Egregoriálno-matričné riadenie
U brehu Tuniska se utopilo nejmene 23 migrantu
Y

Minimálně 23 afrických migrantů se utopilo při ztroskotání lodi u pobřeží Tuniska při pokusu překonat Středozemní moře z Libye do Itálie. Oznámil to zástupce tuniského Červeného půlměsíce agentuře Reuters.
„Tuniské námořnictvo zachránilo 70 migrantů, dalších 23 se z lodi, která z Libye vezla k Evropě 90 migrantů, utopilo,” uvedl zástupce Červeného půlměsíce Mongi Slim.
Námořnictvo rovněž zachránilo dalších 39 lidí z jiného plavidla, jež se potopilo u tuniského přístavu Sfax.
Dne 22. dubna se u břehů Libye převrátila loď převážející nelegální migranty a tehdy zahynulo asi 130 lidí.
Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) oznámil, že přes moře se letos do Evropy dostalo bezmála 23 500 migrantů, nejvíce jich vyrazilo na cestu z Tuniska nebo Alžírska a vylodili se v Itálii a Španělsku.
OSN ostře kritizovala politiku EU vůči migrantům
Evropská unie se ve své migrační politice úmyslně potýká s porušováním práv uprchlíků, kteří se snaží dostat do Evropy přes centrální část Středozemního moře. Skutečnost, že migrantům není poskytována ochrana, není tragickou výjimkou, ale důsledkem rozhodnutí a kroků Evropské unie, jejích členských států a organizací, jakož i libyjských úřadů, uvádí prohlášení vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR), které bylo zveřejněno ve středu 26. května v Ženevě.


https://cz.sputniknews.com/20210602/u-brehu-tuniska-se-pri-ztroskotani-lodi-utopilo-minimalne-23-migrantu--14702374.html


Minimálně 23 afrických migrantů se utopilo při ztroskotání lodi u pobřeží Tuniska při pokusu překonat Středozemní moře z Libye do Itálie. Oznámil to zástupce tuniského Červeného půlměsíce agentuře Reuters. „Tuniské námořnictvo zachránilo 70 migrantů, dalších 23 se z lodi, která z Libye vezla k Evropě 90 migrantů, utopilo,” uvedl zástupce Červeného půlměsíce Mongi Slim. Námořnictvo rovněž zachránilo dalších 39 lidí z jiného plavidla, jež se potopilo u tuniského přístavu Sfax. Dne 22. dubna se u břehů Libye převrátila loď převážející nelegální migranty a tehdy zahynulo asi 130 lidí. Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) oznámil, že přes moře se letos do Evropy dostalo bezmála 23 500 migrantů, nejvíce jich vyrazilo na cestu z Tuniska nebo Alžírska a vylodili se v Itálii a Španělsku. OSN ostře kritizovala politiku EU vůči migrantům Evropská unie se ve své migrační politice úmyslně potýká s porušováním práv uprchlíků, kteří se snaží dostat do Evropy přes centrální část Středozemního moře. Skutečnost, že migrantům není poskytována ochrana, není tragickou výjimkou, ale důsledkem rozhodnutí a kroků Evropské unie, jejích členských států a organizací, jakož i libyjských úřadů, uvádí prohlášení vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR), které bylo zveřejněno ve středu 26. května v Ženevě. https://cz.sputniknews.com/20210602/u-brehu-tuniska-se-pri-ztroskotani-lodi-utopilo-minimalne-23-migrantu--14702374.html
Upravené 2. 6. 2021 o 10:26
111
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept