Zahraničná politika
Macronova strana neuspela v regionálnych voľbách

Macronova strana neuspela v regionálnych voľbách


Strana francúzskeho vodcu Emmanuela Macrona „Vpred, republika!“ neúspešné regionálne voľby: získala iba 10,4 percenta hlasov. Píše o tom France 24.


V prvom kole vedie konzervatívna strana Republikáni (získala 28,7 percenta hlasov), v druhom - strana Národná jednota Marine Le Penovej (19,4 percenta). Macronova párty bola až na štvrtom mieste.


Takéto výsledky sú alarmujúce, pretože do prezidentských volieb vo Francúzsku zostáva menej ako rok. Volebná účasť bola navyše na rekordne nízkej úrovni: k volebným urnám prišlo necelých 35 percent registrovaných voličov.


V marci Macron uviedol, že sa už obáva výsledku prezidentských volieb, pretože by do nich mohla zasiahnuť iná krajina. Podľa jeho názoru môže Turecko túto príležitosť predovšetkým využiť. Francúzsky vodca zároveň uviedol, že si všimol želanie svojho tureckého náprotivku Recepa Tayyipa Erdogana obnoviť vzťahy.


https://lenta.ru/news/2021/06/21/proval/


Macronova strana neuspela v regionálnych voľbách Strana francúzskeho vodcu Emmanuela Macrona „Vpred, republika!“ neúspešné regionálne voľby: získala iba 10,4 percenta hlasov. Píše o tom France 24. V prvom kole vedie konzervatívna strana Republikáni (získala 28,7 percenta hlasov), v druhom - strana Národná jednota Marine Le Penovej (19,4 percenta). Macronova párty bola až na štvrtom mieste. Takéto výsledky sú alarmujúce, pretože do prezidentských volieb vo Francúzsku zostáva menej ako rok. Volebná účasť bola navyše na rekordne nízkej úrovni: k volebným urnám prišlo necelých 35 percent registrovaných voličov. V marci Macron uviedol, že sa už obáva výsledku prezidentských volieb, pretože by do nich mohla zasiahnuť iná krajina. Podľa jeho názoru môže Turecko túto príležitosť predovšetkým využiť. Francúzsky vodca zároveň uviedol, že si všimol želanie svojho tureckého náprotivku Recepa Tayyipa Erdogana obnoviť vzťahy. https://lenta.ru/news/2021/06/21/proval/
133
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept