Zahraničná politika
Past pro V.Putina ?

Roberts: Co se stane na summitu Putin-Biden a možná těsně před ním
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/roberts-co-se-stane-na-summitu-putin-biden-a-mozna-tesne-pred-nim/


"...summit Biden - Putin je propagandistická past připravená pro Kreml. Podobně se Kreml dostal do propagandistické pasti, když dovolil Navalnému odjet do Německa, teď Kreml zopakoval pošetilost tím, že souhlasil se schůzkou s Bidenem."


Ze zpráv ze schůzky Lavrova a ministra zahraničí USA před summitem víme, že Bidenovou agendou je seznam obvinění proti Rusku. Jinými slovy, Bidenovým záměrem je přimět Putina k odpovědnosti. Je zřejmé, že z takového setkání nemohou vzejít žádné lepší vztahy, pokud se Putin k obviněním nepřizná a neslíbí, že se v budoucnu bude chovat lépe. Jinak bude Washington mluvit o tom, že summit byl neúspěchem kvůli Putinově nerozumnosti: Putin nesouhlasil, aby přestal otravovat lidi. Putin nesouhlasil, aby přestal napadat země. Putin nesouhlasil, aby přestal zasahovat do voleb. Putin nesouhlasil se zastavením kybernetických útoků."


Paul Roberts si zřejmě neuvědomuje, že Vladimír Putin není Michal Gorbačov.


Roberts: Co se stane na summitu Putin-Biden a možná těsně před ním https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/roberts-co-se-stane-na-summitu-putin-biden-a-mozna-tesne-pred-nim/ "...summit Biden - Putin je propagandistická past připravená pro Kreml. Podobně se Kreml dostal do propagandistické pasti, když dovolil Navalnému odjet do Německa, teď Kreml zopakoval pošetilost tím, že souhlasil se schůzkou s Bidenem." Ze zpráv ze schůzky Lavrova a ministra zahraničí USA před summitem víme, že Bidenovou agendou je seznam obvinění proti Rusku. Jinými slovy, Bidenovým záměrem je přimět Putina k odpovědnosti. Je zřejmé, že z takového setkání nemohou vzejít žádné lepší vztahy, pokud se Putin k obviněním nepřizná a neslíbí, že se v budoucnu bude chovat lépe. Jinak bude Washington mluvit o tom, že summit byl neúspěchem kvůli Putinově nerozumnosti: Putin nesouhlasil, aby přestal otravovat lidi. Putin nesouhlasil, aby přestal napadat země. Putin nesouhlasil, aby přestal zasahovat do voleb. Putin nesouhlasil se zastavením kybernetických útoků." Paul Roberts si zřejmě neuvědomuje, že Vladimír Putin není Michal Gorbačov.

Rostislav Iščenko poukázal na strategii jednání s USA
http://www.novarepublika.cz/2021/06/na-zaklade-metody-gromyka-nikoliv.html


Možná už trochu chápu, že když teď udělají USA (nad)státní elity něco příliš okatého, tak může Rusko schůzku zrušit. Čímž je tak trochu drží pod krkem, protože schůzku potřebuji oni, Rusko ne. ( @Boletus se o tom již dříve jinými slovy zmiňoval ).

Rostislav Iščenko poukázal na strategii jednání s USA http://www.novarepublika.cz/2021/06/na-zaklade-metody-gromyka-nikoliv.html Možná už trochu chápu, že když teď udělají USA (nad)státní elity něco příliš okatého, tak může Rusko schůzku zrušit. Čímž je tak trochu drží pod krkem, protože schůzku potřebuji oni, Rusko ne. ( @Boletus se o tom již dříve jinými slovy zmiňoval ).

Paul Craig Roberts funguje už dlouhodobě jako mdlý patriot, ale velmi aktivní "strašilka". Ty vývody Robertse jsou dětinské. Celá příprava summitu nese známky silové nerovnováhy a temarické prázdnoty. Putin na něj jde s minimálními riziky, protože s Bidenem prostě jednat NEPOTŘEBUJE. Jestli někdo jede do Ženevy s riziky důsledků, tak je to Jožin. Málokdo si uvědomuje, že Putin bude jednat s vlastím mandátem + mandátem GP jako situačního spojence. Tedy tu Ženevu si GP ohlídá, protože Biden už je jeho řízená figurka a pomocí Ženevy může pokročit i perestrojka USA. Rusko nemá na summitu co ztratit a ani neočekává nějaké pronikavé zisky. Úplně mu bude stačit, pokud marginalizace role RSA bude pokračovat udaným tempem. Tedy ne příliš rychle, aby se voda nevyšplouchla z řečiště.
Na druhou stranu - v diplomacii se nabídnutá setkání prostě neodmítají , to je příznak diplomatické zaostalosti. Setkání se jenom jednostranně RUŠÍ, pokud k tomu protistrana poskytne pádný diplomatický důvod. Nabízim příklad z r.1999, kdy Jevgenij Primakov otočil letadlo nad New Foundlandem a vrátil se z dohodnutého summitu poté,, co dostal zprávu o zahájení bombardování Srbska.
Rusko účastí na summitu potvrzuje svoji koncepci globální politiky a také reálného CKŘ. GP to prostě musí spolknout.


Paul Craig Roberts funguje už dlouhodobě jako mdlý patriot, ale velmi aktivní "strašilka". Ty vývody Robertse jsou dětinské. Celá příprava summitu nese známky silové nerovnováhy a temarické prázdnoty. Putin na něj jde s minimálními riziky, protože s Bidenem prostě jednat NEPOTŘEBUJE. Jestli někdo jede do Ženevy s riziky důsledků, tak je to Jožin. Málokdo si uvědomuje, že Putin bude jednat s vlastím mandátem + mandátem GP jako situačního spojence. Tedy tu Ženevu si GP ohlídá, protože Biden už je jeho řízená figurka a pomocí Ženevy může pokročit i perestrojka USA. Rusko nemá na summitu co ztratit a ani neočekává nějaké pronikavé zisky. Úplně mu bude stačit, pokud marginalizace role RSA bude pokračovat udaným tempem. Tedy ne příliš rychle, aby se voda nevyšplouchla z řečiště. Na druhou stranu - v diplomacii se nabídnutá setkání prostě neodmítají , to je příznak diplomatické zaostalosti. Setkání se jenom jednostranně RUŠÍ, pokud k tomu protistrana poskytne pádný diplomatický důvod. Nabízim příklad z r.1999, kdy Jevgenij Primakov otočil letadlo nad New Foundlandem a vrátil se z dohodnutého summitu poté,, co dostal zprávu o zahájení bombardování Srbska. Rusko účastí na summitu potvrzuje svoji koncepci globální politiky a také reálného CKŘ. GP to prostě musí spolknout.

Ty vývody Robertse jsou dětinské.
Suhlasim. Ved ked sa clovek stretne s neclovekom, tak je uplne jedno ake lzi neclovek vytiahne, stale bude rozdrveny, bud ihned alebo po case. To ako navalny isiel do nemecka, azda to pokazilo kredit kremla ? Ani nahodou. Ved po urcitom case, kedy sa uz cely svet smial, ze navalny sa posral atd uz aj samotnemu nemecku zacal vadit ich agent a radsej ho vratili spat do Ruska.


[quote="pid:18373, uid:57"]Ty vývody Robertse jsou dětinské.[/quote]Suhlasim. Ved ked sa clovek stretne s neclovekom, tak je uplne jedno ake lzi neclovek vytiahne, stale bude rozdrveny, bud ihned alebo po case. To ako navalny isiel do nemecka, azda to pokazilo kredit kremla ? Ani nahodou. Ved po urcitom case, kedy sa uz cely svet smial, ze navalny sa posral atd uz aj samotnemu nemecku zacal vadit ich agent a radsej ho vratili spat do Ruska.

preco mi to len pripomina tu klasicku americku strategiu? stale cakaju, ze bude fungovat to, co fungovalo posledne dekady. No vieme, ze nebude a som zvedavy co z toho vyjde. Asi dalsi vlastny gol pre stranovikov.


preco mi to len pripomina tu klasicku americku strategiu? stale cakaju, ze bude fungovat to, co fungovalo posledne dekady. No vieme, ze nebude a som zvedavy co z toho vyjde. Asi dalsi vlastny gol pre stranovikov.

Moderator

"Švýcarské ministerstvo zahraničí podle listu oznámilo redakcím, že pro získání akreditace na ženevský summit je nezbytné předložit buď potvrzení o úplném očkování proti covidu-19, příslušně čerstvé osvědčení o negativním výsledku PCR či antigenního testu nebo doklad, že se novinář vyléčil z covidu-19.


Později ministerstvo upřesnilo, že pro summit bude uznávat pouze očkování vakcínami schválenými Evropskou unií či Švýcarskem. Mezi nimi Sputnik V nefiguruje, dodaly Vedomosti."


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/novinare-ockovane-sputnikem-nepusti-svycarsko-na-schuzku-bidena-s-putinem-40362130#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Evmuv3rU2v6-202106031027&dop_id=40362130&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Otázkou tak brzy bude, zda Švýcarsko pustí na summit ruské účastníky summitu, kteří jsou zřejmě očkováni SPUTNIKEM V ?


"Švýcarské ministerstvo zahraničí podle listu oznámilo redakcím, že pro získání akreditace na ženevský summit je nezbytné předložit buď potvrzení o úplném očkování proti covidu-19, příslušně čerstvé osvědčení o negativním výsledku PCR či antigenního testu nebo doklad, že se novinář vyléčil z covidu-19. Později ministerstvo upřesnilo, že pro summit bude uznávat pouze očkování vakcínami schválenými Evropskou unií či Švýcarskem. Mezi nimi Sputnik V nefiguruje, dodaly Vedomosti." https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/novinare-ockovane-sputnikem-nepusti-svycarsko-na-schuzku-bidena-s-putinem-40362130#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Evmuv3rU2v6-202106031027&dop_id=40362130&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Otázkou tak brzy bude, zda Švýcarsko pustí na summit ruské účastníky summitu, kteří jsou zřejmě očkováni SPUTNIKEM V ?

To může být dohodnutá šaráda. I na švýcarském zamini je dost podpindosů . Ale stát jako Švýcarsko těžko zdůvodní fakt, že Sputnik V je uznán tuším v 60 zemích Světa jako spolehlivá vakcína.
Rusko bez akreditace vlastních novinářů summit odmítne. Je to totéž, jako kdyby dali Putinovi na stolek bílou vlajku.
Jen zastřelování z druhé strany , hlavní slovo budou mít,samozřejmě, organizátoři z Ruska a RSA. Švýcaři jim budou akorát otvírat dveře a sundávat kabáty...


To může být dohodnutá šaráda. I na švýcarském zamini je dost podpindosů . Ale stát jako Švýcarsko těžko zdůvodní fakt, že Sputnik V je uznán tuším v 60 zemích Světa jako spolehlivá vakcína. Rusko bez akreditace vlastních novinářů summit odmítne. Je to totéž, jako kdyby dali Putinovi na stolek bílou vlajku. Jen zastřelování z druhé strany , hlavní slovo budou mít,samozřejmě, organizátoři z Ruska a RSA. Švýcaři jim budou akorát otvírat dveře a sundávat kabáty...

Všetko treba vidieť tiež v širších súvislostiach.
V starom svete si USA volali iných na koberček k sebe domov, prípadne si stanovovali miesto schôdzky tam kde to vyhovovalo im. Skúsili to aj teraz a Putin im jasne dal najavo že tie časy skončili.


  • Rokovania budú v bašte GP.
  • Biden príde na rokovanie iba s jedným plánom: nepodložené obvinenia Ruska a nátlak aby sa podriadilo USA.
  • Posledné rokovania s Čínou boli tiež na "neutrálnom území" kde Bidenova administratíva skúšala rovnakú taktiku ako teraz s Ruskom (proste oni inú nepoznajú) a Čína im už vtedy ukázala kde je ich miesto.Na základe toho predpokladám že jednanie bude asi v tóne: vy Rusi ste zlí a musíte bez akýchkoľvek dôkazov uznať svoju vinu a znovu nás poslúchať. Odpoveď bude jednoznačná: "Pre triesku v cudzom oku nevidíte brvno vo vlastnom", pokiaľ si nevyčistíte ten Augiášov chliev doma tak sa láskavo nemontujte do iných. Uvedomte si že ste skončili.Pre USA to bude totálna diskreditácia a keď so stiahnutým chvostom odletia domov tí ich bojoví psi ktorí im doteraz slúžili uvidia že už tú moc nemajú a vrhnú sa na nich sami aby ich roztrhali na franforce.

Všetko treba vidieť tiež v širších súvislostiach. V starom svete si USA volali iných na koberček k sebe domov, prípadne si stanovovali miesto schôdzky tam kde to vyhovovalo im. Skúsili to aj teraz a Putin im jasne dal najavo že tie časy skončili. - Rokovania budú v bašte GP. - Biden príde na rokovanie iba s jedným plánom: nepodložené obvinenia Ruska a nátlak aby sa podriadilo USA. - Posledné rokovania s Čínou boli tiež na "neutrálnom území" kde Bidenova administratíva skúšala rovnakú taktiku ako teraz s Ruskom (proste oni inú nepoznajú) a Čína im už vtedy ukázala kde je ich miesto. Na základe toho predpokladám že jednanie bude asi v tóne: vy Rusi ste zlí a musíte bez akýchkoľvek dôkazov uznať svoju vinu a znovu nás poslúchať. Odpoveď bude jednoznačná: "Pre triesku v cudzom oku nevidíte brvno vo vlastnom", pokiaľ si nevyčistíte ten Augiášov chliev doma tak sa láskavo nemontujte do iných. Uvedomte si že ste skončili. Pre USA to bude totálna diskreditácia a keď so stiahnutým chvostom odletia domov tí ich bojoví psi ktorí im doteraz slúžili uvidia že už tú moc nemajú a vrhnú sa na nich sami aby ich roztrhali na franforce.

.Pre USA to bude totálna diskreditácia a keď so stiahnutým chvostom odletia domov


Pri svojej tuposti to nikdy nepriznajú, že pochybili. Viniť budú vždy druhých - Rusko a Putin sú na vine aj tomu čo sa stane zajtra. To vidíme ako cez kopírák na Matelkovi a salara bande u nás. Moja zásluha ale tvoja vina. Sú v patovej situácii. Výhra už nie je možná. Dobiehaju ich vlastné činy a meniace sa informačné pole je katalyzátor. Len ústup alebo prehra. Doma sa im to sype na hlavu, otázka času kedy napadnú republikáni voľby, migranti, chudoba. Zníženie príjmov z lúpežných vojen. Európski pindosi sú ešte stále na koni, ale do času. Ak by chystali podpásovku, Putin to stále vie vo vzduchu otočiť naspäť. Iné im neostáva, len vyjednávať.


[quote="pid:18461, uid:103"].Pre USA to bude totálna diskreditácia a keď so stiahnutým chvostom odletia domov[/quote] Pri svojej tuposti to nikdy nepriznajú, že pochybili. Viniť budú vždy druhých - Rusko a Putin sú na vine aj tomu čo sa stane zajtra. To vidíme ako cez kopírák na Matelkovi a salara bande u nás. Moja zásluha ale tvoja vina. Sú v patovej situácii. Výhra už nie je možná. Dobiehaju ich vlastné činy a meniace sa informačné pole je katalyzátor. Len ústup alebo prehra. Doma sa im to sype na hlavu, otázka času kedy napadnú republikáni voľby, migranti, chudoba. Zníženie príjmov z lúpežných vojen. Európski pindosi sú ešte stále na koni, ale do času. Ak by chystali podpásovku, Putin to stále vie vo vzduchu otočiť naspäť. Iné im neostáva, len vyjednávať.
Upravené 4. 6. 2021 o 08:45

"Dnes byl na ministerstvo zahraničí předvolán americký chargé d'affaires a byla mu oznámena odvetná opatření. Patří k nim snížení diplomatického, administrativního a technického personálu americké diplomatické mise, zpřísnění vízových procedur a omezení práce dočasně působících amerických odborníků v Bělorusku. Rovněž jsme zrušili rozhodnutí ohledně působení americké Agentury pro mezinárodní rozvoj v Bělorusku," uvedl mluvčí.


Bělorusko odpovědělo na americké sankce omezením počtu diplomatů v Minsku
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/belorusko-odpovedelo-na-americke-sankce-omezenim-poctu-diplomatu-v-minsku/2046592?utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny


V předvečer setkání Biden - Putin ve Švýcarsku...


"Dnes byl na ministerstvo zahraničí předvolán americký chargé d'affaires a byla mu oznámena odvetná opatření. Patří k nim snížení diplomatického, administrativního a technického personálu americké diplomatické mise, zpřísnění vízových procedur a omezení práce dočasně působících amerických odborníků v Bělorusku. Rovněž jsme zrušili rozhodnutí ohledně působení americké Agentury pro mezinárodní rozvoj v Bělorusku," uvedl mluvčí. Bělorusko odpovědělo na americké sankce omezením počtu diplomatů v Minsku https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/belorusko-odpovedelo-na-americke-sankce-omezenim-poctu-diplomatu-v-minsku/2046592?utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny V předvečer setkání Biden - Putin ve Švýcarsku...

Bude to ponižující summit "na vlastní přání". Z hlediska domácí emerické politiky se to odehraje nedlouho před ohlášením výsledků auditu v Maricopa County. Kdoví, jestli se výsledek "jako náhodou" neobjeví v průběhu summitu Celé mi to přijde jako
dobře sehraná partie na ukončení letního prezidentování Bidena.


Bude to ponižující summit "na vlastní přání". Z hlediska domácí emerické politiky se to odehraje nedlouho před ohlášením výsledků auditu v Maricopa County. Kdoví, jestli se výsledek "jako náhodou" neobjeví v průběhu summitu Celé mi to přijde jako dobře sehraná partie na ukončení letního prezidentování Bidena.

ukončení letního prezidentování Bidena

To by byla pěkná série:


  • zimní král
  • letní prezident

[quote="pid:18498, uid:57"]ukončení letního prezidentování Bidena[/quote] To by byla pěkná série: - zimní král - letní prezident

Psaki: Biden má už obavy: Diskuse s Putinem nebude snadná
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/psaki-biden-ma-uz-obavy-diskuse-s-putinem-nebude-snadna/


"Psaki uvedla, že i když ve vztazích stran a neshodách mezi prezidenty obou zemí existují konfrontační složky, dialog je stále nezbytný. "


Bývalý prezident USA Obama v interview pro stanici VOX charakterizoval 11. 2. 2015 současnou americkou zahraniční politiku těmito slovy:" Celkovým směrem a celkovým cílem je svět, ve kterém bude Amerika pokračovat ve své vedoucí roli...Musíme mít nejsilnější vojenskou sílu a příležitostně musíme zkroutit ruce zemím, které by nebyly ochotny dělat to, co my potřebujeme, aby dělaly? "
A co Biden ? Ještě chce někomu, zejména Rusku, "zkroutit ruce" ?!


Psaki: Biden má už obavy: Diskuse s Putinem nebude snadná https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/psaki-biden-ma-uz-obavy-diskuse-s-putinem-nebude-snadna/ "Psaki uvedla, že i když ve vztazích stran a neshodách mezi prezidenty obou zemí existují konfrontační složky, dialog je stále nezbytný. " Bývalý prezident USA Obama v interview pro stanici VOX charakterizoval 11. 2. 2015 současnou americkou zahraniční politiku těmito slovy:" Celkovým směrem a celkovým cílem je svět, ve kterém bude Amerika pokračovat ve své vedoucí roli...Musíme mít nejsilnější vojenskou sílu a příležitostně musíme zkroutit ruce zemím, které by nebyly ochotny dělat to, co my potřebujeme, aby dělaly? " A co Biden ? Ještě chce někomu, zejména Rusku, "zkroutit ruce" ?!
1.72k
12
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept