Zahraničná politika
Orbán navrhl omezit pravomoci Evropského parlamentu

Maďarský nacionálně konzervativní premiér Viktor Orbán navrhl omezit pravomoci Evropského parlamentu (EP). Národním zákonodárným sborům by přisoudil právo zablokovat legislativní procesy EP, pokud by je shledaly v rozporu s kompetencemi členských států. Předseda maďarské vlády to v sobotu uvedl při projevu v Budapešti, informovala agentura DPA.


"Ukázalo se, že parlament EU se ve vztahu ke kritériím evropské demokracie ocitl ve slepé uličce," řekl Orbán. Po vzoru Parlamentního shromáždění Rady Evropy by podle něj do EP měly napříště vysílat zástupce národní parlamenty. Dnes jsou europoslanci voleni v přímých volbách.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/orban-navrhl-omezit-pravomoci-evropskeho-parlamentu-40363790


Maďarský nacionálně konzervativní premiér Viktor Orbán navrhl omezit pravomoci Evropského parlamentu (EP). Národním zákonodárným sborům by přisoudil právo zablokovat legislativní procesy EP, pokud by je shledaly v rozporu s kompetencemi členských států. Předseda maďarské vlády to v sobotu uvedl při projevu v Budapešti, informovala agentura DPA. "Ukázalo se, že parlament EU se ve vztahu ke kritériím evropské demokracie ocitl ve slepé uličce," řekl Orbán. Po vzoru Parlamentního shromáždění Rady Evropy by podle něj do EP měly napříště vysílat zástupce národní parlamenty. Dnes jsou europoslanci voleni v přímých volbách. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/orban-navrhl-omezit-pravomoci-evropskeho-parlamentu-40363790

obmedziť právomoci Európskeho parlamentu (EP


správne. Mimo iného by sa ušetrilo aj dosť peňazí ns tých úradníkov produkujúcich nezmysly a obmedzujúcich práva.


[quote="pid:20936, uid:158"]obmedziť právomoci Európskeho parlamentu (EP[/quote] správne. Mimo iného by sa ušetrilo aj dosť peňazí ns tých úradníkov produkujúcich nezmysly a obmedzujúcich práva.

Mimo iného by sa ušetrilo aj dosť peňazí ns tých úradníkov produkujúcich nezmysly a obmedzujúcich práva.


Lenže EU má korene v 3. ríše t.j. je to zbožné želanie alebo čakať na to, že kapry vypustia svoj rybník...


[quote="pid:20940, uid:273"]Mimo iného by sa ušetrilo aj dosť peňazí ns tých úradníkov produkujúcich nezmysly a obmedzujúcich práva.[/quote] Lenže EU má korene v 3. ríše t.j. je to zbožné želanie alebo čakať na to, že kapry vypustia svoj rybník...

Moderátor

Orbánova "mise" pokračuje . Má dobře krytá záda a je dostatečně geopoliticky "rozkročen".
Brzy to bude nejvlvnější figura v rámci EÚ. Se spojencem na Hradčanech.


Orbánova "mise" pokračuje . Má dobře krytá záda a je dostatečně geopoliticky "rozkročen". Brzy to bude nejvlvnější figura v rámci EÚ. Se spojencem na Hradčanech.

Orbánova "mise" pokračuje

Fico tiež pracuje ...


Fico žiada stretnutie s von der Leyenovou, hovoriť chce o stave právneho štátu


Opozičný Smer-SD žiada stretnutie s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na sociálnej sieti. Hovorí, že Slovensko je príkladom hrubého zneužívania základných ľudských práv a útoku na základy právneho štátu. Ozrejmil, že listom požiadali, aby bol počas pondelkovej návštevy von der Leyenovej na Slovensku vytvorený priestor na stretnutie s ňou aj pre opozíciu.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/592060-fico-ziada-stretnutie-s-von-der-leyenovou-hovorit-chce-o-stave-pravneho-statu/?fbclid=IwAR3kRSM1J20y0dZZbRdUrYOdQtUWV-C5sboZEouk_6vd0hxL6_obQEkgeUk


[quote="pid:20970, uid:57"]Orbánova "mise" pokračuje[/quote] **Fico tiež pracuje ...** Fico žiada stretnutie s von der Leyenovou, hovoriť chce o stave právneho štátu Opozičný Smer-SD žiada stretnutie s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na sociálnej sieti. Hovorí, že Slovensko je príkladom hrubého zneužívania základných ľudských práv a útoku na základy právneho štátu. Ozrejmil, že listom požiadali, aby bol počas pondelkovej návštevy von der Leyenovej na Slovensku vytvorený priestor na stretnutie s ňou aj pre opozíciu. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/592060-fico-ziada-stretnutie-s-von-der-leyenovou-hovorit-chce-o-stave-pravneho-statu/?fbclid=IwAR3kRSM1J20y0dZZbRdUrYOdQtUWV-C5sboZEouk_6vd0hxL6_obQEkgeUk

Propojené akce? Vlastně ( i v jiném vlákně zmiňované Polsko) dělá skoro to samé....
vlákno https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/2607/polsko-uva%C5%BEuje-o-vystoupen%C3%AD-z-eu


"Polsko může učinit osudové rozhodnutí, které v budoucnu pravděpodobně ovlivní jeho členství v Evropské unii. Během zasedání polského ústavního soudu bude posouzena žádost předsedy vlády Mateusze Morawieckého o to, která rozhodnutí mají v zemi přednost: Evropský soud nebo polské soudní orgány.


Co my?


Propojené akce? Vlastně ( i v jiném vlákně zmiňované Polsko) dělá skoro to samé.... vlákno https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/2607/polsko-uva%C5%BEuje-o-vystoupen%C3%AD-z-eu "Polsko může učinit osudové rozhodnutí, které v budoucnu pravděpodobně ovlivní jeho členství v Evropské unii. Během zasedání polského ústavního soudu bude posouzena žádost předsedy vlády Mateusze Morawieckého o to, která rozhodnutí mají v zemi přednost: Evropský soud nebo polské soudní orgány. Co my?
752
5
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept