Politika v ČR
Líderka bieloruskej opozície Sviatlana Cichanovská v nedeľu popoludní pricestovala do Prahy.

Privítala sa s predsedom českého Senátu Milošom Vystrčilom, na ktorého pozvanie do Česka prišla.
Vystrčil to oznámil na sociálnej sieti Twitter. Spoločne navštívili okrem iného Karlov most. Cichanovská sa má stretnúť aj s ďalšími ústavnými činiteľmi vrátane prezidenta ČR Miloša Zemana.


Vlastné rokovania čakajú 38-ročnú Cichanovskú od pondelka do štvrtka. Zísť sa má tiež s českým premiérom Andrejom Babišom či ministrom zahraničných vecí Jakubom Kulhánkom. V stredu v rámci schôdze hornej komory parlamentu vystúpi s prejavom.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590487-bieloruska-opozicna-politicka-cichanovska-pricestovala-do-prahy/


Privítala sa s predsedom českého Senátu Milošom Vystrčilom, na ktorého pozvanie do Česka prišla. Vystrčil to oznámil na sociálnej sieti Twitter. Spoločne navštívili okrem iného Karlov most. Cichanovská sa má stretnúť aj s ďalšími ústavnými činiteľmi vrátane prezidenta ČR Miloša Zemana. Vlastné rokovania čakajú 38-ročnú Cichanovskú od pondelka do štvrtka. Zísť sa má tiež s českým premiérom Andrejom Babišom či ministrom zahraničných vecí Jakubom Kulhánkom. V stredu v rámci schôdze hornej komory parlamentu vystúpi s prejavom. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/590487-bieloruska-opozicna-politicka-cichanovska-pricestovala-do-prahy/

JankA

Privítala sa s predsedom českého Senátu Milošom Vystrčilom, na ktorého pozvanie do Česka prišla.

Být Tichanovskou, tak raději omylem odletím letadlem do Minsku a nechám se zavřít. Než abych čekal až mě kurátoři vykurýrují zase nějakým tím jejich staričokem.


Přijde mi, že tak snaživý a systematický škůdce jak Vystrčil, už tady dlouho nebyl, když tak mne korigujte.


[quote="pid:18875, uid:23"]Privítala sa s predsedom českého Senátu Milošom Vystrčilom, na ktorého pozvanie do Česka prišla.[/quote] Být Tichanovskou, tak raději omylem odletím letadlem do Minsku a nechám se zavřít. Než abych čekal až mě kurátoři vykurýrují zase nějakým tím jejich staričokem. Přijde mi, že tak snaživý a systematický škůdce jak Vystrčil, už tady dlouho nebyl, když tak mne korigujte.
Upravené 7. 6. 2021 o 09:34

Vytrčil je velmi snaživý, ale s ohledem na široce sdílený mizerný názor veřejnosti na Senát je jeho snaživost velmi kontraproduktivní. Hraje roli toho nejmenšího chlapečka z klukovské party z francouzského filmu "Knoflíková válka" . Konkrétně scénka volby vůdce party...


Vytrčil je velmi snaživý, ale s ohledem na široce sdílený mizerný názor veřejnosti na Senát je jeho snaživost velmi kontraproduktivní. Hraje roli toho nejmenšího chlapečka z klukovské party z francouzského filmu "Knoflíková válka" . Konkrétně scénka volby vůdce party...

Ještě doplním. Z hlediska regionální politiky je tohle děvče pro Putina velmi užitečné. Udržuje
vůči družstevníkovi baťkovi potřebný korektiv zprava, aby se necítil zas tak moc komfortně.Opozice (řízená) je nejůčinnější promotor vynuceného (z hlediska baťky) sbližování Běloruska s Ruskem. Nepochybuji o tom, že tohle děvče řízené je úplně ze všech stran. Proto si s ní klidně pokecá i Miloš. Její návštěva ještě před Ženevou leccos napovídá.


Ještě doplním. Z hlediska regionální politiky je tohle děvče pro Putina velmi užitečné. Udržuje vůči družstevníkovi baťkovi potřebný korektiv zprava, aby se necítil zas tak moc komfortně.Opozice (řízená) je nejůčinnější promotor vynuceného (z hlediska baťky) sbližování Běloruska s Ruskem. Nepochybuji o tom, že tohle děvče řízené je úplně ze všech stran. Proto si s ní klidně pokecá i Miloš. Její návštěva ještě před Ženevou leccos napovídá.

Nepochybuji o tom, že tohle děvče řízené je úplně ze všech stran. Proto si s ní klidně pokecá i Miloš.

Moje první myšlenka byla: "Cože? Už i Zeman s ní bude mluvit?".
Ale zavrhl jsem ji jako bláznivou.
"Ze všech stran" mi přišlo jako blázinec.


[quote="pid:18891, uid:57"]Nepochybuji o tom, že tohle děvče řízené je úplně ze všech stran. Proto si s ní klidně pokecá i Miloš.[/quote] Moje první myšlenka byla: "Cože? Už i Zeman s ní bude mluvit?". Ale zavrhl jsem ji jako bláznivou. "Ze všech stran" mi přišlo jako blázinec.

Jedno vlákno s Tichanovskou v Prahe už máme.
fakt som hľadala aj cez lupu a nenašla,smile


[quote="pid:18883, uid:48"]Jedno vlákno s Tichanovskou v Prahe už máme.[/quote]fakt som hľadala aj cez lupu a nenašla,(blush)

JankA

Upravené 7. 6. 2021 o 10:37

fakt som hľadala aj cez lupu a nenašla

Při vyhledávání je třeba počítat s několika věcmi, pokud hledáme např. podle jména osoby:
i. není jasné, jestli je použitý přepis "Cichanovská" nebo "Tichanovská" (takže je třeba vyzkoušet obě varianty)
ii. není jasné, s jakou koncovkou je jméno použito, jestli "Tichanovská" nebo "Tichanovskej"
iii. na malém/velkém písmenu nezáleží
iv. zdá se, že ani na diakritice nezáleží


Takže s použitím výše uvedeného lupa zafunguje při hledání řetězce "tichanov".


[quote="pid:18904, uid:23"]fakt som hľadala aj cez lupu a nenašla[/quote] Při vyhledávání je třeba počítat s několika věcmi, pokud hledáme např. podle jména osoby: i. není jasné, jestli je použitý přepis "Cichanovská" nebo "Tichanovská" (takže je třeba vyzkoušet obě varianty) ii. není jasné, s jakou koncovkou je jméno použito, jestli "Tichanovská" nebo "Tichanovskej" iii. na malém/velkém písmenu nezáleží iv. zdá se, že ani na diakritice nezáleží Takže s použitím výše uvedeného lupa zafunguje při hledání řetězce "tichanov".

mna by skor zaujimalo, co chce s Vystrcilom riesit....iste, je to pro forma a mozu mat spolu prehlasenie o boji bieloruskeho naroda s diktatorom apod., ale to je uz napisane vopred...co budu spolu rozoberat na tych stretnutiach?:-)


mna by skor zaujimalo, co chce s Vystrcilom riesit....iste, je to pro forma a mozu mat spolu prehlasenie o boji bieloruskeho naroda s diktatorom apod., ale to je uz napisane vopred...co budu spolu rozoberat na tych stretnutiach?:-)

mna by skor zaujimalo, co chce s Vystrcilom riesit


Podle mého názoru nic. Tichanovská je Nikdo, nepotřebný, použitý toaletní papír a halvlérka ji pozvala a předvádí se s ní jen proto, že je ve stejné situaci. Jsem přesvědčen, že Vrbětice byly jejich sólo akcí, páníčkem neschválenou. To by ale nebylo to nejhorší. Oni se ale (ve své tupé pýše) rozhodli zatáhnout (a tím znemožnit) do toho stejné "agenty Moskvy" jako páníček v Salisbury - a to si nesměli v žádném případě dovolit, jsou odepsaní. Tak zkouší, z vlastní iniciativy myslím, dělat to, co dělali před tím (takový cargo-kult) a doufají, že si toho páníček všimne, pochválí je a vezme na milost. Že pro něj budou moci dál zrazovat národ. Nic takového ale nebude.


[quote="pid:18925, uid:187"]mna by skor zaujimalo, co chce s Vystrcilom riesit[/quote] Podle mého názoru nic. Tichanovská je Nikdo, nepotřebný, použitý toaletní papír a halvlérka ji pozvala a předvádí se s ní jen proto, že je ve stejné situaci. Jsem přesvědčen, že Vrbětice byly jejich sólo akcí, páníčkem neschválenou. To by ale nebylo to nejhorší. Oni se ale (ve své tupé pýše) rozhodli zatáhnout (a tím znemožnit) do toho stejné "agenty Moskvy" jako páníček v Salisbury - a to si nesměli v žádném případě dovolit, jsou odepsaní. Tak zkouší, z vlastní iniciativy myslím, dělat to, co dělali před tím (takový cargo-kult) a doufají, že si toho páníček všimne, pochválí je a vezme na milost. Že pro něj budou moci dál zrazovat národ. Nic takového ale nebude.
Upravené 7. 6. 2021 o 17:35

tu je clanok aj zaznam z dnesnej demonstracie ci happeningu: cnn.iprima.cz/sledujte-zive-demonstrace-v-praze-spolecne-za-belorusko-na-podporu-utlacovanych-26969


co ma zaujalo: rozostupy ako na Bidenovych predvolebnych videach, aj ked je to skor asi kvoli tomu, ze ich bolo velmi malo, tak nech zaberu vacsiu plochu, herci na podiu, herci v hladisku, z mojej strany slaba PR akcia.


tu je clanok aj zaznam z dnesnej demonstracie ci happeningu: [cnn.iprima.cz/sledujte-zive-demonstrace-v-praze-spolecne-za-belorusko-na-podporu-utlacovanych-26969](http://cnn.iprima.cz/sledujte-zive-demonstrace-v-praze-spolecne-za-belorusko-na-podporu-utlacovanych-26969) co ma zaujalo: rozostupy ako na Bidenovych predvolebnych videach, aj ked je to skor asi kvoli tomu, ze ich bolo velmi malo, tak nech zaberu vacsiu plochu, herci na podiu, herci v hladisku, z mojej strany slaba PR akcia.

Moderator

Trapné. Nosálové z kultur-army se museli povinně předvést (dostali už dávno zálohu a potřebují doplatek) .


Trapné. Nosálové z kultur-army se museli povinně předvést (dostali už dávno zálohu a potřebují doplatek) .

Trapné. Nosálové z kultur-army se museli povinně předvést (dostali už dávno zálohu a potřebují doplatek) .
Vyzivna bola hlavne basnicka pani Kočičkové (cas cca 23:30)


[quote="pid:18974, uid:57"]Trapné. Nosálové z kultur-army se museli povinně předvést (dostali už dávno zálohu a potřebují doplatek) .[/quote] Vyzivna bola hlavne basnicka pani Kočičkové (cas cca 23:30)

Moderator

basnicka pani Kočičkové

Cože?
Jasná Putinova sabotáž!


[quote="pid:18976, uid:10"]basnicka pani Kočičkové[/quote] Cože? Jasná Putinova sabotáž!

Popřál opozici vítězství v boji s posledním evropským diktátorem


Nezní to sice moc pěkně, ale ve skutečnosti jsou to (minimálně) dvě mouchy jednou ranou. Havlérka se možná domnívala, že si bude pálit prsty kvůli kryse Lukašenkovi. Ten je odepsán, tomu na straně Ruska přísluší život (jeho i Kolji) a nic víc, na straně Západu pak ani to. A Zeman to jistě ví. Dost možná i krysa.


[quote="pid:19013, uid:307"]Popřál opozici vítězství v boji s posledním evropským diktátorem[/quote] Nezní to sice moc pěkně, ale ve skutečnosti jsou to (minimálně) dvě mouchy jednou ranou. Havlérka se možná domnívala, že si bude pálit prsty kvůli kryse Lukašenkovi. Ten je odepsán, tomu na straně Ruska přísluší život (jeho i Kolji) a nic víc, na straně Západu pak ani to. A Zeman to jistě ví. Dost možná i krysa.

Prezident republiky vyjádřil S. Cichanouské osobní podporu, podporu ČR a vysoce ocenil její odvahu. Popřál opozici vítězství v boji s posledním evropským diktátorem.

A ňákýho Guána kdysi pozval do Prahy.
A kolik z nás dnes ještě ví, kdo je Guaidó?


[quote="pid:19013, uid:307"]Prezident republiky vyjádřil S. Cichanouské osobní podporu, podporu ČR a vysoce ocenil její odvahu. Popřál opozici vítězství v boji s posledním evropským diktátorem.[/quote] A ňákýho Guána kdysi pozval do Prahy. A kolik z nás dnes ještě ví, kdo je Guaidó?

Při cestě z Rakouska odpověděl Zeman na palubě letadla na několik otázek.
Poprvé se veřejně vyjádřil ke svému nedávnému jednání s představitelkou běloruské opozice Svjatlanou Cichanouskou, která před rokem kandidovala na prezidentský post proti tamnímu vůdci Alexandru Lukašenkovi, jemuž svět vyčítá, že volby zfalšoval ve svůj prospěch.
„Bylo to přátelské setkání a já jsem jí mimochodem navrhnul, jestli by běloruská opozice neměla mít v Praze styčnou kancelář, protože by to asi bylo dobře.“
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Safrankova-moje-laska-Zeman-pro-PL-Belorusko-Mnozi-padnou-pod-stul-666973


Při cestě z Rakouska odpověděl Zeman na palubě letadla na několik otázek. Poprvé se veřejně vyjádřil ke svému nedávnému jednání s představitelkou běloruské opozice Svjatlanou Cichanouskou, která před rokem kandidovala na prezidentský post proti tamnímu vůdci Alexandru Lukašenkovi, jemuž svět vyčítá, že volby zfalšoval ve svůj prospěch. „Bylo to přátelské setkání a já jsem jí mimochodem navrhnul, jestli by běloruská opozice neměla mít v Praze styčnou kancelář, protože by to asi bylo dobře.“ https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Safrankova-moje-laska-Zeman-pro-PL-Belorusko-Mnozi-padnou-pod-stul-666973
1.56k
18
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept