Zahraničná politika
Putin uviedol, že USA v roku 2014 uskutočnili na Ukrajine ozbrojený prevrat

Putin uviedol, že USA v roku 2014 uskutočnili na Ukrajine ozbrojený prevrat

Štátny prevrat na Ukrajine v roku 2014, ktorý vyústil do rozdelenia krajiny a odčlenenia sa od jej štruktúry Krymu, organizovali USA a štáty Európy ju slabo podporovali. Toto poznamenal ruský prezident Vladimir Putin vo svojom článku „Buďte otvorení aj napriek minulosti“, ktorý vyšiel v utorok pri príležitosti 80. výročia začiatku Veľkej vlasteneckej vojny.


„Prečo USA zorganizovali puč, zatiaľ čo európske krajiny ho slabo podporovali, čo vyvolalo rozkol na samotnej Ukrajine a stiahnutie Krymu z jeho zloženia?“ - hovorí sa v článku ruského vodcu.


Vo všeobecnosti, keď sa Putin dotýka témy situácie na európskom kontinente po skončení studenej vojny a rozširovania NATO, poukazuje na to, že „mnoho krajín čelilo umelej voľbe - buď kolektívnemu Západu, alebo Rusku. „


„V skutočnosti to bolo ultimátum,“ zdôraznil.


Ruský prezident poznamenal, že „na príklade ukrajinskej tragédie z roku 2014“ je zrejmé, „aké dôsledky takáto agresívna politika viedla“. "Európa aktívne podporovala protiústavný ozbrojený puč na Ukrajine. Takto sa to všetko začalo. Prečo to bolo potrebné urobiť? Potom už súčasný prezident [Ukrajiny, Viktor] Janukovyč, súhlasil so všetkými požiadavkami opozície" , “Uviedol Putin.


https://tass.ru/politika/11713701


**Putin uviedol, že USA v roku 2014 uskutočnili na Ukrajine ozbrojený prevrat ** Štátny prevrat na Ukrajine v roku 2014, ktorý vyústil do rozdelenia krajiny a odčlenenia sa od jej štruktúry Krymu, organizovali USA a štáty Európy ju slabo podporovali. Toto poznamenal ruský prezident Vladimir Putin vo svojom článku „Buďte otvorení aj napriek minulosti“, ktorý vyšiel v utorok pri príležitosti 80. výročia začiatku Veľkej vlasteneckej vojny. „Prečo USA zorganizovali puč, zatiaľ čo európske krajiny ho slabo podporovali, čo vyvolalo rozkol na samotnej Ukrajine a stiahnutie Krymu z jeho zloženia?“ - hovorí sa v článku ruského vodcu. Vo všeobecnosti, keď sa Putin dotýka témy situácie na európskom kontinente po skončení studenej vojny a rozširovania NATO, poukazuje na to, že „mnoho krajín čelilo umelej voľbe - buď kolektívnemu Západu, alebo Rusku. „ „V skutočnosti to bolo ultimátum,“ zdôraznil. Ruský prezident poznamenal, že „na príklade ukrajinskej tragédie z roku 2014“ je zrejmé, „aké dôsledky takáto agresívna politika viedla“. "Európa aktívne podporovala protiústavný ozbrojený puč na Ukrajine. Takto sa to všetko začalo. Prečo to bolo potrebné urobiť? Potom už súčasný prezident [Ukrajiny, Viktor] Janukovyč, súhlasil so všetkými požiadavkami opozície" , “Uviedol Putin. https://tass.ru/politika/11713701
Upravené 22. 6. 2021 o 10:18

Jediný státník, který hovoří přímo a nazývá věci správnými termíny, jaký rozdíl proti zumpe zvané EU...


Jediný státník, který hovoří přímo a nazývá věci správnými termíny, jaký rozdíl proti zumpe zvané EU...
404
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept