Zahraničná politika
Pentagón sťahuje systémy PVO z Blízkeho východu

Pentagón sťahuje systémy PVO z Blízkeho východu


Pentagón sťahuje systémy protiraketovej obrany, ako aj ďalšie vojenské vybavenie a personál zo Saudskej Arábie a ďalších krajín na Blízkom východe.


Šéf Pentagónu Lloyd Austin nariadil stiahnuť z regiónu osem batérií Patriot


Časť vojenského vybavenia sa vráti do štátov, časť bude presunutá do iných regiónov, aby bola v stave pripravenosti v prípade „nepredvídaných okolností“.


USA posilnili svoju vojenskú prítomnosť v Saudskej Arábii po útoku na ropné zariadenia v krajine na jeseň 2019, keď boli vážne narušené globálne dodávky paliva.
Zdroj: https://rusvesna.su/news/1624105538


Pentagón sťahuje systémy PVO z Blízkeho východu =============================================== Pentagón sťahuje systémy protiraketovej obrany, ako aj ďalšie vojenské vybavenie a personál zo Saudskej Arábie a ďalších krajín na Blízkom východe. Šéf Pentagónu Lloyd Austin nariadil stiahnuť z regiónu osem batérií Patriot Časť vojenského vybavenia sa vráti do štátov, časť bude presunutá do iných regiónov, aby bola v stave pripravenosti v prípade „nepredvídaných okolností“. USA posilnili svoju vojenskú prítomnosť v Saudskej Arábii po útoku na ropné zariadenia v krajine na jeseň 2019, keď boli vážne narušené globálne dodávky paliva. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1624105538

časť bude presunutá do iných regiónov
Pobaltie či Pšonci?


[quote="pid:20843, uid:12"]časť bude presunutá do iných regiónov[/quote]Pobaltie či Pšonci?

Pobaltie či Pšonci


V podstate je to jedno. Nový delta vírus napadá vekové skupiny 18-49 a v moskovskej oblasi sa 3- násobne zvýšil výskyt. Asi takto chcú oslabiť obranyschopnosť Ruska. Preto aj to PVO.


[quote="pid:20869, uid:77"]Pobaltie či Pšonci[/quote] V podstate je to jedno. Nový delta vírus napadá vekové skupiny 18-49 a v moskovskej oblasi sa 3- násobne zvýšil výskyt. Asi takto chcú oslabiť obranyschopnosť Ruska. Preto aj to PVO.

Pšonci

Proč hned pšonci?
Polské “kořeny” sice nemám (tedy pokud je mi známo zpět do n-tého kolene), ale tohle označení na Poláky mi dycky vadilo.
Jako kdybychom my neměli vlastní podpindosníky nebo nějaké vlastnosti, které nejsou úplně na chlubení. (pomíjím, kdo je často jejich “zdrojem”, vydávajíc se za “Čecha” nebo za “Slováka”)


[quote="pid:20869, uid:77"]Pšonci[/quote] Proč hned pšonci? Polské “kořeny” sice nemám (tedy pokud je mi známo zpět do n-tého kolene), ale tohle označení na Poláky mi dycky vadilo. Jako kdybychom my neměli vlastní podpindosníky nebo nějaké vlastnosti, které nejsou úplně na chlubení. (pomíjím, kdo je často jejich “zdrojem”, vydávajíc se za “Čecha” nebo za “Slováka”)
Upravené 20. 6. 2021 o 10:53

Proč hned pšonci?
čo vlastne znamená slovo pšonek? Moja Polska manzelka taketo slovo nepozná.


[quote="pid:20928, uid:240"]Proč hned pšonci?[/quote]čo vlastne znamená slovo pšonek? Moja Polska manzelka taketo slovo nepozná.

čo vlastne znamená slovo pšonek


Pšonek je označení pro příslušníka polského národa. Pojmenování má hanlivý nádech a je omezeno na určité oblasti. Název pšonek má nejasný původ – bývá odvozován od polského jazyka, který některým jedincům připadá šišlavý, podle místních nadávek či častého pěstování pšenice.
Někdy se vychází s toho, že takto označení lidé jedí hodně luštěnin, po nichž vydatně pšoukají.


[quote="pid:20929, uid:26"]čo vlastne znamená slovo pšonek[/quote] Pšonek je označení pro příslušníka polského národa. Pojmenování má hanlivý nádech a je omezeno na určité oblasti. Název pšonek má nejasný původ – bývá odvozován od polského jazyka, který některým jedincům připadá šišlavý, podle místních nadávek či častého pěstování pšenice. Někdy se vychází s toho, že takto označení lidé jedí hodně luštěnin, po nichž vydatně pšoukají.

Vydržovat si okupační sebranku po celém světě ,je zdrojově náročné . A pokud zde chybí rabování držených území z důvodů vlastní bezzubosti , tak nezbývá než začít šetřit .
Je to první vlaštovka . Časem jich poletí celé hejno .


Vydržovat si okupační sebranku po celém světě ,je zdrojově náročné . A pokud zde chybí rabování držených území z důvodů vlastní bezzubosti , tak nezbývá než začít šetřit . Je to první vlaštovka . Časem jich poletí celé hejno .
675
6
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept