Mimo kategórií
Začala sa už rozťahovať zem?

V Mexiku sa objavila veľká diera, stále sa zväčšuje, vraj sa to isté deje aj v Turecku. V našom priestore sa za posledný rok tiež triasla zem, slabo, ale triasla.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/590224-mexiko-riesi-zahadu-zvacsujuceho-sa-stometroveho-kratera/


V Mexiku sa objavila veľká diera, stále sa zväčšuje, vraj sa to isté deje aj v Turecku. V našom priestore sa za posledný rok tiež triasla zem, slabo, ale triasla. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/590224-mexiko-riesi-zahadu-zvacsujuceho-sa-stometroveho-kratera/

Moderátor

Nenazval by so mto roztahovanim zeme. Cele kontinenty su podkopane milionami chodieb. Obcas sa niektore stropy chodieb prepadnu a potom to spravi taku dieru. Ci niekto pomohol stropu chodby sa prepadnut alebo to je vysledok geologickeho procesu - tazko povedat.


Nenazval by so mto roztahovanim zeme. Cele kontinenty su podkopane milionami chodieb. Obcas sa niektore stropy chodieb prepadnu a potom to spravi taku dieru. Ci niekto pomohol stropu chodby sa prepadnut alebo to je vysledok geologickeho procesu - tazko povedat.

Titulek bych opravil na "je teorie o zvětšující se zemi správná?"


Buďto takový proces skutečně probíhá (třeba i cyklicky) a nebo jevy mají jiné vysvětlení.
K tomu, aby se to dalo ověřit, potřebujeme skutečnou vědu a ne současnou pavědu. Musí být zastaveno skrývání znalostí a uvolněny zdroje pro badatele ve všech oblastech a ne jenom tam kde se to GP zrovna hodí a samozřejmě musí být koncepce, aby badatelé skládali mozaiku a ne kaleidoskop.


Mně se hypotéza libí - dokáže vysvětlit některé geologické jevy a zpochybnit jejich dřívější vysvětlení.


Titulek bych opravil na "je teorie o zvětšující se zemi správná?" Buďto takový proces skutečně probíhá (třeba i cyklicky) a nebo jevy mají jiné vysvětlení. K tomu, aby se to dalo ověřit, potřebujeme skutečnou vědu a ne současnou pavědu. Musí být zastaveno skrývání znalostí a uvolněny zdroje pro badatele ve všech oblastech a ne jenom tam kde se to GP zrovna hodí a samozřejmě musí být koncepce, aby badatelé skládali mozaiku a ne kaleidoskop. Mně se hypotéza libí - dokáže vysvětlit některé geologické jevy a zpochybnit jejich dřívější vysvětlení.
Upravené 4. 6. 2021 o 08:10

Myslim si mojim pohľadom, že je to prirodzený jav, že sa zem resp.kontinenty odďalujú-oddeľujú....bolo to tak vždy až do dnešnej podoby a pokračuje to....
za posledné obdobie sme zažili veľa prirodných javov....napr. zemetrasenia aj tam kde neboli nikdy.
Dokonca by som to spojila aj s ohlasovanou dobou ľadovou-zmenou klimatických podmienok v rôznych častiach zeme. Ori písal o tom na svojom webe...
Tiež by som to nenazvala zväčšovaním zeme ...ale len prirodzeným pohybom tektonických dosiek, ktoré spôsobujú toto rozdeľovanie-praskanie zeme.
Nedávno sem niekto dával príspevok a tam boli časti kontinentov potopené a niektoré zachované. Tak sa zrejme ďalšie generácie dočkajú iného sveta v inej podobe.....je čas transformácie a zem nie je výnimka....


Myslim si mojim pohľadom, že je to prirodzený jav, že sa zem resp.kontinenty odďalujú-oddeľujú....bolo to tak vždy až do dnešnej podoby a pokračuje to.... za posledné obdobie sme zažili veľa prirodných javov....napr. zemetrasenia aj tam kde neboli nikdy. Dokonca by som to spojila aj s ohlasovanou dobou ľadovou-zmenou klimatických podmienok v rôznych častiach zeme. Ori písal o tom na svojom webe... Tiež by som to nenazvala zväčšovaním zeme ...ale len prirodzeným pohybom tektonických dosiek, ktoré spôsobujú toto rozdeľovanie-praskanie zeme. Nedávno sem niekto dával príspevok a tam boli časti kontinentov potopené a niektoré zachované. Tak sa zrejme ďalšie generácie dočkajú iného sveta v inej podobe.....je čas transformácie a zem nie je výnimka....

Jako obvykle, pokud chybí metrologická průkaznost, počítám paralelně se všemi relevantními variantami.
V tomto konkrétním případě, dle principu Ockhamovy břitvy, mám v seznamu paralelních variant na 1. místě mexické problémy s rezervoáry spodních vod.


"Mexico City se pomalu potápí, časem může dojít k humanitární katastrofě. Jak rychle a proč město klesá?"
14.05.2021
https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/proc-se-mexico-city-potapi
"Na území mexické metropole se kdysi rozkládalo jezero Texcoco, z jehož hladiny vystupoval ostrov, na kterém stálo aztécké hlavní město Tenochtitlán. Ještě když Hernán Cortés dobýval Aztéckou říši, potřeboval k závěrečnému útoku na město lodě. Po porážce Aztéků byl Tenochtitlán srovnán se zemí a na jeho místě začalo růst nové hlavní město španělského Mexika. Stavitelé začali mělké jezero postupně zasypávat a vysoušet, aby na jeho odhaleném dně vybudovali další čtvrti (jedním ze stavitelů města byl i jezuita původem z Čech)."


"S rostoucím počtem obyvatel se však čím dál více využívaly podzemní zdroje vody a zároveň rostla tíha budov. Enormní tlak způsobil trhliny a smršťování půdy, výsledkem čehož je neustálé klesání města, které se navíc začalo projevovat i v nezastavěných zónách. Aktuálně město klesá rychlostí 50 cm za rok."


"Hlavní město Mexika se propadá rychlostí půl metru za rok. Vědci varují, že se to nedá zastavit"
16.5.2021
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3310113-hlavni-mesto-mexika-se-propada-rychlosti-pul-metru-za-rok-vedci-varuji-ze-se-neda
"Už přes sto let se ví, že se mexická metropole propadá. Příčinou je vyčerpávání vody ze země, na které stojí: dutiny, které po vodě zůstávají, nejsou schopné nést hmotnost toho, co je nad nimi. Toto klesání na začátku 21. století dosáhlo alarmující míry padesát centimetrů za rok..."


"Ciudad de México vzniklo nad aztéckým městem Tenochtitlan a jezerem Texcoco, složitou soustavou solných a sladkovodních jezer. Aztékové měli hráze, pomocí nichž oddělili sladkou vodu od slané a současně zastavili povodně, které se tu často vyskytovaly.
Během španělské koloniální invaze a obléhání města v roce 1500 byly tyto hráze nejprve poškozeny, a poté dokonce zcela zničeny. Poté Španělé jezero vypustili a zbyla z něj jen malá část. Tím začal proces poklesu půdy, který trvá dodnes a v posledních letech se značně zrychluje."


Jako obvykle, pokud chybí metrologická průkaznost, počítám paralelně se všemi relevantními variantami. V tomto konkrétním případě, dle principu Ockhamovy břitvy, mám v seznamu paralelních variant na 1. místě mexické problémy s rezervoáry spodních vod. "Mexico City se pomalu potápí, časem může dojít k humanitární katastrofě. Jak rychle a proč město klesá?" 14.05.2021 https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/proc-se-mexico-city-potapi "Na území mexické metropole se kdysi rozkládalo jezero Texcoco, z jehož hladiny vystupoval ostrov, na kterém stálo aztécké hlavní město Tenochtitlán. Ještě když Hernán Cortés dobýval Aztéckou říši, potřeboval k závěrečnému útoku na město lodě. Po porážce Aztéků byl Tenochtitlán srovnán se zemí a na jeho místě začalo růst nové hlavní město španělského Mexika. **Stavitelé začali mělké jezero postupně zasypávat a vysoušet**, aby na jeho odhaleném dně vybudovali další čtvrti (jedním ze stavitelů města byl i jezuita původem z Čech)." "S rostoucím počtem obyvatel se však **čím dál více využívaly podzemní zdroje vody** a zároveň rostla tíha budov. Enormní tlak způsobil trhliny a smršťování půdy, výsledkem čehož je neustálé klesání města, které se navíc začalo projevovat i v nezastavěných zónách. Aktuálně město klesá rychlostí 50 cm za rok." "Hlavní město Mexika se propadá rychlostí půl metru za rok. Vědci varují, že se to nedá zastavit" 16.5.2021 https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3310113-hlavni-mesto-mexika-se-propada-rychlosti-pul-metru-za-rok-vedci-varuji-ze-se-neda "Už přes sto let se ví, že se mexická metropole propadá. Příčinou je vyčerpávání vody ze země, na které stojí: dutiny, které po vodě zůstávají, nejsou schopné nést hmotnost toho, co je nad nimi. Toto klesání na začátku 21. století dosáhlo alarmující míry padesát centimetrů za rok..." "Ciudad de México vzniklo nad aztéckým městem Tenochtitlan a jezerem Texcoco, složitou soustavou solných a sladkovodních jezer. Aztékové měli hráze, pomocí nichž oddělili sladkou vodu od slané a současně zastavili povodně, které se tu často vyskytovaly. Během španělské koloniální invaze a obléhání města v roce 1500 byly tyto hráze nejprve poškozeny, a poté dokonce zcela zničeny. Poté Španělé jezero vypustili a zbyla z něj jen malá část. Tím začal proces poklesu půdy, který trvá dodnes a v posledních letech se značně zrychluje."
Upravené 4. 6. 2021 o 13:37

V Mexiku sa objavila veľká diera, stále sa zväčšuje, vraj sa to isté deje aj v Turecku. V našom priestore sa za posledný rok tiež triasla zem, slabo, ale triasla.


ALTA report 2016 , Clif High to našiel pri lingvistickej analýze fórumov, a udalosť značí, že Zem sa začal rozširovať a budú tu ďalšie zaujímavé javy.


[quote="pid:18520, uid:127"]V Mexiku sa objavila veľká diera, stále sa zväčšuje, vraj sa to isté deje aj v Turecku. V našom priestore sa za posledný rok tiež triasla zem, slabo, ale triasla.[/quote] [ALTA report 2016](https://halfpasthuman.com/verse/ALTA2016ANNUAL.zip) , Clif High to našiel pri lingvistickej analýze fórumov, a udalosť značí, že Zem sa začal rozširovať a budú tu ďalšie zaujímavé javy.

Moderátor

Zdravia všetkým.
Doplním další údajný vedecký objav.
https://vosveteit.sk/vedci-zmerali-ako-rastie-zemske-jadro-dosli-k-zaujimavym-zisteniam-ktore-vyvolavaju-nove-otazky/
Vraj nerovnomerné rastie jadro zeme.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Doplním další údajný vedecký objav. https://vosveteit.sk/vedci-zmerali-ako-rastie-zemske-jadro-dosli-k-zaujimavym-zisteniam-ktore-vyvolavaju-nove-otazky/ Vraj nerovnomerné rastie jadro zeme. S pozdravom Peter.
1.2k
7
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept