Zahraničná politika
Vyhlásenia Kremľa

Kremeľ uviedol, že Rusko nemieni opustiť tranzit plynu cez Ukrajinu


Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov tiež poznamenal, že Moskva víta zámer Washingtonu upustiť od sankcií proti Nord Stream 2


"Rusko a Ukrajina majú dohodu o tranzite plynu do Európy, táto dohoda zostane v platnosti po celú dobu jej platnosti. Ale ani po skončení platnosti tejto dohody Rusko nemieni opustiť ukrajinský tranzit. Plyn do Európy sa zvýši." a môže byť dopyt po ukrajinskom tranzite. Putin zároveň zakaždým zdôrazňuje, že ide o výlučne ekonomický a obchodný problém a musí spĺňať požiadavky trhu. Pokiaľ ide o Ukrajinu, ako vlastníka systému prepravy plynu , musí zabezpečiť normálny technický stav systému, “uviedol Peskov.


Na konci decembra 2019 podpísali Ukrajina, Rusko a EÚ nový kontrakt na tranzitný plyn na 5 rokov s možnosťou predĺženia do roku 2034. Dokument stanovuje, že minimálne garantované čerpanie plynu bude 65 miliárd kubických metrov. mv prvom roku a 40 miliárd kubických metrov. m v nasledujúcich štyroch rokoch. Tranzitné dojednanie predpokladá zásadu „pumpuj alebo zaplať“, keď sa poplatok za dopravu účtuje vo výške rezervovanej kapacity, aj keď sa skutočné čerpanie ukáže byť menšie.


Prezidentský tlačový tajomník tiež poznamenal, že Rusko víta zámer USA zrušiť sankcie proti Nord Stream 2.


"Prezident Putin si je vedomý týchto vyhlásení Washingtonu a ruská strana ich víta," uviedol Peskov v odpovedi na otázku novinárov o reakcii hlavy štátu na správy, že USA odmietli uvaliť sankcie na Nord Stream 2.


Súčasťou Nord Stream 2 sú dva reťazce plynovodu s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. metrov plynu ročne, ktoré sa ukladajú od ruského pobrežia cez Baltské more do Nemecka. Európskymi partnermi Gazpromu v projekte sú nemecké Uniper a Wintershall, rakúske OMV, francúzske Engie a anglo-holandské Shell. Ropovod obchádza tranzitné štáty - Ukrajinu, Bielorusko, Poľsko a ďalšie východoeurópske a pobaltské krajiny - cez výlučné ekonomické zóny a teritoriálne vody Ruska, Fínska, Švédska, Dánska a Nemecka.


https://tass.ru/ekonomika/11530241


**Kremeľ uviedol, že Rusko nemieni opustiť tranzit plynu cez Ukrajinu** Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov tiež poznamenal, že Moskva víta zámer Washingtonu upustiť od sankcií proti Nord Stream 2 "Rusko a Ukrajina majú dohodu o tranzite plynu do Európy, táto dohoda zostane v platnosti po celú dobu jej platnosti. Ale ani po skončení platnosti tejto dohody Rusko nemieni opustiť ukrajinský tranzit. Plyn do Európy sa zvýši." a môže byť dopyt po ukrajinskom tranzite. Putin zároveň zakaždým zdôrazňuje, že ide o výlučne ekonomický a obchodný problém a musí spĺňať požiadavky trhu. Pokiaľ ide o Ukrajinu, ako vlastníka systému prepravy plynu , musí zabezpečiť normálny technický stav systému, “uviedol Peskov. Na konci decembra 2019 podpísali Ukrajina, Rusko a EÚ nový kontrakt na tranzitný plyn na 5 rokov s možnosťou predĺženia do roku 2034. Dokument stanovuje, že minimálne garantované čerpanie plynu bude 65 miliárd kubických metrov. mv prvom roku a 40 miliárd kubických metrov. m v nasledujúcich štyroch rokoch. Tranzitné dojednanie predpokladá zásadu „pumpuj alebo zaplať“, keď sa poplatok za dopravu účtuje vo výške rezervovanej kapacity, aj keď sa skutočné čerpanie ukáže byť menšie. Prezidentský tlačový tajomník tiež poznamenal, že Rusko víta zámer USA zrušiť sankcie proti Nord Stream 2. "Prezident Putin si je vedomý týchto vyhlásení Washingtonu a ruská strana ich víta," uviedol Peskov v odpovedi na otázku novinárov o reakcii hlavy štátu na správy, že USA odmietli uvaliť sankcie na Nord Stream 2. Súčasťou Nord Stream 2 sú dva reťazce plynovodu s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. metrov plynu ročne, ktoré sa ukladajú od ruského pobrežia cez Baltské more do Nemecka. Európskymi partnermi Gazpromu v projekte sú nemecké Uniper a Wintershall, rakúske OMV, francúzske Engie a anglo-holandské Shell. Ropovod obchádza tranzitné štáty - Ukrajinu, Bielorusko, Poľsko a ďalšie východoeurópske a pobaltské krajiny - cez výlučné ekonomické zóny a teritoriálne vody Ruska, Fínska, Švédska, Dánska a Nemecka. https://tass.ru/ekonomika/11530241

Putin: vzťahy s bývalými republikami ZSSR sú prioritou zahraničných vecí Ruska


Vzťahy s bývalými republikami Sovietskeho zväzu sú jednou z priorít Ruska v zahraničných záležitostiach, uviedol v utorok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí so stálymi členmi Rady bezpečnosti.


Vzťahy s bývalými republikami Sovietskeho zväzu sú jednou z priorít Ruska v zahraničných záležitostiach, uviedol v utorok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí so stálymi členmi Rady bezpečnosti.


„Jednou z najdôležitejších priorít v oblasti zahraničných vecí pre Rusko sú vzťahy s našimi najbližšími susedmi, s republikami bývalého Sovietskeho zväzu,“ uviedol prezident a otvoril stretnutie, ktoré sa uskutočnilo prostredníctvom videokonferencie. Účastníkov stretnutia vyzval, „aby sa zapojili do jedného aspektu tejto práce“.


Na stretnutí sa zúčastnili ruský premiér Michail Mišustin, predseda Rady federácie Valentina Matvienko, predseda Štátnej dumy Viačeslav Volodin, zástupca vedúceho ruskej rady bezpečnosti Dmitrij Medvedev, vedúci prezidentskej administratívy Anton Vaino, tajomník ruskej bezpečnosti Rada Nikolaj Patrušev, minister vnútra Vladimir Kolokoltsev, minister obrany Sergej Šojgu, riaditeľ Zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin, osobitný zástupca prezidenta pre ochranu životného prostredia, ekológiu a dopravu Sergej Ivanov.


Putin pravidelne organizuje operatívne stretnutia s Radou bezpečnosti, zvyčajne v piatok. Tento týždeň, v piatok 4. júna, sa má hlava štátu zúčastniť Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra.


https://tass.ru/politika/11528955?fbclid=IwAR1VuFfW9MwH63gGr1TtEOiJI7SVWZaT3xeFyhJ6TFrDnqrO8uNsFSFBmfQ


Putin: vzťahy s bývalými republikami ZSSR sú prioritou zahraničných vecí Ruska ============================================================================== Vzťahy s bývalými republikami Sovietskeho zväzu sú jednou z priorít Ruska v zahraničných záležitostiach, uviedol v utorok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí so stálymi členmi Rady bezpečnosti. Vzťahy s bývalými republikami Sovietskeho zväzu sú jednou z priorít Ruska v zahraničných záležitostiach, uviedol v utorok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí so stálymi členmi Rady bezpečnosti. „Jednou z najdôležitejších priorít v oblasti zahraničných vecí pre Rusko sú vzťahy s našimi najbližšími susedmi, s republikami bývalého Sovietskeho zväzu,“ uviedol prezident a otvoril stretnutie, ktoré sa uskutočnilo prostredníctvom videokonferencie. Účastníkov stretnutia vyzval, „aby sa zapojili do jedného aspektu tejto práce“. Na stretnutí sa zúčastnili ruský premiér Michail Mišustin, predseda Rady federácie Valentina Matvienko, predseda Štátnej dumy Viačeslav Volodin, zástupca vedúceho ruskej rady bezpečnosti Dmitrij Medvedev, vedúci prezidentskej administratívy Anton Vaino, tajomník ruskej bezpečnosti Rada Nikolaj Patrušev, minister vnútra Vladimir Kolokoltsev, minister obrany Sergej Šojgu, riaditeľ Zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin, osobitný zástupca prezidenta pre ochranu životného prostredia, ekológiu a dopravu Sergej Ivanov. Putin pravidelne organizuje operatívne stretnutia s Radou bezpečnosti, zvyčajne v piatok. Tento týždeň, v piatok 4. júna, sa má hlava štátu zúčastniť Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra. https://tass.ru/politika/11528955?fbclid=IwAR1VuFfW9MwH63gGr1TtEOiJI7SVWZaT3xeFyhJ6TFrDnqrO8uNsFSFBmfQ

**Stretnutie prezidentov Ruska a USA, Vladimira Putina a Joea Bidena, je veľmi dôležité, uviedol tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov.


**
"Toto stretnutie je veľmi, veľmi dôležité." Skutočne, povedzme to takto, bolo by nesprávne upadnúť do akýchkoľvek vysokých očakávaní, ”uviedol Peskov v éteri Channel One. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti.


Rozhovory medzi Putinom a Bidenom sú naplánované na 16. júna v Ženeve.


Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov poznamenal, že Moskva si nerobí ilúzie o výsledku stretnutia prezidentov Ruska a USA, ale dôležitá je samotná skutočnosť rozhovoru medzi týmito dvoma vodcami. Putin a Biden si podľa neho vymenia názory na hrozby, ktoré každá strana vidí v regionálnom a globálnom kontexte.


https://russian.rt.com/world/news/869402-putin-baiden-vstrecha-ozhidaniya


**Stretnutie prezidentov Ruska a USA, Vladimira Putina a Joea Bidena, je veľmi dôležité, uviedol tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov. ** "Toto stretnutie je veľmi, veľmi dôležité." Skutočne, povedzme to takto, bolo by nesprávne upadnúť do akýchkoľvek vysokých očakávaní, ”uviedol Peskov v éteri Channel One. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti. Rozhovory medzi Putinom a Bidenom sú naplánované na 16. júna v Ženeve. Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov poznamenal, že Moskva si nerobí ilúzie o výsledku stretnutia prezidentov Ruska a USA, ale dôležitá je samotná skutočnosť rozhovoru medzi týmito dvoma vodcami. Putin a Biden si podľa neho vymenia názory na hrozby, ktoré každá strana vidí v regionálnom a globálnom kontexte. https://russian.rt.com/world/news/869402-putin-baiden-vstrecha-ozhidaniya

Jak lépe dát najevo , že Putin tam jede čistě z diplomatické slušnosti. Ale co když se jako naschvál objeví hned první den summitu první předběžné výsledky arizonského auditu ?
zajímavé ovšem je, že Jóžin jede nejdříve na kobereček do londýnské centrály. Johnson ví, že má k Putinovi dlouhodobě dveře zavřené, tak mu asi Jóžin udělá pošťáka.


Jak lépe dát najevo , že Putin tam jede čistě z diplomatické slušnosti. Ale co když se jako naschvál objeví hned první den summitu první předběžné výsledky arizonského auditu ? zajímavé ovšem je, že Jóžin jede nejdříve na kobereček do londýnské centrály. Johnson ví, že má k Putinovi dlouhodobě dveře zavřené, tak mu asi Jóžin udělá pošťáka.

Putin dal pokyn na vypracovanie plánu na zníženie emisií pod úroveň EÚ
Ruský prezident Vladimir Putin poveril vládu do 1. októbra, aby vypracovala plán zníženia atmosférických emisií do roku 2050 na úroveň nižšiu ako v EÚ. Prezident vydal príslušné inštrukcie na vystúpení na Petrohradskom ekonomickom fóre (SPIEF).
„Počas nasledujúcich 30 rokov by kumulovaný objem čistých emisií skleníkových plynov mal byť nižší ako v Európe. Vláda by mala v tomto smere vypracovať podrobný plán do 1. októbra, “uviedol Putin.


https://www.kommersant.ru/doc/4847035?fbclid=IwAR0LPmbxuJcmnGnq30GWa14e1pc2gZ5G6wVvQDmd4O0TgnzyelAdQ0e-4-I


Putin nenašiel nezhody medzi Ruskou federáciou a USA, iba pokusy o potlačenie Ruska
Rusko nemá žiadne spory s USA, ale existuje iba vôľa Washingtonu brzdiť ruský rozvoj, uviedol ruský prezident Vladimir Putin.
"Nemáme žiadne nezhody s USA. Majú iba jednu nezhodu - chcú brzdiť náš rozvoj a verejne o ňom hovoriť. Všetko ostatné sa odvíja od tejto pozície," uviedol Putin na plenárnom zasadnutí Medzinárodného ekonomického fóra v Petrohrade.


Zdroj: https://www.interfax.ru/world/770650


Rusko je pripravené budovať ekonomické vzťahy aj s nepriateľskými krajinami, spolupracuje s ľuďmi a spoločnosťami, ktoré ho nepovažujú za nepriateľa, uviedol ruský prezident Vladimir Putin.


https://www.interfax-russia.ru/main/putin-rossiya-budet-rabotat-s-temi-kompaniyami-v-nedruzhestvennyh-stranah-kotorye-ne-schitayut-ee-vragom-i-zainteresovany-?fbclid=IwAR1dONnnIXXheImQCXYIA3O8ElgzxLmGTgF0undDikAtK5MJrECAPvCBqA4


Putin dal pokyn na vypracovanie plánu na zníženie emisií pod úroveň EÚ Ruský prezident Vladimir Putin poveril vládu do 1. októbra, aby vypracovala plán zníženia atmosférických emisií do roku 2050 na úroveň nižšiu ako v EÚ. Prezident vydal príslušné inštrukcie na vystúpení na Petrohradskom ekonomickom fóre (SPIEF). „Počas nasledujúcich 30 rokov by kumulovaný objem čistých emisií skleníkových plynov mal byť nižší ako v Európe. Vláda by mala v tomto smere vypracovať podrobný plán do 1. októbra, “uviedol Putin. https://www.kommersant.ru/doc/4847035?fbclid=IwAR0LPmbxuJcmnGnq30GWa14e1pc2gZ5G6wVvQDmd4O0TgnzyelAdQ0e-4-I Putin nenašiel nezhody medzi Ruskou federáciou a USA, iba pokusy o potlačenie Ruska Rusko nemá žiadne spory s USA, ale existuje iba vôľa Washingtonu brzdiť ruský rozvoj, uviedol ruský prezident Vladimir Putin. "Nemáme žiadne nezhody s USA. Majú iba jednu nezhodu - chcú brzdiť náš rozvoj a verejne o ňom hovoriť. Všetko ostatné sa odvíja od tejto pozície," uviedol Putin na plenárnom zasadnutí Medzinárodného ekonomického fóra v Petrohrade. Zdroj: https://www.interfax.ru/world/770650 Rusko je pripravené budovať ekonomické vzťahy aj s nepriateľskými krajinami, spolupracuje s ľuďmi a spoločnosťami, ktoré ho nepovažujú za nepriateľa, uviedol ruský prezident Vladimir Putin. https://www.interfax-russia.ru/main/putin-rossiya-budet-rabotat-s-temi-kompaniyami-v-nedruzhestvennyh-stranah-kotorye-ne-schitayut-ee-vragom-i-zainteresovany-?fbclid=IwAR1dONnnIXXheImQCXYIA3O8ElgzxLmGTgF0undDikAtK5MJrECAPvCBqA4
Upravené 4. 6. 2021 o 20:57

Rusko je pripravené budovať ekonomické vzťahy aj s nepriateľskými krajinami, spolupracuje s ľuďmi a spoločnosťami, ktoré ho nepovažujú za nepriateľa, uviedol ruský prezident Vladimir Putin.
to je dobrá správa aj pre bežný ľud..myslím, že tá reakcia mohla súvisieť s otázkami bežných ľudí, ktoré predložil M.Zacharovovej raz aj myslím slovenský novinár žijúci v Rusku na jednom brífingu....


[quote="pid:18660, uid:12"]Rusko je pripravené budovať ekonomické vzťahy aj s nepriateľskými krajinami, spolupracuje s ľuďmi a spoločnosťami, ktoré ho nepovažujú za nepriateľa, uviedol ruský prezident Vladimir Putin.[/quote]to je dobrá správa aj pre bežný ľud..myslím, že tá reakcia mohla súvisieť s otázkami bežných ľudí, ktoré predložil M.Zacharovovej raz aj myslím slovenský novinár žijúci v Rusku na jednom brífingu....
Upravené 4. 6. 2021 o 21:09

Kremeľ zverejnil podrobnosti Putinovho rozhovoru so šéfom Európskej rady


Vedúci predstavitelia diskutovali najmä o vyhliadkach na registráciu Sputniku V v EÚ
Ruský prezident Vladimir Putin a predseda Európskej rady Charles Michel diskutovali o situácii s pandémiou v telefonickom rozhovore. Diskutovali okrem iného o vyhliadkach na certifikáciu ruskej vakcíny Sputnik V v Európskej únii, informovala v pondelok tlačová služba Kremľa.
„Boli dotknuté otázky boja proti šíreniu koronavírusovej infekcie, vrátane vyhliadok na certifikáciu ruského lieku Sputnik V v EÚ a zabezpečenia podmienok pre vzájomné cesty občanov, ktoré sú predmetom protiepidemických obmedzení,“ uvádza sa vo vyhlásení. .


Putin poznamenal, že Ruská federácia a Európska únia zostávajú navzájom významnými partnermi, ale súčasný stav ich väzieb nemožno považovať za uspokojivý, uviedol Kremeľ. Je potrebné poznamenať, že v rozhovore Putin a Michel dôkladne zvážili otázky vzťahov medzi Ruskom a Európskou úniou, „ako aj množstvo naliehavých medzinárodných problémov“.


„Ako zdôraznil Vladimir Putin, hoci Rusko a Európska únia zostávajú navzájom veľmi významnými partnermi v oblasti obchodu a investícií, súčasný stav vzťahov medzi Ruskom a EÚ nemožno považovať za uspokojivý,“ uviedol Kremeľ.


V rozhovore sa poznamenalo, že by bolo v spoločnom záujme vrátiť sa k spolupráci pragmaticky a s rešpektom. „Bol vyjadrený spoločný názor na dôležitosť posilnenia interakcie v takých špecifických oblastiach, ako je zdravotná starostlivosť, klimatická agenda a riešenie regionálnych konfliktov,“ dodala tlačová služba ruského lídra.


Medzinárodné otázky


Putin považuje tlak sankcií EÚ na Bielorusko za kontraproduktívny, ako uviedol v telefonickom rozhovore s Michelom. „V súvislosti s ďalšími opatreniami na sankčné tlaky na Bielorusko, ktoré prijala Európska únia, Vladimír Putin zdôraznil kontraproduktívnosť tohto prístupu, ako aj akékoľvek pokusy o zasahovanie do vnútorných záležitostí tohto suverénneho štátu vo všeobecnosti,“ tlačová služba Kremľa povedal.


Prezident Ruskej federácie v rozhovore s predsedom Európskej rady diskutoval aj o situácii v Náhornom Karabachu a vnútornej ukrajinskej kríze.


„Diskutovalo sa o súčasnej situácii okolo Náhorného Karabachu, pričom sa zohľadnil význam ďalšej dôslednej implementácie vyhlásení vodcov Ruska, Azerbajdžanu a Arménska z 9. novembra 2020 a 11. januára 2021,“ uviedol Kremeľ vo vyhlásení . Politici označili za prioritné úlohy odblokovanie hospodárskych a dopravných spojení v regióne, riešenie humanitárnych problémov obyvateľstva. Ako zároveň poznamenala tlačová služba Kremľa, Michel zároveň vyjadril podporu vykonávaným prácam, a to aj prostredníctvom spolupredsedov Minskej skupiny OBSE (Rusko, USA, Francúzsko).


Prezidentská tlačová služba dodala, že „počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu sa na oboch stranách konštatovalo, že minský balík opatrení z roku 2015 zostáva nespochybniteľným základom urovnania“. „Ruský prezident zdôraznil, že je potrebné, aby kyjevské úrady dôsledne implementovali všetky predtým dosiahnuté dohody, predovšetkým o nadviazaní priameho dialógu s Doneckom a Luganskom a legálnej registrácii osobitného štatútu Donbasu,“ uviedla tlačová služba.


Tlačová služba ruského prezidenta dodala, že „počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu sa na oboch stranách konštatovalo, že minský balík opatrení z roku 2015 zostáva nespochybniteľným základom urovnania“.


Putin a predseda Európskej rady vyjadrili podporu prechodným orgánom v Líbyi. „Počas diskusie o situácii v Líbyi sa Putin a Michelle vyjadrili v prospech ďalšej pomoci pri napredovaní politického procesu a podpory formovaných orgánov počas prechodného obdobia,“ uvádza sa vo vyhlásení Kremľa.
https://tass.ru/politika/11589359


Kremeľ zverejnil podrobnosti Putinovho rozhovoru so šéfom Európskej rady Vedúci predstavitelia diskutovali najmä o vyhliadkach na registráciu Sputniku V v EÚ Ruský prezident Vladimir Putin a predseda Európskej rady Charles Michel diskutovali o situácii s pandémiou v telefonickom rozhovore. Diskutovali okrem iného o vyhliadkach na certifikáciu ruskej vakcíny Sputnik V v Európskej únii, informovala v pondelok tlačová služba Kremľa. „Boli dotknuté otázky boja proti šíreniu koronavírusovej infekcie, vrátane vyhliadok na certifikáciu ruského lieku Sputnik V v EÚ a zabezpečenia podmienok pre vzájomné cesty občanov, ktoré sú predmetom protiepidemických obmedzení,“ uvádza sa vo vyhlásení. . Putin poznamenal, že Ruská federácia a Európska únia zostávajú navzájom významnými partnermi, ale súčasný stav ich väzieb nemožno považovať za uspokojivý, uviedol Kremeľ. Je potrebné poznamenať, že v rozhovore Putin a Michel dôkladne zvážili otázky vzťahov medzi Ruskom a Európskou úniou, „ako aj množstvo naliehavých medzinárodných problémov“. „Ako zdôraznil Vladimir Putin, hoci Rusko a Európska únia zostávajú navzájom veľmi významnými partnermi v oblasti obchodu a investícií, súčasný stav vzťahov medzi Ruskom a EÚ nemožno považovať za uspokojivý,“ uviedol Kremeľ. V rozhovore sa poznamenalo, že by bolo v spoločnom záujme vrátiť sa k spolupráci pragmaticky a s rešpektom. „Bol vyjadrený spoločný názor na dôležitosť posilnenia interakcie v takých špecifických oblastiach, ako je zdravotná starostlivosť, klimatická agenda a riešenie regionálnych konfliktov,“ dodala tlačová služba ruského lídra. Medzinárodné otázky Putin považuje tlak sankcií EÚ na Bielorusko za kontraproduktívny, ako uviedol v telefonickom rozhovore s Michelom. „V súvislosti s ďalšími opatreniami na sankčné tlaky na Bielorusko, ktoré prijala Európska únia, Vladimír Putin zdôraznil kontraproduktívnosť tohto prístupu, ako aj akékoľvek pokusy o zasahovanie do vnútorných záležitostí tohto suverénneho štátu vo všeobecnosti,“ tlačová služba Kremľa povedal. Prezident Ruskej federácie v rozhovore s predsedom Európskej rady diskutoval aj o situácii v Náhornom Karabachu a vnútornej ukrajinskej kríze. „Diskutovalo sa o súčasnej situácii okolo Náhorného Karabachu, pričom sa zohľadnil význam ďalšej dôslednej implementácie vyhlásení vodcov Ruska, Azerbajdžanu a Arménska z 9. novembra 2020 a 11. januára 2021,“ uviedol Kremeľ vo vyhlásení . Politici označili za prioritné úlohy odblokovanie hospodárskych a dopravných spojení v regióne, riešenie humanitárnych problémov obyvateľstva. Ako zároveň poznamenala tlačová služba Kremľa, Michel zároveň vyjadril podporu vykonávaným prácam, a to aj prostredníctvom spolupredsedov Minskej skupiny OBSE (Rusko, USA, Francúzsko). Prezidentská tlačová služba dodala, že „počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu sa na oboch stranách konštatovalo, že minský balík opatrení z roku 2015 zostáva nespochybniteľným základom urovnania“. „Ruský prezident zdôraznil, že je potrebné, aby kyjevské úrady dôsledne implementovali všetky predtým dosiahnuté dohody, predovšetkým o nadviazaní priameho dialógu s Doneckom a Luganskom a legálnej registrácii osobitného štatútu Donbasu,“ uviedla tlačová služba. Tlačová služba ruského prezidenta dodala, že „počas výmeny názorov na vnútornú ukrajinskú krízu sa na oboch stranách konštatovalo, že minský balík opatrení z roku 2015 zostáva nespochybniteľným základom urovnania“. Putin a predseda Európskej rady vyjadrili podporu prechodným orgánom v Líbyi. „Počas diskusie o situácii v Líbyi sa Putin a Michelle vyjadrili v prospech ďalšej pomoci pri napredovaní politického procesu a podpory formovaných orgánov počas prechodného obdobia,“ uvádza sa vo vyhlásení Kremľa. https://tass.ru/politika/11589359

Peskov vysvetlil, prečo sa Putin chystá do Ženevy


Podľa hovorcu Kremľa sa ruský vodca chystá na stretnutie s americkým prezidentom, pretože „vzťahy medzi Ruskom a USA sú zlé“.
Kremeľ je pripravený na spoločnú tlačovú konferenciu s Joeom Bidenom, o jeho usporiadaní však zatiaľ nebolo rozhodnuté. Uviedol to tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v rozhovore pre televíziu CNN.


"Počuli sme o takejto možnosti od našich amerických kolegov, ale stále čakáme na konečné potvrdenie. Od samého začiatku bol prezident Putin otvorený rôznym možnostiam," uviedla v piatok Peskovová televízna stanica.


Hovorca ruského prezidenta dodal, že Putin sa chystá do Ženevy, pretože „vzťahy medzi Ruskom a USA sú zlé“, a nie s Bidenom v jednej miestnosti.


Putin a Biden sa stretnú v Ženeve 16. júna. Pôjde o prvý rusko-americký summit od Putinovho stretnutia s Donaldom Trumpom v Helsinkách v júli 2018. Kremeľ uviedol, že lídri Ruska a USA plánujú „diskutovať o stave a vyhliadkach ďalšieho vývoja rusko-amerických vzťahov, otázkach strategickej stability, ako aj o aktuálnych otázkach medzinárodného programu vrátane interakcie v boji proti pandémiu koronavírusov a urovnanie regionálnych konfliktov. ““


https://tass.ru/politika/11630541


Peskov vysvetlil, prečo sa Putin chystá do Ženevy Podľa hovorcu Kremľa sa ruský vodca chystá na stretnutie s americkým prezidentom, pretože „vzťahy medzi Ruskom a USA sú zlé“. Kremeľ je pripravený na spoločnú tlačovú konferenciu s Joeom Bidenom, o jeho usporiadaní však zatiaľ nebolo rozhodnuté. Uviedol to tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v rozhovore pre televíziu CNN. "Počuli sme o takejto možnosti od našich amerických kolegov, ale stále čakáme na konečné potvrdenie. Od samého začiatku bol prezident Putin otvorený rôznym možnostiam," uviedla v piatok Peskovová televízna stanica. Hovorca ruského prezidenta dodal, že Putin sa chystá do Ženevy, pretože „vzťahy medzi Ruskom a USA sú zlé“, a nie s Bidenom v jednej miestnosti. Putin a Biden sa stretnú v Ženeve 16. júna. Pôjde o prvý rusko-americký summit od Putinovho stretnutia s Donaldom Trumpom v Helsinkách v júli 2018. Kremeľ uviedol, že lídri Ruska a USA plánujú „diskutovať o stave a vyhliadkach ďalšieho vývoja rusko-amerických vzťahov, otázkach strategickej stability, ako aj o aktuálnych otázkach medzinárodného programu vrátane interakcie v boji proti pandémiu koronavírusov a urovnanie regionálnych konfliktov. ““ https://tass.ru/politika/11630541

Peskov vysvetlil,


Pjakin Peskova nesnáší. Nedávno řekl, že se ho zbavit nemohou, ale že by to ani nebylo moudré.
Znamená to, že Peskov zastupuje GP? Nebo je to jen důležitý podpindos?
Jeho dcera například studuje právo a mezinárodní vztahy ve Francii. Pracuje v Evropském parlamentu jako stážistka....
Je to na pohled ukázková zlatomládežnice. V Rusku jí vadí nedostatečná práva homosexuálů a „pekelný“ vzdělávací systém.
"Myslím si, že se obyčejným lidem žije v Evropě lépe než v Rusku."
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/425358/kralovna-selfie-a-dcera-putinovy-prave-ruky-ryje-do-rezimu-evropa-je-lepsi.html


Škoda, je hezká.


[quote="pid:19593, uid:12"]Peskov vysvetlil,[/quote] Pjakin Peskova nesnáší. Nedávno řekl, že se ho zbavit nemohou, ale že by to ani nebylo moudré. Znamená to, že Peskov zastupuje GP? Nebo je to jen důležitý podpindos? Jeho dcera například studuje právo a mezinárodní vztahy ve Francii. Pracuje v Evropském parlamentu jako stážistka.... Je to na pohled ukázková zlatomládežnice. V Rusku jí vadí nedostatečná práva homosexuálů a „pekelný“ vzdělávací systém. "Myslím si, že se obyčejným lidem žije v Evropě lépe než v Rusku." https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/425358/kralovna-selfie-a-dcera-putinovy-prave-ruky-ryje-do-rezimu-evropa-je-lepsi.html Škoda, je hezká.

Putin: Vztahy USA a Ruska jsou na nejnižším bodu za poslední roky
Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru pro americký televizní kanál NBC uvedl, že vztahy Ruska a Spojených států se nacházejí v nejnižším bodu za poslední roky.
Během rozhovoru ruský prezident také porovnal bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa se současným Joem Bidenem. Podle slov Putina se Biden radikálně liší od Trumpa. Biden je podle něj kariérním politikem, který se téměř celý život věnoval politice.
Při porovnávání dvou prezidentů dále Putin uvedl, že Biden je „úplně jiný člověk, to má své výhody i nevýhody, ale doufám, že ze strany současného prezidenta nedojde k žádným impulsivním skutkům“.
https://cz.sputniknews.com/20210612/putin-vztahy-usa-a-ruska-jsou-na-nejnizsim-bodu-za-posledni-roky-14811654.html


Putin: Vztahy USA a Ruska jsou na nejnižším bodu za poslední roky Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru pro americký televizní kanál NBC uvedl, že vztahy Ruska a Spojených států se nacházejí v nejnižším bodu za poslední roky. Během rozhovoru ruský prezident také porovnal bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa se současným Joem Bidenem. Podle slov Putina se Biden radikálně liší od Trumpa. Biden je podle něj kariérním politikem, který se téměř celý život věnoval politice. Při porovnávání dvou prezidentů dále Putin uvedl, že Biden je „úplně jiný člověk, to má své výhody i nevýhody, ale doufám, že ze strany současného prezidenta nedojde k žádným impulsivním skutkům“. https://cz.sputniknews.com/20210612/putin-vztahy-usa-a-ruska-jsou-na-nejnizsim-bodu-za-posledni-roky-14811654.html

Kremeľ pripustil možnosť stretnutia Putina a Johnsona
Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov zároveň poznamenal, že takéto stretnutie sa nepripravuje
Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov pripustil možnosť stretnutia ruského vodcu Vladimira Putina s britským premiérom Borisom Johnsonom za predpokladu, že britské úrady budú mať „politickú vôľu“.


"Nie, takéto stretnutie sa nepripravuje, ale je to potenciálne možné. Je možné, ak v Londýne prevládne politická vôľa napraviť naše bilaterálne vzťahy, ktoré boli z iniciatívy Londýna vážne narušené," uviedol v sobotu v tlačovej správe. rozhovor s rozhlasovou stanicou. Moskva “.


Britský minister obrany Ben Wallace už skôr pripustil možnosť stretnutia Johnsona a Putina po americko-ruskom samite 16. júna. V piatok Wallace v rozhovore pre Sky News poznamenal, že šéf britskej vlády je pripravený diskutovať o normalizácii vzťahov s Ruskou federáciou, ak Moskva zmení svoje správanie.


https://tass.ru/politika/11694937


Kremeľ pripustil možnosť stretnutia Putina a Johnsona Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov zároveň poznamenal, že takéto stretnutie sa nepripravuje Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov pripustil možnosť stretnutia ruského vodcu Vladimira Putina s britským premiérom Borisom Johnsonom za predpokladu, že britské úrady budú mať „politickú vôľu“. "Nie, takéto stretnutie sa nepripravuje, ale je to potenciálne možné. Je možné, ak v Londýne prevládne politická vôľa napraviť naše bilaterálne vzťahy, ktoré boli z iniciatívy Londýna vážne narušené," uviedol v sobotu v tlačovej správe. rozhovor s rozhlasovou stanicou. Moskva “. Britský minister obrany Ben Wallace už skôr pripustil možnosť stretnutia Johnsona a Putina po americko-ruskom samite 16. júna. V piatok Wallace v rozhovore pre Sky News poznamenal, že šéf britskej vlády je pripravený diskutovať o normalizácii vzťahov s Ruskou federáciou, ak Moskva zmení svoje správanie. https://tass.ru/politika/11694937

Co potom budou u nás dělat šmejdi alá Vrbětice , Navalný , ricinový olej atd .
Poradil bych jim hromadnou rituální sebevraždu , pro větší dobro páníčka .


Co potom budou u nás dělat šmejdi alá Vrbětice , Navalný , ricinový olej atd . Poradil bych jim hromadnou rituální sebevraždu , pro větší dobro páníčka .

Putin prizval udelit' osoboye vnimaniye ochistke rek v Rossii


Navrhujem dodatočne vyčleniť asi 20 miliárd rubľov na čistenie riek a nášho teritoriálneho mora, vnútorného mora Ruska, vrátane zdvíhania potopených lodí, ktoré znečisťujú vody našich riek, “uviedol.


Poznamenal tiež, že zodpovedajúce prostriedky by mali ísť na ochranu a čistenie vyčerpaných polí, starých ropných a plynových vrtov.


Predtým hydrológ a špecialista na využívanie vodných zdrojov Michail Bolgov v rozhovore pre Nation News zhodnotil situáciu s vodnými rezervami v Rusku.


https://russian.rt.com/russia/news/875295-putin-ochistnye-sooruzheniya-chernomorskoe-poberezhe


Putin oznámil potrebu vyvinúť systém liečebnej rehabilitácie v Rusku
V Rusku je potrebné realizovať program na vytvorenie rehabilitačného systému navrhnutého na obdobie do roku 2026 v objeme najmenej 100 miliárd rubľov.
V rámci svojho prejavu na kongrese Jednotné Rusko to uviedol ruský prezident Vladimir Putin.


„Zmierte sa s tým, systém liečebnej rehabilitácie po operáciách, úrazoch, kardiovaskulárnych a onkologických ochoreniach si samozrejme vyžaduje kvalitatívny rozvoj,“ uviedol.


Podľa ruského vodcu je to teraz v boji proti následkom koronavírusovej infekcie dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.


„Žiadam vás a vládu, aby od tohto roku spustili osobitný program rozvoja liečebno-rehabilitačného systému, ktorý sa počíta do roku 2026. Vyčleniť na tento účel, pre tento program, najmenej 100 miliárd rubľov, “nariadil Putin.


https://russian.rt.com/russia/news/875296-putin-medicina-koronavirus


Putin vyzval na zameranie úsilia na prekonanie demografickej diery v Rusku
Ruský vodca Vladimir Putin vyzval na XX. Zjazde strany Jednotné Rusko, aby zameral úsilie na prekonanie demografickej diery v krajine.
"Z mnohých objektívnych dôvodov a vy ste si toho dobre vedomí, že v dôsledku dvoch historických neúspechov teraz padáme do takej demografickej jamy." Všetci vieme, že situácia je zložitá, ale na zvrátenie negatívnych trendov je potrebné zamerať všetko úsilie na tento cieľ, “uviedol Putin.


Predseda poznamenal, že je potrebné zamerať všetko úsilie na rozvoj hospodárstva a regiónov, ako aj sociálnej sféry, zdravotníctva, vzdelávania a posilňovania tradičných hodnôt.


"Budúca Rusko je prosperujúca a silná rodina," zdôraznil.


https://russian.rt.com/russia/news/875294-putin-demografiya-rossiya


vystúpenie VVP na zjazde Jedinoj Rassiii


https://www.facebook.com/watch/live/?v=539771404039517&ref=notif¬if_id=1624101468470067¬if_t=live_video


Putin prizval udelit' osoboye vnimaniye ochistke rek v Rossii Navrhujem dodatočne vyčleniť asi 20 miliárd rubľov na čistenie riek a nášho teritoriálneho mora, vnútorného mora Ruska, vrátane zdvíhania potopených lodí, ktoré znečisťujú vody našich riek, “uviedol. Poznamenal tiež, že zodpovedajúce prostriedky by mali ísť na ochranu a čistenie vyčerpaných polí, starých ropných a plynových vrtov. Predtým hydrológ a špecialista na využívanie vodných zdrojov Michail Bolgov v rozhovore pre Nation News zhodnotil situáciu s vodnými rezervami v Rusku. https://russian.rt.com/russia/news/875295-putin-ochistnye-sooruzheniya-chernomorskoe-poberezhe Putin oznámil potrebu vyvinúť systém liečebnej rehabilitácie v Rusku V Rusku je potrebné realizovať program na vytvorenie rehabilitačného systému navrhnutého na obdobie do roku 2026 v objeme najmenej 100 miliárd rubľov. V rámci svojho prejavu na kongrese Jednotné Rusko to uviedol ruský prezident Vladimir Putin. „Zmierte sa s tým, systém liečebnej rehabilitácie po operáciách, úrazoch, kardiovaskulárnych a onkologických ochoreniach si samozrejme vyžaduje kvalitatívny rozvoj,“ uviedol. Podľa ruského vodcu je to teraz v boji proti následkom koronavírusovej infekcie dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. „Žiadam vás a vládu, aby od tohto roku spustili osobitný program rozvoja liečebno-rehabilitačného systému, ktorý sa počíta do roku 2026. Vyčleniť na tento účel, pre tento program, najmenej 100 miliárd rubľov, “nariadil Putin. https://russian.rt.com/russia/news/875296-putin-medicina-koronavirus Putin vyzval na zameranie úsilia na prekonanie demografickej diery v Rusku Ruský vodca Vladimir Putin vyzval na XX. Zjazde strany Jednotné Rusko, aby zameral úsilie na prekonanie demografickej diery v krajine. "Z mnohých objektívnych dôvodov a vy ste si toho dobre vedomí, že v dôsledku dvoch historických neúspechov teraz padáme do takej demografickej jamy." Všetci vieme, že situácia je zložitá, ale na zvrátenie negatívnych trendov je potrebné zamerať všetko úsilie na tento cieľ, “uviedol Putin. Predseda poznamenal, že je potrebné zamerať všetko úsilie na rozvoj hospodárstva a regiónov, ako aj sociálnej sféry, zdravotníctva, vzdelávania a posilňovania tradičných hodnôt. "Budúca Rusko je prosperujúca a silná rodina," zdôraznil. https://russian.rt.com/russia/news/875294-putin-demografiya-rossiya vystúpenie VVP na zjazde Jedinoj Rassiii https://www.facebook.com/watch/live/?v=539771404039517&ref=notif&notif_id=1624101468470067&notif_t=live_video
Upravené 19. 6. 2021 o 17:09

Na podnet francúzskej strany prebehla telefonická konverzácia Vladimíra Putina a prezidenta Francúzskej republiky Emmanuela Macrona.
Zvážila sa široká škála otázok spolupráce medzi Ruskom a Francúzskom v medzinárodných záležitostiach. Špeciálny dôraz kladie na stabilitu a bezpečnosť na európskom kontinente. V tejto súvislosti bolo potrebné poznamenať, že dohody, ktoré v auguste 2019 prijali predsedovia dvoch krajín v Bregansone s cieľom vybudovať novú architektúru bezpečnosti a dôvery v Európe, zostávajú relevantné.
Uskutočnila sa výmena názorov na štát a vyhliadky na rozvoj rusko-európskych vzťahov. Uvádzalo sa, že riešenie naliehavých súčasných problémov ako kybernetická bezpečnosť, boj proti medzinárodnému terorizmu, zdravie, klímu, riešenie regionálnych konfliktov by pomohlo vybudovať konštruktívne a predvídateľné vzťahy medzi Ruskom a EÚ, vrátiť sa k normálnemu a rešpektujúcemu dialógu. Rusko je podľa Vladimíra Putina na to pripravené, ak existuje skutočný protizáujem zo strany Európskej únie.
Počas diskusie o vnútornej ukrajinskej kríze lídri vyjadrili podporu zintenzívneniu rokovacieho procesu s cieľom dôsledne implementovať Minský ′′ Súbor opatrení ′′ z roku 2015, ktorý bol a zostáva neternitívnym základom pre vyrovnanie . Prezident Ruska poukázal na deštrukčné činy Kyjeva, vzhľadom na ktoré sú prijaté akcie - aj vo formáte ′′ Norman ′′ - skutočne sabotujú. Potreba plného plnenia predchádzajúcich záväzkov ukrajinskými orgánmi, predovšetkým nadviazať priamy dialóg s Doneckom a Luganskom a zdôraznila sa právna registrácia osobitného postavenia Donbass.
Vladimír Putin informoval o priebehu realizácie trojstranných dohôd o Náhornom Karabachu z 9 novembra 2020 a 11 januára 2021. Bolo poznamenané, že situácia v regióne zostáva stabilizovaná, veľká vďaka k prítomnosti ruských mierov. Predpoklady boli vytvorené pre bežnú ekonomickú činnosť, odomknutie ekonomických a dopravných spojov. Prezident Ruska upozornil na dopyt po užšom zapojení európskych partnerov, najmä Francúzska pri riešení humanitárnych problémov obyvateľstva oblastí zasiahnutých vojnou. Vzájomná pripravenosť na koordináciu rôznych aspektov osady Náhorného Karabachu bola vyjadrená, aj prostredníctvom skupiny OBSE Minsk.
Predmet líbyjského osídlenia sa zvážil. Na oboch stranách sa zdôrazní nálada na ďalšie presadzovanie politického procesu, ktorý zahŕňa všetky kľúčové líbyjské sily.
V súvislosti so záujmom Emmanuela Macrona Vladimir Putin hovoril o hlavných výsledkoch rusko-amerického summitu, ktorý sa konal v Ženeve 16 júna.
Predsedovia Ruska a Francúzska diskutovali aj o téme bilaterálnej spolupráce, najmä v oblasti obchodu a hospodárstva a v oblasti energetických a kultúrnych a humanitárnych vzťahov.
Podmienené na pokračovanie kontaktov.


🔗 http://kremlin.ru/events/president/news/66055


Na podnet francúzskej strany prebehla telefonická konverzácia Vladimíra Putina a prezidenta Francúzskej republiky Emmanuela Macrona. Zvážila sa široká škála otázok spolupráce medzi Ruskom a Francúzskom v medzinárodných záležitostiach. Špeciálny dôraz kladie na stabilitu a bezpečnosť na európskom kontinente. V tejto súvislosti bolo potrebné poznamenať, že dohody, ktoré v auguste 2019 prijali predsedovia dvoch krajín v Bregansone s cieľom vybudovať novú architektúru bezpečnosti a dôvery v Európe, zostávajú relevantné. Uskutočnila sa výmena názorov na štát a vyhliadky na rozvoj rusko-európskych vzťahov. Uvádzalo sa, že riešenie naliehavých súčasných problémov ako kybernetická bezpečnosť, boj proti medzinárodnému terorizmu, zdravie, klímu, riešenie regionálnych konfliktov by pomohlo vybudovať konštruktívne a predvídateľné vzťahy medzi Ruskom a EÚ, vrátiť sa k normálnemu a rešpektujúcemu dialógu. Rusko je podľa Vladimíra Putina na to pripravené, ak existuje skutočný protizáujem zo strany Európskej únie. Počas diskusie o vnútornej ukrajinskej kríze lídri vyjadrili podporu zintenzívneniu rokovacieho procesu s cieľom dôsledne implementovať Minský ′′ Súbor opatrení ′′ z roku 2015, ktorý bol a zostáva neternitívnym základom pre vyrovnanie . Prezident Ruska poukázal na deštrukčné činy Kyjeva, vzhľadom na ktoré sú prijaté akcie - aj vo formáte ′′ Norman ′′ - skutočne sabotujú. Potreba plného plnenia predchádzajúcich záväzkov ukrajinskými orgánmi, predovšetkým nadviazať priamy dialóg s Doneckom a Luganskom a zdôraznila sa právna registrácia osobitného postavenia Donbass. Vladimír Putin informoval o priebehu realizácie trojstranných dohôd o Náhornom Karabachu z 9 novembra 2020 a 11 januára 2021. Bolo poznamenané, že situácia v regióne zostáva stabilizovaná, veľká vďaka k prítomnosti ruských mierov. Predpoklady boli vytvorené pre bežnú ekonomickú činnosť, odomknutie ekonomických a dopravných spojov. Prezident Ruska upozornil na dopyt po užšom zapojení európskych partnerov, najmä Francúzska pri riešení humanitárnych problémov obyvateľstva oblastí zasiahnutých vojnou. Vzájomná pripravenosť na koordináciu rôznych aspektov osady Náhorného Karabachu bola vyjadrená, aj prostredníctvom skupiny OBSE Minsk. Predmet líbyjského osídlenia sa zvážil. Na oboch stranách sa zdôrazní nálada na ďalšie presadzovanie politického procesu, ktorý zahŕňa všetky kľúčové líbyjské sily. V súvislosti so záujmom Emmanuela Macrona Vladimir Putin hovoril o hlavných výsledkoch rusko-amerického summitu, ktorý sa konal v Ženeve 16 júna. Predsedovia Ruska a Francúzska diskutovali aj o téme bilaterálnej spolupráce, najmä v oblasti obchodu a hospodárstva a v oblasti energetických a kultúrnych a humanitárnych vzťahov. Podmienené na pokračovanie kontaktov.

Putin schválil stratégiu národnej bezpečnosti


Ruský prezident Vladimir Putin schválil Stratégiu národnej bezpečnosti Ruskej federácie. Zodpovedajúca vyhláška bola v sobotu zverejnená na oficiálnom portáli právnych informácií.


„Schváliť priloženú Národnú bezpečnostnú stratégiu Ruskej federácie,“ píše sa v dokumente.


Je potrebné poznamenať, že vyhláška nadobúda účinnosť dňom jej podpísania.


„Realizácia tejto stratégie prispeje k záchrane obyvateľov Ruska, rozvoju ľudského potenciálu, zlepšeniu kvality života a dobrých životných podmienok občanov, posilneniu obranných schopností krajiny, jednote a súdržnosti ruskej spoločnosti, dosiahnutiu národných rozvojových cieľov, zvýšenie konkurencieschopnosti a medzinárodnej prestíže Ruskej federácie, “píše sa v dokumente ...


https://tass.ru/politika/11815767


Putin schválil stratégiu národnej bezpečnosti ============================================= Ruský prezident Vladimir Putin schválil Stratégiu národnej bezpečnosti Ruskej federácie. Zodpovedajúca vyhláška bola v sobotu zverejnená na oficiálnom portáli právnych informácií. „Schváliť priloženú Národnú bezpečnostnú stratégiu Ruskej federácie,“ píše sa v dokumente. Je potrebné poznamenať, že vyhláška nadobúda účinnosť dňom jej podpísania. „Realizácia tejto stratégie prispeje k záchrane obyvateľov Ruska, rozvoju ľudského potenciálu, zlepšeniu kvality života a dobrých životných podmienok občanov, posilneniu obranných schopností krajiny, jednote a súdržnosti ruskej spoločnosti, dosiahnutiu národných rozvojových cieľov, zvýšenie konkurencieschopnosti a medzinárodnej prestíže Ruskej federácie, “píše sa v dokumente ... https://tass.ru/politika/11815767

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo obsah rozhovoru medzi Putinom a Kerrym


Ruský prezident a osobitný zástupca prezidenta USA zdôraznili význam spolupráce Moskvy a Washingtonu v celej rade klimatických otázok


Ruský prezident Vladimir Putin a osobitný vyslanec amerického prezidenta pre oblasť podnebia John Kerry, ktorí sú v Moskve, v stredu v telefonickom rozhovore zdôraznili dôležitosť spolupráce Washingtonu a Moskvy v rôznych klimatických otázkach. Uvádza sa to vo vyhlásení tlačovej služby ministerstva zahraničia.


„Osobitný vyslanec amerického prezidenta Kerryho zdôraznil, že USA a Rusko majú dôležitú úlohu, a to aj pri znižovaní emisií skleníkových plynov v tomto desaťročí, keď je to kriticky dôležité,“ uvádza sa v dokumente. Kerry podľa týchto údajov tiež zdôraznil, že Moskva a Washington budú musieť „pracovať na riešení klimatických problémov týkajúcich sa Arktídy“.


„Osobitný vyslanec USA Kerry a prezident Putin zdôraznili dôležitosť spolupráce USA a Ruska v rade klimatických otázok,“ uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva zahraničia. „Vyjadrili tiež význam práce zameranej na úspešné uskutočnenie 26. zasadnutia Konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene podnebia v Glasgowe vo Veľkej Británii,“ uvádza sa v dokumente.


Podľa americkej strany ruský vodca tiež „súhlasil s potrebou zdvojnásobiť medzinárodné úsilie v oblasti zmeny podnebia a oznámil zámer Ruska, okrem iných opatrení, vyriešiť problémy s vlastnými emisiami, a to aj v oblasti lesného hospodárstva.“


Ako už skôr informovala tlačová služba Kremľa, Putin v stredu telefonoval s osobitným vyslancom prezidenta USA pre otázky podnebia. Poznamenali, že počas rozhovoru Kerry informoval o minulých stretnutiach s ruskými kolegami. Putin zase zdôraznil, že Ruská federácia „prikladá veľký význam dosiahnutiu cieľov Parížskej dohody a zasadzuje sa za odpolitizovaný a profesionálny dialóg v tejto oblasti“. Tlačová služba dodala, že v tejto súvislosti sa rozhovor dotkol prípravy 26. zasadnutia konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene podnebia, ktorá sa bude konať v škótskom Glasgowe od 31. októbra do 12. novembra. Okrem toho sa v súvislosti so súčasným ruským predsedníctvom Arktickej rady uskutočnila výmena názorov o perspektívach bilaterálnej spolupráce v oblasti životného prostredia v Arktíde.


Kerry začal v pondelok svoju trojdňovú návštevu Moskvy a už ho prijal ruský minister zahraničia Sergej Lavrov. 1. júla uskutočnili Lavrov a Kerry telefonický rozhovor, počas ktorého diskutovali o rusko-americkej spolupráci v oblasti klímy a dohodli sa na pokračovaní intenzívnych bilaterálnych kontaktov v tejto oblasti pri vývoji výsledkov samitu 16. júna v Ženeve.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11905877


**Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo obsah rozhovoru medzi Putinom a Kerrym** Ruský prezident a osobitný zástupca prezidenta USA zdôraznili význam spolupráce Moskvy a Washingtonu v celej rade klimatických otázok Ruský prezident Vladimir Putin a osobitný vyslanec amerického prezidenta pre oblasť podnebia John Kerry, ktorí sú v Moskve, v stredu v telefonickom rozhovore zdôraznili dôležitosť spolupráce Washingtonu a Moskvy v rôznych klimatických otázkach. Uvádza sa to vo vyhlásení tlačovej služby ministerstva zahraničia. „Osobitný vyslanec amerického prezidenta Kerryho zdôraznil, že USA a Rusko majú dôležitú úlohu, a to aj pri znižovaní emisií skleníkových plynov v tomto desaťročí, keď je to kriticky dôležité,“ uvádza sa v dokumente. Kerry podľa týchto údajov tiež zdôraznil, že Moskva a Washington budú musieť „pracovať na riešení klimatických problémov týkajúcich sa Arktídy“. „Osobitný vyslanec USA Kerry a prezident Putin zdôraznili dôležitosť spolupráce USA a Ruska v rade klimatických otázok,“ uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva zahraničia. „Vyjadrili tiež význam práce zameranej na úspešné uskutočnenie 26. zasadnutia Konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene podnebia v Glasgowe vo Veľkej Británii,“ uvádza sa v dokumente. Podľa americkej strany ruský vodca tiež „súhlasil s potrebou zdvojnásobiť medzinárodné úsilie v oblasti zmeny podnebia a oznámil zámer Ruska, okrem iných opatrení, vyriešiť problémy s vlastnými emisiami, a to aj v oblasti lesného hospodárstva.“ Ako už skôr informovala tlačová služba Kremľa, Putin v stredu telefonoval s osobitným vyslancom prezidenta USA pre otázky podnebia. Poznamenali, že počas rozhovoru Kerry informoval o minulých stretnutiach s ruskými kolegami. Putin zase zdôraznil, že Ruská federácia „prikladá veľký význam dosiahnutiu cieľov Parížskej dohody a zasadzuje sa za odpolitizovaný a profesionálny dialóg v tejto oblasti“. Tlačová služba dodala, že v tejto súvislosti sa rozhovor dotkol prípravy 26. zasadnutia konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene podnebia, ktorá sa bude konať v škótskom Glasgowe od 31. októbra do 12. novembra. Okrem toho sa v súvislosti so súčasným ruským predsedníctvom Arktickej rady uskutočnila výmena názorov o perspektívach bilaterálnej spolupráce v oblasti životného prostredia v Arktíde. Kerry začal v pondelok svoju trojdňovú návštevu Moskvy a už ho prijal ruský minister zahraničia Sergej Lavrov. 1. júla uskutočnili Lavrov a Kerry telefonický rozhovor, počas ktorého diskutovali o rusko-americkej spolupráci v oblasti klímy a dohodli sa na pokračovaní intenzívnych bilaterálnych kontaktov v tejto oblasti pri vývoji výsledkov samitu 16. júna v Ženeve. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11905877

Putin vymenoval Poklonsku veľvyslancom na Kapverdách
Prezident odvolal Vladimíra Sokolenka z tohto postu


Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval Natáliu Poklonskú, ktorá slúžila ako podpredsedníčka Výboru pre medzinárodné záležitosti v Štátnej dume siedmeho zvolania, za ruského veľvyslanca v Kapverdskej republike. Zodpovedajúci dekrét hlavy štátu bol v stredu zverejnený na oficiálnom portáli právnych aktov.
„Vymenovať Poklonskaja Natalya Vladimirovna za mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ruskej federácie v Kapverdskej republike,“ uvádza sa v dokumente. Ďalším výnosom Putin odvolal Vladimíra Sokolenka z tohto postu.


Poklonskaja pre agentúru TASS uviedla, že má v úmysle pomôcť posilniť vzťahy medzi Ruskom a touto krajinou.


"Zhromažďujem potrebné dokumenty a materiály na ministerstve zahraničných vecí, potom [bude] stretnutie s minulým veľvyslancom. Potom pôjdem do hostiteľskej krajiny, zoznámim sa s personálom, vedením krajiny na mieste, my bude fungovať, posilní vzťahy našej krajiny, “uviedla Poklonskaya.


https://tass.ru/politika/12647665


Putin vymenoval Poklonsku veľvyslancom na Kapverdách Prezident odvolal Vladimíra Sokolenka z tohto postu Ruský prezident Vladimir Putin vymenoval Natáliu Poklonskú, ktorá slúžila ako podpredsedníčka Výboru pre medzinárodné záležitosti v Štátnej dume siedmeho zvolania, za ruského veľvyslanca v Kapverdskej republike. Zodpovedajúci dekrét hlavy štátu bol v stredu zverejnený na oficiálnom portáli právnych aktov. „Vymenovať Poklonskaja Natalya Vladimirovna za mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ruskej federácie v Kapverdskej republike,“ uvádza sa v dokumente. Ďalším výnosom Putin odvolal Vladimíra Sokolenka z tohto postu. Poklonskaja pre agentúru TASS uviedla, že má v úmysle pomôcť posilniť vzťahy medzi Ruskom a touto krajinou. "Zhromažďujem potrebné dokumenty a materiály na ministerstve zahraničných vecí, potom [bude] stretnutie s minulým veľvyslancom. Potom pôjdem do hostiteľskej krajiny, zoznámim sa s personálom, vedením krajiny na mieste, my bude fungovať, posilní vzťahy našej krajiny, “uviedla Poklonskaya. https://tass.ru/politika/12647665
Upravené 13. 10. 2021 o 18:43

Zelený OPEC + a ropa po 100 dolárov. O čom hovoril Putin na Ruskom týždni energetiky


Rusko si je plne vedomé problému zmeny klímy a má v úmysle dosiahnuť uhlíkovú neutralitu v priebehu niekoľkých desaťročí. Teraz požaduje začatie dialógu o globálnych mechanizmoch stabilizácie trhu s energiou. V stredu to oznámil ruský prezident Vladimir Putin na plenárnom zasadnutí fóra Ruský týždeň energetiky.


Hlava štátu označila obvinenia z používania energie za zbraň za „politicky motivované tlachanie“ a obvinenia, že plynovody boli nedávno postavené na obídenie Ukrajiny - za „nezmyselné hlúposti“, naznačovali, že ceny ropy by sa mohli vrátiť na 100 dolárov značku za barel a povedal, akú novú úlohu môže hrať formát OPEC +.


Agentúra TASS zostavila kľúč toho, čo prezident povedal o ekonomike.


O novej úlohe OPEC


Rusko je „zodpovedným členom OPEC +“ a vychádza z predpokladu, že dohoda bude platná do konca roku 2022. Tento formát môže mať v budúcnosti novú úlohu: „Verím, že keď produkcia dosiahne úroveň spred krízy, budeme schopní pokračovať v tejto práci, a to aj v rámci zelenej agendy.“


O rope za 100 dolárov


„Je to celkom možné. Teraz jeho hodnota rastie.“ Samotné Rusko sa zároveň zaujíma o predvídateľnosť kotácií: "Robíme všetko pre to, aby sa trh s ropou úplne stabilizoval. Nedovoľujeme prudké cenové skoky."

O plynovej kríze v Európe


„Za posledné desaťročie boli v európskom energetickom sektore krok za krokom kladené systémové chyby. Viedli k rozsiahlej kríze trhu v Európe.“ „A nie je potrebné, ako sa hovorí, prechádzať z boľavej hlavy na zdravú 

Rusko však „plne plní svoje zmluvné záväzky“ a „zaisťuje zaručené, neprerušované dodávky plynu“: „Navyše sa vždy stretneme s našimi partnermi na polceste a sme pripravení prediskutovať ďalšie opatrenia“.


O energii ako zbrani


„Kde používame zbrane? Na akých konfliktoch sa zúčastňujeme? Pokiaľ ide o ekonomiku, to spravidla neprichádza do úvahy.“ Obvinenia, že Rusko údajne využíva energiu v tejto funkcii, sú „toto je politicky motivované klebetenie“.
Zásoby amerického LNG, keď sa vytvorila zodpovedajúca cenová konjunktúra, „zároveň plavili z Európy do Ázie“. „Kto teda používa tieto energetické nástroje na akékoľvek svoje účely - my alebo niekto iný?“

O tranzite cez Ukrajinu


Otázka pokračovania tranzitu plynu po roku 2024 je „čisto ekonomická“: „Sme pripravení túto zmluvu dodržať. Navyše, ak sa vytvoria ekonomické a technologické podmienky, dokonca sa zvýši <...> Musíme však pochopiť, koľko sa bude nakupovať od nás “.
Hlavným problémom je zhoršenie ukrajinského systému prepravy plynu, ktorý podľa rôznych odhadov dosahuje 80-85%: vôbec praskne. “
Výčitky, že sa budujú nové ruské plynovody „z politických dôvodov s cieľom obísť Ukrajinu“, sú „len ďalší nezmysel“, ako hovoríme, „mäkké čižmy“.

O globálnom vyvažovaní


„Teraz je potrebné dohodnúť sa na globálnych mechanizmoch na vyváženie trhu s energiou, zahájiť vecný a podrobný dialóg o tejto téme medzi výrobcami a spotrebiteľmi energetických zdrojov, bez politických predsudkov a vnucovaných klišé.“ Rusko je pripravené na takú „konštruktívnu, dôverujúcu a úzku spoluprácu“ vrátane priameho dialógu s partnermi v Európe a Európskou komisiou.

O uhlíkovej dani EÚ


„To, čo teraz vidíme a počujeme v Európskej únii o uhlíkovej dani, samozrejme vyvoláva určité obavy. Ak budú rozhodnutia prijaté jednostranne <...>, potom si myslím, že v tomto prípade bude výsledok podobný tomu, čo sa deje teraz "Ceny pôjdu hore, to je všetko." Rusko zároveň bude zodpovedajúcim spôsobom reagovať na všetky „neadekvátne rozhodnutia“.

O neprofesionáloch a korčuľovaní


Rozhodnutie holandského súdu, ktorý nariadil spoločnosti Shell znížiť emisie o 45%, je „precedens“. „Ak sa ľudia, ktorí sú profesionálne nepripravení, rozhodujú tak, potom sú prudké [ceny] na svetových trhoch nevyhnutné.“
„V stredoveku Holanďania <...> korčuľovali po zamrznutých riekach a kanáloch. Ak to bude pokračovať, potom sa v Holandsku vrátia k takémuto dopravnému prostriedku <...> A budú korčuľovať nielen preto, aby z bodu A do bodu B sa tam dostať, ale aj udržať sa v teple. “

O uhlíkovej neutralite


Rusko si plne uvedomuje problém klimatických zmien - na jeho území priemerná ročná teplota stúpa viac ako 2,5 -krát rýchlejšie ako na celom svete. Moskva preto podporuje medzinárodné dohody o klíme a už koná sama (vláda napríklad predĺži štátny program pre úsporu energie a energetickú účinnosť do roku 2035).
"V nasledujúcich desaťročiach očakávame, že zaistíme kumulovaný objem čistých emisií skleníkových plynov ešte nižší ako v Európskej únii. Vážení kolegovia, nie sú to prázdne slová, ale priamy sprievodca činom."
„V praxi sa Rusko bude snažiť o uhlíkovú neutralitu svojej ekonomiky a my sme tu stanovili konkrétny štandard - najneskôr do roku 2060.“

Na klimatickú agendu


"Klimatická agenda by sa nemala stať nástrojom na podporu hospodárskych a politických záujmov jednotlivých krajín. Spoločne musíme vytvoriť spoločné, zrozumiteľné, spravodlivé a transparentné pravidlá pre reguláciu klímy, ktoré budú fungovať na globálnej úrovni."
Je obzvlášť dôležité „objektívne vziať do úvahy uhlíkovú stopu rôznych typov generácií“: „Málokto o tom vie, ale napríklad uhlíková stopa jadrovej energie je nižšia ako slnečnej energie“. Ruský export jadrových technológií mu preto okrem iného umožní „prispieť k dekarbonizácii svetovej energie“.
Rusko môže navyše ponúknuť „jedinečné príležitosti“ na klimatické projekty vrátane tých, ktoré využívajú potenciál prírodných ekosystémov: „Účinnosť takýchto projektov je v našej krajine výrazne vyššia ako z investícií do rozvoja európskej obnoviteľnej energie.“

O pripravenosti na zmenu


Rusko sa už pripravuje na zníženie úlohy ropy a uhlia (s rastúcim významom zemného plynu): „Do roku 2035 očakávame zvýšenie produkcie LNG v Rusku na 140 miliónov ton ročne, ako aj posilnenie našej pozície v tejto dynamickej situácii. trhu, zaberá asi 20% <...>. Okrem toho v horizonte roku 2035 očakávame zvýšenie nášho podielu na globálnych dodávkach petrochemických výrobkov zo súčasných 1% na 7%.
Moskva tiež očakáva „posilnenie pozícií vodíka a amoniaku“ ako zdrojov energie a Rusko „má vedecké, zdrojové a logistické príležitosti, ako sa významne podieľať na týchto sľubných trhoch“.

O tom, kto sa klaňal Nemcom


Také krajiny <...> ako Nemecko, nech sa hlboko poklonia [bývalému kancelárovi] Gerhardovi Schroederovi v nohách za to, že teraz Nemecko dostáva [ruský plyn] nie vo výške 1-1,5 tisíc [dolárov za tisíc metrov kubických], a po 300. “
Rozhodnutie Berlína opustiť jadrové elektrárne (bolo urobené pod vedením Schroedera a opravené podľa Angely Merkelovej po nehode vo Fukušime - pozn. TASS) je zároveň bezvýznamné, pretože susedné Francúzsko ich naďalej používa: Darí sa jadrovej energii nad vašou susedov plot? "

https://tass.ru/ekonomika/12655073


Zelen&yacute; OPEC + a ropa po 100 dol&aacute;rov. O čom hovoril Putin na Ruskom t&yacute;ždni energetiky Rusko si je plne vedom&eacute; probl&eacute;mu zmeny kl&iacute;my a m&aacute; v &uacute;mysle dosiahnuť uhl&iacute;kov&uacute; neutralitu v priebehu niekoľk&yacute;ch desaťroč&iacute;. Teraz požaduje začatie dial&oacute;gu o glob&aacute;lnych mechanizmoch stabiliz&aacute;cie trhu s energiou. V stredu to ozn&aacute;mil rusk&yacute; prezident Vladimir Putin na plen&aacute;rnom zasadnut&iacute; f&oacute;ra Rusk&yacute; t&yacute;ždeň energetiky. Hlava &scaron;t&aacute;tu označila obvinenia z použ&iacute;vania energie za zbraň za &bdquo;politicky motivovan&eacute; tlachanie&ldquo; a obvinenia, že plynovody boli ned&aacute;vno postaven&eacute; na ob&iacute;denie Ukrajiny - za &bdquo;nezmyseln&eacute; hl&uacute;posti&ldquo;, naznačovali, že ceny ropy by sa mohli vr&aacute;tiť na 100 dol&aacute;rov značku za barel a povedal, ak&uacute; nov&uacute; &uacute;lohu m&ocirc;že hrať form&aacute;t OPEC +. Agent&uacute;ra TASS zostavila kľ&uacute;č toho, čo prezident povedal o ekonomike. O novej &uacute;lohe OPEC Rusko je &bdquo;zodpovedn&yacute;m členom OPEC +&ldquo; a vych&aacute;dza z predpokladu, že dohoda bude platn&aacute; do konca roku 2022. Tento form&aacute;t m&ocirc;že mať v bud&uacute;cnosti nov&uacute; &uacute;lohu: &bdquo;Ver&iacute;m, že keď produkcia dosiahne &uacute;roveň spred kr&iacute;zy, budeme schopn&iacute; pokračovať v tejto pr&aacute;ci, a to aj v r&aacute;mci zelenej agendy.&ldquo; O rope za 100 dol&aacute;rov &bdquo;Je to celkom možn&eacute;. Teraz jeho hodnota rastie.&ldquo; Samotn&eacute; Rusko sa z&aacute;roveň zauj&iacute;ma o predv&iacute;dateľnosť kot&aacute;ci&iacute;: &quot;Rob&iacute;me v&scaron;etko pre to, aby sa trh s ropou &uacute;plne stabilizoval. Nedovoľujeme prudk&eacute; cenov&eacute; skoky.&quot; O plynovej kr&iacute;ze v Eur&oacute;pe &bdquo;Za posledn&eacute; desaťročie boli v eur&oacute;pskom energetickom sektore krok za krokom kladen&eacute; syst&eacute;mov&eacute; chyby. Viedli k rozsiahlej kr&iacute;ze trhu v Eur&oacute;pe.&ldquo; &bdquo;A nie je potrebn&eacute;, ako sa hovor&iacute;, prech&aacute;dzať z boľavej hlavy na zdrav&uacute; Rusko v&scaron;ak &bdquo;plne pln&iacute; svoje zmluvn&eacute; z&aacute;v&auml;zky&ldquo; a &bdquo;zaisťuje zaručen&eacute;, nepreru&scaron;ovan&eacute; dod&aacute;vky plynu&ldquo;: &bdquo;Navy&scaron;e sa vždy stretneme s na&scaron;imi partnermi na polceste a sme pripraven&iacute; prediskutovať ďal&scaron;ie opatrenia&ldquo;. O energii ako zbrani &bdquo;Kde použ&iacute;vame zbrane? Na ak&yacute;ch konfliktoch sa z&uacute;častňujeme? Pokiaľ ide o ekonomiku, to spravidla neprich&aacute;dza do &uacute;vahy.&ldquo; Obvinenia, že Rusko &uacute;dajne využ&iacute;va energiu v tejto funkcii, s&uacute; &bdquo;toto je politicky motivovan&eacute; klebetenie&ldquo;. Z&aacute;soby americk&eacute;ho LNG, keď sa vytvorila zodpovedaj&uacute;ca cenov&aacute; konjunkt&uacute;ra, &bdquo;z&aacute;roveň plavili z Eur&oacute;py do &Aacute;zie&ldquo;. &bdquo;Kto teda použ&iacute;va tieto energetick&eacute; n&aacute;stroje na ak&eacute;koľvek svoje &uacute;čely - my alebo niekto in&yacute;?&ldquo; O tranzite cez Ukrajinu Ot&aacute;zka pokračovania tranzitu plynu po roku 2024 je &bdquo;čisto ekonomick&aacute;&ldquo;: &bdquo;Sme pripraven&iacute; t&uacute;to zmluvu dodržať. Navy&scaron;e, ak sa vytvoria ekonomick&eacute; a technologick&eacute; podmienky, dokonca sa zv&yacute;&scaron;i &lt;...&gt; Mus&iacute;me v&scaron;ak pochopiť, koľko sa bude nakupovať od n&aacute;s &ldquo;. Hlavn&yacute;m probl&eacute;mom je zhor&scaron;enie ukrajinsk&eacute;ho syst&eacute;mu prepravy plynu, ktor&yacute; podľa r&ocirc;znych odhadov dosahuje 80-85%: v&ocirc;bec praskne. &ldquo; V&yacute;čitky, že sa buduj&uacute; nov&eacute; rusk&eacute; plynovody &bdquo;z politick&yacute;ch d&ocirc;vodov s cieľom ob&iacute;sť Ukrajinu&ldquo;, s&uacute; &bdquo;len ďal&scaron;&iacute; nezmysel&ldquo;, ako hovor&iacute;me, &bdquo;m&auml;kk&eacute; čižmy&ldquo;. O glob&aacute;lnom vyvažovan&iacute; &bdquo;Teraz je potrebn&eacute; dohodn&uacute;ť sa na glob&aacute;lnych mechanizmoch na vyv&aacute;ženie trhu s energiou, zah&aacute;jiť vecn&yacute; a podrobn&yacute; dial&oacute;g o tejto t&eacute;me medzi v&yacute;robcami a spotrebiteľmi energetick&yacute;ch zdrojov, bez politick&yacute;ch predsudkov a vnucovan&yacute;ch kli&scaron;&eacute;.&ldquo; Rusko je pripraven&eacute; na tak&uacute; &bdquo;kon&scaron;trukt&iacute;vnu, d&ocirc;veruj&uacute;cu a &uacute;zku spolupr&aacute;cu&ldquo; vr&aacute;tane priameho dial&oacute;gu s partnermi v Eur&oacute;pe a Eur&oacute;pskou komisiou. O uhl&iacute;kovej dani E&Uacute; &bdquo;To, čo teraz vid&iacute;me a počujeme v Eur&oacute;pskej &uacute;nii o uhl&iacute;kovej dani, samozrejme vyvol&aacute;va určit&eacute; obavy. Ak bud&uacute; rozhodnutia prijat&eacute; jednostranne &lt;...&gt;, potom si mysl&iacute;m, že v tomto pr&iacute;pade bude v&yacute;sledok podobn&yacute; tomu, čo sa deje teraz &quot;Ceny p&ocirc;jdu hore, to je v&scaron;etko.&quot; Rusko z&aacute;roveň bude zodpovedaj&uacute;cim sp&ocirc;sobom reagovať na v&scaron;etky &bdquo;neadekv&aacute;tne rozhodnutia&ldquo;. O neprofesion&aacute;loch a korčuľovan&iacute; Rozhodnutie holandsk&eacute;ho s&uacute;du, ktor&yacute; nariadil spoločnosti Shell zn&iacute;žiť emisie o 45%, je &bdquo;precedens&ldquo;. &bdquo;Ak sa ľudia, ktor&iacute; s&uacute; profesion&aacute;lne nepripraven&iacute;, rozhoduj&uacute; tak, potom s&uacute; prudk&eacute; [ceny] na svetov&yacute;ch trhoch nevyhnutn&eacute;.&ldquo; &bdquo;V stredoveku Holanďania &lt;...&gt; korčuľovali po zamrznut&yacute;ch riekach a kan&aacute;loch. Ak to bude pokračovať, potom sa v Holandsku vr&aacute;tia k tak&eacute;muto dopravn&eacute;mu prostriedku &lt;...&gt; A bud&uacute; korčuľovať nielen preto, aby z bodu A do bodu B sa tam dostať, ale aj udržať sa v teple. &ldquo; O uhl&iacute;kovej neutralite Rusko si plne uvedomuje probl&eacute;m klimatick&yacute;ch zmien - na jeho &uacute;zem&iacute; priemern&aacute; ročn&aacute; teplota st&uacute;pa viac ako 2,5 -kr&aacute;t r&yacute;chlej&scaron;ie ako na celom svete. Moskva preto podporuje medzin&aacute;rodn&eacute; dohody o kl&iacute;me a už kon&aacute; sama (vl&aacute;da napr&iacute;klad predĺži &scaron;t&aacute;tny program pre &uacute;sporu energie a energetick&uacute; &uacute;činnosť do roku 2035). &quot;V nasleduj&uacute;cich desaťročiach očak&aacute;vame, že zaist&iacute;me kumulovan&yacute; objem čist&yacute;ch emisi&iacute; sklen&iacute;kov&yacute;ch plynov e&scaron;te niž&scaron;&iacute; ako v Eur&oacute;pskej &uacute;nii. V&aacute;žen&iacute; kolegovia, nie s&uacute; to pr&aacute;zdne slov&aacute;, ale priamy sprievodca činom.&quot; &bdquo;V praxi sa Rusko bude snažiť o uhl&iacute;kov&uacute; neutralitu svojej ekonomiky a my sme tu stanovili konkr&eacute;tny &scaron;tandard - najnesk&ocirc;r do roku 2060.&ldquo; Na klimatick&uacute; agendu &quot;Klimatick&aacute; agenda by sa nemala stať n&aacute;strojom na podporu hospod&aacute;rskych a politick&yacute;ch z&aacute;ujmov jednotliv&yacute;ch kraj&iacute;n. Spoločne mus&iacute;me vytvoriť spoločn&eacute;, zrozumiteľn&eacute;, spravodliv&eacute; a transparentn&eacute; pravidl&aacute; pre regul&aacute;ciu kl&iacute;my, ktor&eacute; bud&uacute; fungovať na glob&aacute;lnej &uacute;rovni.&quot; Je obzvl&aacute;&scaron;ť d&ocirc;ležit&eacute; &bdquo;objekt&iacute;vne vziať do &uacute;vahy uhl&iacute;kov&uacute; stopu r&ocirc;znych typov gener&aacute;ci&iacute;&ldquo;: &bdquo;M&aacute;lokto o tom vie, ale napr&iacute;klad uhl&iacute;kov&aacute; stopa jadrovej energie je niž&scaron;ia ako slnečnej energie&ldquo;. Rusk&yacute; export jadrov&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute; mu preto okrem in&eacute;ho umožn&iacute; &bdquo;prispieť k dekarboniz&aacute;cii svetovej energie&ldquo;. Rusko m&ocirc;že navy&scaron;e pon&uacute;knuť &bdquo;jedinečn&eacute; pr&iacute;ležitosti&ldquo; na klimatick&eacute; projekty vr&aacute;tane t&yacute;ch, ktor&eacute; využ&iacute;vaj&uacute; potenci&aacute;l pr&iacute;rodn&yacute;ch ekosyst&eacute;mov: &bdquo;&Uacute;činnosť tak&yacute;chto projektov je v na&scaron;ej krajine v&yacute;razne vy&scaron;&scaron;ia ako z invest&iacute;ci&iacute; do rozvoja eur&oacute;pskej obnoviteľnej energie.&ldquo; O pripravenosti na zmenu Rusko sa už pripravuje na zn&iacute;ženie &uacute;lohy ropy a uhlia (s rast&uacute;cim v&yacute;znamom zemn&eacute;ho plynu): &bdquo;Do roku 2035 očak&aacute;vame zv&yacute;&scaron;enie produkcie LNG v Rusku na 140 mili&oacute;nov ton ročne, ako aj posilnenie na&scaron;ej poz&iacute;cie v tejto dynamickej situ&aacute;cii. trhu, zaber&aacute; asi 20% &lt;...&gt;. Okrem toho v horizonte roku 2035 očak&aacute;vame zv&yacute;&scaron;enie n&aacute;&scaron;ho podielu na glob&aacute;lnych dod&aacute;vkach petrochemick&yacute;ch v&yacute;robkov zo s&uacute;časn&yacute;ch 1% na 7%. &ldquo; Moskva tiež očak&aacute;va &bdquo;posilnenie poz&iacute;ci&iacute; vod&iacute;ka a amoniaku&ldquo; ako zdrojov energie a Rusko &bdquo;m&aacute; vedeck&eacute;, zdrojov&eacute; a logistick&eacute; pr&iacute;ležitosti, ako sa v&yacute;znamne podieľať na t&yacute;chto sľubn&yacute;ch trhoch&ldquo;. O tom, kto sa klaňal Nemcom &bdquo;Tak&eacute; krajiny &lt;...&gt; ako Nemecko, nech sa hlboko poklonia [b&yacute;val&eacute;mu kancel&aacute;rovi] Gerhardovi Schroederovi v noh&aacute;ch za to, že teraz Nemecko dost&aacute;va [rusk&yacute; plyn] nie vo v&yacute;&scaron;ke 1-1,5 tis&iacute;c [dol&aacute;rov za tis&iacute;c metrov kubick&yacute;ch], a po 300. &ldquo; Rozhodnutie Berl&iacute;na opustiť jadrov&eacute; elektr&aacute;rne (bolo uroben&eacute; pod veden&iacute;m Schroedera a opraven&eacute; podľa Angely Merkelovej po nehode vo Fuku&scaron;ime - pozn. TASS) je z&aacute;roveň bezv&yacute;znamn&eacute;, pretože susedn&eacute; Franc&uacute;zsko ich naďalej použ&iacute;va: Dar&iacute; sa jadrovej energii nad va&scaron;ou susedov plot? &quot; https://tass.ru/ekonomika/12655073

Putin oznámil, že je pripravený viesť priamy dialóg s NATO


Rusko je priamo pripravené viesť dialóg s NATO. Na fóre Ruského týždňa energie to uviedol prezident Vladimir Putin.
"Sme pripravení komunikovať aj priamo s NATO," povedal Putin.


NATO sa predtým rozhodlo vyhostiť osem členov ruskej misie do Severoatlantickej aliancie, ako aj obmedziť ďalšie dve pozície.


Ako neskôr vysvetlil generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg, toto rozhodnutie nebolo prijaté kvôli žiadnej konkrétnej udalosti, ale kvôli „rastúcej aktivite Ruska“, proti ktorej by aliancia mala „byť ostražitá“.


Hovorca prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že Moskva sformuluje kroky NATO voči Rusku a bude naň reagovať potom, čo sa aliancia rozhodne obmedziť ruskú misiu tejto organizácie.


https://russian.rt.com/world/news/917135-rossiya-nato-dialog


Oficiálne lobovanie v USA Putin nazýva legalizovanou korupciou

„Čo je to oficiálne lobovanie v USA? Toto je leg-alizovaná korupcia, “povedal Putin na fóre Russian Energy Week.


Podľa neho o tom radšej nehovoria.


Dodal, že v USA sa kvôli nepriamej voľbe prezidenta dostali k moci ľudia, za ktorých viackrát hlasovalo menej voličov.
https://russian.rt.com/world/news/917138-lobbizm-ssha-korrupciya


Putin ozn&aacute;mil, že je pripraven&yacute; viesť priamy dial&oacute;g s NATO Rusko je priamo pripraven&eacute; viesť dial&oacute;g s NATO. Na f&oacute;re Rusk&eacute;ho t&yacute;ždňa energie to uviedol prezident Vladimir Putin. &quot;Sme pripraven&iacute; komunikovať aj priamo s NATO,&quot; povedal Putin. NATO sa predt&yacute;m rozhodlo vyhostiť osem členov ruskej misie do Severoatlantickej aliancie, ako aj obmedziť ďal&scaron;ie dve poz&iacute;cie. Ako nesk&ocirc;r vysvetlil gener&aacute;lny tajomn&iacute;k Aliancie Jens Stoltenberg, toto rozhodnutie nebolo prijat&eacute; kv&ocirc;li žiadnej konkr&eacute;tnej udalosti, ale kv&ocirc;li &bdquo;rast&uacute;cej aktivite Ruska&ldquo;, proti ktorej by aliancia mala &bdquo;byť ostražit&aacute;&ldquo;. Hovorca prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že Moskva sformuluje kroky NATO voči Rusku a bude naň reagovať potom, čo sa aliancia rozhodne obmedziť rusk&uacute; misiu tejto organiz&aacute;cie. https://russian.rt.com/world/news/917135-rossiya-nato-dialog **Ofici&aacute;lne lobovanie v USA Putin naz&yacute;va legalizovanou korupciou ** &bdquo;Čo je to ofici&aacute;lne lobovanie v USA? Toto je leg-alizovan&aacute; korupcia, &ldquo;povedal Putin na f&oacute;re Russian Energy Week. Podľa neho o tom rad&scaron;ej nehovoria. Dodal, že v USA sa kv&ocirc;li nepriamej voľbe prezidenta dostali k moci ľudia, za ktor&yacute;ch viackr&aacute;t hlasovalo menej voličov. https://russian.rt.com/world/news/917138-lobbizm-ssha-korrupciya
Upravené 13. 10. 2021 o 18:55

Také krajiny <...> ako Nemecko, nech sa hlboko poklonia [bývalému kancelárovi] Gerhardovi Schroederovi
Gerharde, už je čas ...


[quote=&quot;pid:37542, uid:12&quot;]Tak&eacute; krajiny &lt;...&gt; ako Nemecko, nech sa hlboko poklonia [b&yacute;val&eacute;mu kancel&aacute;rovi] Gerhardovi Schroederovi[/quote]Gerharde, už je čas ...

Zelený OPEC + a ropa po 100 dolárov. O čom hovoril Putin na Ruskom týždni energetiky

to sa bude zas tesat do kamena , aby si niekto pamatal, čo hovoril Putin


[quote=&quot;pid:37542, uid:12&quot;]Zelen&yacute; OPEC + a ropa po 100 dol&aacute;rov. O čom hovoril Putin na Ruskom t&yacute;ždni energetiky[/quote] to sa bude zas tesat do kamena , aby si niekto pamatal, čo hovoril Putin

Osud dolára a budúcnosť kryptomeny. Hlavné body z rozhovoru Vladimíra Putina pre CNBC


Ruský prezident sa domnieva, že dolár oslabuje jeho pozíciu svetovej rezervnej meny
USA robia veľkú chybu, keď používajú dolár ako sankčný nástroj. Sankcie a rýchly rast amerického vládneho dlhu podkopávajú dolár, a hoci sa Rusko ešte len musí vzdialiť od toho, aby sa v ňom usadilo vo svojom obchode s energiou, je nútené zvážiť rôzne opatrenia na zaistenie stability svojho finančného systému.
Uviedol to ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre americkú televíznu stanicu CNBC, zverejnenom vo štvrtok na webovej stránke Kremľa. Prezident hovoril s novinárom televízneho kanála Headley Gamble, ktorý mu už deň predtým kládol otázky ako moderátor plenárneho zasadnutia Ruského týždňa energetiky.


Agentúra TASS zozbierala to hlavné, čo ruský líder povedal o perspektívach svetovej rezervnej meny a kryptomien ako platobného prostriedku za energetické zdroje, ako aj o niektorých otázkach svetovej a domácej ruskej politiky.


O dolári a sankciách


"Zdá sa mi, že Spojené štáty robia veľmi veľkú chybu, keď používajú dolár ako nástroj sankcií," povedal Putin.


Je jednoducho nemožné, aby sme od zákazníkov dostávali peniaze za dodané výrobky v dolároch. K čomu to vedie? Sme jednoducho nútení, nemáme inú možnosť, sme jednoducho nútení prejsť na osady v iných menách, “dodal ruský líder.


Putin tiež poukázal na to, že „keď ostatné krajiny, ktoré používajú dolár ako rezervnú menu alebo ako nástroj vyrovnania, vidia, čo sa deje, samy majú obavy, že dolár bude možné použiť v ich vzťahu rovnako“. "A aj oni začínajú znižovať svoje dolárové držby a používať ich menej ako účtovnú jednotku. Výsledkom je, že aj najbližší partneri a spojenci USA znižujú podiel dolára na svojich rezervách, toto je štatistický fakt, “povedal.


Podkopávanie dôvery vo svetovú menu


Ruský prezident sa domnieva, že dolár „podkopáva svoju pozíciu svetovej rezervnej meny a zmenšuje sa objem zúčtovaní v dolároch a zmenšuje sa aj objem osobných rezerv svetových krajín v dolároch“.


„Nemáme však záujem úplne sa vyhýbať osadám v dolároch a sme stále spokojní,“ povedal Putin a vysvetlil, že hovoríme najmä o „osadách pre energetické zdroje v dolároch, predovšetkým pre ropu“.


„Ak však politika amerických úradov bude pokračovať tak, ako som už povedal, potom nebudeme musieť nič robiť, USA podlomia dôveru v dolár,“ dodal ruský líder.


Základný problém štátneho dlhu USA

"Štátny dlh USA rastie, Kongres opäť rozhodol, že zvýši strop verejného dlhu. To je, čo to je? Emisie. Čo sú emisie? Toto je nárast inflácie. A prvýkrát, pravdepodobne v r. história, inflácia v USA rastie takým tempom, ako To bolo dávno preč. To sú ekonomické dôvody, ktoré akosi stále podkopávajú dôveru v menu, “povedal Putin.


"Toto je, samozrejme, zásadný problém. Nás sa to netýka, súvisí to s politikou Fedu, súvisí s hospodárskou politikou [americkej] administratívy," dodal.


„Objektívne nás zaujíma, že tu nie sú nepokoje, skoky, ale to nezávisí od nás,“ zhrnul prezident.


"Pozorne sledujeme, čo sa deje, analyzujeme a prijímame potrebné opatrenia na zabezpečenie našich dlhodobých záujmov," zdôraznil.


Vyhliadky na „kryptu“


„Zmluvy o kryptomene? Je príliš skoro hovoriť o tom <...> Na presun finančných prostriedkov z jedného miesta na druhé - áno, ale na obchodovanie, najmä na obchodovanie so zdrojmi energie, je podľa mňa ešte predčasné. A Ako prostriedok výpočtu to možno použiť, samozrejme, áno, ale povedzme, na obchodovanie s ropou alebo inými primárnymi materiálmi a energetickými zdrojmi je podľa mňa ešte priskoro hovoriť, “povedal.


Gamble sa Putina tiež opýtal, či si myslí, že kryptomena je bezcenná. "Prečo? Stojí to za to. Dá sa to len použiť ako účtovná jednotka pri nákupe a predaji ropy? O tom hovorím," odpovedal prezident. Energia. Na to je potrebné použiť <...> tradičné druhy a predovšetkým uhľovodíky “.


**O svetovom trhu s energiou
„Pokiaľ ide o naše úsilie o stabilizáciu globálneho trhu s energiou, áno, všetko sa to deje v dosť tvrdom režime: hádame sa, bránime svoje pozície, ale nachádzame, až doteraz sme našli vyvážené riešenia prijateľné pre všetky strany. , “ - povedala hlava štátu o spolupráci vo formáte OPEC +.


"A čo teraz vidím v Spojených arabských emirátoch aj v Saudskej Arábii - vedenie týchto krajín podniká rázne kroky na diverzifikáciu svojich ekonomík. Vedenie týchto krajín myslí na budúcnosť a som presvedčený, že dosiahnu výsledky." ... pretože sa správajú veľmi účelovo, “zdôraznil Putin.


„A naši partneri, aj keď by sa zdalo, že sú lídrami v oblasti uhľovodíkov, vo výrobe a predaji ropy, stále robia plány pre zelenú energiu, ktorá na prvý pohľad vyzerá veľmi zvláštne, ale v živote sa to skutočne stáva,“ - povedal Putin. „Hovoríme s nimi o možnosti investovať finančné prostriedky, veľké zdroje do nových technológií a nových zdrojov energie,“ poznamenal ruský líder.


AUKUS a ohrozenie stability

„Vytvorenie niektorých blokov, vrátane toho, ktorý ste spomenuli, USA Spojené kráľovstvo Austrálie [AUKUS] nepochybne podkopáva regionálnu stabilitu, pretože podľa mňa je dobré byť medzi sebou priateľmi, ale„ byť priateľmi proti niekomu potom "toto je zlé. Podkopáva to stabilitu, o ktorej všetci hovoríme a na ktorej nám všetkým záleží," povedal.
Volebné plány


„Áno, ústava [Ruska] mi to umožňuje, kandidovať na ďalšie volebné obdobie, ale zatiaľ sme o tomto skóre nerozhodli,“ uviedla hlava štátu.


"Do ďalších volieb je ešte veľa času. Rozhovory na túto tému situáciu destabilizujú," vysvetlila hlava štátu. Podľa jeho názoru „situácia by mala byť pokojná a stabilná, aby všetky vládne orgány, všetky štátne štruktúry pracovali sebavedomo a pokojne hľadeli do budúcnosti“.


Rast príjmu obyvateľov

"Pre nás je najdôležitejším problémom a najdôležitejšou úlohou, ktorú musíme vyriešiť, zvýšenie príjmu občanov krajiny. Je to naša hlavná, hlavná úloha a nechystáme sa to riešiť jednoduchými lineárnymi metódami," hovorí vedúci štátu povedal.


„Je to dlhodobá úloha. Nebudeme konať populistickými metódami, ale práve na základe kvalitatívneho ekonomického rastu sa chystáme vyriešiť hlavné sociálne úlohy vrátane zvýšenia príjmu ruských občanov a riešenia druhý pre nás veľmi dôležitý demografický problém, “zdôraznil Putin.
O podmienkach zadržania Navalného


"Nie sú to najlepšie podmienky, ale nie je jediný. Okrem neho existujú ďalší ľudia, ktorí tiež porušovali ruské zákony, a nebudeme nikoho dávať do žiadnych exkluzívnych podmienok, vrátane tých, ktorí sa skrývajú za politickými aktivitami." - uviedla hlava štátu v odpovedi na otázku o svojej pripravenosti zlepšiť „nie najlepšie životné podmienky“ Alexeja Navalného, ​​ktorý si v kolónii odpykáva trest.


https://tass.ru/ekonomika/12658809


video s VVP


https://russian.rt.com/world/video/917286-intervyu-vladimira-putina-kanalu-cnbc-polnaya-versiya


Osud dol&aacute;ra a bud&uacute;cnosť kryptomeny. Hlavn&eacute; body z rozhovoru Vladim&iacute;ra Putina pre CNBC Rusk&yacute; prezident sa domnieva, že dol&aacute;r oslabuje jeho poz&iacute;ciu svetovej rezervnej meny USA robia veľk&uacute; chybu, keď použ&iacute;vaj&uacute; dol&aacute;r ako sankčn&yacute; n&aacute;stroj. Sankcie a r&yacute;chly rast americk&eacute;ho vl&aacute;dneho dlhu podkop&aacute;vaj&uacute; dol&aacute;r, a hoci sa Rusko e&scaron;te len mus&iacute; vzdialiť od toho, aby sa v ňom usadilo vo svojom obchode s energiou, je n&uacute;ten&eacute; zv&aacute;žiť r&ocirc;zne opatrenia na zaistenie stability svojho finančn&eacute;ho syst&eacute;mu. Uviedol to rusk&yacute; prezident Vladimir Putin v rozhovore pre americk&uacute; telev&iacute;znu stanicu CNBC, zverejnenom vo &scaron;tvrtok na webovej str&aacute;nke Kremľa. Prezident hovoril s novin&aacute;rom telev&iacute;zneho kan&aacute;la Headley Gamble, ktor&yacute; mu už deň predt&yacute;m kl&aacute;dol ot&aacute;zky ako moder&aacute;tor plen&aacute;rneho zasadnutia Rusk&eacute;ho t&yacute;ždňa energetiky. Agent&uacute;ra TASS zozbierala to hlavn&eacute;, čo rusk&yacute; l&iacute;der povedal o perspekt&iacute;vach svetovej rezervnej meny a kryptomien ako platobn&eacute;ho prostriedku za energetick&eacute; zdroje, ako aj o niektor&yacute;ch ot&aacute;zkach svetovej a dom&aacute;cej ruskej politiky. **O dol&aacute;ri a sankci&aacute;ch** &quot;Zd&aacute; sa mi, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty robia veľmi veľk&uacute; chybu, keď použ&iacute;vaj&uacute; dol&aacute;r ako n&aacute;stroj sankci&iacute;,&quot; povedal Putin. Je jednoducho nemožn&eacute;, aby sme od z&aacute;kazn&iacute;kov dost&aacute;vali peniaze za dodan&eacute; v&yacute;robky v dol&aacute;roch. K čomu to vedie? Sme jednoducho n&uacute;ten&iacute;, nem&aacute;me in&uacute; možnosť, sme jednoducho n&uacute;ten&iacute; prejsť na osady v in&yacute;ch men&aacute;ch, &ldquo;dodal rusk&yacute; l&iacute;der. Putin tiež pouk&aacute;zal na to, že &bdquo;keď ostatn&eacute; krajiny, ktor&eacute; použ&iacute;vaj&uacute; dol&aacute;r ako rezervn&uacute; menu alebo ako n&aacute;stroj vyrovnania, vidia, čo sa deje, samy maj&uacute; obavy, že dol&aacute;r bude možn&eacute; použiť v ich vzťahu rovnako&ldquo;. &quot;A aj oni zač&iacute;naj&uacute; znižovať svoje dol&aacute;rov&eacute; držby a použ&iacute;vať ich menej ako &uacute;čtovn&uacute; jednotku. V&yacute;sledkom je, že aj najbliž&scaron;&iacute; partneri a spojenci USA znižuj&uacute; podiel dol&aacute;ra na svojich rezerv&aacute;ch, toto je &scaron;tatistick&yacute; fakt, &ldquo;povedal. **Podkop&aacute;vanie d&ocirc;very vo svetov&uacute; menu** Rusk&yacute; prezident sa domnieva, že dol&aacute;r &bdquo;podkop&aacute;va svoju poz&iacute;ciu svetovej rezervnej meny a zmen&scaron;uje sa objem z&uacute;čtovan&iacute; v dol&aacute;roch a zmen&scaron;uje sa aj objem osobn&yacute;ch rezerv svetov&yacute;ch kraj&iacute;n v dol&aacute;roch&ldquo;. &bdquo;Nem&aacute;me v&scaron;ak z&aacute;ujem &uacute;plne sa vyh&yacute;bať osad&aacute;m v dol&aacute;roch a sme st&aacute;le spokojn&iacute;,&ldquo; povedal Putin a vysvetlil, že hovor&iacute;me najm&auml; o &bdquo;osad&aacute;ch pre energetick&eacute; zdroje v dol&aacute;roch, predov&scaron;etk&yacute;m pre ropu&ldquo;. &bdquo;Ak v&scaron;ak politika americk&yacute;ch &uacute;radov bude pokračovať tak, ako som už povedal, potom nebudeme musieť nič robiť, USA podlomia d&ocirc;veru v dol&aacute;r,&ldquo; dodal rusk&yacute; l&iacute;der. **Z&aacute;kladn&yacute; probl&eacute;m &scaron;t&aacute;tneho dlhu USA ** &quot;&Scaron;t&aacute;tny dlh USA rastie, Kongres op&auml;ť rozhodol, že zv&yacute;&scaron;i strop verejn&eacute;ho dlhu. To je, čo to je? Emisie. Čo s&uacute; emisie? Toto je n&aacute;rast infl&aacute;cie. A prv&yacute;kr&aacute;t, pravdepodobne v r. hist&oacute;ria, infl&aacute;cia v USA rastie tak&yacute;m tempom, ako To bolo d&aacute;vno preč. To s&uacute; ekonomick&eacute; d&ocirc;vody, ktor&eacute; akosi st&aacute;le podkop&aacute;vaj&uacute; d&ocirc;veru v menu, &ldquo;povedal Putin. &quot;Toto je, samozrejme, z&aacute;sadn&yacute; probl&eacute;m. N&aacute;s sa to net&yacute;ka, s&uacute;vis&iacute; to s politikou Fedu, s&uacute;vis&iacute; s hospod&aacute;rskou politikou [americkej] administrat&iacute;vy,&quot; dodal. &bdquo;Objekt&iacute;vne n&aacute;s zauj&iacute;ma, že tu nie s&uacute; nepokoje, skoky, ale to nez&aacute;vis&iacute; od n&aacute;s,&ldquo; zhrnul prezident. &quot;Pozorne sledujeme, čo sa deje, analyzujeme a prij&iacute;mame potrebn&eacute; opatrenia na zabezpečenie na&scaron;ich dlhodob&yacute;ch z&aacute;ujmov,&quot; zd&ocirc;raznil. **Vyhliadky na &bdquo;kryptu&ldquo;** &bdquo;Zmluvy o kryptomene? Je pr&iacute;li&scaron; skoro hovoriť o tom &lt;...&gt; Na presun finančn&yacute;ch prostriedkov z jedn&eacute;ho miesta na druh&eacute; - &aacute;no, ale na obchodovanie, najm&auml; na obchodovanie so zdrojmi energie, je podľa mňa e&scaron;te predčasn&eacute;. A Ako prostriedok v&yacute;počtu to možno použiť, samozrejme, &aacute;no, ale povedzme, na obchodovanie s ropou alebo in&yacute;mi prim&aacute;rnymi materi&aacute;lmi a energetick&yacute;mi zdrojmi je podľa mňa e&scaron;te priskoro hovoriť, &ldquo;povedal. Gamble sa Putina tiež op&yacute;tal, či si mysl&iacute;, že kryptomena je bezcenn&aacute;. &quot;Prečo? Stoj&iacute; to za to. D&aacute; sa to len použiť ako &uacute;čtovn&aacute; jednotka pri n&aacute;kupe a predaji ropy? O tom hovor&iacute;m,&quot; odpovedal prezident. Energia. Na to je potrebn&eacute; použiť &lt;...&gt; tradičn&eacute; druhy a predov&scaron;etk&yacute;m uhľovod&iacute;ky &ldquo;. ****O svetovom trhu s energiou** &bdquo;Pokiaľ ide o na&scaron;e &uacute;silie o stabiliz&aacute;ciu glob&aacute;lneho trhu s energiou, &aacute;no, v&scaron;etko sa to deje v dosť tvrdom režime: h&aacute;dame sa, br&aacute;nime svoje poz&iacute;cie, ale nach&aacute;dzame, až doteraz sme na&scaron;li vyv&aacute;žen&eacute; rie&scaron;enia prijateľn&eacute; pre v&scaron;etky strany. , &ldquo; - povedala hlava &scaron;t&aacute;tu o spolupr&aacute;ci vo form&aacute;te OPEC +. &quot;A čo teraz vid&iacute;m v Spojen&yacute;ch arabsk&yacute;ch emir&aacute;toch aj v Saudskej Ar&aacute;bii - vedenie t&yacute;chto kraj&iacute;n podnik&aacute; r&aacute;zne kroky na diverzifik&aacute;ciu svojich ekonom&iacute;k. Vedenie t&yacute;chto kraj&iacute;n mysl&iacute; na bud&uacute;cnosť a som presvedčen&yacute;, že dosiahnu v&yacute;sledky.&quot; ... pretože sa spr&aacute;vaj&uacute; veľmi &uacute;čelovo, &ldquo;zd&ocirc;raznil Putin. &bdquo;A na&scaron;i partneri, aj keď by sa zdalo, že s&uacute; l&iacute;drami v oblasti uhľovod&iacute;kov, vo v&yacute;robe a predaji ropy, st&aacute;le robia pl&aacute;ny pre zelen&uacute; energiu, ktor&aacute; na prv&yacute; pohľad vyzer&aacute; veľmi zvl&aacute;&scaron;tne, ale v živote sa to skutočne st&aacute;va,&ldquo; - povedal Putin. &bdquo;Hovor&iacute;me s nimi o možnosti investovať finančn&eacute; prostriedky, veľk&eacute; zdroje do nov&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute; a nov&yacute;ch zdrojov energie,&ldquo; poznamenal rusk&yacute; l&iacute;der. **AUKUS a ohrozenie stability ** &bdquo;Vytvorenie niektor&yacute;ch blokov, vr&aacute;tane toho, ktor&yacute; ste spomenuli, USA Spojen&eacute; kr&aacute;ľovstvo Austr&aacute;lie [AUKUS] nepochybne podkop&aacute;va region&aacute;lnu stabilitu, pretože podľa mňa je dobr&eacute; byť medzi sebou priateľmi, ale&bdquo; byť priateľmi proti niekomu potom &quot;toto je zl&eacute;. Podkop&aacute;va to stabilitu, o ktorej v&scaron;etci hovor&iacute;me a na ktorej n&aacute;m v&scaron;etk&yacute;m z&aacute;lež&iacute;,&quot; povedal. Volebn&eacute; pl&aacute;ny &bdquo;&Aacute;no, &uacute;stava [Ruska] mi to umožňuje, kandidovať na ďal&scaron;ie volebn&eacute; obdobie, ale zatiaľ sme o tomto sk&oacute;re nerozhodli,&ldquo; uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu. &quot;Do ďal&scaron;&iacute;ch volieb je e&scaron;te veľa času. Rozhovory na t&uacute;to t&eacute;mu situ&aacute;ciu destabilizuj&uacute;,&quot; vysvetlila hlava &scaron;t&aacute;tu. Podľa jeho n&aacute;zoru &bdquo;situ&aacute;cia by mala byť pokojn&aacute; a stabiln&aacute;, aby v&scaron;etky vl&aacute;dne org&aacute;ny, v&scaron;etky &scaron;t&aacute;tne &scaron;trukt&uacute;ry pracovali sebavedomo a pokojne hľadeli do bud&uacute;cnosti&ldquo;. **Rast pr&iacute;jmu obyvateľov ** &quot;Pre n&aacute;s je najd&ocirc;ležitej&scaron;&iacute;m probl&eacute;mom a najd&ocirc;ležitej&scaron;ou &uacute;lohou, ktor&uacute; mus&iacute;me vyrie&scaron;iť, zv&yacute;&scaron;enie pr&iacute;jmu občanov krajiny. Je to na&scaron;a hlavn&aacute;, hlavn&aacute; &uacute;loha a nechyst&aacute;me sa to rie&scaron;iť jednoduch&yacute;mi line&aacute;rnymi met&oacute;dami,&quot; hovor&iacute; ved&uacute;ci &scaron;t&aacute;tu povedal. &bdquo;Je to dlhodob&aacute; &uacute;loha. Nebudeme konať populistick&yacute;mi met&oacute;dami, ale pr&aacute;ve na z&aacute;klade kvalitat&iacute;vneho ekonomick&eacute;ho rastu sa chyst&aacute;me vyrie&scaron;iť hlavn&eacute; soci&aacute;lne &uacute;lohy vr&aacute;tane zv&yacute;&scaron;enia pr&iacute;jmu rusk&yacute;ch občanov a rie&scaron;enia druh&yacute; pre n&aacute;s veľmi d&ocirc;ležit&yacute; demografick&yacute; probl&eacute;m, &ldquo;zd&ocirc;raznil Putin. O podmienkach zadržania Navaln&eacute;ho &quot;Nie s&uacute; to najlep&scaron;ie podmienky, ale nie je jedin&yacute;. Okrem neho existuj&uacute; ďal&scaron;&iacute; ľudia, ktor&iacute; tiež poru&scaron;ovali rusk&eacute; z&aacute;kony, a nebudeme nikoho d&aacute;vať do žiadnych exkluz&iacute;vnych podmienok, vr&aacute;tane t&yacute;ch, ktor&iacute; sa skr&yacute;vaj&uacute; za politick&yacute;mi aktivitami.&quot; - uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu v odpovedi na ot&aacute;zku o svojej pripravenosti zlep&scaron;iť &bdquo;nie najlep&scaron;ie životn&eacute; podmienky&ldquo; Alexeja Navaln&eacute;ho, ​​ktor&yacute; si v kol&oacute;nii odpyk&aacute;va trest. https://tass.ru/ekonomika/12658809 video s VVP https://russian.rt.com/world/video/917286-intervyu-vladimira-putina-kanalu-cnbc-polnaya-versiya
Upravené 14. 10. 2021 o 09:55

„Úzko spolupracujeme a dosahujeme výsledky“: Putin - o rozvoji Euroázijskej hospodárskej únie
Ruský prezident Vladimir Putin sa zúčastnil zasadnutia Najvyššej euroázijskej hospodárskej rady prostredníctvom video odkazu. Na programe rokovania boli aktuálne otázky aktivít EAEU, najmä boj proti pandémii COVID-19, spolupráca v energetických otázkach a problém zmeny klímy. Vysielala RT.


https://russian.rt.com/world/article/917302-uchastie-putin-zasedanie-eaes-sovet


&bdquo;&Uacute;zko spolupracujeme a dosahujeme v&yacute;sledky&ldquo;: Putin - o rozvoji Euro&aacute;zijskej hospod&aacute;rskej &uacute;nie Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin sa z&uacute;častnil zasadnutia Najvy&scaron;&scaron;ej euro&aacute;zijskej hospod&aacute;rskej rady prostredn&iacute;ctvom video odkazu. Na programe rokovania boli aktu&aacute;lne ot&aacute;zky aktiv&iacute;t EAEU, najm&auml; boj proti pand&eacute;mii COVID-19, spolupr&aacute;ca v energetick&yacute;ch ot&aacute;zkach a probl&eacute;m zmeny kl&iacute;my. Vysielala RT. https://russian.rt.com/world/article/917302-uchastie-putin-zasedanie-eaes-sovet

Putin sa vyjadril k možnosti reformy OSN


Ruský prezident Vladimir Putin sa počas svojho príhovoru na plenárnom zasadnutí Medzinárodného diskusného klubu Valdai vyjadril k možnosti reformy OSN (OSN).


„OSN zostáva trvalou hodnotou pre všetkých... Organizácia bola často kritizovaná za to, že sa nedokázala prispôsobiť rýchlym zmenám. To je samozrejme čiastočne pravda ... “- povedal Putin.


OSN je podľa neho „nositeľom nielen noriem a samotného ducha tvorby pravidiel, navyše založených na zásadách rovnosti a maximálneho zohľadnenia názoru všetkých“.


"Je našou povinnosťou zachovať tento majetok, samozrejme, reformou organizácie, ale takým spôsobom, aby, ako sa hovorí, dieťa nevyhadzovalo vodu," zdôraznil ruský prezident.


Putin dodal, že otázka reformy Bezpečnostnej rady OSN sa musí vyriešiť konsenzom.


Ruský vodca zdôraznil, že „ak bude veto zničené, OSN zomrie v ten istý deň“.


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov už skôr uviedol, že je potrebné prispôsobiť OSN a Bezpečnostnú radu OSN novej realite.


Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan už skôr uviedol, že osud ľudstva by nemal byť ponechaný na milosť a nemilosť „hŕstky krajín“ - víťazov druhej svetovej vojny.
https://russian.rt.com/world/news/920011-putin-oon-reforma


Putin sa vyjadril k možnosti reformy OSN Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin sa počas svojho pr&iacute;hovoru na plen&aacute;rnom zasadnut&iacute; Medzin&aacute;rodn&eacute;ho diskusn&eacute;ho klubu Valdai vyjadril k možnosti reformy OSN (OSN). &bdquo;OSN zost&aacute;va trvalou hodnotou pre v&scaron;etk&yacute;ch... Organiz&aacute;cia bola často kritizovan&aacute; za to, že sa nedok&aacute;zala prisp&ocirc;sobiť r&yacute;chlym zmen&aacute;m. To je samozrejme čiastočne pravda ... &ldquo;- povedal Putin. OSN je podľa neho &bdquo;nositeľom nielen noriem a samotn&eacute;ho ducha tvorby pravidiel, navy&scaron;e založen&yacute;ch na z&aacute;sad&aacute;ch rovnosti a maxim&aacute;lneho zohľadnenia n&aacute;zoru v&scaron;etk&yacute;ch&ldquo;. &quot;Je na&scaron;ou povinnosťou zachovať tento majetok, samozrejme, reformou organiz&aacute;cie, ale tak&yacute;m sp&ocirc;sobom, aby, ako sa hovor&iacute;, dieťa nevyhadzovalo vodu,&quot; zd&ocirc;raznil rusk&yacute; prezident. Putin dodal, že ot&aacute;zka reformy Bezpečnostnej rady OSN sa mus&iacute; vyrie&scaron;iť konsenzom. Rusk&yacute; vodca zd&ocirc;raznil, že &bdquo;ak bude veto zničen&eacute;, OSN zomrie v ten ist&yacute; deň&ldquo;. Rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov už sk&ocirc;r uviedol, že je potrebn&eacute; prisp&ocirc;sobiť OSN a Bezpečnostn&uacute; radu OSN novej realite. Tureck&yacute; prezident Recep Tayyip Erdogan už sk&ocirc;r uviedol, že osud ľudstva by nemal byť ponechan&yacute; na milosť a nemilosť &bdquo;hŕstky kraj&iacute;n&ldquo; - v&iacute;ťazov druhej svetovej vojny. https://russian.rt.com/world/news/920011-putin-oon-reforma

Putin a Johnson sa zhodujú, že je potrebné nadviazať spoluprácu medzi Moskvou a Londýnom


Ruský prezident Vladimir Putin a britský premiér Boris Johnson sa domnievajú, že Moskva a Londýn musia nadviazať spoluprácu v mnohých oblastiach. Oznámila to v pondelok tlačová služba Kremľa po telefonickom rozhovore medzi Putinom a Johnsonom.


"Ruský prezident a britský premiér si vymenili hodnotenia situácie v bilaterálnych vzťahoch. Bol vyjadrený spoločný názor, že napriek prítomnosti známych problémov bude potrebné nadviazať spoluprácu medzi Moskvou a Londýnom vo viacerých oblastiach," dodal. poznamenal Kremeľ.


Tlačová služba zdôraznila, že počas rozhovoru sa „dohodlo, že strany budú udržiavať potrebné kontakty v otázkach nastolených v rozhovore“.


Strany diskutovali aj o situácii v Afganistane.
https://tass.ru/politika/12758417


Putin a Johnson sa zhoduj&uacute;, že je potrebn&eacute; nadviazať spolupr&aacute;cu medzi Moskvou a Lond&yacute;nom Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin a britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson sa domnievaj&uacute;, že Moskva a Lond&yacute;n musia nadviazať spolupr&aacute;cu v mnoh&yacute;ch oblastiach. Ozn&aacute;mila to v pondelok tlačov&aacute; služba Kremľa po telefonickom rozhovore medzi Putinom a Johnsonom. &quot;Rusk&yacute; prezident a britsk&yacute; premi&eacute;r si vymenili hodnotenia situ&aacute;cie v bilater&aacute;lnych vzťahoch. Bol vyjadren&yacute; spoločn&yacute; n&aacute;zor, že napriek pr&iacute;tomnosti zn&aacute;mych probl&eacute;mov bude potrebn&eacute; nadviazať spolupr&aacute;cu medzi Moskvou a Lond&yacute;nom vo viacer&yacute;ch oblastiach,&quot; dodal. poznamenal Kremeľ. Tlačov&aacute; služba zd&ocirc;raznila, že počas rozhovoru sa &bdquo;dohodlo, že strany bud&uacute; udržiavať potrebn&eacute; kontakty v ot&aacute;zkach nastolen&yacute;ch v rozhovore&ldquo;. Strany diskutovali aj o situ&aacute;cii v Afganistane. https://tass.ru/politika/12758417

Putin povedal, že rakety Zircon od roku 2022 vstúpia do služby námorníctva


Prezident tiež poznamenal, že použitie AI v jednotkách má prvoradý význam, pretože tieto technológie sú schopné poskytnúť kvalitatívny prielom a zároveň zvýšiť bojové vlastnosti zbraní.


Testy hypersonickej riadenej strely Zircon sa blížia k záveru a od budúceho roka vstúpi do služby námorníctva. Oznámil to v stredu ruský prezident Vladimir Putin na pravidelnom stretnutí o otázkach obrany.
"Testy námornej hypersonickej riadenej strely Zircon sa blížia k záveru." - ruské námorníctvo, "povedal Putin.


Dodal, že prebiehajúce testy presvedčivo potvrdili aj jedinečné vlastnosti laserových systémov Peresvet, hypersonických komplexov Avangard a Dagger.


Podľa prezidenta je obzvlášť dôležité vyvíjať a zavádzať technológie potrebné na vytvorenie nových hypersonických zbraňových systémov, vysokovýkonných laserov, robotických systémov, ktoré budú schopné efektívne čeliť potenciálnym vojenským hrozbám. "To znamená, že ešte viac posilnia bezpečnosť našej krajiny," uzavrel Putin.


Vojenská bezpečnosť


Putin uviedol, že vývoj pokročilých zbraní zaisťuje na desaťročia vysokú úroveň ruskej vojenskej bezpečnosti.


"Dnes budeme diskutovať o tom, ako prebieha vybavovanie armády a námorníctva systémami založenými na nových fyzikálnych princípoch. Vytvorenie laserových, hypersonických, kinetických a iných zbraní, ktoré nemajú vo svete obdoby, sa u nás stalo skutočným prelomom. v oblasti vojenských technológií.schopnosti ozbrojených síl na dlhé roky, ba desaťročia zabezpečovali v Rusku vysokú úroveň vojenskej bezpečnosti,“ povedal Putin.


Dodal, že vytvorenie takýchto zbraní tiež pomohlo posilniť strategickú paritu. „Vývoj a sériová výroba takejto efektívnej, high-tech, inovatívnej zbrane je dnes jedným z kľúčových smerov rozvoja ozbrojených síl,“ zdôraznil prezident.


Hlava štátu poznamenala, že takýto vývoj si vyžaduje čas, dodatočné úsilie a financie. "Za každou vzorkou je dlhá, usilovná práca tisícov našich vedcov, inžinierov, programátorov a ďalších špecialistov. Opakovane som poznamenal, že vďaka ruskému vojensko-priemyselnému komplexu, našej základnej a aplikovanej vede, sa začal veľmi vážny začiatok." bolo urobené týmto smerom,“ zhrnul Putin...


Umela inteligencia


Okrem toho Putin povedal, že používanie umelej inteligencie (AI) v jednotkách nadobúda prvoradý význam, tieto technológie sú schopné poskytnúť kvalitatívny prielom a zároveň zvýšiť bojové vlastnosti zbraní.


"Zdôrazním zásadný bod. Prvoradý význam pri vytváraní týchto a ďalších sľubných typov a modelov zbraní má využitie technológií umelej inteligencie," povedal, keď hovoril o hypersonických systémoch.


Podľa Putina by technológie AI mali poskytnúť „kvalitatívny prielom v zlepšovaní bojových vlastností zbraní“. "Takéto technológie by sa mali aktívnejšie využívať v systémoch velenia a riadenia vojsk a zbraní, komunikačných zariadeniach a zariadeniach na prenos dát, ako aj vysoko presných raketových systémoch," uviedla hlava štátu.


Rovnako dôležité, pokračoval, je zavádzanie technológií umelej inteligencie pri vytváraní perspektívnej robotiky so zvýšenou mierou autonómie, pri zabezpečovaní ovládania dronov, ale aj hlbokomorských dopravných prostriedkov. "Všetky tieto priority a úlohy by sa mali v plnej miere premietnuť do nového štátneho programu vyzbrojovania do roku 2033," zdôraznil prezident.


Putin dodal, že vývoj dokumentov pre jednotný systém prvotných údajov pre jeho formovanie na ministerstve obrany Ruskej federácie už prebieha. „Kľúčovou, základnou úlohou tu je zabezpečiť, aby sľubné zbrane a vybavenie, ktoré sa vyrobí a dodajú vojakom v rámci jej realizácie, poskytovali spoľahlivú ochranu Ruska pred potenciálnymi hrozbami,“ zhrnul.
https://tass.ru/armiya-i-opk/12837517


Putin povedal, že rakety Zircon od roku 2022 vst&uacute;pia do služby n&aacute;morn&iacute;ctva Prezident tiež poznamenal, že použitie AI v jednotk&aacute;ch m&aacute; prvorad&yacute; v&yacute;znam, pretože tieto technol&oacute;gie s&uacute; schopn&eacute; poskytn&uacute;ť kvalitat&iacute;vny prielom a z&aacute;roveň zv&yacute;&scaron;iť bojov&eacute; vlastnosti zbran&iacute;. Testy hypersonickej riadenej strely Zircon sa bl&iacute;žia k z&aacute;veru a od bud&uacute;ceho roka vst&uacute;pi do služby n&aacute;morn&iacute;ctva. Ozn&aacute;mil to v stredu rusk&yacute; prezident Vladimir Putin na pravidelnom stretnut&iacute; o ot&aacute;zkach obrany. &quot;Testy n&aacute;mornej hypersonickej riadenej strely Zircon sa bl&iacute;žia k z&aacute;veru.&quot; - rusk&eacute; n&aacute;morn&iacute;ctvo, &quot;povedal Putin. Dodal, že prebiehaj&uacute;ce testy presvedčivo potvrdili aj jedinečn&eacute; vlastnosti laserov&yacute;ch syst&eacute;mov Peresvet, hypersonick&yacute;ch komplexov Avangard a Dagger. Podľa prezidenta je obzvl&aacute;&scaron;ť d&ocirc;ležit&eacute; vyv&iacute;jať a zav&aacute;dzať technol&oacute;gie potrebn&eacute; na vytvorenie nov&yacute;ch hypersonick&yacute;ch zbraňov&yacute;ch syst&eacute;mov, vysokov&yacute;konn&yacute;ch laserov, robotick&yacute;ch syst&eacute;mov, ktor&eacute; bud&uacute; schopn&eacute; efekt&iacute;vne čeliť potenci&aacute;lnym vojensk&yacute;m hrozb&aacute;m. &quot;To znamen&aacute;, že e&scaron;te viac posilnia bezpečnosť na&scaron;ej krajiny,&quot; uzavrel Putin. Vojensk&aacute; bezpečnosť Putin uviedol, že v&yacute;voj pokročil&yacute;ch zbran&iacute; zaisťuje na desaťročia vysok&uacute; &uacute;roveň ruskej vojenskej bezpečnosti. &quot;Dnes budeme diskutovať o tom, ako prebieha vybavovanie arm&aacute;dy a n&aacute;morn&iacute;ctva syst&eacute;mami založen&yacute;mi na nov&yacute;ch fyzik&aacute;lnych princ&iacute;poch. Vytvorenie laserov&yacute;ch, hypersonick&yacute;ch, kinetick&yacute;ch a in&yacute;ch zbran&iacute;, ktor&eacute; nemaj&uacute; vo svete obdoby, sa u n&aacute;s stalo skutočn&yacute;m prelomom. v oblasti vojensk&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute;.schopnosti ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l na dlh&eacute; roky, ba desaťročia zabezpečovali v Rusku vysok&uacute; &uacute;roveň vojenskej bezpečnosti,&ldquo; povedal Putin. Dodal, že vytvorenie tak&yacute;chto zbran&iacute; tiež pomohlo posilniť strategick&uacute; paritu. &bdquo;V&yacute;voj a s&eacute;riov&aacute; v&yacute;roba takejto efekt&iacute;vnej, high-tech, inovat&iacute;vnej zbrane je dnes jedn&yacute;m z kľ&uacute;čov&yacute;ch smerov rozvoja ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l,&ldquo; zd&ocirc;raznil prezident. Hlava &scaron;t&aacute;tu poznamenala, že tak&yacute;to v&yacute;voj si vyžaduje čas, dodatočn&eacute; &uacute;silie a financie. &quot;Za každou vzorkou je dlh&aacute;, usilovn&aacute; pr&aacute;ca tis&iacute;cov na&scaron;ich vedcov, inžinierov, program&aacute;torov a ďal&scaron;&iacute;ch &scaron;pecialistov. Opakovane som poznamenal, že vďaka rusk&eacute;mu vojensko-priemyseln&eacute;mu komplexu, na&scaron;ej z&aacute;kladnej a aplikovanej vede, sa začal veľmi v&aacute;žny začiatok.&quot; bolo uroben&eacute; t&yacute;mto smerom,&ldquo; zhrnul Putin... Umela inteligencia Okrem toho Putin povedal, že použ&iacute;vanie umelej inteligencie (AI) v jednotk&aacute;ch nadob&uacute;da prvorad&yacute; v&yacute;znam, tieto technol&oacute;gie s&uacute; schopn&eacute; poskytn&uacute;ť kvalitat&iacute;vny prielom a z&aacute;roveň zv&yacute;&scaron;iť bojov&eacute; vlastnosti zbran&iacute;. &quot;Zd&ocirc;razn&iacute;m z&aacute;sadn&yacute; bod. Prvorad&yacute; v&yacute;znam pri vytv&aacute;ran&iacute; t&yacute;chto a ďal&scaron;&iacute;ch sľubn&yacute;ch typov a modelov zbran&iacute; m&aacute; využitie technol&oacute;gi&iacute; umelej inteligencie,&quot; povedal, keď hovoril o hypersonick&yacute;ch syst&eacute;moch. Podľa Putina by technol&oacute;gie AI mali poskytn&uacute;ť &bdquo;kvalitat&iacute;vny prielom v zlep&scaron;ovan&iacute; bojov&yacute;ch vlastnost&iacute; zbran&iacute;&ldquo;. &quot;Tak&eacute;to technol&oacute;gie by sa mali akt&iacute;vnej&scaron;ie využ&iacute;vať v syst&eacute;moch velenia a riadenia vojsk a zbran&iacute;, komunikačn&yacute;ch zariadeniach a zariadeniach na prenos d&aacute;t, ako aj vysoko presn&yacute;ch raketov&yacute;ch syst&eacute;moch,&quot; uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu. Rovnako d&ocirc;ležit&eacute;, pokračoval, je zav&aacute;dzanie technol&oacute;gi&iacute; umelej inteligencie pri vytv&aacute;ran&iacute; perspekt&iacute;vnej robotiky so zv&yacute;&scaron;enou mierou auton&oacute;mie, pri zabezpečovan&iacute; ovl&aacute;dania dronov, ale aj hlbokomorsk&yacute;ch dopravn&yacute;ch prostriedkov. &quot;V&scaron;etky tieto priority a &uacute;lohy by sa mali v plnej miere premietnuť do nov&eacute;ho &scaron;t&aacute;tneho programu vyzbrojovania do roku 2033,&quot; zd&ocirc;raznil prezident. Putin dodal, že v&yacute;voj dokumentov pre jednotn&yacute; syst&eacute;m prvotn&yacute;ch &uacute;dajov pre jeho formovanie na ministerstve obrany Ruskej feder&aacute;cie už prebieha. &bdquo;Kľ&uacute;čovou, z&aacute;kladnou &uacute;lohou tu je zabezpečiť, aby sľubn&eacute; zbrane a vybavenie, ktor&eacute; sa vyrob&iacute; a dodaj&uacute; vojakom v r&aacute;mci jej realiz&aacute;cie, poskytovali spoľahliv&uacute; ochranu Ruska pred potenci&aacute;lnymi hrozbami,&ldquo; zhrnul. https://tass.ru/armiya-i-opk/12837517

Peskov: Rusko a Spojené štáty chápu potrebu stretnutia medzi Putinom a Bidenom


Rusko a Spojené štáty uznávajú potrebu stretnutia prezidentov oboch krajín Vladimira Putina a Joea Bidena. Oznámil to tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov.


"Existuje porozumenie, že je potrebné stretnutie, že je potrebná komunikácia medzi dvoma prezidentmi a že komunikácia by mala pokračovať, ale zatiaľ neexistujú žiadne jasné termíny," povedal.


Peskov predtým nevylúčil, že stretnutie Putina a Bidena je v tom či onom formáte celkom reálne.


Moskva a Washington majú obojstranný záujem viesť osobné kontakty na najvyššej úrovni, zdôraznil.
https://russian.rt.com/world/news/925911-baiden-putin-vstrecha


Peskov: Rusko a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty ch&aacute;pu potrebu stretnutia medzi Putinom a Bidenom Rusko a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty uzn&aacute;vaj&uacute; potrebu stretnutia prezidentov oboch kraj&iacute;n Vladimira Putina a Joea Bidena. Ozn&aacute;mil to tlačov&yacute; tajomn&iacute;k rusk&eacute;ho vodcu Dmitrij Peskov. &quot;Existuje porozumenie, že je potrebn&eacute; stretnutie, že je potrebn&aacute; komunik&aacute;cia medzi dvoma prezidentmi a že komunik&aacute;cia by mala pokračovať, ale zatiaľ neexistuj&uacute; žiadne jasn&eacute; term&iacute;ny,&quot; povedal. Peskov predt&yacute;m nevyl&uacute;čil, že stretnutie Putina a Bidena je v tom či onom form&aacute;te celkom re&aacute;lne. Moskva a Washington maj&uacute; obojstrann&yacute; z&aacute;ujem viesť osobn&eacute; kontakty na najvy&scaron;&scaron;ej &uacute;rovni, zd&ocirc;raznil. https://russian.rt.com/world/news/925911-baiden-putin-vstrecha

Putin uvedl, že bombardéry NATO překonaly „červenou čáru“


Ruský prezident Vladimir Putin se dnes zúčastnil rozšířeného zasedání rady Ministerstva zahraničních věcí RF a s diplomaty projednal aktuální otázky realizace zahraničního kurzu Ruska. Podle Putina bombardéry překonaly „červenou čáru“. Ohledně situace na polsko-běloruské hranici ruský prezident obvinil EU z tlaku na Bělorusko.
Na začátku svého vystoupení Vladimir Putin zdůraznil, že Rusko je mírumilovný stát a je odhodláno k partnerským vztahům s ostatními zeměmi. Zdůraznil, že Koncepce zahraniční politiky a Národní bezpečnostní strategie fungují pro ruské ministerstvo zahraničí jako cestovní mapa.


https://cz.sputniknews.com/20211118/putin-uvedl-ze-bombardery-nato-prekonaly-cervenou-caru-16556731.html


Putin uvedl, že bombard&eacute;ry NATO překonaly &bdquo;červenou č&aacute;ru&ldquo; Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin se dnes z&uacute;častnil roz&scaron;&iacute;řen&eacute;ho zased&aacute;n&iacute; rady Ministerstva zahraničn&iacute;ch věc&iacute; RF a s diplomaty projednal aktu&aacute;ln&iacute; ot&aacute;zky realizace zahraničn&iacute;ho kurzu Ruska. Podle Putina bombard&eacute;ry překonaly &bdquo;červenou č&aacute;ru&ldquo;. Ohledně situace na polsko-bělorusk&eacute; hranici rusk&yacute; prezident obvinil EU z tlaku na Bělorusko. Na zač&aacute;tku sv&eacute;ho vystoupen&iacute; Vladimir Putin zdůraznil, že Rusko je m&iacute;rumilovn&yacute; st&aacute;t a je odhodl&aacute;no k partnersk&yacute;m vztahům s ostatn&iacute;mi zeměmi. Zdůraznil, že Koncepce zahraničn&iacute; politiky a N&aacute;rodn&iacute; bezpečnostn&iacute; strategie funguj&iacute; pro rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; jako cestovn&iacute; mapa. https://cz.sputniknews.com/20211118/putin-uvedl-ze-bombardery-nato-prekonaly-cervenou-caru-16556731.html

Odhalili podrobnosti o prípravách na stretnutie Putina s Bidenom
Program budúceho stretnutia ruských a amerických prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena je obrovský. Podrobnosti o jeho príprave prezradil námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Rjabkov vo vysielaní televízneho kanála „Rusko 1“, informuje agentúra TASS.


Rjabkov zároveň zdôraznil, že na to, aby sa kontakt mohol uskutočniť, je potrebná dôkladná príprava, "čo robíme".


Podľa námestníka ministra zahraničných vecí si Spojené štáty robia nároky voči Rusku, a to aj v otázke Ukrajiny. "Potrebujú podrobne vysvetliť, čo sa deje a ako, my to robíme," povedal.


Už skôr tajomník ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev pripustil, že stretnutie prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena by sa mohlo uskutočniť v roku 2021.


Záverečné rozhovory medzi Putinom a Bidenom sa uskutočnili 16. júna v Ženeve vo Villa La Grange. Prezidenti rokovali tri a pol hodiny. Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken zdôraznil, že stretnutie malo priaznivý vplyv na prácu na strategickej stabilite a kontrole zbrojenia.
Len to, čo je pre vás dôležité - v "Feed of the Day" v Tele


https://lenta.ru/news/2021/11/21/ryabkov/


Odhalili podrobnosti o pr&iacute;prav&aacute;ch na stretnutie Putina s Bidenom Program bud&uacute;ceho stretnutia rusk&yacute;ch a americk&yacute;ch prezidentov Vladimira Putina a Joea Bidena je obrovsk&yacute;. Podrobnosti o jeho pr&iacute;prave prezradil n&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie Sergej Rjabkov vo vysielan&iacute; telev&iacute;zneho kan&aacute;la &bdquo;Rusko 1&ldquo;, informuje agent&uacute;ra TASS. Rjabkov z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že na to, aby sa kontakt mohol uskutočniť, je potrebn&aacute; d&ocirc;kladn&aacute; pr&iacute;prava, &quot;čo rob&iacute;me&quot;. Podľa n&aacute;mestn&iacute;ka ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; si Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty robia n&aacute;roky voči Rusku, a to aj v ot&aacute;zke Ukrajiny. &quot;Potrebuj&uacute; podrobne vysvetliť, čo sa deje a ako, my to rob&iacute;me,&quot; povedal. Už sk&ocirc;r tajomn&iacute;k ruskej bezpečnostnej rady Nikolaj Patru&scaron;ev pripustil, že stretnutie prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena by sa mohlo uskutočniť v roku 2021. Z&aacute;verečn&eacute; rozhovory medzi Putinom a Bidenom sa uskutočnili 16. j&uacute;na v Ženeve vo Villa La Grange. Prezidenti rokovali tri a pol hodiny. Americk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Anthony Blinken zd&ocirc;raznil, že stretnutie malo priazniv&yacute; vplyv na pr&aacute;cu na strategickej stabilite a kontrole zbrojenia. Len to, čo je pre v&aacute;s d&ocirc;ležit&eacute; - v &quot;Feed of the Day&quot; v Tele https://lenta.ru/news/2021/11/21/ryabkov/

Putin a kubánsky prezident diskutovali o koordinácii činností v oblasti strategického partnerstva


Ruský prezident Vladimir Putin rokoval s kubánskym prezidentom Miguelom Diaz-Canelom Bermudezom o otázkach ďalšej koordinácie akcií v súlade s princípmi strategického partnerstva. Informovala o tom tlačová služba Kremľa.
Putin a kubánsky prezident diskutovali o koordinácii činností v oblasti strategického partnerstva


„Potvrdila sa nálada na úzku spoločnú prácu na posilňovaní bilaterálnych vzťahov, bolo dohodnuté zintenzívniť kontakty na rôznych úrovniach,“ píše sa v správe.


https://russian.rt.com/world/news/952886-putin-kuba-peregovory


**Putin a kub&aacute;nsky prezident diskutovali o koordin&aacute;cii činnost&iacute; v oblasti strategick&eacute;ho partnerstva** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin rokoval s kub&aacute;nskym prezidentom Miguelom Diaz-Canelom Bermudezom o ot&aacute;zkach ďal&scaron;ej koordin&aacute;cie akci&iacute; v s&uacute;lade s princ&iacute;pmi strategick&eacute;ho partnerstva. Informovala o tom tlačov&aacute; služba Kremľa. Putin a kub&aacute;nsky prezident diskutovali o koordin&aacute;cii činnost&iacute; v oblasti strategick&eacute;ho partnerstva &bdquo;Potvrdila sa n&aacute;lada na &uacute;zku spoločn&uacute; pr&aacute;cu na posilňovan&iacute; bilater&aacute;lnych vzťahov, bolo dohodnut&eacute; zintenz&iacute;vniť kontakty na r&ocirc;znych &uacute;rovniach,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v spr&aacute;ve. https://russian.rt.com/world/news/952886-putin-kuba-peregovory

Putin nariadil analyzovať otázku vylúčenia zahraničných agentov z registra


Ministerstvo spravodlivosti spolu s generálnou prokuratúrou a Radou prezidenta pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv musia splniť pokyny hlavy štátu do 1. mája.


Ruský prezident Vladimir Putin dal do 1. mája analyzovať legislatívu o zahraničných agentoch a prax jej uplatňovania.
„Ministerstvo spravodlivosti Ruska spolu s Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie a Radou prezidenta Ruskej federácie pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv by mali analyzovať legislatívu Ruskej federácie o regulácii činností neziskových organizácií, ktoré vykonávajú funkciu zahraničného agenta, a to aj s ohľadom na ich vyradenie z registra príslušných organizácií a prax jej uplatňovania,“ píše sa v zozname pokynov hlavy štátu.


V dokumente zverejnenom v sobotu na internetovej stránke Kremľa sa uvádza, že „v prípade potreby [je potrebné] predložiť návrhy na zlepšenie legislatívy Ruskej federácie“.


Putin stanovil termín popravy do 1. mája 2022, pričom za zodpovedného vymenoval ministra spravodlivosti Konstantina Čujčenka, generálneho prokurátora Igora Krasnova a prezidentského poradcu, predsedu Rady pre ľudské práva Valerija Fadejeva.


Prezident tiež požiadal, aby „spolu s Roskomnadzorom a za účasti Rady prezidenta Ruskej federácie pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv a celoruskej verejnej organizácie „Zväz novinárov Ruska“ analyzovali ustanovenia č. právne predpisy Ruskej federácie o regulácii činnosti médií, vykonávaní funkcií zahraničného agenta a praxi ich uplatňovania“. "V prípade potreby predložte návrhy na zlepšenie legislatívy Ruskej federácie," uviedla hlava štátu.


O týchto témach sa diskutovalo koncom roka 2021 na zasadnutí Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv. Potom Putin vyzval na veľmi opatrný prístup k týmto citlivým otázkam.


https://tass.ru/obschestvo/13563793


Putin nariadil zvážiť zjednodušenie prideľovania sociálnych dávok pre Rusov žijúcich v DĽR a LĽR
Prezident zároveň poveril vládu, aby v prípade potreby predložila návrhy na zmenu postupu pri poskytovaní príslušných sociálnych dávok a dávok.


Občania Ruskej federácie žijúci v DĽR a LĽR môžu byť oprávnení požiadať o sociálne dávky prostredníctvom „Gosuslugi“ bez uvedenia povolenia na pobyt, vyplýva zo zoznamu pokynov ruského prezidenta Vladimira Putina zverejneného na webe Kremľa.


„Vláda Ruskej federácie, aby zvážila otázku poskytnutia možnosti občanom Ruskej federácie s pobytom na území niektorých regiónov Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny podávať žiadosti o sociálne dávky a dávky prostredníctvom jednotného portálu štátu a komunálne služby bez uvedenia registrácie v mieste bydliska na území Ruskej federácie“ , - uvádza zoznam pokynov po zasadnutí Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudských práv.


Kabinet má podľa údajov na webe Kremľa tiež v prípade potreby predkladať návrhy na zmenu postupu pri poskytovaní príslušných sociálnych dávok a dávok.


Okrem toho by vláda spolu s prezidentskou administratívou a ÚVK mala analyzovať prax vykonávania aktívneho volebného práva občanov Ruskej federácie, ktorí nemajú registráciu v mieste bydliska v krajine a ktorí získali občianstvo v krajine. zjednodušeným spôsobom v súlade s vyhláškou hlavy štátu „O vymedzení kategórií osôb na humanitárne účely, ktoré majú právo požiadať o prijatie občianstva Ruskej federácie v rámci zjednodušeného postupu. Predovšetkým má analyzovať použité spôsoby hlasovania. „V prípade potreby predkladať návrhy na zlepšenie regulačných právnych aktov v tejto oblasti,“ píše sa v zozname pokynov. Musí sa tak stať do 1. júna, za zodpovedného sú menovaní predseda vlády Ruskej federácie Michail Mišustin, prvý zástupca vedúceho prezidentskej administratívy Ruskej federácie Sergej Kirijenko a šéfka Ústrednej volebnej komisie Ella Pamfilová.
https://tass.ru/obschestvo/13563765


**Putin nariadil analyzovať ot&aacute;zku vyl&uacute;čenia zahraničn&yacute;ch agentov z registra** Ministerstvo spravodlivosti spolu s gener&aacute;lnou prokurat&uacute;rou a Radou prezidenta pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v musia splniť pokyny hlavy &scaron;t&aacute;tu do 1. m&aacute;ja. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin dal do 1. m&aacute;ja analyzovať legislat&iacute;vu o zahraničn&yacute;ch agentoch a prax jej uplatňovania. &bdquo;Ministerstvo spravodlivosti Ruska spolu s Gener&aacute;lnou prokurat&uacute;rou Ruskej feder&aacute;cie a Radou prezidenta Ruskej feder&aacute;cie pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v by mali analyzovať legislat&iacute;vu Ruskej feder&aacute;cie o regul&aacute;cii činnost&iacute; neziskov&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute;, ktor&eacute; vykon&aacute;vaj&uacute; funkciu zahraničn&eacute;ho agenta, a to aj s ohľadom na ich vyradenie z registra pr&iacute;slu&scaron;n&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; a prax jej uplatňovania,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v zozname pokynov hlavy &scaron;t&aacute;tu. V dokumente zverejnenom v sobotu na internetovej str&aacute;nke Kremľa sa uv&aacute;dza, že &bdquo;v pr&iacute;pade potreby [je potrebn&eacute;] predložiť n&aacute;vrhy na zlep&scaron;enie legislat&iacute;vy Ruskej feder&aacute;cie&ldquo;. Putin stanovil term&iacute;n popravy do 1. m&aacute;ja 2022, pričom za zodpovedn&eacute;ho vymenoval ministra spravodlivosti Konstantina Čujčenka, gener&aacute;lneho prokur&aacute;tora Igora Krasnova a prezidentsk&eacute;ho poradcu, predsedu Rady pre ľudsk&eacute; pr&aacute;va Valerija Fadejeva. Prezident tiež požiadal, aby &bdquo;spolu s Roskomnadzorom a za &uacute;časti Rady prezidenta Ruskej feder&aacute;cie pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v a celoruskej verejnej organiz&aacute;cie &bdquo;Zv&auml;z novin&aacute;rov Ruska&ldquo; analyzovali ustanovenia č. pr&aacute;vne predpisy Ruskej feder&aacute;cie o regul&aacute;cii činnosti m&eacute;di&iacute;, vykon&aacute;van&iacute; funkci&iacute; zahraničn&eacute;ho agenta a praxi ich uplatňovania&ldquo;. &quot;V pr&iacute;pade potreby predložte n&aacute;vrhy na zlep&scaron;enie legislat&iacute;vy Ruskej feder&aacute;cie,&quot; uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu. O t&yacute;chto t&eacute;mach sa diskutovalo koncom roka 2021 na zasadnut&iacute; Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v. Potom Putin vyzval na veľmi opatrn&yacute; pr&iacute;stup k t&yacute;mto citliv&yacute;m ot&aacute;zkam. https://tass.ru/obschestvo/13563793 **Putin nariadil zv&aacute;žiť zjednodu&scaron;enie prideľovania soci&aacute;lnych d&aacute;vok pre Rusov žij&uacute;cich v DĽR a LĽR** Prezident z&aacute;roveň poveril vl&aacute;du, aby v pr&iacute;pade potreby predložila n&aacute;vrhy na zmenu postupu pri poskytovan&iacute; pr&iacute;slu&scaron;n&yacute;ch soci&aacute;lnych d&aacute;vok a d&aacute;vok. Občania Ruskej feder&aacute;cie žij&uacute;ci v DĽR a LĽR m&ocirc;žu byť opr&aacute;vnen&iacute; požiadať o soci&aacute;lne d&aacute;vky prostredn&iacute;ctvom &bdquo;Gosuslugi&ldquo; bez uvedenia povolenia na pobyt, vypl&yacute;va zo zoznamu pokynov rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina zverejnen&eacute;ho na webe Kremľa. &bdquo;Vl&aacute;da Ruskej feder&aacute;cie, aby zv&aacute;žila ot&aacute;zku poskytnutia možnosti občanom Ruskej feder&aacute;cie s pobytom na &uacute;zem&iacute; niektor&yacute;ch regi&oacute;nov Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny pod&aacute;vať žiadosti o soci&aacute;lne d&aacute;vky a d&aacute;vky prostredn&iacute;ctvom jednotn&eacute;ho port&aacute;lu &scaron;t&aacute;tu a komun&aacute;lne služby bez uvedenia registr&aacute;cie v mieste bydliska na &uacute;zem&iacute; Ruskej feder&aacute;cie&ldquo; , - uv&aacute;dza zoznam pokynov po zasadnut&iacute; Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v. Kabinet m&aacute; podľa &uacute;dajov na webe Kremľa tiež v pr&iacute;pade potreby predkladať n&aacute;vrhy na zmenu postupu pri poskytovan&iacute; pr&iacute;slu&scaron;n&yacute;ch soci&aacute;lnych d&aacute;vok a d&aacute;vok. Okrem toho by vl&aacute;da spolu s prezidentskou administrat&iacute;vou a &Uacute;VK mala analyzovať prax vykon&aacute;vania akt&iacute;vneho volebn&eacute;ho pr&aacute;va občanov Ruskej feder&aacute;cie, ktor&iacute; nemaj&uacute; registr&aacute;ciu v mieste bydliska v krajine a ktor&iacute; z&iacute;skali občianstvo v krajine. zjednodu&scaron;en&yacute;m sp&ocirc;sobom v s&uacute;lade s vyhl&aacute;&scaron;kou hlavy &scaron;t&aacute;tu &bdquo;O vymedzen&iacute; kateg&oacute;ri&iacute; os&ocirc;b na humanit&aacute;rne &uacute;čely, ktor&eacute; maj&uacute; pr&aacute;vo požiadať o prijatie občianstva Ruskej feder&aacute;cie v r&aacute;mci zjednodu&scaron;en&eacute;ho postupu. Predov&scaron;etk&yacute;m m&aacute; analyzovať použit&eacute; sp&ocirc;soby hlasovania. &bdquo;V pr&iacute;pade potreby predkladať n&aacute;vrhy na zlep&scaron;enie regulačn&yacute;ch pr&aacute;vnych aktov v tejto oblasti,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v zozname pokynov. Mus&iacute; sa tak stať do 1. j&uacute;na, za zodpovedn&eacute;ho s&uacute; menovan&iacute; predseda vl&aacute;dy Ruskej feder&aacute;cie Michail Mi&scaron;ustin, prv&yacute; z&aacute;stupca ved&uacute;ceho prezidentskej administrat&iacute;vy Ruskej feder&aacute;cie Sergej Kirijenko a &scaron;&eacute;fka &Uacute;strednej volebnej komisie Ella Pamfilov&aacute;. https://tass.ru/obschestvo/13563765
Upravené 29. 1. 2022 o 12:36

Peskov sa vyjadril k možnosti stretnutia Putina a Zelenského v Pekingu

Podľa tlačového tajomníka ruského prezidenta sa v súčasnosti takéto stretnutie neplánuje, no možnosť kontaktu nemožno úplne vylúčiť.


Ruský prezident Vladimir Putin neplánuje samostatné bilaterálne stretnutia s ďalšími lídrami – hosťami otvorenia olympijských hier v Pekingu 4. februára. Agentúre TASS o tom informoval tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov v odpovedi na otázku, či Kremeľ dostáva od iných štátov žiadosti o individuálne rozhovory lídrov na okraj tohto ceremoniálu.


"Opakovane sme zaznamenali, že organizátori ceremoniálu sú nútení uplatňovať množstvo prísnych obmedzení pre športovcov aj hostí vrátane funkcionárov," pripomenul Peskov. "Takže z pochopiteľných dôvodov nie sú v pláne ruského prezidenta v Pekingu plánované žiadne bilaterálne stretnutia," dodal.


V odpovedi na objasňujúcu otázku, či sa diskutuje o možnosti Putinovho kontaktu s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý by sa mal tiež zúčastniť na otváracom ceremoniáli hier, Peskov odpovedal, že „takéto stretnutie sa momentálne neplánuje“. "Aj keď to nemôžeme úplne vylúčiť," dodal hovorca.


"Ale opakujem, o pláne prezidenta Putina neexistujú žiadne iné bilaterálne stretnutia ako rozhovory v plnom rozsahu s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom," zdôraznil.


Putinova návšteva Číny je naplánovaná na 4. februára.


https://tass.ru/politika/13564133


**Peskov sa vyjadril k možnosti stretnutia Putina a Zelensk&eacute;ho v Pekingu ** Podľa tlačov&eacute;ho tajomn&iacute;ka rusk&eacute;ho prezidenta sa v s&uacute;časnosti tak&eacute;to stretnutie nepl&aacute;nuje, no možnosť kontaktu nemožno &uacute;plne vyl&uacute;čiť. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin nepl&aacute;nuje samostatn&eacute; bilater&aacute;lne stretnutia s ďal&scaron;&iacute;mi l&iacute;drami &ndash; hosťami otvorenia olympijsk&yacute;ch hier v Pekingu 4. febru&aacute;ra. Agent&uacute;re TASS o tom informoval tlačov&yacute; tajomn&iacute;k hlavy rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu Dmitrij Peskov v odpovedi na ot&aacute;zku, či Kremeľ dost&aacute;va od in&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov žiadosti o individu&aacute;lne rozhovory l&iacute;drov na okraj tohto ceremoni&aacute;lu. &quot;Opakovane sme zaznamenali, že organiz&aacute;tori ceremoni&aacute;lu s&uacute; n&uacute;ten&iacute; uplatňovať množstvo pr&iacute;snych obmedzen&iacute; pre &scaron;portovcov aj host&iacute; vr&aacute;tane funkcion&aacute;rov,&quot; pripomenul Peskov. &quot;Takže z pochopiteľn&yacute;ch d&ocirc;vodov nie s&uacute; v pl&aacute;ne rusk&eacute;ho prezidenta v Pekingu pl&aacute;novan&eacute; žiadne bilater&aacute;lne stretnutia,&quot; dodal. V odpovedi na objasňuj&uacute;cu ot&aacute;zku, či sa diskutuje o možnosti Putinovho kontaktu s ukrajinsk&yacute;m prezidentom Volodymyrom Zelensk&yacute;m, ktor&yacute; by sa mal tiež z&uacute;častniť na otv&aacute;racom ceremoni&aacute;li hier, Peskov odpovedal, že &bdquo;tak&eacute;to stretnutie sa moment&aacute;lne nepl&aacute;nuje&ldquo;. &quot;Aj keď to nem&ocirc;žeme &uacute;plne vyl&uacute;čiť,&quot; dodal hovorca. &quot;Ale opakujem, o pl&aacute;ne prezidenta Putina neexistuj&uacute; žiadne in&eacute; bilater&aacute;lne stretnutia ako rozhovory v plnom rozsahu s č&iacute;nskym prezidentom Si Ťin-pchingom,&quot; zd&ocirc;raznil. Putinova n&aacute;v&scaron;teva Č&iacute;ny je napl&aacute;novan&aacute; na 4. febru&aacute;ra. https://tass.ru/politika/13564133

Peskov sa vyjadril k možnosti stretnutia Putina a Zelenského v Pekingu

Podľa tlačového tajomníka ruského prezidenta sa v súčasnosti takéto stretnutie neplánuje, no možnosť kontaktu nemožno úplne vylúčiť.


Ruský prezident Vladimir Putin neplánuje samostatné bilaterálne stretnutia s ďalšími lídrami – hosťami otvorenia olympijských hier v Pekingu 4. februára. Agentúre TASS o tom informoval tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov v odpovedi na otázku, či Kremeľ dostáva od iných štátov žiadosti o individuálne rozhovory lídrov na okraj tohto ceremoniálu.


"Opakovane sme zaznamenali, že organizátori ceremoniálu sú nútení uplatňovať množstvo prísnych obmedzení pre športovcov aj hostí vrátane funkcionárov," pripomenul Peskov. "Takže z pochopiteľných dôvodov nie sú v pláne ruského prezidenta v Pekingu plánované žiadne bilaterálne stretnutia," dodal.


V odpovedi na objasňujúcu otázku, či sa diskutuje o možnosti Putinovho kontaktu s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý by sa mal tiež zúčastniť na otváracom ceremoniáli hier, Peskov odpovedal, že „takéto stretnutie sa momentálne neplánuje“. "Aj keď to nemôžeme úplne vylúčiť," dodal hovorca.


"Ale opakujem, o pláne prezidenta Putina neexistujú žiadne iné bilaterálne stretnutia ako rozhovory v plnom rozsahu s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom," zdôraznil.


Putinova návšteva Číny je naplánovaná na 4. februára.


https://tass.ru/politika/13564133


**Peskov sa vyjadril k možnosti stretnutia Putina a Zelensk&eacute;ho v Pekingu ** Podľa tlačov&eacute;ho tajomn&iacute;ka rusk&eacute;ho prezidenta sa v s&uacute;časnosti tak&eacute;to stretnutie nepl&aacute;nuje, no možnosť kontaktu nemožno &uacute;plne vyl&uacute;čiť. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin nepl&aacute;nuje samostatn&eacute; bilater&aacute;lne stretnutia s ďal&scaron;&iacute;mi l&iacute;drami &ndash; hosťami otvorenia olympijsk&yacute;ch hier v Pekingu 4. febru&aacute;ra. Agent&uacute;re TASS o tom informoval tlačov&yacute; tajomn&iacute;k hlavy rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu Dmitrij Peskov v odpovedi na ot&aacute;zku, či Kremeľ dost&aacute;va od in&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov žiadosti o individu&aacute;lne rozhovory l&iacute;drov na okraj tohto ceremoni&aacute;lu. &quot;Opakovane sme zaznamenali, že organiz&aacute;tori ceremoni&aacute;lu s&uacute; n&uacute;ten&iacute; uplatňovať množstvo pr&iacute;snych obmedzen&iacute; pre &scaron;portovcov aj host&iacute; vr&aacute;tane funkcion&aacute;rov,&quot; pripomenul Peskov. &quot;Takže z pochopiteľn&yacute;ch d&ocirc;vodov nie s&uacute; v pl&aacute;ne rusk&eacute;ho prezidenta v Pekingu pl&aacute;novan&eacute; žiadne bilater&aacute;lne stretnutia,&quot; dodal. V odpovedi na objasňuj&uacute;cu ot&aacute;zku, či sa diskutuje o možnosti Putinovho kontaktu s ukrajinsk&yacute;m prezidentom Volodymyrom Zelensk&yacute;m, ktor&yacute; by sa mal tiež z&uacute;častniť na otv&aacute;racom ceremoni&aacute;li hier, Peskov odpovedal, že &bdquo;tak&eacute;to stretnutie sa moment&aacute;lne nepl&aacute;nuje&ldquo;. &quot;Aj keď to nem&ocirc;žeme &uacute;plne vyl&uacute;čiť,&quot; dodal hovorca. &quot;Ale opakujem, o pl&aacute;ne prezidenta Putina neexistuj&uacute; žiadne in&eacute; bilater&aacute;lne stretnutia ako rozhovory v plnom rozsahu s č&iacute;nskym prezidentom Si Ťin-pchingom,&quot; zd&ocirc;raznil. Putinova n&aacute;v&scaron;teva Č&iacute;ny je napl&aacute;novan&aacute; na 4. febru&aacute;ra. https://tass.ru/politika/13564133

1februára bude Vladimir Putin rokovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom


Vladimir Putin bude 1. februára v Moskve rokovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý bude v Rusku na návšteve.


Plánuje sa prerokovanie otázok ďalšieho rozvoja bilaterálnej spolupráce v obchodnej, hospodárskej, energetickej, kultúrnej a humanitárnej oblasti, ako aj výmena názorov na aktuálne otázky zaistenia európskej bezpečnosti.


http://kremlin.ru/events/president/news/67667


1febru&aacute;ra bude Vladimir Putin rokovať s maďarsk&yacute;m premi&eacute;rom Viktorom Orb&aacute;nom Vladimir Putin bude 1. febru&aacute;ra v Moskve rokovať s maďarsk&yacute;m premi&eacute;rom Viktorom Orb&aacute;nom, ktor&yacute; bude v Rusku na n&aacute;v&scaron;teve. Pl&aacute;nuje sa prerokovanie ot&aacute;zok ďal&scaron;ieho rozvoja bilater&aacute;lnej spolupr&aacute;ce v obchodnej, hospod&aacute;rskej, energetickej, kult&uacute;rnej a humanit&aacute;rnej oblasti, ako aj v&yacute;mena n&aacute;zorov na aktu&aacute;lne ot&aacute;zky zaistenia eur&oacute;pskej bezpečnosti. http://kremlin.ru/events/president/news/67667

Telefonický rozhovor s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom


Vladimir Putin mal ďalší telefonický rozhovor s prezidentom Francúzskej republiky Emmanuelom Macronom.
31 januára 2022
Pokračovala výmena názorov na situáciu okolo Ukrajiny a otázky súvisiace s poskytovaním dlhodobých, právne záväzných bezpečnostných záruk Ruskej federácii. Vladimir Putin opäť podrobne načrtol základné prístupy k týmto problémom.


Dohodli sa ďalšie telefonické kontakty, ako aj operačná štúdia možnosti osobného stretnutia prezidentov Ruska a Francúzska.
http://kremlin.ru/events/president/news/67673


a s anglosasom nikto nevolal smile


**Telefonick&yacute; rozhovor s franc&uacute;zskym prezidentom Emmanuelom Macronom** Vladimir Putin mal ďal&scaron;&iacute; telefonick&yacute; rozhovor s prezidentom Franc&uacute;zskej republiky Emmanuelom Macronom. 31 janu&aacute;ra 2022 Pokračovala v&yacute;mena n&aacute;zorov na situ&aacute;ciu okolo Ukrajiny a ot&aacute;zky s&uacute;visiace s poskytovan&iacute;m dlhodob&yacute;ch, pr&aacute;vne z&aacute;v&auml;zn&yacute;ch bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk Ruskej feder&aacute;cii. Vladimir Putin op&auml;ť podrobne načrtol z&aacute;kladn&eacute; pr&iacute;stupy k t&yacute;mto probl&eacute;mom. Dohodli sa ďal&scaron;ie telefonick&eacute; kontakty, ako aj operačn&aacute; &scaron;t&uacute;dia možnosti osobn&eacute;ho stretnutia prezidentov Ruska a Franc&uacute;zska. http://kremlin.ru/events/president/news/67673 a s anglosasom nikto nevolal :D

Владимир Путин предложил военным Украины взять власть в свои руки - Россия 24 ​


https://www.youtube.com/watch?v=sC7zIxEh68g


Владимир Путин предложил военным Украины взять власть в свои руки - Россия 24 ​ https://www.youtube.com/watch?v=sC7zIxEh68g

Yori toto mi vyhodilo:
621901d3e7a1c


Yori toto mi vyhodilo: ![621901d3e7a1c](serve/attachment&amp;path=621901d3e7a1c)

ok tak to přehraj na YT tak jak ti to radí...


ok tak to přehraj na YT tak jak ti to rad&iacute;...

Putin viedol telefonické rozhovory s Macronom o situácii okolo Ukrajiny
Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francúzsky náprotivok Emmanuel Macron si počas telefonických rozhovorov vymenili názory na situáciu na Ukrajine.
"Vladimir Putin a prezident Francúzskej republiky Emmanuel Macron si vážne a dôkladne vymenili názory na všetky aspekty situácie okolo Ukrajiny," uviedla webová stránka Kremľa vo vyhlásení.


Je potrebné poznamenať, že francúzska strana vyjadrila nádej na rýchle urovnanie súčasného konfliktu prostredníctvom dialógu a rokovaní s Kyjevom.


Podľa Putina je takéto urovnanie možné len s prihliadnutím na legitímne bezpečnostné záujmy Ruska, medzi ktoré patrí „uznanie ruskej suverenity nad Krymom, riešenie úloh demilitarizácie a denacifikácie ukrajinského štátu a zabezpečenie jeho neutrálneho štatútu“.


Macron sa už skôr obrátil na svojho bieloruského kolegu Alexandra Lukašenka so žiadosťou o urýchlené stiahnutie ruských jednotiek z územia republiky.


https://russian.rt.com/world/news/969358-ukraina-makron-putin


Francúzska strana načrtla dobre známe názory na špeciálnu vojenskú operáciu uskutočnenú Ruskom na ochranu Donbasu a vyjadrila nádej na rýchle urovnanie súčasného konfliktu prostredníctvom dialógu a rokovaní s Kyjevom.


Vladimir Putin zdôraznil, že takéto urovnanie je možné len vtedy, ak sa bezpodmienečne zohľadnia legitímne bezpečnostné záujmy Ruska, vrátane uznania ruskej suverenity nad Krymom, riešenia úloh demilitarizácie a denacifikácie ukrajinského štátu a zabezpečenia jeho neutrálneho štatútu. Zároveň bolo poznamenané, že ruská strana je otvorená rokovaniam s predstaviteľmi Ukrajiny a očakáva, že povedú k želaným výsledkom.


Prezident Ruska venoval osobitnú pozornosť tomu, aby ruské ozbrojené sily neohrozovali civilistov a neútočili na civilné objekty. Hrozba pochádza od ukrajinských nacionalistov, ktorí využívajú civilné obyvateľstvo ako ľudský štít, zámerne umiestňujú útočné zbraňové systémy v obytných štvrtiach a zintenzívňujú ostreľovanie miest Donbass.
http://kremlin.ru/events/president/news/page/2


**Putin viedol telefonick&eacute; rozhovory s Macronom o situ&aacute;cii okolo Ukrajiny** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin a jeho franc&uacute;zsky n&aacute;protivok Emmanuel Macron si počas telefonick&yacute;ch rozhovorov vymenili n&aacute;zory na situ&aacute;ciu na Ukrajine. &quot;Vladimir Putin a prezident Franc&uacute;zskej republiky Emmanuel Macron si v&aacute;žne a d&ocirc;kladne vymenili n&aacute;zory na v&scaron;etky aspekty situ&aacute;cie okolo Ukrajiny,&quot; uviedla webov&aacute; str&aacute;nka Kremľa vo vyhl&aacute;sen&iacute;. Je potrebn&eacute; poznamenať, že franc&uacute;zska strana vyjadrila n&aacute;dej na r&yacute;chle urovnanie s&uacute;časn&eacute;ho konfliktu prostredn&iacute;ctvom dial&oacute;gu a rokovan&iacute; s Kyjevom. Podľa Putina je tak&eacute;to urovnanie možn&eacute; len s prihliadnut&iacute;m na legit&iacute;mne bezpečnostn&eacute; z&aacute;ujmy Ruska, medzi ktor&eacute; patr&iacute; &bdquo;uznanie ruskej suverenity nad Krymom, rie&scaron;enie &uacute;loh demilitariz&aacute;cie a denacifik&aacute;cie ukrajinsk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu a zabezpečenie jeho neutr&aacute;lneho &scaron;tat&uacute;tu&ldquo;. Macron sa už sk&ocirc;r obr&aacute;til na svojho bielorusk&eacute;ho kolegu Alexandra Luka&scaron;enka so žiadosťou o ur&yacute;chlen&eacute; stiahnutie rusk&yacute;ch jednotiek z &uacute;zemia republiky. https://russian.rt.com/world/news/969358-ukraina-makron-putin Franc&uacute;zska strana načrtla dobre zn&aacute;me n&aacute;zory na &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu uskutočnen&uacute; Ruskom na ochranu Donbasu a vyjadrila n&aacute;dej na r&yacute;chle urovnanie s&uacute;časn&eacute;ho konfliktu prostredn&iacute;ctvom dial&oacute;gu a rokovan&iacute; s Kyjevom. Vladimir Putin zd&ocirc;raznil, že tak&eacute;to urovnanie je možn&eacute; len vtedy, ak sa bezpodmienečne zohľadnia legit&iacute;mne bezpečnostn&eacute; z&aacute;ujmy Ruska, vr&aacute;tane uznania ruskej suverenity nad Krymom, rie&scaron;enia &uacute;loh demilitariz&aacute;cie a denacifik&aacute;cie ukrajinsk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu a zabezpečenia jeho neutr&aacute;lneho &scaron;tat&uacute;tu. Z&aacute;roveň bolo poznamenan&eacute;, že rusk&aacute; strana je otvoren&aacute; rokovaniam s predstaviteľmi Ukrajiny a očak&aacute;va, že poved&uacute; k želan&yacute;m v&yacute;sledkom. Prezident Ruska venoval osobitn&uacute; pozornosť tomu, aby rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily neohrozovali civilistov a ne&uacute;točili na civiln&eacute; objekty. Hrozba poch&aacute;dza od ukrajinsk&yacute;ch nacionalistov, ktor&iacute; využ&iacute;vaj&uacute; civiln&eacute; obyvateľstvo ako ľudsk&yacute; &scaron;t&iacute;t, z&aacute;merne umiestňuj&uacute; &uacute;točn&eacute; zbraňov&eacute; syst&eacute;my v obytn&yacute;ch &scaron;tvrtiach a zintenz&iacute;vňuj&uacute; ostreľovanie miest Donbass. http://kremlin.ru/events/president/news/page/2
Upravené 28. 2. 2022 o 17:57

Putin v rozhovore s Macronom vysvetlil zásadnú úlohu neonacistov v štátnej politike Kyjeva


Ruský prezident Vladimir Putin v telefonickom rozhovore poskytol svojmu francúzskemu náprotivku Emmanuelovi Macronovi odôvodnené vysvetlenie o významnej úlohe neonacistov v štátnej politike Kyjeva.


Je potrebné poznamenať, že Putin podrobne komentoval včerajší prejav prezidenta Francúzska Francúzom. Ruský líder nesúhlasil s mnohými Macronovými tézami, poznamenal Kremeľ.


„Týka sa to najmä vyhlásenia Emmanuela Macrona, ktorý označil za lož, že Rusko na Ukrajine bojuje proti nacizmu,“ uvádza sa v správe.


Kremeľ dodal, že v tejto súvislosti boli poskytnuté odôvodnené vysvetlenia o významnej úlohe neonacistov v štátnej politike Kyjeva.


Už skôr oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová komentovala Macronovo vyhlásenie, že neverí, že ruská špeciálna operácia na Ukrajine je zameraná na boj proti nacizmu.


Zdôraznila, že „za toľko rokov, čo boli vo formáte Normandie, mohli vysokí predstavitelia Francúzska čítať materiály“.


https://russian.rt.com/world/news/970847-putin-makron-razgovor


**Putin v rozhovore s Macronom vysvetlil z&aacute;sadn&uacute; &uacute;lohu neonacistov v &scaron;t&aacute;tnej politike Kyjeva** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin v telefonickom rozhovore poskytol svojmu franc&uacute;zskemu n&aacute;protivku Emmanuelovi Macronovi od&ocirc;vodnen&eacute; vysvetlenie o v&yacute;znamnej &uacute;lohe neonacistov v &scaron;t&aacute;tnej politike Kyjeva. Je potrebn&eacute; poznamenať, že Putin podrobne komentoval včeraj&scaron;&iacute; prejav prezidenta Franc&uacute;zska Franc&uacute;zom. Rusk&yacute; l&iacute;der nes&uacute;hlasil s mnoh&yacute;mi Macronov&yacute;mi t&eacute;zami, poznamenal Kremeľ. &bdquo;T&yacute;ka sa to najm&auml; vyhl&aacute;senia Emmanuela Macrona, ktor&yacute; označil za lož, že Rusko na Ukrajine bojuje proti nacizmu,&ldquo; uv&aacute;dza sa v spr&aacute;ve. Kremeľ dodal, že v tejto s&uacute;vislosti boli poskytnut&eacute; od&ocirc;vodnen&eacute; vysvetlenia o v&yacute;znamnej &uacute;lohe neonacistov v &scaron;t&aacute;tnej politike Kyjeva. Už sk&ocirc;r ofici&aacute;lna predstaviteľka rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharovov&aacute; komentovala Macronovo vyhl&aacute;senie, že never&iacute;, že rusk&aacute; &scaron;peci&aacute;lna oper&aacute;cia na Ukrajine je zameran&aacute; na boj proti nacizmu. Zd&ocirc;raznila, že &bdquo;za toľko rokov, čo boli vo form&aacute;te Normandie, mohli vysok&iacute; predstavitelia Franc&uacute;zska č&iacute;tať materi&aacute;ly&ldquo;. https://russian.rt.com/world/news/970847-putin-makron-razgovor

Telefonický rozhovor s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom


Z iniciatívy francúzskej strany mal Vladimir Putin telefonický rozhovor s prezidentom Francúzskej republiky Emmanuelom Macronom.


V súvislosti so znepokojením vyjadreným Emmanuelom Macronom o zaistení bezpečnosti jadrových elektrární na území Ukrajiny Vladimir Putin podrobne informoval o provokácii, ktorú ukrajinskí radikáli zorganizovali v oblasti jadrovej elektrárne Záporožie so zapojením tzv. sabotážna skupina. Pokusy obviniť z tohto incidentu ruskú armádu sú súčasťou cynickej propagandistickej kampane. Ruské jednotky v spolupráci s ukrajinskou bezpečnostnou zložkou a personálom naďalej zabezpečujú chod jadrovej elektrárne v normálnom režime, rádioaktívne pozadie zostáva v norme – všetky tieto skutočnosti oficiálne potvrdila MAAE. Fyzická a jadrová bezpečnosť elektrárne je dobre chránená.


Ruské ozbrojené sily kontrolujú aj jadrovú elektráreň v Černobyle. Toto všetko sa robí preto, aby sa vylúčila možnosť provokácií s katastrofálnymi následkami zo strany ukrajinských neonacistov alebo teroristov.


V komentári k návrhu generálneho riaditeľa Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu, spomínanom prezidentom Francúzska, usporiadať v Černobyľskej zóne trojstranné stretnutie (MAAE-Rusko-Ukrajina) s cieľom vyvinúť mechanizmus na zaistenie bezpečnosti jadrových zariadení v r. Ukrajina Vladimir Putin poznamenal, že v zásade by táto myšlienka mohla byť užitočná, ale stálo by za zváženie, či takéto stretnutie uskutočniť prostredníctvom videokonferencie alebo v tretej krajine.


Prerokovaná bola otázka evakuácie civilného obyvateľstva z oblastí stretov. Vladimir Putin upozornil na skutočnosť, že Kyjev stále neplní dohody dosiahnuté v takejto akútnej humanitárnej otázke. Najmä napriek „tichému režimu“, ktorý ruská strana vyhlásila 5. marca na odchod civilistov a cudzích občanov z Mariupolu a Volnovachy, ukrajinskí nacionalisti evakuáciu z týchto miest neumožnili. A pauza v nepriateľstve bola opäť použitá len na vybudovanie síl a prostriedkov na ich pozíciách. Prezident Francúzska bol opäť pozvaný, aby aktívne spolupracoval s kyjevskými úradmi s cieľom dodržiavať normy medzinárodného humanitárneho práva.


O stave na rokovaní ruskej delegácie s ukrajinskými predstaviteľmi informoval aj Vladimir Putin. Bola vyjadrená pripravenosť pokračovať v dialógu s bezpodmienečným plnením známych ruských požiadaviek. Hlavná vec je, že ukrajinská strana by mala vážne pristupovať k dosiahnutiu dohôd, ktorých realizácia je dôležitá pre zastavenie bojov.


Boli dohodnuté ďalšie kontakty na rôznych úrovniach.
http://kremlin.ru/events/president/news/67918


Telefonický rozhovor s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom


Vladimir Putin mal telefonický rozhovor s prezidentom Tureckej republiky Recepom Tayyipom Erdoganom.
Vladimir Putin stručne informoval o priebehu špeciálnej vojenskej operácie na obranu Donbasu, načrtol hlavné prístupy a hodnotenia v tejto súvislosti a podrobne vysvetlil hlavné ciele a ciele. Bolo zdôraznené, že špeciálna prevádzka prebieha podľa plánu a harmonogramu.


Ruské ozbrojené sily zároveň robia všetko, čo je v ich silách, aby zachránili životy a zaistili bezpečnosť civilistov, presné údery sa uskutočňujú výlučne na zariadenia vojenskej infraštruktúry. Na tomto pozadí sa akcie nacionalistických, neonacistických formácií, ktoré pokračujú v intenzívnom ostreľovaní Donbasu a využívajú civilistov, vrátane cudzincov, ktorí sú v skutočnosti zajatí ako rukojemníci, ako „ľudský štít“ v ukrajinských mestách a obciach, vyznačujú osobitnou krutosťou a krutosťou. cynizmus.


Potvrdila sa pripravenosť ruskej strany na dialóg s ukrajinskými orgánmi a so zahraničnými partnermi s cieľom vyriešiť konflikt. Zároveň sa upozornilo na nezmyselnosť akýchkoľvek pokusov o naťahovanie vyjednávacieho procesu, ktorý využívajú ukrajinské bezpečnostné zložky na preskupovanie svojich síl a prostriedkov. V tejto súvislosti bolo zdôraznené, že pozastavenie špeciálnej operácie je možné len vtedy, ak Kyjev prestane bojovať a splní dobre známe požiadavky Ruska.


Bola vyjadrená nádej, že počas plánovaného ďalšieho kola rokovaní predstavitelia Ukrajiny prejavia konštruktívnejší prístup, ktorý plne zohľadňuje vznikajúce skutočnosti.


Prezidenti Ruska a Turecka konštatovali dôležitosť udržiavania kontaktov medzi diplomatickými a vojenskými oddeleniami oboch krajín. Vladimir Putin potvrdil pripravenosť ruskej strany poskytnúť všetku potrebnú pomoc na bezpečnú evakuáciu tureckých občanov z oblastí nepriateľstva.


Zdôraznila sa vzájomná dispozícia pokračovať vo vzájomne výhodnej rusko-tureckej obchodnej a hospodárskej spolupráci.


Recep Tayyip Erdogan príznačne kriticky zhodnotil zbesilú kampaň proti ruskej kultúre a jej postavám, ktorá naberá na obrátkach v mnohých západných štátoch.


Bolo dohodnuté udržiavať úzke kontakty na rôznych úrovniach.
http://kremlin.ru/events/president/news/67917


Telefonický rozhovor s izraelským premiérom Naftali Bennettom

V nadväznosti na rokovania, ktoré sa konali deň predtým v Moskve, mal Vladimir Putin telefonický rozhovor s predsedom vlády štátu Izrael Naftali Bennettom. Pokračovala dôkladná výmena názorov o situácii v súvislosti s ruskou špeciálnou vojenskou operáciou na ochranu Donbasu, vrátane zohľadnenia najnovších kontaktov Naftaliho Bennetta s lídrami viacerých štátov.


Vladimir Putin a Naftali Bennet sa dohodli, že zostanú v kontakte.
http://kremlin.ru/events/president/news/67919


Telefonick&yacute; rozhovor s franc&uacute;zskym prezidentom Emmanuelom Macronom Z iniciat&iacute;vy franc&uacute;zskej strany mal Vladimir Putin telefonick&yacute; rozhovor s prezidentom Franc&uacute;zskej republiky Emmanuelom Macronom. V s&uacute;vislosti so znepokojen&iacute;m vyjadren&yacute;m Emmanuelom Macronom o zaisten&iacute; bezpečnosti jadrov&yacute;ch elektr&aacute;rn&iacute; na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny Vladimir Putin podrobne informoval o provok&aacute;cii, ktor&uacute; ukrajinsk&iacute; radik&aacute;li zorganizovali v oblasti jadrovej elektr&aacute;rne Z&aacute;porožie so zapojen&iacute;m tzv. sabot&aacute;žna skupina. Pokusy obviniť z tohto incidentu rusk&uacute; arm&aacute;du s&uacute; s&uacute;časťou cynickej propagandistickej kampane. Rusk&eacute; jednotky v spolupr&aacute;ci s ukrajinskou bezpečnostnou zložkou a person&aacute;lom naďalej zabezpečuj&uacute; chod jadrovej elektr&aacute;rne v norm&aacute;lnom režime, r&aacute;dioakt&iacute;vne pozadie zost&aacute;va v norme &ndash; v&scaron;etky tieto skutočnosti ofici&aacute;lne potvrdila MAAE. Fyzick&aacute; a jadrov&aacute; bezpečnosť elektr&aacute;rne je dobre chr&aacute;nen&aacute;. Rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily kontroluj&uacute; aj jadrov&uacute; elektr&aacute;reň v Černobyle. Toto v&scaron;etko sa rob&iacute; preto, aby sa vyl&uacute;čila možnosť provok&aacute;ci&iacute; s katastrof&aacute;lnymi n&aacute;sledkami zo strany ukrajinsk&yacute;ch neonacistov alebo teroristov. V koment&aacute;ri k n&aacute;vrhu gener&aacute;lneho riaditeľa Medzin&aacute;rodnej agent&uacute;ry pre at&oacute;mov&uacute; energiu, spom&iacute;nanom prezidentom Franc&uacute;zska, usporiadať v Černobyľskej z&oacute;ne trojstrann&eacute; stretnutie (MAAE-Rusko-Ukrajina) s cieľom vyvin&uacute;ť mechanizmus na zaistenie bezpečnosti jadrov&yacute;ch zariaden&iacute; v r. Ukrajina Vladimir Putin poznamenal, že v z&aacute;sade by t&aacute;to my&scaron;lienka mohla byť užitočn&aacute;, ale st&aacute;lo by za zv&aacute;ženie, či tak&eacute;to stretnutie uskutočniť prostredn&iacute;ctvom videokonferencie alebo v tretej krajine. Prerokovan&aacute; bola ot&aacute;zka evaku&aacute;cie civiln&eacute;ho obyvateľstva z oblast&iacute; stretov. Vladimir Putin upozornil na skutočnosť, že Kyjev st&aacute;le nepln&iacute; dohody dosiahnut&eacute; v takejto ak&uacute;tnej humanit&aacute;rnej ot&aacute;zke. Najm&auml; napriek &bdquo;tich&eacute;mu režimu&ldquo;, ktor&yacute; rusk&aacute; strana vyhl&aacute;sila 5. marca na odchod civilistov a cudz&iacute;ch občanov z Mariupolu a Volnovachy, ukrajinsk&iacute; nacionalisti evaku&aacute;ciu z t&yacute;chto miest neumožnili. A pauza v nepriateľstve bola op&auml;ť použit&aacute; len na vybudovanie s&iacute;l a prostriedkov na ich poz&iacute;ci&aacute;ch. Prezident Franc&uacute;zska bol op&auml;ť pozvan&yacute;, aby akt&iacute;vne spolupracoval s kyjevsk&yacute;mi &uacute;radmi s cieľom dodržiavať normy medzin&aacute;rodn&eacute;ho humanit&aacute;rneho pr&aacute;va. O stave na rokovan&iacute; ruskej deleg&aacute;cie s ukrajinsk&yacute;mi predstaviteľmi informoval aj Vladimir Putin. Bola vyjadren&aacute; pripravenosť pokračovať v dial&oacute;gu s bezpodmienečn&yacute;m plnen&iacute;m zn&aacute;mych rusk&yacute;ch požiadaviek. Hlavn&aacute; vec je, že ukrajinsk&aacute; strana by mala v&aacute;žne pristupovať k dosiahnutiu doh&ocirc;d, ktor&yacute;ch realiz&aacute;cia je d&ocirc;ležit&aacute; pre zastavenie bojov. Boli dohodnut&eacute; ďal&scaron;ie kontakty na r&ocirc;znych &uacute;rovniach. http://kremlin.ru/events/president/news/67918 **Telefonick&yacute; rozhovor s tureck&yacute;m prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom** Vladimir Putin mal telefonick&yacute; rozhovor s prezidentom Tureckej republiky Recepom Tayyipom Erdoganom. Vladimir Putin stručne informoval o priebehu &scaron;peci&aacute;lnej vojenskej oper&aacute;cie na obranu Donbasu, načrtol hlavn&eacute; pr&iacute;stupy a hodnotenia v tejto s&uacute;vislosti a podrobne vysvetlil hlavn&eacute; ciele a ciele. Bolo zd&ocirc;raznen&eacute;, že &scaron;peci&aacute;lna prev&aacute;dzka prebieha podľa pl&aacute;nu a harmonogramu. Rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily z&aacute;roveň robia v&scaron;etko, čo je v ich sil&aacute;ch, aby zachr&aacute;nili životy a zaistili bezpečnosť civilistov, presn&eacute; &uacute;dery sa uskutočňuj&uacute; v&yacute;lučne na zariadenia vojenskej infra&scaron;trukt&uacute;ry. Na tomto pozad&iacute; sa akcie nacionalistick&yacute;ch, neonacistick&yacute;ch form&aacute;ci&iacute;, ktor&eacute; pokračuj&uacute; v intenz&iacute;vnom ostreľovan&iacute; Donbasu a využ&iacute;vaj&uacute; civilistov, vr&aacute;tane cudzincov, ktor&iacute; s&uacute; v skutočnosti zajat&iacute; ako rukojemn&iacute;ci, ako &bdquo;ľudsk&yacute; &scaron;t&iacute;t&ldquo; v ukrajinsk&yacute;ch mest&aacute;ch a obciach, vyznačuj&uacute; osobitnou krutosťou a krutosťou. cynizmus. Potvrdila sa pripravenosť ruskej strany na dial&oacute;g s ukrajinsk&yacute;mi org&aacute;nmi a so zahraničn&yacute;mi partnermi s cieľom vyrie&scaron;iť konflikt. Z&aacute;roveň sa upozornilo na nezmyselnosť ak&yacute;chkoľvek pokusov o naťahovanie vyjedn&aacute;vacieho procesu, ktor&yacute; využ&iacute;vaj&uacute; ukrajinsk&eacute; bezpečnostn&eacute; zložky na preskupovanie svojich s&iacute;l a prostriedkov. V tejto s&uacute;vislosti bolo zd&ocirc;raznen&eacute;, že pozastavenie &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie je možn&eacute; len vtedy, ak Kyjev prestane bojovať a spln&iacute; dobre zn&aacute;me požiadavky Ruska. Bola vyjadren&aacute; n&aacute;dej, že počas pl&aacute;novan&eacute;ho ďal&scaron;ieho kola rokovan&iacute; predstavitelia Ukrajiny prejavia kon&scaron;trukt&iacute;vnej&scaron;&iacute; pr&iacute;stup, ktor&yacute; plne zohľadňuje vznikaj&uacute;ce skutočnosti. Prezidenti Ruska a Turecka kon&scaron;tatovali d&ocirc;ležitosť udržiavania kontaktov medzi diplomatick&yacute;mi a vojensk&yacute;mi oddeleniami oboch kraj&iacute;n. Vladimir Putin potvrdil pripravenosť ruskej strany poskytn&uacute;ť v&scaron;etku potrebn&uacute; pomoc na bezpečn&uacute; evaku&aacute;ciu tureck&yacute;ch občanov z oblast&iacute; nepriateľstva. Zd&ocirc;raznila sa vz&aacute;jomn&aacute; dispoz&iacute;cia pokračovať vo vz&aacute;jomne v&yacute;hodnej rusko-tureckej obchodnej a hospod&aacute;rskej spolupr&aacute;ci. Recep Tayyip Erdogan pr&iacute;značne kriticky zhodnotil zbesil&uacute; kampaň proti ruskej kult&uacute;re a jej postav&aacute;m, ktor&aacute; naber&aacute; na obr&aacute;tkach v mnoh&yacute;ch z&aacute;padn&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch. Bolo dohodnut&eacute; udržiavať &uacute;zke kontakty na r&ocirc;znych &uacute;rovniach. http://kremlin.ru/events/president/news/67917 **Telefonick&yacute; rozhovor s izraelsk&yacute;m premi&eacute;rom Naftali Bennettom ** V nadv&auml;znosti na rokovania, ktor&eacute; sa konali deň predt&yacute;m v Moskve, mal Vladimir Putin telefonick&yacute; rozhovor s predsedom vl&aacute;dy &scaron;t&aacute;tu Izrael Naftali Bennettom. Pokračovala d&ocirc;kladn&aacute; v&yacute;mena n&aacute;zorov o situ&aacute;cii v s&uacute;vislosti s ruskou &scaron;peci&aacute;lnou vojenskou oper&aacute;ciou na ochranu Donbasu, vr&aacute;tane zohľadnenia najnov&scaron;&iacute;ch kontaktov Naftaliho Bennetta s l&iacute;drami viacer&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov. Vladimir Putin a Naftali Bennet sa dohodli, že zostan&uacute; v kontakte. http://kremlin.ru/events/president/news/67919
Upravené 6. 3. 2022 o 20:23

Putin informoval Modiho o otvorení humanitárnych koridorov ruskými ozbrojenými silami na Ukrajine
Ruský prezident Vladimir Putin v telefonickom rozhovore informoval indického premiéra Narendru Modiho o vyhlásení ruských ozbrojených síl o „tichom režime“ a otvorení humanitárnych koridorov na Ukrajine.


„Zároveň nacionalistické formácie naďalej bránia sťahovaniu civilistov, vrátane zahraničných občanov, z oblastí nepriateľstva, pričom používajú hrubú silu a uchyľujú sa k rôznym druhom provokácií,“ uvádza tlačová služba Kremľa.


Pripomenuli, že indickým študentom, ktorých držali radikáli v Charkove, sa podarilo opustiť mesto len v dôsledku silného medzinárodného tlaku na kyjevské úrady.


„Ruskí vojaci vynakladajú maximálne úsilie, aby zabezpečili evakuáciu indických občanov z mesta Sumy,“ poznamenala ruská strana.


Modi zasa vyjadril vďačnosť Rusku za opatrenia prijaté na návrat jeho krajanov do vlasti.


Už skôr bolo oznámené, že 7. marca ruské ozbrojené sily na základe katastrofálnej humanitárnej situácie, ako aj v reakcii na osobnú žiadosť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona prezidentovi Vladimirovi Putinovi, vyhlásili od 10:00 tichý režim a otvorili humanitárne koridory z Kyjeva, Mariupolu, Charkova a Sumy.


Na informácie o tom upozornili špecializované štruktúry OSN, OBSE, ICRC a ďalších medzinárodných organizácií.
https://russian.rt.com/ussr/news/972566-putin-proinformiroval-modi


**Putin informoval Modiho o otvoren&iacute; humanit&aacute;rnych koridorov rusk&yacute;mi ozbrojen&yacute;mi silami na Ukrajine** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin v telefonickom rozhovore informoval indick&eacute;ho premi&eacute;ra Narendru Modiho o vyhl&aacute;sen&iacute; rusk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l o &bdquo;tichom režime&ldquo; a otvoren&iacute; humanit&aacute;rnych koridorov na Ukrajine. &bdquo;Z&aacute;roveň nacionalistick&eacute; form&aacute;cie naďalej br&aacute;nia sťahovaniu civilistov, vr&aacute;tane zahraničn&yacute;ch občanov, z oblast&iacute; nepriateľstva, pričom použ&iacute;vaj&uacute; hrub&uacute; silu a uchyľuj&uacute; sa k r&ocirc;znym druhom provok&aacute;ci&iacute;,&ldquo; uv&aacute;dza tlačov&aacute; služba Kremľa. Pripomenuli, že indick&yacute;m &scaron;tudentom, ktor&yacute;ch držali radik&aacute;li v Charkove, sa podarilo opustiť mesto len v d&ocirc;sledku siln&eacute;ho medzin&aacute;rodn&eacute;ho tlaku na kyjevsk&eacute; &uacute;rady. &bdquo;Rusk&iacute; vojaci vynakladaj&uacute; maxim&aacute;lne &uacute;silie, aby zabezpečili evaku&aacute;ciu indick&yacute;ch občanov z mesta Sumy,&ldquo; poznamenala rusk&aacute; strana. Modi zasa vyjadril vďačnosť Rusku za opatrenia prijat&eacute; na n&aacute;vrat jeho krajanov do vlasti. Už sk&ocirc;r bolo ozn&aacute;men&eacute;, že 7. marca rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily na z&aacute;klade katastrof&aacute;lnej humanit&aacute;rnej situ&aacute;cie, ako aj v reakcii na osobn&uacute; žiadosť franc&uacute;zskeho prezidenta Emmanuela Macrona prezidentovi Vladimirovi Putinovi, vyhl&aacute;sili od 10:00 tich&yacute; režim a otvorili humanit&aacute;rne koridory z Kyjeva, Mariupolu, Charkova a Sumy. Na inform&aacute;cie o tom upozornili &scaron;pecializovan&eacute; &scaron;trukt&uacute;ry OSN, OBSE, ICRC a ďal&scaron;&iacute;ch medzin&aacute;rodn&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute;. https://russian.rt.com/ussr/news/972566-putin-proinformiroval-modi

Izraelský premiér telefonoval Putinovi
Izraelský premiér Bennett rokoval s Putinom o treťom kole rusko-ukrajinských rokovaní
Izraelský premiér Naftali Bennet v utorok 8. marca telefonoval s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a rokoval s ním o treťom kole rusko-ukrajinských rokovaní. Informoval o tom web Kremľa.


Tlačová služba spresnila, že telefonický rozhovor sa uskutočnil z iniciatívy izraelskej strany.


Počas rozhovoru Putin a Bennett diskutovali o rôznych aspektoch prebiehajúcej špeciálnej operácie Ruska na Donbase. Hlava štátu zároveň komentovala výsledky tretieho kola rusko-ukrajinských rozhovorov, ktoré sa konali v Bielorusku 7. marca. Je potrebné poznamenať, že predstavitelia oboch krajín sa dohodli na pokračovaní dialógu o tejto otázke.


Prezident Vladimir Putin predtým ubezpečil, že na Ukrajine nie sú žiadni ruskí branci a záložníci.


https://lenta.ru/news/2022/03/08/obsudili_tretiy/


**Izraelsk&yacute; premi&eacute;r telefonoval Putinovi** Izraelsk&yacute; premi&eacute;r Bennett rokoval s Putinom o treťom kole rusko-ukrajinsk&yacute;ch rokovan&iacute; Izraelsk&yacute; premi&eacute;r Naftali Bennet v utorok 8. marca telefonoval s rusk&yacute;m prezidentom Vladimirom Putinom a rokoval s n&iacute;m o treťom kole rusko-ukrajinsk&yacute;ch rokovan&iacute;. Informoval o tom web Kremľa. Tlačov&aacute; služba spresnila, že telefonick&yacute; rozhovor sa uskutočnil z iniciat&iacute;vy izraelskej strany. Počas rozhovoru Putin a Bennett diskutovali o r&ocirc;znych aspektoch prebiehaj&uacute;cej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie Ruska na Donbase. Hlava &scaron;t&aacute;tu z&aacute;roveň komentovala v&yacute;sledky tretieho kola rusko-ukrajinsk&yacute;ch rozhovorov, ktor&eacute; sa konali v Bielorusku 7. marca. Je potrebn&eacute; poznamenať, že predstavitelia oboch kraj&iacute;n sa dohodli na pokračovan&iacute; dial&oacute;gu o tejto ot&aacute;zke. Prezident Vladimir Putin predt&yacute;m ubezpečil, že na Ukrajine nie s&uacute; žiadni rusk&iacute; branci a z&aacute;ložn&iacute;ci. https://lenta.ru/news/2022/03/08/obsudili_tretiy/

Пресс-конференция Путина и Лукашенко 12 апреля 2022: прямая трансляция


https://www.youtube.com/watch?v=GGvY70MCJZE


Пресс-конференция Путина и Лукашенко 12 апреля 2022: прямая трансляция https://www.youtube.com/watch?v=GGvY70MCJZE
7.68k
43
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept