Zahraničná politika
Utřeme nos ?!

Země skupiny G7 se dohodly na 15procentní dani ze zisku globálních firem


https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/zeme-skupiny-g7-se-dohodly-na-dani-ze-zisku-globalnich-firem-minimalne-15-40362414#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=S5Q8dxgfpEw-202106051244&dop_id=40362414


Pochopil-li jsem to dobře, tak tu 15procentní daň ze zisku globálních firem budou tyto firmy zřejmě platit jen ve státech V7 (Spojené státy, Kanada, Japonsko, Británie, Německo, Itálie a Francie), ostatní "utřou nos"...


Země skupiny G7 se dohodly na 15procentní dani ze zisku globálních firem https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/zeme-skupiny-g7-se-dohodly-na-dani-ze-zisku-globalnich-firem-minimalne-15-40362414#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=S5Q8dxgfpEw-202106051244&dop_id=40362414 Pochopil-li jsem to dobře, tak tu 15procentní daň ze zisku globálních firem budou tyto firmy zřejmě platit jen ve státech V7 (Spojené státy, Kanada, Japonsko, Británie, Německo, Itálie a Francie), ostatní "utřou nos"...

Spíš to vypadá na utažené vodítko nadnárodním banditům .
Což znamená nosatcům .


Spíš to vypadá na utažené vodítko nadnárodním banditům . Což znamená nosatcům .

Ak sa niekde niekomu zdani zisk tak vzdy sa to prejavi na zvyseni ceny u koncoveho zakaznika. Cize neviem co tym dosiahli dane staty. Korporacie to budu nutene platit ale vyberu si to niekde inde napr. v tzv.Vych.bloku a pod. Globalne firmy to nie su len google a fb,ale aj VW, Toyota, Nestle, Shell, Siemens, P&G a pod. cize korporacie s ktorymi sme prepojeni viac ako si mnohi myslia. Ale kazdopadne som zvedavy na vysledok,co to sposobi a ako sa bude prerozdelovat zisk.


Ak sa niekde niekomu zdani zisk tak vzdy sa to prejavi na zvyseni ceny u koncoveho zakaznika. Cize neviem co tym dosiahli dane staty. Korporacie to budu nutene platit ale vyberu si to niekde inde napr. v tzv.Vych.bloku a pod. Globalne firmy to nie su len google a fb,ale aj VW, Toyota, Nestle, Shell, Siemens, P&G a pod. cize korporacie s ktorymi sme prepojeni viac ako si mnohi myslia. Ale kazdopadne som zvedavy na vysledok,co to sposobi a ako sa bude prerozdelovat zisk.

Tak tady by mohlo jít taky čistě o pomatení smyslů NeoConů (státních [J]elit na Západě) a snaha si "dupnout" a nahrabat víc peněz... zdroje dochází...


V praxi to může korporacím znepříjemnit konkurenceschopnost. Některé korporace fungují tak, že v daňových rájích daní minimum a lokálním malým firmám pak mohou nasazovat tvrdší konkurenci.


Tak tady by mohlo jít taky čistě o pomatení smyslů NeoConů (státních [J]elit na Západě) a snaha si "dupnout" a nahrabat víc peněz... zdroje dochází... V praxi to může korporacím znepříjemnit konkurenceschopnost. Některé korporace fungují tak, že v daňových rájích daní minimum a lokálním malým firmám pak mohou nasazovat tvrdší konkurenci.

ostatní "utřou nos"

Z formulací v článku to tak vyplývá.
Pak je ovšem otázka, jak by mohlo nastat “...špatná zpráva pro daňové ráje po celém světě...”, což je v článku rovněž uvedeno.


[quote="pid:18728, uid:270"]ostatní "utřou nos"[/quote] Z formulací v článku to tak vyplývá. Pak je ovšem otázka, jak by mohlo nastat “...špatná zpráva pro daňové ráje po celém světě...”, což je v článku rovněž uvedeno.

Chcel by som len aby si tu všetci položili a zodpovedali jednu jednoduchú otázku: Kedy títo smradi kedykoľvek urobili niečo pre blaho iných?
Teraz keď si všetci odpovedali "Nikdy" poďme si rozobrať čo sa vlastne stalo a prečo.
V prvom rade keď hovoríme o dohode G7 tak to neznamená že sa bude dodržiavať iba v týchto siedmych krajinách. V skutočnosti tieto krajiny rozhodujú o tom čo sa bude diať na zhruba 40% planéty ak nie viac.
Takže dohoda znie že dane korporácií budú minimálne 15% ak ich zisk dosiahne minimálne 10%. Novinári to predávajú tak ako im to bolo predané, teda skvelá vec pre ľudí a tí samozrejme budú jasať.
Pravda je taká že bažine vysychajú zdroje a peniaze treba odniekiaľ brať. Aby sme sa nemýlili tie obrovské multinárodné korporácie budú medzi dcérskymi spoločnosťami prelievať peniaze tak, aby tie dane zase nezaplatili. Tie dane budú platiť "malé korporácie" ktoré nie sú rozrastené ako chobotnica. Tým ľudia ako Gates, Soroš, Buffet, Bezos a ďaľší efektívne zlikvidujú konkurenciu.
Druhá výhoda bude že napriek odporu Deep State proti Trumpovi keď sa snažil stiahnuť výrobu naspäť do US teraz pochopili že to je nutné spraviť na zachovanie akej takej sebestačnosti a tiež odvádzaniu daní doma keďže svet už predtým začal podnikať kroky na zamedzenie úniku daní do zahraničia (pokiaľ proces nedokážeš zamedziť postav sa do jeho čela).
Nakoniec tretia výhoda: Na to aby naďalej dokázali parazitovať na celom svete a používali hlavne krajiny tretieho sveta ako surovinovú základňu musia zamedziť ich priemyselnému rozvoju. Pri vysokých počiatočných nákladoch na postavenie fabrík, vývoja, ale aj prevádzky jediná možnosť ako to tieto krajiny mohli urobiť boli daňové úľavy pre investorov. Keďže prostriedky musia prejsť cez banky vlastnené bažinou (väčšinou MMF) tie to odteraz jednoducho nedovolia čím efektívne budú udržiavať koloniálny systém naďalej.
Takže keď si to takto rozoberieme je tu ešte stále niekto kto si myslí že toto rozhodnutie je nejaká výhra?


Chcel by som len aby si tu všetci položili a zodpovedali jednu jednoduchú otázku: Kedy títo smradi kedykoľvek urobili niečo pre blaho iných? Teraz keď si všetci odpovedali "Nikdy" poďme si rozobrať čo sa vlastne stalo a prečo. V prvom rade keď hovoríme o dohode G7 tak to neznamená že sa bude dodržiavať iba v týchto siedmych krajinách. V skutočnosti tieto krajiny rozhodujú o tom čo sa bude diať na zhruba 40% planéty ak nie viac. Takže dohoda znie že dane korporácií budú minimálne 15% ak ich zisk dosiahne minimálne 10%. Novinári to predávajú tak ako im to bolo predané, teda skvelá vec pre ľudí a tí samozrejme budú jasať. Pravda je taká že bažine vysychajú zdroje a peniaze treba odniekiaľ brať. Aby sme sa nemýlili tie obrovské multinárodné korporácie budú medzi dcérskymi spoločnosťami prelievať peniaze tak, aby tie dane zase nezaplatili. Tie dane budú platiť "malé korporácie" ktoré nie sú rozrastené ako chobotnica. Tým ľudia ako Gates, Soroš, Buffet, Bezos a ďaľší efektívne zlikvidujú konkurenciu. Druhá výhoda bude že napriek odporu Deep State proti Trumpovi keď sa snažil stiahnuť výrobu naspäť do US teraz pochopili že to je nutné spraviť na zachovanie akej takej sebestačnosti a tiež odvádzaniu daní doma keďže svet už predtým začal podnikať kroky na zamedzenie úniku daní do zahraničia (pokiaľ proces nedokážeš zamedziť postav sa do jeho čela). Nakoniec tretia výhoda: Na to aby naďalej dokázali parazitovať na celom svete a používali hlavne krajiny tretieho sveta ako surovinovú základňu musia zamedziť ich priemyselnému rozvoju. Pri vysokých počiatočných nákladoch na postavenie fabrík, vývoja, ale aj prevádzky jediná možnosť ako to tieto krajiny mohli urobiť boli daňové úľavy pre investorov. Keďže prostriedky musia prejsť cez banky vlastnené bažinou (väčšinou MMF) tie to odteraz jednoducho nedovolia čím efektívne budú udržiavať koloniálny systém naďalej. Takže keď si to takto rozoberieme je tu ešte stále niekto kto si myslí že toto rozhodnutie je nejaká výhra?

Hm... globální daň.
Z článku mi nevyplývá, kdo jí bude vybírat a kde skončí. V zemích, kde korporace působí? V zemích G7? V OSN? Nebo jinde?


Hm... globální daň. Z článku mi nevyplývá, kdo jí bude vybírat a kde skončí. V zemích, kde korporace působí? V zemích G7? V OSN? Nebo jinde?

Pro nadnárodní bandity je to labutí píseň . Putin i GP si uvědomují nebezpečí , z pohledu nadnárodního všechnosidovolování .
Vzpomeňte si . Trend se posouvá zpět k národnímu hospodářství.
Připomíná mi to tu odrhovačku , připravenou říší pro židy .
Jedete jen na krátkodobý pobyt do lázní , něco jako dovolená . Že poslední , už zůstalo v zamlčení .
Poslechněte si píseň od Nohavici , To jste mi neřekli .
Tam to přímo zaznívá .


Pro nadnárodní bandity je to labutí píseň . Putin i GP si uvědomují nebezpečí , z pohledu nadnárodního všechnosidovolování . Vzpomeňte si . Trend se posouvá zpět k národnímu hospodářství. Připomíná mi to tu odrhovačku , připravenou říší pro židy . Jedete jen na krátkodobý pobyt do lázní , něco jako dovolená . Že poslední , už zůstalo v zamlčení . Poslechněte si píseň od Nohavici , To jste mi neřekli . Tam to přímo zaznívá .

je to jinak


Je to spíše snaha Bidenovi administrativy ukázat světu, že USA jsou stále vůdčí zemí a určují pravidla.
Návrh teď bude v příští měsíc v Benátkách schvalovat G20 a poté členské státy OECD (139 států).


FT píše:


"V soukromí někteří ministři uvedli, že naléhavost uzavření dohody na zasedání G7 spočívá v tom, že se chce ukázat, že na bohatých zemích stále záleží, a že se snaží světu ukázat, že 21. století nebude ovládáno pravidly, která stanoví Čína.


Západ se snaží získat zpět kontrolu nad globální agendou uzavřením dohod ve sporných politických oblastech po čtyřech letech Trumpovy vlády, kdy to bylo nemožné, uvedli ministři veřejně i v soukromí."


Globální rozhovory musí sladit protichůdné priority zemí ve dvou prvcích, tzv. pilířích.


První z nich, nejdůležitější pro Velkou Británii, Francii a Itálii, usiluje o to, aby největší světové společnosti - zejména američtí digitální giganti Facebook, Google a Apple - platily ve svých zemích vyšší daně, i když v nich mají jen malou fyzickou přítomnost.


Rishi Sunak, britský min financí, uvedl, že dohoda G7 zajišťuje, aby "správné společnosti platily správné daně na správných místech", což je odkaz na první pilíř.


Naproti tomu americká ministryně financí Janet Yellenová se o tom ve svém připraveném vystoupení nezmínila a zaměřila se na druhý pilíř: globální minimální sazbu "alespoň 15 %". To by přineslo větší příjmy federální vládě ve Washingtonu.


První z nich vyžaduje celosvětovou dohodu a americkou legislativu, která musí projít Kongresem, zatímco druhý - který podle odhadů OECD přinese nejvíce dodatečných příjmů - může být realizován jednostranně, ale fungoval by lépe, kdyby se k němu připojilo mnoho zemí.


První pilíř čelí ve Washingtonu silné opozici. Francie, Itálie a Spojené království odmítají zrušit své vlastní digitální daně, dokud USA nepřijmou příslušné právní předpisy. Kanadská ministryně financí Chrystia Freelandová po oznámení dohody G7 prohlásila, že její země hodlá na zavedení digitální daně rovněž tlačit.


je to jinak Je to spíše snaha Bidenovi administrativy ukázat světu, že USA jsou stále vůdčí zemí a určují pravidla. Návrh teď bude v příští měsíc v Benátkách schvalovat G20 a poté členské státy OECD (139 států). FT píše: "V soukromí někteří ministři uvedli, že naléhavost uzavření dohody na zasedání G7 spočívá v tom, že se chce ukázat, že na bohatých zemích stále záleží, a že se snaží světu ukázat, že 21. století nebude ovládáno pravidly, která stanoví Čína. Západ se snaží získat zpět kontrolu nad globální agendou uzavřením dohod ve sporných politických oblastech po čtyřech letech Trumpovy vlády, kdy to bylo nemožné, uvedli ministři veřejně i v soukromí." Globální rozhovory musí sladit protichůdné priority zemí ve dvou prvcích, tzv. pilířích. První z nich, nejdůležitější pro Velkou Británii, Francii a Itálii, usiluje o to, aby největší světové společnosti - zejména američtí digitální giganti Facebook, Google a Apple - platily ve svých zemích vyšší daně, i když v nich mají jen malou fyzickou přítomnost. Rishi Sunak, britský min financí, uvedl, že dohoda G7 zajišťuje, aby "správné společnosti platily správné daně na správných místech", což je odkaz na první pilíř. Naproti tomu americká ministryně financí Janet Yellenová se o tom ve svém připraveném vystoupení nezmínila a zaměřila se na druhý pilíř: globální minimální sazbu "alespoň 15 %". To by přineslo větší příjmy federální vládě ve Washingtonu. První z nich vyžaduje celosvětovou dohodu a americkou legislativu, která musí projít Kongresem, zatímco druhý - který podle odhadů OECD přinese nejvíce dodatečných příjmů - může být realizován jednostranně, ale fungoval by lépe, kdyby se k němu připojilo mnoho zemí. První pilíř čelí ve Washingtonu silné opozici. Francie, Itálie a Spojené království odmítají zrušit své vlastní digitální daně, dokud USA nepřijmou příslušné právní předpisy. Kanadská ministryně financí Chrystia Freelandová po oznámení dohody G7 prohlásila, že její země hodlá na zavedení digitální daně rovněž tlačit.

je to jinak

Konečně nějaká faktologie, zatím to byly jenom polovičatosti.
Dík.


[quote="pid:18858, uid:307"]je to jinak[/quote] Konečně nějaká faktologie, zatím to byly jenom polovičatosti. Dík.

@Dynamo Souhlasím s tebou.

A myslím si, že jak končí Pax Americana, tak tohle bude další hřebíček do jeho rakve, ... tedy to, že jim na to G20 nekývne.


Budou o to více ve finanční pasti a ještě dopadnou politický a diplomaticky "jak Sedláci u Chlumce"...


@Dynamo Souhlasím s tebou. A myslím si, že jak končí Pax Americana, tak tohle bude další hřebíček do jeho rakve, ... tedy to, že jim na to G20 nekývne. Budou o to více ve finanční pasti a ještě dopadnou politický a diplomaticky "jak Sedláci u Chlumce"...
1.1k
10
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept