História
Dnes je uplynulo 400 let od popravy 27 českých pánů na Staroměstském náměstí (21.6.1621)

Přiznám se hned na začátku, že tuto událost dění po Bílé Hoře nemám nijak podrobně nastudovanou, ale zaujalo mě, že tu nastalo až takové velké ticho po pěšině ohledně jednoho z nejvýznamnějích milníků v našich dějinách.


Násilná katolizace, mnoho zlého a mezi tím se k moci a majetkům u nás dostávají i naši dodnes dobře známí Schwarzenbergové nebo Lichtensteinové...


Budu velice rád, když přidáte více faktologie, ale chtěl jsem se zaměřit trošku na matriční hledisko události.


Kapitulace a dekapitace...


Myslím, že ještě na staré Vodě jsme rozebírali, že smrt stětím hlavy se velice liší od "obyčejného" oběšení, jelikož, pokud se nepletu, přerušuje se tak spojení s budoucími potomky, a neřekl bych, že ne nutně jen pokrevními.


Pokud se opět vrátím k filmu Highlander, i tam stětí hlavy hrálo hlavní roli.
Zajímavá je pak s výročím 400 let od popravy na Staroměstském náměstí i smrt Petra Kellnera, jednoho z významných "českých pánů" dnešní doby.


Nu, uběhlo 400 let a svým způsobem se mnohé opakuje...
Cožpak Operace Covid, násilně "dobrovolné" očkování a genocida národa není velice podobná?
Opět se nás snaží uvrhnout, jak si pamatuji z učebnice ZŠ nadpis, do "Doby temna".


Obstojíme tentokrát?


Přiznám se hned na začátku, že tuto událost dění po Bílé Hoře nemám nijak podrobně nastudovanou, ale zaujalo mě, že tu nastalo až takové velké ticho po pěšině ohledně jednoho z nejvýznamnějích milníků v našich dějinách. Násilná katolizace, mnoho zlého a mezi tím se k moci a majetkům u nás dostávají i naši dodnes dobře známí Schwarzenbergové nebo Lichtensteinové... Budu velice rád, když přidáte více faktologie, ale chtěl jsem se zaměřit trošku na matriční hledisko události. Kapitulace a dekapitace... Myslím, že ještě na staré Vodě jsme rozebírali, že smrt stětím hlavy se velice liší od "obyčejného" oběšení, jelikož, pokud se nepletu, přerušuje se tak spojení s budoucími potomky, a neřekl bych, že ne nutně jen pokrevními. Pokud se opět vrátím k filmu Highlander, i tam stětí hlavy hrálo hlavní roli. Zajímavá je pak s výročím 400 let od popravy na Staroměstském náměstí i smrt Petra Kellnera, jednoho z významných "českých pánů" dnešní doby. Nu, uběhlo 400 let a svým způsobem se mnohé opakuje... Cožpak Operace Covid, násilně "dobrovolné" očkování a genocida národa není velice podobná? Opět se nás snaží uvrhnout, jak si pamatuji z učebnice ZŠ nadpis, do "Doby temna". Obstojíme tentokrát?
Upravené 21. 6. 2021 o 22:59

ale chtěl jsem se zaměřit trošku na matriční hledisko události

Na základě zvážení mnoha atributů celé této “operace” je možné počítat s tím, že se jednalo o černomagický rituál.
Mimo jiné, samotné stínání se konalo na den Letního slunovratu.


Ostatně k napadení SSSR došlo 22.6.1941. Což vypadá jako jakási “syntéza” symboliky “22” a rovněž Letního slunovratu, který se v roce 1941 konal 21.06.1941 - 21:34h.
Ovšem “O chystaném útoku byli sice sověti zpraveni díky německému přeběhlíkovi Alfredu Liskowovi, který 21. června 1941 okolo 21. hodiny překročil u řeky Západní Bug hranici...”.
Samotný útok: “O 3:15 (5:15 moskevského času) jako první začala německá dělostřelecká příprava...”.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Barbarossa


[quote="pid:21118, uid:181"]ale chtěl jsem se zaměřit trošku na matriční hledisko události[/quote] Na základě zvážení mnoha atributů celé této “operace” je možné počítat s tím, že se jednalo o černomagický rituál. Mimo jiné, samotné stínání se konalo na den Letního slunovratu. Ostatně k napadení SSSR došlo 22.6.1941. Což vypadá jako jakási “syntéza” symboliky “22” a rovněž Letního slunovratu, který se v roce 1941 konal 21.06.1941 - 21:34h. Ovšem “O chystaném útoku byli sice sověti zpraveni díky německému přeběhlíkovi Alfredu Liskowovi, který 21. června 1941 okolo 21. hodiny překročil u řeky Západní Bug hranici...”. Samotný útok: “O 3:15 (5:15 moskevského času) jako první začala německá dělostřelecká příprava...”. https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Barbarossa

ale zaujalo mě, že tu nastalo až takové velké ticho po pěšině

Politicky ano, ale v médiích se něco mihlo.
Vygugli si řetězce “poprava ceskych panu” a “poprav 27”.
Ovšem na to, že to bylo výročí 400 let a musel jsem to guglit, abych k tomu našel aktuální článek, tak to lze označit i za mediální ticho.


Nezklamali bakalojugend (kdo nemá silnější žaludek, ať dál nepokračuje)
“Poprava 27 pánů nebyla likvidací elity. Krutost se císaři vyplatila, říká historička”
21.6.2021
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/poprava-27-panu-nebyla-likvidaci-elity-krutost-se-cisari-vyp/r~0cf1ed0ecdaf11eb966d0cc47ab5f122/


[quote="pid:21118, uid:181"]ale zaujalo mě, že tu nastalo až takové velké ticho po pěšině[/quote] Politicky ano, ale v médiích se něco mihlo. Vygugli si řetězce “poprava ceskych panu” a “poprav 27”. Ovšem na to, že to bylo výročí 400 let a musel jsem to guglit, abych k tomu našel **aktuální** článek, tak to lze označit i za mediální ticho. Nezklamali bakalojugend (kdo nemá silnější žaludek, ať dál nepokračuje) “Poprava 27 pánů nebyla likvidací elity. Krutost se císaři vyplatila, říká historička” 21.6.2021 https://zpravy.aktualne.cz/domaci/poprava-27-panu-nebyla-likvidaci-elity-krutost-se-cisari-vyp/r~0cf1ed0ecdaf11eb966d0cc47ab5f122/

@JS22

Ticho jsem tedy nezaznamenala. Každý den byl minimálně jeden článek na toto téma. Dokonce se dělala rekonstrukce této události. Naopak jsem přemýšlela, proč o tom tolik píší...


https://www.idnes.cz/premium/clanky/serial-bila-hora-myty-a-fakta.K996043


https://www.idnes.cz/wiki/obecne/bila-hora.K5026501


@Počtář Nevíte, zda se rekonstrukce koná každý rok nebo jen letos?

@JS22 Ticho jsem tedy nezaznamenala. Každý den byl minimálně jeden článek na toto téma. Dokonce se dělala rekonstrukce této události. Naopak jsem přemýšlela, proč o tom tolik píší... https://www.idnes.cz/premium/clanky/serial-bila-hora-myty-a-fakta.K996043 https://www.idnes.cz/wiki/obecne/bila-hora.K5026501 @Počtář Nevíte, zda se rekonstrukce koná každý rok nebo jen letos?
Upravené 22. 6. 2021 o 08:57

Bílá hora – 8.11.1620. Den smutku – 21.6.1621. Poprava české státnosti


https://www.ireporter.cz/2021/06/12/bila-hora-8-11-1620-den-smutku-21-6-1621-poprava-ceske-statnosti/


"Od vítězství Švédů si většina národa slibovala návrat poměrů před potlačeným povstáním, návrat konfiskovaného majetku české šlechty, návrat exulantů nekatolické víry z vyhnanství. I J. A. Komenský choval tuto naději. Znovupostavení sloupu nemá s patriotismem nic společného. Naopak. Je projevem hrubé necitlivosti k dějinám a znovu pokořujícím symbolem českého národního ponížení. Kam až se máme vrátit po převratu 1989? Opravdu až k Bílé hoře? Tam nás vedou někteří držitelé vlivných úřadů a funkcí?"


Bílá hora – 8.11.1620. Den smutku – 21.6.1621. Poprava české státnosti https://www.ireporter.cz/2021/06/12/bila-hora-8-11-1620-den-smutku-21-6-1621-poprava-ceske-statnosti/ "Od vítězství Švédů si většina národa slibovala návrat poměrů před potlačeným povstáním, návrat konfiskovaného majetku české šlechty, návrat exulantů nekatolické víry z vyhnanství. I J. A. Komenský choval tuto naději. Znovupostavení sloupu nemá s patriotismem nic společného. Naopak. Je projevem hrubé necitlivosti k dějinám a znovu pokořujícím symbolem českého národního ponížení. Kam až se máme vrátit po převratu 1989? Opravdu až k Bílé hoře? Tam nás vedou někteří držitelé vlivných úřadů a funkcí?"
Upravené 22. 6. 2021 o 09:16

Karel z Lichtenštejna byl vrchním sudím pobělohorského tribunálu. On schvaloval způsob provedení popravy. Nebyla to pouhá dekapitace: Ján Jesenský . Byl to odporný rituál, který měl národu říci: "Ztratili jste definitivně hlavu, která vás řídila. Jste odsouzeni sloužit ...". Myslím, že Lichtenštejnové konvertovali k protestantství dlouho před Bílou horou. Po ní zázračně zbohatli - asi se Habsburk odvděčil věrným.


Karel z Lichtenštejna byl vrchním sudím pobělohorského tribunálu. On schvaloval způsob provedení popravy. Nebyla to pouhá dekapitace: [Ján Jesenský](https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Jesensk%C3%BD) . Byl to odporný rituál, který měl národu říci: "Ztratili jste definitivně hlavu, která vás řídila. Jste odsouzeni sloužit ...". Myslím, že Lichtenštejnové konvertovali k protestantství dlouho před Bílou horou. Po ní zázračně zbohatli - asi se Habsburk odvděčil věrným.

Nezklamali bakalojugend (kdo nemá silnější žaludek, ať dál nepokračuje)


Přirovnání k Járovi Cimrmanovi a už mám dost.


Psal jsem to asi už i na staré Vodě, ale zajděte si někdy na Hrad a do Katedrály Svatého Víta s výkladem.
Jen pro otrlé a klidné povahy.


Pokud se opět vrátím k filmu Highlander, i tam stětí hlavy hrálo hlavní roli.


Z článku, který Počtář poslal: "Pokud jde o stínání hlavy, tak odsouzenec klečel se vzpřímenou hlavou, kat ho sťal většinou zezadu mečem. "

Bílá hora – 8.11.1620. Den smutku – 21.6.1621. Poprava české státnosti


https://www.ireporter.cz/2021/06/12/bila-hora-8-11-1620-den-smutku-21-6-1621-poprava-ceske-statnosti/


"Konfiskační komise, vedená Lichtenštejnem, zabavovala majetek nespolehlivé domácí šlechty a obdarovávala jím hejna cizinců a dobrodruhů. "


A ti šmejdi ještě mají takovou drzost, abychom jim vrátili to, co nám předtím ukradli!
Karel Lichtenstein předsedou popravčího soudu...


"Když se lid večer vracel z manifestace, zastavil se na Staroměstském náměstí a povzbuzen dalšími projevy, skácel Mariánský sloup, který se tu týčil jako symbolický pozůstatek právě povaleného režimu. Pomník, dílo sochaře J.J.Bendla ( 1620-1680), byl vztyčen r.1650 z vůle panovníka Ferdinanda III. na počest vítězství katolické ligy nad českou reformací a českým stavovským státem. "


Kdybyste chtěli vidět zrůdu, která vytvořila z trosek starého, nový Mariánský sloup, tak je zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_V%C3%A1%C5%88a
Co by si zasloužil, psát radši nebudu.


Další z jeho děl:
https://vysocina.rozhlas.cz/strom-zivota-nad-obci-jamy-symbolizuje-viru-v-budoucnost-i-podekovani-za-vznik-8163923
Což mi připomíná miniaturu Božského stromu z Naruta, někdo tu psal o něčem hodně podobném z jiného zdroje, ale teď si nevzpomenu.
Každopádně, Božský strom, měl za úkol vysát "čakru", jinými slovy energeticky vycucnout lidi, kteří byli lapeni v kokonech, visících z větší stromu. Kokony vypadaly asi jako ten, ve kterém byl pavoučicí chycen Frodo Pytlík v Pánovi prstenů.
Zatímco byli lapeni, tak snili sladké sny, žili v alternativní realitě, přizpůsobené každému na míru tak, aby ji nechtěli ani opustit. Tento Božský strom je úzce spjat s Rudým Měsícem.
Po nějaké době snění se z lapených lidí staly jen unifikované zombie schránky k dalšímu využití, třeba i v boji.


[quote="pid:21142, uid:240"]Nezklamali bakalojugend (kdo nemá silnější žaludek, ať dál nepokračuje)[/quote] Přirovnání k Járovi Cimrmanovi a už mám dost. Psal jsem to asi už i na staré Vodě, ale zajděte si někdy na Hrad a do Katedrály Svatého Víta s výkladem. Jen pro otrlé a klidné povahy. [quote="pid:21118, uid:181"]Pokud se opět vrátím k filmu Highlander, i tam stětí hlavy hrálo hlavní roli.[/quote] Z článku, který Počtář poslal: "Pokud jde o stínání hlavy, tak odsouzenec klečel se vzpřímenou hlavou, kat ho sťal většinou zezadu mečem. " [quote="pid:21155, uid:270"]Bílá hora – 8.11.1620. Den smutku – 21.6.1621. Poprava české státnosti https://www.ireporter.cz/2021/06/12/bila-hora-8-11-1620-den-smutku-21-6-1621-poprava-ceske-statnosti/[/quote] "Konfiskační komise, vedená Lichtenštejnem, zabavovala majetek nespolehlivé domácí šlechty a obdarovávala jím hejna cizinců a dobrodruhů. " A ti šmejdi ještě mají takovou drzost, abychom jim vrátili to, co nám předtím ukradli! Karel Lichtenstein předsedou popravčího soudu... "Když se lid večer vracel z manifestace, zastavil se na Staroměstském náměstí a povzbuzen dalšími projevy, skácel Mariánský sloup, který se tu týčil jako symbolický pozůstatek právě povaleného režimu. Pomník, dílo sochaře J.J.Bendla ( 1620-1680), byl vztyčen r.1650 z vůle panovníka Ferdinanda III. na počest vítězství katolické ligy nad českou reformací a českým stavovským státem. " Kdybyste chtěli vidět zrůdu, která vytvořila z trosek starého, nový Mariánský sloup, tak je zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_V%C3%A1%C5%88a Co by si zasloužil, psát radši nebudu. Další z jeho děl: https://vysocina.rozhlas.cz/strom-zivota-nad-obci-jamy-symbolizuje-viru-v-budoucnost-i-podekovani-za-vznik-8163923 Což mi připomíná miniaturu Božského stromu z Naruta, někdo tu psal o něčem hodně podobném z jiného zdroje, ale teď si nevzpomenu. Každopádně, Božský strom, měl za úkol vysát "čakru", jinými slovy energeticky vycucnout lidi, kteří byli lapeni v kokonech, visících z větší stromu. Kokony vypadaly asi jako ten, ve kterém byl pavoučicí chycen Frodo Pytlík v Pánovi prstenů. Zatímco byli lapeni, tak snili sladké sny, žili v alternativní realitě, přizpůsobené každému na míru tak, aby ji nechtěli ani opustit. Tento Božský strom je úzce spjat s Rudým Měsícem. Po nějaké době snění se z lapených lidí staly jen unifikované zombie schránky k dalšímu využití, třeba i v boji.

z trosek starého, nový Mariánský sloup

citace z článku :
Od vítězství Švédů si většina národa slibovala návrat poměrů před potlačeným povstáním, návrat konfiskovaného majetku české šlechty, návrat exulantů nekatolické víry z vyhnanství. I J. A. Komenský choval tuto naději. Znovupostavení sloupu nemá s patriotismem nic společného. Naopak. Je projevem hrubé necitlivosti k dějinám a znovu pokořujícím symbolem českého národního ponížení. Kam až se máme vrátit po převratu 1989? Opravdu až k Bílé hoře? Tam nás vedou někteří držitelé vlivných úřadů a funkcí?


[quote="pid:21172, uid:181"]z trosek starého, nový Mariánský sloup[/quote] citace z článku : Od vítězství Švédů si většina národa slibovala návrat poměrů před potlačeným povstáním, návrat konfiskovaného majetku české šlechty, návrat exulantů nekatolické víry z vyhnanství. I J. A. Komenský choval tuto naději. Znovupostavení sloupu nemá s patriotismem nic společného. Naopak. Je projevem hrubé necitlivosti k dějinám a znovu pokořujícím symbolem českého národního ponížení. Kam až se máme vrátit po převratu 1989? Opravdu až k Bílé hoře? Tam nás vedou někteří držitelé vlivných úřadů a funkcí?

Kdybyste chtěli vidět zrůdu, která vytvořila z trosek starého, nový Mariánský sloup
Tímto jsi v mém prostoru chápání porušil základní principy nejen slušnosti. Doporučuji tedy, než se příště budeš vrtat v procesech o kterých víš úplný hovno větší obezřetnost co z té tvé huby vyleze. Nemusí to vždy skončit, jako teď...jen verbálním útokem. Každý schopnější démonek si tě rád "namaže na chleba"...beztrestně. Stejně tak jako se Petr Váňa stal možná objetí neschopnosti rozlišit primitivní procesy na pozadí repliky Mariánského sloupu.
Podobnost s kultem Artemis může být vodítkem a tak Petr Váňa a Herostrates z Efesu mají možná lecos ve své odlišnosti společné.
Kdyby Váňa provedl "rekalibraci" sloupu-sběrače subtilních polí, mohlo by se možná jednat o druh démonické zrůdnosti. Jenže na Staroměstském náměstí stojí téměř nefunkční "primitivní" replika. Doporučuji potrápit neokortex vyšší energetickou zátěží než je oblast přežvýkavce. Mohu se totiž taky mýlit.


[quote="pid:21172, uid:181"]Kdybyste chtěli vidět zrůdu, která vytvořila z trosek starého, nový Mariánský sloup[/quote]Tímto jsi v mém prostoru chápání porušil základní principy nejen slušnosti. Doporučuji tedy, než se příště budeš vrtat v procesech o kterých víš úplný hovno větší obezřetnost co z té tvé huby vyleze. Nemusí to vždy skončit, jako teď...jen verbálním útokem. Každý schopnější démonek si tě rád "namaže na chleba"...beztrestně. Stejně tak jako se Petr Váňa stal možná objetí neschopnosti rozlišit primitivní procesy na pozadí repliky Mariánského sloupu. Podobnost s kultem Artemis může být vodítkem a tak Petr Váňa a Herostrates z Efesu mají možná lecos ve své odlišnosti společné. Kdyby Váňa provedl "rekalibraci" sloupu-sběrače subtilních polí, mohlo by se možná jednat o druh démonické zrůdnosti. Jenže na Staroměstském náměstí stojí téměř nefunkční "primitivní" replika. Doporučuji potrápit neokortex vyšší energetickou zátěží než je oblast přežvýkavce. Mohu se totiž taky mýlit.

Vedi.Vini......

Upravené 22. 6. 2021 o 13:09

Tímto jsi v mém prostoru chápání porušil základní principy nejen slušnosti. Doporučuji tedy, než se příště budeš vrtat v procesech o kterých víš úplný hovno větší obezřetnost co z té tvé huby vyleze. Nemusí to vždy skončit, jako teď...jen verbálním útokem. Každý schopnější démonek si tě rád "namaže na chleba"...beztrestně. Stejně tak jako se Petr Váňa stal možná objetí neschopnosti rozlišit primitivní procesy na pozadí repliky Mariánského sloupu.
Podobnost s kultem Artemis může být vodítkem a tak Petr Váňa a Herostrates z Efesu mají možná lecos ve své odlišnosti společné.
Kdyby Váňa provedl "rekalibraci" sloupu-sběrače subtilních polí, mohlo by se možná jednat o druh démonické zrůdnosti. Jenže na Staroměstském náměstí stojí téměř nefunkční "primitivní" replika. Doporučuji potrápit neokortex vyšší energetickou zátěží než je oblast přežvýkavce. Mohu se totiž taky mýlit.


Zřejmě jsem ti šlápl na kuří oko.


Myslíš si snad, že to, co se dělo po Bílé Hoře nebyla nechutná zvěrstva? Glorifikovat takové věci by měl být trestný čin.


A k tomu, co by si zasloužil - ty snad víš, co jsem si myslel, když jsem to psal?


[quote="pid:21184, uid:190"]Tímto jsi v mém prostoru chápání porušil základní principy nejen slušnosti. Doporučuji tedy, než se příště budeš vrtat v procesech o kterých víš úplný hovno větší obezřetnost co z té tvé huby vyleze. Nemusí to vždy skončit, jako teď...jen verbálním útokem. Každý schopnější démonek si tě rád "namaže na chleba"...beztrestně. Stejně tak jako se Petr Váňa stal možná objetí neschopnosti rozlišit primitivní procesy na pozadí repliky Mariánského sloupu. Podobnost s kultem Artemis může být vodítkem a tak Petr Váňa a Herostrates z Efesu mají možná lecos ve své odlišnosti společné. Kdyby Váňa provedl "rekalibraci" sloupu-sběrače subtilních polí, mohlo by se možná jednat o druh démonické zrůdnosti. Jenže na Staroměstském náměstí stojí téměř nefunkční "primitivní" replika. Doporučuji potrápit neokortex vyšší energetickou zátěží než je oblast přežvýkavce. Mohu se totiž taky mýlit.[/quote] Zřejmě jsem ti šlápl na kuří oko. Myslíš si snad, že to, co se dělo po Bílé Hoře nebyla nechutná zvěrstva? Glorifikovat takové věci by měl být trestný čin. A k tomu, co by si zasloužil - ty snad víš, co jsem si myslel, když jsem to psal?
Upravené 22. 6. 2021 o 13:39

Myslíš si snad, že to, co se dělo po Bílé Hoře nebyla nechutná zvěrstva?
Jestli jsi nepochopil na co jsem reagoval, tak znova. Tvůrčí proces přímého zhmotňování je jedno a formování myšlenko-forem je věc druhá. Nazvat někoho zrůdou za hmotnou realizaci něčeho co vlastně nechápu, co již existuje jen ve fragmentech původního....juj. Mariánskej sloup byl procesně použit v obou protilehlých pozicích. Při jeho realizaci a při jeho řízený destrukci ožralým davem.
....tenkrát v období realizace jsem napsal "někdo chce zase oroštovat Mariánskej kult a kameníci v tom lítají jak nudle v bandě".
Glorifikovat takové věci by měl být trestný čin.
...a velký inkvizitor
ty snad víš, co jsem si myslel, když jsem to psal?
většinou píšeme a nebo verbálně plkáme, když chceme zhmotnit nějakou vlastní myšlenku. Co se ti teda formuje v hlavě netuším....maďarskej guláš??? Tímto končím poměřování velikosti vercajku a zasírání vlákna. Rád si ale přečtu něco k tématu....třeba o španělský linii Habsburků co tenkrát vzala revanš.
Zřejmě jsem ti šlápl na kuří oko.
prdlajs, ty mám už odoperovaný. Stále mě ale nadzvedávájí některý jiný formy....


[quote="pid:21192, uid:181"]Myslíš si snad, že to, co se dělo po Bílé Hoře nebyla nechutná zvěrstva? [/quote] Jestli jsi nepochopil na co jsem reagoval, tak znova. Tvůrčí proces přímého zhmotňování je jedno a formování myšlenko-forem je věc druhá. Nazvat někoho zrůdou za hmotnou realizaci něčeho co vlastně nechápu, co již existuje jen ve fragmentech původního....juj. Mariánskej sloup byl procesně použit v obou protilehlých pozicích. Při jeho realizaci a při jeho řízený destrukci ožralým davem. ....tenkrát v období realizace jsem napsal "někdo chce zase oroštovat Mariánskej kult a kameníci v tom lítají jak nudle v bandě". [quote="pid:21192, uid:181"]Glorifikovat takové věci by měl být trestný čin.[/quote] ...a velký inkvizitor [quote="pid:21192, uid:181"]ty snad víš, co jsem si myslel, když jsem to psal?[/quote]většinou píšeme a nebo verbálně plkáme, když chceme zhmotnit nějakou vlastní myšlenku. Co se ti teda formuje v hlavě netuším....maďarskej guláš??? Tímto končím poměřování velikosti vercajku a zasírání vlákna. Rád si ale přečtu něco k tématu....třeba o španělský linii Habsburků co tenkrát vzala revanš. [quote="pid:21192, uid:181"]Zřejmě jsem ti šlápl na kuří oko.[/quote] prdlajs, ty mám už odoperovaný. Stále mě ale nadzvedávájí některý jiný formy....

Vedi.Vini......

Upravené 22. 6. 2021 o 14:57

30letá válka byla pokračováním likvidace Slovanů a slovanského způsobu života hlavně na území střední Evropy.Dodnes trvající proces na mnoha úrovních,který gp nevyhraje,nedokáže měnit vesmírné zákony.Ať už máme o nás jako pokračovatelích našich slovanských předků jakékoliv mínění,mezi něž patří i pochyby,měli bychom si uvědomit,že odoláváme psychické i fyzické formě nátlaku minimálně tři tisíce let..Úctyhodný výkon..


30letá válka byla pokračováním likvidace Slovanů a slovanského způsobu života hlavně na území střední Evropy.Dodnes trvající proces na mnoha úrovních,který gp nevyhraje,nedokáže měnit vesmírné zákony.Ať už máme o nás jako pokračovatelích našich slovanských předků jakékoliv mínění,mezi něž patří i pochyby,měli bychom si uvědomit,že odoláváme psychické i fyzické formě nátlaku minimálně tři tisíce let..Úctyhodný výkon..

Mrknul jsem na "strom života" v podání sochaře Váni..Ten člověk/?/ neví..vytváří mrtvé objekty.Bez energie,beze smyslu.Jeho mariánský sloup je podobného ražení jako strom života.Jen neznalý vyobrazí strom života ve formě kříže,jemuž vzal energii vatikán,a ještě s "osekanými" větvemi..Stejné je to i s všelijakými obelisky,jehlany atd..jejich doba dávno pominula,netřeba tomu dávat jiný význam než demagogický.A samozřejmě tomuto nepodléhat v jakékoliv rovině.


Mrknul jsem na "strom života" v podání sochaře Váni..Ten člověk/?/ neví..vytváří mrtvé objekty.Bez energie,beze smyslu.Jeho mariánský sloup je podobného ražení jako strom života.Jen neznalý vyobrazí strom života ve formě kříže,jemuž vzal energii vatikán,a ještě s "osekanými" větvemi..Stejné je to i s všelijakými obelisky,jehlany atd..jejich doba dávno pominula,netřeba tomu dávat jiný význam než demagogický.A samozřejmě tomuto nepodléhat v jakékoliv rovině.

odoláváme psychické i fyzické formě nátlaku minimálně tři tisíce let

Minimálně.


[quote="pid:21207, uid:572"]odoláváme psychické i fyzické formě nátlaku minimálně tři tisíce let[/quote] Minimálně.

@sibirsky rosomak
Zdravia ti.
Strom života, nie je práve bezpečné veľmi dôverne študovať. Nepripravený na to môže doplatiť. Veď samotná podstata je destrukcia. Túto vetu určite poznáš černejší ako najtemnejšia noc sa zlatom žiariaci vznáša nad oceánom chaosu. Je veľkou chybou neznalosť pravých dejín tohto sveta. Chybou ktorú nám vnutili historici.
S pozdravom Peter.

@sibirsky rosomak Zdravia ti. Strom života, nie je práve bezpečné veľmi dôverne študovať. Nepripravený na to môže doplatiť. Veď samotná podstata je destrukcia. Túto vetu určite poznáš černejší ako najtemnejšia noc sa zlatom žiariaci vznáša nad oceánom chaosu. Je veľkou chybou neznalosť pravých dejín tohto sveta. Chybou ktorú nám vnutili historici. S pozdravom Peter.

Nevíte, zda se rekonstrukce koná každý rok nebo jen letos?

Pokud vím, je to poprvé. Tedy aspoň na Staroměstském náměstí.
Tzn. když nepočítáme “amatérské” pokusy typu
https://www.gymkc.cz/kronika/Rekonstrukce-popravy-27-českých-pánů/540.html


Ohledně rekonstrukce samotné. Video z této akce se mi nalézt nepodařilo, takže nelze si udělat úplný obraz. Pouze fotky zde
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/obrazem-poprava-historie-staromestske-namesti.A210621_183412_praha-zpravy_kzem
“Rekonstrukci staroměstské exekuce připravil spolek Rytíři Koruny České.”


Fotky na mne nepůsobí dobře (dá-li se vůbec v souvislosti s popravami hovořit o dobrých pocitech). Spíše než “rekonstrukce” mi to přišlo jako pokus o opakování, nabíjení staré matrice, některé fotky na mne působí morbidně.
Spolek RKČ, který “rekonstrukci” připravil (a nápad to byl čí?) mi přijde tmavý, nejen z hlediska použitých barev, ale i ty obličeje, viz jejich fotky zde
https://art-rkc.com/o-nas/
(zase ta “americká” Plzeň...)


S Mariánským sloupem mám dlouhodobě nejasno. Habsburská poprava 27 českých pánů se konala 1621, sloup byl postaven během roku 1650, sloup je katolický, Habsburkové taky. Postavili ho jewrejové a jewrej Franz Sauer (zvaný též Franta Sauer či Kysela) zorganizoval jeho stržení při příležitosti založení ČSR. Nechybělo mnoho a ve Vltavě mohly skončit i sochy z Karlova mostu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mariánský_sloup_(Staroměstské_náměst%C3%AD
Nový sloup není dokončený, protože mu (údajně zatím) chybí 4 andělé. Působí na mne, jako by byl koupený v bauhauzu. Tímto tedy částečně souhlasím s Archalem.


[quote="pid:21150, uid:214"]Nevíte, zda se rekonstrukce koná každý rok nebo jen letos?[/quote] Pokud vím, je to poprvé. Tedy aspoň na Staroměstském náměstí. Tzn. když nepočítáme “amatérské” pokusy typu https://www.gymkc.cz/kronika/Rekonstrukce-popravy-27-českých-pánů/540.html Ohledně rekonstrukce samotné. Video z této akce se mi nalézt nepodařilo, takže nelze si udělat úplný obraz. Pouze fotky zde https://www.idnes.cz/praha/zpravy/obrazem-poprava-historie-staromestske-namesti.A210621_183412_praha-zpravy_kzem “Rekonstrukci staroměstské exekuce připravil spolek Rytíři Koruny České.” Fotky na mne nepůsobí dobře (dá-li se vůbec v souvislosti s popravami hovořit o dobrých pocitech). Spíše než “rekonstrukce” mi to přišlo jako pokus o opakování, nabíjení staré matrice, některé fotky na mne působí morbidně. Spolek RKČ, který “rekonstrukci” připravil (a nápad to byl čí?) mi přijde tmavý, nejen z hlediska použitých barev, ale i ty obličeje, viz jejich fotky zde https://art-rkc.com/o-nas/ (zase ta “americká” Plzeň...) S Mariánským sloupem mám dlouhodobě nejasno. Habsburská poprava 27 českých pánů se konala 1621, sloup byl postaven během roku 1650, sloup je katolický, Habsburkové taky. Postavili ho jewrejové a jewrej Franz Sauer (zvaný též Franta Sauer či Kysela) zorganizoval jeho stržení při příležitosti založení ČSR. Nechybělo mnoho a ve Vltavě mohly skončit i sochy z Karlova mostu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Mariánský_sloup_(Staroměstské_náměst%C3%AD Nový sloup není dokončený, protože mu (údajně zatím) chybí 4 andělé. Působí na mne, jako by byl koupený v bauhauzu. Tímto tedy částečně souhlasím s Archalem.

mariánský sloup je relikt historie/záměrně zde neužívám slovo minulost/,dnes ti,kteří se snaží "oživit" tyto záležitosti včetně různých rekonstrukcí podobného ražení,ani nechápou,která bije,nebo spíše která bila...tyto relikty byly stvořeny proti Lidem,ne Lidmi..a spadají do nástrojů psychologického boje proti Slovanům a jejich Předkům i Potomkům a Pokračovatelům..je to podobná kategorie jako Habsburkové vs. Osmanská říše..ve skutečnosti tito dva byli spojenci s posvěcením vatikánu..důkazy "ztraceny" ve vatikánských archivech


mariánský sloup je relikt historie/záměrně zde neužívám slovo minulost/,dnes ti,kteří se snaží "oživit" tyto záležitosti včetně různých rekonstrukcí podobného ražení,ani nechápou,která bije,nebo spíše která bila...tyto relikty byly stvořeny proti Lidem,ne Lidmi..a spadají do nástrojů psychologického boje proti Slovanům a jejich Předkům i Potomkům a Pokračovatelům..je to podobná kategorie jako Habsburkové vs. Osmanská říše..ve skutečnosti tito dva byli spojenci s posvěcením vatikánu..důkazy "ztraceny" ve vatikánských archivech

Fotky na mne nepůsobí dobře (dá-li se vůbec v souvislosti s popravami hovořit o dobrých pocitech). Spíše než “rekonstrukce” mi to přišlo jako pokus o opakování, nabíjení staré matrice, některé fotky na mne působí morbidně.
Spolek RKČ, který “rekonstrukci” připravil (a nápad to byl čí?) mi přijde tmavý, nejen z hlediska použitých barev, ale i t


Děkuji. Stejný pocit mám také.


Z videí se mi podařilo najít jen tato...jsou krátká, ale podle mě zajímavá a ta energie z toho sálá, bohužel...
https://www.youtube.com/watch?v=CG7TiEfQ5wM


https://www.youtube.com/watch?v=xlTLdlNs8jM


[quote="pid:21275, uid:240"]Fotky na mne nepůsobí dobře (dá-li se vůbec v souvislosti s popravami hovořit o dobrých pocitech). Spíše než “rekonstrukce” mi to přišlo jako pokus o opakování, nabíjení staré matrice, některé fotky na mne působí morbidně. Spolek RKČ, který “rekonstrukci” připravil (a nápad to byl čí?) mi přijde tmavý, nejen z hlediska použitých barev, ale i t[/quote] Děkuji. Stejný pocit mám také. Z videí se mi podařilo najít jen tato...jsou krátká, ale podle mě zajímavá a ta energie z toho sálá, bohužel... https://www.youtube.com/watch?v=CG7TiEfQ5wM https://www.youtube.com/watch?v=xlTLdlNs8jM

Poprava 27 českých pánů, rytířů a patricijů
v širší souvislosti


Jiří Jaroš Nickelli, Spol. Ludvíka Svobody Brno


Příčiny porážek stavovských protihabsburských povstání


Na margo aktuálního výročí habsburské bestiální msty na českých stavovských povstalcích proti státoprávní habsburské tyranii lze připomenout následující. České stavovské povstání nedozrálo ve společenském vzduchoprázdnu, ale mělo svůj významný společenský kontext, a to nejenom náboženský. Od počátku intronizace Habsburků na český trůn se tento rod choval k českému státu a k českému národu střídavě nevstřícně nebo indiferentně. Již Ferdinand I. roku 1547 pokořil české měštany a ukrátil jim jejich stará práva. Potřeboval Čechy především jako hospodářskou dojnou krávu. K tomu zřídil nový úřad "Českou královskou komoru", kterou vyssával z českého království potřebné finance. Ani za nástupců se tento stav nezlepšil.


Příčiny politických, hospodářských a náboženských porážek českých stavů spočívaly v jejich nesjednocenosti a v jejich kastovním (po staru třídním) sobectví, které nepřipouštělo spojování s venkovskými poddanými a městským proletariátem.


Na tuto osudnou chybu doplatili i stavovští povstalci roku 1620. I když první podnět k revoltě českých nekatolických stavů byla náboženská represe - zboření evangelického kostela v Hrobích a dále uzavření jedné modlitebny - příčiny odporu českých stavů byly mnohostranné a nejenom religijní. Pravdou ovšem zůstává, že konfesní bezpráví podporované Ferdinandem II. proti relativně benevolentním Matyáši a Rudolfu, jenž kodifikoval stav víry v království proslulým Majestátem, vykonalo své. Ferdinand II. neustále popichovaný španělskými jesuity a kamarilou Vídně, při svém založení vycházel těmto atakům vstříc. Na druhé straně česká šlechta byla v konfesijní otázce rozpolcena, a to nejen pro náboženské, ale i pro ekonomické zájmy. České království se ve víru těchto rozporů stávalo pomalu ale jistě přetopením kotlem, jenž každou chvíli hrozil výbuchem.


Tento stav ovšem zcela zapadal do celoevropských poměrů nastávajícího zápasu mezi reformačními tábory západní a severní Evropy na straně jedné, a mezi ultrakatolickým protireformačním táborem, reprezentovaným na jedné straně habsburskou říší, na druhé straně vrtichvostskou katolickou Francií - která v tomto ohledu byla nepřítelem Habsburků, a střídavě se spojovala se všemi jejími nepřáteli, bez ohledu na konfesi.


Když proběhla II. pražská defenestrace, a katoličtí pánové Martinic se Slavatou se kutáleli s písařem Fabriciem do hnoje hradního příkopu, snad nikdo tehdy ještě netušil, co vlastně spustila tato akce, a co to přinese nejen českému království, ale též celé Evropě.


Začala de facto I. fáze 30tileté války - válka česko-falcká (1618-1623). Znovu se zopakovala nejen nesvornost českých stavů s poddaným národem, ale dokonce nesvornost stavu panského navzájem, kdy moravští stavové se od povstání distancovali a nepodpořili je.


Zklamala rovněž "zahraniční pomoc" západních reformovaných zemí a neslavnou historii "zimního krále" Fridricha Falckého netřeba opakovat. Místo hájení své koruny zbaběle prchl do Vratislavi a království nechal napospas císařským. K jeho relativní omluvě budiž uvedeno, že jeho západoevropští spojenci (Angličané, část německých knížat a Nizozemci) jej samozřejmě ponechali doslova "na holičkách".


Habsburská pomsta jako triumf a vykořistění Čech


Skvěle celou situaci po bělohorské porážce ilustruje dopis Maxmiliána Bavorského papeži:


"Pán všemohoucí laskavě vzhlédl na svou církev, přemohl její nepřátele a zničil jejich moc. Byl jsem přítomen a zúčastnil jsem se boje, ale jen Bůh zvítězil a jemu náleží všechna čest. Zda bychom byli hodni jeho milosti, kdybychom se zbaběle slitovali nad poraženými?"


Byl to týž Maxmilián, který předtím sliboval poraženým přímluvu a pomoc... Lze jen komentovat - "Boží sílu katolíků v bitvách" reprezentovala silnější a početnější děla, početní převaha císařských houfů sehnaných za tučný žold z celé Evropy, zatímco protestanti měli žebrácké žoldy, a s výjimkou Mansfeldova vojska, neorganizované pluky.


Rovněž pověst o "hrdinných Moravanech u Hvězdy" je parafrází posledního ústupového boje cizích žoldnéřů, najatých některými Moravany pro klid svědomí. Národ jako celek do povstání zapojen nebyl - a proto jako celek zaplatil ukrutnou daň stavovské porážky na dalších 300 let, až do Zborova. Nebudu líčit detaily pobělohorských trestů, konfiskací a doslovných loupeží panského, měšťanského i poddanského majetku, to si každý může přečíst v Denisových knihách Konec samostatnosti české a zvláště Čechy po Bílé hoře.


Pouze přípomínám, že již před vydáním tzv. Obnoveného zřízení českého 1627, už od roku 1613, až do roku 1642, platily tzv. generální patenty, nařizující nekatolíkům buďto přestup na katolictví, anebo exil pod trestem smrti při setrvání v kacířské víře. Zde máme příčinu vylidňování obyvatelstva českého království a odchod značné části měšťanstva a inteligence do protestantské Evropy, kde se v dalších generacích asimilovali s cizími národy. To nám současní katolíci, obhajující obnovený "mariánský sloup" v Praze, nikdy nepřipomenou, leč to je zas jiný příběh...


Co se týče politické reprezentace českého národa a království, jak správně řekl pan Vodňanský, potomek Nathaniele Vodňanského, jednoho z popravených - "Stali jsme se národem bez hlav".


A hlavy jsme získali opět až roku 1918 a 1945. Hlavy TGM, Beneše a Svobody. Hlavy opět dnes zatracované u nás i v zahraničí. Hlavy, které nám Čechům označují slavné milníky naší republiky, naší obnovené státnosti a naší první demokracie, dnes zkarikované a degenerované v současné bizarní podobě dvou rozdělených států.


Nakonec pouze historický paradox - potomci té přivandrovalé šlechty, kořistníků pobělohorských konfiskací, počínaje Buquoyi, Colloredo-Mansfeldy, Piccolominiy, a konče Czerniny, Dietrichsteiny a Liechtensteiny a Waldsteiny - Karel z Liechtensteinu byl vrchním direktorem konfiskací - nakonec za protektorátu skončili jako kolaboranti a zrádci republiky - a byli dekretálním právem konfiskováni tím státem, kterému před staletími uloupili za habsburské okupace jeho majetky...


Kruh dějin se uzavřel. A proto se dnes tak mocně útočí z německé a rakouské strany za pomoci landsmanů na zrušení postupimského, dekretálního a pařížského práva poválečné Evropy. A proto za svou zrádcovskou roli v těchto útocích, někdy pod odporným pláštíkem "usmiřování a milého krajanství" dostávají odpůrci Benešovy republiky, jako ministr Herman, své sudetoněmecké metály...


Poprava 27 českých pánů, rytířů a patricijů v širší souvislosti Jiří Jaroš Nickelli, Spol. Ludvíka Svobody Brno Příčiny porážek stavovských protihabsburských povstání Na margo aktuálního výročí habsburské bestiální msty na českých stavovských povstalcích proti státoprávní habsburské tyranii lze připomenout následující. České stavovské povstání nedozrálo ve společenském vzduchoprázdnu, ale mělo svůj významný společenský kontext, a to nejenom náboženský. Od počátku intronizace Habsburků na český trůn se tento rod choval k českému státu a k českému národu střídavě nevstřícně nebo indiferentně. Již Ferdinand I. roku 1547 pokořil české měštany a ukrátil jim jejich stará práva. Potřeboval Čechy především jako hospodářskou dojnou krávu. K tomu zřídil nový úřad "Českou královskou komoru", kterou vyssával z českého království potřebné finance. Ani za nástupců se tento stav nezlepšil. Příčiny politických, hospodářských a náboženských porážek českých stavů spočívaly v jejich nesjednocenosti a v jejich kastovním (po staru třídním) sobectví, které nepřipouštělo spojování s venkovskými poddanými a městským proletariátem. Na tuto osudnou chybu doplatili i stavovští povstalci roku 1620. I když první podnět k revoltě českých nekatolických stavů byla náboženská represe - zboření evangelického kostela v Hrobích a dále uzavření jedné modlitebny - příčiny odporu českých stavů byly mnohostranné a nejenom religijní. Pravdou ovšem zůstává, že konfesní bezpráví podporované Ferdinandem II. proti relativně benevolentním Matyáši a Rudolfu, jenž kodifikoval stav víry v království proslulým Majestátem, vykonalo své. Ferdinand II. neustále popichovaný španělskými jesuity a kamarilou Vídně, při svém založení vycházel těmto atakům vstříc. Na druhé straně česká šlechta byla v konfesijní otázce rozpolcena, a to nejen pro náboženské, ale i pro ekonomické zájmy. České království se ve víru těchto rozporů stávalo pomalu ale jistě přetopením kotlem, jenž každou chvíli hrozil výbuchem. Tento stav ovšem zcela zapadal do celoevropských poměrů nastávajícího zápasu mezi reformačními tábory západní a severní Evropy na straně jedné, a mezi ultrakatolickým protireformačním táborem, reprezentovaným na jedné straně habsburskou říší, na druhé straně vrtichvostskou katolickou Francií - která v tomto ohledu byla nepřítelem Habsburků, a střídavě se spojovala se všemi jejími nepřáteli, bez ohledu na konfesi. Když proběhla II. pražská defenestrace, a katoličtí pánové Martinic se Slavatou se kutáleli s písařem Fabriciem do hnoje hradního příkopu, snad nikdo tehdy ještě netušil, co vlastně spustila tato akce, a co to přinese nejen českému království, ale též celé Evropě. Začala de facto I. fáze 30tileté války - válka česko-falcká (1618-1623). Znovu se zopakovala nejen nesvornost českých stavů s poddaným národem, ale dokonce nesvornost stavu panského navzájem, kdy moravští stavové se od povstání distancovali a nepodpořili je. Zklamala rovněž "zahraniční pomoc" západních reformovaných zemí a neslavnou historii "zimního krále" Fridricha Falckého netřeba opakovat. Místo hájení své koruny zbaběle prchl do Vratislavi a království nechal napospas císařským. K jeho relativní omluvě budiž uvedeno, že jeho západoevropští spojenci (Angličané, část německých knížat a Nizozemci) jej samozřejmě ponechali doslova "na holičkách". Habsburská pomsta jako triumf a vykořistění Čech Skvěle celou situaci po bělohorské porážce ilustruje dopis Maxmiliána Bavorského papeži: "Pán všemohoucí laskavě vzhlédl na svou církev, přemohl její nepřátele a zničil jejich moc. Byl jsem přítomen a zúčastnil jsem se boje, ale jen Bůh zvítězil a jemu náleží všechna čest. Zda bychom byli hodni jeho milosti, kdybychom se zbaběle slitovali nad poraženými?" Byl to týž Maxmilián, který předtím sliboval poraženým přímluvu a pomoc... Lze jen komentovat - "Boží sílu katolíků v bitvách" reprezentovala silnější a početnější děla, početní převaha císařských houfů sehnaných za tučný žold z celé Evropy, zatímco protestanti měli žebrácké žoldy, a s výjimkou Mansfeldova vojska, neorganizované pluky. Rovněž pověst o "hrdinných Moravanech u Hvězdy" je parafrází posledního ústupového boje cizích žoldnéřů, najatých některými Moravany pro klid svědomí. Národ jako celek do povstání zapojen nebyl - a proto jako celek zaplatil ukrutnou daň stavovské porážky na dalších 300 let, až do Zborova. Nebudu líčit detaily pobělohorských trestů, konfiskací a doslovných loupeží panského, měšťanského i poddanského majetku, to si každý může přečíst v Denisových knihách Konec samostatnosti české a zvláště Čechy po Bílé hoře. Pouze přípomínám, že již před vydáním tzv. Obnoveného zřízení českého 1627, už od roku 1613, až do roku 1642, platily tzv. generální patenty, nařizující nekatolíkům buďto přestup na katolictví, anebo exil pod trestem smrti při setrvání v kacířské víře. Zde máme příčinu vylidňování obyvatelstva českého království a odchod značné části měšťanstva a inteligence do protestantské Evropy, kde se v dalších generacích asimilovali s cizími národy. To nám současní katolíci, obhajující obnovený "mariánský sloup" v Praze, nikdy nepřipomenou, leč to je zas jiný příběh... Co se týče politické reprezentace českého národa a království, jak správně řekl pan Vodňanský, potomek Nathaniele Vodňanského, jednoho z popravených - "Stali jsme se národem bez hlav". A hlavy jsme získali opět až roku 1918 a 1945. Hlavy TGM, Beneše a Svobody. Hlavy opět dnes zatracované u nás i v zahraničí. Hlavy, které nám Čechům označují slavné milníky naší republiky, naší obnovené státnosti a naší první demokracie, dnes zkarikované a degenerované v současné bizarní podobě dvou rozdělených států. Nakonec pouze historický paradox - potomci té přivandrovalé šlechty, kořistníků pobělohorských konfiskací, počínaje Buquoyi, Colloredo-Mansfeldy, Piccolominiy, a konče Czerniny, Dietrichsteiny a Liechtensteiny a Waldsteiny - Karel z Liechtensteinu byl vrchním direktorem konfiskací - nakonec za protektorátu skončili jako kolaboranti a zrádci republiky - a byli dekretálním právem konfiskováni tím státem, kterému před staletími uloupili za habsburské okupace jeho majetky... Kruh dějin se uzavřel. A proto se dnes tak mocně útočí z německé a rakouské strany za pomoci landsmanů na zrušení postupimského, dekretálního a pařížského práva poválečné Evropy. A proto za svou zrádcovskou roli v těchto útocích, někdy pod odporným pláštíkem "usmiřování a milého krajanství" dostávají odpůrci Benešovy republiky, jako ministr Herman, své sudetoněmecké metály...
Upravené 23. 6. 2021 o 10:40

Pietní shromáždění k 400.výročí popravy 27 představitelů stavovského odboje v roce 1621
Pořádalo: Ne základnám
21.6.2021 Staroměstké náměstí, Praha 1


https://www.facebook.com/watch/live/?v=320909729708603&ref=watch_permalink


Přepis projevů řečníků je na http://www.novarepublika.cz/


Pietní shromáždění k 400.výročí popravy 27 představitelů stavovského odboje v roce 1621 Pořádalo: Ne základnám 21.6.2021 Staroměstké náměstí, Praha 1 https://www.facebook.com/watch/live/?v=320909729708603&ref=watch_permalink Přepis projevů řečníků je na http://www.novarepublika.cz/
Upravené 23. 6. 2021 o 11:04
1.22k
19
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept