Zahraničná politika
V Německu byl odsouzen první bankéř v cause „lehkých topných akcií“

V Německu byl odsouzen první bankéř v cause „lehkých topných akcií“


Německou politickou scénou nyní otřásá skandál s miliardovými daňovými podvody, které umožnila jedna z hlavních svobod EU – volný pohyb kapitálu. V úterý 1. 6. 2021 byl podle deníku Tagesschau regionálním soudem v Bonnu odsouzen 5 letům a 6 měsícům vězení bývalý zaměstnanec banky M.M. Warburg, který se zabýval správou majetku bohatých klientů. Jako člen organizované skupiny bankéřů, investičních poradců a právníků se podílel na podvodném vylákání 113 milionů eur z německého federálního rozpočtu.


Daňový podvod byl proveden opakovaným přeprodejem akcií různých firem za 15,8 miliardy eur těsně před vyplácením firemní dividendy. Původní vlastníci – němečtí milionáři jako fyzické osoby - je prodaly za účelem snížení základu daně z kapitálu a daně z příjmů na krátkou dobu bankám. Bankéři akcie dále na principu kolotoče přeprodávali dalším bankám a investičním fondům zapojeným do předem dohodnuté organizované skupiny. Po několika dnech, během nichž akcie změnily majitele napříč řadou západoevropských zemí, byly opět prodány zpět původním vlastníkům. Do kolotoče byly zapojeny i firmy – „bílé koně“ – z daňových rájů, které byly po jednorázovém použití ihned poslány do likvidace kvůli zametení stop. . .
https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1361057981001376?__tn__=K-R
https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/warburg-cum-ex-steuerhinterziehung-1.5310525


V Německu byl odsouzen první bankéř v cause „lehkých topných akcií“ Německou politickou scénou nyní otřásá skandál s miliardovými daňovými podvody, které umožnila jedna z hlavních svobod EU – volný pohyb kapitálu. V úterý 1. 6. 2021 byl podle deníku Tagesschau regionálním soudem v Bonnu odsouzen 5 letům a 6 měsícům vězení bývalý zaměstnanec banky M.M. Warburg, který se zabýval správou majetku bohatých klientů. Jako člen organizované skupiny bankéřů, investičních poradců a právníků se podílel na podvodném vylákání 113 milionů eur z německého federálního rozpočtu. Daňový podvod byl proveden opakovaným přeprodejem akcií různých firem za 15,8 miliardy eur těsně před vyplácením firemní dividendy. Původní vlastníci – němečtí milionáři jako fyzické osoby - je prodaly za účelem snížení základu daně z kapitálu a daně z příjmů na krátkou dobu bankám. Bankéři akcie dále na principu kolotoče přeprodávali dalším bankám a investičním fondům zapojeným do předem dohodnuté organizované skupiny. Po několika dnech, během nichž akcie změnily majitele napříč řadou západoevropských zemí, byly opět prodány zpět původním vlastníkům. Do kolotoče byly zapojeny i firmy – „bílé koně“ – z daňových rájů, které byly po jednorázovém použití ihned poslány do likvidace kvůli zametení stop. . . https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1361057981001376?__tn__=K-R https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/warburg-cum-ex-steuerhinterziehung-1.5310525
109
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept