Zahraničná politika
Jako prvni stat v Evrope startuje Srbsko vyrobu Sputniku V
Y

Srbsko je první zemí v Evropě, ktera zahajila výrobu ruské vakcíny Sputnik V. Srbský Ministr pro Inovace a Technologie Nenad Popovic ve čtvrtek oznámil, že se budou vyrábět v Bělehradě ve Virologickem ustavu Torlak v příštích šesti měsících čtyři miliony dávek Sputnik V.
Ockovaci latku bude predevsim pro domaci potrebu, ale Srbsko bude pomahat i vedlejsim regionum.
Kromě Sputniku V se v Srbsku používá cínská vakcína Sinopharm, stejně jako AstraZeneca a Biontech/Pfizer. Většina občanů byla očkována Sinopharmem. Od března roku 2020, bylo zaznamenano v teto balkanske zemi temer se sedmi miliony obyvatel, více než 713.000 případu onemocnění.
https://www.krone.at/2429891


Srbsko je první zemí v Evropě, ktera zahajila výrobu ruské vakcíny Sputnik V. Srbský Ministr pro Inovace a Technologie Nenad Popovic ve čtvrtek oznámil, že se budou vyrábět v Bělehradě ve Virologickem ustavu Torlak v příštích šesti měsících čtyři miliony dávek Sputnik V. Ockovaci latku bude predevsim pro domaci potrebu, ale Srbsko bude pomahat i vedlejsim regionum. Kromě Sputniku V se v Srbsku používá cínská vakcína Sinopharm, stejně jako AstraZeneca a Biontech/Pfizer. Většina občanů byla očkována Sinopharmem. Od března roku 2020, bylo zaznamenano v teto balkanske zemi temer se sedmi miliony obyvatel, více než 713.000 případu onemocnění. https://www.krone.at/2429891
Upravené 4. 6. 2021 o 15:02

Trochu proč spojenci Ruska neočkovali hlavně Sputnikem ?!


Trochu proč spojenci Ruska neočkovali hlavně Sputnikem ?!
124
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept