Zahraničná politika
Rogozin zazdil sny Muska o turistických letech na Mars

Šéf „ Roskosmosu “ Dmitrij Rogozin nazval představu šéfa SpaceX Elona Muska o hromadném letu na Mars absurdní a pohádkovou.


Musk již dříve opakovaně oznámil své plány kolonizovat Mars a staví pro to raketu hvězdné lodi.


„Techničtí lidé chápou, že se jedná o absolutní absurditu,“ řekl Rogozin na konferenci SPIEF -2021.
Podle něj lze na Mars létat pouze spouštěcím oknem, které se otevírá každé dva roky. V tomto případě budou cestující v tomto případě létat jako „šproty v bance“ jedním směrem po dobu devíti měsíců a čekat dva roky na přílet dalších raket s nákladem.
„Lidem se to líbí.„ Wow “efekt. Ve skutečnosti za tím není nic jiného než úspěšný marketingový tah. A je spousta podobných lidí, kteří takové příběhy vyprávějí,“ dodal Rogozin.


„Lidé, kteří se večer dívají na hvězdnou oblohu, se v mnoha ohledech považují sebe za obyčejné lidi, kteří samozřejmě od dětství sní o vesmíru a často se stávají rukojmími určitých fantazií jiných lidí, kteří je lákají ne jako obyčejné lidi, ale jako potenciální investory do nějakých vesmírných projektů. Fascinují je příběhy, že lidstvo každou chvíli poletí, například na Mars, “zdůraznil.
https://ria.ru/20210605/polet-1735777370.html


https://www.youtube.com/watch?v=cU3GYtuZfvs


Šéf „ Roskosmosu “ Dmitrij Rogozin nazval představu šéfa SpaceX Elona Muska o hromadném letu na Mars absurdní a pohádkovou. Musk již dříve opakovaně oznámil své plány kolonizovat Mars a staví pro to raketu hvězdné lodi. „Techničtí lidé chápou, že se jedná o absolutní absurditu,“ řekl Rogozin na konferenci SPIEF -2021. Podle něj lze na Mars létat pouze spouštěcím oknem, které se otevírá každé dva roky. V tomto případě budou cestující v tomto případě létat jako „šproty v bance“ jedním směrem po dobu devíti měsíců a čekat dva roky na přílet dalších raket s nákladem. „Lidem se to líbí.„ Wow “efekt. Ve skutečnosti za tím není nic jiného než úspěšný marketingový tah. A je spousta podobných lidí, kteří takové příběhy vyprávějí,“ dodal Rogozin. „Lidé, kteří se večer dívají na hvězdnou oblohu, se v mnoha ohledech považují sebe za obyčejné lidi, kteří samozřejmě od dětství sní o vesmíru a často se stávají rukojmími určitých fantazií jiných lidí, kteří je lákají ne jako obyčejné lidi, ale jako potenciální investory do nějakých vesmírných projektů. Fascinují je příběhy, že lidstvo každou chvíli poletí, například na Mars, “zdůraznil. https://ria.ru/20210605/polet-1735777370.html https://www.youtube.com/watch?v=cU3GYtuZfvs
385
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept