Zahraničná politika
Správy z Rakúska


Heldenplatz Wien 11. XII. 2021


Demonštrácia 11. decembra bola doteraz najväčšia.
Zdá sa zrejmé, že bolo viac ako 100 000 účastníkov, ale o koľko viac?
Nadšenci hovoria o 400 000, ale to je sotva pravda. (red. PSt)


Masové hnutie za demokraciu
Demokracia krajiny sa meria v neposlednom rade podľa toho,
ako sa správa k menšine,
pričom odporcovia korona diktatúry môžu byť v menšine,
no sú v čoraz väčšej menšine a nemienia sa vzdať.


Tu je niekoľko videí z demonštrácie vo Viedni:
https://steigan.no/2021/12/kjempedemonstrasjon-i-wien-mot-koronadiktaturet/


https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/12/helteplassen-i-wien-demo-696x385.png Heldenplatz Wien 11. XII. 2021 Demonštrácia 11. decembra bola doteraz najväčšia. Zdá sa zrejmé, že bolo viac ako 100 000 účastníkov, ale o koľko viac? Nadšenci hovoria o 400 000, ale to je sotva pravda. (red. PSt) Masové hnutie za demokraciu Demokracia krajiny sa meria v neposlednom rade podľa toho, ako sa správa k menšine, pričom odporcovia korona diktatúry môžu byť v menšine, no sú v čoraz väčšej menšine a nemienia sa vzdať. Tu je niekoľko videí z demonštrácie vo Viedni: https://steigan.no/2021/12/kjempedemonstrasjon-i-wien-mot-koronadiktaturet/

Nehammer proti boykotu Olympijskych her v Pekingu
Kancléř Karl Nehammer (ÖVP) si nemyslí nic o politickém bojkotu zimních olympijských her v Číně. Rakousko je "proti politizaci her", řekl Nehammer pro německy" Welt " (úterní vydání). Vzhledem k vysokým požadavkům na CoV v Číně však nedojde k žádným politickým návštěvám na vysoké úrovni z Rakouska, dodal.
Kvůli těmto podmínkám se politici nemohou osobně setkat se sportovci v Číně. "Raději se s našimi sportovci osobně setkám ve Vídni," říká Nehammer. "Jsme proti politizaci her a sladujeme se v EU," dodal.
Kogler (vicekancler) - Zeleni, jde na odstup k ucasti na OH
Vicekancléř Werner Kogler (zelení) pak na žádost APA oznámil, že se kvůli situaci v oblasti lidských práv v Číně zdrží cesty na zimní hry. Podle Koglera o tom už před dvěma měsíci informoval rakouský olympijský výbor (ÖOC).
"Pokud jde o otázku podpory diplomatickeho bojkotu, rozhovory se budou konat na vládní úrovni, ale především na urovni EU".


Spojené státy oznámily bojkot Pekingu 2022 minulý týden. Zatímco se připojilo několik spojenců, reakce v Evropě zůstala nízká. Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková (zelení) potvrdila, že se ministři zahraničí EU nemohli na svém včerejším zasedání dohodnout na společné linii.
Čína na oznámení bojkotu USA ostře zareagovala a slíbila odvetná opatření.


Kancléř pro rychlé spuštění "Nord Stream 2"
Nehammer také oponuje americké linii, pokud jde o kontroverzní rusko-německý plynovod "Nord Stream 2". "Očekávám, že Nord Stream 2 může být uveden do provozu podle plánu brzy," potvrdil šéf Rakouskych lidovcu (ÖVP) , Rakousko podporuje projekt, ve kterém je částečně zapojena státní energetická skupina OMV.
Také si "nemyslí nic o propojení zprovoznění Nord streamu 2 s ruským chováním k Ukrajině", řekl Nehammer. "To by poškodilo pouze samotnou Evropskou Unii."Nord Stream 2 je evropský projekt, který by neměl být používán jako prostředek tlaku proti Moskvě.
zde


**Nehammer proti boykotu Olympijskych her v Pekingu** Kancléř Karl Nehammer (ÖVP) si nemyslí nic o politickém bojkotu zimních olympijských her v Číně. Rakousko je "proti politizaci her", řekl Nehammer pro německy" Welt " (úterní vydání). Vzhledem k vysokým požadavkům na CoV v Číně však nedojde k žádným politickým návštěvám na vysoké úrovni z Rakouska, dodal. Kvůli těmto podmínkám se politici nemohou osobně setkat se sportovci v Číně. "Raději se s našimi sportovci osobně setkám ve Vídni," říká Nehammer. "Jsme proti politizaci her a sladujeme se v EU," dodal. **Kogler (vicekancler) - Zeleni, jde na odstup k ucasti na OH **Vicekancléř Werner Kogler (zelení) pak na žádost APA oznámil, že se kvůli situaci v oblasti lidských práv v Číně zdrží cesty na zimní hry. Podle Koglera o tom už před dvěma měsíci informoval rakouský olympijský výbor (ÖOC). "Pokud jde o otázku podpory diplomatickeho bojkotu, rozhovory se budou konat na vládní úrovni, ale především na urovni EU". Spojené státy oznámily bojkot Pekingu 2022 minulý týden. Zatímco se připojilo několik spojenců, reakce v Evropě zůstala nízká. Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková (zelení) potvrdila, že se ministři zahraničí EU nemohli na svém včerejším zasedání dohodnout na společné linii. Čína na oznámení bojkotu USA ostře zareagovala a slíbila odvetná opatření. **Kancléř pro rychlé spuštění "Nord Stream 2"** Nehammer také oponuje americké linii, pokud jde o kontroverzní rusko-německý plynovod "Nord Stream 2". "Očekávám, že Nord Stream 2 může být uveden do provozu podle plánu brzy," potvrdil šéf Rakouskych lidovcu (ÖVP) , Rakousko podporuje projekt, ve kterém je částečně zapojena státní energetická skupina OMV. Také si "nemyslí nic o propojení zprovoznění Nord streamu 2 s ruským chováním k Ukrajině", řekl Nehammer. "To by poškodilo pouze samotnou Evropskou Unii.**"Nord Stream 2 je evropský projekt, který by neměl být používán jako prostředek tlaku proti Moskvě.** [zde](https://orf.at/#/stories/3240096/)

Igor Panarin
Novy kancler Rakouska podrzel SP2
Clanek shora.
Je to velmi dulezite prohlaseni. Kancler Nehammer zaujal tvrdy postoj podpory SP2. Tim prakticky odpovedel zelene, nemecke Baerbock, ktera vytvari titanske usili proti SP2 podle zadani globalistu.
https://www.youtu.be/qskFZQEiruc


Igor Panarin **Novy kancler Rakouska podrzel SP2** Clanek shora. Je to velmi dulezite prohlaseni. Kancler Nehammer zaujal tvrdy postoj podpory SP2. Tim prakticky odpovedel zelene, nemecke Baerbock, ktera vytvari titanske usili proti SP2 podle zadani globalistu. https://www.youtu.be/qskFZQEiruc

Soudni lekar, profesor, vyucujici medicinu a patolog - proc je stale vice lekaru proti povinnemu ockovani (pro nemcinare) ze 14.12.2021
Ockovane tehotne ockuji pupecni snurou take sve nenarozene deti atd. Matky, ktere se po porodu nechaji ockovat a koji, ockuji sve deti ...
O divnych statistikach a divnych diagnozach umrti, jen 10% zemrelych je pitvano atd.
To si poslechnete, stoji to za to
https://www.youtube.com/watch?v=HFqwkXeAonM


**Soudni lekar, profesor, vyucujici medicinu a patolog - proc je stale vice lekaru proti povinnemu ockovani** (pro nemcinare) ze 14.12.2021 Ockovane tehotne ockuji pupecni snurou take sve nenarozene deti atd. Matky, ktere se po porodu nechaji ockovat a koji, ockuji sve deti ... O divnych statistikach a divnych diagnozach umrti, jen 10% zemrelych je pitvano atd. To si poslechnete, stoji to za to https://www.youtube.com/watch?v=HFqwkXeAonM

To si poslechnete, stoji to za to

Žiaľ, je to len v nemčine.


[quote="pid:48417, uid:68"]To si poslechnete, stoji to za to[/quote] Žiaľ, je to len v nemčine.

je to len v nemčine

Jsou tam české i slovenské automatické titulky, ale to dešifrování je dost frustrující...


[quote="pid:48472, uid:6"]je to len v nemčine[/quote] Jsou tam české i slovenské automatické titulky, ale to dešifrování je dost frustrující...

Pán je súdny lekár, Prof., vyučuje na univerzite, má urobených 12.000 pitiev a 100 vedeckých prác. Svoju správu nazval Mŕtvi neklamú.


Ďalej popisuje a porovnáva dve umrtné správy, ženy v rovnakom veku, rovnaké diagnózy, len jedna mala 3 dni horúčku a následne náhle umrela na embóliu. Príčina smrti covid, lebo sa to stalo v nemocnici. Druhá to isté, len umrela doma a príčina smrti bola úplne iná.


Za obludné považuje, že vyšetrenie pred očkovaním sa odbavuje formulárom, ktorý potom len pred očkujúcim lekárom podpíše. Že sa nerobí faktické skúmanie zdravotného stavu.


Doplnenie: zaujímavé priezvisko pána prof. Missliwetz.


Pán je súdny lekár, Prof., vyučuje na univerzite, má urobených 12.000 pitiev a 100 vedeckých prác. Svoju správu nazval Mŕtvi neklamú. Ďalej popisuje a porovnáva dve umrtné správy, ženy v rovnakom veku, rovnaké diagnózy, len jedna mala 3 dni horúčku a následne náhle umrela na embóliu. Príčina smrti covid, lebo sa to stalo v nemocnici. Druhá to isté, len umrela doma a príčina smrti bola úplne iná. Za obludné považuje, že vyšetrenie pred očkovaním sa odbavuje formulárom, ktorý potom len pred očkujúcim lekárom podpíše. Že sa nerobí faktické skúmanie zdravotného stavu. Doplnenie: zaujímavé priezvisko pána prof. Missliwetz.

Moderátor

Upravené 16. 12. 2021 o 13:20

Mesto Linz hľadá zamestnancov, ktorí budú mať za úlohu vymáhať pokuty od tých, ktorí nie sú ochotní dať sa zaočkovať proti Covidu. Nábor prichádza niekoľko týždňov pred rozsiahlym mandátom na očkovanie, píše portál RT. Úspešní kandidáti budú udeľovať pokuty, spracovávať odvolania a prijímať opatrenia proti tým, ktorí neuhradia pokutu za neočkovanie, uvádza pracovný inzerát. Ten zverejnilo mesto. V úvodnom riadku sa hovorí, že práca bude vyhovovať tým, ktorí „majú radosť z práce s legislatívou a administratívnymi postupmi“.
Tvrdá drina zamestnancov bude odmeňovaná mesačne platom od 2 774 eur. Aby sa fyzická osoba kvalifikovala na túto prácu, musí mať rakúske občianstvo, byť absolventom strednej školy, byť odolná a pripravená pracovať nadčas, bez záznamov v registri trestov a v neposlednom rade mať platné potvrdenie o očkovaní alebo zotavení z Covidu. Okrem toho budú mať ženy v konkurencii prednosť pred mužmi s porovnateľnou kvalifikáciou.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/22/rakuske-mesto-najima-lovcov-ludi-budu-pokutovat-nezaockovanych


Mesto Linz hľadá zamestnancov, ktorí budú mať za úlohu vymáhať pokuty od tých, ktorí nie sú ochotní dať sa zaočkovať proti Covidu. Nábor prichádza niekoľko týždňov pred rozsiahlym mandátom na očkovanie, píše portál RT. Úspešní kandidáti budú udeľovať pokuty, spracovávať odvolania a prijímať opatrenia proti tým, ktorí neuhradia pokutu za neočkovanie, uvádza pracovný inzerát. Ten zverejnilo mesto. V úvodnom riadku sa hovorí, že práca bude vyhovovať tým, ktorí „majú radosť z práce s legislatívou a administratívnymi postupmi“. Tvrdá drina zamestnancov bude odmeňovaná mesačne platom od 2 774 eur. Aby sa fyzická osoba kvalifikovala na túto prácu, musí mať rakúske občianstvo, byť absolventom strednej školy, byť odolná a pripravená pracovať nadčas, bez záznamov v registri trestov a v neposlednom rade mať platné potvrdenie o očkovaní alebo zotavení z Covidu. Okrem toho budú mať ženy v konkurencii prednosť pred mužmi s porovnateľnou kvalifikáciou. https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/22/rakuske-mesto-najima-lovcov-ludi-budu-pokutovat-nezaockovanych

Okrem toho budú mať ženy v konkurencii prednosť pred mužmi s porovnateľnou kvalifikáciou.
To je ono. Normální heterosexuální muž na ženu nezaútočí. Má pro to blok v psychice. Odhaduji, že kandidáti-muži už na tom nebudou tak dobře.


[quote="pid:49427, uid:111"]Okrem toho budú mať ženy v konkurencii prednosť pred mužmi s porovnateľnou kvalifikáciou.[/quote]To je ono. Normální heterosexuální muž na ženu nezaútočí. Má pro to blok v psychice. Odhaduji, že kandidáti-muži už na tom nebudou tak dobře.

Dnes jsem cetla, ze budou lanarit policisty, co jsou v duchodu. Uz to nenajdu, bylo to na orf. Budou jim platit vic jak 2 700 Euro.


Dnes jsem cetla, ze budou lanarit policisty, co jsou v duchodu. Uz to nenajdu, bylo to na orf. Budou jim platit vic jak 2 700 Euro.

nes jsem cetla, ze budou lanarit policisty, co jsou v duchodu. Uz to nenajdu, bylo to na orf. Budou jim platit vic jak 2 700 Euro.

To bude potřeba více rakví .


[quote="pid:49458, uid:68"]nes jsem cetla, ze budou lanarit policisty, co jsou v duchodu. Uz to nenajdu, bylo to na orf. Budou jim platit vic jak 2 700 Euro.[/quote] To bude potřeba více rakví .

Domnenky o novem zamestnani byvaleho kanclere Kurze potvrzeny
Bývalý kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) - dnes informoval deník "Österreich" - planuje svou profesionální budoucnost v USA. Podepsal smlouvu v soukromém sektoru.
Podle deniku "Österreich" Kurz podepsal tuto smlouvu s investiční společností, "roční plat se odhaduje na 500 000 EUR". V budoucnu prý chce soukromě cestovat mezi USA a Rakouskem. Jak uvádí "Kronen Zeitung", Kurz má začít svou práci na začátku února - "v globálně aktivní společnosti v Silicon Valley". Nove angazma bude také brzy zveřejněno.
zde


**Domnenky o novem zamestnani byvaleho kanclere Kurze potvrzeny** Bývalý kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) - dnes informoval deník "Österreich" - planuje svou profesionální budoucnost v USA. Podepsal smlouvu v soukromém sektoru. Podle deniku "Österreich" Kurz podepsal tuto smlouvu s investiční společností, "roční plat se odhaduje na 500 000 EUR". V budoucnu prý chce soukromě cestovat mezi USA a Rakouskem. Jak uvádí "Kronen Zeitung", Kurz má začít svou práci na začátku února - "v globálně aktivní společnosti v Silicon Valley". Nove angazma bude také brzy zveřejněno. [zde](https://orf.at/#/stories/3241436/)

Takže Kurz byl "odložen" na doškolení a zatím jako poslíček mezi RSA a podpindosy v Rakousku. Zajímavý, ale docela předvídatelný tah.


Takže Kurz byl "odložen" na doškolení a zatím jako poslíček mezi RSA a podpindosy v Rakousku. Zajímavý, ale docela předvídatelný tah.

a zatím jako poslíček mezi RSA a podpindosy v Rakousku.


--takže KORUPČNÍK ide veselo pracovať za veľkú mláku,a bude pendlovať na oba brehy ,samozrejme súkromnym tryskačom ,


akú veľkú ""UHLIKOVÚ STOPU" bude za sebou zanechávať ??


kto berie ešte važne pindy z maninstreamu??


[quote="pid:49639, uid:57"]a zatím jako poslíček mezi RSA a podpindosy v Rakousku.[/quote] --takže KORUPČNÍK ide veselo pracovať za veľkú mláku,a bude pendlovať na oba brehy ,samozrejme súkromnym tryskačom , akú veľkú ""UHLIKOVÚ STOPU" bude za sebou zanechávať ?? kto berie ešte važne pindy z maninstreamu??

Takže americký program Adoptuj si svojho fašistu ešte stále beží...


Takže americký program Adoptuj si svojho fašistu ešte stále beží...

Moderátor

S. Kurz dostal job u Trumpova poradce, Tech-investora "Thiel"
Peter Thiel je americko-nemecky investor, nemeckeho puvodu, narozen 11. rijna 1967 ve Frankfurtu nad Mohamem
zde
https://www.youtube.com/watch?v=tza6yXWktlo


**S. Kurz dostal job u Trumpova poradce, Tech-investora "Thiel"** Peter Thiel je americko-nemecky investor, nemeckeho puvodu, narozen 11. rijna 1967 ve Frankfurtu nad Mohamem [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Peter_Thiel) https://www.youtube.com/watch?v=tza6yXWktlo
Upravené 30. 12. 2021 o 18:32

Dnes, som si na kanále Danny Kolára, prečítala info, že povinné očkovanie sa preložilo o 2 mesiace, príspevok tu, https://t.me/dannykollar/1585


Ako správny konšpirátor som si kukla nejaké rakúske noviny a prekvapenie:


https://kurier.at/politik/inland/impfpflicht-technische-umsetzung-laut-elga-erst-ab-april-moeglich/401864159


V krátkosti ide o to, že kvôli nejakému registru sú technické problémy a najskôr je to vhodné spustiť až od 1.4. No a sme doma.... nenápadko, sa to zmetie zo stola.


Dnes, som si na kanále Danny Kolára, prečítala info, že povinné očkovanie sa preložilo o 2 mesiace, príspevok tu, https://t.me/dannykollar/1585 Ako správny konšpirátor som si kukla nejaké rakúske noviny a prekvapenie: https://kurier.at/politik/inland/impfpflicht-technische-umsetzung-laut-elga-erst-ab-april-moeglich/401864159 V krátkosti ide o to, že kvôli nejakému registru sú technické problémy a najskôr je to vhodné spustiť až od 1.4. No a sme doma.... nenápadko, sa to zmetie zo stola.

Nehammer ma pozitivni test
Oznamuje to urad kanclere.V utery se vratil z dovolene. Ve stredu si nechal udelat test a ten vysel pozitivni. Mel udajne kontakt se clenem ochranky. Je v domaci karantene a vsechny verejne kontakty jsou odreknuty.
Dari se mu dobre a nema zadne symptomy, radi vsem, jdete se ockovat.
Jeho zena a deti jsou negativni. zde

V krátkosti ide o to, že kvôli nejakému registru sú technické problémy a najskôr je to vhodné spustiť až od 1.4. No a sme doma.... nenápadko, sa to zmetie zo stola.


Prave hlasili ve zpravach, ze Ministerstvo zdravotnictvi pres problemy s registraci trva na povinnosti ockovani od 1.2.2022.


**Nehammer ma pozitivni test** Oznamuje to urad kanclere.V utery se vratil z dovolene. Ve stredu si nechal udelat test a ten vysel pozitivni. Mel udajne kontakt se clenem ochranky. Je v domaci karantene a vsechny verejne kontakty jsou odreknuty. Dari se mu dobre a nema zadne symptomy, radi vsem, jdete se ockovat. Jeho zena a deti jsou negativni. [zde](https://orf.at/stories/3242880/) [quote="pid:51559, uid:273"]V krátkosti ide o to, že kvôli nejakému registru sú technické problémy a najskôr je to vhodné spustiť až od 1.4. No a sme doma.... nenápadko, sa to zmetie zo stola.[/quote] Prave hlasili ve zpravach, ze Ministerstvo zdravotnictvi pres problemy s registraci trva na povinnosti ockovani od 1.2.2022.

Iniciativni zastance ockovani, sef lekarske komory Rakouska, Thomas Szekeres, dostal za ukol oznamit, ze z technickych duvodu nebude povinne ockovani od 1.2.2022 mozne.
Prohlasil, ze tim, ze byla byvalym premierem, nyni opet ministrem zahranici, Schallenbergem, vyhlasena povinnost ockovani, se nechalo mnoho neockovanych naockovat a tak je to dobre.
Nejak u toho vyhlaseni zcervenal. Jeste bude veselo ....
Diskuse je vyzivna.
https://www.youtube.com/watch?v=3yHcHg39JtI


Iniciativni zastance ockovani, sef lekarske komory Rakouska, Thomas Szekeres, dostal za ukol oznamit, ze z technickych duvodu nebude povinne ockovani od 1.2.2022 mozne. Prohlasil, ze tim, ze byla byvalym premierem, nyni opet ministrem zahranici, Schallenbergem, vyhlasena povinnost ockovani, se nechalo mnoho neockovanych naockovat a tak je to dobre. Nejak u toho vyhlaseni zcervenal. Jeste bude veselo .... Diskuse je vyzivna. https://www.youtube.com/watch?v=3yHcHg39JtI

Na telegrame https://t.me/absurdnisvet :


DNES PODANI TRESTNIHO OZNAMENI S 330 STRANAMI PROTI CELÉ RAKOUSKE VLÁDĚ, VŠEM POSLANCŮM A FEDERÁLNÍMU PREZIDENTOVI Cela zprava (330 stran) s důkazy / přílohami: https://www.dropbox.com/s/ojsqq21kkpmocy7/Strafvergleich_KP24_Regierung_Anlagen.pdf?dl=0
Potvrzení pro podání trestního oznámení: https://www.dropbox.com/s/eaxsrwl2hyz6uk3/EB%20589250Y946%40efa.justiz.gv.at.pdf?dl=0 Dokumenty mohou být použity volně a bez dalšího požadavku. Důkazní břemeno bylo použito pro stížnost prostřednictvím výboru Corona Foundation, právníků pro objasnění a výzkumu, který jsem shromáždil za posledních 9 měsíců. 190 čestných prohlášení. Trestní řízení proti Sebastianu Kurzovi, Rudolfu Anschoberovi, Karlu Nehammerovi, Alexandru Van der Bellenovi a všem jmenovaným členům Národní rady. kvůli §83, §84, §92 StGB, §105, 108, §146, 147, 148 StGB, §302 StGB, §307a StGB.


Na telegrame https://t.me/absurdnisvet : DNES PODANI TRESTNIHO OZNAMENI S 330 STRANAMI PROTI CELÉ RAKOUSKE VLÁDĚ, VŠEM POSLANCŮM A FEDERÁLNÍMU PREZIDENTOVI Cela zprava (330 stran) s důkazy / přílohami: https://www.dropbox.com/s/ojsqq21kkpmocy7/Strafvergleich_KP24_Regierung_Anlagen.pdf?dl=0 Potvrzení pro podání trestního oznámení: https://www.dropbox.com/s/eaxsrwl2hyz6uk3/EB%20589250Y946%40efa.justiz.gv.at.pdf?dl=0 Dokumenty mohou být použity volně a bez dalšího požadavku. Důkazní břemeno bylo použito pro stížnost prostřednictvím výboru Corona Foundation, právníků pro objasnění a výzkumu, který jsem shromáždil za posledních 9 měsíců. 190 čestných prohlášení. Trestní řízení proti Sebastianu Kurzovi, Rudolfu Anschoberovi, Karlu Nehammerovi, Alexandru Van der Bellenovi a všem jmenovaným členům Národní rady. kvůli §83, §84, §92 StGB, §105, 108, §146, 147, 148 StGB, §302 StGB, §307a StGB.

Kurz bude spolupředsedou gremia proti antisemitismu
Bývalý kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) se stává spolupředsedou Evropské rady pro Toleranci a usmíření (ECTR). Tato se zasazuje o toleranci zivota zidu v Evropě, proti antisemitismu a proti popírání holocaustu. Kurz má přispět svými mezinárodními kontakty v nové dobrovolnické práci, uvedla ÖVP.
Spolupředsedou ECTR bude krátce po boku sociálně demokratického britského expremiéra Tonyho Blaira, který je jediným předsedou od roku 2015. Predstavenstvo Rady, kterou v roce 2008 založil předseda Evropského židovského kongresu Moše Kantor, zahrnuje i další bývalé vrcholné politiky. Rada působí jako hlídací pes a předkládá praktická doporučení vládám a mezinárodním organizacím. zde


**Kurz bude spolupředsedou gremia proti antisemitismu** Bývalý kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) se stává spolupředsedou Evropské rady pro Toleranci a usmíření (ECTR). Tato se zasazuje o toleranci zivota zidu v Evropě, proti antisemitismu a proti popírání holocaustu. Kurz má přispět svými mezinárodními kontakty v nové dobrovolnické práci, uvedla ÖVP. Spolupředsedou ECTR bude krátce po boku sociálně demokratického britského expremiéra Tonyho Blaira, který je jediným předsedou od roku 2015. Predstavenstvo Rady, kterou v roce 2008 založil předseda Evropského židovského kongresu Moše Kantor, zahrnuje i další bývalé vrcholné politiky. Rada působí jako hlídací pes a předkládá praktická doporučení vládám a mezinárodním organizacím. [zde](https://orf.at/#/stories/3242998/)

Nehammer ma s konecnou platnosti omicron a trva na povinnem ockovani. zde
Sociální partneři (odbory): "v žádném případě všechny prostředky vyčerpány"
Sociální partneři nutkání politiků analyzovat, zda zásah do základních práv spojených s povinným očkování je stále přiměřené", nebo zda cíle lze dosáhnout i s méně prostředky". Podle" Salzburger Nachrichten " chtějí sociální partneři dát společnou preambuli, ktera ale dosud nedorazila.
Sociální partneři nechtějí, aby byly chápány jako obecná kritika povinného očkování. Stěžují si však, že "političtí aktéři ""hodně zmeškali a v žádném případě nevyčerpali všechny prostředky k dosažení vysokého očkování".
"Veřejný zájem musí mit velkou vahu"
Podle Stögera by klidně mohla být možnost legislativní postup v příštích týdnech ukončit, ale možná nechat povinné očkování vstoupit v platnost později – "pokud budeme vedet více". Nicméně, povinnost očkovat by také mohla být "dočasně pozastaven", uvidime ", zda Omikron opravdu mění pravidla, jak se podezriva, nebo zda to není tento případ, a proto povinnost očkovat je stále zapotřebí".
Debatu o povinném očkování tváří v tvář Omikronu zahájil v úterním rozhovoru ZIB epidemiolog z Dunajské univerzity Krems Gerald Gartlehner. U Omikronu je populace pravděpodobně imunizována do té míry, "jakou jsme nikdy předtím neměli". Povinnost očkování proto musí být "pravděpodobně přehodnocena". Hodnocení stále probíhá, zákon o povinném očkování má ale v příštích týdnech projít národní radou..... atd. zde


Nehammer ma s konecnou platnosti omicron a trva na povinnem ockovani. [zde](https://orf.at/stories/3242705/) **Sociální partneři (odbory): "v žádném případě všechny prostředky vyčerpány"** Sociální partneři nutkání politiků analyzovat, zda zásah do základních práv spojených s povinným očkování je stále přiměřené", nebo zda cíle lze dosáhnout i s méně prostředky". Podle" Salzburger Nachrichten " chtějí sociální partneři dát společnou preambuli, ktera ale dosud nedorazila. Sociální partneři nechtějí, aby byly chápány jako obecná kritika povinného očkování. Stěžují si však, že "političtí aktéři ""hodně zmeškali a v žádném případě nevyčerpali všechny prostředky k dosažení vysokého očkování". **"Veřejný zájem musí mit velkou vahu"** Podle Stögera by klidně mohla být možnost legislativní postup v příštích týdnech ukončit, **ale možná nechat povinné očkování vstoupit v platnost později – "pokud budeme vedet více"**. Nicméně, povinnost očkovat by také mohla být "dočasně pozastaven", uvidime ", zda Omikron opravdu mění pravidla, jak se podezriva, nebo zda to není tento případ, a proto povinnost očkovat je stále zapotřebí". **Debatu o povinném očkování tváří v tvář Omikronu zahájil v úterním rozhovoru ZIB epidemiolog z Dunajské univerzity Krems Gerald Gartlehner**. U Omikronu je populace pravděpodobně imunizována do té míry, "jakou jsme nikdy předtím neměli". Povinnost očkování proto musí být "pravděpodobně přehodnocena". Hodnocení stále probíhá, zákon o povinném očkování má ale v příštích týdnech projít národní radou..... atd. [zde](https://orf.at/stories/3242705/)
Upravené 11. 1. 2022 o 20:27

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zdravotnici-v-rakousku-celi-utokum-odpurcu-ockovani-dostavaji-dopisove-bomby-40383939



Situace, která vypadá jako vystřižená z nepovedeného thrilleru, je ale v Rakousku realitou. Tamější ministerstvo vnitra radí lékařům a dalším zdravotníkům, jak se chránit před narůstající agresivitou odpůrců očkování a také dopisovými bombami, píše server deníku Kronen Zeitung.


Lidé, kteří zachraňují životy, se stávají terči pro radikální odpůrce očkování. Ministerstvo nabádá ke zvýšené opatrnosti. Zdravotníci by podle ministerstva měli opouštět nemocnici pouze ve skupinách. Lékaři by měli odstranit ze svých ordinací vše, co by případní pachatelé mohli použít jako zbraň k útoku, například květináče, otvírače na dopisy a podobně. Zdravotnické uniformy by lidé neměli mít na viditelných místech na veřejnosti, nabádá ministerstvo. Při otevírání dopisů a balíčků by měli být zdravotníci obzvláště opatrní a dát si pozor na to, zda tam nejsou někde skrytá vlákna a nejde o dopisovou bombu, což se už v minulosti v několika případech stalo.



https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zdravotnici-v-rakousku-celi-utokum-odpurcu-ockovani-dostavaji-dopisove-bomby-40383939 >Situace, která vypadá jako vystřižená z nepovedeného thrilleru, je ale v Rakousku realitou. Tamější ministerstvo vnitra radí lékařům a dalším zdravotníkům, jak se chránit před narůstající agresivitou odpůrců očkování a také dopisovými bombami, píše server deníku Kronen Zeitung. >Lidé, kteří zachraňují životy, se stávají terči pro radikální odpůrce očkování. Ministerstvo nabádá ke zvýšené opatrnosti. Zdravotníci by podle ministerstva měli opouštět nemocnici pouze ve skupinách. Lékaři by měli odstranit ze svých ordinací vše, co by případní pachatelé mohli použít jako zbraň k útoku, například květináče, otvírače na dopisy a podobně. Zdravotnické uniformy by lidé neměli mít na viditelných místech na veřejnosti, nabádá ministerstvo. Při otevírání dopisů a balíčků by měli být zdravotníci obzvláště opatrní a dát si pozor na to, zda tam nejsou někde skrytá vlákna a nejde o dopisovou bombu, což se už v minulosti v několika případech stalo.

Moderator

Toz vyzera to, ze fasisti v Reichu tlacia dalej:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-rakousko-zavede-od-unora-povinne-ockovani-pro-starsi-18-let-185964


Rakouský kancléř Karl Nehammer představil na nedělní tiskové konferenci návrh zákona, který má zavést povinné očkování.


Článek
Rakousko od února jako první evropská země zavede povinnost očkování před koronavirem pro občany starší 18 let, vynucovat ji začne po přechodné fázi v polovině března. Za nedodržení povinnosti bude hrozit pokuta až 3600 eur (asi 88 000 Kč).


Na tiskové konferenci to v neděli řekl rakouský kancléř Karl Nehammer, když představoval hotový návrh zákona, který v zemi budí značné kontroverze. Rakousko očkovací povinnost oznámilo již v listopadu.


„Vím, že je hodně lidí, kteří mají strach před očkováním,“ poznamenal Nehammer a připustil, že ani jeho slova jako člověka, který covid-19 nedávno překonal, je nemusí uklidnit. Vláda podle něj bere obavy těchto obyvatel vážně a vybízí je k dialogu. Pokud mají nedůvěru k politikům, což se podle něj nikomu nedá vyčítat, mohou se o problematice pobavit se svým lékařem, dodal.


Toz vyzera to, ze fasisti v Reichu tlacia dalej: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-rakousko-zavede-od-unora-povinne-ockovani-pro-starsi-18-let-185964 Rakouský kancléř Karl Nehammer představil na nedělní tiskové konferenci návrh zákona, který má zavést povinné očkování. Článek Rakousko od února jako první evropská země zavede povinnost očkování před koronavirem pro občany starší 18 let, vynucovat ji začne po přechodné fázi v polovině března. Za nedodržení povinnosti bude hrozit pokuta až 3600 eur (asi 88 000 Kč). Na tiskové konferenci to v neděli řekl rakouský kancléř Karl Nehammer, když představoval hotový návrh zákona, který v zemi budí značné kontroverze. Rakousko očkovací povinnost oznámilo již v listopadu. „Vím, že je hodně lidí, kteří mají strach před očkováním,“ poznamenal Nehammer a připustil, že ani jeho slova jako člověka, který covid-19 nedávno překonal, je nemusí uklidnit. Vláda podle něj bere obavy těchto obyvatel vážně a vybízí je k dialogu. Pokud mají nedůvěru k politikům, což se podle něj nikomu nedá vyčítat, mohou se o problematice pobavit se svým lékařem, dodal.

Moderator

Rakouský kancléř Karl Nehammer představil na nedělní tiskové konferenci návrh zákona, který má zavést povinné očkování.


https://www.wochenblick.at/corona/regierungs-pressekonferenz-zur-impfpflicht-geschwurbel-um-die-wichtigkeit-des-stichs/


  1. faze: start zacatek unora, zakon vstupuje v platnost. rakouske domacnosti budou obeslany s tim, ze v rakousku existuje vakcinacni povinnost.

  2. faze: zacina 15. brezna. dodrzovani povinnosti bude proverovani jako kontrolni delikt. status vakcinace bude prekladan kontrolnim organum, policii pri kontrolach na silnici. hrozi pokuta az 600 euro.

  3. faze: vsichni dostanou dopis, ve kterem budou upozorneni na vakcinacni povinnost a dostanou termin k vakcinaci. pokud do jednoho mesice nebude uposlechnuto vyzve, hrozi pokuty ve zjednodusenem rizeni az do 600 euro, pozdeji v radnem rizeni az 3600 euro. tato faze vstoupi v platnost az dalsim narizenim, ktere vyzaduje propojeni dat (ELGA, digitalni covidpas etc.)


[quote="pid:52979, uid:10"]Rakouský kancléř Karl Nehammer představil na nedělní tiskové konferenci návrh zákona, který má zavést povinné očkování.[/quote] https://www.wochenblick.at/corona/regierungs-pressekonferenz-zur-impfpflicht-geschwurbel-um-die-wichtigkeit-des-stichs/ 1. faze: start zacatek unora, zakon vstupuje v platnost. rakouske domacnosti budou obeslany s tim, ze v rakousku existuje vakcinacni povinnost. 2. faze: zacina 15. brezna. dodrzovani povinnosti bude proverovani jako kontrolni delikt. status vakcinace bude prekladan kontrolnim organum, policii pri kontrolach na silnici. hrozi pokuta az 600 euro. 3. faze: vsichni dostanou dopis, ve kterem budou upozorneni na vakcinacni povinnost a dostanou termin k vakcinaci. pokud do jednoho mesice nebude uposlechnuto vyzve, hrozi pokuty ve zjednodusenem rizeni az do 600 euro, pozdeji v radnem rizeni az 3600 euro. tato faze vstoupi v platnost az dalsim narizenim, ktere vyzaduje propojeni dat (ELGA, digitalni covidpas etc.)

Rakušáci se potřebují probrat , z toho svého snu o nadlidech . Přímý kontakt s fašismem jim pomůže vnímat objektivní svět . A pokud při tom prozření zakroutí krkem fašistickým kreaturám , tak to jedině uvítám .
Říká se , pro hubu na hubu .
To se dá změnit na , Pro hubu na špalek . A to nejen v rakousích .


Rakušáci se potřebují probrat , z toho svého snu o nadlidech . Přímý kontakt s fašismem jim pomůže vnímat objektivní svět . A pokud při tom prozření zakroutí krkem fašistickým kreaturám , tak to jedině uvítám . Říká se , pro hubu na hubu . To se dá změnit na , Pro hubu na špalek . A to nejen v rakousích .

Ockovani musi "zohlednovat"
Spolkova vlada v neděli představila návrh zákona o všeobecném povinném očkování proti koronaviru. Ačkoli lhůta pro posouzení skončila teprve před několika dny, není to rychlý výstřel, řekl rakouský kancléř Karl Nehammer v ZIB2 v neděli. Podle něj by se mělo jednat o "povinné očkování".
Povinné očkování je nástroj, který by neměl být použit proti konkrétní variantě, ale proti samotnému koronaviru,argumentoval kancléř. Sám-třikrát očkovaný a čerstvě se uzdravil-je nejlepším příkladem toho,"že očkování chrání a prospívá". Očkováním "můžeme zabránit dalšímu omezování naší svobody," řekl Nehammer.
Finalizovaný návrh byl vypracován v úzké spolupráci s experty z celonárodní krizové koordinace Covid (GECKO) a v konstruktivní a důvěryhodné výměně názorů s představiteli strany SPO a NEOS, Pamelou Rendi-Wagnerovou a Beate Meinl-Reisingerovou.
"Obavy lidí bereme vážně"
Již během probíhajícího období hodnocení byly obdržené připomínky vzaty v úvahu, vysvětluje Nehammer tempo. V každém případě jsme brali obavy lidí vážně, protože je mnoho těch, "kteří skutečně mají strach". Ke změně došlo mimo jiné u věkové skupiny postižené povinným očkováním, místo toho, jak se dříve předpokládalo pro osoby starší 14 let, bude nyní platit až pro osoby starší 18 let.
To, že povinné očkování obstojí před Ústavním soudem (Vfgh), předpokládá Nehammer – zapojili se do něj odborníci na Ústavu. Rozsudek však nemůže předjímat.
Od února "úvodní fáze"
Návrh zákona předpokládá, že povinné očkování vstoupí v platnost začátkem února s "úvodní fází", jak předtím řekl Nehammer na společné tiskové konferenci s ministryní ústavy Karoline Edtstadlerovou (Lidovci) a ministrem zdravotnictví Wolfgangem Mucksteinem (zelení).
Na rozdíl od původního plánu bude povinné očkování platit pro osoby starší 18 let. Výjimkou jsou například těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů. Kromě toho jsou zohledneny osoby, ktere nemoc prodelaly, po dobu šesti měsíců.
Vláda tak trvá na začátku února-bez ohledu na to, že technické provedení registrace výjimek v Národním očkovacím registru bude možné nejdříve od dubna. Společnost ELGA GmbH to uvedla již na začátku ledna.


Tři fáze ockovani
Povinné očkování bude zavedeno ve třech fázích.
-Od začátku února – v "úvodní fázi" do 15. března – je každá domácnost o opatření písemně informována.
-Od 16. března bude povinné očkování kontrolováno například v rámci silničních kontrol. Pokud je přistižen někdo, kdo nebyl očkován, musí od tohoto okamžiku počítat s oznámením a také trestem.
-Pokud to bude epidemiologicky nezbytné, vstoupí v platnost třetí fáze. Neočkovaným pak bude přidělen termín očkování, pokud jej nedodrží, budou jim vydány automatizované příkazy k očkování. Provedení této fáze je podmíněno souhlasem Parlamentu v hlavním výboru.
Trestní sazba se pohybuje od 600 eur (ve zkráceném řízení) do 3600 eur (v řádném řízení).
Trest odnětí svobody a náhradního trestu se nepředpokládá.
V rámci kontrolního deliktu bude podle vládních plánů trestáno maximálně čtyřikrát za kalendářní rok, jak uvedla Edtstadler na požádání.
Ve třetí fázi – pokud by pak měly být pro neočkovanym zavedeny skutečně celoplošné tresty, by se měly trestat maximálně dvakrát ročně."
V nejlepším případě ale podle Nehammera třetí fázi vůbec nebudeme potřebovat.
Mückstein - ministr zdravotnictvi
"Nejspolehlivější lék proti pandemii"
"Očkování chrání, chrání nás a chrání i naše bližní," řekl Muckstein. Jako celá společnost musíme udělat vše pro to, aby se" nechalo očkovat co nejvíce lidí", abychom se dostali ze spirály neustálych lockdownu a otevírání.
Edtstadler zdůraznila, že není pochyb o tom, že "povinné očkování je zásahem do základních práv" – ale je jasně ústavně přípustné. "V současné době víme, že očkování je nejspolehlivějším prostředkem v boji proti pandemii.“
V pondělí ve zdravotnickém výboru
Pokud jde o další postup, návrh zákona o povinném očkování by měl být projednán v pondělí ve zdravotnickém výboru. Ve čtvrtek je plánováno rozhodnutí Národní rady. K rozhodnutí je zapotřebí pouze prostá většina, kterou mají vládní frakce zelení a Lidovci jak v národní, tak ve Spolkové radě.
Vláda se ale snaží získat širší souhlas, a to zapojením SPO a NEOS. FPÖ zcela odmítá povinné očkování. Zatímco se u NEOS až do poslední chvíle zdálo, že několik málo mandatářů řekne tomuto záměru ne, SPÖ se nakonec pokusila vnitřní stranické skeptiky ještě přesvědčit. zde


**Ockovani musi "zohlednovat"** Spolkova vlada v neděli představila **návrh zákona o všeobecném povinném očkování proti koronaviru**. Ačkoli lhůta pro posouzení skončila teprve před několika dny, není to rychlý výstřel, řekl rakouský kancléř Karl Nehammer v ZIB2 v neděli. Podle něj by se mělo jednat o "povinné očkování". Povinné očkování je nástroj, který by neměl být použit proti konkrétní variantě, ale proti samotnému koronaviru,argumentoval kancléř. Sám-třikrát očkovaný a čerstvě se uzdravil-je nejlepším příkladem toho,"že očkování chrání a prospívá". Očkováním "můžeme zabránit dalšímu omezování naší svobody," řekl Nehammer. Finalizovaný návrh byl vypracován v úzké spolupráci s experty z celonárodní krizové koordinace Covid (GECKO) a v konstruktivní a důvěryhodné výměně názorů s představiteli strany SPO a NEOS, Pamelou Rendi-Wagnerovou a Beate Meinl-Reisingerovou. "Obavy lidí bereme vážně" Již během probíhajícího období hodnocení byly obdržené připomínky vzaty v úvahu, vysvětluje Nehammer tempo. V každém případě jsme brali obavy lidí vážně, protože je mnoho těch, "kteří skutečně mají strach". Ke změně došlo mimo jiné u věkové skupiny postižené povinným očkováním, místo toho, jak se dříve předpokládalo pro osoby starší 14 let, **bude nyní platit až pro osoby starší 18 let.** To, že povinné očkování obstojí před Ústavním soudem (Vfgh), předpokládá Nehammer – zapojili se do něj odborníci na Ústavu. Rozsudek však nemůže předjímat. **Od února "úvodní fáze"** Návrh zákona předpokládá, že povinné očkování vstoupí v platnost začátkem února s "úvodní fází", jak předtím řekl Nehammer na společné tiskové konferenci s ministryní ústavy Karoline Edtstadlerovou (Lidovci) a ministrem zdravotnictví Wolfgangem Mucksteinem (zelení). Na rozdíl od původního plánu bude povinné očkování platit pro osoby starší 18 let. **Výjimkou jsou například těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů.** Kromě toho jsou zohledneny osoby, ktere nemoc prodelaly, po dobu šesti měsíců. Vláda tak trvá na začátku února-bez ohledu na to, že technické provedení registrace výjimek v Národním očkovacím registru bude možné nejdříve od dubna. Společnost ELGA GmbH to uvedla již na začátku ledna. **Tři fáze ockovani** Povinné očkování bude zavedeno ve třech fázích. -Od začátku února – v **"úvodní fázi" do 15. března** – je každá domácnost o opatření písemně informována. -Od 16. března bude povinné **očkování kontrolováno například v rámci silničních kontrol.** Pokud je přistižen někdo, kdo nebyl očkován, musí od tohoto okamžiku počítat s oznámením a také trestem. -Pokud to bude epidemiologicky nezbytné, vstoupí v platnost třetí fáze. Neočkovaným pak bude přidělen termín očkování, pokud jej nedodrží, budou jim vydány automatizované příkazy k očkování. **Provedení této fáze je podmíněno souhlasem Parlamentu v hlavním výboru. ** Trestní sazba se pohybuje od 600 eur (ve zkráceném řízení) do 3600 eur (v řádném řízení). Trest odnětí svobody a náhradního trestu se nepředpokládá. V rámci kontrolního deliktu bude podle vládních plánů trestáno maximálně čtyřikrát za kalendářní rok, jak uvedla Edtstadler na požádání. Ve třetí fázi – pokud by pak měly být pro neočkovanym zavedeny skutečně celoplošné tresty, by se měly trestat maximálně dvakrát ročně." V nejlepším případě ale podle Nehammera třetí fázi vůbec nebudeme potřebovat. **Mückstein - ministr zdravotnictvi** "Nejspolehlivější lék proti pandemii" "Očkování chrání, chrání nás a chrání i naše bližní," řekl Muckstein. Jako celá společnost musíme udělat vše pro to, aby se" nechalo očkovat co nejvíce lidí", abychom se dostali ze spirály neustálych lockdownu a otevírání. Edtstadler zdůraznila, že není pochyb o tom, že "**povinné očkování je zásahem do základních práv**" – **ale je jasně ústavně přípustné**. "V současné době víme, že očkování je nejspolehlivějším prostředkem v boji proti pandemii.“ **V pondělí ve zdravotnickém výboru** Pokud jde o další postup, **návrh zákona o povinném očkování by měl být projednán v pondělí ve zdravotnickém výboru**. Ve čtvrtek je plánováno rozhodnutí Národní rady. **K rozhodnutí je zapotřebí pouze prostá většina, kterou mají vládní frakce zelení a Lidovci jak v národní, tak ve Spolkové radě.** Vláda se ale snaží získat širší souhlas, a to zapojením SPO a NEOS. FPÖ zcela odmítá povinné očkování. Zatímco se u NEOS až do poslední chvíle zdálo, že několik málo mandatářů řekne tomuto záměru ne, SPÖ se nakonec pokusila vnitřní stranické skeptiky ještě přesvědčit. [zde](https://orf.at/stories/3243868/)
Upravené 17. 1. 2022 o 11:38

představila návrh zákona

představila návrh zákona


[quote="pid:53011, uid:68"]představila návrh zákona[/quote] představila návrh zákona

Vídeň se v povinném očkování odvolává na Čechy
Uklidnit veřejnost se snaží s vládou spříznění novináři včetně
nejčtenějšího bulváru Kronen Zeitung. Ten v pondělí otevíral své internetové stránky citací prominentního německého virologa Klause Stöhra, podle kterého očkování už na jaře nebude třeba. Při vlně omikronu totiž dojde k „velmi silnému promoření“, jež zajistí, že
„velmi mnoho lidí získá přirozenou imunitu“.


Opatrnost vlády i přátelských novinářů lze pochopit.
V průzkumu týdeníku Profil z minulého týdne podporovalo povinnost očkovat
jen 45 procent Rakušanů, o patnáct procent méně než v listopadu.
Rakouský postup při očkování na covid bude podle současného návrhu přece jen o něco přísnější.


V Česku mohou podle rozsudků Ústavního soudu z let 2011 a 2016 žádat o výjimku také rodiče dětí, kteří uvedou, že očkování odporuje jejich víře nebo svědomí. Rakušan se povinnosti očkování proti covidu vyhne pouze v případě, že dostane potvrzení od lékaře.


Strach z vakcíny lze podle zákona použít jako výjimku jen „v extrémních případech, kdy úzkostná porucha znamená ohrožení života nebo zdraví“.


Plán kancléře Karla Nehammera ještě musí ve čtvrtek schválit poslanci
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-vakcina-viden-se-v-povinnem-ockovani-odvolava-na-cechy-186012


**Vídeň se v povinném očkování odvolává na Čechy** Uklidnit veřejnost se snaží s vládou spříznění novináři včetně nejčtenějšího bulváru Kronen Zeitung. Ten v pondělí otevíral své internetové stránky citací prominentního německého virologa Klause Stöhra, podle kterého očkování už na jaře nebude třeba. Při vlně omikronu totiž dojde k „velmi silnému promoření“, jež zajistí, že „velmi mnoho lidí získá přirozenou imunitu“. Opatrnost vlády i přátelských novinářů lze pochopit. V průzkumu týdeníku Profil z minulého týdne podporovalo povinnost očkovat jen 45 procent Rakušanů, o patnáct procent méně než v listopadu. Rakouský postup při očkování na covid bude podle současného návrhu přece jen o něco přísnější. V Česku mohou podle rozsudků Ústavního soudu z let 2011 a 2016 žádat o výjimku také rodiče dětí, kteří uvedou, že očkování odporuje jejich víře nebo svědomí. Rakušan se povinnosti očkování proti covidu vyhne pouze v případě, že dostane potvrzení od lékaře. Strach z vakcíny lze podle zákona použít jako výjimku jen „v extrémních případech, kdy úzkostná porucha znamená ohrožení života nebo zdraví“. Plán kancléře Karla Nehammera ještě musí ve čtvrtek schválit poslanci https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-vakcina-viden-se-v-povinnem-ockovani-odvolava-na-cechy-186012
Upravené 17. 1. 2022 o 14:34

Prevadec migrantu vcera strilel na rakouske vojsko na hranici s Madarskem (Eberau-Burgenland).
Nikdo nebyl zranen. Pachatel utekl zpet do Madarska. Druhy paserak z Moldavska byl zatcen.
Dvanact dospelych muzu z Afganistanu hned pozadalo o azyl v Rakousku. zde


**Prevadec migrantu vcera strilel na rakouske vojsko na hranici s Madarskem (Eberau-Burgenland).** Nikdo nebyl zranen. Pachatel utekl zpet do Madarska. Druhy paserak z Moldavska byl zatcen. Dvanact dospelych muzu z Afganistanu hned pozadalo o azyl v Rakousku. [zde](https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/burgenland/schlepper-schiesst-auf-bundesheer-soldaten/507507069)

Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.


Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.

Moderator

Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.
Očkování chtěl i velký Bůh Babiš se Zemanem.Současná vláda to všechno zahodila, protože Babiš nakoupil vakcíny za miliardy a on musel očkovat lidi. Bude Babiš velmi rychle na Pankráci ..


[quote="pid:53459, uid:10"]Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.[/quote]Očkování chtěl i velký Bůh Babiš se Zemanem.Současná vláda to všechno zahodila, protože Babiš nakoupil vakcíny za miliardy a on musel očkovat lidi. Bude Babiš velmi rychle na Pankráci ..

Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.

Ano, je to tak .....
Národní rada dala ve čtvrtek zelenou povinnému očkování. Drtivá většina poslanců zákon schválila. Od února bude povinné očkování proti CoV pro všechny od 18 let, v opačném případě hrozí pokuta. Výjimkou jsou pouze těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů, a osoby zotavené po dobu šesti měsíců. Rozhodnutí předcházela emocionální rozprava na plenárním zasedání. Cely clanek zde .


[quote="pid:53459, uid:10"]Vyzera to, ze Rakusaci schvalili povinne ocko.[/quote] Ano, je to tak ..... Národní rada dala ve čtvrtek zelenou povinnému očkování. Drtivá většina poslanců zákon schválila. Od února bude povinné očkování proti CoV pro všechny od 18 let, v opačném případě hrozí pokuta. Výjimkou jsou pouze těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů, a osoby zotavené po dobu šesti měsíců. Rozhodnutí předcházela emocionální rozprava na plenárním zasedání. Cely clanek [zde](https://orf.at/stories/3244401/) .

61ee51775d01c
61ee521dd1d71


![61ee51775d01c](serve/attachment&path=61ee51775d01c) ![61ee521dd1d71](serve/attachment&path=61ee521dd1d71)

Moderator

ten prispevek ivana hrbka mi vcera poslalo vic lidi. ptala jsem se na to pratel zijicich v rakousku. v nekterych prihranicnich obchodech to nekontroluji, ale vetsinou vyzaduji vsude. pratele, co tam ziji dlouho, planuji navrat do ceska.
herbert kickl na svem profilu vyzdvihuje, ze ceska vlada zrusila vyhlasku o povinnem pieksu. my ovsem vime, ze to nic neznamena. btw: pisu vsem poslancum a apeluji, aby se postavili proti tomu pandemickemu paskvilu.


ten prispevek ivana hrbka mi vcera poslalo vic lidi. ptala jsem se na to pratel zijicich v rakousku. v nekterych prihranicnich obchodech to nekontroluji, ale vetsinou vyzaduji vsude. pratele, co tam ziji dlouho, planuji navrat do ceska. herbert kickl na svem profilu vyzdvihuje, ze ceska vlada zrusila vyhlasku o povinnem pieksu. my ovsem vime, ze to nic neznamena. btw: pisu vsem poslancum a apeluji, aby se postavili proti tomu pandemickemu paskvilu.

https://www.wochenblick.at/corona/schwedischer-abgeordneter-oesterreich-sollte-wegen-spritzenzwang-aus-der-eu-fliegen/


rakousko chtelo byt predvojem v evrope. stalo se odstrasujicim prikladem. prikaz k vakcinaci nebyl prijat u evropskych parneru vubec dobre. vnimani rakouska bylo vazne poskozeno. vysoky svedsky politik, jehoz strana je nejsilnejsi v zemi, chce dokonce rakousko vyhodit z EU.


“rakousko hodilo lidska prava na smetiste”
pro jana ericsona je to, co se deje v rakousku absolutni tabu. "rakousko se stane prvni zemi EU, ktera hodila lidska prava evropske konvence na smetiste. zavest takove vynuceni medicinskych opatreni by obycejne znamenalo, vypadnout z EU".


https://www.wochenblick.at/corona/schwedischer-abgeordneter-oesterreich-sollte-wegen-spritzenzwang-aus-der-eu-fliegen/ rakousko chtelo byt predvojem v evrope. stalo se odstrasujicim prikladem. prikaz k vakcinaci nebyl prijat u evropskych parneru vubec dobre. vnimani rakouska bylo vazne poskozeno. vysoky svedsky politik, jehoz strana je nejsilnejsi v zemi, chce dokonce rakousko vyhodit z EU. “rakousko hodilo lidska prava na smetiste” pro jana ericsona je to, co se deje v rakousku absolutni tabu. "rakousko se stane prvni zemi EU, ktera hodila lidska prava evropske konvence na smetiste. zavest takove vynuceni medicinskych opatreni by obycejne znamenalo, vypadnout z EU".

vnimani rakouska bylo vazne poskozeno.


A vo tom to je. Podle mě probíhá kanalizace Rakouska.


[quote="pid:54396, uid:347"]vnimani rakouska bylo vazne poskozeno.[/quote] A vo tom to je. Podle mě probíhá kanalizace Rakouska.

vysoky svedsky politik, jehoz strana je nejsilnejsi v zemi, chce dokonce rakousko vyhodit z EU.

Svedsko neni v EU, tak jak muze chtit nekoho vyhazovat?
To jen technicka otazka ....


[quote="pid:54396, uid:347"]vysoky svedsky politik, jehoz strana je nejsilnejsi v zemi, chce dokonce rakousko vyhodit z EU.[/quote] Svedsko neni v EU, tak jak muze chtit nekoho vyhazovat? To jen technicka otazka ....
Upravené 26. 1. 2022 o 14:10

Svedsko neni v EU, tak jak muze chtit nekoho vyhazovat?


svedsko je v EU. norsko neni.


[quote="pid:54441, uid:68"]Svedsko neni v EU, tak jak muze chtit nekoho vyhazovat?[/quote] svedsko je v EU. norsko neni.

svedsko je v EU

Mas pravdu, v Nato neni.


[quote="pid:54444, uid:347"]svedsko je v EU[/quote] Mas pravdu, v Nato neni.

Bývalý kancléř Sebastian Kurz (35) založil firmu v okrese Horn. Sídlo společnosti "SK Management GmbH" se nachází v obci Burgschleinitz-Kuhnring, okres Horn, Dolni Rakousko
Sebastian Kurz je jednatelem společnosti. Zaplatil kmenový vklad ve výši 35 000 EUR. Vlastní firmu v Rakousku zalozil pro správu jeho vedlejších pracovních vydelku - treba, když sám investuje do Start-upů nebo přednáší placené přednášky. V budoucnu bude působit v USA, ale je pro něj důležité, aby i nadále platil daně v Rakousku.
Sebastian Kurz má zde ve Waldviertelu své kořeny. Jeho matka pochází z okresu Horn. Rodina Sebastiana kurze má své druhé bydliště v okrese Horn.
Krátce v rozhovoru pro Okresní listy 2013: "Vyrůstal jsem napůl tady a napůl ve Vídni."
"Jako dítě trávil prázdniny s rodiči casto u babičky."Sebastian Kurz často kupoval u Judith Zehchlingove, především sportovní obuv, rika majitelka obchodu s obuvi v Eggenburgu.
Eggenburg a zde clanek zde.


**Bývalý kancléř Sebastian Kurz (35) založil firmu v okrese Horn. Sídlo společnosti "SK Management GmbH" se nachází v obci Burgschleinitz-Kuhnring, okres Horn, Dolni Rakousko** Sebastian Kurz je jednatelem společnosti. Zaplatil kmenový vklad ve výši 35 000 EUR. Vlastní firmu v Rakousku zalozil pro správu jeho vedlejších pracovních vydelku - treba, když sám investuje do Start-upů nebo přednáší placené přednášky. V budoucnu bude působit v USA, ale je pro něj důležité, aby i nadále platil daně v Rakousku. Sebastian Kurz má zde ve Waldviertelu své kořeny. Jeho matka pochází z okresu Horn. Rodina Sebastiana kurze má své druhé bydliště v okrese Horn. Krátce v rozhovoru pro Okresní listy 2013: "Vyrůstal jsem napůl tady a napůl ve Vídni." "Jako dítě trávil prázdniny s rodiči casto u babičky."Sebastian Kurz často kupoval u Judith Zehchlingove, především sportovní obuv, rika majitelka obchodu s obuvi v Eggenburgu. [Eggenburg](https://de.wikipedia.org/wiki/Eggenburg) a [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Burgschleinitz-K%C3%BChnring) clanek [zde](https://www.meinbezirk.at/horn/c-lokales/sebastian-kurz-gruendet-firma-im-bezirk-horn_a5122852).
Upravené 27. 1. 2022 o 10:32

Európa môže žiť v mieri a bezpečnosti len spolu s Ruskom. Vyhlásil to v stredu 26. januára minister zahraničných vecí Rakúska Alexander Schallenberg


„Trvalá stabilita a bezpečnosť v Európe sa dá zaistiť nie proti Rusku, ale spolu s Ruskom. Môžeme to povedať naopak: trvalá stabilita a bezpečnosť pre Rusko sa dá zaistiť nie proti Európe, ale s Európou
https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/po-madarsku-dalsi-nas-sused-odmieta-protirusku-retoriku.-nemozeme-dosiahnut-stabilitu-v-europe-bez-ruska.html


Európa môže žiť v mieri a bezpečnosti len spolu s Ruskom. Vyhlásil to v stredu 26. januára minister zahraničných vecí Rakúska Alexander Schallenberg „Trvalá stabilita a bezpečnosť v Európe sa dá zaistiť nie proti Rusku, ale spolu s Ruskom. Môžeme to povedať naopak: trvalá stabilita a bezpečnosť pre Rusko sa dá zaistiť nie proti Európe, ale s Európou https://ceske-narodni-listy.estranky.cz/clanky/prispevky/po-madarsku-dalsi-nas-sused-odmieta-protirusku-retoriku.-nemozeme-dosiahnut-stabilitu-v-europe-bez-ruska.html

Autokorso proti corona-politice
Dnes zacalo autokorso protestu ve Vidni, nejmene 400 vozidel uz projizdi hlavnim mestem. Ocekava se, ze protesty pobezi cely vikend.
https://www.youtu.be/N2GL5gV_sU

a
https://www.youtu.be/97HZwVoRrdQ


**Autokorso proti corona-politice** Dnes zacalo autokorso protestu ve Vidni, nejmene 400 vozidel uz projizdi hlavnim mestem. Ocekava se, ze protesty pobezi cely vikend. https://www.youtu.be/N2GL5gV_sU a https://www.youtu.be/97HZwVoRrdQ
Upravené 28. 1. 2022 o 18:15

Ustavni soud Rakouska poklada otazky ministerstvu zdravotnictvi
-Ústavní soud nyní v rámci přezkoumani opatření Cov zaslal otázky Ministerstvu zdravotnictví, které má APA k dispozici. V první řadě chtějí nejvyšší soudci vědět, jak opravnena byla nařízení, která zahrnovala uzamčení lidi a pravidlo 2G. V konkrétním případě je zájem především na přesném projednávani zátěže systému zdravotní péče, na kterou byla opatření vázána.
Do 18. unora si nejvyšší soudci vyžádali informace o celkem deseti komplexech otázkach, které byly 26.ledna zaslány Ministerstvu zdravotnictví a jeho právnímu zástupci.
Ustavni soud obdržel řadu stížností proti předpisům, které měly za následek mimo jiné uzamčení a pravidlo 2G a 3G.


Otázky týkající se přetížení nemocnic a zemřelých
VfGH se zajímá, zda někdy hrozilo přetížení zdravotnického systému – scénář, který podle zákona ospravedlňuje uzavření (lockdown).
Otázka: "Ústavní soud proto žádá o informaci, zda počet hospitalizací nebo úmrtí uvedených v nařízeních zahrnuje všechny osoby infikované SARS - cov-2, které jsou umístěny v nemocnicích na jednotkách intenzivní péče nebo které zemřely "na nebo s" SARS-cov - 2? Pokud ano, proč je tato metoda zvolena?“


V tomto tonu pokracuje Ustavni soud dale.
Take jsou požadovány přesné údaje o zemřelých – ať už "na" nebo "s" Covid-19 – stejně jako o hospitalizaci a věku postižených.
Kromě toho chce VfGH vědět, které varianty viru byly přítomny k 1. lednu 2022, 25. ledna a denni procenta nakažených, hospitalizovaných a zemřelých.
Ministerstvo se také dotazuje na "procentuální přiřazení probíhající infekce k životním oblastem", tedy například rodině, práci, nákupu a volnočasovým aktivitám.


Pozornost je věnována i různým ochranným opatřením
Ústavní soud take pozaduje vysvetleni na různá přijatá ochranná opatření.
Další otázka zní: "o jaký faktor snižuje nošení masky FFP2 v uzavřených prostorách, resp. venku riziko nákazy, resp. přenosu?"
"O jaký Faktor snižuje preventivní očkování COVID riziko těžkých průběhů?
Další otázky se tykaji účinnosti očkování, ale také různých testů.


Poslední otázky se týkají "uzamčení pro neočkované" a toho, jaky to ma vliv na hospitalizaci nebo riziko hospitalizace.
Jen dva dny po odeslání otázek vláda toto opatření zrušila.
zde


**Ustavni soud Rakouska poklada otazky ministerstvu zdravotnictvi** -Ústavní soud nyní v rámci přezkoumani opatření Cov zaslal otázky Ministerstvu zdravotnictví, které má APA k dispozici. V první řadě chtějí nejvyšší soudci vědět, jak opravnena byla nařízení, která zahrnovala uzamčení lidi a pravidlo 2G. V konkrétním případě je zájem především na přesném projednávani zátěže systému zdravotní péče, na kterou byla opatření vázána. Do 18. unora si nejvyšší soudci vyžádali informace o celkem deseti komplexech otázkach, které byly 26.ledna zaslány Ministerstvu zdravotnictví a jeho právnímu zástupci. Ustavni soud obdržel řadu stížností proti předpisům, které měly za následek mimo jiné uzamčení a pravidlo 2G a 3G. **Otázky týkající se přetížení nemocnic a zemřelých** VfGH se zajímá, zda někdy hrozilo přetížení zdravotnického systému – scénář, který podle zákona ospravedlňuje uzavření (lockdown). Otázka: "Ústavní soud proto žádá o informaci, zda počet hospitalizací nebo úmrtí uvedených v nařízeních zahrnuje všechny osoby infikované SARS - cov-2, které jsou umístěny v nemocnicích na jednotkách intenzivní péče nebo které zemřely "na nebo s" SARS-cov - 2? **Pokud ano, proč je tato metoda zvolena?“** V tomto tonu pokracuje Ustavni soud dale. Take jsou požadovány přesné údaje o zemřelých – ať už "na" nebo "s" Covid-19 – stejně jako o hospitalizaci a věku postižených. Kromě toho chce VfGH vědět, které varianty viru byly přítomny k 1. lednu 2022, 25. ledna a denni procenta nakažených, hospitalizovaných a zemřelých. Ministerstvo se také dotazuje na "procentuální přiřazení probíhající infekce k životním oblastem", tedy například rodině, práci, nákupu a volnočasovým aktivitám. **Pozornost je věnována i různým ochranným opatřením** Ústavní soud take pozaduje vysvetleni na různá přijatá ochranná opatření. Další otázka zní: "o jaký faktor snižuje nošení masky FFP2 v uzavřených prostorách, resp. venku riziko nákazy, resp. přenosu?" "O jaký Faktor snižuje preventivní očkování COVID riziko těžkých průběhů? Další otázky se tykaji účinnosti očkování, ale také různých testů. Poslední otázky se týkají "uzamčení pro neočkované" a toho, jaky to ma vliv na hospitalizaci nebo riziko hospitalizace. Jen dva dny po odeslání otázek vláda toto opatření zrušila. [zde](https://orf.at/stories/3245593/)
Upravené 30. 1. 2022 o 21:04

pre rakusky ustavn stup nezrusil povinne ockovanie a vysoke pokuty?


pre rakusky ustavn stup nezrusil povinne ockovanie a vysoke pokuty?

rakusky ustavn stup

Ustavni soud to nyni cele vysetruje, viz kousek vyse.


[quote="pid:55410, uid:187"]rakusky ustavn stup[/quote] Ustavni soud to nyni cele vysetruje, viz kousek vyse.

clanok zdielany na Svetonazore: https://www.derstandard.at/story/2000132992167/hoechstgericht-loechert-gesundheitsminister


Strojovy preklad:


Najvyšší súd kladie otázky ministrovi zdravotníctva
Ústavný súd zaslal katalóg otázok. Žiadajú sa napríklad údaje o nemocniciach. Iné už existujú: Podľa prieskumu malo 27 % prípadov intenzívnej starostlivosti Covid ako sekundárnu diagnózu Corona.


Ústavný súd (VfGH) sa pripravuje. V rámci konania o preskúmaní nariadenia požaduje Najvyšší súd od ministra zdravotníctva Wolfganga Mücksteina (Zelení) množstvo informácií o pandémii Corona. Zoznam otázok, ktorý bol ministerstvu predložený 26. januára, má päť strán a ministerstvo má teraz čas na poskytnutie odpovedí do 18. februára. Ústavný súd chce zistiť, nakoľko boli nariadenia a obmedzenia Corony vrátane uzamknutia a pravidla 2G opodstatnené - "aj v rámci prípravy na prípadné ústne pojednávanie". Niekoľko sťažností sa už dostalo na Ústavný súd. Zameriava sa na otázku zaťaženia systému zdravotníctva. Federálna vláda týmto odôvodnila čiastočne masívne sprísnenie a opatrenia.


Príklad: Ústavný súd požaduje presný rozpis osôb s pozitívnym testom na oddeleniach bežnej a intenzívnej starostlivosti. Otázka je zameraná najmä na hlavnú alebo vedľajšiu diagnózu Covid-19. Pýta sa ""ak je to vhodné" na rozdelenie počtu podľa:


Osoby hospitalizované na JIS pre covid-19, osoby hospitalizované na JIS z inej indikácie, ale tiež s covid-19, a osoby hospitalizované na JIS z inej indikácie a infikované (asymptomatické alebo s miernym priebehom, ktorý si sám osebe nevyžaduje hospitalizáciu) vírusom Sars-CoV-2.
Rovnaké rozdelenie sa požaduje aj v oblasti normálnych oddelení.


Ministerstvo zdravotníctva sa "v tejto chvíli" nechce k tejto otázke vyjadrovať a odkazuje na termín 18. februára. Spoločnosť Gesundheit Österreich GmbH (GÖG), ktorá pre ministerstvo pripravuje údaje o hospitalizáciách, sa však už niektorými bodmi zaoberala vo svojom verejne dostupnom a pravidelne aktualizovanom "Informačnom liste o jednotkách intenzívnej starostlivosti". Od začiatku pandémie do obdobia prieskumu na konci novembra 2021 bolo zaznamenaných presne 10 671 prípadov kovidovej intenzívnej starostlivosti.


Covid-19 "tiež považovaný za sekundárnu diagnózu pre analýzu".
Podľa GÖG sa Covid-19 "pri analýze považuje aj za sekundárnu diagnózu", ako sa uvádza v poznámke pod čiarou v informačnom liste. Hovorca to okrem iného pripisuje tomu, že hlavný dôraz sa kladie na kapacitu: pozitívna osoba so zlomenou nohou by predsa tiež musela byť oddelená na oddelení Covid.


V súlade s tým sa Covid-19 ako sekundárna diagnóza týka 27 % z takmer 10 700 prípadov intenzívnej starostlivosti o Covid ku koncu novembra. Naopak to znamená, že takmer tri štvrtiny prípadov intenzívnej starostlivosti Covid majú ako hlavnú diagnózu infekciu korónou. Pri Covide ako vedľajšej diagnóze sa však často vyskytujú aj "pľúcne špecifické ochorenia" ako hlavná diagnóza, ako vysvetľuje hovorca spoločnosti GÖG. Až do konca obdobia zberu údajov koncom novembra stále prevládala delta.


V poznámke pod čiarou sa uvádza: "Napríklad pobyty s vedľajšou diagnózou Covid-19 sa často kódujú s hlavnými diagnózami "vírusová pneumónia, bližšie neurčená", "pneumónia, bližšie neurčená" alebo "syndróm respiračnej tiesne". Vylúčenie prípadov s Covid-19 ako sekundárnou diagnózou by viedlo k významnému podhodnoteniu prípadov Covid-19 na JIS."


Rozpis požadovaných úmrtí
Ďalší príklad: Ústavný súd chce aj podrobnosti o úmrtiach v Covide, čo tiež znepokojuje mnohých kritikov opatrení. VfGH preto žiada o rozdelenie počtu zosnulých podľa:


Osoby, ktoré zomreli na Covid-19, osoby, ktoré zomreli s Covid-19, a osoby, ktoré zomreli (asymptomaticky) so Sars-Cov-2.
Toto rozlíšenie zatiaľ nie je oficiálne k dispozícii. Tabuľka Ages definuje mŕtvu osobu Covid-19 takto: Laboratórne potvrdený pozitívny prípad s následkom smrti, "kde medzi stavom "choroba" a stavom "smrť" nebol prítomný stav "uzdravený/vyliečený". V Nemecku už Spolkový štatistický úrad pripravil tieto údaje na rok 2020. Zo 47 860 úmrtí na Covid bol Covid-19 hlavnou príčinou smrti v 83 % prípadov. V 17 % prípadov Covid-19 "prispel k úmrtiu ako sprievodné ochorenie".


Najvyšší súd kladie aj množstvo otázok týkajúcich sa očkovania. Napríklad sa pýta, aký podiel hospitalizovaných bol prvýkrát, druhýkrát a tretíkrát očkovaný - v členení na tých, ktorí boli hospitalizovaní "kvôli" Covidu-19, a tých, ktorí boli hospitalizovaní "s" Covidom-19. (David Krutzler, 1.2.2022)


clanok zdielany na Svetonazore: https://www.derstandard.at/story/2000132992167/hoechstgericht-loechert-gesundheitsminister Strojovy preklad: **Najvyšší súd kladie otázky ministrovi zdravotníctva** Ústavný súd zaslal katalóg otázok. Žiadajú sa napríklad údaje o nemocniciach. Iné už existujú: Podľa prieskumu malo 27 % prípadov intenzívnej starostlivosti Covid ako sekundárnu diagnózu Corona. Ústavný súd (VfGH) sa pripravuje. V rámci konania o preskúmaní nariadenia požaduje Najvyšší súd od ministra zdravotníctva Wolfganga Mücksteina (Zelení) množstvo informácií o pandémii Corona. Zoznam otázok, ktorý bol ministerstvu predložený 26. januára, má päť strán a ministerstvo má teraz čas na poskytnutie odpovedí do 18. februára. Ústavný súd chce zistiť, nakoľko boli nariadenia a obmedzenia Corony vrátane uzamknutia a pravidla 2G opodstatnené - "aj v rámci prípravy na prípadné ústne pojednávanie". Niekoľko sťažností sa už dostalo na Ústavný súd. Zameriava sa na otázku zaťaženia systému zdravotníctva. Federálna vláda týmto odôvodnila čiastočne masívne sprísnenie a opatrenia. Príklad: Ústavný súd požaduje presný rozpis osôb s pozitívnym testom na oddeleniach bežnej a intenzívnej starostlivosti. Otázka je zameraná najmä na hlavnú alebo vedľajšiu diagnózu Covid-19. Pýta sa ""ak je to vhodné" na rozdelenie počtu podľa: Osoby hospitalizované na JIS pre covid-19, osoby hospitalizované na JIS z inej indikácie, ale tiež s covid-19, a osoby hospitalizované na JIS z inej indikácie a infikované (asymptomatické alebo s miernym priebehom, ktorý si sám osebe nevyžaduje hospitalizáciu) vírusom Sars-CoV-2. Rovnaké rozdelenie sa požaduje aj v oblasti normálnych oddelení. Ministerstvo zdravotníctva sa "v tejto chvíli" nechce k tejto otázke vyjadrovať a odkazuje na termín 18. februára. Spoločnosť Gesundheit Österreich GmbH (GÖG), ktorá pre ministerstvo pripravuje údaje o hospitalizáciách, sa však už niektorými bodmi zaoberala vo svojom verejne dostupnom a pravidelne aktualizovanom "Informačnom liste o jednotkách intenzívnej starostlivosti". Od začiatku pandémie do obdobia prieskumu na konci novembra 2021 bolo zaznamenaných presne 10 671 prípadov kovidovej intenzívnej starostlivosti. **Covid-19 "tiež považovaný za sekundárnu diagnózu pre analýzu".** Podľa GÖG sa Covid-19 "pri analýze považuje aj za sekundárnu diagnózu", ako sa uvádza v poznámke pod čiarou v informačnom liste. Hovorca to okrem iného pripisuje tomu, že hlavný dôraz sa kladie na kapacitu: pozitívna osoba so zlomenou nohou by predsa tiež musela byť oddelená na oddelení Covid. V súlade s tým sa Covid-19 ako sekundárna diagnóza týka 27 % z takmer 10 700 prípadov intenzívnej starostlivosti o Covid ku koncu novembra. Naopak to znamená, že takmer tri štvrtiny prípadov intenzívnej starostlivosti Covid majú ako hlavnú diagnózu infekciu korónou. Pri Covide ako vedľajšej diagnóze sa však často vyskytujú aj "pľúcne špecifické ochorenia" ako hlavná diagnóza, ako vysvetľuje hovorca spoločnosti GÖG. Až do konca obdobia zberu údajov koncom novembra stále prevládala delta. V poznámke pod čiarou sa uvádza: "Napríklad pobyty s vedľajšou diagnózou Covid-19 sa často kódujú s hlavnými diagnózami "vírusová pneumónia, bližšie neurčená", "pneumónia, bližšie neurčená" alebo "syndróm respiračnej tiesne". Vylúčenie prípadov s Covid-19 ako sekundárnou diagnózou by viedlo k významnému podhodnoteniu prípadov Covid-19 na JIS." **Rozpis požadovaných úmrtí** Ďalší príklad: Ústavný súd chce aj podrobnosti o úmrtiach v Covide, čo tiež znepokojuje mnohých kritikov opatrení. VfGH preto žiada o rozdelenie počtu zosnulých podľa: Osoby, ktoré zomreli na Covid-19, osoby, ktoré zomreli s Covid-19, a osoby, ktoré zomreli (asymptomaticky) so Sars-Cov-2. Toto rozlíšenie zatiaľ nie je oficiálne k dispozícii. Tabuľka Ages definuje mŕtvu osobu Covid-19 takto: Laboratórne potvrdený pozitívny prípad s následkom smrti, "kde medzi stavom "choroba" a stavom "smrť" nebol prítomný stav "uzdravený/vyliečený". V Nemecku už Spolkový štatistický úrad pripravil tieto údaje na rok 2020. Zo 47 860 úmrtí na Covid bol Covid-19 hlavnou príčinou smrti v 83 % prípadov. V 17 % prípadov Covid-19 "prispel k úmrtiu ako sprievodné ochorenie". Najvyšší súd kladie aj množstvo otázok týkajúcich sa očkovania. Napríklad sa pýta, aký podiel hospitalizovaných bol prvýkrát, druhýkrát a tretíkrát očkovaný - v členení na tých, ktorí boli hospitalizovaní "kvôli" Covidu-19, a tých, ktorí boli hospitalizovaní "s" Covidom-19. (David Krutzler, 1.2.2022)

Moderator

Problem je, ze se nedelaly pitvy a diagnozy umrti byly pravdepodobne casto nespravne, jak rikal uz i ten soudni lekar, nekde je tu video.


Problem je, ze se nedelaly pitvy a diagnozy umrti byly pravdepodobne casto nespravne, jak rikal uz i ten soudni lekar, nekde je tu video.

Rakousti Svobodni chteji proces u EU kvuli povinnemu ockovani
FPÖ jde proti povinnému očkování v Rakousku na uroven EU. Europoslanec Roman Haider požádal Komisi o zahájení řízení podle článku 7 proti Rakousku, protože zákon o povinném očkování je nepřiměřeným omezením základních svobod Rakušanů.
Rakousko tak porušuje základní hodnoty EU, které byly zavedeny v roce 1997 Amsterodamskou smlouvou, řekl Haider. Europoslanec ve svém dopise Evropské komisi tvrdí, že zavedením povinného očkování porušuje Rakousko právo na volný pohyb a pobyt, protože na sociálním a pracovním životě se mohou podílet pouze očkované osoby. Rovněž se dotýká práva na nedotknutelnost lidské osobnosti.
Se zavedením povinného očkování se Rakousko přibližuje k zemím, jako je Tádžikistán, Turkmenistán, Indonésie a Ekvádor. Nizozemská Advokátní Kancelář napsala rakouskému kancléři Karlu Nehammerovi dopis, v němž oznámila, že hodlá vyloučit Rakousko z EU.
Pokud by se v rámci tohoto postupu nakonec zjistilo, že v důsledku jednání černo-zelené vlády existuje riziko porušení hodnot EU nebo že již došlo k závažnému porušení, mohou být přijaty různé sankce-až po pozastavení hlasovacích práv členského státu. zde


**Rakousti Svobodni chteji proces u EU kvuli povinnemu ockovani** FPÖ jde proti povinnému očkování v Rakousku na uroven EU. Europoslanec Roman Haider požádal Komisi o zahájení řízení podle článku 7 proti Rakousku, protože zákon o povinném očkování je nepřiměřeným omezením základních svobod Rakušanů. Rakousko tak porušuje základní hodnoty EU, které byly zavedeny v roce 1997 Amsterodamskou smlouvou, řekl Haider. Europoslanec ve svém dopise Evropské komisi tvrdí, že zavedením povinného očkování porušuje Rakousko právo na volný pohyb a pobyt, protože na sociálním a pracovním životě se mohou podílet pouze očkované osoby. Rovněž se dotýká práva na nedotknutelnost lidské osobnosti. Se zavedením povinného očkování se Rakousko přibližuje k zemím, jako je Tádžikistán, Turkmenistán, Indonésie a Ekvádor. Nizozemská Advokátní Kancelář napsala rakouskému kancléři Karlu Nehammerovi dopis, v němž oznámila, že hodlá vyloučit Rakousko z EU. Pokud by se v rámci tohoto postupu nakonec zjistilo, že v důsledku jednání černo-zelené vlády existuje riziko porušení hodnot EU nebo že již došlo k závažnému porušení, mohou být přijaty různé sankce-až po pozastavení hlasovacích práv členského státu. [zde](https://orf.at/#/stories/3245990/)

Van der Bellen podepsal ockovaci zakon
Zákon musí podepsat i rakouský kancléř Karl Nehammer. Následně bude zveřejněna ve Spolkovém věstníku. Povinné očkování by tak mohlo vstoupit v platnost ještě dnes.
Některé detaily jsou však stále otevřené. Ministr zdravotnictví Wolfgang Muckstein (zelení) musí například v nařízení upravit, které vakcíny platí, jak dlouho je očkování platné a které lékařky a lékaři mohou být za jakých podmínek osvobozeni od povinného očkování.
Dale se ceka na nařízení o výjimkách
Mezitím byl zveřejněn Pracovní dokument k nařízení Ministerstva zdravotnictví, které má regulovat výjimky z povinného očkování. "Kurýr" mimo jiné informoval. Ministerstvo nechce dokument komentovat, stále se hlasuje, odchylky jsou stále možné. V tom, že zveřejnění nařízení bylo spojeno s podpisem spolkového prezidenta, zůstává. Nařízení sice "nemusí vstoupit v platnost hned po vstupu zákona v platnost", ale mělo by být zveřejněno" včas". Interně se počítá s koncem tohoto až začátkem příštího týdne.
Zveřejněný návrh mimo jiné předpokládá, že osoby, které byly po zotavení očkovány dvakrát, budou považovány za plně imunizované. Kdo byl dvakrát očkován a poté se uzdravil, nesplňuje kritéria. Výjimku z této povinnosti mají mít i osoby, u nichž jsou" závažné vedlejší účinky očkování "a" pravděpodobná kauzalita k očkování potvrzena nebo objasněna", uvádí se v dokumentu.
Žádné standardizované výjimky
Výjimku z povinnosti očkování mohou udělit v zásadě dvě skupiny lékařů: místní úřední nebo epidemiologové a specializovaní lékaři, mimo jiné pro imunosuprimované nebo neurologické pacienty. Standardizovaná forma nálezu pro osvobození ale nebude, praví se na žádost ministerstva. "Je to na zemích."V poslední době jsme byli zmateni nejasně formulovanými kritérii pro taková zjištění.
Pokuta až 3600 EUR
Povinné očkování bude platit pro všechny osoby s bydlištěm v Rakousku od 18 let. Výjimky jsou určeny pro těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů, a-po dobu 180 dnů - i pro osoby zotavené. Pokuta v tzv. "zjednodušeném řízení" dosahuje až 600 eur, v "řádném řízení" až 3 600 eur. zde


**Van der Bellen podepsal ockovaci zakon** Zákon musí podepsat i rakouský kancléř Karl Nehammer. Následně bude zveřejněna ve Spolkovém věstníku. Povinné očkování by tak mohlo vstoupit v platnost ještě dnes. Některé detaily jsou však stále otevřené. Ministr zdravotnictví Wolfgang Muckstein (zelení) musí například v nařízení upravit, které vakcíny platí, jak dlouho je očkování platné a které lékařky a lékaři mohou být za jakých podmínek osvobozeni od povinného očkování. **Dale se ceka na nařízení o výjimkách **Mezitím byl zveřejněn Pracovní dokument k nařízení Ministerstva zdravotnictví, které má regulovat výjimky z povinného očkování. "Kurýr" mimo jiné informoval. Ministerstvo nechce dokument komentovat, stále se hlasuje, odchylky jsou stále možné. V tom, že zveřejnění nařízení bylo spojeno s podpisem spolkového prezidenta, zůstává. Nařízení sice "nemusí vstoupit v platnost hned po vstupu zákona v platnost", ale mělo by být zveřejněno" včas". Interně se počítá s koncem tohoto až začátkem příštího týdne. Zveřejněný návrh mimo jiné předpokládá, že osoby, které byly po zotavení očkovány dvakrát, budou považovány za plně imunizované. Kdo byl dvakrát očkován a poté se uzdravil, nesplňuje kritéria. Výjimku z této povinnosti mají mít i osoby, u nichž jsou" závažné vedlejší účinky očkování "a" pravděpodobná kauzalita k očkování potvrzena nebo objasněna", uvádí se v dokumentu. **Žádné standardizované výjimky** Výjimku z povinnosti očkování mohou udělit v zásadě dvě skupiny lékařů: místní úřední nebo epidemiologové a specializovaní lékaři, mimo jiné pro imunosuprimované nebo neurologické pacienty. Standardizovaná forma nálezu pro osvobození ale nebude, praví se na žádost ministerstva. "Je to na zemích."V poslední době jsme byli zmateni nejasně formulovanými kritérii pro taková zjištění. **Pokuta až 3600 EUR **Povinné očkování bude platit pro všechny osoby s bydlištěm v Rakousku od 18 let. Výjimky jsou určeny pro těhotné ženy a osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů, a-po dobu 180 dnů - i pro osoby zotavené. Pokuta v tzv. "zjednodušeném řízení" dosahuje až 600 eur, v "řádném řízení" až 3 600 eur. [zde](https://www.kleinezeitung.at/politik/innenpolitik/6094841/Letzte-Huerde-genommen_Impfpflicht-von-Bundespraesident-Van-der)

Van der Bellen podepsal ockovaci zakon


porad cekam, ze dojde k nejakemu zvratu.


[quote="pid:56085, uid:68"]Van der Bellen podepsal ockovaci zakon[/quote] porad cekam, ze dojde k nejakemu zvratu.

https://www.wochenblick.at/brisant/rotes-kreuz-steigt-aus-oesterreich-impft-kampagne-aus-regierung-steht-bald-allein-da/


cerveny kriz vystupuje z kampane "rakousko ockuje", brzy bude v tom vlada sama


fanatici cerno-zelene vlady budou brzy osamoceni. ockovaci fronta se rozpada a vi se to. samotny cerveny kriz opousti potapejici se lod s povinnym pieksem a stahuje se z kampane. to bylo sdelen velitelem spolkove zachranne sluzby gerrym foitikem v internim dopise, kteri zaslal redakci wochenblick. stejne tak ucinili caritas, diakonie. existuje velke riziko pravni nejistoty pro oblast zdravotnictvi, socialni, pecovatelstvi a nebezpeci dlouholetych pravnich sporu.


https://www.wochenblick.at/brisant/rotes-kreuz-steigt-aus-oesterreich-impft-kampagne-aus-regierung-steht-bald-allein-da/ cerveny kriz vystupuje z kampane "rakousko ockuje", brzy bude v tom vlada sama fanatici cerno-zelene vlady budou brzy osamoceni. ockovaci fronta se rozpada a vi se to. samotny cerveny kriz opousti potapejici se lod s povinnym pieksem a stahuje se z kampane. to bylo sdelen velitelem spolkove zachranne sluzby gerrym foitikem v internim dopise, kteri zaslal redakci wochenblick. stejne tak ucinili caritas, diakonie. existuje velke riziko pravni nejistoty pro oblast zdravotnictvi, socialni, pecovatelstvi a nebezpeci dlouholetych pravnich sporu.

Zadne publikum pri navsteve rakouskeho kanclere Nehammera ve Svycarsku
Návštěva rakouského kancléře Karla Nehammera se v pondělí ve Švýcarsku uskuteční bez publika. Důvodem jsou bezpečnostní obavy poté, co odpůrci švýcarských opatření oznámili protesty v Zofingenu, kde Nehammera přijímá svýcarský prezident Ignazio Cassis.
"Existují vážné náznaky, že by oficiální návštěva mohla být narušena. Rozhodnutí o vyloučení veřejnosti přijaly svýcarské bezpečnostní orgány. Zbývající program návštěvy kancléře se uskuteční podle plánu, řekla mluvčí švýcarského ministerstva zahraničí agentuře Keystone-SDA. Podrobnosti o bezpečnostních obavách neuvedla.
Původně bylo obyvatelstvo při dopolední slavnostní recepci na náměstí Niklaus Thut v historickém centru švýcarského městečka Zofingen v kantonu Aargau výslovně pozváno městskou vládou, jak tento týden informoval deník "Zofinger Tagblatt". V posledních dnech vyzývali švýcarští odpůrci opatření CoV na sociálních sítích k protestům a zásahům proti Nehammeru kvůli povinnému očkování, které bylo v Rakousku schváleno. zde a zde a zde
Jede si pro noty ...


**Zadne publikum pri navsteve rakouskeho kanclere Nehammera ve Svycarsku** Návštěva rakouského kancléře Karla Nehammera se v pondělí ve Švýcarsku uskuteční bez publika. Důvodem jsou bezpečnostní obavy poté, co odpůrci švýcarských opatření oznámili protesty v Zofingenu, kde Nehammera přijímá svýcarský prezident Ignazio Cassis. "Existují vážné náznaky, že by oficiální návštěva mohla být narušena. Rozhodnutí o vyloučení veřejnosti přijaly svýcarské bezpečnostní orgány. Zbývající program návštěvy kancléře se uskuteční podle plánu, řekla mluvčí švýcarského ministerstva zahraničí agentuře Keystone-SDA. Podrobnosti o bezpečnostních obavách neuvedla. Původně bylo obyvatelstvo při dopolední slavnostní recepci na náměstí Niklaus Thut v historickém centru švýcarského městečka Zofingen v kantonu Aargau výslovně pozváno městskou vládou, jak tento týden informoval deník "Zofinger Tagblatt". V posledních dnech vyzývali švýcarští odpůrci opatření CoV na sociálních sítích k protestům a zásahům proti Nehammeru kvůli povinnému očkování, které bylo v Rakousku schváleno. [zde](https://orf.at//stories/3247163/) a [zde](https://zofingertagblatt.ch/der-oesterreichische-bundeskanzler-karl-nehammer-kommt-mit-zwei-bundesraeten-nach-zofingen/) a [zde](https://zofingertagblatt.ch/ernstzunehmende-hinweise-staatsempfang-findet-wegen-moeglicher-stoerung-unter-ausschluss-der-oeffentlichkeit-statt/) Jede si pro noty ...
Upravené 12. 2. 2022 o 13:28

Spolkovy kancler Nehammer dava zpatecku ve veci povinneho ockovani
Pokud si to bude skupina Covid-specialistu prat, pristoupi Nehammer na evaluaci.
Ockovaci loterii, kterou si prala SPÖ a byla odsouhlasena, uz zrusil, nebyla prosaditelna.
Pokud komise rekne, ze jsou injekce dulezite, zustane zakon v platnosti, pokud se ale komise rozhodne zakon zrusit, udela to.
https://www.youtu.be/Dwml8fQDlyQ


V pondeli jede do Svycarska na setkani s presidentem, ve stredu se budou radit spolkova vlada a zemske vlady a tam bude "injekce" urcite tematem.
Uz lide kritizuji, ze nechteji evaluaci (vysazeni), ale plne zruseni zakona.
On ten Zofingen, kde ho meli vitat s celou slavou a pak to odrekli z "bezpecnostnich duvodu" neni vubec jednoduche misto zde


**Spolkovy kancler Nehammer dava zpatecku ve veci povinneho ockovani** Pokud si to bude skupina Covid-specialistu prat, pristoupi Nehammer na evaluaci. Ockovaci loterii, kterou si prala SPÖ a byla odsouhlasena, uz zrusil, nebyla prosaditelna. Pokud komise rekne, ze jsou injekce dulezite, zustane zakon v platnosti, pokud se ale komise rozhodne zakon zrusit, udela to. https://www.youtu.be/Dwml8fQDlyQ V pondeli jede do Svycarska na setkani s presidentem, ve stredu se budou radit spolkova vlada a zemske vlady a tam bude "injekce" urcite tematem. Uz lide kritizuji, ze nechteji evaluaci (vysazeni), ale plne zruseni zakona. On ten Zofingen, kde ho meli vitat s celou slavou a pak to odrekli z "bezpecnostnich duvodu" neni vubec jednoduche misto [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Zofingen)
Upravené 13. 2. 2022 o 16:07

On ten Zofingen, kde ho meli vitat s celou slavou a pak to odrekli z "bezpecnostnich duvodu


Yori - mi zarezonovala tá zpráva z r.2019
https://www.blick.ch/schweiz/mittelland/zuercher-verunglueckte-im-aargau-darum-stuerzte-der-zuercher-emil-b-66-mit-seinem-flugzeug-im-aargau-ab-id16305791.html


[quote="pid:57590, uid:68"]On ten Zofingen, kde ho meli vitat s celou slavou a pak to odrekli z "bezpecnostnich duvodu[/quote] ** Yori - mi zarezonovala tá zpráva z r.2019** https://www.blick.ch/schweiz/mittelland/zuercher-verunglueckte-im-aargau-darum-stuerzte-der-zuercher-emil-b-66-mit-seinem-flugzeug-im-aargau-ab-id16305791.html

zarezonovala tá zpráva

Nadrazi Zofingen Svycarskych drah se nachazi na hlavni trase
Basel–Luzern–Gotthard–Mailand.
Zofingen patril Habsburgum a jeho vlajka je skoro stejna, jako rakouska, akorat ma dole jeste jeden bily pruh.
Erb mesta ma urcitou podobnost s rakouskym Erbem. Tim pripomina Habsburgy, kteri zde panovali od 1299 do 1415.
Pecet ma dva predchudce. na tom z roku 1278 je orel, erbovni zvire Frohburgeru, kteri tenkrat vladli mestu. Po prevzeti mesta Habsburgy se objevil na peceti Lev (erbovni zvire Habsburgu) a Svaty Mauricius (davny patron mesta). zde


[quote="pid:57598, uid:78"]zarezonovala tá zpráva[/quote] Nadrazi Zofingen Svycarskych drah se nachazi na hlavni trase Basel–Luzern–**Gotthard**–Mailand. Zofingen patril Habsburgum a jeho vlajka je skoro stejna, jako rakouska, akorat ma dole jeste jeden bily pruh. Erb mesta ma urcitou podobnost s rakouskym Erbem. Tim pripomina Habsburgy, kteri zde panovali od 1299 do 1415. Pecet ma dva predchudce. na tom z roku 1278 je orel, erbovni zvire Frohburgeru, kteri tenkrat vladli mestu. Po prevzeti mesta Habsburgy se objevil na peceti Lev (erbovni zvire Habsburgu) a Svaty Mauricius (davny patron mesta). [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Zofingen)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rakousky-kancler-nevyloucil-konec-povinneho-ockovani-proti-covidu-40387044


Rakouský kancléř Karl Nehammer nevyloučil, že jeho země upustí od povinného očkování proti koronaviru, které tento měsíc vstoupilo v platnost. Reagoval tak na sílící hlasy politiků i odborníků, kteří tuto povinnost nepovažují za nezbytnou. V rozhovoru pro list Krone Nehammer řekl, že pokud experti vládní komise pro boj s pandemií řeknou, že vakcinace je osvědčený prostředek, zůstane povinnost „samozřejmě zachována“. Jestli ale navrhnou vládě, aby navrhla zrušení zákona o povinném očkování, stane se tak, ujistil kancléř. Nehammer současně potvrdil, že plánovaná očkovací loterie, která měla vakcinaci podpořit, nebude spuštěna.


V Rakousku o víkendu přestala platit další pandemická omezení. Například při vstupu do obchodů, které prodávají jiné než nezbytné zboží, se už lidé nemusí prokazovat, že jsou očkovaní proti covidu-19 nebo že toto onemocnění v nedávné době prodělali. Stačí už jen nasazený respirátor FFP2. Další uvolnění čeká alpskou republiku za necelý týden.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rakousky-kancler-nevyloucil-konec-povinneho-ockovani-proti-covidu-40387044 Rakouský kancléř Karl Nehammer nevyloučil, že jeho země upustí od povinného očkování proti koronaviru, které tento měsíc vstoupilo v platnost. Reagoval tak na sílící hlasy politiků i odborníků, kteří tuto povinnost nepovažují za nezbytnou. V rozhovoru pro list Krone Nehammer řekl, že pokud experti vládní komise pro boj s pandemií řeknou, že vakcinace je osvědčený prostředek, zůstane povinnost „samozřejmě zachována“. Jestli ale navrhnou vládě, aby navrhla zrušení zákona o povinném očkování, stane se tak, ujistil kancléř. Nehammer současně potvrdil, že plánovaná očkovací loterie, která měla vakcinaci podpořit, nebude spuštěna. V Rakousku o víkendu přestala platit další pandemická omezení. Například při vstupu do obchodů, které prodávají jiné než nezbytné zboží, se už lidé nemusí prokazovat, že jsou očkovaní proti covidu-19 nebo že toto onemocnění v nedávné době prodělali. Stačí už jen nasazený respirátor FFP2. Další uvolnění čeká alpskou republiku za necelý týden.

Moderator

tak kontroluju to tam ci nie? je to povinne ci nie? ci stale povedia ze ano, parlament to odhlasuje, zbierka zakonov zverejni a potom za mesiac sa povie, ze nie? a nerozklada nahodou takto niekto vlastny stat, ked vlastne v buducnosti nejaky migrant moze povedat, ze vsak on si myslel, ze vsetky tie zakony su na takej urovni a tazko sa mu bude oponovat? ved to priam zaklada neuctu voci zakonu a vlastnej statnosti.....ci mas za chrbtom Habsburgovcov alebo nie.Moze sa potom stat, ze ani Rakusko sa ako stat neudrzi bez ohladu na to ci vznikne Intermarium, R-U2.0 (ale bez Rakuska) alebo cokolvek ine


tak kontroluju to tam ci nie? je to povinne ci nie? ci stale povedia ze ano, parlament to odhlasuje, zbierka zakonov zverejni a potom za mesiac sa povie, ze nie? a nerozklada nahodou takto niekto vlastny stat, ked vlastne v buducnosti nejaky migrant moze povedat, ze vsak on si myslel, ze vsetky tie zakony su na takej urovni a tazko sa mu bude oponovat? ved to priam zaklada neuctu voci zakonu a vlastnej statnosti.....ci mas za chrbtom Habsburgovcov alebo nie.Moze sa potom stat, ze ani Rakusko sa ako stat neudrzi bez ohladu na to ci vznikne Intermarium, R-U2.0 (ale bez Rakuska) alebo cokolvek ine

Kontrolovať sa malo až od polky marca a potom to dali sa mi zdá až na máj. A teraz riešia zásadne otázky ústavného súdu aj právnik Weis to spominal. Muž tam robí, nie je očkovaný a keby nestali rakusani na hraniciach tak ani nevie ze je kovid


Kontrolovať sa malo až od polky marca a potom to dali sa mi zdá až na máj. A teraz riešia zásadne otázky ústavného súdu aj právnik Weis to spominal. Muž tam robí, nie je očkovaný a keby nestali rakusani na hraniciach tak ani nevie ze je kovid

Nehammer ze Svycarska - Zasedani kvuli povinnemu ockovani se bude konat v nekolika tydnech
Expertní komise sídlící v úřadu spolkového kancléře, která má očkování vyhodnotit, bude "v příštích týdnech jednat", řekl dnes rakouský kancléř Karl Nehammer při návštěvě Švýcarska.
K přesnějšímu datu se Nehammer nevyjádřil. Znovu zdůraznil, že povinné očkování je velký zásah, který musí být vždy přiměřený. To bude muset posoudit expertní komise, řekl spolkový kancléř.
Zavedení zákona o povinném očkování bylo schváleno s více než 80 procenty hlasů v Národní radě proto, že "jsme společně vytvořili zákon, který je stejně flexibilní jako virus sám o sobě".
Povolana komise Expertu se jiz pripravuje, podle zprav z ministerstva zdravotnictvi, a bude posuzovat vyvoj infekce, rekl Nehammer. Zduraznil ale:
Komise se nesklada jen z lekaru, ale take z pravniku Spravniho a Ustavniho prava. Proc je to tak dulezite? Protože je proporcionalita stále znovu prověřována, " řekl spolkový kancléř. ....... zde
Vcera bylo receno, ze komise bude zasedat uz tuto stredu po jeho navratu ze Svycarska. Nove noty .....


**Nehammer ze Svycarska - Zasedani kvuli povinnemu ockovani se bude konat v nekolika tydnech** Expertní komise sídlící v úřadu spolkového kancléře, která má očkování vyhodnotit, bude "v příštích týdnech jednat", řekl dnes rakouský kancléř Karl Nehammer při návštěvě Švýcarska. **K přesnějšímu datu se Nehammer nevyjádřil**. Znovu zdůraznil, že **povinné očkování je velký zásah, který musí být vždy přiměřený. To bude muset posoudit expertní komise**, řekl spolkový kancléř. Zavedení zákona o povinném očkování bylo schváleno s více než 80 procenty hlasů v Národní radě proto, že "**jsme společně vytvořili zákon, který je stejně flexibilní jako virus sám o sobě**". Povolana komise Expertu se jiz pripravuje, podle zprav z ministerstva zdravotnictvi, a bude posuzovat vyvoj infekce, rekl Nehammer. Zduraznil ale: **Komise se nesklada jen z lekaru, ale take z pravniku Spravniho a Ustavniho prava. Proc je to tak dulezite? Protože je proporcionalita stále znovu prověřována**, " řekl spolkový kancléř. ....... [zde](https://orf.at/#/stories/3247407/) Vcera bylo receno, ze komise bude zasedat uz tuto stredu po jeho navratu ze Svycarska. Nove noty .....

Adriana: a to ho tam pustili vzdy bez kontroly? lebo vela ludi hovorilo, ze kontrolovali na hraniciach.....aj v TV bolo, ze aj opatrovatelky musia byt ak tam pracuju


Adriana: a to ho tam pustili vzdy bez kontroly? lebo vela ludi hovorilo, ze kontrolovali na hraniciach.....aj v TV bolo, ze aj opatrovatelky musia byt ak tam pracuju

No nie, oni na hraniciach sú, ale to co kontrolujú nemajú šancu ani riadne pozrieť a prečítať, tak človek sa musí naučiť vsetko. V práci raz pýtali test asi pred troma týždňami, len kukli, odfajkli, lebo mala prísť kontrola ale neprišla. Inak jeho kolega z Čiech tvrdí že na ich hraniciach nie je ziadna kontrola, ono to vyzerá ako keby rakusani boli len na hranici so Slovenskom ale tým som si není istá, len ma kolegov z Maďarska a Čiech a ti chodia bez kontrol. Ale v práci sú všetci zaočkovani len dvaja rakusani a môj muž nie a o korene sa už rok a pol roka vobec nebavia. Ale na vakcíny chodia poctivo


No nie, oni na hraniciach sú, ale to co kontrolujú nemajú šancu ani riadne pozrieť a prečítať, tak _človek sa musí naučiť vsetko_. V práci raz pýtali test asi pred troma týždňami, len kukli, odfajkli, lebo mala prísť kontrola ale neprišla. Inak jeho kolega z Čiech tvrdí že na ich hraniciach nie je ziadna kontrola, ono to vyzerá ako keby rakusani boli len na hranici so Slovenskom ale tým som si není istá, len ma kolegov z Maďarska a Čiech a ti chodia bez kontrol. Ale v práci sú všetci zaočkovani len dvaja rakusani a môj muž nie a o korene sa už rok a pol roka vobec nebavia. Ale na vakcíny chodia poctivo

aj v TV bolo

.... svejkovani a rakouska operetka maji neco do sebe. Jeste bych k tomu pridala italske finito la comedia.
TV a realita jsou dva ruzne pary bot .... smile


[quote="pid:57781, uid:187"]aj v TV bolo[/quote] .... svejkovani a rakouska operetka maji neco do sebe. Jeste bych k tomu pridala italske finito la comedia. TV a realita jsou dva ruzne pary bot .... ;)

Jeden Adolf z Rakouska , který provozoval společné sprchy , by byl taky pro povinné opichy .


Jeden Adolf z Rakouska , který provozoval společné sprchy , by byl taky pro povinné opichy .

kamaradka, ktera je vdana v rakousku, mi rikala, ze jeji manzel, ktery ma 3 davky, dostal od sveho doktora pozvanku na 4. davku.


kamaradka, ktera je vdana v rakousku, mi rikala, ze jeji manzel, ktery ma 3 davky, dostal od sveho doktora pozvanku na 4. davku.

3 davky

Chutna mu mnamka nebo co?


[quote="pid:57815, uid:347"]3 davky[/quote] Chutna mu mnamka nebo co?

Chutna mu mnamka nebo co?


vyzaduje to jeho zamestnavatel, ale zatim vyckava, protoze vsichni cekame, ze snad se to divadlo v rakousku take zrusi.


[quote="pid:57819, uid:68"]Chutna mu mnamka nebo co?[/quote] vyzaduje to jeho zamestnavatel, ale zatim vyckava, protoze vsichni cekame, ze snad se to divadlo v rakousku take zrusi.

Zamestnavatel to nemuze vyzadovat, protoze uz je 3G, muze se testovat. Jak jsem slysela, jsou firmy, ktere ockovani jen doporucuji a jsou firmy, ktere nevyzaduji vubec nic.


Zamestnavatel to nemuze vyzadovat, protoze uz je 3G, muze se testovat. Jak jsem slysela, jsou firmy, ktere ockovani jen doporucuji a jsou firmy, ktere nevyzaduji vubec nic.

Nech to skončí ako chce, plynie z toho jedno ponaučenie.


Mám vo svojom okolí rodičov, ktorí sa vyslovene odsťahovali do Rakúska, aby nemuseli prejsť slovenskou tortúrou odmietnutia očkovania detí (napr. kombinovanou vakcínou proti mumpsu, ružienke a rubeole - tzv. MMR). Jasné, že tam boli aj iné dôvody odsťahovania, ale tento k tomu tiež prispel.


Teraz sa musia asi dosť diviť, keď dopadli ešte horšie, než si pôvodne mysleli. Pred fašizmom sa skrátka utekať nedá, treba mu čeliť tam kde človek stojí.


Nech to skončí ako chce, plynie z toho jedno ponaučenie. Mám vo svojom okolí rodičov, ktorí sa vyslovene odsťahovali do Rakúska, aby nemuseli prejsť slovenskou tortúrou odmietnutia očkovania detí (napr. kombinovanou vakcínou proti mumpsu, ružienke a rubeole - tzv. MMR). Jasné, že tam boli aj iné dôvody odsťahovania, ale tento k tomu tiež prispel. Teraz sa musia asi dosť diviť, keď dopadli ešte horšie, než si pôvodne mysleli. Pred fašizmom sa skrátka utekať nedá, treba mu čeliť tam kde človek stojí.

Moderátor

Upravené 14. 2. 2022 o 21:42

Rakousko dosahne jeste letos 9 mil. obyvatel
a pocet stale narusta.
17,7 Prozent ausländische Staatsangehörige
Rakousko roste dale, rika generalni reditel Statistickeho uradu.
17,7% cizích státních příslušníku
"Rakousko stále roste," uvedl generální ředitel rakouských Statistik Tobias Thomas. Hranice devíti milionů obyvatel by měla být dosažena v průběhu roku. "Populační růst je způsoben výhradně lidmi, kteří nemají rakouskou státní příslušnost. Bez nich by Rakousko v roce 2021 nerostlo, ale zmenšilo se.“
I když se počet novorozenců v loňském roce zvýšil, porodnost byla negativní. Oproti předchozímu roku došlo k nárůstu porodnosti o 2,4 procenta. Celkem 85 607 novorozenců se setkalo s 90 434 mrtvými. Zemřelo o 1,3% méně než v roce 2020, ale o 8,5% více než v roce 2019 před vypuknutím pandemie koronaviru. V důsledku toho zůstávala bilance za rok 2021 záporná-4 827, zatímco v roce 2020 byla záporná-7 996. zde


**Rakousko dosahne jeste letos 9 mil. obyvatel** a pocet stale narusta. 17,7 Prozent ausländische Staatsangehörige Rakousko roste dale, rika generalni reditel Statistickeho uradu. **17,7% cizích státních příslušníku** "Rakousko stále roste," uvedl generální ředitel rakouských Statistik Tobias Thomas. Hranice devíti milionů obyvatel by měla být dosažena v průběhu roku. "Populační růst je způsoben výhradně lidmi, kteří nemají rakouskou státní příslušnost. Bez nich by Rakousko v roce 2021 nerostlo, ale zmenšilo se.“ I když se počet novorozenců v loňském roce zvýšil, porodnost byla negativní. Oproti předchozímu roku došlo k nárůstu porodnosti o 2,4 procenta. Celkem 85 607 novorozenců se setkalo s 90 434 mrtvými. Zemřelo o 1,3% méně než v roce 2020, ale o 8,5% více než v roce 2019 před vypuknutím pandemie koronaviru. V důsledku toho zůstávala bilance za rok 2021 záporná-4 827, zatímco v roce 2020 byla záporná-7 996. [zde](https://orf.at/stories/3247492/)
Upravené 15. 2. 2022 o 12:58

Rakúsko zruší súčasný zákon o povinnosti očkovania proti koronavírusu a odloží jeho vymáhanie, ktoré malo pôvodne začať v polovici marca. O tri mesiace vláda opatrenia znovu prehodnotí.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/619444-rakusko-rusi-povinne-ockovanie-proti-covidu/


Rakúsko zruší súčasný zákon o povinnosti očkovania proti koronavírusu a odloží jeho vymáhanie, ktoré malo pôvodne začať v polovici marca. O tri mesiace vláda opatrenia znovu prehodnotí. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/619444-rakusko-rusi-povinne-ockovanie-proti-covidu/

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Rakúsko zruší súčasný zákon

Pozor na to, nezrusi, ale pozastavi. To je rozdil.


[quote="pid:62430, uid:84"]Rakúsko zruší súčasný zákon[/quote] Pozor na to, nezrusi, ale pozastavi. To je rozdil.

Pozor na to, nezrusi, ale pozastavi.

Takto zakonzervujú nástroj pre prípadné neskoršie použitie a nasmerujú pozornosť davu inde. Myslím, že o tri mesiace budú iné problémy.


[quote="pid:62437, uid:68"]Pozor na to, nezrusi, ale pozastavi.[/quote] Takto zakonzervujú nástroj pre prípadné neskoršie použitie a nasmerujú pozornosť davu inde. Myslím, že o tri mesiace budú iné problémy.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

43.42k
318
53
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept