Zahraničná politika
Jižní Amerika se probouzí ?!

Socialista Castillo se stal prezidentem Peru
https://colonelcassad.livejournal.com/6832914.html


"Levický socialistický odborář Pedro Castillo zvítězil ve volbách v Peru s náskokem méně než 1% pod heslem reforem ve prospěch nejchudších vrstev obyvatelstva („V bohaté zemi je příliš chudých“ - Castillo) a slíbil, že k vyřešení tohoto problému přepíše ústavu země ...
Neoliberální kandidátka Keiko Fujimori (dcera bývalého prezidenta Peru), podporovaná USA, zpochybňuje Castillovo vítězství (USA samozřejmě podporují obvinění, že volby byly zmanipulovány v prospěch Castilly), protože celkový rozdíl je malý. Stojí za zmínku, že volební průzkumy před volbami slibovaly vítězství Fujimori, ale něco se pokazilo. Zjevně se průzkumy veřejného mínění ukázaly jako ošemetné.
Castillovi již gratulují další vůdci Jižní Ameriky - Argentina a Bolívie již uznaly Castillovo vítězství (a Argentina tak učinila ještě před vyhlášením oficiálních výsledků), jehož vítězství je spojeno s dalším „růžovým přílivem“, který Jižní Amerika zažívá."


Socialista Castillo se stal prezidentem Peru https://colonelcassad.livejournal.com/6832914.html "Levický socialistický odborář Pedro Castillo zvítězil ve volbách v Peru s náskokem méně než 1% pod heslem reforem ve prospěch nejchudších vrstev obyvatelstva („V bohaté zemi je příliš chudých“ - Castillo) a slíbil, že k vyřešení tohoto problému přepíše ústavu země ... Neoliberální kandidátka Keiko Fujimori (dcera bývalého prezidenta Peru), podporovaná USA, zpochybňuje Castillovo vítězství (USA samozřejmě podporují obvinění, že volby byly zmanipulovány v prospěch Castilly), protože celkový rozdíl je malý. Stojí za zmínku, že volební průzkumy před volbami slibovaly vítězství Fujimori, ale něco se pokazilo. Zjevně se průzkumy veřejného mínění ukázaly jako ošemetné. Castillovi již gratulují další vůdci Jižní Ameriky - Argentina a Bolívie již uznaly Castillovo vítězství (a Argentina tak učinila ještě před vyhlášením oficiálních výsledků), jehož vítězství je spojeno s dalším „růžovým přílivem“, který Jižní Amerika zažívá."

růžovým přílivem


Co to je ?


[quote="pid:19461, uid:270"]růžovým přílivem[/quote] Co to je ?

Co to je ?


" Ružový príliv (Španielsky: marea rosa, Portugalčina: onda rosa, Francúzsky: kobyla ruža) alebo zahnite doľava (Španielsky: giro a la izquierda, Portugalčina: guinada à esquerda, Francúzsky: tourne à gauche), je revolučná vlna a vnímanie obratu k ľavé krídlo vlády v latinskoamerických demokraciách blúdiace od neoliberálny ekonomický model. Ako výraz sa obe frázy používajú v súčasnom 21. storočí politická analýza v médiá a inde označovať posun predstavujúci posun smerom k väčšiemu progresívny hospodárskych politík a súčasne s paralelným trendom demokratizácia z Latinská Amerika nasledujúcich desaťročí nerovnosti."


https://sk.wikiqube.net/wiki/Pink_Tide


[quote="pid:19469, uid:518"]Co to je ?[/quote] " Ružový príliv (Španielsky: marea rosa, Portugalčina: onda rosa, Francúzsky: kobyla ruža) alebo zahnite doľava (Španielsky: giro a la izquierda, Portugalčina: guinada à esquerda, Francúzsky: tourne à gauche), je revolučná vlna a vnímanie obratu k ľavé krídlo vlády v latinskoamerických demokraciách blúdiace od neoliberálny ekonomický model. Ako výraz sa obe frázy používajú v súčasnom 21. storočí politická analýza v médiá a inde označovať posun predstavujúci posun smerom k väčšiemu progresívny hospodárskych politík a súčasne s paralelným trendom demokratizácia z Latinská Amerika nasledujúcich desaťročí nerovnosti." https://sk.wikiqube.net/wiki/Pink_Tide

v listopadu 2021 mají být v Chile prezidentské volby, které s největší pravděpodobností vyhraje levicový kandidát. Komunistický vůdce a prezidentský kandidát Daniel Jadue


Daniel Jadue a komunisté získali v komunálních volbách Recoletu (část hlavního města - SANTIAGO) a toto město se stalo laboratoří, kde začali měnit systém zdola. V čistě neoliberálním systému nešlo udělat obrat k socialismu, protože starosta jednoho města je na to přece jen malé zvíře. Ale Jadue začal experiment s přestavbou veřejného sektoru ve městě.


http://mail.e-republika.cz/article4451-Chile-zeme-kde-zacal-a-skoncil-neoliberalismus
https://en.wikipedia.org/wiki/Recoleta,_Chile


v listopadu 2021 mají být v Chile prezidentské volby, které s největší pravděpodobností vyhraje levicový kandidát. Komunistický vůdce a prezidentský kandidát Daniel Jadue Daniel Jadue a komunisté získali v komunálních volbách Recoletu (část hlavního města - SANTIAGO) a toto město se stalo laboratoří, kde začali měnit systém zdola. V čistě neoliberálním systému nešlo udělat obrat k socialismu, protože starosta jednoho města je na to přece jen malé zvíře. Ale Jadue začal experiment s přestavbou veřejného sektoru ve městě. http://mail.e-republika.cz/article4451-Chile-zeme-kde-zacal-a-skoncil-neoliberalismus https://en.wikipedia.org/wiki/Recoleta,_Chile

Pedro Castillo zvítězil ve volbách v Peru
Podle vlajkové heraldiky je Peru jediným státem v Jižní Americe, který má vlajku se svislými pruhy .


[quote="pid:19461, uid:270"]Pedro Castillo zvítězil ve volbách v Peru[/quote]Podle vlajkové heraldiky je Peru jediným státem v Jižní Americe, který má [vlajku se svislými pruhy](https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%BEn%C3%AD_Amerika) .

Ruský veľvyslanec ocenil vplyv Guida vo Venezuele
smile smile


Ruský veľvyslanec: Guaidóov vplyv vo Venezuele sa zmenšil na veľkosť jeho mikroblogu na Twitteri
Ruský veľvyslanec vo Venezuele Sergej Melik-Bagdasarov vo vysielaní kanála YouTube Soloviev Live zhodnotil vplyv venezuelského opozičného vodcu Juana Guaidóa v krajine.


„Vo všeobecnosti sa územie Guaidó už dlho zmenšilo na veľkosť jeho mikroblogu na Twitteri. Je tam a nie často,“ povedal ruský veľvyslanec. Dodal, že podľa správ je opozičník vo Venezuele, má zakázané opustiť územie krajiny, niekedy Guaidó tento príkaz "nejakým spôsobom porušuje".


Od januára 2019 sa konfrontácia medzi úradmi a opozíciou vo Venezuele nezastavila. Potom sa v krajine začali protesty proti Madurovi krátko po jeho víťazstve vo voľbách, opozičný líder Juan Guaidó viedol opozíciu a vyhlásil sa za dočasnú hlavu štátu. Niekoľko západných krajín na čele so Spojenými štátmi deklarovalo jeho uznanie. Rusko podporilo Nicolasa Madura.
https://lenta.ru/news/2022/01/23/guaido/


**Ruský veľvyslanec ocenil vplyv Guida vo Venezuele ** :D :D Ruský veľvyslanec: Guaidóov vplyv vo Venezuele sa zmenšil na veľkosť jeho mikroblogu na Twitteri Ruský veľvyslanec vo Venezuele Sergej Melik-Bagdasarov vo vysielaní kanála YouTube Soloviev Live zhodnotil vplyv venezuelského opozičného vodcu Juana Guaidóa v krajine. „Vo všeobecnosti sa územie Guaidó už dlho zmenšilo na veľkosť jeho mikroblogu na Twitteri. Je tam a nie často,“ povedal ruský veľvyslanec. Dodal, že podľa správ je opozičník vo Venezuele, má zakázané opustiť územie krajiny, niekedy Guaidó tento príkaz "nejakým spôsobom porušuje". Od januára 2019 sa konfrontácia medzi úradmi a opozíciou vo Venezuele nezastavila. Potom sa v krajine začali protesty proti Madurovi krátko po jeho víťazstve vo voľbách, opozičný líder Juan Guaidó viedol opozíciu a vyhlásil sa za dočasnú hlavu štátu. Niekoľko západných krajín na čele so Spojenými štátmi deklarovalo jeho uznanie. Rusko podporilo Nicolasa Madura. https://lenta.ru/news/2022/01/23/guaido/
1.06k
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept