Politika v ČR
Výdobytky "Havlova kapitalismu"...

Někteří naši žáci bojují o holou existenci, říká ředitelka školy, kam se děti chodí i vyspat a vykoupat
https://www.eduzin.cz/rovne-sance/nekteri-nasi-zaci-bojuji-o-holou-existenci-rika-reditelka-skoly-kam-se-deti-chodi-i-vyspat-a-vykoupat/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=513610&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=OaMN37FKbdj-202106111011&dop_id=12153014


"Kolik máte ve škole dětí ze slabého sociálního prostředí?


Dvacet procent určitě. Snažíme se teď kvantifikovat počet takových dětí v rámci celého Litvínova. U nás ve městě je sociální situace tak špatná, že když jsem se ptala vedoucí OSPODu (orgán sociálně-právní ochrany dětí), jaké případy máme hlásit, tak řekla, že když dítě spí ve sklepě na kartonech, tak to pro ně ještě není ta hranice. V jiném kraji by byla, ale u nás jsou tak vysoké počty a OSPOD je tak vytížený, že má tu hranici jinde."


Tak o tom naši papaláši, poslanci, senátoři a většina občanů nechce zřejmě nic vědět !


Někteří naši žáci bojují o holou existenci, říká ředitelka školy, kam se děti chodí i vyspat a vykoupat https://www.eduzin.cz/rovne-sance/nekteri-nasi-zaci-bojuji-o-holou-existenci-rika-reditelka-skoly-kam-se-deti-chodi-i-vyspat-a-vykoupat/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=513610&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=OaMN37FKbdj-202106111011&dop_id=12153014 "Kolik máte ve škole dětí ze slabého sociálního prostředí? Dvacet procent určitě. Snažíme se teď kvantifikovat počet takových dětí v rámci celého Litvínova. U nás ve městě je sociální situace tak špatná, že když jsem se ptala vedoucí OSPODu (orgán sociálně-právní ochrany dětí), jaké případy máme hlásit, tak řekla, že když dítě spí ve sklepě na kartonech, tak to pro ně ještě není ta hranice. V jiném kraji by byla, ale u nás jsou tak vysoké počty a OSPOD je tak vytížený, že má tu hranici jinde." Tak o tom naši papaláši, poslanci, senátoři a většina občanů nechce zřejmě nic vědět !

Tak o tom naši papaláši, poslanci, senátori a väčšina občanov nechce zrejme nič vedieť!


ja som to poriadne ani nedokázala dočítať. Ako všetci poslanci a zamestnaci ministerstva by si pre svoje deti zaslúžili prioritne miesto, aby pochopili ako scestná je inklúzia.


samozrejme, že som zato, aby sa týmto deťom pomohlo, ale je to uloha školy? Myslím, deti umývať a pestovať v nich hygienické návyky a tak… hrozné!


[quote="pid:19810, uid:270"]Tak o tom naši papaláši, poslanci, senátori a väčšina občanov nechce zrejme nič vedieť![/quote] ja som to poriadne ani nedokázala dočítať. Ako všetci poslanci a zamestnaci ministerstva by si pre svoje deti zaslúžili prioritne miesto, aby pochopili ako scestná je inklúzia. samozrejme, že som zato, aby sa týmto deťom pomohlo, ale je to uloha školy? Myslím, deti umývať a pestovať v nich hygienické návyky a tak… hrozné!

som zato, aby sa týmto deťom pomohlo, ale je to uloha školy?


Tyto děti jsou pouhou "špičkou ledovce", ukazujícím skutečný stav společnosti u nás cca 30 let po tzv. sametové revoluci, ve které je určitá sociální skupina de facto vyloučena ze společnosti a přežívá na okraji jejího zájmu. Problémem je, že tato skupina občanů neustále rozšiřuje a žádná inkluze, asistenti, pasivní zvyšování finančních prostředků, apod. ke změně tohoto trendu, který se neustále prohlubuje, nevedou. Ke změně tohoto trendu je třeba systémových změn, pro které tento stát zřejmě nemá zájem ani finanční prostředky.


[quote="pid:19830, uid:273"]som zato, aby sa týmto deťom pomohlo, ale je to uloha školy?[/quote] Tyto děti jsou pouhou "špičkou ledovce", ukazujícím skutečný stav společnosti u nás cca 30 let po tzv. sametové revoluci, ve které je určitá sociální skupina de facto vyloučena ze společnosti a přežívá na okraji jejího zájmu. Problémem je, že tato skupina občanů neustále rozšiřuje a žádná inkluze, asistenti, pasivní zvyšování finančních prostředků, apod. ke změně tohoto trendu, který se neustále prohlubuje, nevedou. Ke změně tohoto trendu je třeba systémových změn, pro které tento stát zřejmě nemá zájem ani finanční prostředky.

K tomuto by som započítal aj letné tábory. 280 Eur za týždeň (6 nocí). Žiaden ROH príspevok, nič. Kde na to má zobrať normálny pracujúci človek?


K tomuto by som započítal aj letné tábory. 280 Eur za týždeň (6 nocí). Žiaden ROH príspevok, nič. Kde na to má zobrať normálny pracujúci človek?

Moderátor

Kde na to má zobrať normálny pracujúci človek?


Zřejmě jste ještě nepochopil, že normální pracující člověk současnou vládnoucí "elitu" moc nezajímá.


[quote="pid:19833, uid:127"]Kde na to má zobrať normálny pracujúci človek?[/quote] Zřejmě jste ještě nepochopil, že normální pracující člověk současnou vládnoucí "elitu" moc nezajímá.

nepochopil


Ale pochopil a naopak, o vládnucu "elitu" sa zaujímať budem.


[quote="pid:19846, uid:270"]nepochopil[/quote] Ale pochopil a naopak, o vládnucu "elitu" sa zaujímať budem.

Moderátor

736
5
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept