Zahraničná politika
Merkelová povedala Putinovi, že je vďačná za „ruku zmierenia“ po zločinoch nacistov

Merkelová povedala Putinovi, že je vďačná za „ruku zmierenia“ po zločinoch nacistov


Nemecká kancelárka tiež vyjadrila pocity empatie pre „nespočetné ťažkosti a utrpenie, ktoré priniesla vojna rozpútaná nacistickým režimom“.


Nemecká kancelárka Angela Merkelová v utorok telefonovala s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pri príležitosti 80. výročia nacistického nemeckého útoku na Sovietsky zväz. Uviedol to oficiálny zástupca kabinetu ministrov Nemecka Steffen Seibert.


"Kancelárka zdôraznila, že milióny rodín cítia utrpenie spôsobené zločinmi spáchanými Nemcami v Rusku, ako aj na Ukrajine, v Bielorusku a ďalších bývalých sovietskych republikách. Kancelár je hlboko vďačný za to, že toľko občanov týchto krajín rozšírilo ruka zmierenia [Nemecko], “uviedol Seibert vo vyhlásení.


Podľa tlačovej služby Kremľa došlo k telefonickému rozhovoru medzi vodcami oboch krajín z iniciatívy nemeckej strany. Tlačová služba ruského prezidenta poznamenáva, že Merkelová „vyjadrila pocity empatie v súvislosti s nespočetnými ťažkosťami a utrpením, ktoré priniesla vojna rozpútaná nacistickým režimom“.


Začiatkom utorka zverejnil web v Kremli a nemecká internetová publikácia Zeit Online článok Putina „Otvorený napriek minulosti“, ktorý sa časovo zhoduje s aktuálnym pamätným dátumom. Ruský vodca v ňom predovšetkým poznamenal, že Ruská federácia znamená obnovenie komplexného partnerstva s Európou. Upozornil tiež na skutočnosť, že celá povojnová história kontinentu potvrdzuje, že prosperita a bezpečnosť sú možné iba prostredníctvom spoločného úsilia všetkých krajín vrátane Ruska.


Vo štvrtok bude text uverejnený v týždenníku Die Zeit. Tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov pri odpovedi na otázku, prečo bude Putinov článok publikovaný v nemčine, predtým vysvetlil, že v texte sa prezident obracia na Európanov. Poukázal tiež na to, že tento text je pre Nemecko dôležitý.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11719229


Merkelová povedala Putinovi, že je vďačná za „ruku zmierenia“ po zločinoch nacistov Nemecká kancelárka tiež vyjadrila pocity empatie pre „nespočetné ťažkosti a utrpenie, ktoré priniesla vojna rozpútaná nacistickým režimom“. Nemecká kancelárka Angela Merkelová v utorok telefonovala s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pri príležitosti 80. výročia nacistického nemeckého útoku na Sovietsky zväz. Uviedol to oficiálny zástupca kabinetu ministrov Nemecka Steffen Seibert. "Kancelárka zdôraznila, že milióny rodín cítia utrpenie spôsobené zločinmi spáchanými Nemcami v Rusku, ako aj na Ukrajine, v Bielorusku a ďalších bývalých sovietskych republikách. Kancelár je hlboko vďačný za to, že toľko občanov týchto krajín rozšírilo ruka zmierenia [Nemecko], “uviedol Seibert vo vyhlásení. Podľa tlačovej služby Kremľa došlo k telefonickému rozhovoru medzi vodcami oboch krajín z iniciatívy nemeckej strany. Tlačová služba ruského prezidenta poznamenáva, že Merkelová „vyjadrila pocity empatie v súvislosti s nespočetnými ťažkosťami a utrpením, ktoré priniesla vojna rozpútaná nacistickým režimom“. Začiatkom utorka zverejnil web v Kremli a nemecká internetová publikácia Zeit Online článok Putina „Otvorený napriek minulosti“, ktorý sa časovo zhoduje s aktuálnym pamätným dátumom. Ruský vodca v ňom predovšetkým poznamenal, že Ruská federácia znamená obnovenie komplexného partnerstva s Európou. Upozornil tiež na skutočnosť, že celá povojnová história kontinentu potvrdzuje, že prosperita a bezpečnosť sú možné iba prostredníctvom spoločného úsilia všetkých krajín vrátane Ruska. Vo štvrtok bude text uverejnený v týždenníku Die Zeit. Tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov pri odpovedi na otázku, prečo bude Putinov článok publikovaný v nemčine, predtým vysvetlil, že v texte sa prezident obracia na Európanov. Poukázal tiež na to, že tento text je pre Nemecko dôležitý. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11719229

Merkelová je mistrem vyvažovací politiky. Většinu kritických chvil a období vysedí a vymlčí. Tohle je ale dost zásadní iniciativní krok . Vzhledem k tomu, že odchází, může si ho dovolit.


Merkelová je mistrem vyvažovací politiky. Většinu kritických chvil a období vysedí a vymlčí. Tohle je ale dost zásadní iniciativní krok . Vzhledem k tomu, že odchází, může si ho dovolit.

Tohle je ale dost zásadní iniciativní krok . Vzhledem k tomu, že odchází, může si ho dovolit.

Dost jasný signál všem podpindosům - špičkám EU. Po Ženevě si to už nejen může dovolit, skoro bych řekl musí si to dovolit. Německo Rusko prostě potřebuje.


[quote="pid:21250, uid:57"]Tohle je ale dost zásadní iniciativní krok . Vzhledem k tomu, že odchází, může si ho dovolit.[/quote] Dost jasný signál všem podpindosům - špičkám EU. Po Ženevě si to už nejen může dovolit, skoro bych řekl musí si to dovolit. Německo Rusko prostě potřebuje.
432
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept