Zahraničná politika
Projev V.Putina na Mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradě

V.Putin
St Petersburg International Economic Forum plenary session


http://en.kremlin.ru/events/president/news/65746


"Mnohostranné projekty jsou primárně schopné oživit a rozvíjet globální ekonomiku a jsme vděční našim partnerům za spolupráci, která pokračuje i během epidemie a to i přes obtížnou situaci v mezinárodních vztazích.


Mimochodem, v této souvislosti vám chci říci, že pokládka prvního potrubí plynovodu Nord Stream 2 byla dokončena dnes, před dvěma a půl hodinami. Práce na druhém řádku pokračují.


Ve skutečnosti bylo položeno potrubí, včetně části na moři. Potrubí v Německu je na místě. Nyní musí být části potrubí zvednuty a svařeny na ruské straně. To je vše. Každopádně pokládání potrubí skončilo.


Připravenost ruské linky plynové trasy ke kompresorové stanici Slavyanskaya byla zajištěna také tento týden. Proč o tom mluvím? Protože tato stanice je jedním z nejsilnějších kompresorových zařízení na světě a je výchozím bodem pro nový plynovod. Slavyanskaya byl zásobován plynem.


Stručně řečeno, Gazprom je připraven naplnit Nord Stream 2 plynem. Tato trasa vytvoří přímé vazby mezi ruskými a německými systémy a zajistí energetickou bezpečnost a spolehlivé dodávky plynu pro Evropany, jako je Nord Stream 1. Musím dodat, že tento projekt je ekonomicky výhodný a plně odpovídá nejpřísnějším environmentálním a technickým požadavkům. .


Jsme připraveni v budoucnu realizovat podobné high-tech projekty s našimi evropskými a dalšími partnery a doufáme, že logika vzájemného prospěchu a vzájemného zisku nevyhnutelně zvítězí nad všemi druhy umělých překážek v současném politickém prostředí."


V.Putin St Petersburg International Economic Forum plenary session http://en.kremlin.ru/events/president/news/65746 "Mnohostranné projekty jsou primárně schopné oživit a rozvíjet globální ekonomiku a jsme vděční našim partnerům za spolupráci, která pokračuje i během epidemie a to i přes obtížnou situaci v mezinárodních vztazích. Mimochodem, v této souvislosti vám chci říci, že pokládka prvního potrubí plynovodu Nord Stream 2 byla dokončena dnes, před dvěma a půl hodinami. Práce na druhém řádku pokračují. Ve skutečnosti bylo položeno potrubí, včetně části na moři. Potrubí v Německu je na místě. Nyní musí být části potrubí zvednuty a svařeny na ruské straně. To je vše. Každopádně pokládání potrubí skončilo. Připravenost ruské linky plynové trasy ke kompresorové stanici Slavyanskaya byla zajištěna také tento týden. Proč o tom mluvím? Protože tato stanice je jedním z nejsilnějších kompresorových zařízení na světě a je výchozím bodem pro nový plynovod. Slavyanskaya byl zásobován plynem. Stručně řečeno, Gazprom je připraven naplnit Nord Stream 2 plynem. Tato trasa vytvoří přímé vazby mezi ruskými a německými systémy a zajistí energetickou bezpečnost a spolehlivé dodávky plynu pro Evropany, jako je Nord Stream 1. Musím dodat, že tento projekt je ekonomicky výhodný a plně odpovídá nejpřísnějším environmentálním a technickým požadavkům. . Jsme připraveni v budoucnu realizovat podobné high-tech projekty s našimi evropskými a dalšími partnery a doufáme, že logika vzájemného prospěchu a vzájemného zisku nevyhnutelně zvítězí nad všemi druhy umělých překážek v současném politickém prostředí."
Upravené 5. 6. 2021 o 15:38
218
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept