečiteľných" mu zmizlo.

Inak Pôst mozem odporučiť aj ja… zatiaľ iba sedemdňový, ale nemal som žiadnu chorobu len som skúšal… teraz si dávam post z času na čas pár dňový… väčšinou 4 dňový… inak keď niečo na mna lezie, tak isto post a takto sa liečim už viac rokov(vždy robím niečo zle, keď ochoriem) a nepotrebujem jesť žiadne lieky… tak isto aj tzv. Corona v decembri na pôste 4 dni a potom ako rybycka


každému odporúčam


Ps: veľa info je na pust.cz


Inak Pôst mozem odporučiť aj ja… zatiaľ iba sedemdňový, ale nemal som žiadnu chorobu len som skúšal… teraz si dávam post z času na čas pár dňový… väčšinou 4 dňový… inak keď niečo na mna lezie, tak isto post a takto sa liečim už viac rokov(vždy robím niečo zle, keď ochoriem) a nepotrebujem jesť žiadne lieky… tak isto aj tzv. Corona v decembri na pôste 4 dni a potom ako rybycka každému odporúčam Ps: veľa info je na pust.cz

mám problém z odvápňováním kloubů

Strava (primárne), ktorá vyvoláva potrebu nadmernej tvorby tráviacich kyselín, je v dlhodobom horizonte hlavnou príčinou odvápňovania kostí, lebo telo sa snaží dostať pH naspäť do rovnováhy. A keďže kyslé sa neutralizuje zásaditým, tak výber zdrojov "hasiaceho vápna" padá tam, kde ho je najviac.
Ako príklad p-otraviny, ktorá pomaly ale isto likviduje zásoby vápnika v tele, uvediem pravidelné pitie kávy.


[quote="pid:21364, uid:216"]mám problém z odvápňováním kloubů[/quote] Strava (primárne), ktorá vyvoláva potrebu nadmernej tvorby tráviacich kyselín, je v dlhodobom horizonte hlavnou príčinou odvápňovania kostí, lebo telo sa snaží dostať pH naspäť do rovnováhy. A keďže kyslé sa neutralizuje zásaditým, tak výber zdrojov "hasiaceho vápna" padá tam, kde ho je najviac. Ako príklad p-otraviny, ktorá pomaly ale isto likviduje zásoby vápnika v tele, uvediem pravidelné pitie kávy.

Ps: veľa info je na pust.cz


vďaka kolega, dobrá stránka !


[quote="pid:21465, uid:301"]Ps: veľa info je na pust.cz[/quote] vďaka kolega, dobrá stránka !

Ja by som odporucil vsetkym hladacom najlepsich vitaminov urcite prestat fajcit a chlastat, to za prve. Obmedzit udeniny, to za druhe. Obmedzit sladene napoje a celkovo rafinovany cukor,aspartam(zuvacky,light napoje..) a podobne smakocinky, to za tretie. Obmedzit bielu muku a mnozstvo pouzivaneho oleja, to za stvrte. Potom si pozriet v ktorych plodoch a rastlinach je najviac prirodzenych vitaminov.
Napr. C-cko je najviac obsiahnute v surovych sipkach, draslik v banane atd atp...komu co chyba. Ale z "tabletiek" mozem doporucit tiez firmu energy. Mamina si od nich vzdy dava pilule ked uz je chora a za 2-3 dni ju to vzdy postavi na nohy.
Ps: @vegarian nic v zlom ale Ph cloveka je tak citlive ze ak by sa co i len trochu menilo/zmenilo tak v mnohych pripadoch by to viedlo ak nie k okamzitej smrti tak v kratkej dobe urcite. Napr. Ph krvi je vzdy zasadite a Ph zaludka vzdy kysle. Takze s prekyslenim a podobnymi nepravdami opatrne. Ved si len pozrite ake maju Ph telesne tekutiny..zlc,krv,zaludocne stavy,creva,moc,sliny a pochopite ze debaty o prekysleni su to iste ako debaty o plochej Zemi.
To iste s nastartovanim metabolizmu..."nozik vo vrecku sa mi otvara". smile

Ja by som odporucil vsetkym hladacom najlepsich vitaminov urcite prestat fajcit a chlastat, to za prve. Obmedzit udeniny, to za druhe. Obmedzit sladene napoje a celkovo rafinovany cukor,aspartam(zuvacky,light napoje..) a podobne smakocinky, to za tretie. Obmedzit bielu muku a mnozstvo pouzivaneho oleja, to za stvrte. Potom si pozriet v ktorych plodoch a rastlinach je najviac prirodzenych vitaminov. Napr. C-cko je najviac obsiahnute v surovych sipkach, draslik v banane atd atp...komu co chyba. Ale z "tabletiek" mozem doporucit tiez firmu energy. Mamina si od nich vzdy dava pilule ked uz je chora a za 2-3 dni ju to vzdy postavi na nohy. Ps: @vegarian nic v zlom ale Ph cloveka je tak citlive ze ak by sa co i len trochu menilo/zmenilo tak v mnohych pripadoch by to viedlo ak nie k okamzitej smrti tak v kratkej dobe urcite. Napr. Ph krvi je vzdy zasadite a Ph zaludka vzdy kysle. Takze s prekyslenim a podobnymi nepravdami opatrne. Ved si len pozrite ake maju Ph telesne tekutiny..zlc,krv,zaludocne stavy,creva,moc,sliny a pochopite ze debaty o prekysleni su to iste ako debaty o plochej Zemi. To iste s nastartovanim metabolizmu..."nozik vo vrecku sa mi otvara". :D

Ph cloveka je tak citlive ze ak by sa co i len trochu menilo/zmenilo tak v mnohych pripadoch by to viedlo ak nie k okamzitej smrti tak v kratkej dobe urcite.

@jelenovipivonelej Myslel som to v kontexte tráviaceho traktu, kedy vybudením potreby väčšej koncentrácie tráviacich kyselín na spracovanie obsahu žalúdka vznikajú okrajové ložiská nerovnováhy Ph. Jedným z dôsledkov môže byť napr. reflux, ktorý sa mi osobne zmenou filozofie stravovania podarilo "vyliečiť".

[quote="pid:23243, uid:248"]Ph cloveka je tak citlive ze ak by sa co i len trochu menilo/zmenilo tak v mnohych pripadoch by to viedlo ak nie k okamzitej smrti tak v kratkej dobe urcite.[/quote] @jelenovipivonelej Myslel som to v kontexte tráviaceho traktu, kedy vybudením potreby väčšej koncentrácie tráviacich kyselín na spracovanie obsahu žalúdka vznikajú okrajové ložiská nerovnováhy Ph. Jedným z dôsledkov môže byť napr. reflux, ktorý sa mi osobne zmenou filozofie stravovania podarilo "vyliečiť".

tak jedna vec je pH krvi, kde samozrejme telo urobi vsetko, aby udrzalo rovnovahu (trebars aj tym odvapnenim kosti) a druha vec je povedzme pH mocu, kde staci pouzit lakmusovy papierik po tyzdni tazkeho masoveho jedla, namerias to, je to viditelne


tak jedna vec je pH krvi, kde samozrejme telo urobi vsetko, aby udrzalo rovnovahu (trebars aj tym odvapnenim kosti) a druha vec je povedzme pH mocu, kde staci pouzit lakmusovy papierik po tyzdni tazkeho masoveho jedla, namerias to, je to viditelne

amerias to, je to viditelne

samozrejme že to nameriaš ak sa Ph moču pohybuje v rozmedzí 5-6,5. Hovorím, Ph telesných tekutín majú svoje rozpätie v ktorom sa udržujú. Zhodneme sa asi že Ph krvi (7,34-7,45) je o "trošku dôležitejšie ako Ph moču. Preto sú tam aj tie rozdielne škály. Moč ako výstupný produkt z tela má rozpätie 1,5 a krv 0,11 (to je sakra rozdiel).


[quote="pid:37478, uid:187"]amerias to, je to viditelne[/quote] samozrejme že to nameriaš ak sa Ph moču pohybuje v rozmedzí 5-6,5. Hovorím, Ph telesných tekutín majú svoje rozpätie v ktorom sa udržujú. Zhodneme sa asi že Ph krvi (7,34-7,45) je o "trošku dôležitejšie ako Ph moču. Preto sú tam aj tie rozdielne škály. Moč ako výstupný produkt z tela má rozpätie 1,5 a krv 0,11 (to je sakra rozdiel).

no ved prave, na krvi to nema ani zmysel riesit, pretoze tam ti to vyjde v podstate bez zmeny, ale na moci mozes vidiet, ze teraz by to chcelo trochu odkysllovacej kury, tak som to myslela


no ved prave, na krvi to nema ani zmysel riesit, pretoze tam ti to vyjde v podstate bez zmeny, ale na moci mozes vidiet, ze teraz by to chcelo trochu odkysllovacej kury, tak som to myslela

Epsomska sol - ucinny a lacny zdroj magnezia


Odporucam dobry a lacny zdroj magnezia - Epsomsku sol. Da sa bezne kupit v drogerii, lekarnach. Ja pouzivam z DM je v potravinarskej kvalite a stoji cca 3 Eura za kilogram. Chemicky je to heptahydrat siranu horecnateho MgSO4 x 7H2O. Vyborne sa rozpusta vo vode, ma jemne horkastu chut oproti inym horecnatym zluceninam (od toho aj nazov prvku horcik - jeho zluceniny chutia horko). Pouzivam ho vnutorne uz asi rok. Nastup ucinkov je rychly, dobre sa vstrebava. Tato zlucenina vyborne disociuje na volne Mg2+ iony, ktore sa lahko vstrebavaju. Samozrejme sa da pouzit aj z vonku do kupela, na obklady bolavych miest ci v domacej kozmetike.
Davkovanie: v jednom grame tejto soli je 100 mg horcika (10 %). Denna davka horcika je 350 mg comu odpoveda 3.5 gramu Epsomskej soli. Odporucam rozdelit na dve davky rano a vecer. Rano pomaha rozbehnut organizmus, vecer pred spanim to odburava stres a zlepsuje spanok. Vyssie denne davky mozu mat prehanajuci ucinok, co sa da v pripade potreby aj vyuzit na zmakcenie stolice alebo ako prehanadlo (Saratica tiez obsahuje Ep. sol).
Jedno kilogramove balenie vam vystaci na 285 dni. Naklady su jeden cent na den. Da sa skladovat dlhodobo, kludne si kupte aj do zasoby.
O dalsich blahodarnych ucinkoch sa urcite docitate na internete.


Epsomska sol - ucinny a lacny zdroj magnezia ============================================ Odporucam dobry a lacny zdroj magnezia - Epsomsku sol. Da sa bezne kupit v drogerii, lekarnach. Ja pouzivam z DM je v potravinarskej kvalite a stoji cca 3 Eura za kilogram. Chemicky je to heptahydrat siranu horecnateho MgSO4 x 7H2O. Vyborne sa rozpusta vo vode, ma jemne horkastu chut oproti inym horecnatym zluceninam (od toho aj nazov prvku horcik - jeho zluceniny chutia horko). Pouzivam ho vnutorne uz asi rok. Nastup ucinkov je rychly, dobre sa vstrebava. Tato zlucenina vyborne disociuje na volne Mg2+ iony, ktore sa lahko vstrebavaju. Samozrejme sa da pouzit aj z vonku do kupela, na obklady bolavych miest ci v domacej kozmetike. Davkovanie: v jednom grame tejto soli je 100 mg horcika (10 %). Denna davka horcika je 350 mg comu odpoveda 3.5 gramu Epsomskej soli. Odporucam rozdelit na dve davky rano a vecer. Rano pomaha rozbehnut organizmus, vecer pred spanim to odburava stres a zlepsuje spanok. Vyssie denne davky mozu mat prehanajuci ucinok, co sa da v pripade potreby aj vyuzit na zmakcenie stolice alebo ako prehanadlo (Saratica tiez obsahuje Ep. sol). Jedno kilogramove balenie vam vystaci na 285 dni. Naklady su jeden cent na den. Da sa skladovat dlhodobo, kludne si kupte aj do zasoby. O dalsich blahodarnych ucinkoch sa urcite docitate na internete.
2.29k
21
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept