Zdravie a záhrada
Porodnice nebo domov-stále diskutované téma

Pro ty "celebritní" nějak nenalézám pochopení.

S týmto suhlasím. Pričom ak si zoberieme prirodzený pôrod sice môže trvať dlhšie no zotavovanie je omnoho kratšie ako po sekcii... a tá bolesť je neopísateľná...dieťa vidíte na kratko pri vybratí a až pri prvom dojčení...po cca 5 hodinách...mlieko sa nemusí spustiť a potom nastáva "panika"..... ženy proste nechcú zažiť bolesť, alebo môžu mať strach z rodenia... už deti vidia pôrod vo filmoch....a čo vidia? Krik, plač....ten strach sa im vryje do pamäti....a potom sa to s nimi vozí celý život....mala som takú kamarátku....dodnes nemá deti....
Tie nasledky mat komfort sa potom zapíšu u dieťaťa pri pôrode a naslednom živote...rôzne neurologické ťažkosti a iné


[quote="pid:20068, uid:126"]Pro ty "celebritní" nějak nenalézám pochopení.[/quote] S týmto suhlasím. Pričom ak si zoberieme prirodzený pôrod sice môže trvať dlhšie no zotavovanie je omnoho kratšie ako po sekcii... a tá bolesť je neopísateľná...dieťa vidíte na kratko pri vybratí a až pri prvom dojčení...po cca 5 hodinách...mlieko sa nemusí spustiť a potom nastáva "panika"..... ženy proste nechcú zažiť bolesť, alebo môžu mať strach z rodenia... už deti vidia pôrod vo filmoch....a čo vidia? Krik, plač....ten strach sa im vryje do pamäti....a potom sa to s nimi vozí celý život....mala som takú kamarátku....dodnes nemá deti.... Tie nasledky mat komfort sa potom zapíšu u dieťaťa pri pôrode a naslednom živote...rôzne neurologické ťažkosti a iné
Upravené 14. 6. 2021 o 18:22

@ Počtář přesně tak.


Takový způsob porodu se připisuje Ludvíku XIV., který chtěl v pohodlí sledovat porody svých milenek.


"Přestože porod vleže je obtížný a bolestivý, zakrátko byl tak módní, že francouzští lékaři museli vymyslet kleště, aby zvládli některé problémy, které tato poloha přináší. Zanedlouho se používalo tolik speciálních nástrojů, lékaři začali považovat porod za záležitost vyžadující naléhavý lékařský zákrok, má-li dopadnout dobře."


Do 17. století se rodilo přirozeně.


viz: https://rodina-deti.doktorka.cz/prirozeny-porod-prijemnejsi-cesta/.


@ Počtář přesně tak. Takový způsob porodu se připisuje Ludvíku XIV., který chtěl v pohodlí sledovat porody svých milenek. "Přestože porod vleže je obtížný a bolestivý, zakrátko byl tak módní, že francouzští lékaři museli vymyslet kleště, aby zvládli některé problémy, které tato poloha přináší. Zanedlouho se používalo tolik speciálních nástrojů, lékaři začali považovat porod za záležitost vyžadující naléhavý lékařský zákrok, má-li dopadnout dobře." Do 17. století se rodilo přirozeně. viz: https://rodina-deti.doktorka.cz/prirozeny-porod-prijemnejsi-cesta/.

@ Rusofil


Ivana Konigsmarková, pokud vím, doplatila na to, že jí ona matka zatajila, že měla u předchozího porodu problémy.
Pokud by měla všechny informace, k takovému porodu by nešla.


Byla v plném rozsahu osvobozena, bylo přiznáno odškodné.
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-krimi/679932/porodni-asistentka-konigsmarkova-znovu-u-soudu-stat-ji-musi-zaplatit-870-tisic-za-trestni-stihani.html


Tolik k tomu "zříkání se odpovědnosti".


@ Rusofil Ivana Konigsmarková, pokud vím, doplatila na to, že jí ona matka zatajila, že měla u předchozího porodu problémy. Pokud by měla všechny informace, k takovému porodu by nešla. Byla v plném rozsahu osvobozena, bylo přiznáno odškodné. https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-krimi/679932/porodni-asistentka-konigsmarkova-znovu-u-soudu-stat-ji-musi-zaplatit-870-tisic-za-trestni-stihani.html Tolik k tomu "zříkání se odpovědnosti".

Ino, porod vyvolávaný kapačkami byl.t důvodu přenášení o cca 3 až 4 týdny, odtekla mi plodová voda a neotevírala jsem se, bolesti žádné. Přitom dítě sestoupilo. Bylo to rozhodnutí lékařů, všechny porody byly podobné. Většinou stačila jedna kapačka. Pak byl porod normální.


Ino, porod vyvolávaný kapačkami byl.t důvodu přenášení o cca 3 až 4 týdny, odtekla mi plodová voda a neotevírala jsem se, bolesti žádné. Přitom dítě sestoupilo. Bylo to rozhodnutí lékařů, všechny porody byly podobné. Většinou stačila jedna kapačka. Pak byl porod normální.

Počítam s tým, že tento spôsob polohy bol "zavedený", aby sa pôrod uľahčil pôrodníkom, nie rodičke ...
:-)
Stačí sa pozrieť v akých polohách rodí "prírodné" národy.


presne, ja som dala relevatne linky, jednak na Dr. Maslová, Sr je krajina kde počet sekcií rodičiek ďaleko prevyšuje prirodzene pôrody, stačí si pozrieť ten link na topkach kde je skutočný dokument a situáciách v pôrodniciach, kde sa výslovne hovorí, že tato poloha je pre lekára!!!


neviem, prečo sa diskusia hroti, ja absolútne suzniem s @Ina , ktorá hovorí o nulovom rešpekte v bežných pôrodniciach. Veď to nemusí byt domáci pôrod, ako hovorí Dr. Slimakova, sú aj pôrodné domy a podobne inštitúcie v zahraničí, u nás nie. Tu však je jediná alternatívna domci pôrod, čo ženy nie sú schopne si ani predstavit, úprimne ani ja, a porodnica je jediná alternatíva. Nič medzitým.

Ked o nadštandard musíte doslova zobrať, mám v tých intímnych chvíľach byt sama a ni s cudzími ženami, keď tam chodím, keď na vizitku príde x lekárov a ja tam musím prezentovať vložku medzi nohami, ako vazne ženy, toto je pre Vás ok?!?!


a ešte jedna poznámka, v nemocnici detskej existuje oddelenie patologických novonarodencov. A sú tam aj deti, kt poškodili práve pri pôrode, a nie je ich malo, žiaľ.


[quote="pid:20067, uid:240"]Počítam s tým, že tento spôsob polohy bol "zavedený", aby sa pôrod uľahčil pôrodníkom, nie rodičke ... :-) Stačí sa pozrieť v akých polohách rodí "prírodné" národy.[/quote] presne, ja som dala relevatne linky, jednak na Dr. Maslová, Sr je krajina kde počet sekcií rodičiek ďaleko prevyšuje prirodzene pôrody, stačí si pozrieť ten link na topkach kde je skutočný dokument a situáciách v pôrodniciach, kde sa výslovne hovorí, že tato poloha je pre lekára!!! neviem, prečo sa diskusia hroti, ja absolútne suzniem s @Ina , ktorá hovorí o nulovom rešpekte v bežných pôrodniciach. Veď to nemusí byt domáci pôrod, ako hovorí Dr. Slimakova, sú aj pôrodné domy a podobne inštitúcie v zahraničí, u nás nie. Tu však je jediná alternatívna domci pôrod, čo ženy nie sú schopne si ani predstavit, úprimne ani ja, a porodnica je jediná alternatíva. Nič medzitým. Ked o nadštandard musíte doslova zobrať, mám v tých intímnych chvíľach byt sama a ni s cudzími ženami, keď tam chodím, keď na vizitku príde x lekárov a ja tam musím prezentovať vložku medzi nohami, ako vazne ženy, toto je pre Vás ok?!?! a ešte jedna poznámka, v nemocnici detskej existuje oddelenie patologických novonarodencov. A sú tam aj deti, kt poškodili práve pri pôrode, a nie je ich malo, žiaľ.
Upravené 14. 6. 2021 o 19:11

Víte, nevím, co přesně víte o porodním procesu jako takovém. S dovolením použiji a doplním/upravím své příspěvky z KOB fóra a přidám svůj příběh:

Velmi silné, děkuji.
Počítám, že tohle by mohla být povinná četba prvorodiček a jejich manželů předtím, než se rozhodnou o formě porodu.


[quote="pid:20019, uid:126"]Víte, nevím, co přesně víte o porodním procesu jako takovém. S dovolením použiji a doplním/upravím své příspěvky z KOB fóra a přidám svůj příběh:[/quote] Velmi silné, děkuji. Počítám, že tohle by mohla být povinná četba prvorodiček a jejich manželů předtím, než se rozhodnou o formě porodu.

Byla v plném rozsahu osvobozena, bylo přiznáno odškodné.

Ono se v rámci obhajoby dá vymyslet lecos a vykroutit se ze zodpovědnosti. Ale je dobré, že se ten případ medializoval. Pro případné zájemkyně o domácí porod je tady precedens, jak by to dopadalo při fatálních případech.


[quote="pid:20076, uid:126"]Byla v plném rozsahu osvobozena, bylo přiznáno odškodné.[/quote] Ono se v rámci obhajoby dá vymyslet lecos a vykroutit se ze zodpovědnosti. Ale je dobré, že se ten případ medializoval. Pro případné zájemkyně o domácí porod je tady precedens, jak by to dopadalo při fatálních případech.

@ Rusofil.


Konkrétně v tomto případě se vymýšlelo zejména v rámci obžaloby, jak na to i poukazoval Ivanin právník (nepřipuštění svědků obhajoby atd. atd.).
Případ opravdu měl být precedentní, k tomu byla vůle již od začátku.


Věta "jak by to dopadalo při fatálních případech" je míněno jak? Úmrtí by bylo prošetřeno, a případně zahájeno trestní stíhání, pokud by byl shledán důvod.
Zrovna tak, jak se to děje v případě úmrtí jakéhokoliv pacienta v nemocnici nebo dítěte či matky v porodnici. Dále je to již věc soudu.


@ Rusofil. Konkrétně v tomto případě se vymýšlelo zejména v rámci obžaloby, jak na to i poukazoval Ivanin právník (nepřipuštění svědků obhajoby atd. atd.). Případ opravdu měl být precedentní, k tomu byla vůle již od začátku. Věta "jak by to dopadalo při fatálních případech" je míněno jak? Úmrtí by bylo prošetřeno, a případně zahájeno trestní stíhání, pokud by byl shledán důvod. Zrovna tak, jak se to děje v případě úmrtí jakéhokoliv pacienta v nemocnici nebo dítěte či matky v porodnici. Dále je to již věc soudu.
Upravené 14. 6. 2021 o 20:41

Dorazil jsem do této diskuse až teď ... to, co se v ní rozjelo se mi na konceptuálním fóru nelíbí (má to charakter diskuse na iDnes).


Předně je třeba říci, že v koncepci se jako možné považují tyto typy civilizace:


  • biologická (tak člověk začínal, dnes tuto civilizaci GP ani KSB neumí zrealizovat)
  • ekotechnická (cíl KSB)
  • technokratická (cíl GP, technokratické vymoženosti mají za cíl zotročit člověka, veškeré technokratické vymoženosti jsou pod kontrolou GP. KSB tvrdí, že tento typ civilizace vyvolá nějakou krizi - vojenskou, ekonomickou, zdravotní, ...)

Porodnice jsou součástí technokratické civilizace - jasně je v článku řečeno, že jako první se dělali porodnice pro otroky (Otroci jsou v davo-"elitarismu" cíleně udržování v ne-lidství, tj. jsou pod kontrolou GP)... Nesešli jsme se tu náhodou všichni, kteří chceme být lidmi? Nebo aspoň chceme, aby toho dosáhli naši potomci?

Biologická civilizace bez pokroucení davo-"elitarismu" tu byla naposledy tak před 10 tisíci lety (svět) až 1000 let (Rusko). .. tj. pořádně nevíme, jak takový porod vypadal. Kritizovat úmrtnost u porodů doma za neutěšenou hygienickou situaci nevolníků ve středověku (a hlavně vznikajícího městského plebsu) považuji na nonsens. VP SSSR ve svých pracích zmiňuje, že městská životní nika je pro člověka nepřirozená a vede k jeho biologické degradaci (proto taky chce ekotechnickou civilizaci, biologickou neumí vytvořit).

Když budeme rozeni technokratickou cestou (pod kontrolou GP), tak Lidskou civilizaci nevytvoříme.

Samozřejmě, že po 10 až 100 staletích našeho života v davo-"elitarismech" různých směrů (směřujících k technokratické civilizaci) je lidský druh již biologicky degradován (cíl GP). Dnes by mnohé ženy přírodně (bez kontroly GP) neporodily (o tom svědčí např. epidemie císařských řezů). Tj. přechod k porodům doma u všech by vyvolal demografickou katastrofu společnosti.

VP SSSR také mluví o tom, že Člověk má svou:

  • biologickou složku
  • sociální složku
  • intuici = kontakt s Bohem

Chceme-li být Člověkem s velkým Č, musíme rozvíjet všechny 3 složky zároveň.


Technokratické vymoženosti (tj. i ta porodnice) přerušují kontakt s Bohem (intuici), ale přežijete (= rozšíříte řady otroků).


Závěrem: Cílem KSB je ekotechnická civilizace Lidství.
Tj. naše biologická složka by měla být v takovém stavu, aby porod doma byl vůbec možný (to dnes u velké části populace neplatí). A měla by být zachována smysluplná péče o ženu a dítě při porodu (kdo chce, tak krajská nemocnice s dojezdovou dobou cca 30 min) nebo ty holandské porodní sanitky "za každým rohem".


Dorazil jsem do této diskuse až teď ... to, co se v ní rozjelo se mi na konceptuálním fóru nelíbí (má to charakter diskuse na iDnes). Předně je třeba říci, že v koncepci se jako možné považují tyto typy civilizace: - biologická (tak člověk začínal, dnes tuto civilizaci GP ani KSB neumí zrealizovat) - ekotechnická (cíl KSB) - technokratická (cíl GP, technokratické vymoženosti mají za cíl zotročit člověka, veškeré technokratické vymoženosti jsou pod kontrolou GP. KSB tvrdí, že tento typ civilizace vyvolá nějakou krizi - vojenskou, ekonomickou, zdravotní, ...) Porodnice jsou součástí technokratické civilizace - jasně je v článku řečeno, že jako první se dělali porodnice pro otroky (Otroci jsou v davo-"elitarismu" cíleně udržování v ne-lidství, tj. jsou pod kontrolou GP)... Nesešli jsme se tu náhodou všichni, kteří chceme být lidmi? Nebo aspoň chceme, aby toho dosáhli naši potomci? Biologická civilizace bez pokroucení davo-"elitarismu" tu byla naposledy tak před 10 tisíci lety (svět) až 1000 let (Rusko). .. tj. pořádně nevíme, jak takový porod vypadal. Kritizovat úmrtnost u porodů doma za neutěšenou hygienickou situaci nevolníků ve středověku (a hlavně vznikajícího městského plebsu) považuji na nonsens. VP SSSR ve svých pracích zmiňuje, že městská životní nika je pro člověka nepřirozená a vede k jeho biologické degradaci (proto taky chce ekotechnickou civilizaci, biologickou neumí vytvořit). Když budeme rozeni technokratickou cestou (pod kontrolou GP), tak Lidskou civilizaci nevytvoříme. Samozřejmě, že po 10 až 100 staletích našeho života v davo-"elitarismech" různých směrů (směřujících k technokratické civilizaci) je lidský druh již biologicky degradován (cíl GP). Dnes by mnohé ženy přírodně (bez kontroly GP) neporodily (o tom svědčí např. epidemie císařských řezů). Tj. přechod k porodům doma u všech by vyvolal demografickou katastrofu společnosti. VP SSSR také mluví o tom, že Člověk má svou: - biologickou složku - sociální složku - intuici = kontakt s Bohem Chceme-li být Člověkem s velkým Č, musíme rozvíjet všechny 3 složky zároveň. Technokratické vymoženosti (tj. i ta porodnice) přerušují kontakt s Bohem (intuici), ale přežijete (= rozšíříte řady otroků). Závěrem: Cílem KSB je ekotechnická civilizace Lidství. Tj. naše biologická složka by měla být v takovém stavu, aby porod doma byl vůbec možný (to dnes u velké části populace neplatí). A měla by být zachována smysluplná péče o ženu a dítě při porodu (kdo chce, tak krajská nemocnice s dojezdovou dobou cca 30 min) nebo ty holandské porodní sanitky "za každým rohem".
Upravené 14. 6. 2021 o 22:16

P.S. Je tu ještě taková morální otázka ...


Jeden můj známý vylezl na 8-mi tisícovku. Ve skupině jich bylo cca 6 a měli jednoho Šerpu jako doprovod a znalce prostředí. Tj. tu 8-mi tisícovku si vylezl za své.


Potkávali však i výpravy, kdy jeden Šerpa platícího klienta táhl, druhý tlačil a třetí nesl vybavení. ... později pokládal řečnickou otázku, jakou hodnotu má takové pokoření té hory?


Nehrajeme si tím "zachraňováním každého" v porodnicích na Boha?


P.S. Je tu ještě taková morální otázka ... Jeden můj známý vylezl na 8-mi tisícovku. Ve skupině jich bylo cca 6 a měli jednoho Šerpu jako doprovod a znalce prostředí. Tj. tu 8-mi tisícovku si vylezl za své. Potkávali však i výpravy, kdy jeden Šerpa platícího klienta táhl, druhý tlačil a třetí nesl vybavení. ... později pokládal řečnickou otázku, jakou hodnotu má takové pokoření té hory? Nehrajeme si tím "zachraňováním každého" v porodnicích na Boha?

Juro to je ale pro mne nechutný a zlý komentář. Co kdyby to nepřežilo vaše dítě? Nebo vy jste nežil kvůli nedostatečné péče pro vaši maminku? Myslím že bychom to měli zakončit takto: ať se každá žena dobrovolně rozhodne kde a jak bude rodit, ona nese zodpovědnost za dítě. Důležité jsou porodnice a dobrá lékařská péče, aby dostaly šanci žít vsechny děti. A jestli některá bude rodit doma ve vaně nebo v přírodě, je její svobodné rozhodnutí, za které jako vždy nese odpovědnost.


Juro to je ale pro mne nechutný a zlý komentář. Co kdyby to nepřežilo vaše dítě? Nebo vy jste nežil kvůli nedostatečné péče pro vaši maminku? Myslím že bychom to měli zakončit takto: ať se každá žena dobrovolně rozhodne kde a jak bude rodit, ona nese zodpovědnost za dítě. Důležité jsou porodnice a dobrá lékařská péče, aby dostaly šanci žít vsechny děti. A jestli některá bude rodit doma ve vaně nebo v přírodě, je její svobodné rozhodnutí, za které jako vždy nese odpovědnost.

Nehrajeme si tím "zachraňováním každého" v porodnicích na Boha?


Považuji Boha za dokonalého, tedy bezodpadového. Správným řízením lze opravit vše i geny, jak se zjistilo. nejsou pevně dané, lze je měnit k lepšímu i jednoduše třeba vhodnou hudbou. A my směřujeme k obrazu božímu (cesta je cíl, cíl je cesta - nejdříve je nekvalita a postupným úsilím a zlepšováním řízení získáváme kvalitu).


Přidám i kladný příspěvek z mého okolí před několika lety. Muž se ženou a oba jsou i příznivci porodu doma (ne zarytí), zvolili optimální variantu. V nemocnici za příplatek měli vlastní pokoj, kde byli po celou dobu žena s mužem spolu a nebyli rušeni. Byl jsem je navštívit a podívat se na miminko a atmosféra byla velmi kvalitní (nikdo nerušil, žádný hluk ve vyhrazené pro to části nemocnice). A kdyby nastali komplikace, tak měli k dipozici kompletní zázemí moderních technologií.


Připomínám, že v minulosti byla úmrtnost při porodech vysoká. Tím se násilně řešila kvalita populace. Teď to došlo do opačného extrému, kdy kvalita populace klesá. Vhodnou kulturou se dá zařídit, aby kvalita populace rostla, aniž by musel někdo z kola ven. Bude se hodně cvičit jak tělesně, tak mentálně a bude se vědět jak postupovat a napravit, když se něco nepovede a dítě se narodí s vadou. Kvalitní kultura povede k tomu, že většina bude zdravá a bude tedy dost sil zlepšit nedostatky u zbývajícich.


Ve zvířecí říší se kvalita populace řeší bojem o přežití, tak žijí naše elity (tak se řeší kvalita, že se mezi sebou perou a kdo vyhraje řídí). V lidském světě se kvalita udržuje a zvyšuje vědomou snahou o to a ne se nechat tlačit pouze instinkty, což nakonec vede k zoufalému boji o přežití.


Nevážili jsme si socialismu, přes všechny chyby byl pokrok v tom, že se nemuselo bojovat o přežití, ale ten potenciál nebyl využit a spadlo to k nemorálnímu přežívání a závidění pozlátek západu a tak o přežití zase budeme muset bojovat.


Jsem spíše pro porodnice - pro všechny bezpečí a zajištění porodu vším čo máme jako společnost k dispozici (ať je úmrtnost skoro nulová), ale s citlivým a opravdu vědeckým přístupem (ve všech oblastech tělo, emoce, duše, duch svatý). Na začátku uvedená zkušenost ukazuje, že to jde a zdrojů je dost, pouze schopných řidičů je málo.


[quote="pid:20121, uid:388"]Nehrajeme si tím "zachraňováním každého" v porodnicích na Boha?[/quote] Považuji Boha za dokonalého, tedy bezodpadového. Správným řízením lze opravit vše i geny, jak se zjistilo. nejsou pevně dané, lze je měnit k lepšímu i jednoduše třeba vhodnou hudbou. A my směřujeme k obrazu božímu (cesta je cíl, cíl je cesta - nejdříve je nekvalita a postupným úsilím a zlepšováním řízení získáváme kvalitu). Přidám i kladný příspěvek z mého okolí před několika lety. Muž se ženou a oba jsou i příznivci porodu doma (ne zarytí), zvolili optimální variantu. V nemocnici za příplatek měli vlastní pokoj, kde byli po celou dobu žena s mužem spolu a nebyli rušeni. Byl jsem je navštívit a podívat se na miminko a atmosféra byla velmi kvalitní (nikdo nerušil, žádný hluk ve vyhrazené pro to části nemocnice). A kdyby nastali komplikace, tak měli k dipozici kompletní zázemí moderních technologií. Připomínám, že v minulosti byla úmrtnost při porodech vysoká. Tím se násilně řešila kvalita populace. Teď to došlo do opačného extrému, kdy kvalita populace klesá. Vhodnou kulturou se dá zařídit, aby kvalita populace rostla, aniž by musel někdo z kola ven. Bude se hodně cvičit jak tělesně, tak mentálně a bude se vědět jak postupovat a napravit, když se něco nepovede a dítě se narodí s vadou. Kvalitní kultura povede k tomu, že většina bude zdravá a bude tedy dost sil zlepšit nedostatky u zbývajícich. Ve zvířecí říší se kvalita populace řeší bojem o přežití, tak žijí naše elity (tak se řeší kvalita, že se mezi sebou perou a kdo vyhraje řídí). V lidském světě se kvalita udržuje a zvyšuje vědomou snahou o to a ne se nechat tlačit pouze instinkty, což nakonec vede k zoufalému boji o přežití. Nevážili jsme si socialismu, přes všechny chyby byl pokrok v tom, že se nemuselo bojovat o přežití, ale ten potenciál nebyl využit a spadlo to k nemorálnímu přežívání a závidění pozlátek západu a tak o přežití zase budeme muset bojovat. Jsem spíše pro porodnice - pro všechny bezpečí a zajištění porodu vším čo máme jako společnost k dispozici (ať je úmrtnost skoro nulová), ale s citlivým a opravdu vědeckým přístupem (ve všech oblastech tělo, emoce, duše, duch svatý). Na začátku uvedená zkušenost ukazuje, že to jde a zdrojů je dost, pouze schopných řidičů je málo.
Upravené 14. 6. 2021 o 23:27

Co kdyby to nepřežilo vaše dítě?
neviem ale táto otázka mi hneď asociovala "Čo keby si nakazila babku, dedka (niekoho blízkeho) a oni by potom zomreli?"
Zdá sa mi to rovnaká indoktrinácia ako:
nechceš sa zaočkovať - chceš zabiť babku, dedka?
nechceš rodiť v pôrodnici/ nemocnici - chceš zabiť seba a svoje nenarodené dieťa?


V každom prípade som za možnosť slobodnej voľby a súhlasím

ať se každá žena dobrovolně rozhodne kde a jak bude rodit


[quote="pid:20126, uid:88"]Co kdyby to nepřežilo vaše dítě?[/quote] neviem ale táto otázka mi hneď asociovala "Čo keby si nakazila babku, dedka (niekoho blízkeho) a oni by potom zomreli?" Zdá sa mi to rovnaká indoktrinácia ako: nechceš sa zaočkovať - chceš zabiť babku, dedka? nechceš rodiť v pôrodnici/ nemocnici - chceš zabiť seba a svoje nenarodené dieťa? V každom prípade som za možnosť slobodnej voľby a súhlasím [quote="pid:20126, uid:88"]ať se každá žena dobrovolně rozhodne kde a jak bude rodit[/quote]

Zdá sa mi to rovnaká indoktrinácia ako:
nechceš sa zaočkovať - chceš zabiť babku, dedka?


... nezdá, je to stejný (jen je rozdíl mezi závislosti = otroctvím na farmacii a závislosti = otroctvím na lékařských přístrojích)


Otrok miluje svého otrokáře a sám bude bečet na ostatní, kteří překročí ohradu (takže otrokář může v klidu spát, ovečky se pohlídají sami mezi sebou).


[quote="pid:20139, uid:469"]Zdá sa mi to rovnaká indoktrinácia ako: nechceš sa zaočkovať - chceš zabiť babku, dedka?[/quote] ... nezdá, je to stejný (jen je rozdíl mezi závislosti = otroctvím na farmacii a závislosti = otroctvím na lékařských přístrojích) Otrok miluje svého otrokáře a sám bude bečet na ostatní, kteří překročí ohradu (takže otrokář může v klidu spát, ovečky se pohlídají sami mezi sebou).
Upravené 15. 6. 2021 o 07:14

To je podstata debaty na tomto vlákně. Je úplně jedno, zda o vakcíně anebo porodu. gratuluji všem, kteří to také pochopili...


To je podstata debaty na tomto vlákně. Je úplně jedno, zda o vakcíně anebo porodu. gratuluji všem, kteří to také pochopili...

To je podstata debaty na tomto vlákně. Je úplně jedno, zda o vakcíně anebo porodu. gratuluji všem, kteří to také pochopili...

A tvoje děti se narodily kde? Tvá manželka vede porody tak, jak to dělají přírodní národy, nebo klasicky, medicínsky?


[quote="pid:20212, uid:57"]To je podstata debaty na tomto vlákně. Je úplně jedno, zda o vakcíně anebo porodu. gratuluji všem, kteří to také pochopili...[/quote] A tvoje děti se narodily kde? Tvá manželka vede porody tak, jak to dělají přírodní národy, nebo klasicky, medicínsky?

No a o tom to je. Doma se rodí posledních pár let. Takže my starší jsme MUSELY jít do porodnice. Neexistovalo rodit doma. Až teď v posledních možná tří let...takže žádná neměla na výběr. Tady se lidi dohadují až hádají až uráží. Ale že by bylo nejlepší rodit v soukromí jen s porodní asistentkou a manželem...věřím že to někde jde. Ovšem asi za velké peníze, o samostatný pokoj v porodnici stojí dost peněz a většina žen na to nemá. Včetně soukromé porodní asistentky. Zajímalo by mne, jaké jsou náklady na tento druh porodu, i např. samostatný pokoj v porodnici s tím luxusem že je vlastní asistentka. Nezávidím nikomu, přežila jsem to postaru a nevadí mi to. Ale měli bychom všichni brát v potaz co bylo dřív a co teď a kolik to stojí.


No a o tom to je. Doma se rodí posledních pár let. Takže my starší jsme MUSELY jít do porodnice. Neexistovalo rodit doma. Až teď v posledních možná tří let...takže žádná neměla na výběr. Tady se lidi dohadují až hádají až uráží. Ale že by bylo nejlepší rodit v soukromí jen s porodní asistentkou a manželem...věřím že to někde jde. Ovšem asi za velké peníze, o samostatný pokoj v porodnici stojí dost peněz a většina žen na to nemá. Včetně soukromé porodní asistentky. Zajímalo by mne, jaké jsou náklady na tento druh porodu, i např. samostatný pokoj v porodnici s tím luxusem že je vlastní asistentka. Nezávidím nikomu, přežila jsem to postaru a nevadí mi to. Ale měli bychom všichni brát v potaz co bylo dřív a co teď a kolik to stojí.

@Rusofil - rád bych Ti pogratuloval, ale nejde to . Ku Tvé otázce . Jsme ročníky ,moje paní a já) 1951 resp 1950 a to se studovalo a i rodilo podle mustru Moderní medicína. Žádná alternativa neexistovala.
Mrzí mně Tvůj zúžený osobní obzor, se kterým vstupuješ do diskuse. Tu jsme neiniciovali proto, aby "vyhrál" jeden a ještě k tomu SPRÁVNÝ názor. Mám dojem, žes článek vůbec nečetl a zejména nečetl zajímavou neosobní diskusi ,která pod článkem proběhla a ještě probíhá.

@Rusofil - rád bych Ti pogratuloval, ale nejde to . Ku Tvé otázce . Jsme ročníky ,moje paní a já) 1951 resp 1950 a to se studovalo a i rodilo podle mustru Moderní medicína. Žádná alternativa neexistovala. Mrzí mně Tvůj zúžený osobní obzor, se kterým vstupuješ do diskuse. Tu jsme neiniciovali proto, aby "vyhrál" jeden a ještě k tomu SPRÁVNÝ názor. Mám dojem, žes článek vůbec nečetl a zejména nečetl zajímavou neosobní diskusi ,která pod článkem proběhla a ještě probíhá.

Ale měli bychom všichni brát v potaz co bylo dřív a co teď a kolik to stojí.


Ano, to je klíčové. V jaké kvalitě umožňuje společnost rodit všem nastávajícím matkám. Spravedlivá společnost zajistí maximální možnou kvalitu dle svých možností (míněno zdrojů), pro každou matku. Konečné podmínky porodu si může stanovit matka dle své intuice a svých instinktů po poradě se svou rodinou a s tím, že společnost ji poskytne dostatek informací o současných možnostech, aby se mohla rozhodnout co nejlépe. Někdo se samostatným pokojem v zařízeních na to připravených a pro někoho mohou být asistentky u porodu doma (vše plně dotované státem a státem zajištěné po odborné stránce), naším (míněn národ) největším bohatstvím jsou děti.


[quote="pid:20260, uid:88"]Ale měli bychom všichni brát v potaz co bylo dřív a co teď a kolik to stojí.[/quote] Ano, to je klíčové. V jaké kvalitě umožňuje společnost rodit všem nastávajícím matkám. Spravedlivá společnost zajistí maximální možnou kvalitu dle svých možností (míněno zdrojů), pro každou matku. Konečné podmínky porodu si může stanovit matka dle své intuice a svých instinktů po poradě se svou rodinou a s tím, že společnost ji poskytne dostatek informací o současných možnostech, aby se mohla rozhodnout co nejlépe. Někdo se samostatným pokojem v zařízeních na to připravených a pro někoho mohou být asistentky u porodu doma (vše plně dotované státem a státem zajištěné po odborné stránce), naším (míněn národ) největším bohatstvím jsou děti.
Upravené 15. 6. 2021 o 19:02

aby "vyhrál" jeden a ještě k tomu SPRÁVNÝ názor

Jsi na omylu. Právě autorka článku se jednoznačně postavila za domácí porody a vyslovila myšlenku, že porodnice jsou zbytečné. Já se ozval za ženy, které ty porodnice chtějí a dal jsem argumenty. Že se ti můj tón nelíbí je tvoje věc.
Já mám rád jasno a nevyjadřuji se korektně, abych náhodou někoho neurazil. Tak mi prosím nenasazuj psí hlavu. Můj osobní názor je, ať si každá žena rodí jak chce. Ale ať se tady nedělá nátlak na ženy s tím, že ta která chce náhodou rodit v porodnici je nějaká vadná.
Nemám rád militantní feministky, těhotné ženy, které své fotky těhotenského břicha vystavují na FB, militatní prosazovačky kojení, které kojí kdekoliv, nejraději tam, kde je shluk lidí, aby se prezentovaly jako správné matky a také nemám rád militantní prosazovačky domácích porodů.


[quote="pid:20263, uid:57"]aby "vyhrál" jeden a ještě k tomu SPRÁVNÝ názor[/quote] Jsi na omylu. Právě autorka článku se jednoznačně postavila za domácí porody a **vyslovila myšlenku, že porodnice jsou zbytečné**. Já se ozval za ženy, které ty porodnice chtějí a dal jsem argumenty. Že se ti můj tón nelíbí je tvoje věc. Já mám rád jasno a nevyjadřuji se korektně, abych náhodou někoho neurazil. Tak mi prosím nenasazuj psí hlavu. **Můj osobní názor je, ať si každá žena rodí jak chce.** Ale ať se tady nedělá nátlak na ženy s tím, že ta která chce náhodou rodit v porodnici je nějaká vadná. Nemám rád militantní feministky, těhotné ženy, které své fotky těhotenského břicha vystavují na FB, militatní prosazovačky kojení, které kojí kdekoliv, nejraději tam, kde je shluk lidí, aby se prezentovaly jako správné matky a také nemám rád militantní prosazovačky domácích porodů.

Autorka představila svůj názor. To, že jí podsouváš prezentací tohoto názoru jako vytváření nátlaku a dokonce odsuzování žen jiného názoru do kategorie "vadných" je už jen tvůj osobní závěr. Psí hlavu sis nasadil sám. Přeji Ti, aby ses jednou vlastním rozhodnutím dopracoval k vlastní rodině.


Autorka představila svůj názor. To, že jí podsouváš prezentací tohoto názoru jako vytváření nátlaku a dokonce odsuzování žen jiného názoru do kategorie "vadných" je už jen tvůj osobní závěr. Psí hlavu sis nasadil sám. Přeji Ti, aby ses jednou vlastním rozhodnutím dopracoval k vlastní rodině.

Přeji Ti, aby ses jednou vlastním rozhodnutím dopracoval k vlastní rodině.

Vlastní rodinu mám. Mám dvě děti a dva vnuky. Takže mám představu o čem mluvím. Kdyby nebylo porodnice mé první dítě a možná i manželka nežili.


[quote="pid:20272, uid:57"]Přeji Ti, aby ses jednou vlastním rozhodnutím dopracoval k vlastní rodině.[/quote] Vlastní rodinu mám. Mám dvě děti a dva vnuky. Takže mám představu o čem mluvím. Kdyby nebylo porodnice mé první dítě a možná i manželka nežili.

Môj osobný názor je, nech si každá žena rodí ako chce.


môj snad posledný príspevok do tejto debaty, mám pocit, že moje príspevky sú bez povšimnutia, debata sa zredukovala pôrodnice Vs doma, bez toho aby sa poukázalo nato, že fakticky nie je na vyber


ja chápem článok tak, že potodnica ako taká je zbytočná, pretože nedokáže vytvoriť žene bezpečne prostredie. Ženy nemozu rodiť ako chcú, pretože u nás (sk) chybaju bezpečne alternatívy, tak porodnica s lekárom je jediná možnosť. A vystrašene zeny, nemajú v podstate na vyber ako ist do pôrodnice. Spôsob ako sa rodi tam vo väčšine prípadov je pôda pre komplikácie, takze velakrat lekári potom riesia problémy, kt by v inom nastavení neboli. Tu je podľa mna pes zakopaný.


Ja som počas tehotenstva zažívala stres, lebosom bola staršia prvorodička a dvojičky. Treba amniocentsza, každú chvíľu sono a veľa dalších zážitkov, kt som v príspevkoch uviedla. Toto ako aj samotný pôrod ak nie v rešpektujúcim prostredí automaticky zakladá nejake neurózy kt sa môžu prejavovať v rozličnej forme neskôr.


Takze prosím netvrdíme, ze si zeny môžu vybrať. Môžu si vybrať medzi veľkým rizikom (domáci pôrod) a porodnicou, kt môže byt dobrá alebo otrasná. To je vyber fakt non plus ultra.


[quote="pid:20267, uid:312"]Môj osobný názor je, nech si každá žena rodí ako chce.[/quote] môj snad posledný príspevok do tejto debaty, mám pocit, že moje príspevky sú bez povšimnutia, debata sa zredukovala pôrodnice Vs doma, bez toho aby sa poukázalo nato, že fakticky nie je na vyber ja chápem článok tak, že potodnica ako taká je zbytočná, pretože nedokáže vytvoriť žene bezpečne prostredie. Ženy nemozu rodiť ako chcú, pretože u nás (sk) chybaju bezpečne alternatívy, tak porodnica s lekárom je jediná možnosť. A vystrašene zeny, nemajú v podstate na vyber ako ist do pôrodnice. Spôsob ako sa rodi tam vo väčšine prípadov je pôda pre komplikácie, takze velakrat lekári potom riesia problémy, kt by v inom nastavení neboli. Tu je podľa mna pes zakopaný. Ja som počas tehotenstva zažívala stres, lebosom bola staršia prvorodička a dvojičky. Treba amniocentsza, každú chvíľu sono a veľa dalších zážitkov, kt som v príspevkoch uviedla. Toto ako aj samotný pôrod ak nie v rešpektujúcim prostredí automaticky zakladá nejake neurózy kt sa môžu prejavovať v rozličnej forme neskôr. Takze prosím netvrdíme, ze si zeny môžu vybrať. Môžu si vybrať medzi veľkým rizikom (domáci pôrod) a porodnicou, kt môže byt dobrá alebo otrasná. To je vyber fakt non plus ultra.
Upravené 15. 6. 2021 o 20:18

takze velakrat lekári potom riesia problémy, kt by inom nastavení neboli

Jak bys u domácího porodu řešila přenášené těhotenství o 3 týdny, kdy i plodová voda je již černá. Přitom průběh celého těhotenství byl normální.


[quote="pid:20274, uid:273"]takze velakrat lekári potom riesia problémy, kt by inom nastavení neboli[/quote] Jak bys u domácího porodu řešila přenášené těhotenství o 3 týdny, kdy i plodová voda je již černá. Přitom průběh celého těhotenství byl normální.

Právě autorka článku se jednoznačně postavila za domácí porody


Osobní nevraživost dejme stranou a zkusme ještě pohled z hlediska řízení. Jde o pohled co nechat v řízení každého jednotlivce a kde má řídit stát. Rozhodně to není jednoduchá otázka ano nebo ne, uvádím kvůli vyjádření podstaty pouze toto:


1) porody doma


  • větší emoční bezpečí, přátelské milující prostředí (ne vždy - v nefungujícím svazku může být pro rodičku bezpečnější rodit v porodnici)
  • menší odborné zajištění (dříve byla vyšší úmrtnost při porodech)

2) porodnice

  • pro matku cizí prostředí (kvalitní personál může pomoci, ale hrozí i fašizace, je potřeba si uvědomit, že jenom díky bolševikům se nerozvinul marxistický celosvětový koncentrák, ale trockisté naplno pracovali proti národu/národům a vznikli záměrné velmi škodlivé nešvary, které byli v článku od VODÁRNA správně označeny)
  • profesionální zabezpečení

Poznámka:
V historických filmech a jiných pramenech elity také často svoje (elit) i cizí děti (z lidu) berou matce hned po porodu (existence sadistických vládců to potvrzuje).


[quote="pid:20267, uid:312"]Právě autorka článku se jednoznačně postavila za domácí porody[/quote] Osobní nevraživost dejme stranou a zkusme ještě pohled z hlediska řízení. Jde o pohled co nechat v řízení každého jednotlivce a kde má řídit stát. Rozhodně to není jednoduchá otázka ano nebo ne, uvádím kvůli vyjádření podstaty pouze toto: 1) porody doma + větší emoční bezpečí, přátelské milující prostředí (ne vždy - v nefungujícím svazku může být pro rodičku bezpečnější rodit v porodnici) - menší odborné zajištění (dříve byla vyšší úmrtnost při porodech) 2) porodnice - pro matku cizí prostředí (kvalitní personál může pomoci, ale hrozí i fašizace, je potřeba si uvědomit, že jenom díky bolševikům se nerozvinul marxistický celosvětový koncentrák, ale trockisté naplno pracovali proti národu/národům a vznikli záměrné velmi škodlivé nešvary, které byli v článku od VODÁRNA správně označeny) + profesionální zabezpečení Poznámka: V historických filmech a jiných pramenech elity také často svoje (elit) i cizí děti (z lidu) berou matce hned po porodu (existence sadistických vládců to potvrzuje).
Upravené 16. 6. 2021 o 07:40

Ako by si u domáceho pôrode riešila prenášané tehotenstva o 3 týždne, kedy aj plodová voda je


moj príspevok nie je o tomto. Môj príspevok je o tom, že mnohym ženám sa v pôrodnici zastavia kontrakcie a potom prichádzajú zvony, tlačenie na brucho a pod. Deti sa narodia pridusené a pod. Na pedagogike sme mali predmet Základy špeciálnej
pedagogiky, kde nám prednášajúci vravel, že vacsina problémov a patológie vzniká pri pôrode, teda nie je geneticky podmienená!!! A kedze 99% pôrodov je v pôrodniciach tak niekde problem bude.


ja sama som sa v príspevkoch vyjadrila, že by som doma nerodila, nie som gynekológ-pôrodník, a zrejme ani ty, tak ťažko sa môžem k tomu vyjadrit.


Nech som aj objektívna, Krajči, kt bol ministrom zdrsvotnictva je detský kardiológ. Ja som u nom bola na vyšetrení v 20 týždni, kde vedel namerať utz, že aorta srdca dvojčatá, je užšia než by mala byt a môže to byt problem, ale nemusí. To je cca 8 rokov dozadu. Takze diagnosticke nástroje k dispozícii sú. Ako a kto ich využíva, je iná otazka.


[quote="pid:20277, uid:312"]Ako by si u domáceho pôrode riešila prenášané tehotenstva o 3 týždne, kedy aj plodová voda je[/quote] moj príspevok nie je o tomto. Môj príspevok je o tom, že mnohym ženám sa v pôrodnici zastavia kontrakcie a potom prichádzajú zvony, tlačenie na brucho a pod. Deti sa narodia pridusené a pod. Na pedagogike sme mali predmet Základy špeciálnej pedagogiky, kde nám prednášajúci vravel, že vacsina problémov a patológie vzniká pri pôrode, teda nie je geneticky podmienená!!! A kedze 99% pôrodov je v pôrodniciach tak niekde problem bude. ja sama som sa v príspevkoch vyjadrila, že by som doma nerodila, nie som gynekológ-pôrodník, a zrejme ani ty, tak ťažko sa môžem k tomu vyjadrit. Nech som aj objektívna, Krajči, kt bol ministrom zdrsvotnictva je detský kardiológ. Ja som u nom bola na vyšetrení v 20 týždni, kde vedel namerať utz, že aorta srdca dvojčatá, je užšia než by mala byt a môže to byt problem, ale nemusí. To je cca 8 rokov dozadu. Takze diagnosticke nástroje k dispozícii sú. Ako a kto ich využíva, je iná otazka.
Upravené 15. 6. 2021 o 20:29

V článku je informace, že porodnice se prvně objevily v Egyptě pro otrokyně (všichni svobodní měli svůj prostor, kde mohly porodit) ... jsou tedy vynálezem GP.


Porodnice se chovají technokraticky - jsou nedílnou součástí technokratické civilizace o níž studenti KSB z prací VP SSSR ví, že spěje k planetární katastrofě.


Já byl u 3 porodů, vždy jsme se připravili na známou špatnost systému porodnic a dokázali ji správným výběrem porodnice a působením na doktory napravit. Jenže oni v mezičase vymysleli novou "vychytávku", která nás poškozovala. Tak to prostě v technokracii chodí (vytloukání klínu klínem).


Kdyby nebylo porodnice mé první dítě a možná i manželka nežili.


Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají a do klece sypou chutné zrní ... tvoje volba je vlézt do klece - v pořádku, za svou volbu jsi zodpovědný sám.


Ale vypadá to, že své rozhodnutí se snažíš obhájit tím, že přesvědčuješ všechny ostatní, že to je jediné možné rozhodnutí. ... a používáš při tom docela podpásové argumenty.
Tu nemocnici, ve které zachránili tvé dítě a ženu ti nikdo zdejší neruší!


Teze o svobodném výběru matek je taktéž iluzorní ... většina dnešních žen je v postavení egyptských otrokyň (nemá svůj vhodný bezpečný prostor) - porodnice je pak to nejlepší, co dnes můžou dostat (ale pak mají osud velmi podobný osudu egyptských otrokyní). Je to podobně iluzorní jako svobodné rozhodnutí závislého feťáka dát si další dávku fetu nebo nedat.


Diskutovaný článek vítám, jako jednu z 1000 +1 věci, které je na současném systému stvořeném GP potřeba změnit, aby jsme se mohli stát Lidmi. Není to cesta pro všechny (alespoň ne v daném okamžiku) - ne každý má svůj bezpečný prostor a mnozí jsou 10-100 století trvajícím davo-"elitarismu" zdravotně poškození, takže přirozený porod nezvládnou.


V článku je informace, že porodnice se prvně objevily v Egyptě pro otrokyně (všichni svobodní měli svůj prostor, kde mohly porodit) ... jsou tedy vynálezem GP. Porodnice se chovají technokraticky - jsou nedílnou součástí technokratické civilizace o níž studenti KSB z prací VP SSSR ví, že spěje k planetární katastrofě. Já byl u 3 porodů, vždy jsme se připravili na známou špatnost systému porodnic a dokázali ji správným výběrem porodnice a působením na doktory napravit. Jenže oni v mezičase vymysleli novou "vychytávku", která nás poškozovala. Tak to prostě v technokracii chodí (vytloukání klínu klínem). [quote="pid:20273, uid:312"]Kdyby nebylo porodnice mé první dítě a možná i manželka nežili.[/quote] Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají a do klece sypou chutné zrní ... tvoje volba je vlézt do klece - v pořádku, za svou volbu jsi zodpovědný sám. Ale vypadá to, že své rozhodnutí se snažíš obhájit tím, že přesvědčuješ všechny ostatní, že to je jediné možné rozhodnutí. ... a používáš při tom docela podpásové argumenty. Tu nemocnici, ve které zachránili tvé dítě a ženu ti nikdo zdejší neruší! Teze o svobodném výběru matek je taktéž iluzorní ... většina dnešních žen je v postavení egyptských otrokyň (nemá svůj vhodný bezpečný prostor) - porodnice je pak to nejlepší, co dnes můžou dostat (ale pak mají osud velmi podobný osudu egyptských otrokyní). Je to podobně iluzorní jako svobodné rozhodnutí závislého feťáka dát si další dávku fetu nebo nedat. Diskutovaný článek vítám, jako jednu z 1000 +1 věci, které je na současném systému stvořeném GP potřeba změnit, aby jsme se mohli stát Lidmi. Není to cesta pro všechny (alespoň ne v daném okamžiku) - ne každý má svůj bezpečný prostor a mnozí jsou 10-100 století trvajícím davo-"elitarismu" zdravotně poškození, takže přirozený porod nezvládnou.

V článku je informace, že porodnice se prvně objevily v Egyptě pro otrokyně

Prosil bych zdroj tohoto tvrzení.


[quote="pid:20289, uid:388"]V článku je informace, že porodnice se prvně objevily v Egyptě pro otrokyně[/quote] Prosil bych zdroj tohoto tvrzení.

Ako by si u domáceho pôrode riešila prenášané tehotenstva o 3 týždne, kedy aj plodová voda je


Nikdo normální, kdo se pečlivě připravuje 9 měsíců na domácí porod by do domácího porodu v takovém případě nešel ... tj. jestliže krajské nemocnice zůstanou v dojezdové vzdálenosti cca 45 minut ... tak tam za ty 3 týdny stihneš dojet 2x týdně na kontrolu a v případě černé plodové vody tam zůstaneš.


[quote="pid:20277, uid:312"]Ako by si u domáceho pôrode riešila prenášané tehotenstva o 3 týždne, kedy aj plodová voda je[/quote] Nikdo normální, kdo se pečlivě připravuje 9 měsíců na domácí porod by do domácího porodu v takovém případě nešel ... tj. jestliže krajské nemocnice zůstanou v dojezdové vzdálenosti cca 45 minut ... tak tam za ty 3 týdny stihneš dojet 2x týdně na kontrolu a v případě černé plodové vody tam zůstaneš.

Prosil bych zdroj tohoto tvrzení.


Ty jsi ten článek nečetl?


[quote="pid:20290, uid:312"]Prosil bych zdroj tohoto tvrzení.[/quote] Ty jsi ten článek nečetl?

Ty jsi ten článek nečetl?

To ta autorka článku to vyzkoumala z papyrů? V tom případě bych rád, kdyby dodala fotku staroegyptského textu, kde se o tom pojednává. Pokud ho nemá k dispozici, je to obyčejná manipulace, aby bylo čím podpořit svá tvrzení.


[quote="pid:20292, uid:388"]Ty jsi ten článek nečetl?[/quote] To ta autorka článku to vyzkoumala z papyrů? V tom případě bych rád, kdyby dodala fotku staroegyptského textu, kde se o tom pojednává. Pokud ho nemá k dispozici, je to obyčejná manipulace, aby bylo čím podpořit svá tvrzení.

Nikdo normální, kdo se pečlivě připravuje 9 měsíců na domácí porod by do domácího porodu v takovém případě nešel

Ale pro autorku jsou porodnice zbytečné. Já nevím, ale když mám doma nějakou zbytečnost, obvykle ji vyhodím. No a co se udělá se zbytečnými porodnicemi? Zavřou, tak jak se to již děje. Odkaz jsem již dával dříve. Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.


[quote="pid:20291, uid:388"]Nikdo normální, kdo se pečlivě připravuje 9 měsíců na domácí porod by do domácího porodu v takovém případě nešel[/quote] Ale pro autorku jsou porodnice zbytečné. Já nevím, ale když mám doma nějakou zbytečnost, obvykle ji vyhodím. No a co se udělá se zbytečnými porodnicemi? Zavřou, tak jak se to již děje. Odkaz jsem již dával dříve. Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.

Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.


Na řešení komplikací stačí 1-2 krajské nemocnice ... 3 týdny přenášení znamená, že určitě máš +10 min času na dojetí do vzdálenější nemocnice, když ti tu bližší zavřeli.


Mě by se líbilo doplnit to těmi "porodnickými sanitkami", co mají v Holandsku (stejně je to levnější řešení než porodnice) ... a hlavně, jestliže naším cílem je Člověk .... tak domácí porody považuji za nutnost (však se tomu taky GP všemožně brání).


[quote="pid:20297, uid:312"]Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.[/quote] Na řešení komplikací stačí 1-2 krajské nemocnice ... 3 týdny přenášení znamená, že určitě máš +10 min času na dojetí do vzdálenější nemocnice, když ti tu bližší zavřeli. Mě by se líbilo doplnit to těmi "porodnickými sanitkami", co mají v Holandsku (stejně je to levnější řešení než porodnice) ... a hlavně, jestliže naším cílem je Člověk .... tak domácí porody považuji za nutnost (však se tomu taky GP všemožně brání).

Tak možno trochu in & amp; eacute; svetlo: https://dennikn.sk/914288/porodnik-zahumensky-je-mi-trapne-povedat-cloveku-ktory-by-mohol-byt-moj-otec-preco-sa-pacientovi-nepredstavite/


napr sa tam píše:


Ideálne by bolo, aby každá rodička mala miestnosť so sprchou a toaletou. Bola by v miestnosti, ktorú by mala na starosti jedna asistentka, a tá by sa jej celý čas venovala. Máme prísľub od vedenia nemocnice, že budeme túto situáciu urgentne riešiť.


Takze ani toto nie je samozrejmosť, bavíme sa o nemocnici v Bratislave!!!


Tak možno trochu in & amp; eacute; svetlo: https://dennikn.sk/914288/porodnik-zahumensky-je-mi-trapne-povedat-cloveku-ktory-by-mohol-byt-moj-otec-preco-sa-pacientovi-nepredstavite/ napr sa tam píše: Ideálne by bolo, aby každá rodička mala miestnosť so sprchou a toaletou. Bola by v miestnosti, ktorú by mala na starosti jedna asistentka, a tá by sa jej celý čas venovala. Máme prísľub od vedenia nemocnice, že budeme túto situáciu urgentne riešiť. Takze ani toto nie je samozrejmosť, bavíme sa o nemocnici v Bratislave!!!
Upravené 15. 6. 2021 o 21:40

domácí porody považuji za nutnos

Doufám, že v tom případě to každý chlap, který se bude chtít oženit a mít dítě, tento požadavek sdělí své nastávající ještě před svatbou. To aby měla holka jasno, do čeho jde.


[quote="pid:20299, uid:388"]domácí porody považuji za nutnos[/quote] Doufám, že v tom případě to každý chlap, který se bude chtít oženit a mít dítě, tento požadavek sdělí své nastávající ještě před svatbou. To aby měla holka jasno, do čeho jde.
Upravené 15. 6. 2021 o 21:30

To ta autorka článku to vyzkoumala z papyrů?


Jak ověřovala zdroje se zeptej autorky (neznám ji). Je to její osobní kompilace, určitou podobností textu se mi podařilo zjistit, že velká část textu pochází ze Zvonících Cedrů Ruska od spisovatele Vladimír Megre (Kniha 8.2 Nová civilizace – Obřady Lásky; kapitola KDE VLASTNĚ MÁME RODIT DĚTI?).


Zatím jsem nenarazil na zpochybnění informace, že porodnice pochází z Egypta (pro otrokyně) a v Rusku že je zakládali pro lehké ženy.


[quote="pid:20293, uid:312"]To ta autorka článku to vyzkoumala z papyrů?[/quote] Jak ověřovala zdroje se zeptej autorky (neznám ji). Je to její osobní kompilace, určitou podobností textu se mi podařilo zjistit, že velká část textu pochází ze Zvonících Cedrů Ruska od spisovatele Vladimír Megre (Kniha 8.2 Nová civilizace – Obřady Lásky; kapitola KDE VLASTNĚ MÁME RODIT DĚTI?). Zatím jsem nenarazil na zpochybnění informace, že porodnice pochází z Egypta (pro otrokyně) a v Rusku že je zakládali pro lehké ženy.
Upravené 15. 6. 2021 o 21:42

Doufám, že v tom případě to každý chlap, který se bude chtít oženit a mít dítě, tento požadavek sdělí své nastávající ještě před svatbou. To aby měla holka jasno, do čeho jde.


Tyhle informace se šíří pomocí kultury ...


A můj názor je, že součástí civilizace Lidskosti to bude (vysvětlil jsem to asi o 10 příspvěvků výše).


Cesta je dlouhá a po cestě to být nemusí ... resp. z 1000+1 věci, kterou je třeba v systému pod kontrolou GP změnit nemusíš začínat zrovna touto - asi důležitější je zdraví, které je předpokladem porodu bez komplikací a to vychází např. ze stravovacích návyků, ...).


[quote="pid:20302, uid:312"]Doufám, že v tom případě to každý chlap, který se bude chtít oženit a mít dítě, tento požadavek sdělí své nastávající ještě před svatbou. To aby měla holka jasno, do čeho jde.[/quote] Tyhle informace se šíří pomocí kultury ... A můj názor je, že součástí civilizace Lidskosti to bude (vysvětlil jsem to asi o 10 příspvěvků výše). Cesta je dlouhá a po cestě to být nemusí ... resp. z 1000+1 věci, kterou je třeba v systému pod kontrolou GP změnit nemusíš začínat zrovna touto - asi důležitější je zdraví, které je předpokladem porodu bez komplikací a to vychází např. ze stravovacích návyků, ...).

Zatím jsem nenarazil na zpochybnění informace, že porodnice pochází z Egypta (pro otrokyně) a v Rusku, že je zakládali pro lehké ženy.

Jak to, já to zpochybňuji.


[quote="pid:20304, uid:388"]Zatím jsem nenarazil na zpochybnění informace, že porodnice pochází z Egypta (pro otrokyně) a v Rusku, že je zakládali pro lehké ženy.[/quote] Jak to, já to zpochybňuji.

Jak to, já to zpochybňuji.


OK, zaznamenávám zpochybnění.... nyní bez další reakce.


[quote="pid:20306, uid:312"]Jak to, já to zpochybňuji.[/quote] OK, zaznamenávám zpochybnění.... nyní bez další reakce.

to Rusofil:


P.S. Víš jak rodila vévodkyně Kate ?
https://zena.aktualne.cz/zdravi/co-je-hypnoporod-a-proc-jej-mela-vevodkyne-kate-angelina/r~aa1feb4a94e311eaaabd0cc47ab5f122/


"... Cílem je, aby se žena při průběhu porodu dokázala ponořit do hluboké relaxace a přivést dítě na svět, pokud možno, bez léků a lékařských zásahů, ...


A mimochodem, rodila doma.


to Rusofil: P.S. Víš jak rodila vévodkyně Kate ? https://zena.aktualne.cz/zdravi/co-je-hypnoporod-a-proc-jej-mela-vevodkyne-kate-angelina/r~aa1feb4a94e311eaaabd0cc47ab5f122/ "... Cílem je, aby se žena při průběhu porodu dokázala ponořit do hluboké relaxace a** přivést dítě na svět, pokud možno, bez léků a lékařských zásahů**, ... A mimochodem, rodila doma.

Pôrod doma či v nemocnici, je otázka nie správne položená. Tu je najdôležitejšie niečo iné. V oboch prípadoch je rozhodujúci faktor skúsenosť a ochota pomáhať. Je úplne jedno či sa rodí v nemocnici alebo doma ak sa rodičke a aj dieťaťu dostane potrebná starostlivosť. Viem o prípadoch keď lekár svojou neochotou spôsobil poškodenie dieťa. Keďže kontrakcie boli pomalé a nepravidelne poslal rodičku domov aj napriek tomu že jej už začala odtekať plodová voda. Pred pár rokmi bolo veľmi diskutovaná téma pôrod do teplej vody. Aj to má pre a proti. Viem o ľuďoch ktorí s tým majú veľmi dobré výsledky no sú aj taký ktorý proti tomu vedú tvrdú kampaň. k na Slovensku ostane pri moci táto banda nádpis tohto vlákna stratí zmysel a bude sa vo väčšine prípadov rodiť doma, v sanitke či v aute na ceste do pôrodnice. Takže najdôležitejšie bude aby každý ovládal čo najviac dôležitých vecí okolo pôrodu.


Pôrod doma či v nemocnici, je otázka nie správne položená. Tu je najdôležitejšie niečo iné. V oboch prípadoch je rozhodujúci faktor skúsenosť a ochota pomáhať. Je úplne jedno či sa rodí v nemocnici alebo doma ak sa rodičke a aj dieťaťu dostane potrebná starostlivosť. Viem o prípadoch keď lekár svojou neochotou spôsobil poškodenie dieťa. Keďže kontrakcie boli pomalé a nepravidelne poslal rodičku domov aj napriek tomu že jej už začala odtekať plodová voda. Pred pár rokmi bolo veľmi diskutovaná téma pôrod do teplej vody. Aj to má pre a proti. Viem o ľuďoch ktorí s tým majú veľmi dobré výsledky no sú aj taký ktorý proti tomu vedú tvrdú kampaň. k na Slovensku ostane pri moci táto banda nádpis tohto vlákna stratí zmysel a bude sa vo väčšine prípadov rodiť doma, v sanitke či v aute na ceste do pôrodnice. Takže najdôležitejšie bude aby každý ovládal čo najviac dôležitých vecí okolo pôrodu.
Upravené 15. 6. 2021 o 22:00

Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.


Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.

Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.


Janka, tiež na to kukám ako puk. Ja som dosť rázna žena. Preskákala som si v živote o dosť viac ako bežný človek. To ma formovalo.


Preto absolútne nedokážem pochopiť dnešnú generáciu snehových vločiek, na ktoré sa škaredo pozrieš, alebo nedaj Boh dačo povieš a už sa rúcajú, lebo ich svet všeobecne nemiluje a neprijíma aké sú. Do kelu! A pritom sa odvolávajú na našich predkov, ktorí zažili vojny a neskutočné útrapy o ktorých sa my našťastie len učíme. Nevedia roupami čo by. Tie ženy sa nerúcali pre každé škaredé slovo. Boli neskutočne húževnaté a tiež veľmi poznačené s jazvami na duši aj rodidlách. Ale nekňučali ako my stále.


Ach.. Vôbec túto debatu nechápem. A pritom každý jeden človek tu súhlasil s tým, že treba pôrody len poľudštiť viac. Proste ľudské teplo a bezpečie nemocnice. Nič viac netreba. Všetci sa na tom zhodli... aká ďalšia debata.


Prepáčte môj ostrý príspevok. Ale tak to vnímam. Iste nemám patent na rozum. Ale možno by sa o tom mojom príspevku dalo aspoň pouvažovať. Nech sa všetky maminky a deti rodia v šťastí a pohode a zdravé, to si prajem. smile


[quote="pid:20319, uid:88"]Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.[/quote] Janka, tiež na to kukám ako puk. Ja som dosť rázna žena. Preskákala som si v živote o dosť viac ako bežný človek. To ma formovalo. Preto absolútne nedokážem pochopiť dnešnú generáciu snehových vločiek, na ktoré sa škaredo pozrieš, alebo nedaj Boh dačo povieš a už sa rúcajú, lebo ich svet všeobecne nemiluje a neprijíma aké sú. Do kelu! A pritom sa odvolávajú na našich predkov, ktorí zažili vojny a neskutočné útrapy o ktorých sa my našťastie len učíme. Nevedia roupami čo by. Tie ženy sa nerúcali pre každé škaredé slovo. Boli neskutočne húževnaté a tiež veľmi poznačené s jazvami na duši aj rodidlách. Ale nekňučali ako my stále. Ach.. Vôbec túto debatu nechápem. A pritom každý jeden človek tu súhlasil s tým, že treba pôrody len poľudštiť viac. Proste ľudské teplo a bezpečie nemocnice. Nič viac netreba. Všetci sa na tom zhodli... aká ďalšia debata. Prepáčte môj ostrý príspevok. Ale tak to vnímam. Iste nemám patent na rozum. Ale možno by sa o tom mojom príspevku dalo aspoň pouvažovať. Nech sa všetky maminky a deti rodia v šťastí a pohode a zdravé, to si prajem. :)

Sonice, uz vcera jsem chtela napsat, ze je to tu jako ve Vatikanu ..... smile


Sonice, uz vcera jsem chtela napsat, ze je to tu jako ve Vatikanu ..... (wasntme)

Sonice, uz vcera jsem chtela napsat, ze je to tu jako ve Vatikanu .....


hehe, teraz si ma pobavila. Dikes smile


[quote="pid:20344, uid:68"]Sonice, uz vcera jsem chtela napsat, ze je to tu jako ve Vatikanu .....[/quote] hehe, teraz si ma pobavila. Dikes :D

Jak bys u domácího porodu řešila přenášené těhotenství o 3 týdny, kdy i plodová voda je již černá. Přitom průběh celého těhotenství byl normální.


To jako, Rusofile, myslíš vážně!? Přenášení o 3 týdny je - v rámci nejen naší porodnické péče - nesmysl.
Velmi doporučuji nastudovat si aspoň základy, jak dlouho trvá fyziologické těhotenství (až 42 týdnů), kdy se vůbec začíná mluvit o přenášení (42+1). V praxi ovšem je budoucí maminka strašena možností vyvolání porodu již od 40+1 (moje opakovaná zkušenost + bez předchozího varování a informování pokus o (v mím případě velmi) bolestivý Hamiltonův hmat), ačkoliv dítě má de facto ještě 14 dní čas...


http://www.porodnice.cz/clanky/poterminove-tehotenstvi-prenaseni


https://www.babyweb.cz/chci-si-vypocitat-termin-porodu-aneb-jak-dlouho-trva-tehotenstvi


https://cs.wikipedia.org/wiki/Hamilton%C5%AFv_hmat


Nevylučuji, že se v minulosti mohlo stávat, že byl termín porodu špatně určen, například u žen s nepravidelnou menstruací (termín porodu se určuje podle data poslední menstruace, zpřesňuje se na základě výsledků ultrazvukového vyšetření v prvním trimestru - viz odkaz výše).


Pak se možná (zdůrazňuji možná, musel by nám říct někdo z praxe) porod i vyvolával, ačkoliv třeba miminko ještě k tomu zralé ani nebylo - se všemi důsledky, které toto nepřiměřené zasahování do porodního procesu přináší (viz mé příspěvky výše). Ale nedivila bych se tomu, protože pro některé lékaře jsou tabulky nade vše.


A opět opakuji - porodní asistentka dochází k domácímu porodu u fyziologického těhotenství, po důkladném zvážení všech okolností.


[quote="pid:20277, uid:312"]Jak bys u domácího porodu řešila přenášené těhotenství o 3 týdny, kdy i plodová voda je již černá. Přitom průběh celého těhotenství byl normální.[/quote] To jako, Rusofile, myslíš vážně!? Přenášení o 3 týdny je - v rámci nejen naší porodnické péče - nesmysl. Velmi doporučuji nastudovat si aspoň základy, jak dlouho trvá fyziologické těhotenství (až 42 týdnů), kdy se vůbec začíná mluvit o přenášení (42+1). V praxi ovšem je budoucí maminka strašena možností vyvolání porodu již od 40+1 (moje opakovaná zkušenost + bez předchozího varování a informování pokus o (v mím případě velmi) bolestivý Hamiltonův hmat), ačkoliv dítě má de facto ještě 14 dní čas... http://www.porodnice.cz/clanky/poterminove-tehotenstvi-prenaseni https://www.babyweb.cz/chci-si-vypocitat-termin-porodu-aneb-jak-dlouho-trva-tehotenstvi https://cs.wikipedia.org/wiki/Hamilton%C5%AFv_hmat Nevylučuji, že se v minulosti mohlo stávat, že byl termín porodu špatně určen, například u žen s nepravidelnou menstruací (termín porodu se určuje podle data poslední menstruace, zpřesňuje se na základě výsledků ultrazvukového vyšetření v prvním trimestru - viz odkaz výše). Pak se možná (zdůrazňuji možná, musel by nám říct někdo z praxe) porod i vyvolával, ačkoliv třeba miminko ještě k tomu zralé ani nebylo - se všemi důsledky, které toto nepřiměřené zasahování do porodního procesu přináší (viz mé příspěvky výše). Ale nedivila bych se tomu, protože pro některé lékaře jsou tabulky nade vše. A opět opakuji - porodní asistentka dochází k domácímu porodu u **fyziologického těhotenství**, po důkladném zvážení všech okolností.

@ Jana z Arku


Ino, porod vyvolávaný kapačkami byl.t důvodu přenášení o cca 3 až 4 týdny, odtekla mi plodová voda a neotevírala jsem se, bolesti žádné. Přitom dítě sestoupilo. Bylo to rozhodnutí lékařů, všechny porody byly podobné. Většinou stačila jedna kapačka. Pak byl porod normální.


Jano, určitě došlo ke správnému stanovení data porodu? Tak dlouhé přenášení (celková skutečná délka těhotenství 45-46 týdnů!) nepovažuji za možné.
U žen s nepravidelnou menstruací například (dokud nebyla kontrola UTZ vyšetřením) nicméně mohl být problém stanovit přesný termín porodu. Ale přenášení 3-4 týdny (tn. 42 týdnů normální těhotenství + 3-4 týdny k tomu) opravdu nepovažuji za možné, o takové anomálii jsem nikde zmínky nenašla.


Vzhledem k nejistotě ohledně termínu mohla následovat sázka na jistotu (pokus o vyvolání porodu), to si představit dovedu.


@ Jana z Arku [quote="pid:20080, uid:88"]Ino, porod vyvolávaný kapačkami byl.t důvodu přenášení o cca 3 až 4 týdny, odtekla mi plodová voda a neotevírala jsem se, bolesti žádné. Přitom dítě sestoupilo. Bylo to rozhodnutí lékařů, všechny porody byly podobné. Většinou stačila jedna kapačka. Pak byl porod normální.[/quote] Jano, určitě došlo ke správnému stanovení data porodu? Tak dlouhé přenášení (celková skutečná délka těhotenství 45-46 týdnů!) nepovažuji za možné. U žen s nepravidelnou menstruací například (dokud nebyla kontrola UTZ vyšetřením) nicméně mohl být problém stanovit přesný termín porodu. Ale přenášení 3-4 týdny (tn. 42 týdnů normální těhotenství + 3-4 týdny k tomu) opravdu nepovažuji za možné, o takové anomálii jsem nikde zmínky nenašla. Vzhledem k nejistotě ohledně termínu mohla následovat sázka na jistotu (pokus o vyvolání porodu), to si představit dovedu.

@ Jana z Arku


Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.


To bohužel tak docela pravda není.
V našem zdravotníctví vedou v porodnictví právě muži.


Z blogu Ivany Konigsmarkové, který popisuje právě historii péče porodních asistentek v naší zemi (velmi doporučuji, opravdu zajímavý) cituji zde:


Dalším zajímavým úkazem porodnictví je personální složení pečovatelů. V tak feminizovaném oboru, jako je zdravotnictví, je v porodnictví více než 60% lékařů mužů. Mužů, kteří nikdy nebudou mít osobní zkušenost s těhotenstvím a porodem. Ve vedení odborných společností a ve vedení gynekologicko-porodnických oddělení je pak zastoupení mužů téměř 100%.


https://blog.aktualne.cz/blogy/ivana-konigsmarkova.php?itemid=16657


@ Jana z Arku [quote="pid:20319, uid:88"]Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...a přitom mají poradní a ne hlavní hlas v rozhodování.[/quote] To bohužel tak docela pravda není. V našem zdravotníctví vedou v porodnictví právě muži. Z blogu Ivany Konigsmarkové, který popisuje právě historii péče porodních asistentek v naší zemi (velmi doporučuji, opravdu zajímavý) cituji zde: Dalším zajímavým úkazem porodnictví je personální složení pečovatelů. V tak feminizovaném oboru, jako je zdravotnictví, je v porodnictví více než 60% lékařů mužů. Mužů, kteří nikdy nebudou mít osobní zkušenost s těhotenstvím a porodem. Ve vedení odborných společností a ve vedení gynekologicko-porodnických oddělení je pak zastoupení mužů téměř 100%. https://blog.aktualne.cz/blogy/ivana-konigsmarkova.php?itemid=16657

Aha..tak to nevím. Ale co vím jistě,,že by stačil lepší přístup porodníka. Co se týče mého přenášení, to nevím, bylo mi to tak řečeno. Zajímavé je,,ze všechny tři děti jsem údajně přenášela. Ale víte co ženy? Vždyť to není až tak důležité, to si myslím já. Nevidím u sebe ani mých dětí ujmu kvůli tomu, že jsem nerodila u potoka nebo ve vaně. Byla jsem vděčná za lékařskou péči a pomoc Bolestí bylo až dost a dlouhé, bylo mi to úplně jedno kde jsem. Víte co je pro mě důležité? Moci být s dítětem alespoň tři roky doma. Inteligence i charakter se utváří v předškolním věku. Takže umožnit matkám být ci nejdéle doma, to je opravdu důležité. Mě to přijde tahle debata úplně zbytečná, stejně mi pořád naskakuje že s ničenim školství jde o zničení zdravotnictví a všeho dobrého, co tady bylo. Ať se Janečkova Lilia fotí doma a ve vaně, je to naprosto její věc kde chce rodit . Ale většina žen jde i to porodit v nemocnici, aby měly jistotu lékaře a přístrojů, kdyby se něco zvrtlo a na soukromou asistentku stejně nemají peníze. Chtějí žít a mít živé dítě. Ale jak jsem řekla, řešit tohle je blbost a ať si každá rodí kde chce.


Aha..tak to nevím. Ale co vím jistě,,že by stačil lepší přístup porodníka. Co se týče mého přenášení, to nevím, bylo mi to tak řečeno. Zajímavé je,,ze všechny tři děti jsem údajně přenášela. Ale víte co ženy? Vždyť to není až tak důležité, to si myslím já. Nevidím u sebe ani mých dětí ujmu kvůli tomu, že jsem nerodila u potoka nebo ve vaně. Byla jsem vděčná za lékařskou péči a pomoc Bolestí bylo až dost a dlouhé, bylo mi to úplně jedno kde jsem. Víte co je pro mě důležité? Moci být s dítětem alespoň tři roky doma. Inteligence i charakter se utváří v předškolním věku. Takže umožnit matkám být ci nejdéle doma, to je opravdu důležité. Mě to přijde tahle debata úplně zbytečná, stejně mi pořád naskakuje že s ničenim školství jde o zničení zdravotnictví a všeho dobrého, co tady bylo. Ať se Janečkova Lilia fotí doma a ve vaně, je to naprosto její věc kde chce rodit . Ale většina žen jde i to porodit v nemocnici, aby měly jistotu lékaře a přístrojů, kdyby se něco zvrtlo a na soukromou asistentku stejně nemají peníze. Chtějí žít a mít živé dítě. Ale jak jsem řekla, řešit tohle je blbost a ať si každá rodí kde chce.

V praxi ovšem je budoucí maminka strašena možností vyvolání porodu již od 40+1 (moje opakovaná zkušenost + bez předchozího varování a informování pokus o (v mím případě velmi) bolestivý Hamiltonův hmat), ačkoliv dítě má de facto ještě 14 dní čas...
o tomto je aj v blogu z roku 2017:
"Ťažko povedať, do akej miery možno veriť zdravotnej dokumentácii, ktorú som dostala, keďže viem, že mnohé veci do nej nezapísali, alebo zapísali skreslene. No podľa nej bol syn v 40. týždni. Nie v 42. To by teda znamenalo, že mi pôrod vyvolali zbytočne, čo je aj moje presvedčenie."


https://dennikn.sk/blog/914804/moje-hororove-tehotenstvo-a-este-hororovejsi-porod-po-slovensky/


[quote="pid:20349, uid:126"]V praxi ovšem je budoucí maminka strašena možností vyvolání porodu již od 40+1 (moje opakovaná zkušenost + bez předchozího varování a informování pokus o (v mím případě velmi) bolestivý Hamiltonův hmat), ačkoliv dítě má de facto ještě 14 dní čas...[/quote] o tomto je aj v blogu z roku 2017: _"Ťažko povedať, do akej miery možno veriť zdravotnej dokumentácii, ktorú som dostala, keďže viem, že mnohé veci do nej nezapísali, alebo zapísali skreslene. No podľa nej bol syn v 40. týždni. Nie v 42. To by teda znamenalo, že mi pôrod vyvolali zbytočne, čo je aj moje presvedčenie."_ https://dennikn.sk/blog/914804/moje-hororove-tehotenstvo-a-este-hororovejsi-porod-po-slovensky/

Ale že by bylo nejlepší rodit v soukromí jen s porodní asistentkou a manželem...věřím že to někde jde. Ovšem asi za velké peníze, o samostatný pokoj v porodnici stojí dost peněz a většina žen na to nemá. Včetně soukromé porodní asistentky. Zajímalo by mne, jaké jsou náklady na tento druh porodu, i např. samostatný pokoj v porodnici s tím luxusem že je vlastní asistentka.


Péče vlastní porodní asistentky se platí následovně: návštěva během těhotenství a za doprovod k porodu včetně následných návštěv během šestinedělí.


Já tehdy platila tuším okolo 400 Kč za návštěvu (u mě doma, cca 1,5 hod), za doprovod k porodu a poporodní návštěvy 10 000 Kč. Za mě to byly nejlépe investované peníze ever.


Teď jsou ceny o něco výš (co jsem nahlédla do jednoho ceníku, 500 Kč na návštěvu, 10-12 000 Kč za doprovod k porodu a následné návštěvy.


Platba za přítomnost vybraného lékaře při porodu se pohybuje výše (tehdy před lety to v Praze bylo v rozmezí 16 - 80 000 Kč - informace z terénu přímo od Ivany Konigsmarkové).
Současnost - třeba Nemocnice Rakovník si účtuje 15 000,-, ale netuším, zda se ještě něco těm lékařům neplatí přímo. A tipuji, že Praha (a zejména celebritní páni profesoři) bude cenově ještě někde jinde (profesoři úplně).


Ceny za nadstandardní pokoj v pražské porodnici v Podolí (z diskuse; na stránkách porodnice se ceník nedá zobrazit) 1500 (dvoulůžkový) - 3 500 či 3900 Kč (jednolůžkový pokoj).


Vím, že samostatné porodní asistentky byly jednu dobu obviňovány, že to mají jen na kšeft (až by se chtělo něco napsat o potrefené huse). Nikdo z těch osočujících profesorů (tehdy to bylo nějaké vyjádření České gynekologické a porodnické společnosti) jaksi už neuvážil, že ony svou profesi vykonávají jako OSVČ, že nemají žádnou jistotu dobře placeného místa (jako oni) - musí zaplatit daně, veškeré vybavení, nájem za ordinaci a musí nějak vyžít.


Když se člověk zamyslí nad tím, kolik si maminky platí za všelijaké nadstandardy již v těhotenství, aby se s nimi jednalo aspoň trochu normálně, a dále v porodnici, a ty ceny si srovná, říká si, kdo že vlastně ty kšefty má.


Ivana Konigsmarková to tehdy vyjádřila přesně: říkala, že je to obchod se strachem.


[quote="pid:20260, uid:88"]Ale že by bylo nejlepší rodit v soukromí jen s porodní asistentkou a manželem...věřím že to někde jde. Ovšem asi za velké peníze, o samostatný pokoj v porodnici stojí dost peněz a většina žen na to nemá. Včetně soukromé porodní asistentky. Zajímalo by mne, jaké jsou náklady na tento druh porodu, i např. samostatný pokoj v porodnici s tím luxusem že je vlastní asistentka.[/quote] Péče vlastní porodní asistentky se platí následovně: návštěva během těhotenství a za doprovod k porodu včetně následných návštěv během šestinedělí. Já tehdy platila tuším okolo 400 Kč za návštěvu (u mě doma, cca 1,5 hod), za doprovod k porodu a poporodní návštěvy 10 000 Kč. Za mě to byly nejlépe investované peníze ever. Teď jsou ceny o něco výš (co jsem nahlédla do jednoho ceníku, 500 Kč na návštěvu, 10-12 000 Kč za doprovod k porodu a následné návštěvy. Platba za přítomnost vybraného lékaře při porodu se pohybuje výše (tehdy před lety to v Praze bylo v rozmezí 16 - 80 000 Kč - informace z terénu přímo od Ivany Konigsmarkové). Současnost - třeba Nemocnice Rakovník si účtuje 15 000,-, ale netuším, zda se ještě něco těm lékařům neplatí přímo. A tipuji, že Praha (a zejména celebritní páni profesoři) bude cenově ještě někde jinde (profesoři úplně). Ceny za nadstandardní pokoj v pražské porodnici v Podolí (z diskuse; na stránkách porodnice se ceník nedá zobrazit) 1500 (dvoulůžkový) - 3 500 či 3900 Kč (jednolůžkový pokoj). Vím, že samostatné porodní asistentky byly jednu dobu obviňovány, že to mají jen na kšeft (až by se chtělo něco napsat o potrefené huse). Nikdo z těch osočujících profesorů (tehdy to bylo nějaké vyjádření České gynekologické a porodnické společnosti) jaksi už neuvážil, že ony svou profesi vykonávají jako OSVČ, že nemají žádnou jistotu dobře placeného místa (jako oni) - musí zaplatit daně, veškeré vybavení, nájem za ordinaci a musí nějak vyžít. Když se člověk zamyslí nad tím, kolik si maminky platí za všelijaké nadstandardy již v těhotenství, aby se s nimi jednalo aspoň trochu normálně, a dále v porodnici, a ty ceny si srovná, říká si, kdo že vlastně ty kšefty má. Ivana Konigsmarková to tehdy vyjádřila přesně: říkala, že je to obchod se strachem.

@ Rusofil
V článku je psáno údajně a také je zde uvedeno, že jsem čerpala z článku a diskuse na sociální síti - tzn. přímé zážitky žen z porodů doma a v nemocnicích. Článek psal někdo svými slovy a opíral se o fakta, která mu někdo sdělil. Spousta důležitých informací byla z našich dějin odstraněna a zůstala jen v paměti lidí, které se ústně předávají dalším generacím. Jako studentka KSB vím, že je nutné sledovat a hodnotit procesy, které se dějí a mezi nimi je jeden z procesů, jak přichází naše děti na svět s cílem zotročit nás již před početím, při početí, těhotenství a následným porodem. Jistě sám víte, jak a proč funguje např. farmaceutický průmysl ve spojení se zdravotnictvím, které nemá za cíl léčit – 5. priorita zobecněných prostředků řízení (také nikde nenajdete přímou informaci, že se to tak děje a proč). Článek rozhodně neměl za cíl rozdělit ženy, které chtějí rodit v porodnici a ty co chtějí rodit doma. Měl to být článek na základě mé mozaiky, kterou jsem si vytvořila na základě určitých informací a měl být tématem k diskusi, nic víc, nic míň. Přečetla jsem spoustu článků o porodech a také velmi dobrou knihu od Jaroslava Duška a Pavlíny Brzákové První dotek. Dále mám rozečtenou knihu Biologie víry, kde je velmi zajímavá část o rodičích jako genových inženýrech. Asi nemá smysl Vás přesvědčovat o tom, že nejsem propagátorkou GP úmyslů. Já a mé svědomí to ví zcela jistě – jen jsem si položila otázku bez osobních obviňování kohokoliv za tento stav, proč dříve byly ženy schopny rodit bez zásahu farma a nyní to nejde a navodit tím další otázku, zda jsme schopni to změnit. Nic jiného v tom nehledejte.


@ Rusofil V článku je psáno údajně a také je zde uvedeno, že jsem čerpala z článku a diskuse na sociální síti - tzn. přímé zážitky žen z porodů doma a v nemocnicích. Článek psal někdo svými slovy a opíral se o fakta, která mu někdo sdělil. Spousta důležitých informací byla z našich dějin odstraněna a zůstala jen v paměti lidí, které se ústně předávají dalším generacím. Jako studentka KSB vím, že je nutné sledovat a hodnotit procesy, které se dějí a mezi nimi je jeden z procesů, jak přichází naše děti na svět s cílem zotročit nás již před početím, při početí, těhotenství a následným porodem. Jistě sám víte, jak a proč funguje např. farmaceutický průmysl ve spojení se zdravotnictvím, které nemá za cíl léčit – 5. priorita zobecněných prostředků řízení (také nikde nenajdete přímou informaci, že se to tak děje a proč). Článek rozhodně neměl za cíl rozdělit ženy, které chtějí rodit v porodnici a ty co chtějí rodit doma. Měl to být článek na základě mé mozaiky, kterou jsem si vytvořila na základě určitých informací a měl být tématem k diskusi, nic víc, nic míň. Přečetla jsem spoustu článků o porodech a také velmi dobrou knihu od Jaroslava Duška a Pavlíny Brzákové První dotek. Dále mám rozečtenou knihu Biologie víry, kde je velmi zajímavá část o rodičích jako genových inženýrech. Asi nemá smysl Vás přesvědčovat o tom, že nejsem propagátorkou GP úmyslů. Já a mé svědomí to ví zcela jistě – jen jsem si položila otázku bez osobních obviňování kohokoliv za tento stav, proč dříve byly ženy schopny rodit bez zásahu farma a nyní to nejde a navodit tím další otázku, zda jsme schopni to změnit. Nic jiného v tom nehledejte.

Všem ostatním, kteří článek pochopili z pohledu ksb, bych chtěla poděkovat za klidnou a smysluplnou diskusi. Protože jen tak budeme schopni od základu změnit naši společnost do budoucna směrem k Lidství.


Všem ostatním, kteří článek pochopili z pohledu ksb, bych chtěla poděkovat za klidnou a smysluplnou diskusi. Protože jen tak budeme schopni od základu změnit naši společnost do budoucna směrem k Lidství.
Upravené 16. 6. 2021 o 10:08

@ Rusofil


Ale pro autorku jsou porodnice zbytečné.


Rusofile, nepodsouvej, co nikdo nikde nepsal!


Ano, opravdu nejlepší je vymyslet nesmysl, obvinit z něj autorku, připojit případně ještě další smyšlená obvinění a nutit ji, aby Tvé smyšlenky vysvětlovala. A následně z diskuse zmizet, vždyť proč se k tomu postavit jako chlap, že. Jen ta špína zůstane.


A co se týče zrušených porodnic, za to poděkuj "ekonomickým transformacím" a "optimalizaci" zdravotnické péče.


Z toho ženy, které se zamýšlejí nad tím, zda je pro ně (a pro společnost) správné a optimální to, co se děje s nimi, jejich těly a s jejich dětmi před, během a po porodu, opravdu vinit nemůžeš.


@ Rusofil [quote="pid:20297, uid:312"]Ale pro autorku jsou porodnice zbytečné.[/quote] Rusofile, nepodsouvej, co nikdo nikde nepsal! Ano, opravdu nejlepší je vymyslet nesmysl, obvinit z něj autorku, připojit případně ještě další smyšlená obvinění a nutit ji, aby Tvé smyšlenky vysvětlovala. A následně z diskuse zmizet, vždyť proč se k tomu postavit jako chlap, že. Jen ta špína zůstane. A co se týče zrušených porodnic, za to poděkuj "ekonomickým transformacím" a "optimalizaci" zdravotnické péče. Z toho ženy, které se zamýšlejí nad tím, zda je pro ně (a pro společnost) správné a optimální to, co se děje s nimi, jejich těly a s jejich dětmi před, během a po porodu, opravdu vinit nemůžeš.

Ino, to je pro mne a ženy co znám opravdu moc peněz, které bych maminka dát. Spíš je pro mne otázka proč by to nemohlo být zdarma? Proč se za lepší péči platí? Otázka jen tak, vím že Vy za to nemůžete. Taky by se dalo diskutovat o všeobecné lékařské péči..Dle mého je všechno o lidech, o jejich charakteru a morálce. O psychice typu Člověk. A pak by nemusela ani být nějaká extra placená porodní asistentka.


Ino, to je pro mne a ženy co znám opravdu moc peněz, které bych maminka dát. Spíš je pro mne otázka proč by to nemohlo být zdarma? Proč se za lepší péči platí? Otázka jen tak, vím že Vy za to nemůžete. Taky by se dalo diskutovat o všeobecné lékařské péči..Dle mého je všechno o lidech, o jejich charakteru a morálce. O psychice typu Člověk. A pak by nemusela ani být nějaká extra placená porodní asistentka.

Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.

Nebyla ovšem zavřena pro "přemíru" domácích porodů. Nebo ano?
(ve zdravotnictví před korona-kampaní proběhl/probíhá proces rušení "zbytečných" lůžek)


[quote="pid:20297, uid:312"]Porodnice, ve které jsme rodili my již neexistuje.[/quote] Nebyla ovšem zavřena pro "přemíru" domácích porodů. Nebo ano? (ve zdravotnictví před korona-kampaní proběhl/probíhá proces rušení "zbytečných" lůžek)

P.S. Víš jak rodila vévodkyně Kate ?

A mimochodem, rodila doma.

Tento zdánlivě "bulvární" a "celebritní" argument je ve skutečnosti významný a má další paralely:
Pokud se týká oddělení pohlaví při výuce, s oblibou poukazuji na případ malobritské královny Alžběty II.
Tam to dokonce probíhalo tak, že kvůli ní založili dívčí školu, aby mohla chodit do školy pouze s dívkami.
A chce snad někdo tvrdit, že britská královna nemá jenom to nejlepší?:-)


[quote="pid:20310, uid:388"]P.S. Víš jak rodila vévodkyně Kate ?[/quote] [quote="pid:20310, uid:388"]A mimochodem, rodila doma.[/quote] Tento zdánlivě "bulvární" a "celebritní" argument je ve skutečnosti významný a má další paralely: [quote="pid:19345, uid:240"]Pokud se týká oddělení pohlaví při výuce, s oblibou poukazuji na případ malobritské královny Alžběty II. Tam to dokonce probíhalo tak, že kvůli ní založili dívčí školu, aby mohla chodit do školy pouze s dívkami. A chce snad někdo tvrdit, že britská královna nemá jenom to nejlepší?:-)[/quote]

Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži

Protože muž je (měl by být) součástí porodu.
Už jeho pouhá pasivní přítomnost při porodu v nemocnici mění chování personálu jako mávnutí kouzelným proutkem. (něco jako v námořní válce aspekt "fleet in beenig" )
(nechci zabíhat do detailu, ale kdybych zaběhl, věřím, že byste mi přiznali to, co s oblibou používám, když na to přijde řeč, totiž "že jsem rodil" )


[quote="pid:20319, uid:88"]Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži[/quote] Protože muž je (měl by být) součástí porodu. Už jeho pouhá pasivní přítomnost při porodu v nemocnici mění chování personálu jako mávnutí kouzelným proutkem. (něco jako v námořní válce aspekt "fleet in beenig" ) (nechci zabíhat do detailu, ale kdybych zaběhl, věřím, že byste mi přiznali to, co s oblibou používám, když na to přijde řeč, totiž "že jsem rodil" )

ť se Janečkova Lilia fotí doma a ve vaně, je to naprosto její věc kde chce rodit .

Satanisty prosím do tohoto vlákna nepřinášet, to je deformující faktor.


[quote="pid:20358, uid:88"]ť se Janečkova Lilia fotí doma a ve vaně, je to naprosto její věc kde chce rodit .[/quote] Satanisty prosím do tohoto vlákna nepřinášet, to je deformující faktor.

samostatné porodní asistentky byly jednu dobu obviňovány, že to mají jen na kšeft (až by se chtělo něco napsat o potrefené huse). Nikdo z těch osočujících profesorů

To zní jako "kazíte nám, profesorům, kšeft a ještě máte nižší ceny".


[quote="pid:20361, uid:126"]samostatné porodní asistentky byly jednu dobu obviňovány, že to mají jen na kšeft (až by se chtělo něco napsat o potrefené huse). Nikdo z těch osočujících profesorů[/quote] To zní jako "kazíte nám, profesorům, kšeft a ještě máte nižší ceny".

@ Jana z Arku


Ano, finance...


Uvedla jsem pražské ceny (jednak má osobní zkušenost, jednak data od Ivany Kongsmarkové), mimo Prahu je to lidštější.
Dříve také bývalo plošně vypláceno porodné, to dnes bohužel již není.


Pro porovnání - konzultace u psychologa v Praze 800-2000 Kč, fyzioterapie též začíná na 800,- Kč.
O zubařích raději nemluvím.


Jen chci ukázat, že v porovnání s jinými oblastmi zdravotnické péče třeba PA zdaleka nejsou ty nejdražší.


I já bych si moc přála, aby péče byla dostupnější - a to nejen v této, ale i v jiných oblastech.


Proč se za lepší péči platí? To jsou 2 otázky: proč se platí a co je ta lepší péče.


Každá matka za tu "lepší" péči považuje něco jiného (to je totéž, jako ve školství, například). Jsou matky, které si domluví a zaplatí plánovaný císařský řez (a teď nemyslím maminky, jejichž zdravotní nebo psychický stav či zdravotní stav jejich miminka vylučuje přirozený vaginální porod, to je úplně jiná kategorie!), své dítě svěří chůvám a pečovatelkám... Jsou matky, které řeší, zda na pokoji budou mít televizi, například. Jsou matky, které už dopředu vědí, že kojit rozhodně nebudou. Jsou matky s nejrůznějšími přesvědčeními, matky s traumaty. A jsou matky, kterým je televize a další vybavení pokoje úplně jedno, ale vědí - protože mají informace, často i zkušenost z prvního porodu - , co chtějí jinak, než se běžně nabízí, a vědí také, proč to tak chtějí, pro které je třeba nemyslitelné, že by jim měl dítě někdo cizí po porodu odnést (mimochodem, třeba toto by zvířecí samice vyhodnotila tak, jako kdyby mládě zemřelo, a později by je nepřijala).
Až na ojedinělé extrémy tato porodní přání opakují doporučení WHO k fyziologickýcm porodům, ono je vlastně smutné, že o to, co by mělo být samozřejmostí, si ženy musí říkat, někde i prosit ve svých porodních plánech, o těchto doporučeních např. zde: https://www.iham.cz/prirucka-who/prirucka_who_1.php - po prokliku z úvodní strany je možno vidět, jaké praktiky se během porodu používají a jak se hodnotí.)


A všechny tyhle ženy přijdou do jedné porodnice (obrazně rečeno), každá bude chtít něco jiného, pro každou bude to lepší v něčem jiném.


A protože standard péče na 100 % nevyhoví ani jedné takové ženě, vznikne poptávka po službách, které tyto potřeby naplní... Za mě proč ne, ať si ženy připlatí, ať tu možnost mají (a teď budu psát o fyziologickém těhotenství a porodu a zdravém miminku) - pokud všem poskytovaná péče bude splňovat standardy a doporučení respektující fyziologii porodního procesu a ženského těla a poporodní adaptaci miminka (pro orientaci zde znovu odkazuji na doporučení WHO). (Císařské řezy "na přání" by zde rozhodně neprošly.)


My jsme bohužel v situaci, kdy jsou ženy nuceny si připlácet právě za tu "fyziologii" - a to je moc špatně.


A proč právě zde padá kosa na kámen? Bude na další diskusi, pokud bychom se chtěli zabývat příčinami, proč tomu tak je a tato doporučení se nedodržují.
Proč například mé druhé dceři nemohli nechat dotepat pupečník...? Počkat těch pár minut?


Chtělo by se říct, že je to systém, ale systém dělají lidi - takže se asi opět dostáváme k osobní odpovědnosti každého jednotlivého zúčastněného zdravotnického pracovníka.


@ Jana z Arku Ano, finance... Uvedla jsem pražské ceny (jednak má osobní zkušenost, jednak data od Ivany Kongsmarkové), mimo Prahu je to lidštější. Dříve také bývalo plošně vypláceno porodné, to dnes bohužel již není. Pro porovnání - konzultace u psychologa v Praze 800-2000 Kč, fyzioterapie též začíná na 800,- Kč. O zubařích raději nemluvím. Jen chci ukázat, že v porovnání s jinými oblastmi zdravotnické péče třeba PA zdaleka nejsou ty nejdražší. I já bych si moc přála, aby péče byla dostupnější - a to nejen v této, ale i v jiných oblastech. Proč se za lepší péči platí? To jsou 2 otázky: proč se platí a co je ta lepší péče. Každá matka za tu "lepší" péči považuje něco jiného (to je totéž, jako ve školství, například). Jsou matky, které si domluví a zaplatí plánovaný císařský řez (a teď nemyslím maminky, jejichž zdravotní nebo psychický stav či zdravotní stav jejich miminka vylučuje přirozený vaginální porod, to je úplně jiná kategorie!), své dítě svěří chůvám a pečovatelkám... Jsou matky, které řeší, zda na pokoji budou mít televizi, například. Jsou matky, které už dopředu vědí, že kojit rozhodně nebudou. Jsou matky s nejrůznějšími přesvědčeními, matky s traumaty. A jsou matky, kterým je televize a další vybavení pokoje úplně jedno, ale vědí - protože mají informace, často i zkušenost z prvního porodu - , co chtějí jinak, než se běžně nabízí, a vědí také, proč to tak chtějí, pro které je třeba nemyslitelné, že by jim měl dítě někdo cizí po porodu odnést (mimochodem, třeba toto by zvířecí samice vyhodnotila tak, jako kdyby mládě zemřelo, a později by je nepřijala). Až na ojedinělé extrémy tato porodní přání opakují doporučení WHO k fyziologickýcm porodům, ono je vlastně smutné, že o to, co by mělo být samozřejmostí, si ženy musí říkat, někde i prosit ve svých porodních plánech, o těchto doporučeních např. zde: https://www.iham.cz/prirucka-who/prirucka_who_1.php - po prokliku z úvodní strany je možno vidět, jaké praktiky se během porodu používají a jak se hodnotí.) A všechny tyhle ženy přijdou do jedné porodnice (obrazně rečeno), každá bude chtít něco jiného, pro každou bude to lepší v něčem jiném. A protože standard péče na 100 % nevyhoví ani jedné takové ženě, vznikne poptávka po službách, které tyto potřeby naplní... Za mě proč ne, ať si ženy připlatí, ať tu možnost mají (a teď budu psát o fyziologickém těhotenství a porodu a zdravém miminku) - pokud **všem** poskytovaná péče bude splňovat **standardy a doporučení respektující fyziologii porodního procesu a ženského těla a poporodní adaptaci miminka** (pro orientaci zde znovu odkazuji na doporučení WHO). (Císařské řezy "na přání" by zde rozhodně neprošly.) My jsme bohužel v situaci, kdy jsou ženy nuceny si připlácet právě za tu "fyziologii" - a to je moc špatně. A proč právě zde padá kosa na kámen? Bude na další diskusi, pokud bychom se chtěli zabývat příčinami, proč tomu tak je a tato doporučení se nedodržují. Proč například mé druhé dceři nemohli nechat dotepat pupečník...? Počkat těch pár minut? Chtělo by se říct, že je to systém, ale systém dělají lidi - takže se asi opět dostáváme k osobní odpovědnosti každého jednotlivého zúčastněného zdravotnického pracovníka.
Upravené 17. 6. 2021 o 08:09

Ino, to je pro mne a ženy co znám opravdu moc peněz, které bych maminka dát.

Souhlas. Zvláště u prvního dítěte, kdy mladí manželé často musí řešit "bytovou otázku".
Navíc v situaci, když žena (část těhotenství a potom na mateřské či rodičovské) nepracuje a bere jakousi "almužnu" od státu.


[quote="pid:20368, uid:88"]Ino, to je pro mne a ženy co znám opravdu moc peněz, které bych maminka dát.[/quote] Souhlas. Zvláště u prvního dítěte, kdy mladí manželé často musí řešit "bytovou otázku". Navíc v situaci, když žena (část těhotenství a potom na mateřské či rodičovské) nepracuje a bere jakousi "almužnu" od státu.

akúsi "almužnu" od štátu.


almužna sa trochu zlepšila. Aby ste malé predstavu, pri dvojičkách sa rodičovský príspevok zvyšuje o 25% na druhé dieťa. Väčšinu týchto peňazí u mna šla na plienky a umelé mlieko. Ja som chcela dojčiť, žiaľ nevydalo.


[quote="pid:20384, uid:240"]akúsi "almužnu" od štátu.[/quote] almužna sa trochu zlepšila. Aby ste malé predstavu, pri dvojičkách sa rodičovský príspevok zvyšuje o 25% na druhé dieťa. Väčšinu týchto peňazí u mna šla na plienky a umelé mlieko. Ja som chcela dojčiť, žiaľ nevydalo.

Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...


Jestli jsi byla na Pražské konceptuální konferenci, tak převaha mužů v konceptuálním hnutí je cca 4:1. Jestliže takto vypadá i množství čtenářů této diskuse, tak diskusní příspěvky v poměru 1:1 odpovídají tématu.


Když by diskuse byla na www.maminka.cz tak by diskusní poměr byl 1:10


Tj. mě stávající stav nijak zvlášť výjimečný nepřijde.


[quote="pid:20319, uid:88"]Mě se líbí jak se nejvíc dohadují muži...[/quote] Jestli jsi byla na Pražské konceptuální konferenci, tak převaha mužů v konceptuálním hnutí je cca 4:1. Jestliže takto vypadá i množství čtenářů této diskuse, tak diskusní příspěvky v poměru 1:1 odpovídají tématu. Když by diskuse byla na www.maminka.cz tak by diskusní poměr byl 1:10 Tj. mě stávající stav nijak zvlášť výjimečný nepřijde.

Mám 3 děti s velkým věkovým rozdílem dvou starších a benjamínka (29, 26 a 10 let) a všechny jsem je porodila v nemocnici. V minulosti jsem o možnosti rodit jinak než v porodnici neuvažovala, prostě to tak bylo a hotovo. To, že jsem si připadala jako dobytek, jako další kus, co otravuje směnu personálu, co jen chce, abych rychle a hlavně v tichosti odrodila, je už věc jiná. Píchnout vodu, a když se porod dost rychle nerozjel, tak jedna kapačka za druhou. Hlavně při třetím předčasně vyvolávaném porodu mě nutili celou dobu ležet s kapačkou v každé ruce. (Pečlivě sestavenému porodnímu plánu s přáním nechat dotepat pupečník se mimochodem vysmáli a pár dní si ho setry předávaly jako vtip roku.) V jedné vyvolávačku a ve druhé nějaký roztok glukózy, jelikož u mě propukl dva roky před tím DM I. typu. Jako velkou vymoženost pode mě dali takovou tu nepropustnou podložku místo vyměnitelných vložek, kvůli unikající plodové vodě, takže jsem asi 8 hodin ležela v mokru a holt to odnesly moje, do té doby zdravá, záda. Nakonec se rozhodli pro sekci, protože prostě neumím rodit. Jen jsem v té době už byla tak nějak mimo sebe, vše mám v mlze a papír, co mi strčili pod nos, jako souhlas se sekcí jsem se téměř ani nedokázala podepsat, protože jsem se celá neovladatelně třásla. Dceru jsem pak viděla poprvé až po 3 dnech. Je fakt, že špatně snáším narkózu (nemůžu se z ní probrat) a minimálně 2 dny jsem prostě jen spala. Moje zkušenost je, že hojení po vaginálním porodu je brnkačka po tom, jak mě pak dlouho bolelo břicho po císaři. Brrr. Naštěstí se mi v pohodě spustila laktace a mohla jsem normálně kojit. 2 další dny jsem dceru navštěvovala jen v době kojení a složitě přecházela mezi dvěma odděleními, kde byl často problém se na neonatologii nějak dostat přes zabezpečený vchod. Nerada vzpomínám na všechny 3 porody, protože jsem se cítila ponížená, nesvéprávná, kráva, věc na lince ve fabrice, ne jako člověk, žena, matka. Jenže jsem to všechno brala jako nutné zlo na cestě ke kýženému potomkovi. Něco co se musí vydržet a vytrpět pro sladkou, voňavou odměnu, kterou si pak mohu dovézt domů. Tento poslední a doslova hrůzný zážitek mi zabránil mít ještě jedno dítě věkově blíž k nejmladší dceři. I když jsem nepřemýšlela o jiné možnosti, protože mě tehdy prostě nenapadlo, že mám jinou možnost, tak jsem intuitivně věděla, že je to celé špatně. Proč mi vysvětlila až dcera, která se po prvním asi šíleném porodu, kdy pak odmítala přijmout syna, stala dulou, protože chtěla přijít na to, co všechno bylo špatně a PROČ se to stalo. Následně, loni v únoru, druhého syna prostě porodila doma. Ale to co si před, a po, musela vyslechnout od všech těch rádoby „odborníků“, je nepublikovatelné. Přesto vytrvala a jak sama tvrdí, už by do té mučírny nikdy nevlezla. Osobně bych, kdybych znovu měla tu možnost, šla zřejmě její cestou, jelikož moje zkušenosti a zbytky důvěry v nemocnictví a "bohy" v bílých pláštích vzaly i díky covidu definitivně za své. Je třeba mít MOŽNOST VOLBY, což považuji za velmi důležité. Obě možnosti mají svá pro i proti. A je třeba nastávající maminky PRAVDIVĚ informovat o výhodách i nevýhodách obou možností, o vývoji porodnictví, o tom jak má fyziologický porod vypadat, probíhat atd, atd. Zatím mi však tohle všechno okolo porodů nachlup připomíná současnou očkovací kampaň. Domácím porodům GP prostě všemožně brání. To je fakt a nemá význam o tom diskutovat. Možnost volby a zjištění, že to žena zvládne SAMA, protože ji takhle Bůh stvořil, bez zbytečného stresování, ponižování a strašení lékařskými "bohy", bez nichž ženská prostě neporodí, protože to neumí, musí nahánět GP doslova hrůzu. To je to, co se nastávající matky dozvědět nemají. To, že porod nemusí být hrůzný zážitek, ale naopak to může být přirozený a láskyplný proces příchodu človíčka na svět, se jim prostě nehodí do krámu. Podle mě to nejlépe vyjádřil Boletus: „Hledáme MÍRU a tak je to asi namístě. 1% potenciálně komplikovaných porodů nemůže určovat pravidla těch 99%. Podstatné je, že těch 99% není chyba anebo omyl, ale poslední otevřené Okno Overtona. Stejný mechanizmus jako s Kovidem. Vytvoříme “nebezpečí” a donutme většinu k připravenému procesu.“
Tohle je dceřino vyjádření k článku:
„No jako když to shrnu, nesouhlasím s tím, že by porodnice neměly existovat, je to hrozně dlouhý vývoj, kór v naší společnosti, kdy většina žen vzhlíží k doktorům jako k bohům. Absolutně si nedovedou představit rodit jinde než v nemocnici - dyť tam zachraňují životy třeba i tím skokem na břicho. Co na tom, že mohou mít dítě i matka trvalé následky, já je nemám, tak je to cajk. Základ všeho vidím v tom, že by mělo být ženám umožněno se svobodně rozhodnout, zda chtějí rodit v nemocnici nebo doma, ale mít možnost využít služeb PA. A ne vše dělat na tajňačku, na černo, pod pohrůžkou pokuty ne-li vězení. Jenomže to by nemohli mít ti nahoře ego až do nebes jak jsme skvělí a naše úmrtnost je nejlepší. Na nějaké psychice dítěte či matky jim absolutně nezáleží a mnohdy není pošramocená jen ta psychika.“


Mám 3 děti s velkým věkovým rozdílem dvou starších a benjamínka (29, 26 a 10 let) a všechny jsem je porodila v nemocnici. V minulosti jsem o možnosti rodit jinak než v porodnici neuvažovala, prostě to tak bylo a hotovo. To, že jsem si připadala jako dobytek, jako další kus, co otravuje směnu personálu, co jen chce, abych rychle a hlavně v tichosti odrodila, je už věc jiná. Píchnout vodu, a když se porod dost rychle nerozjel, tak jedna kapačka za druhou. Hlavně při třetím předčasně vyvolávaném porodu mě nutili celou dobu ležet s kapačkou v každé ruce. (Pečlivě sestavenému porodnímu plánu s přáním nechat dotepat pupečník se mimochodem vysmáli a pár dní si ho setry předávaly jako vtip roku.) V jedné vyvolávačku a ve druhé nějaký roztok glukózy, jelikož u mě propukl dva roky před tím DM I. typu. Jako velkou vymoženost pode mě dali takovou tu nepropustnou podložku místo vyměnitelných vložek, kvůli unikající plodové vodě, takže jsem asi 8 hodin ležela v mokru a holt to odnesly moje, do té doby zdravá, záda. Nakonec se rozhodli pro sekci, protože prostě neumím rodit. Jen jsem v té době už byla tak nějak mimo sebe, vše mám v mlze a papír, co mi strčili pod nos, jako souhlas se sekcí jsem se téměř ani nedokázala podepsat, protože jsem se celá neovladatelně třásla. Dceru jsem pak viděla poprvé až po 3 dnech. Je fakt, že špatně snáším narkózu (nemůžu se z ní probrat) a minimálně 2 dny jsem prostě jen spala. Moje zkušenost je, že hojení po vaginálním porodu je brnkačka po tom, jak mě pak dlouho bolelo břicho po císaři. Brrr. Naštěstí se mi v pohodě spustila laktace a mohla jsem normálně kojit. 2 další dny jsem dceru navštěvovala jen v době kojení a složitě přecházela mezi dvěma odděleními, kde byl často problém se na neonatologii nějak dostat přes zabezpečený vchod. Nerada vzpomínám na všechny 3 porody, protože jsem se cítila ponížená, nesvéprávná, kráva, věc na lince ve fabrice, ne jako člověk, žena, matka. Jenže jsem to všechno brala jako nutné zlo na cestě ke kýženému potomkovi. Něco co se musí vydržet a vytrpět pro sladkou, voňavou odměnu, kterou si pak mohu dovézt domů. Tento poslední a doslova hrůzný zážitek mi zabránil mít ještě jedno dítě věkově blíž k nejmladší dceři. I když jsem nepřemýšlela o jiné možnosti, protože mě tehdy prostě nenapadlo, že mám jinou možnost, tak jsem intuitivně věděla, že je to celé špatně. Proč mi vysvětlila až dcera, která se po prvním asi šíleném porodu, kdy pak odmítala přijmout syna, stala dulou, protože chtěla přijít na to, co všechno bylo špatně a PROČ se to stalo. Následně, loni v únoru, druhého syna prostě porodila doma. Ale to co si před, a po, musela vyslechnout od všech těch rádoby „odborníků“, je nepublikovatelné. Přesto vytrvala a jak sama tvrdí, už by do té mučírny nikdy nevlezla. Osobně bych, kdybych znovu měla tu možnost, šla zřejmě její cestou, jelikož moje zkušenosti a zbytky důvěry v nemocnictví a "bohy" v bílých pláštích vzaly i díky covidu definitivně za své. Je třeba mít MOŽNOST VOLBY, což považuji za velmi důležité. Obě možnosti mají svá pro i proti. A je třeba nastávající maminky PRAVDIVĚ informovat o výhodách i nevýhodách obou možností, o vývoji porodnictví, o tom jak má fyziologický porod vypadat, probíhat atd, atd. Zatím mi však tohle všechno okolo porodů nachlup připomíná současnou očkovací kampaň. Domácím porodům GP prostě všemožně brání. To je fakt a nemá význam o tom diskutovat. Možnost volby a zjištění, že to žena zvládne SAMA, protože ji takhle Bůh stvořil, bez zbytečného stresování, ponižování a strašení lékařskými "bohy", bez nichž ženská prostě neporodí, protože to neumí, musí nahánět GP doslova hrůzu. To je to, co se nastávající matky dozvědět nemají. To, že porod nemusí být hrůzný zážitek, ale naopak to může být přirozený a láskyplný proces příchodu človíčka na svět, se jim prostě nehodí do krámu. Podle mě to nejlépe vyjádřil Boletus: „Hledáme MÍRU a tak je to asi namístě. 1% potenciálně komplikovaných porodů nemůže určovat pravidla těch 99%. Podstatné je, že těch 99% není chyba anebo omyl, ale poslední otevřené Okno Overtona. Stejný mechanizmus jako s Kovidem. Vytvoříme “nebezpečí” a donutme většinu k připravenému procesu.“ Tohle je dceřino vyjádření k článku: „No jako když to shrnu, nesouhlasím s tím, že by porodnice neměly existovat, je to hrozně dlouhý vývoj, kór v naší společnosti, kdy většina žen vzhlíží k doktorům jako k bohům. Absolutně si nedovedou představit rodit jinde než v nemocnici - dyť tam zachraňují životy třeba i tím skokem na břicho. Co na tom, že mohou mít dítě i matka trvalé následky, já je nemám, tak je to cajk. Základ všeho vidím v tom, že by mělo být ženám umožněno se svobodně rozhodnout, zda chtějí rodit v nemocnici nebo doma, ale mít možnost využít služeb PA. A ne vše dělat na tajňačku, na černo, pod pohrůžkou pokuty ne-li vězení. Jenomže to by nemohli mít ti nahoře ego až do nebes jak jsme skvělí a naše úmrtnost je nejlepší. Na nějaké psychice dítěte či matky jim absolutně nezáleží a mnohdy není pošramocená jen ta psychika.“
Upravené 16. 6. 2021 o 16:22

Tento zdánlivě "bulvární" a "celebritní" argument je ve skutečnosti významný
;


Tak hlavně Kate porodila následníka trůnu jednoho z center koncentrace řízení v rukách GP ... takže její porod ukazuje na to, že GP považuje rození bez farmacie a lékařských zásahů v a domácím prostředí za výhodu (a tu si chce nechat jen pro sebe = nám propaguje porodnice a medikamenty).


Myslím si, že kdybychom zjistili, jak se rodili různí známí lidé z blízké periferie GP, že bychom našli jen domácí porody (na rozdíl od Kate neprobírané v bulváru).


[quote="pid:20373, uid:240"]Tento zdánlivě "bulvární" a "celebritní" argument je ve skutečnosti významný[/quote]; Tak hlavně Kate porodila následníka trůnu jednoho z center koncentrace řízení v rukách GP ... takže její porod ukazuje na to, že GP považuje rození bez farmacie a lékařských zásahů v a domácím prostředí za výhodu (a tu si chce nechat jen pro sebe = nám propaguje porodnice a medikamenty). Myslím si, že kdybychom zjistili, jak se rodili různí známí lidé z blízké periferie GP, že bychom našli jen domácí porody (na rozdíl od Kate neprobírané v bulváru).

Kate porodila

Tak to je otázka, kdo odnosil a odrodil...
U porodů Kate (a dalších podobných) vznikají různé pochybnosti, v návaznosti na to, v jaké kondici byla Kate už 1 nebo 2 dny po porodu.
Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, ...


[quote="pid:20420, uid:388"]Kate porodila[/quote] Tak to je otázka, kdo odnosil a odrodil... U porodů Kate (a dalších podobných) vznikají různé pochybnosti, v návaznosti na to, v jaké kondici byla Kate už 1 nebo 2 dny po porodu. Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, ...

bohov" v bielych plášťoch vzali aj vďaka covidu definitívne za svoje. Je potrebné mať MOŽNOSŤ VOĽBY, čo


silny príbeh, presne na toto dom sa snazila poukázať. ďakujem za zdielanie


S neonatalogiou mám svoje skúsenosti, radšej to nejdem opisovať. Som rada, že sme vyviazli relatívne bez ujmy.


[quote="pid:20417, uid:547"]bohov" v bielych plášťoch vzali aj vďaka covidu definitívne za svoje. Je potrebné mať MOŽNOSŤ VOĽBY, čo[/quote] silny príbeh, presne na toto dom sa snazila poukázať. ďakujem za zdielanie S neonatalogiou mám svoje skúsenosti, radšej to nejdem opisovať. Som rada, že sme vyviazli relatívne bez ujmy.

Chodila po svojich, držala dieťa, tvár ako z fotošopu, brucho nikde, ...


Ale toto je práve ono. Fyziologicke pôrody majú byt takéto, veď existuju ambulantne pôrody, tj ak je všetko ok, po pôrode sa ide domov (nie na sk).


Práve nastrih hrádze, zbytočne urýchľovanie pôrodu môže spôsobiť všelijaké zranenia a to vedie dlhej rekonvalescenciu. Ak pôrod prebehne správne fyziologicky, dieťa sa môže hneď prisat, uvoľní sa oxytocín, tak brucho nemá prečo nesplasnúť. Zas jej to brucho trcalo, nie že nie.
60ca2bc6ea0c7


[quote="pid:20463, uid:240"]Chodila po svojich, držala dieťa, tvár ako z fotošopu, brucho nikde, ...[/quote] Ale toto je práve ono. Fyziologicke pôrody majú byt takéto, veď existuju ambulantne pôrody, tj ak je všetko ok, po pôrode sa ide domov (nie na sk). Práve nastrih hrádze, zbytočne urýchľovanie pôrodu môže spôsobiť všelijaké zranenia a to vedie dlhej rekonvalescenciu. Ak pôrod prebehne správne fyziologicky, dieťa sa môže hneď prisat, uvoľní sa oxytocín, tak brucho nemá prečo nesplasnúť. Zas jej to brucho trcalo, nie že nie. ![60ca2bc6ea0c7](serve/attachment&path=60ca2bc6ea0c7)
Upravené 16. 6. 2021 o 18:53

necudujme sa, ze ludstvo chorie ked miesto prevencie sa nudzovo riesia az pred a poporodne udalosti. je to tragicke, ked aj tu na fore takmer kazda mala problemove tehotenstvo ci porod.
https://www.youtube.com/watch?v=5i3W3pv-Jbg&list=PL2MBnops7Fv-JXSOKSKLo8_76yBoeu_Ca&index=5


v case 7:25 konkretne o zenskom probleme.


necudujme sa, ze ludstvo chorie ked miesto prevencie sa nudzovo riesia az pred a poporodne udalosti. je to tragicke, ked aj tu na fore takmer kazda mala problemove tehotenstvo ci porod. https://www.youtube.com/watch?v=5i3W3pv-Jbg&list=PL2MBnops7Fv-JXSOKSKLo8_76yBoeu_Ca&index=5 v case 7:25 konkretne o zenskom probleme.

Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, .


Jenže takhle vypadá každá druhá po dobře vedeném domácím porodu bez komplikací. Takhle by to mělo vypadat.


Zmiňovaný Vlasta Marek přesně toto popisuje u posledních přírodních národů, tj. je to původní stav, který byl zapomenut a rádi bychom se k němu vrátili.


[quote="pid:20463, uid:240"]Chodila po svých, držela dítě, obličej jako z fotošopu, břicho nikde, .[/quote] Jenže takhle vypadá každá druhá po dobře vedeném domácím porodu bez komplikací. Takhle by to mělo vypadat. Zmiňovaný Vlasta Marek přesně toto popisuje u posledních přírodních národů, tj. je to původní stav, který byl zapomenut a rádi bychom se k němu vrátili.

Háčik s tými vašimi tvrdeniami je len jeden:
Kate je biologicky/geneticky muž a tu je dôkaz, stačí sa pozrieť na panvu a proporcie trupu a končatín spolu s miestom pupku (čisté mužské proporcie):
60ca88d4ea589


Háčik s tými vašimi tvrdeniami je len jeden: Kate je biologicky/geneticky muž a tu je dôkaz, stačí sa pozrieť na panvu a proporcie trupu a končatín spolu s miestom pupku (čisté mužské proporcie): ![60ca88d4ea589](serve/attachment&path=60ca88d4ea589)

Moderátor

Upravené 17. 6. 2021 o 09:31

Asi nemám tvé znalosti Ori ... nechápu to.


Ženy mají podle mě různé postavy. Ta Kate patří do škatulky obdélník. Sice by s tím nevyhrála soutěž Miss, ale muže v ní teda nevidím.


Asi nemám tvé znalosti Ori ... nechápu to. Ženy mají podle mě různé postavy. Ta Kate patří do škatulky obdélník. Sice by s tím nevyhrála soutěž Miss, ale muže v ní teda nevidím.
Upravené 17. 6. 2021 o 06:48

Ženy majú podľa mňa rôzne postavy


mám podobný názor, vacsina modeliek a športovkýň má takéto postavy:-) teda obvod pasu pomaly identicky s obvodom bokov.


no a vidíte, celkom dobre sa vydala a pritom výskumy tvrdia, že muži automaticky rozoznajú pomer pas a boky, kt má byt 0,7. Čo je tedabodealne z reprodukčného hľadiska. Ja to u nej vidím na 0,9 až 1.


[quote="pid:20534, uid:388"]Ženy majú podľa mňa rôzne postavy[/quote] mám podobný názor, vacsina modeliek a športovkýň má takéto postavy:-) teda obvod pasu pomaly identicky s obvodom bokov. no a vidíte, celkom dobre sa vydala a pritom výskumy tvrdia, že muži automaticky rozoznajú pomer pas a boky, kt má byt 0,7. Čo je tedabodealne z reprodukčného hľadiska. Ja to u nej vidím na 0,9 až 1.
Upravené 17. 6. 2021 o 07:13
123
4k
167
22
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept