Zdravie a záhrada
Porodnice nebo domov-stále diskutované téma

biologicky

Toto slovo asi nebylo vhodně zvolené, ale podstatu sdělení ohledně ženských a mužských proporcí těla jsem pochopil.
Lze se setkat s tvrzením, že statisticky dochází ke zmenšování vnitřních rozměrů pánve u žen (což nemusí nutně vždy souviset s vnějšími pánevními rozměry) a zároveň ke zvětšování rozměrů hlaviček novorozenců. Porušení míry v poměrech těchto rozměrů je pak indikací k císařskému řezu.


Pokud se mužů týká, lze pozorovat jev, kdy s věkem nezískají mužské proporce postavy, ale zůstanou jim proporce mladíka (nesouvisí s případnou nadváhou).


[quote="pid:20525, uid:7"]biologicky[/quote] Toto slovo asi nebylo vhodně zvolené, ale podstatu sdělení ohledně ženských a mužských proporcí těla jsem pochopil. Lze se setkat s tvrzením, že statisticky dochází ke zmenšování vnitřních rozměrů pánve u žen (což nemusí nutně vždy souviset s vnějšími pánevními rozměry) a zároveň ke zvětšování rozměrů hlaviček novorozenců. Porušení míry v poměrech těchto rozměrů je pak indikací k císařskému řezu. Pokud se mužů týká, lze pozorovat jev, kdy s věkem nezískají mužské proporce postavy, ale zůstanou jim proporce mladíka (nesouvisí s případnou nadváhou).

Kate je biologicky muž

Je pravda, že u téhle krasavice (a možná obecně u pohledných anglo-saských žen), může někdo pozorovat mužské rysy v obličeji.
Nicméně na spekulace o tom, že je muž, jsem zatím nenarazil.
Na rozdíl od jedné slavné emerické tenistky a od manželky jednoho černého emerického prezidenta.
Konec konců, Kamala údajně nosí boty velikosti us 9, jak lze vygúglit.


[quote="pid:20525, uid:7"]Kate je biologicky muž[/quote] Je pravda, že u téhle krasavice (a možná obecně u pohledných anglo-saských žen), může někdo pozorovat mužské rysy v obličeji. Nicméně na spekulace o tom, že je muž, jsem zatím nenarazil. Na rozdíl od jedné slavné emerické tenistky a od manželky jednoho černého emerického prezidenta. Konec konců, Kamala údajně nosí boty velikosti us 9, jak lze vygúglit.
Upravené 17. 6. 2021 o 08:31

lze pozorovat jev


na KOB fóre som si dovolil spropagovať jednu pozoruhodnú knihu, ktorá s témou prirodzeného pôrodu súvisí, ale je to zasadené do rozsiahlejšieho kontextu: https://www.databazeknih.cz/knihy/magicke-dite-422039
priznám sa, roky dozadu by som o niečom inom, ako pôrodnica veľmi nebol schopný ani uvažovať. Dnes by som rád skôr vyslovil obdiv k autorke článku. Sme stále len na začiatku cesty. Kroky poznania sú často dosť bolestivé a cesty strastiplné - obzvlášť, ak sa týkajú našich detí, na životoch ktorých sa budú zračiť naše chyby...
A že sú to chyby, ktoré dokážu spomaliť vývoj novoredenca k človeku miestami o hodný kus, svedčia napr. všetky tie pozorovania, napríklad s usmiatim sa dieťaťa na matku. Ak si myslíte, že je normálne, ak sa dieťa porodené "civilizovane" smeje na matku až tak neskoro, tak si buďte istí, že to normálne nie je..


[quote="pid:20540, uid:240"]lze pozorovat jev[/quote] na KOB fóre som si dovolil spropagovať jednu pozoruhodnú knihu, ktorá s témou prirodzeného pôrodu súvisí, ale je to zasadené do rozsiahlejšieho kontextu: https://www.databazeknih.cz/knihy/magicke-dite-422039 priznám sa, roky dozadu by som o niečom inom, ako pôrodnica veľmi nebol schopný ani uvažovať. Dnes by som rád skôr vyslovil obdiv k autorke článku. Sme stále len na začiatku cesty. Kroky poznania sú často dosť bolestivé a cesty strastiplné - obzvlášť, ak sa týkajú našich detí, na životoch ktorých sa budú zračiť naše chyby... A že sú to chyby, ktoré dokážu spomaliť vývoj novoredenca k človeku miestami o hodný kus, svedčia napr. všetky tie pozorovania, napríklad s usmiatim sa dieťaťa na matku. Ak si myslíte, že je normálne, ak sa dieťa porodené "civilizovane" smeje na matku až tak neskoro, tak si buďte istí, že to normálne nie je..

Toto slovo asi nebylo vhodně zvolené

Upravené.


Nicméně na spekulace o tom, že je muž, jsem zatím nenarazil.


Zatiaľ nie, lebo sa to maže resp. nikto to nespomína zatiaľ.


Ženy mají podle mě různé postavy. Ta Kate patří do škatulky obdélník. Sice by s tím nevyhrála soutěž Miss, ale muže v ní teda nevidím.


no a vidíte, celkom dobre sa vydala a pritom výskumy tvrdia, že muži automaticky rozoznajú pomer pas a boky, kt má byt 0,7. Čo je tedabodealne z reprodukčného hľadiska. Ja to u nej vidím na 0,9 až 1.


A práve kostra/postava je najviditeľnejšia časť toho, že či niekto je geneticky/biologicky muž alebo žena lebo muži majú užšiu panvu, dlhšie končatiny a vyššie položený pupok:
60cb015c3e924
Keď to porovnáme s postavou Kate:
60cb018f3e691
Tak nám vyjde, že Kate je vlastne muž lebo má postavu chlapca v puberte.
Ďalšia vec je, že sánka u muža je dosť rozličná:
60cb03aa4bfe6
A teraz pozrime sa na profil Kate:
60cb03e8ba294
A bonus, Megan Fox:
60cb041ac7375
60cb042b8c627
A niečo o kostre:
https://slideplayer.com/slide/12838679/


[quote="pid:20540, uid:240"]Toto slovo asi nebylo vhodně zvolené[/quote] Upravené. [quote="pid:20541, uid:240"]Nicméně na spekulace o tom, že je muž, jsem zatím nenarazil.[/quote] Zatiaľ nie, lebo sa to maže resp. nikto to nespomína zatiaľ. [quote="pid:20534, uid:388"]Ženy mají podle mě různé postavy. Ta Kate patří do škatulky obdélník. Sice by s tím nevyhrála soutěž Miss, ale muže v ní teda nevidím.[/quote] [quote="pid:20536, uid:273"]no a vidíte, celkom dobre sa vydala a pritom výskumy tvrdia, že muži automaticky rozoznajú pomer pas a boky, kt má byt 0,7. Čo je tedabodealne z reprodukčného hľadiska. Ja to u nej vidím na 0,9 až 1.[/quote] A práve kostra/postava je najviditeľnejšia časť toho, že či niekto je geneticky/biologicky muž alebo žena lebo muži majú užšiu panvu, dlhšie končatiny a vyššie položený pupok: ![60cb015c3e924](serve/attachment&path=60cb015c3e924) Keď to porovnáme s postavou Kate: ![60cb018f3e691](serve/attachment&path=60cb018f3e691) Tak nám vyjde, že Kate je vlastne muž lebo má postavu chlapca v puberte. Ďalšia vec je, že sánka u muža je dosť rozličná: ![60cb03aa4bfe6](serve/attachment&path=60cb03aa4bfe6) A teraz pozrime sa na profil Kate: ![60cb03e8ba294](serve/attachment&path=60cb03e8ba294) A bonus, Megan Fox: ![60cb041ac7375](serve/attachment&path=60cb041ac7375) ![60cb042b8c627](serve/attachment&path=60cb042b8c627) A niečo o kostre: https://slideplayer.com/slide/12838679/

Moderátor

Upravené 17. 6. 2021 o 10:13

Přidám k @orimu rozboru ještě jeden fakt, který již dávno znám a obrázky lebky mě je připomněly. Klenutí čela lebky je jiné u muže a jiné u ženy. Podle toho také archeologové hned ví, jakou lebku drží v ruce. Na té skice je to zřetelné.

Přidám k @orimu rozboru ještě jeden fakt, který již dávno znám a obrázky lebky mě je připomněly. Klenutí čela lebky je jiné u muže a jiné u ženy. Podle toho také archeologové hned ví, jakou lebku drží v ruce. Na té skice je to zřetelné.

A teraz pozrime sa na profil Kate:


Je pravda, že u téhle krasavice (a možná obecně u pohledných anglo-saských žen), může někdo pozorovat mužské rysy v obličeji.


[quote="pid:20554, uid:7"]A teraz pozrime sa na profil Kate:[/quote] [quote="pid:20541, uid:240"]Je pravda, že u téhle krasavice (a možná obecně u pohledných anglo-saských žen), může někdo pozorovat mužské rysy v obličeji.[/quote]

Přiznám se, že měřit někomu čelist a podle toho rozhodovat jestli je to muž nebo žena mě nenapadlo. Zrak tak dobrý na blízko nemám, takže i když tu jsou fotky vedle sebe, tak rozdíl nerozliším) ... já si zatím vystačil s chromozomem Y (nebudu tedy tvá tvrzení potvrzovat ani vyvracet).


Rozlišení chodí k lidem tehdy, když mají z dané oblasti hluboké znalosti (výše je řečeno, že zde je nemám). Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate? Nebo s královskou rodinou VB? (Diana měla stejný tvar postavy)


Přiznám se, že měřit někomu čelist a podle toho rozhodovat jestli je to muž nebo žena mě nenapadlo. Zrak tak dobrý na blízko nemám, takže i když tu jsou fotky vedle sebe, tak rozdíl nerozliším) ... já si zatím vystačil s chromozomem Y (nebudu tedy tvá tvrzení potvrzovat ani vyvracet). Rozlišení chodí k lidem tehdy, když mají z dané oblasti hluboké znalosti (výše je řečeno, že zde je nemám). Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate? Nebo s královskou rodinou VB? (Diana měla stejný tvar postavy)

Rozlišení chodí k lidem tehdy, když mají z dané oblasti hluboké znalosti (výše je řečeno, že zde je nemám). Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate? Nebo s královskou rodinou VB? (Diana měla stejný tvar postavy)


V médiách môžu tvrdiť čokoľvek, ale existuje aj inštitút náhradnej matky t.j. Kate nosí niečo takéto niekoľko mesiacov:
60cb20d5a5f5e
kým náhradná matka vynosí dieťa, po tom príde "deň pôrodu" pôjdu do nemocnice, a po niekoľkých hodinách parádia s bábikou či novorodencom a v médiách nám predajú historku o bezproblémovom pôrode s tým, že náhradná matka dostane adekvátnu odmenu.


Dodávam, že Diana naozaj porodila svoje deti, čo sa ale v týchto kruhoch nerobí s tým, že Diana je geneticky a biologicky žena (stačí pozrieť na panvu a kde má Diana pupok-pupok je pod úrovňou vrcholu panvovej kosti, u mužov to je nad Adonisovom/Apollovom páse):
60cb23974b17c
60cb239755c20


Ak niekto to nevidí, tak buď potrebuje okuliare alebo to nechce vidieť).


[quote="pid:20577, uid:388"]Rozlišení chodí k lidem tehdy, když mají z dané oblasti hluboké znalosti (výše je řečeno, že zde je nemám). Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate? Nebo s královskou rodinou VB? (Diana měla stejný tvar postavy)[/quote] V médiách môžu tvrdiť čokoľvek, ale existuje aj inštitút náhradnej matky t.j. Kate nosí niečo takéto niekoľko mesiacov: ![60cb20d5a5f5e](serve/attachment&path=60cb20d5a5f5e) kým náhradná matka vynosí dieťa, po tom príde "deň pôrodu" pôjdu do nemocnice, a po niekoľkých hodinách parádia s bábikou či novorodencom a v médiách nám predajú historku o bezproblémovom pôrode s tým, že náhradná matka dostane adekvátnu odmenu. Dodávam, že Diana naozaj porodila svoje deti, čo sa ale v týchto kruhoch nerobí s tým, že Diana je geneticky a biologicky žena (stačí pozrieť na panvu a kde má Diana pupok-pupok je pod úrovňou vrcholu panvovej kosti, u mužov to je nad Adonisovom/Apollovom páse): ![60cb23974b17c](serve/attachment&path=60cb23974b17c) ![60cb239755c20](serve/attachment&path=60cb239755c20) Ak niekto to nevidí, tak buď potrebuje okuliare alebo to nechce vidieť).

Moderátor

Upravené 17. 6. 2021 o 12:29

Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate?

Pokusím se o zpětný chod. Protože abych si ověřil, jestli to i já dobře chápu.


Oracle_911 začal s tímto

Háčik s tými vašimi tvrdeniami je len jeden:

Těmi tvrzeními podle mne naráží na toto
Jenže takhle vypadá každá druhá po dobře vedeném domácím porodu bez komplikací. Takhle by to mělo vypadat.

což byla reakce na moje
Tak to je otázka, kdo odnosil a odrodil...
U porodů Kate (a dalších podobných) vznikají různé pochybnosti, v návaznosti na to, v jaké kondici byla Kate už 1 nebo 2 dny po porodu.
Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, ...


Já to tedy interpretuji tak, že Oracle_911 stejně jako já, vidí podezřelosti ve věci "kdo odnosil a odrodil".
A proč vůbec by k něčemu takovému mělo/mohlo dojít?
Je zde otázka klonování.


[quote="pid:20577, uid:388"]Můžeš mi tedy sdělit, co to má toto společného s bezproblémovým porodem Kate?[/quote] Pokusím se o zpětný chod. Protože abych si ověřil, jestli to i já dobře chápu. Oracle_911 začal s tímto [quote="pid:20525, uid:7"]Háčik s tými vašimi tvrdeniami je len jeden:[/quote] Těmi tvrzeními podle mne naráží na toto [quote="pid:20506, uid:388"]Jenže takhle vypadá každá druhá po dobře vedeném domácím porodu bez komplikací. Takhle by to mělo vypadat.[/quote] což byla reakce na moje [quote="pid:20463, uid:240"]Tak to je otázka, kdo odnosil a odrodil... U porodů Kate (a dalších podobných) vznikají různé pochybnosti, v návaznosti na to, v jaké kondici byla Kate už 1 nebo 2 dny po porodu. Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, ...[/quote] Já to tedy interpretuji tak, že Oracle_911 stejně jako já, vidí podezřelosti ve věci "kdo odnosil a odrodil". A proč vůbec by k něčemu takovému mělo/mohlo dojít? Je zde otázka klonování.
Upravené 17. 6. 2021 o 12:43

a v médiách nám predajú historku o bezproblémovom pôrode

Historku o "nové" a "moderní" metodě tzv. hypnoporodu.
Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.


[quote="pid:20582, uid:7"]a v médiách nám predajú historku o bezproblémovom pôrode[/quote] Historku o "nové" a "moderní" metodě tzv. hypnoporodu. Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.
Upravené 17. 6. 2021 o 12:43

Tu historku o fingovaném těhotenství nejsem schopen vyvrátit ani potvrdit ... ale zaznamenávám si, že existují pochybnosti.


Ještě by mě zajímala souvislost té mužské postavy s tématem ... to taky nechápu.


Tu historku o fingovaném těhotenství nejsem schopen vyvrátit ani potvrdit ... ale zaznamenávám si, že existují pochybnosti. Ještě by mě zajímala souvislost té mužské postavy s tématem ... to taky nechápu.

Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.


Ne, tak to není - opravdu je to určitá metodika, klade si za cíl naučit budoucí maminku uvést se do stavu hluboké relaxace (i spoužitím vizualizací), kdy vnímání bolesti bude utlumeno.


O hypnoporodu zde i vyšla kniha - Marie F. Monganová, Hypnoporod https://www.databazeknih.cz/knihy/hypnoporod-177429


Četla jsem knihu pár let zpět, po pravdě už si na ni přesně nevzpomínám, sama s touto metodou zkušenost nemám - můžu jen z vlastní zkušenosti dosvědčit, že prožitek bolesti u porodu je diametrálně jiný, pokud se žena nechá být a může rodit podle sebe, být sama se sebou; když má ČAS a KLID (úmyslně velké písmeno).
Nastává jiný stav vědomí, takové zvláštní bezčasí, okolní svět zmizí, je jen prožitěk toho, co se děje.
Organismus sám vyplavuje endorfiny, které vnímání bolesti tlumí.


Jak jsem psala výše, hlavním činitelem je dítě - jakmile je zralé a připravené k porodu, přichází do mateřského organismu krevním oběhem zpráva - určité chemické látky, které u matky spustí produkci hormonu oxytocinu, odpovědného za děložní stahy, tj. se takto vlastně opravdu spouští porod.


Ten jiný stav vědomí nasává spotánně, ale maminka opravdu musí být v klidu a bezpečí.
Při porodu v porodnici (kde toho klidu moc není) by techniky hypnoporodu třeba mohly být užitečné, pokud žena bude schopna je použít. A pro některou ženu také může mít význam už jen to vědomí, že jakoby má k dispozici nějaký vlastní nástroj, a není tudíž jen odkázaná na vnější pomoc.


Mně osobně se ale vědomé používání nějaké techniky "tluče" s tím, že během porodního procesu, pokud ten má běžet sám a dobře, je žena opravdu někde "jinde". Nedovedu si moc dobře představit, jak by bylo možné přepínat z jiného stavu vědomí do běžného racionálního (třeba s otázkou Co se teď má vizualizovat?), naopak mi to přijde kontraproduktivní. Ale opakuji, že metodu vlastně neznám a nemusím mít o ní dobrou představu.


[quote="pid:20584, uid:240"]Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.[/quote] Ne, tak to není - opravdu je to určitá metodika, klade si za cíl naučit budoucí maminku uvést se do stavu hluboké relaxace (i spoužitím vizualizací), kdy vnímání bolesti bude utlumeno. O hypnoporodu zde i vyšla kniha - Marie F. Monganová, Hypnoporod https://www.databazeknih.cz/knihy/hypnoporod-177429 Četla jsem knihu pár let zpět, po pravdě už si na ni přesně nevzpomínám, sama s touto metodou zkušenost nemám - můžu jen z vlastní zkušenosti dosvědčit, že prožitek bolesti u porodu je diametrálně jiný, pokud se žena nechá být a může rodit podle sebe, být sama se sebou; když má ČAS a KLID (úmyslně velké písmeno). Nastává jiný stav vědomí, takové zvláštní bezčasí, okolní svět zmizí, je jen prožitěk toho, co se děje. Organismus sám vyplavuje endorfiny, které vnímání bolesti tlumí. Jak jsem psala výše, hlavním činitelem je dítě - jakmile je zralé a připravené k porodu, přichází do mateřského organismu krevním oběhem zpráva - určité chemické látky, které u matky spustí produkci hormonu oxytocinu, odpovědného za děložní stahy, tj. se takto vlastně opravdu spouští porod. Ten jiný stav vědomí nasává spotánně, ale maminka opravdu musí být v klidu a bezpečí. Při porodu v porodnici (kde toho klidu moc není) by techniky hypnoporodu třeba mohly být užitečné, pokud žena bude schopna je použít. A pro některou ženu také může mít význam už jen to vědomí, že jakoby má k dispozici nějaký vlastní nástroj, a není tudíž jen odkázaná na vnější pomoc. Mně osobně se ale vědomé používání nějaké techniky "tluče" s tím, že během porodního procesu, pokud ten má běžet sám a dobře, je žena opravdu někde "jinde". Nedovedu si moc dobře představit, jak by bylo možné přepínat z jiného stavu vědomí do běžného racionálního (třeba s otázkou Co se teď má vizualizovat?), naopak mi to přijde kontraproduktivní. Ale opakuji, že metodu vlastně neznám a nemusím mít o ní dobrou představu.

Ne, tak to není - opravdu je to určitá metodika

Děkuji za vysvětlení.
Tohle
Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.

jsem napsal, protože - sice jen na základě mých povrchních znalostí - to na mne působilo jako
Mně osobně se ale vědomé používání nějaké techniky "tluče" s tím, že během porodního procesu, pokud ten má běžet sám a dobře, je žena opravdu někde "jinde".

(na druhou stranu, než dělat nevědomky něco blbě, možná lépe být “mimo” a “nepřekážet si”)


[quote="pid:20593, uid:126"]Ne, tak to není - opravdu je to určitá metodika[/quote] Děkuji za vysvětlení. Tohle [quote="pid:20584, uid:240"]Možná jenom "vědecké" pojmenování pro přirozený porod.[/quote] jsem napsal, protože - sice jen na základě mých povrchních znalostí - to na mne působilo jako [quote="pid:20593, uid:126"]Mně osobně se ale vědomé používání nějaké techniky "tluče" s tím, že během porodního procesu, pokud ten má běžet sám a dobře, je žena opravdu někde "jinde".[/quote] (na druhou stranu, než dělat nevědomky něco blbě, možná lépe být “mimo” a “nepřekážet si”)

Ještě by mě zajímala souvislost té mužské postavy s tématem ... to taky nechápu.


Je to tak jednoduché: ide o vešanie bulíkov na nos verejnosti v tomto konkrétnom prípade t.j. nevierohodný príklad na prirodzený bezproblémový pôrod.


[quote="pid:20591, uid:388"]Ještě by mě zajímala souvislost té mužské postavy s tématem ... to taky nechápu.[/quote] Je to tak jednoduché: ide o vešanie bulíkov na nos verejnosti v tomto konkrétnom prípade t.j. nevierohodný príklad na prirodzený bezproblémový pôrod.

Moderátor

Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolora) se dnes v Poslanecké sněmovně rozhorlil nad domácími porody. A to při projednávání zákona o veřejném zdravotním pojištění. Reagoval tak na spor poslankyně Olgy Richterové (Piráti) a některých poslanců lékařů ohledně porodních asistentek.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klaus-junior-se-ve-Snemovne-rozohnil-kvuli-domacim-porodum-Udelej-si-free-Pani-visi-v-bahne-v-lotosove-pozici-667947


Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolora) se dnes v Poslanecké sněmovně rozhorlil nad domácími porody. A to při projednávání zákona o veřejném zdravotním pojištění. Reagoval tak na spor poslankyně Olgy Richterové (Piráti) a některých poslanců lékařů ohledně porodních asistentek. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klaus-junior-se-ve-Snemovne-rozohnil-kvuli-domacim-porodum-Udelej-si-free-Pani-visi-v-bahne-v-lotosove-pozici-667947

Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolora) se dnes v Poslanecké sněmovně rozhorlil nad domácími porody.

VKml je proti domácím porodům, což není v pořádku. Tedy aspoň to tak vypadá, že je proti nim.
Ale že by ta šílená psychotrockistická elfka Richterová byla pro domácí porody? S tím nepočítám.
Spíš se jenom snaží likvidovat porodnice pod bohulibou záminkou.


[quote="pid:20816, uid:101"]Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolora) se dnes v Poslanecké sněmovně rozhorlil nad domácími porody.[/quote] VKml je proti domácím porodům, což není v pořádku. Tedy aspoň to tak vypadá, že je proti nim. Ale že by ta šílená psychotrockistická elfka Richterová byla pro domácí porody? S tím nepočítám. Spíš se jenom snaží likvidovat porodnice pod bohulibou záminkou.

Ak by sa to niekomu zišlo:
Z knihy Jozef Marec: Tradičné liečiteľstvo a ľudová mágia na horných Kysuciach, Vydavateľstvo Matice slovenskej, Martin, 2011, strany 175-6:


,,Počas pôrodu dávali v niektorých dedinách (Klokočov, Korňa, Turzovka) rodičkám manželove nohavice. Poviete si - aká hlúposť! Ale americký lekársky časopis JAMA (Journal of American Medicine Association) pred pár rokmi uverejnil neuveriteľnú štúdiu: Rodičkám pri pôrode dávali do rúk prepotené košele ich manželov. Známy, vzrušujúci mužský pach vyvolal mohutnú tvorbu oxytocínu, hlavného ,,pôrodného" hormónu. Nielenže stimuluje tvorbu mlieka v presnej žľazy, ale aj mohutnú činnosť tehotnej maternice, vedúcu k vypudeniu plodu! Ženy s touto ,,pomôckou" porodili rýchlejšie a ľahšie. Oxytocín dnes bežne podávajú pôrodníci na vyvolanie a urýchlenie pôrodu."


Ak by sa to niekomu zišlo: Z knihy Jozef Marec: Tradičné liečiteľstvo a ľudová mágia na horných Kysuciach, Vydavateľstvo Matice slovenskej, Martin, 2011, strany 175-6: ,,Počas pôrodu dávali v niektorých dedinách (Klokočov, Korňa, Turzovka) rodičkám manželove nohavice. Poviete si - aká hlúposť! Ale americký lekársky časopis JAMA (Journal of American Medicine Association) pred pár rokmi uverejnil neuveriteľnú štúdiu: Rodičkám pri pôrode dávali do rúk prepotené košele ich manželov. Známy, vzrušujúci mužský pach vyvolal mohutnú tvorbu oxytocínu, hlavného ,,pôrodného" hormónu. Nielenže stimuluje tvorbu mlieka v presnej žľazy, ale aj mohutnú činnosť tehotnej maternice, vedúcu k vypudeniu plodu! Ženy s touto ,,pomôckou" porodili rýchlejšie a ľahšie. Oxytocín dnes bežne podávajú pôrodníci na vyvolanie a urýchlenie pôrodu."
123
4k
167
22
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept