Zahraničná politika
Bidonovo turné

Biden sa stretne s lídrami skupiny G7 v Británii
Summit G7 sa začína vo Veľkej Británii v zátoke Carbis Bay. Na summite sa zúčastnia americký prezident Joe Biden, vodcovia Veľkej Británie, Nemecka, Talianska, Kanady, Francúzska a Japonska, zástupcovia Európskej únie sa stretnú aj s hlavami štátov, píše Reuters.


Neformálne stretnutie bude trvať tri dni. Británia tento rok predsedá samitu. Na obdobie svojho predsedníctva zvolila slogan Build Back Better - „Stavajte lepšie, ako to bolo.“


Na stretnutí sa okrem iného bude diskutovať o globálnej minimálnej dani pre spoločnosti vo výške najmenej 15 percent - podľa Bieleho domu to pomôže eliminovať zbytočnú a škodlivú konkurenciu medzi rozvinutými krajinami.


Krajiny tiež plánujú rokovať o mechanizmoch pomoci chudobnejším krajinám s vakcinačnými programami a zotavením ekonomiky postihnutej pandémiou koronavírusov.


10 júna sa objavila správa, že americký prezident, ktorý prišiel na samit, si pobyt v Británii užíval natoľko, že žartoval, že sa už nechce vrátiť do vlasti.


https://lenta.ru/news/2021/06/11/semyorka/


Biden sa stretne s lídrami skupiny G7 v Británii Summit G7 sa začína vo Veľkej Británii v zátoke Carbis Bay. Na summite sa zúčastnia americký prezident Joe Biden, vodcovia Veľkej Británie, Nemecka, Talianska, Kanady, Francúzska a Japonska, zástupcovia Európskej únie sa stretnú aj s hlavami štátov, píše Reuters. Neformálne stretnutie bude trvať tri dni. Británia tento rok predsedá samitu. Na obdobie svojho predsedníctva zvolila slogan Build Back Better - „Stavajte lepšie, ako to bolo.“ Na stretnutí sa okrem iného bude diskutovať o globálnej minimálnej dani pre spoločnosti vo výške najmenej 15 percent - podľa Bieleho domu to pomôže eliminovať zbytočnú a škodlivú konkurenciu medzi rozvinutými krajinami. Krajiny tiež plánujú rokovať o mechanizmoch pomoci chudobnejším krajinám s vakcinačnými programami a zotavením ekonomiky postihnutej pandémiou koronavírusov. 10 júna sa objavila správa, že americký prezident, ktorý prišiel na samit, si pobyt v Británii užíval natoľko, že žartoval, že sa už nechce vrátiť do vlasti. https://lenta.ru/news/2021/06/11/semyorka/
130
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept