Zahraničná politika
Správy z Ameriky

Americe a světu hrozí větší krach než Afghánistán


Ministryně financí Janet Yellen jim oznámila, že jestli ten strop zadlužení nezruší nebo alespoň nezvednou, tak USA nebudou schopny v říjnu obsloužit své vládní dluhy, čili v podstatě dojde ke státnímu bankrotu. Znamená to tedy, že USA nad hladinou, aby ještě nezbankrotovaly, drží jen nové dluhy potřebné na splátky těch starých, neboť ze státních výnosů jim už na splátky nezbyde. Že je americká dluhová politika dlouhodobě neudržitelná, je jasné každému, toto však znamená, že ten obávaný bod zlomu
není před Amerikou, nýbrž že už ho překročila,


což je daleko výraznější projev hroucení impéria než scény z Afghánistánu.
Koukneme-li se na čísla o zadlužení federální vlády, tak Rozpočtová kancelář Kongresu předpovídá, že roku 2022 bude dluh o 40 procent vyšší než roku 2019 ve výši 24,3 bilionů dolarů a roste tempem, jakému by nestačil ani růst čínské ekonomiky, natožpak té americké. Podle MMF je letošní poměr dluhu k HDP 109 procent, tj. stav odpovídající zemím obvykle nuceným se prodat do „dluhového nevolnictví“ záchranných institucí. Ukončení Afghánské války, která je stála za 20 let 2 biliony dolarů, se za těchto okolností jeví jako velice drobné opatření, které s celkovou situací nehne. . .
http://czech.cri.cn/communication/3888/20210911/701459.html
613f3265f2a84


Americe a světu hrozí větší krach než Afghánistán ------------------------------------------------- Ministryně financí Janet Yellen jim oznámila, že jestli ten strop zadlužení nezruší nebo alespoň nezvednou, tak USA nebudou schopny v říjnu obsloužit své vládní dluhy, čili v podstatě dojde ke státnímu bankrotu. Znamená to tedy, že USA nad hladinou, aby ještě nezbankrotovaly, drží jen nové dluhy potřebné na splátky těch starých, neboť ze státních výnosů jim už na splátky nezbyde. Že je americká dluhová politika dlouhodobě neudržitelná, je jasné každému, toto však znamená, že ten obávaný bod zlomu není před Amerikou, nýbrž že už ho překročila, což je daleko výraznější projev hroucení impéria než scény z Afghánistánu. Koukneme-li se na čísla o zadlužení federální vlády, tak Rozpočtová kancelář Kongresu **předpovídá, že roku 2022 bude dluh o 40 procent vyšší než roku 2019 ve výši 24,3 bilionů** dolarů a roste tempem, jakému by nestačil ani růst čínské ekonomiky, natožpak té americké. Podle MMF je letošní poměr dluhu k HDP 109 procent, tj. stav odpovídající zemím obvykle nuceným se prodat do „dluhového nevolnictví“ záchranných institucí. Ukončení Afghánské války, která je stála za 20 let 2 biliony dolarů, se za těchto okolností jeví jako velice drobné opatření, které s celkovou situací nehne. . . http://czech.cri.cn/communication/3888/20210911/701459.html ![613f3265f2a84](serve/attachment&path=613f3265f2a84)
Upravené 13. 9. 2021 o 13:13

Štátnej elite USA sa doma rozpadáva riadenie na 6., 5. a 4. priorite pod rukami. To, čo uzákonili pre federálnych zamestnancov, je rana do oboch vlastných nôh. Toto hádam aj zastaví pokračovanie plánu s kovidom globálne.


Ešte dodám postreh Chazina z posledného videa, že ak bude Biden vymenený Harissovou, ktorá má nulovú skúsenosť so štátnym riadením, tak rozpad sa ešte zrýchli. A pridáva, že treba sledovať návrhy FEDu - a keď prídu absurdné nápady zachrániť ekonomiku USA, tak rozpad štátu bude nablízku.


Štátnej elite USA sa doma rozpadáva riadenie na 6., 5. a 4. priorite pod rukami. To, čo uzákonili pre federálnych zamestnancov, je rana do oboch vlastných nôh. Toto hádam aj zastaví pokračovanie plánu s kovidom globálne. Ešte dodám postreh Chazina z posledného videa, že ak bude Biden vymenený Harissovou, ktorá má nulovú skúsenosť so štátnym riadením, tak rozpad sa ešte zrýchli. A pridáva, že treba sledovať návrhy FEDu - a keď prídu absurdné nápady zachrániť ekonomiku USA, tak rozpad štátu bude nablízku.
Upravené 13. 9. 2021 o 17:05

Dalekosáhlé ničivé důsledky 11. září v americké režii
Web rakouské veřejnoprávní televize ORF zveřejnil analýzu,
která jasně dokazuje drtivý dopad událostí 11. září nejen na USA a jejich spojence,
ale doslova na celý svět. Zejména demokracie a její hodnoty musely hodně ustoupit, největší prostor dostaly „fake news“, ovšem ty šířené oficiálními médii.
Fake news a fake incidents jako casus belli, příčiny války a omezení svobod, řetěz událostí, který se už nechce nebo neumí zastavit.
Dovoluji si podstatnou část analýzy ORF ocitovat:
„Účinky útoků teroristické organizace Al -Kajda z 11. září pociťujeme i o 20 let později - nejen v Afghánistánu s obnoveným převzetím moci Talibánem, ale také v každodenním životě, například u bezpečnostních předpisů pro lety.
Debaty o mučení - klíčové slovo waterboarding - také spadají pod akce USA s oficiálním názvem „Válka proti teroru“, jak se píše v úvodu článku.
Následuje hodnocení vývoje událostí:
„Celkově 11. září a jeho důsledky, například v podobě války v Afghánistánu, zaměstnávaly čtyři prezidenty USA George W. Bushe, Baracka Obamu, Donalda Trumpa a Joe Bidena. Poté, co radikální islámský Talibán odmítl vydat šéfa Al-Káidy Usámu bin Ládina, začaly 7. října 2001 útoky vedené USA na Afghánistán. Bush tehdy jasně uvedl, že boj USA je také výslovně namířen proti vládám, které nabízejí ochranu teroristům. Režim Talibánu pak na konci roku 2001 celkem rychle padl. V Afghánistánu však klid nenastal. Během dalších dvou desetiletí Talibán opakovaně útočil na jednotky NATO a dokonce prováděl útoky v hlavním městě Kábulu. Během návštěvy prozatímního afghánského prezidenta Hamida Karzáího v Bílém domě v červnu 2004 Bush hovořil o „prvním vítězství ve válce proti terorismu“ - podle některých dokonale mylný úsudek, jak se také ukázalo, podle jiných skvělé PR. Bin Ládina nakonec 2. května 2011 v pákistánském Abbottabadu zastřelily speciální jednotky americké armády. Bin Ládin byl nejhledanějším teroristou na světě, na jeho hlavu byla vypsána odměna 50 milionů dolarů. Kromě 11. září byla zakladateli Al-Káidy připisována řada dalších vážných útoků.
Přítomnost amerických vojáků v Afghánistánu byla pro ně vyčerpávající - až do katastrofálního stažení v srpnu 2021. Na 20. výročí útoků z 11. září nyní v Kábulu opět vlaje bílá vlajka Talibánu. Vojáci pod vedením NATO se v chaosu stáhli, afghánské bezpečnostní síly se zhroutily. Talibán vyhrál válku v Afghánistánu.
V průběhu „války proti teroru“ po 11. září – název byl inspirován „válkou proti drogám“ vyhlášenou USA v 70. letech 20. století – vypukla irácká válka, protože Bush použil „válku proti teroru“ také jako záminku k útoku na Irák v březnu 2003. S více než pochybnými důkazy o existenci zbraní hromadného ničení jako ospravedlnění. To se, jak známo, neprokázalo, Bagdád zbraně hromadného ničení, například chemické, dodané USA a používané v 80. letech, v té době už neměl.
Další fake se objevil 1. května 2003, kdy Bush na letadlové lodi „USS Abraham Lincoln“ oznámil oficiální ukončení bojů v Iráku, a to pod obrovským praporem s nápisem „Mise splněna“. Později se ukázalo, že letadlová loď musela být pro vysílání otočena o 180 stupňů, aby na pozadí nebylo vidět kalifornské pobřeží. Tato „splněná mise“ byla odhalena jako prázdná fráze a stala se symbolem „fake news“ nejpozději tehdy, když v následujících měsících v Iráku eskalovalo násilí. Až koncem roku 2011 USA konečně stáhly své vojáky ze země, aby se ti o tři roky později zase vrátili, kvůli pomoci irácké armádě v boji proti teroristické organizaci Islámský stát (IS). Navzdory vojenské porážce je však IS stále aktivní v Iráku a sousední Sýrii.“ Tolik shrnutí válečných „úspěchů“ USA za posledních 20 let. Článek však pokračuje ještě drsnějšími fakty:
„Podle odhadu Brownovy univerzity ke konci roku 2019 zabila „válka proti teroru“ více než 800 000 lidí, většinou civilistů v Iráku a Afghánistánu. Vědci vyčíslili finanční náklady pro USA na více než 6,4 bilionu dolarů (asi 5,4 bilionu eur). Jsou také obavy, že v Afghánistánu se bude opakovat situace po prvním stažení z Iráku a že země bude v budoucnu sloužit jako výcviková a logistická základna islamistických teroristických organizací.
Neblahý vývoj zaznamenaly USA v otázce mučení. Po 11. září USA změnily části své vojenské základny v kubánském zálivu Guantánamo na vězení s maximální ostrahou. Záliv Guantánamo má 116 kilometrů čtverečních a nachází se na jihovýchodě Kuby. Ploty a minová pole vytvářejí jasné ohraničení od komunistických sousedů. Vojenská základna Guantánamo byla pronajata v roce 1903 a prodloužena na neurčito v roce 1934 jako součást dobré sousedské politiky, kterou prosazoval americký prezident Franklin Delano Roosevelt. Vláda na Kubě však považuje základnu za nezákonnou. 11. ledna 2002, čtyři měsíce po útocích, přišlo na Guantánamo prvních 20 vězňů. Na Guantánamu používala americká armáda tvrdé „vyšetřovací“ metody - například nedostatek spánku, neustálé vystavování hudbě a kukly přetažené přes hlavu. Proslul také notoricky známý „Waterboarding“, velmi kontroverzní a běžně klasifikovaný jako mučení. „Metoda výslechu“ hájená Bushovou administrativou simuluje utonutí. Vězeň je obvykle připoután v leže, na obličej je přitlačen mokrý hadr a poté se na něj nalijí litry vody. Co je snad ještě horší, obzvláště důležití vězni, na které použité metody výslechu nezapůsobily, byli podle tehdejších amerických médií posíláni z USA do spřátelených států, ve kterých je mučení běžné. Mluvilo se také o černých stránkách, tj. o tajných věznicích CIA, o nichž se říká, že některé byly v Evropě, dokonce i v Polsku.
Guantánamo se stalo černou skvrnou na pověsti USA. Až o něco později vyvolaly celosvětové pobouření snímky z amerického „protiteroristického“ boje v Iráku. Záznamy iráckých vězňů z americké vojenské věznice Abú Ghraib, kterou převzaly USA od iráckého režimu, byly zveřejněny na konci dubna 2004. Obrázky ukazují americké vojáky, kteří sexuálně ponižují a zneužívají irácké vězně. Americká vojáčka Lynndie England, která byla později usvědčena, se stala veřejně známou. Zveřejněné snímky ukazují mimo jiné England, jak s úsměvem ukazuje na genitálie vězně a vede vězně na vodítku pro psa. England byla odsouzena ke třem letům vězení za šest případů špatného zacházení a poté, co si odseděla polovinu, byla v březnu 2007 propuštěna z vojenské věznice v San Diegu. V roce 2006 tehdejší americký prezident Bush připustil, že skandál byl největší chybou americké vojenské akce v Iráku. Obraz USA a jeho ozbrojených sil tehdy utrpěl trvalé škody.
Teror z 11. září měl dopad i na americké zpravodajské služby. Po útocích obvinila vyšetřovací komise zejména CIA, americkou zahraniční zpravodajskou službu, z nedostatečné spolupráce s federální policií FBI a z řady dalších závažných selhání v souvislosti s možnou prevencí útoků. V důsledku selhání zpravodajců provedl Bush největší reformu amerických zpravodajských služeb za poslední desetiletí. Bylo zřízeno kontroverzní ministerstvo pro vnitřní bezpečnost. Tehdejší kritici se obávali, že nová autorita bude sloužit také ke špehování částí populace (což se samozřejmě potvrdilo). V průběhu reformy byl zřízen také úřad ředitele pro tajné služby – což je něco jako ministr. Měly zde být shromážděny a analyzovány informace od CIA, FBI a Národní bezpečnostní agentury (NSA) a celních a imigračních úřadů o možných teroristických aktivitách.
Navždy se změnila letecká doprava.
Vstup do USA ztížilo vyplňování nových složitých formulářů a bezpečnostní opatření
a kontroly letů byly rozšířeny po celém světě. Přestože byla tato pravidla
v průběhu let opět oslabena, jsou stále patrná i dnes.
Byly také naskenovány soubory údajů o cestujících, do letadel byli vysíláni ozbrojení policisté jako „Sky Marshalls“, osobní a občanské průkazy byly doplněny o biometrické údaje a přizpůsobeny strojovému čtení a skenování.
Byla také podepsána dohoda s EU o přenosu údajů o cestujících“, vypočítává obšírná analýza v ORF.
Kdo dočetl až sem, musí mu být jasné, že největší omezení demokracie představuje přizpůsobení se metodám nedemokratických režimů v rámci boje proti nim. Nikoli jejich existence sama o sobě,
ale totalitní způsob myšlení, které omezuje každodenní život občana tzv. rozvinutého světa.
https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1444626515977855?__tn__=-R
https://orf.at/stories/3227703/?fbclid=IwAR2MLsPfNC5RFHSJlrdUpTd456TrjhnnBSyOOMzXkz5Us_hxAD0Z_OhDvkQ


**Dalekosáhlé ničivé důsledky 11. září v americké režii** Web rakouské veřejnoprávní televize ORF zveřejnil analýzu, která jasně **dokazuje drtivý dopad událostí 11. září nejen na USA a jejich spojence**, ale doslova na celý svět. Zejména demokracie a její hodnoty musely hodně ustoupit, největší prostor dostaly „fake news“, ovšem ty šířené oficiálními médii. Fake news a fake incidents jako casus belli, příčiny války a omezení svobod, řetěz událostí, který se už nechce nebo neumí zastavit. Dovoluji si podstatnou část analýzy ORF ocitovat: „Účinky útoků teroristické organizace Al -Kajda z 11. září pociťujeme i o 20 let později - nejen v Afghánistánu s obnoveným převzetím moci Talibánem, ale také v každodenním životě, například u bezpečnostních předpisů pro lety. Debaty o mučení - klíčové slovo waterboarding - také spadají pod akce USA s oficiálním názvem „Válka proti teroru“, jak se píše v úvodu článku. **Následuje hodnocení vývoje událostí:** „Celkově 11. září a jeho důsledky, například v podobě války v Afghánistánu, zaměstnávaly čtyři prezidenty USA George W. Bushe, Baracka Obamu, Donalda Trumpa a Joe Bidena. Poté, co radikální islámský Talibán odmítl vydat šéfa Al-Káidy Usámu bin Ládina, začaly 7. října 2001 útoky vedené USA na Afghánistán. Bush tehdy jasně uvedl, že boj USA je také výslovně namířen proti vládám, které nabízejí ochranu teroristům. Režim Talibánu pak na konci roku 2001 celkem rychle padl. V Afghánistánu však klid nenastal. Během dalších dvou desetiletí Talibán opakovaně útočil na jednotky NATO a dokonce prováděl útoky v hlavním městě Kábulu. Během návštěvy prozatímního afghánského prezidenta Hamida Karzáího v Bílém domě v červnu 2004 Bush hovořil o „prvním vítězství ve válce proti terorismu“ - podle některých dokonale mylný úsudek, jak se také ukázalo, podle jiných skvělé PR. Bin Ládina nakonec 2. května 2011 v pákistánském Abbottabadu zastřelily speciální jednotky americké armády. Bin Ládin byl nejhledanějším teroristou na světě, na jeho hlavu byla vypsána odměna 50 milionů dolarů. Kromě 11. září byla zakladateli Al-Káidy připisována řada dalších vážných útoků. Přítomnost amerických vojáků v Afghánistánu byla pro ně vyčerpávající - až do katastrofálního stažení v srpnu 2021. Na 20. výročí útoků z 11. září nyní v Kábulu opět vlaje bílá vlajka Talibánu. Vojáci pod vedením NATO se v chaosu stáhli, afghánské bezpečnostní síly se zhroutily. Talibán vyhrál válku v Afghánistánu. V průběhu „války proti teroru“ po 11. září – název byl inspirován „válkou proti drogám“ vyhlášenou USA v 70. letech 20. století – vypukla irácká válka, protože Bush použil „válku proti teroru“ také jako záminku k útoku na Irák v březnu 2003. S více než pochybnými důkazy o existenci zbraní hromadného ničení jako ospravedlnění. To se, jak známo, neprokázalo, Bagdád zbraně hromadného ničení, například chemické, dodané USA a používané v 80. letech, v té době už neměl. Další fake se objevil 1. května 2003, kdy Bush na letadlové lodi „USS Abraham Lincoln“ oznámil oficiální ukončení bojů v Iráku, a to pod obrovským praporem s nápisem „Mise splněna“. Později se ukázalo, že letadlová loď musela být pro vysílání otočena o 180 stupňů, aby na pozadí nebylo vidět kalifornské pobřeží. Tato „splněná mise“ byla odhalena jako prázdná fráze a stala se symbolem „fake news“ nejpozději tehdy, když v následujících měsících v Iráku eskalovalo násilí. Až koncem roku 2011 USA konečně stáhly své vojáky ze země, aby se ti o tři roky později zase vrátili, kvůli pomoci irácké armádě v boji proti teroristické organizaci Islámský stát (IS). Navzdory vojenské porážce je však IS stále aktivní v Iráku a sousední Sýrii.“ Tolik shrnutí válečných „úspěchů“ USA za posledních 20 let. Článek však pokračuje ještě drsnějšími fakty: „Podle odhadu Brownovy univerzity ke konci roku 2019 zabila „válka proti teroru“ více než 800 000 lidí, většinou civilistů v Iráku a Afghánistánu. Vědci vyčíslili finanční náklady pro USA na více než 6,4 bilionu dolarů (asi 5,4 bilionu eur). Jsou také obavy, že v Afghánistánu se bude opakovat situace po prvním stažení z Iráku a že země bude v budoucnu sloužit jako výcviková a logistická základna islamistických teroristických organizací. Neblahý vývoj zaznamenaly USA v otázce mučení. Po 11. září USA změnily části své vojenské základny v kubánském zálivu Guantánamo na vězení s maximální ostrahou. Záliv Guantánamo má 116 kilometrů čtverečních a nachází se na jihovýchodě Kuby. Ploty a minová pole vytvářejí jasné ohraničení od komunistických sousedů. Vojenská základna Guantánamo byla pronajata v roce 1903 a prodloužena na neurčito v roce 1934 jako součást dobré sousedské politiky, kterou prosazoval americký prezident Franklin Delano Roosevelt. Vláda na Kubě však považuje základnu za nezákonnou. 11. ledna 2002, čtyři měsíce po útocích, přišlo na Guantánamo prvních 20 vězňů. Na Guantánamu používala americká armáda tvrdé „vyšetřovací“ metody - například nedostatek spánku, neustálé vystavování hudbě a kukly přetažené přes hlavu. Proslul také notoricky známý „Waterboarding“, velmi kontroverzní a běžně klasifikovaný jako mučení. „Metoda výslechu“ hájená Bushovou administrativou simuluje utonutí. Vězeň je obvykle připoután v leže, na obličej je přitlačen mokrý hadr a poté se na něj nalijí litry vody. Co je snad ještě horší, obzvláště důležití vězni, na které použité metody výslechu nezapůsobily, byli podle tehdejších amerických médií posíláni z USA do spřátelených států, ve kterých je mučení běžné. Mluvilo se také o černých stránkách, tj. o tajných věznicích CIA, o nichž se říká, že některé byly v Evropě, dokonce i v Polsku. Guantánamo se stalo černou skvrnou na pověsti USA. Až o něco později vyvolaly celosvětové pobouření snímky z amerického „protiteroristického“ boje v Iráku. Záznamy iráckých vězňů z americké vojenské věznice Abú Ghraib, kterou převzaly USA od iráckého režimu, byly zveřejněny na konci dubna 2004. Obrázky ukazují americké vojáky, kteří sexuálně ponižují a zneužívají irácké vězně. Americká vojáčka Lynndie England, která byla později usvědčena, se stala veřejně známou. Zveřejněné snímky ukazují mimo jiné England, jak s úsměvem ukazuje na genitálie vězně a vede vězně na vodítku pro psa. England byla odsouzena ke třem letům vězení za šest případů špatného zacházení a poté, co si odseděla polovinu, byla v březnu 2007 propuštěna z vojenské věznice v San Diegu. V roce 2006 tehdejší americký prezident Bush připustil, že skandál byl největší chybou americké vojenské akce v Iráku. Obraz USA a jeho ozbrojených sil tehdy utrpěl trvalé škody. Teror z 11. září měl dopad i na americké zpravodajské služby. Po útocích obvinila vyšetřovací komise zejména CIA, americkou zahraniční zpravodajskou službu, z nedostatečné spolupráce s federální policií FBI a z řady dalších závažných selhání v souvislosti s možnou prevencí útoků. V důsledku selhání zpravodajců provedl Bush největší reformu amerických zpravodajských služeb za poslední desetiletí. Bylo zřízeno kontroverzní ministerstvo pro vnitřní bezpečnost. Tehdejší kritici se obávali, že nová autorita bude sloužit také ke špehování částí populace (což se samozřejmě potvrdilo). V průběhu reformy byl zřízen také úřad ředitele pro tajné služby – což je něco jako ministr. Měly zde být shromážděny a analyzovány informace od CIA, FBI a Národní bezpečnostní agentury (NSA) a celních a imigračních úřadů o možných teroristických aktivitách. **Navždy se změnila letecká doprava.** Vstup do USA ztížilo vyplňování nových složitých formulářů a bezpečnostní opatření a kontroly letů byly rozšířeny po celém světě. Přestože byla tato pravidla v průběhu let opět oslabena, jsou stále patrná i dnes. Byly také naskenovány soubory údajů o cestujících, do letadel byli vysíláni ozbrojení policisté jako „Sky Marshalls“, osobní a občanské průkazy byly doplněny o biometrické údaje a přizpůsobeny strojovému čtení a skenování. **Byla také podepsána dohoda s EU o přenosu údajů o cestujících“**, vypočítává obšírná analýza v ORF. Kdo dočetl až sem, musí mu být jasné, že největší omezení demokracie představuje přizpůsobení se metodám nedemokratických režimů v rámci boje proti nim. Nikoli jejich existence sama o sobě, ale totalitní způsob myšlení, které omezuje každodenní život občana tzv. rozvinutého světa. https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1444626515977855?__tn__=-R https://orf.at/stories/3227703/?fbclid=IwAR2MLsPfNC5RFHSJlrdUpTd456TrjhnnBSyOOMzXkz5Us_hxAD0Z_OhDvkQ

Pentagon uvedl, že americká armáda za Ruskem zaostává


Američané nechtějí válku s Ruskem, protože Moskva má modernější zbraně


Americký generál John Hayten během videokonference řekl, že se Spojené státy americké obávají ruské vojenské síly. Čínská lidová republika je také hrozbou pro zemi, řekl místopředseda náčelníků štábů americké armády (CSC).


Generál připustil, že Rusko a Čína představují hlavní hrozbu pro Spojené státy: jejich zbraně mnohonásobně převyšují ty americké:


"Ruské jaderné síly jsou nyní plně modernizovány, ale naše ne." "..." Z principiálního hlediska jsme nikdy nebojovali proti Sovětskému svazu. Naším hlavním cílem musí být nikdy jít do války s Čínou a Ruskem ... jinak tento den hrozí, že bude pro planetu strašným dnem. Zničí svět, “řekl vojenský vůdce.
https://glas.ru/politics/army/327271-v-pentagone-zayavili-chto-voennye-sily-ssha-otstayut-ot-rossii-un10169/


Pentagon uvedl, že americká armáda za Ruskem zaostává Američané nechtějí válku s Ruskem, protože Moskva má modernější zbraně Americký generál John Hayten během videokonference řekl, že se Spojené státy americké obávají ruské vojenské síly. Čínská lidová republika je také hrozbou pro zemi, řekl místopředseda náčelníků štábů americké armády (CSC). Generál připustil, že Rusko a Čína představují hlavní hrozbu pro Spojené státy: jejich zbraně mnohonásobně převyšují ty americké: "Ruské jaderné síly jsou nyní plně modernizovány, ale naše ne." "..." Z principiálního hlediska jsme nikdy nebojovali proti Sovětskému svazu. Naším hlavním cílem musí být nikdy jít do války s Čínou a Ruskem ... jinak tento den hrozí, že bude pro planetu strašným dnem. Zničí svět, “řekl vojenský vůdce. https://glas.ru/politics/army/327271-v-pentagone-zayavili-chto-voennye-sily-ssha-otstayut-ot-rossii-un10169/

USA stahují systémy protiraketové obrany ze Saúdské Arábie


Amerika odstranila ze Saúdské Arábie svůj nejmodernější raketový systém a baterie Patriot, uvedla agentura AP. Operace stažení byla provedena navzdory skutečnosti, že stát na Arabském poloostrově čelí odvetným raketovým útokům a útokům dronů z Jemenu. Všimněte si toho, že se americká vláda nedávno rozhodla stáhnout své jednotky z afghánského území.


"Zatímco desítky tisíc amerických vojáků zůstávají na Arabském poloostrově jako protiváha Íránu, státy Arabského zálivu se obávají plánů USA do budoucna, protože jejich armáda vnímá rostoucí hrozbu v Asii, která vyžaduje takovou protiraketovou obranu." Napětí zůstává vysoké, protože se zdá, že se vídeňská jednání zastavila kvůli zhroucené íránské jaderné dohodě se světovými mocnostmi, což zvyšuje riziko budoucích střetů v regionu, “uvedla agentura.


Saudskoarabské ministerstvo obrany ve svém prohlášení rovněž uznalo stažení amerických raketových systémů, ale zároveň uvedlo, že království má s Washingtonem silné a dlouhodobé vztahy. Země doufá v další podporu Západu.


Připomeňme si, v těchto dnech jemenské ozbrojené síly zahájily útok dronů na jihozápadě Saúdské Arábie v reakci na pokračující vojenskou ofenzivu království. V neděli jemenské ozbrojené síly zahájily raketové a dronové útoky na ropná zařízení Aramco ve městě Ras Tanura ve východní provincii Saúdské Arábie a jinde.
https://glas.ru/politics/army/326557-ssha-vyvodyat-sistemy-pro-iz-saudovskoj-aravii-un10169/


USA stahují systémy protiraketové obrany ze Saúdské Arábie Amerika odstranila ze Saúdské Arábie svůj nejmodernější raketový systém a baterie Patriot, uvedla agentura AP. Operace stažení byla provedena navzdory skutečnosti, že stát na Arabském poloostrově čelí odvetným raketovým útokům a útokům dronů z Jemenu. Všimněte si toho, že se americká vláda nedávno rozhodla stáhnout své jednotky z afghánského území. "Zatímco desítky tisíc amerických vojáků zůstávají na Arabském poloostrově jako protiváha Íránu, státy Arabského zálivu se obávají plánů USA do budoucna, protože jejich armáda vnímá rostoucí hrozbu v Asii, která vyžaduje takovou protiraketovou obranu." Napětí zůstává vysoké, protože se zdá, že se vídeňská jednání zastavila kvůli zhroucené íránské jaderné dohodě se světovými mocnostmi, což zvyšuje riziko budoucích střetů v regionu, “uvedla agentura. Saudskoarabské ministerstvo obrany ve svém prohlášení rovněž uznalo stažení amerických raketových systémů, ale zároveň uvedlo, že království má s Washingtonem silné a dlouhodobé vztahy. Země doufá v další podporu Západu. Připomeňme si, v těchto dnech jemenské ozbrojené síly zahájily útok dronů na jihozápadě Saúdské Arábie v reakci na pokračující vojenskou ofenzivu království. V neděli jemenské ozbrojené síly zahájily raketové a dronové útoky na ropná zařízení Aramco ve městě Ras Tanura ve východní provincii Saúdské Arábie a jinde. https://glas.ru/politics/army/326557-ssha-vyvodyat-sistemy-pro-iz-saudovskoj-aravii-un10169/

Američtí vědci: Vakcíny jsou čisté jedy! Očkování mRNA je jasným porušením Norimberského kodexu. Proč se zemřelí po očkování nesmějí pitvat? Píchat toxin dětem je šílenství! Znásilnění injekcí je zločin
https://www.infovojna.sk/article/americti-vedci-vakciny-jsou-ciste-jedy-ockovani-mrna-je-jasnym-porusenim-norimberskeho-kodexu-proc-se-zemreli-po-ockovani-nesmeji-pitvat-pichat-toxin-detem-je-silenstvi-znasilneni-injekci-je-zlocin


**Američtí vědci: Vakcíny jsou čisté jedy! Očkování mRNA je jasným porušením Norimberského kodexu. Proč se zemřelí po očkování nesmějí pitvat? Píchat toxin dětem je šílenství! Znásilnění injekcí je zločin** https://www.infovojna.sk/article/americti-vedci-vakciny-jsou-ciste-jedy-ockovani-mrna-je-jasnym-porusenim-norimberskeho-kodexu-proc-se-zemreli-po-ockovani-nesmeji-pitvat-pichat-toxin-detem-je-silenstvi-znasilneni-injekci-je-zlocin

Nemocnica v Chicagu odmietla liečiť ženu ivermektínom. Aktivistka za používanie tohto lieku nakoniec zomrela na zápal pľúc v dôsledku infikovania koronavírusom
https://www.infovojna.sk/article/nemocnica-v-chicagu-odmietla-liecit-zenu-ivermektinom-aktivistka-za-pouzivanie-tohto-lieku-nakoniec-zomrela-na-zapal-pluc-v-dosledku-infikovania-koronavirusom


**Nemocnica v Chicagu odmietla liečiť ženu ivermektínom. Aktivistka za používanie tohto lieku nakoniec zomrela na zápal pľúc v dôsledku infikovania koronavírusom** https://www.infovojna.sk/article/nemocnica-v-chicagu-odmietla-liecit-zenu-ivermektinom-aktivistka-za-pouzivanie-tohto-lieku-nakoniec-zomrela-na-zapal-pluc-v-dosledku-infikovania-koronavirusom

Bílý dům odstřihl Bidena z živého přenosu. Nerad ho prý nechává improvizovat


Bílý dům už poněkolikáté utnul živý přenos vystoupení amerického prezidenta Joe Bidena. V pondělí ukončil vysílání ve chvíli, kdy Biden mluvil s představiteli státu Idaho o vážných lesních požárech. Prezidentova mluvčí již dříve připustila, že její tým znepokojuje, když Biden odpovídá na neplánované otázky.
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/bily-dum-odstrihl-bidena-z-ziveho-prenosu-nerad-ho-pry-nechava-improvizovat-40372069


Bílý dům odstřihl Bidena z živého přenosu. Nerad ho prý nechává improvizovat Bílý dům už poněkolikáté utnul živý přenos vystoupení amerického prezidenta Joe Bidena. V pondělí ukončil vysílání ve chvíli, kdy Biden mluvil s představiteli státu Idaho o vážných lesních požárech. Prezidentova mluvčí již dříve připustila, že její tým znepokojuje, když Biden odpovídá na neplánované otázky. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/bily-dum-odstrihl-bidena-z-ziveho-prenosu-nerad-ho-pry-nechava-improvizovat-40372069

vcera jsem sledovala na foxnews/YT videa 6141fd9512206


bohuzel nemuzu najit video, kde mluvil guverner kent z georgie, ktery je ve skupine rebelujicich guverneru. hned jsem si googlila vsechny guvernery, co jsou proti bidenovi.


zajimavy je rozhovor s ben shapiro, ktery mluvi o tom, ze jako CEO firmy, bude jednat s pravniky, jak se vyhnout narizeni, kdy firmy nad 100 lidi, musi mit bud pieksnute zamestnance nebo je tydne testovat. udajne hrozi az 14K USD pokuta za poruseni.


https://www.youtube.com/watch?v=E4Yk0WIvHYM


btw: pro zajimavost, benjamin kuras byl u martiny kocianove:


Benjamin Kuras: Polovina jich není. Nakonec polovina Američanů volila Trumpa, ale je zajímavé, že i spousta republikánů jsou takzvaně never Trumpové, což znamená, že Trumpovi nefandili. Bude to záležet na tom, jakým způsobem se vyvine Republikánská strana, a kdo ji převezme. Zda nakonec zvítězí trumpismus bez Trumpa nad anti-trumpisty. Naději vidím v jednom senátorovi z Floridy, jmenuje se Ron DeSantis, který by mohl vést Republikánskou stranu.


Dá se předpovídat, že Trump DeSantise už trošku podporuje jako svého možného nástupce. Uvidíme možná už během příštích několika měsíců, co se v Republikánské straně odehraje. Já jim samozřejmě fandím, rozumím spoustě demokratických, konzervativně smýšlejících lidí, kteří se nedokázali prokoukat Trumpovým nesympatickým manýrismem, a nedokázali se prokoukat a promyslet k politice, kterou chtěl zachránit Ameriku. Musíme představit novou tvář, a vrátit se k politice Make America Great Again.


PS: vetsinou ta videa sleduju pred spanim ... a pak se divim, ze nemuzu zaspat;-)))


vcera jsem sledovala na foxnews/YT videa ![6141fd9512206](serve/attachment&path=6141fd9512206) bohuzel nemuzu najit video, kde mluvil guverner kent z georgie, ktery je ve skupine rebelujicich guverneru. hned jsem si googlila vsechny guvernery, co jsou proti bidenovi. zajimavy je rozhovor s ben shapiro, ktery mluvi o tom, ze jako CEO firmy, bude jednat s pravniky, jak se vyhnout narizeni, kdy firmy nad 100 lidi, musi mit bud pieksnute zamestnance nebo je tydne testovat. udajne hrozi az 14K USD pokuta za poruseni. https://www.youtube.com/watch?v=E4Yk0WIvHYM btw: pro zajimavost, benjamin kuras byl u martiny kocianove: Benjamin Kuras: Polovina jich není. Nakonec polovina Američanů volila Trumpa, ale je zajímavé, že i spousta republikánů jsou takzvaně never Trumpové, což znamená, že Trumpovi nefandili. Bude to záležet na tom, jakým způsobem se vyvine Republikánská strana, a kdo ji převezme. Zda nakonec zvítězí trumpismus bez Trumpa nad anti-trumpisty. Naději vidím v jednom senátorovi z Floridy, jmenuje se Ron DeSantis, který by mohl vést Republikánskou stranu. Dá se předpovídat, že Trump DeSantise už trošku podporuje jako svého možného nástupce. Uvidíme možná už během příštích několika měsíců, co se v Republikánské straně odehraje. Já jim samozřejmě fandím, rozumím spoustě demokratických, konzervativně smýšlejících lidí, kteří se nedokázali prokoukat Trumpovým nesympatickým manýrismem, a nedokázali se prokoukat a promyslet k politice, kterou chtěl zachránit Ameriku. Musíme představit novou tvář, a vrátit se k politice Make America Great Again. PS: vetsinou ta videa sleduju pred spanim ... a pak se divim, ze nemuzu zaspat;-)))

Američtí zdravotníci znalí nebezpečnosti covid injekcí, masově dávají výpověde a opouštějí nemocnice. Ředitel texaské nemocnice říká, že ji bude muset kvůli povinnému očkování zavřít
https://cz24.news/americti-zdravotnici-znali-nebezpecnosti-covid-injekci-masove-davaji-vypovede-a-opousteji-nemocnice-reditel-texaske-nemocnice-rika-ze-ji-bude-muset-kvuli-povinnemu-ockovani-zavrit/


**Američtí zdravotníci znalí nebezpečnosti covid injekcí, masově dávají výpověde a opouštějí nemocnice. Ředitel texaské nemocnice říká, že ji bude muset kvůli povinnému očkování zavřít** https://cz24.news/americti-zdravotnici-znali-nebezpecnosti-covid-injekci-masove-davaji-vypovede-a-opousteji-nemocnice-reditel-texaske-nemocnice-rika-ze-ji-bude-muset-kvuli-povinnemu-ockovani-zavrit/

vetsinou ta videa sleduju pred spanim ... a pak se divim, ze nemuzu zaspat

Mam bezva lek na spani - usinam s knizkou - ctu, ctu a kdyz vypadne z ruky, tak je cas zhasnout - spis jak miminko. Nedavno jsem usnula i pri lampicce. K ranu jsem se divila, proc se sviti ....


[quote="pid:33259, uid:347"]vetsinou ta videa sleduju pred spanim ... a pak se divim, ze nemuzu zaspat[/quote] Mam bezva lek na spani - usinam s knizkou - ctu, ctu a kdyz vypadne z ruky, tak je cas zhasnout - spis jak miminko. Nedavno jsem usnula i pri lampicce. K ranu jsem se divila, proc se sviti ....

ja som v zivote nezaspala pri knihe, skor naopak....rovnako aj TV:-( a ze by som potrebovala nejaky uspavak


ja som v zivote nezaspala pri knihe, skor naopak....rovnako aj TV:-( a ze by som potrebovala nejaky uspavak

Nedavno jsem usnula i pri lampicce. K ranu jsem se divila, proc se sviti ....


toto sa stáva bežne aj mne. Telku nepozerám, takze to nehrozi:-)


[quote="pid:33384, uid:68"]Nedavno jsem usnula i pri lampicce. K ranu jsem se divila, proc se sviti ....[/quote] toto sa stáva bežne aj mne. Telku nepozerám, takze to nehrozi:-)

https://www.facebook.com/wake.up.96995/posts/6188499491221090
Kari Lake píše:
Zpráva o forenzním auditu v Arizoně bude představena v pátek 24. září ve 13 hodin na půdě Senátu.
Představí ji předseda Petersen a předsedkyně Senátu Karen Fannová.
Galerie bude přístupná veřejnosti.


614754d5c1457


https://www.oann.com/mich-voters-demand-election-audit/


Michigan môže byť ďalším štátom, ktorý uskutoční volebný audit z roku 2020. Jedna Američanka Christina Bobbová hovorila s generálnym kandidátom štátneho zástupcu Mattom DePernom o práve Michigandersa na audit ich volieb.


https://www.facebook.com/wake.up.96995/posts/6188499491221090 Kari Lake píše: Zpráva o forenzním auditu v Arizoně bude představena v pátek 24. září ve 13 hodin na půdě Senátu. Představí ji předseda Petersen a předsedkyně Senátu Karen Fannová. Galerie bude přístupná veřejnosti. ![614754d5c1457](serve/attachment&path=614754d5c1457) https://www.oann.com/mich-voters-demand-election-audit/ Michigan môže byť ďalším štátom, ktorý uskutoční volebný audit z roku 2020. Jedna Američanka Christina Bobbová hovorila s generálnym kandidátom štátneho zástupcu Mattom DePernom o práve Michigandersa na audit ich volieb.

Americký federálny poradný výbor FDA dôrazne odmieta podanie tretej dávky experimentálneho roztoku od Pfizeru
https://www.infovojna.sk/article/americky-federalny-poradny-vybor-fda-dorazne-odmieta-podanie-tretej-davky-experimentalneho-roztoku-od-pfizeru


**Americký federálny poradný výbor FDA dôrazne odmieta podanie tretej dávky experimentálneho roztoku od Pfizeru** https://www.infovojna.sk/article/americky-federalny-poradny-vybor-fda-dorazne-odmieta-podanie-tretej-davky-experimentalneho-roztoku-od-pfizeru

Narazil som na zaujímavé video natočené v Pensilvanii.
https://vk.com/video545285102_456239416
Video sa dá zhliadnuť len ak máte účet na VK.
Pre tých ktorí ho nemajú sem dávam obr.
6148ac4b215bb
Naozaj zaujímava reklama.
S pozdravom Peter.


Narazil som na zaujímavé video natočené v Pensilvanii. https://vk.com/video545285102_456239416 Video sa dá zhliadnuť len ak máte účet na VK. Pre tých ktorí ho nemajú sem dávam obr. ![6148ac4b215bb](serve/attachment&path=6148ac4b215bb) Naozaj zaujímava reklama. S pozdravom Peter.

Trump verí, že USA sa kvôli migračnej kríze čoskoro stanú krajinou tretieho sveta


Podľa bývalého prezidenta nič podobné, čo sa deje na americkej hranici, „sa nikdy predtým nestalo“.


Spojené štáty sa v dohľadnej dobe môžu stať kvôli migračnej kríze krajinou tretieho sveta. Tento názor vyjadril v pondelok bývalý americký prezident Donald Trump.


"Spojené štáty budú čoskoro považované za krajinu tretieho sveta. Nič podobné, čo sa deje na našej hranici, sa nikdy predtým nestalo. Milióny ľudí sa už infiltrovali, ale ďalší sú na ceste," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnilo jeho tlačové oddelenie.


Americký prezident Joe Biden od nástupu k moci v januári tohto roku oznámil „novú imigračnú politiku“, uvoľní legislatívu v tejto oblasti a ukončí program vysielania žiadateľov o azyl do Mexika. Odvtedy tok migrantov pokúšajúcich sa vstúpiť do USA výrazne vzrástol a v súčasnosti presahuje 200 tisíc, pričom dosahuje maximum od začiatku 21. storočia.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12461877


Trump verí, že USA sa kvôli migračnej kríze čoskoro stanú krajinou tretieho sveta Podľa bývalého prezidenta nič podobné, čo sa deje na americkej hranici, „sa nikdy predtým nestalo“. Spojené štáty sa v dohľadnej dobe môžu stať kvôli migračnej kríze krajinou tretieho sveta. Tento názor vyjadril v pondelok bývalý americký prezident Donald Trump. "Spojené štáty budú čoskoro považované za krajinu tretieho sveta. Nič podobné, čo sa deje na našej hranici, sa nikdy predtým nestalo. Milióny ľudí sa už infiltrovali, ale ďalší sú na ceste," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnilo jeho tlačové oddelenie. Americký prezident Joe Biden od nástupu k moci v januári tohto roku oznámil „novú imigračnú politiku“, uvoľní legislatívu v tejto oblasti a ukončí program vysielania žiadateľov o azyl do Mexika. Odvtedy tok migrantov pokúšajúcich sa vstúpiť do USA výrazne vzrástol a v súčasnosti presahuje 200 tisíc, pričom dosahuje maximum od začiatku 21. storočia. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12461877

Trump verí, že USA sa kvôli migračnej kríze čoskoro stanú krajinou tretieho sveta


https://www.youtube.com/watch?v=zI6XOZcvblA


sleduju zpravy na fox news a zabery z hranice pripominaji 2015 v evrope. hranicni straze uz nemaji situaci pod kontrolou. vsichni se ptaji, co dela biden, co dela harris. v americe panuje totalni chaos ve vsech smerech.
pod videem je dotaz "zacal uz proces impeachmentu pro bidena? 75 milionu americanu ceka"


[quote="pid:33967, uid:12"]Trump verí, že USA sa kvôli migračnej kríze čoskoro stanú krajinou tretieho sveta[/quote] https://www.youtube.com/watch?v=zI6XOZcvblA sleduju zpravy na fox news a zabery z hranice pripominaji 2015 v evrope. hranicni straze uz nemaji situaci pod kontrolou. vsichni se ptaji, co dela biden, co dela harris. v americe panuje totalni chaos ve vsech smerech. pod videem je dotaz "zacal uz proces impeachmentu pro bidena? 75 milionu americanu ceka"

Svetoví lídri sa vracajú do OSN a čelia mnohým stupňujúcim sa krízam


NEW YORK (AP)-Svetoví lídri sa v utorok prvýkrát po dvoch rokoch vrátia do OSN
s impozantným programom stupňujúcich sa kríz, s ktorými sa treba vysporiadať,
vrátane stále zúriacej pandémie COVID-19 a neúprosne sa otepľujúcej planéte.


Ďalšími naliehavými problémami sú rastúce napätie medzi USA a Čínou,
neistá budúcnosť Afganistanu za vlády nových vládcov Talibanu
a pokračujúce konflikty v Jemene, Sýrii a Etiópii, v zmiernenom regióne Tigray.
Minulý rok do OSN neprišli žiadni lídri, pretože koronavírus obletel zemeguľu,
takže všetky ich adresy boli vopred zaznamenané. Tento rok Valné zhromaždenie ponúklo lídrom na výber, či prídu do New Yorku alebo zostanú online, a viac ako 100 hláv štátov a predsedov vlád sa rozhodlo osobne vystúpiť v sále Valného zhromaždenia.
Generálny tajomník OSN Antonio Gutteres, ktorý otvára celotýždňovú akciu,
„nevyjadruje žiadne obavy pri vyjadrovaní svojho znepokojenia nad stavom sveta
a predstaví víziu na preklenutie početných rozdielov, ktoré stoja v ceste pokroku. "
Uviedol hovorca OSN Stephane Dujarric.
Podľa tradície je prvou krajinou, ktorá hovorí, Brazília, ktorej prezident Jair Bolsonaro nie je očkovaný. Minulý štvrtok zopakoval, že v blízkej dobe neplánuje výstrel, pričom svoje odmietnutie odôvodnil tým, že má COVID-19, a preto má vysokú hladinu protilátok.


Kľúčovou otázkou pred schôdzami boli vstupné požiadavky na COVID-19 pre vedúcich predstaviteľov do USA-a do samotného sídla OSN. USA vyžadujú očkovanie
alebo nedávny test na COVID-19 a OSN bude fungovať na čestnom systéme,
pomocou ktorého ktokoľvek, kto vstúpi do komplexu, potvrdí,
že nemá príznaky COVID-19
a že nebol testovaný pozitívne za posledných 10 dní.
Očakáva sa, že tromi najsledovanejšími rečníkmi v utorok ráno
budú americký prezident Joe Biden, ktorý sa v OSN objaví po prvýkrát od jeho porážky Donalda Trumpa v novembrových voľbách, čínskeho prezidenta Si Ťin -pchinga,
ktorý v prekvapivom kroku prednesie video adresu a nedávno zvoleného iránskeho prezidenta Ebrahima Raisiho.


Pred otvorením výročnej generálnej diskusie valného zhromaždenia vydal Guterres hrozivé varovanie, že svet sa môže ponoriť do novej a pravdepodobne nebezpečnejšej studenej vojny, pokiaľ USA a Čína neopravia svoj „úplne nefunkčný“ vzťah.
Šéf OSN v tomto víkende v rozhovore pre tlačovú agentúru Associated Press uviedol, že Washington a Peking by mali spolupracovať na klimatickej kríze a rokovať o obchode a technológiách, ale „bohužiaľ dnes máme len konfrontáciu“, vrátane ľudských práv a geostrategických problémov, predovšetkým v juhočínske more.


Minulý týždeň o Bidenovom prejave Richard Gowan, riaditeľ OSN pre medzinárodnú krízovú skupinu, povedal, že „skutočne dôležitou otázkou je, ako rámuje vzťahy s Čínou“. Predpovedal, že Biden „nebude v kritike Číny taký otvorený ako Trump, najmä v rokoch 2019 a 2020“, ale skôr sa „pokúsi postaviť Čínu ako krajinu, ktorá spochybňuje svetový poriadok založený na pravidlách, a krajinu, ktorá Nemalo by sa dôverovať vedeniu medzinárodného systému. “
Ďalší vedúci predstavitelia, ktorí mali počas schôdze, ktorá sa končí 27. septembra, osobne hovoriť, sú jordánsky kráľ Abdalláh II., Prezident Venezuely, a predsedovia vlád Japonska, Indie a Spojeného kráľovstva spolu s novým izraelským premiérom Naftaliem Bennettom a Palestínsky prezident Mahmúd Abbás.


K lídrom, ktorí tento rok predložia vopred zaznamenané vyhlásenia, patria prezidenti Egypta, Indonézie, Južnej Afriky a Zimbabwe.
Francúzsky prezident Emmanuel Macron mal v utorok doručiť vopred zaznamenané vyhlásenie, ale vláda uviedla, že minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian
teraz prednesie adresu krajiny prakticky v posledný deň.
Francúzsko a Čína reagovali nahnevane na prekvapivé oznámenie Bidena spolu s lídrami Austrálie a Británie o dohode, ktorá má Austrálii poskytnúť najmenej osem ponoriek poháňaných jadrovou energiou. Austrália podpísala zmluvu v hodnote najmenej 66 miliárd dolárov na tucet francúzskych konvenčných dieselelektrických ponoriek a ich výstavba už prebiehala.


Le Drian na pondelňajšej tlačovej konferencii uviedol, že medzi USA a jeho najstarším spojencom Francúzskom a Európou existuje „kríza dôvery“, ktorá bola vylúčená z novej aliancie USA-Spojené kráľovstvo-Austrália zameranej na Indonéziu. Tichomorský a zameraný na konfrontáciu s Čínou.
Podľa neho by Európania „nemali zostať pozadu“ a mali by si definovať svoje strategické záujmy.
https://apnews.com/article/united-nations-general-assembly-health-china-coronavirus-pandemic-africa-3284c8ff8739dd7cfaf78db214098403


### Svetoví lídri sa vracajú do OSN a čelia mnohým stupňujúcim sa krízam NEW YORK (AP)-Svetoví lídri sa v utorok prvýkrát po dvoch rokoch vrátia do OSN s impozantným programom stupňujúcich sa kríz, s ktorými sa treba vysporiadať, vrátane stále zúriacej pandémie COVID-19 a neúprosne sa otepľujúcej planéte. Ďalšími naliehavými problémami sú rastúce napätie medzi USA a Čínou, neistá budúcnosť Afganistanu za vlády nových vládcov Talibanu a pokračujúce konflikty v Jemene, Sýrii a Etiópii, v zmiernenom regióne Tigray. **Minulý rok do OSN neprišli žiadni lídri, pretože koronavírus obletel zemeguľu**, takže všetky ich adresy boli vopred zaznamenané. Tento rok Valné zhromaždenie ponúklo lídrom na výber, či prídu do New Yorku alebo zostanú online, a viac ako **100 hláv štátov** a predsedov vlád sa rozhodlo osobne vystúpiť v sále Valného zhromaždenia. Generálny tajomník OSN Antonio Gutteres, ktorý otvára celotýždňovú akciu, „nevyjadruje žiadne obavy pri vyjadrovaní svojho znepokojenia nad stavom sveta a predstaví víziu na preklenutie početných rozdielov, ktoré stoja v ceste pokroku. " Uviedol hovorca OSN Stephane Dujarric. Podľa tradície je prvou krajinou, ktorá hovorí, Brazília, ktorej prezident Jair Bolsonaro nie je očkovaný. Minulý štvrtok zopakoval, že v blízkej dobe neplánuje výstrel, pričom svoje odmietnutie odôvodnil tým, že má COVID-19, a preto má vysokú hladinu protilátok. Kľúčovou otázkou pred schôdzami boli vstupné požiadavky na COVID-19 pre vedúcich predstaviteľov do USA-a do samotného sídla OSN. USA vyžadujú očkovanie alebo nedávny test na COVID-19 a OSN bude fungovať na čestnom systéme, pomocou ktorého ktokoľvek, kto vstúpi do komplexu, potvrdí, že nemá príznaky COVID-19 a že nebol testovaný pozitívne za posledných 10 dní. Očakáva sa, že tromi najsledovanejšími rečníkmi v utorok ráno budú americký prezident Joe Biden, ktorý sa v OSN objaví po prvýkrát od jeho porážky Donalda Trumpa v novembrových voľbách, čínskeho prezidenta Si Ťin -pchinga, ktorý v prekvapivom kroku prednesie video adresu a nedávno zvoleného iránskeho prezidenta Ebrahima Raisiho. Pred otvorením výročnej generálnej diskusie valného zhromaždenia vydal Guterres hrozivé varovanie, že svet sa môže ponoriť do novej a pravdepodobne nebezpečnejšej studenej vojny, pokiaľ USA a Čína neopravia svoj „úplne nefunkčný“ vzťah. Šéf OSN v tomto víkende v rozhovore pre tlačovú agentúru Associated Press uviedol, že Washington a Peking by mali spolupracovať na klimatickej kríze a rokovať o obchode a technológiách, ale „bohužiaľ dnes máme len konfrontáciu“, vrátane ľudských práv a geostrategických problémov, predovšetkým v juhočínske more. Minulý týždeň o Bidenovom prejave Richard Gowan, riaditeľ OSN pre medzinárodnú krízovú skupinu, povedal, že „skutočne dôležitou otázkou je, ako rámuje vzťahy s Čínou“. Predpovedal, že Biden „nebude v kritike Číny taký otvorený ako Trump, najmä v rokoch 2019 a 2020“, ale skôr sa „pokúsi postaviť Čínu ako krajinu, ktorá spochybňuje svetový poriadok založený na pravidlách, a krajinu, ktorá Nemalo by sa dôverovať vedeniu medzinárodného systému. “ Ďalší vedúci predstavitelia, ktorí mali počas schôdze, ktorá sa končí 27. septembra, osobne hovoriť, sú jordánsky kráľ Abdalláh II., Prezident Venezuely, a predsedovia vlád Japonska, Indie a Spojeného kráľovstva spolu s novým izraelským premiérom Naftaliem Bennettom a Palestínsky prezident Mahmúd Abbás. K lídrom, ktorí tento rok predložia vopred zaznamenané vyhlásenia, patria prezidenti Egypta, Indonézie, Južnej Afriky a Zimbabwe. Francúzsky prezident Emmanuel Macron mal v utorok doručiť vopred zaznamenané vyhlásenie, ale vláda uviedla, že minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian teraz prednesie adresu krajiny prakticky v posledný deň. **Francúzsko a Čína reagovali nahnevane na prekvapivé oznámenie Bidena spolu s lídrami Austrálie a Británie o dohode, ktorá má Austrálii poskytnúť najmenej osem ponoriek poháňaných jadrovou energiou. Austrália podpísala zmluvu v hodnote najmenej 66 miliárd dolárov na tucet francúzskych konvenčných dieselelektrických ponoriek a ich výstavba už prebiehala.** Le Drian na pondelňajšej tlačovej konferencii uviedol, že medzi USA a jeho najstarším spojencom Francúzskom a Európou existuje „kríza dôvery“, ktorá bola vylúčená z novej aliancie USA-Spojené kráľovstvo-Austrália zameranej na Indonéziu. Tichomorský a zameraný na konfrontáciu s Čínou. **Podľa neho by Európania „nemali zostať pozadu“ a mali by si definovať svoje strategické záujmy.** https://apnews.com/article/united-nations-general-assembly-health-china-coronavirus-pandemic-africa-3284c8ff8739dd7cfaf78db214098403

Sněmovnou reprezentantů těsně prošel rozpočtový balíček. Republikánům vadí konec podpory pro Izrael


Americká Sněmovna reprezentantů v noci na středu schválila těsnou většinou balíček rozpočtových opatření. Ten obsahuje například pozastavení limitu výše federálního dluhu do roku 2022 nebo opatření na podporu lidí, které zasáhly přírodní katastrofy, a uprchlíků, uvedla agentura AP. Velkou kritiku vzbudilo stažení z balíčku opatření, které zaručovalo financování izraelskému protiraketovému systému Železná kopule (Iron Dome).


Americká Sněmovna reprezentantů ve středu schválila těsnou většinou balíček rozpočtových opatření (ilustrační foto) | Foto: Tereza Matoušová


Pro balíček hlasovalo 220 členů Sněmovny reprezentantů, proti bylo 211 zákonodárců. Hlasování bylo striktně podle stranické příslušnosti.


Podle agentury AP budou mít demokraté obtíže se schválením opatření v Senátu,
kde přesnou polovinu mandátů drží Republikánská strana, jejíž představitelé
jsou většinou proti balíčku.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rozpoctovy-balicek-iron-dome-izrael_2109220623_pj


** Sněmovnou reprezentantů těsně prošel rozpočtový balíček. Republikánům vadí konec podpory pro Izrael** Americká Sněmovna reprezentantů v noci na středu schválila těsnou většinou balíček rozpočtových opatření. Ten obsahuje například pozastavení limitu výše federálního dluhu do roku 2022 nebo opatření na podporu lidí, které zasáhly přírodní katastrofy, a uprchlíků, uvedla agentura AP. Velkou kritiku vzbudilo stažení z balíčku opatření, které zaručovalo financování izraelskému protiraketovému systému Železná kopule (Iron Dome). Americká Sněmovna reprezentantů ve středu schválila těsnou většinou balíček rozpočtových opatření (ilustrační foto) | Foto: Tereza Matoušová Pro balíček hlasovalo 220 členů Sněmovny reprezentantů, proti bylo 211 zákonodárců. Hlasování bylo striktně podle stranické příslušnosti. Podle agentury AP budou mít demokraté obtíže se schválením opatření v Senátu, kde přesnou polovinu mandátů drží Republikánská strana, jejíž představitelé jsou většinou proti balíčku. https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rozpoctovy-balicek-iron-dome-izrael_2109220623_pj

Pro balíček hlasovalo 220 členů Sněmovny reprezentantů, proti bylo 211 zákonodárců.

Pěkné číslíčka.
:-)


[quote="pid:34178, uid:78"]Pro balíček hlasovalo 220 členů Sněmovny reprezentantů, proti bylo 211 zákonodárců.[/quote] Pěkné číslíčka. :-)

American Airlines a Microsoft sa pripájajú k programu podporovanému spoločnosťou Gates na zvýšenie čistej energie.


  1. septembra (Reuters) - Niekoľko amerických spoločností, vrátane spoločností American Airlines Group Inc (AAL.O) , General Motors (GM.N) a Microsoft Corp (MSFT.O) , v pondelok stavia na svojom záväzku voči čistej energii tým, že sa pripoja k miliardárovi a Program Breakthrough Energy spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa.

Cieľom tejto iniciatívy je podporiť rozvoj technológií s cieľom dosiahnuť cieľ čistých nulových emisií uhlíka do roku 2050.

Jeho katalyzátorový program má za cieľ získať peniaze od vlád, filantropov a spoločností na kapitálové investície na zníženie nákladov na čistú technológiu.

Do programu sa zapojili aj Bank of America Corp (BAC.N) , výrobca ocele ArcelorMittal SA (MT.LU) , Boston Consulting Group (BAC.N) a filantropická časť správcu aktív BlackRock Inc (BLK.N) , uviedol Breakthrough Energy v pondelok.

Spoločnosť American Airlines vo vyhlásení uviedla, že investovala 100 miliónov dolárov. Program sa spočiatku zameria na štyri kľúčové oblasti: priame zachytávanie vzduchu, zelený vodík, dlhodobé skladovanie energie a udržateľné letecké palivo.

Podpora zo strany amerických spoločností prichádza na pozadí plánov prezidenta Joe Bidena na urýchlenie znižovania uhlíka. Začiatkom tohto mesiaca Biely dom uviedol, že sa zameriava na 20% nižšie emisie z letectva do roku 2030

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/american-airlines-microsoft-join-gates-backed-program-boost-clean-energy-2021-09-20/

Gates získava 1 miliardu dolárov ako generálni riaditelia spoločností Pripojte sa k závodu Scale Clean Tech

Erik Schatzker a Akshat Rathi

  1. septembra 2021, 6:01 SELČ Aktualizované dňa 21. septembra 2021, 0:47 SELČ

Bill Gates vyzbieral viac ako 1 miliardu dolárov na financovanie spoločnosti Breakthrough Energy Catalyst, pričom na podporu niektorých z najnáročnejších svetových projektov v oblasti čistej energie využil Larry Fink a Microsoft Corp.


BlackRock udeľuje päťročný grant vo výške 100 miliónov dolárov od svojej charitatívnej nadácie. Microsoft taktiež daruje 100 miliónov dolárov. Ostatní podporovatelia- General Motors Co. , Bank of America Corp. , American Airlines Group Inc. , Boston Consulting Group a ArcelorMittal SA -poskytujú kombináciu kmeňového kapitálu a takzvaných odberov alebo kúpnych zmlúv viazaných na projekty. .


"Nerobíme to, aby sme zarobili peniaze," povedal Fink, výkonný riaditeľ spoločnosti BlackRock, v rozhovore s Gatesom pre televíziu Bloomberg. "Robíme to, aby sme zasadili tieto nápady a rýchlo urýchlili nápady."


Gates, ktorý náklady na dosiahnutie čistých nulových emisií odhadol na 50 biliónov dolárov, dúfa, že sa jeho program stane modelom verejno-súkromnej spolupráce na riešenie hrozby zmeny klímy.
V auguste Catalyst súhlasil so získaním 1,5 miliardy dolárov výmenou za ďalšie miliardy podpory , z ktorých niektoré závisia od legislatívy, od amerického ministerstva energetiky. Samostatne spoločnosť Catalyst v júni vyčlenila 500 miliónov dolárov na oplátku za priradenie finančných prostriedkov Európskej komisie a Európskej investičnej banky k podobnému úsiliu cez Atlantik.


Gates najskôr položil Nadellu a potom Fink, ktorý povedal, že na oplátku viedol niekoľko „veľmi vážnych rozhovorov“, ktorými presvedčil ostatných generálnych riaditeľov, aby podporili spoločnosť Catalyst. ArcelorMittal je robiť 100 miliónov dolárov kapitálovú investíciu po dobu piatich rokov, a American Airlines je tiež prispieva $ 100 milión. GM, Bank of America a BCG neuviedli podrobne svoje zapojenie.


Počiatočné náklady a škálovateľnosť sú dva hlavné rozdiely medzi väčšinou technologických produktov a riešeniami pre čistú energiu. Aj keď na vývoj aplikácie pre smartfóny môže byť potrebný malý až žiadny kapitál, aj pilotný projekt na zachytávanie uhlíka môže stáť desiatky miliónov dolárov.


Veľkí investori sa tiež kvôli neistým výnosom väčšinou vyhýbali ambicióznym ekologickým podnikom. Sám Gates verejne poznamenal , že „prišiel o veľa peňazí“ na vývoj batérií.


Kľúčoví rečníci na bankovom samite v Handelsblatte
Larry Fink.Fotograf: Alex Kraus/Bloomberg
Fink, ktorý dohliada na majetok spoločnosti BlackRock v hodnote takmer 10 biliónov dolárov, uviedol, že na investovanie do technológie, ktorá dokázateľne znižuje ekologickú prémiu, čaká „obrovské“ množstvo kapitálu.


"Nebojím sa, odkiaľ peniaze pochádzajú," povedal. "Chcem sa len uistiť, že máme vedu a technológiu a životaschopnosť." Keď to budeme vedieť, hlavné mesto tam bude. “


Gates v rozhovore stanovil časovú os a niektoré parametre:


Catalyst začne financovať projekty v roku 2022, pravdepodobne niekoľko v každej oblasti.
Financovanie pokryje náklady v počiatočnom štádiu, ako je napríklad návrh, a bude predstavovať „možno 10%“ z celkových nákladov.
Plánuje sa nábor celkovo asi 20 spoločností ako kotviacich partnerov a zvýšenie rezervy súkromného kapitálu na 3 miliardy dolárov.
Zelený vodík a udržateľné prúdové palivo sú natoľko pokročilé, že by sa mohli „dostať k nízkej cene“ do troch až štyroch rokov.
"Bol by som veľmi sklamaný, keby sme nezaznamenali dramatické zníženie zelenej prémie, a to ani za menej ako päť rokov," povedal Gates. "Pretože by nám to malo umožniť urobiť dve kolá projektov, prvé projekty a potom sa poučiť z týchto prvých dva a pol roka a urobiť druhé kolo, ktoré ešte viac zníži náklady."


Catalyst je najnovšou zo série iniciatív, ktoré Gates založil pod hlavičkou Breakthrough Energy. Rameno rizikového kapitálu, Breathrough Energy Ventures, získalo časť svojich peňazí od miliardárov Jeffa Bezosa a Michaela Bloomberga, zakladateľa spoločnosti Bloomberg LP, materskej spoločnosti Bloomberg News. Catalyst sa spúšťa oddelene a je financovaný nezávisle.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-09-20/gates-raises-1-billion-as-corporate-ceos-join-clean-energy-push


American Airlines a Microsoft sa pripájajú k programu podporovanému spoločnosťou Gates na zvýšenie čistej energie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 20. septembra (Reuters) - Niekoľko amerických spoločností, vrátane spoločností American Airlines Group Inc (AAL.O) , General Motors (GM.N) a Microsoft Corp (MSFT.O) , v pondelok stavia na svojom záväzku voči čistej energii tým, že sa pripoja k miliardárovi a Program Breakthrough Energy spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa. Cieľom tejto iniciatívy je podporiť rozvoj technológií s cieľom dosiahnuť cieľ čistých nulových emisií uhlíka do roku 2050. Jeho katalyzátorový program má za cieľ získať peniaze od vlád, filantropov a spoločností na kapitálové investície na zníženie nákladov na čistú technológiu. Do programu sa zapojili aj Bank of America Corp (BAC.N) , výrobca ocele ArcelorMittal SA (MT.LU) , Boston Consulting Group (BAC.N) a filantropická časť správcu aktív BlackRock Inc (BLK.N) , uviedol Breakthrough Energy v pondelok. Spoločnosť American Airlines vo vyhlásení uviedla, že investovala 100 miliónov dolárov. Program sa spočiatku zameria na štyri kľúčové oblasti: priame zachytávanie vzduchu, zelený vodík, dlhodobé skladovanie energie a udržateľné letecké palivo. Podpora zo strany amerických spoločností prichádza na pozadí plánov prezidenta Joe Bidena na urýchlenie znižovania uhlíka. Začiatkom tohto mesiaca Biely dom uviedol, že sa zameriava na 20% nižšie emisie z letectva do roku 2030 https://www.reuters.com/business/sustainable-business/american-airlines-microsoft-join-gates-backed-program-boost-clean-energy-2021-09-20/ ### Gates získava 1 miliardu dolárov ako generálni riaditelia spoločností Pripojte sa k závodu Scale Clean Tech Erik Schatzker a Akshat Rathi 20. septembra 2021, 6:01 SELČ Aktualizované dňa 21. septembra 2021, 0:47 SELČ Bill Gates vyzbieral viac ako 1 miliardu dolárov na financovanie spoločnosti Breakthrough Energy Catalyst, pričom na podporu niektorých z najnáročnejších svetových projektov v oblasti čistej energie využil Larry Fink a Microsoft Corp. BlackRock udeľuje päťročný grant vo výške 100 miliónov dolárov od svojej charitatívnej nadácie. Microsoft taktiež daruje 100 miliónov dolárov. Ostatní podporovatelia- General Motors Co. , Bank of America Corp. , American Airlines Group Inc. , Boston Consulting Group a ArcelorMittal SA -poskytujú kombináciu kmeňového kapitálu a takzvaných odberov alebo kúpnych zmlúv viazaných na projekty. . "Nerobíme to, aby sme zarobili peniaze," povedal Fink, výkonný riaditeľ spoločnosti BlackRock, v rozhovore s Gatesom pre televíziu Bloomberg. "Robíme to, aby sme zasadili tieto nápady a rýchlo urýchlili nápady." Gates, ktorý náklady na dosiahnutie čistých nulových emisií odhadol na 50 biliónov dolárov, dúfa, že sa jeho program stane modelom verejno-súkromnej spolupráce na riešenie hrozby zmeny klímy. V auguste Catalyst súhlasil so získaním 1,5 miliardy dolárov výmenou za ďalšie miliardy podpory , z ktorých niektoré závisia od legislatívy, od amerického ministerstva energetiky. **Samostatne spoločnosť Catalyst v júni vyčlenila 500 miliónov dolárov na oplátku za priradenie finančných prostriedkov Európskej komisie a Európskej investičnej banky k podobnému úsiliu cez Atlantik.** Gates najskôr položil Nadellu a potom Fink, ktorý povedal, že na oplátku viedol niekoľko „veľmi vážnych rozhovorov“, ktorými presvedčil ostatných generálnych riaditeľov, aby podporili spoločnosť Catalyst. ArcelorMittal je robiť 100 miliónov dolárov kapitálovú investíciu po dobu piatich rokov, a American Airlines je tiež prispieva $ 100 milión. GM, Bank of America a BCG neuviedli podrobne svoje zapojenie. Počiatočné náklady a škálovateľnosť sú dva hlavné rozdiely medzi väčšinou technologických produktov a riešeniami pre čistú energiu. Aj keď na vývoj aplikácie pre smartfóny môže byť potrebný malý až žiadny kapitál, aj pilotný projekt na zachytávanie uhlíka môže stáť desiatky miliónov dolárov. Veľkí investori sa tiež kvôli neistým výnosom väčšinou vyhýbali ambicióznym ekologickým podnikom. Sám Gates verejne poznamenal , že „prišiel o veľa peňazí“ na vývoj batérií. Kľúčoví rečníci na bankovom samite v Handelsblatte Larry Fink.Fotograf: Alex Kraus/Bloomberg Fink, ktorý dohliada na majetok spoločnosti BlackRock v hodnote takmer 10 biliónov dolárov, uviedol, že na investovanie do technológie, ktorá dokázateľne znižuje ekologickú prémiu, čaká „obrovské“ množstvo kapitálu. "Nebojím sa, odkiaľ peniaze pochádzajú," povedal. "Chcem sa len uistiť, že máme vedu a technológiu a životaschopnosť." Keď to budeme vedieť, hlavné mesto tam bude. “ Gates v rozhovore stanovil časovú os a niektoré parametre: Catalyst začne financovať projekty v roku 2022, pravdepodobne niekoľko v každej oblasti. Financovanie pokryje náklady v počiatočnom štádiu, ako je napríklad návrh, a bude predstavovať „možno 10%“ z celkových nákladov. Plánuje sa nábor celkovo asi 20 spoločností ako kotviacich partnerov a zvýšenie rezervy súkromného kapitálu na 3 miliardy dolárov. Zelený vodík a udržateľné prúdové palivo sú natoľko pokročilé, že by sa mohli „dostať k nízkej cene“ do troch až štyroch rokov. "Bol by som veľmi sklamaný, keby sme nezaznamenali dramatické zníženie zelenej prémie, a to ani za menej ako päť rokov," povedal Gates. "Pretože by nám to malo umožniť urobiť dve kolá projektov, prvé projekty a potom sa poučiť z týchto prvých dva a pol roka a urobiť druhé kolo, ktoré ešte viac zníži náklady." Catalyst je najnovšou zo série iniciatív, ktoré Gates založil pod hlavičkou Breakthrough Energy. Rameno rizikového kapitálu, Breathrough Energy Ventures, získalo časť svojich peňazí od miliardárov Jeffa Bezosa a Michaela Bloomberga, zakladateľa spoločnosti Bloomberg LP, materskej spoločnosti Bloomberg News. Catalyst sa spúšťa oddelene a je financovaný nezávisle. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-09-20/gates-raises-1-billion-as-corporate-ceos-join-clean-energy-push

Za paniku spôsobenú v súvislosti s možnými požiarmi elektromobilov nesie zodpovednosť spoločnosť General Motors. Tá podľa dostupných informácií nainštalovala do Chevrolet Bolt EV a EUV chybné batérie, ktoré následne spôsobili požiar. Kým LG Energy a LG Chem nenájdu presnú príčinu, ktorá vyvolala vznik požiaru, bude súčasná výroba pozastavená. Podľa súčasných informácií hrozí pri vybití batérie riziko samovznietenia.
Jedno parkovisko v San Franciscu v štáte Kalifornia zakázalo vjazd elektromobilov - vozidlá Chevrolet Bolt...
Len v Spojených štátoch sa problém týka viac ako 100 000 automobilov. Ich majitelia sú vo veľmi komplikovanej situácii...
https://zemavek.sk/elektromobilom-zakazali-parkovat-vedla-normalnych-aut-dovodom-su-neustale-poziare-v-bateriach/


Za paniku spôsobenú v súvislosti s možnými požiarmi elektromobilov nesie zodpovednosť spoločnosť General Motors. Tá podľa dostupných informácií nainštalovala do Chevrolet Bolt EV a EUV chybné batérie, ktoré následne spôsobili požiar. Kým LG Energy a LG Chem nenájdu presnú príčinu, ktorá vyvolala vznik požiaru, bude súčasná výroba pozastavená. Podľa súčasných informácií hrozí pri vybití batérie riziko samovznietenia. Jedno parkovisko v San Franciscu v štáte Kalifornia zakázalo vjazd elektromobilov - vozidlá Chevrolet Bolt... Len v Spojených štátoch sa problém týka viac ako 100 000 automobilov. Ich majitelia sú vo veľmi komplikovanej situácii... https://zemavek.sk/elektromobilom-zakazali-parkovat-vedla-normalnych-aut-dovodom-su-neustale-poziare-v-bateriach/

Americký prezident Joe Biden se podle Republikánské strany ukázal být neplatičem daní. Hlava státu údajně dlužila platby v rámci programu Medicare do jeho nástupu do funkce. Částka se rovná 500 tisícům dolarů.


Podle New York Post s odvoláním na republikána Jima Banksa Biden zneužíval takzvané S korporace. Díky ním se vyhnul placení daní z honorářů za vystoupení a prodeje knih v letech 2017-2018. Tato data byla ve zprávě Kongresové výzkumné služby.


Materiál tvrdí, že Biden a jeho manželka Jill převedlii přes tyto korporace více než 13 milionů dolarů. Oni přitom deklarovali jako příjem necelých 800 tisíc dolarů. Mezitím se daňová přiznání amerického lídra automaticky kontrolují pouze za období, kdy je ve funkci, tedy od roku 2021.


Ve Spojených státech korporace S neplatí daň z příjmu. Převádějí to na své akcionáře, aby ti již platili sazbou daně z příjmu fyzických osob.
https://zakonvremeni.ru/news/14-4-/51606-bajdena-ulichili-v-neuplate-nalogov.html


Americký prezident Joe Biden se podle Republikánské strany ukázal být neplatičem daní. Hlava státu údajně dlužila platby v rámci programu Medicare do jeho nástupu do funkce. Částka se rovná 500 tisícům dolarů. Podle New York Post s odvoláním na republikána Jima Banksa Biden zneužíval takzvané S korporace. Díky ním se vyhnul placení daní z honorářů za vystoupení a prodeje knih v letech 2017-2018. Tato data byla ve zprávě Kongresové výzkumné služby. Materiál tvrdí, že Biden a jeho manželka Jill převedlii přes tyto korporace více než 13 milionů dolarů. Oni přitom deklarovali jako příjem necelých 800 tisíc dolarů. Mezitím se daňová přiznání amerického lídra automaticky kontrolují pouze za období, kdy je ve funkci, tedy od roku 2021. Ve Spojených státech korporace S neplatí daň z příjmu. Převádějí to na své akcionáře, aby ti již platili sazbou daně z příjmu fyzických osob. https://zakonvremeni.ru/news/14-4-/51606-bajdena-ulichili-v-neuplate-nalogov.html

Trump jásá! Stoupenci se aktivizují. Dle výsledků volebního auditu bylo 50 000 hlasů podvod!


https://youtu.be/72WcfK2BH_w


Včera byl zveřejněn oficiální výsledek Maricopa County volebního auditu v Arizoně! Podle auditu získal Biden víc hlasů, jenže ještě víc hlasů bylo podvodných! (Podrobně vysvětleno v pořadu)


Jakmile byl výsledek zveřejněn USA se rozdělili na dva tábory. Mainstream, RINO a Demokraté jásají, že vyhrál Biden, a neinformují, že bylo odevzdáno více podvodný ch hlasů, než o kolik Biden vyhrál. Neexistuje však žádná možnost, jak zjistit, kdo podvodné hlasy získal. Teoreticky to mohl být třeba Trump. V každém případě je od včera jasné, že několik tisíc Američanů v jediném okrese hlasovalo 2 krát a více krát. Že se odevzdalo o tisíce více poštovních volebních lístků než bylo vytištěno a rozesláno. Že hlasovalo přes 20 000 podvodných voličů, kteří v okrese už nebydleli, atd. Vrcholem ovšem je zjištění, že existovala tiskárna na falešné volební lístky, protože několik tisíc nebylo vytištěno na objednávku USA.


Trump a jeho příznivci proto požadují další audity a vyšetřování. Podpora Bidena poklesla na 46%.


Je vidět, že se eurokraté a levičáci bojí poctivých voleb víc, než čert svěcené vody! Proto pozor na prosazování voleb poštou.


http://michalapetr.cz/doku.php?id=start


Trump jásá! Stoupenci se aktivizují. Dle výsledků volebního auditu bylo 50 000 hlasů podvod! https://youtu.be/72WcfK2BH_w Včera byl zveřejněn oficiální výsledek Maricopa County volebního auditu v Arizoně! Podle auditu získal Biden víc hlasů, jenže ještě víc hlasů bylo podvodných! (Podrobně vysvětleno v pořadu) Jakmile byl výsledek zveřejněn USA se rozdělili na dva tábory. Mainstream, RINO a Demokraté jásají, že vyhrál Biden, a neinformují, že bylo odevzdáno více podvodný ch hlasů, než o kolik Biden vyhrál. Neexistuje však žádná možnost, jak zjistit, kdo podvodné hlasy získal. Teoreticky to mohl být třeba Trump. V každém případě je od včera jasné, že několik tisíc Američanů v jediném okrese hlasovalo 2 krát a více krát. Že se odevzdalo o tisíce více poštovních volebních lístků než bylo vytištěno a rozesláno. Že hlasovalo přes 20 000 podvodných voličů, kteří v okrese už nebydleli, atd. Vrcholem ovšem je zjištění, že existovala tiskárna na falešné volební lístky, protože několik tisíc nebylo vytištěno na objednávku USA. Trump a jeho příznivci proto požadují další audity a vyšetřování. Podpora Bidena poklesla na 46%. Je vidět, že se eurokraté a levičáci bojí poctivých voleb víc, než čert svěcené vody! Proto pozor na prosazování voleb poštou. http://michalapetr.cz/doku.php?id=start
Upravené 26. 9. 2021 o 13:23

Podstané je, že audit prokázal neregulérnost až úmyslné padělání výsledků a otevřel dveře už pro konkrétníkriminální vyšetřování konkrétních lidí. Zneplatnění lístků bylo doplněno důkazy o vnější vstupy do systému Dominion . V auditu nešlo o to, kdo vyhrál, ale o to, zda byl proces voleb a zejména proces vyhodnocení voleb v mezích zákonnosti jak státu Arizona, tak i federálních. A tam je výsledek naprosto jasný.Nebyl, včetně kvantifikace neplatných lístků, které přesahuje přípustnou normu
Čili argument demokratů že Biden vyhrál ještě o dalších 360 hlasů více v situaci zjištění tak obrovského zneplatnění hlasovacích lístků je zcela mimo.
Začíná druhé dějství , ale vše už neslouží návratu Trumpa (ten si v klidu počká ), ale na rozklad USA přes RSA až na USA II. Za ten rok Jóžin přeci jen udělal velký kus práce. Tak proč ho rušit,že ?


Podstané je, že audit prokázal neregulérnost až úmyslné padělání výsledků a otevřel dveře už pro konkrétníkriminální vyšetřování konkrétních lidí. Zneplatnění lístků bylo doplněno důkazy o vnější vstupy do systému Dominion . V auditu nešlo o to, kdo vyhrál, ale o to, zda byl proces voleb a zejména proces vyhodnocení voleb v mezích zákonnosti jak státu Arizona, tak i federálních. A tam je výsledek naprosto jasný.Nebyl, včetně kvantifikace neplatných lístků, které přesahuje přípustnou normu Čili argument demokratů že Biden vyhrál ještě o dalších 360 hlasů více v situaci zjištění tak obrovského zneplatnění hlasovacích lístků je zcela mimo. Začíná druhé dějství , ale vše už neslouží návratu Trumpa (ten si v klidu počká ), ale na rozklad USA přes RSA až na USA II. Za ten rok Jóžin přeci jen udělal velký kus práce. Tak proč ho rušit,že ?

Skandál SARS-Cov-2 vede k americké armádě a k vojenskému výzkumu biologických zbraní, odhalily nové dokumenty!
https://www.infovojna.sk/article/video-skandal-sars-cov-2-vede-k-americke-armade-a-k-vojenskemu-vyzkumu-biologickych-zbrani-odhalily-nove-dokumenty


Skandál SARS-Cov-2 vede k americké armádě a k vojenskému výzkumu biologických zbraní, odhalily nové dokumenty! https://www.infovojna.sk/article/video-skandal-sars-cov-2-vede-k-americke-armade-a-k-vojenskemu-vyzkumu-biologickych-zbrani-odhalily-nove-dokumenty

@Jiří - co vidíš jako katarzi a jak by měla proběhnout? Jaké budou její výnosy a jaké náklady ?
Vývoj v USA zdaleka není vývojem na svrchovaném území GP, naopak. Ale globalistům je logicky ponechán prostor řízení, protože náklady jdou za nimi a výnosy se budou dělit...

@Jiří - co vidíš jako katarzi a jak by měla proběhnout? Jaké budou její výnosy a jaké náklady ? Vývoj v USA zdaleka není vývojem na svrchovaném území GP, naopak. Ale globalistům je logicky ponechán prostor řízení, protože náklady jdou za nimi a výnosy se budou dělit...

omluva-tohle patřilo do jiného vlákna, už to napravuji


omluva-tohle patřilo do jiného vlákna, už to napravuji

Toto je země, ve které žijeme
https://colonelcassad.livejournal.com/7110550.html


"V New Yorku neznámý člověk polil šedou barvou nedávno instalovaný pomník George Floyda."


Ani novodobé "osobnosti" Američanům zřejmě "nevoní"...


Toto je země, ve které žijeme https://colonelcassad.livejournal.com/7110550.html "V New Yorku neznámý člověk polil šedou barvou nedávno instalovaný pomník George Floyda." Ani novodobé "osobnosti" Američanům zřejmě "nevoní"...

Američtí senátoři navrhli vyhostit 300 ruských diplomatů z USA


Američtí senátoři, demokraté i republikáni, vybídli prezidenta Joea Bidena, aby vyhostil 300 ruských diplomatů, pokud Moskva nevydá více diplomatických víz Američanům, aby zastupovali USA v Rusku. V úterý to oznámila agentura Reuters. Návrh členů dvou senátních výborů, zahraničního a pro zpravodajské služby, by znamenal prudkou eskalaci pokračujícího sporu mezi Washingtonem a Moskvou o personální obsazení ambasád.


Rusko v srpnu zakázalo americkému velvyslanectví v Moskvě najímat zaměstnance z Ruska či třetích zemí, což ambasádu donutilo propustit 182 zaměstnanců a zrušit smlouvy s desítkami dodavatelů, jak uvedlo ministerstvo zahraničí USA.


V Rusku je nyní jen asi stovka amerických diplomatů, na rozdíl od zhruba 400 ruských diplomatů po celých Spojených státech, uvedli senátoři.


"Tato disproporce v diplomatickém zastoupení je nepřijatelná. Rusko proto musí vydat dostatek víz, aby se přiblížilo k paritě mezi počtem amerických diplomatů v Rusku a počtem ruských diplomatů ve Spojených státech," napsali senátoři v dopise adresovaném Bidenovi. Pokud tak Moskva neučiní, americký prezident by měl podle dopisu začít s vyhošťováním až 300 ruských diplomatů.


Zdroj: ČTK


**Američtí senátoři navrhli vyhostit 300 ruských diplomatů z USA** Američtí senátoři, demokraté i republikáni, vybídli prezidenta Joea Bidena, aby vyhostil 300 ruských diplomatů, pokud Moskva nevydá více diplomatických víz Američanům, aby zastupovali USA v Rusku. V úterý to oznámila agentura Reuters. Návrh členů dvou senátních výborů, zahraničního a pro zpravodajské služby, by znamenal prudkou eskalaci pokračujícího sporu mezi Washingtonem a Moskvou o personální obsazení ambasád. Rusko v srpnu zakázalo americkému velvyslanectví v Moskvě najímat zaměstnance z Ruska či třetích zemí, což ambasádu donutilo propustit 182 zaměstnanců a zrušit smlouvy s desítkami dodavatelů, jak uvedlo ministerstvo zahraničí USA. V Rusku je nyní jen asi stovka amerických diplomatů, na rozdíl od zhruba 400 ruských diplomatů po celých Spojených státech, uvedli senátoři. "Tato disproporce v diplomatickém zastoupení je nepřijatelná. Rusko proto musí vydat dostatek víz, aby se přiblížilo k paritě mezi počtem amerických diplomatů v Rusku a počtem ruských diplomatů ve Spojených státech," napsali senátoři v dopise adresovaném Bidenovi. Pokud tak Moskva neučiní, americký prezident by měl podle dopisu začít s vyhošťováním až 300 ruských diplomatů. Zdroj: ČTK

https://www.youtube.com/watch?v=GrhPcKOek0M


pro anglictinare. guverner texasu, greg abott a dalsich 10 guverneru meli tiskovou konferenci na hranici v mission.
blizi se uz bod zlomu?


jen v rychlosti par bodu:
abott rika, ze biden zpusobil humanitarni krizi a chaos na texaske hranici a vsichni americani mohli videt, co se delo v del rio v zari a dokud biden nezakroci, ten chaos bude pokracovat. 26 guverneru spolecne podnikaji kroky, aby biden okamzite ukoncil krizi na hranici. guverneri pozadali bidena o setkani. biden odmitl. nikdy ani neprijel na hranici se podivat, jaka je tam situace. guverneri predstavili 10 bodu, ktere chteji, aby biden okamzite podnikl. guverneri zadaji, aby byla zajistena hranice, coz zahrnuje dostavbu hranicni zdi, dale chteji, aby zadatele o azyl zustali v mexiku, a cekali na vyrizeni azylu tam. texas prijal 10 opatreni, aby se resila krize na hranicich.
krome abotta tam mluvil napriklad steve mccraw, sef departmentu pro ochranu verejnosti texasu, ktery rekl, ze nechranena hranice je velke nebezpeci pro texas, ze neni naprosto zadouci, aby se posilovaly mexicke kartely a byly jeste nebezpecnejsimi, brutalnejsimi, kartely, ktere dominuji v pasovani drog a obchodu s bilym masem a pokud jsou drogy v iowa nebo oklahome, potom selhala ochrana hranice v texasu. mluvil tam i president hranicni patroly, brandon judd, ktery rekl, ze kartely kaslou na slova, ze jsou potreba ciny a bidenova administrativa vysila jasny signal, kdo prekroci hranice, je jeste odmenen a dokud se toto nezastavi, ilegalni prechod hranice neprestane. byl zminen trump, jakozto prezident, ktery chtel kontrolovat ilegalni migraci. zminil, ze je treba zastavit obchod s drogami, protoze zabiji tolik americkych deti. 400 milionu dolaru mesicne, to je vydelek paseraku. rika, ze prakticky kartely kontroluji vsechno, co se deje na hranici.


https://www.youtube.com/watch?v=GrhPcKOek0M pro anglictinare. guverner texasu, greg abott a dalsich 10 guverneru meli tiskovou konferenci na hranici v mission. blizi se uz bod zlomu? jen v rychlosti par bodu: abott rika, ze biden zpusobil humanitarni krizi a chaos na texaske hranici a vsichni americani mohli videt, co se delo v del rio v zari a dokud biden nezakroci, ten chaos bude pokracovat. 26 guverneru spolecne podnikaji kroky, aby biden okamzite ukoncil krizi na hranici. guverneri pozadali bidena o setkani. biden odmitl. nikdy ani neprijel na hranici se podivat, jaka je tam situace. guverneri predstavili 10 bodu, ktere chteji, aby biden okamzite podnikl. guverneri zadaji, aby byla zajistena hranice, coz zahrnuje dostavbu hranicni zdi, dale chteji, aby zadatele o azyl zustali v mexiku, a cekali na vyrizeni azylu tam. texas prijal 10 opatreni, aby se resila krize na hranicich. krome abotta tam mluvil napriklad steve mccraw, sef departmentu pro ochranu verejnosti texasu, ktery rekl, ze nechranena hranice je velke nebezpeci pro texas, ze neni naprosto zadouci, aby se posilovaly mexicke kartely a byly jeste nebezpecnejsimi, brutalnejsimi, kartely, ktere dominuji v pasovani drog a obchodu s bilym masem a pokud jsou drogy v iowa nebo oklahome, potom selhala ochrana hranice v texasu. mluvil tam i president hranicni patroly, brandon judd, ktery rekl, ze kartely kaslou na slova, ze jsou potreba ciny a bidenova administrativa vysila jasny signal, kdo prekroci hranice, je jeste odmenen a dokud se toto nezastavi, ilegalni prechod hranice neprestane. byl zminen trump, jakozto prezident, ktery chtel kontrolovat ilegalni migraci. zminil, ze je treba zastavit obchod s drogami, protoze zabiji tolik americkych deti. 400 milionu dolaru mesicne, to je vydelek paseraku. rika, ze prakticky kartely kontroluji vsechno, co se deje na hranici.

Goldman Sachs: Cena ropy vystoupá do konce roku na 90 USD za barel


Zástupci Bank of America pak uvedli, že cena ropy by mohla, vzhledem k vysoké poptávce po energetických komoditách, dosáhnout až na 100 USD/bbl. Jennifer Granholmová, americká ministryně energetiky pak dokonce prohlásila, že by ministerstvo mohlo uvolnit ropu ze státních nouzových rezerv, aby se snížily ceny pohonných hmot a dalších energetických komodit.


Analytici se dále shodují na tom, že jedním z hlavních determinantů cen energetických komodit bude počasí, které bude panovat během letošní zimy, přičemž možnost chladné zimy způsobuje prorůstové tlaky na trhu. Přesto je i při této možnosti dle analytiků nepravděpodobné, že by ceny, i když by mohly dosáhnou
až na 100 USD/bbl, na této cenové úrovni déle vydržely.
https://oenergetice.cz/ropa/goldman-sachs-cena-ropy-vystoupa-konce-roku-90-usd-za-barel


Goldman Sachs: Cena ropy vystoupá do konce roku na 90 USD za barel ------------------------------------------------------------------ Zástupci Bank of America pak uvedli, že cena ropy by mohla, vzhledem k vysoké poptávce po **energetických komoditách, dosáhnout až na 100 USD/bbl**. Jennifer Granholmová, americká ministryně energetiky pak dokonce prohlásila, že by ministerstvo mohlo uvolnit ropu ze státních nouzových rezerv, aby se snížily ceny pohonných hmot a dalších energetických komodit. Analytici se dále shodují na tom, že jedním z hlavních determinantů cen energetických komodit bude počasí, které bude panovat během letošní zimy, přičemž možnost chladné zimy způsobuje prorůstové tlaky na trhu. Přesto je i při této možnosti dle analytiků nepravděpodobné, že by ceny, i když by mohly dosáhnou až na 100 USD/bbl, na této cenové úrovni déle vydržely. https://oenergetice.cz/ropa/goldman-sachs-cena-ropy-vystoupa-konce-roku-90-usd-za-barel

AUSTIN, Guvernér Texasu Greg Abbott v pondelok podpísal výkonné nariadenie
------------------------------------------------------------------,
ktoré zakazuje všetky povinné očkovania súvisiace s ochorením COVID-19 v štáte Texas
Výkonné nariadenie sa týka aj súkromných firiem. Po Floride je Texas ďalším štátom,
ktorý zakázal vyžadovanie covid pasov vo všetkých prevádzkach a firmách.



AUSTIN, Guvernér Texasu Greg Abbott v pondelok podpísal výkonné nariadenie ------------------------------------------------------------------, **ktoré zakazuje všetky povinné očkovania súvisiace s ochorením COVID-19 v štáte Texas** Výkonné nariadenie sa týka aj súkromných firiem. Po Floride je Texas ďalším štátom, ktorý zakázal vyžadovanie covid pasov vo všetkých prevádzkach a firmách. - Na Abbottov príkaz : „V ešte inom prípade federálnych vládnych zásahov Bidenova administratíva teraz šikanuje mnoho súkromných subjektov, aby uvalili mandáty na očkovanie proti COVID-19, čo spôsobuje narušenie pracovnej sily, ktoré ohrozuje pokračujúce zotavovanie Texasu z katastrofy COVID-19.“ https://www.redvoicemedia.com/2021/10/breaking-governor-abbott-signs-executive-order-banning-covid-19-mandates-in-private-businesses/

V americkom štáte Wyoming si 16-ročné dievča odmietlo nasadiť rúško. Policajti ju zatkli a uzavreli celú školu
https://www.infovojna.sk/article/video-v-americkom-state-wyoming-si-16-rocne-dievca-odmietlo-nasadit-rusko-policajti-ju-zatkli-a-uzavreli-celu-skolu


**V americkom štáte Wyoming si 16-ročné dievča odmietlo nasadiť rúško. Policajti ju zatkli a uzavreli celú školu** https://www.infovojna.sk/article/video-v-americkom-state-wyoming-si-16-rocne-dievca-odmietlo-nasadit-rusko-policajti-ju-zatkli-a-uzavreli-celu-skolu
  • z 12. října: o úterním obchodování v USA

Ceny amerických akcií v úterý klesly. Investoři jsou opatrní, čekají na firemní výsledky za třetí čtvrtletí a na středeční zveřejnění zápisu z posledního zasedání americké centrální banky. Pokles akciového trhu zmírnil výrobce elektromobilů Tesla, jehož akcie si připsaly téměř dvě procenta po oznámení příznivých údajů o odbytu čínské továrny podniku.


https://www.kurzy.cz/zpravy/613686-12-rijna-tohle-potrebujete-vedet-nejen-o-uternim-obchodovani-v-usa/


- z 12. října: o úterním obchodování v USA Ceny amerických akcií v úterý klesly. Investoři jsou opatrní, čekají na firemní výsledky za třetí čtvrtletí a na středeční zveřejnění zápisu z posledního zasedání americké centrální banky. Pokles akciového trhu zmírnil výrobce elektromobilů Tesla, jehož akcie si připsaly téměř dvě procenta po oznámení příznivých údajů o odbytu čínské továrny podniku. https://www.kurzy.cz/zpravy/613686-12-rijna-tohle-potrebujete-vedet-nejen-o-uternim-obchodovani-v-usa/

Všeobecný úpadok postupuje
V americkom meste Filadelfia znásilnil prisťahovalec z Konga ženu v metre a pred priemyselnou kamerou. Ľudia sa len prizerali …
https://www.infovojna.sk/article/video-poslanec-taraba-o-frontalnom-utoku-na-slobodu-slova-po-sikane-spustenej-prezidentkou-caputovou-a-totalitnom-stihomame-mediokracie-a-spodine-v-radoch-privrzencov-korporatnej-diktatury


Všeobecný úpadok postupuje **V americkom meste Filadelfia znásilnil prisťahovalec z Konga ženu v metre a pred priemyselnou kamerou. Ľudia sa len prizerali …** https://www.infovojna.sk/article/video-poslanec-taraba-o-frontalnom-utoku-na-slobodu-slova-po-sikane-spustenej-prezidentkou-caputovou-a-totalitnom-stihomame-mediokracie-a-spodine-v-radoch-privrzencov-korporatnej-diktatury

A to je tam tak pět střelných zbraní na hlavu . Poserové .


A to je tam tak pět střelných zbraní na hlavu . Poserové .

Alec Baldwin zastrelil kameramanku a postrelil rezisera: https://www.startitup.sk/aktualne-herec-alec-baldwin-pri-natacani-filmu-omylom-smrtelne-postrelil-zenu



Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.
K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.
Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita.
Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža, režiséra filmu, so zraneniami (4smile previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický.


Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.



Alec Baldwin zastrelil kameramanku a postrelil rezisera: https://www.startitup.sk/aktualne-herec-alec-baldwin-pri-natacani-filmu-omylom-smrtelne-postrelil-zenu >Americký herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou smrteľne postrelil kameramanku a ďalšiu osobu zranil. Došlo k tomu počas štvrtkového natáčania filmu v americkom štáte Nové Mexiko. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na políciu. K tragédii došlo pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň bola používaná ako rekvizita. Postrelenú 42-ročnú kameramanku previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Muža, režiséra filmu, so zraneniami (48) previezla sanitka do inej nemocnice. Jeho stav je v súčasnosti kritický. >Baldwin v pripravovanom filme hrá Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keď je chlapec odsúdený za tento zločin na trest smrti obesením. Baldwin je aj producentom filmu.

Moderator

Alec Baldwin zastrelil kameramanku a postrelil rezisera: https://www.startitup.sk/aktualne-herec-alec-baldwin-pri-natacani-filmu-omylom-smrtelne-postrelil-zenu


loni baldwin delal rozhovor s kennedym, velkym kritikem covidove hysterie.
mozna nesmysl...ale kdyz sleduji, jak v nemecku zametli s profesorem hockertzem, ktery kritizuje od zacatku toho vseho ted, tak bych se moc nedivila, ze se "neprizpusobivi" trestaji ...


https://www.irishcentral.com/news/robert-f-kennedy-jr-alec-baldwin


[quote="pid:38946, uid:10"]Alec Baldwin zastrelil kameramanku a postrelil rezisera: https://www.startitup.sk/aktualne-herec-alec-baldwin-pri-natacani-filmu-omylom-smrtelne-postrelil-zenu[/quote] loni baldwin delal rozhovor s kennedym, velkym kritikem covidove hysterie. mozna nesmysl...ale kdyz sleduji, jak v nemecku zametli s profesorem hockertzem, ktery kritizuje od zacatku toho vseho ted, tak bych se moc nedivila, ze se "neprizpusobivi" trestaji ... https://www.irishcentral.com/news/robert-f-kennedy-jr-alec-baldwin

Christopher Rodriguez, kandidat na kongresmana v kaliforinii za republikany. veteran. rika, ze nebojoval za americkou svobodu, aby ji radikalni levicaci znicili.
rodriguez rika, ze demokrate nemluvi za hispance. rika, ze jeho komunita neni spokojena s tim, jakym smerem se amerika ubira. 44 procent hispancu je neni spokojeno s bidenm.rodriguez rika, ze vetsina hispancu jsou republikani, miluji ameriku, bojuji za svuj americky sen, chteji se postarat o rodinu, chteji pracovat


https://www.youtube.com/watch?v=52GdeICkCMA


Christopher Rodriguez, kandidat na kongresmana v kaliforinii za republikany. veteran. rika, ze nebojoval za americkou svobodu, aby ji radikalni levicaci znicili. rodriguez rika, ze demokrate nemluvi za hispance. rika, ze jeho komunita neni spokojena s tim, jakym smerem se amerika ubira. 44 procent hispancu je neni spokojeno s bidenm.rodriguez rika, ze vetsina hispancu jsou republikani, miluji ameriku, bojuji za svuj americky sen, chteji se postarat o rodinu, chteji pracovat https://www.youtube.com/watch?v=52GdeICkCMA

florida, guverner desantis.
pro anglictinare, zajimavy rozhovor. bohuzel nemam ted cas prelozit vsechno, ale desantis mluvi o tom, ze chce chranit podnikatele, ze chce zachranit pracovni mista, o situaci na jizni hranici, o tom, ze trumpova administrativa branila nelegalnimu prekracovani hranice.
redaktorka zminuje narizeny pieks. v americe nyni je problem, ze zdravotnicky personal odchazi, coz zpusobuje velke problemy, policiste odchazeji a tim padem budou ulice vice nebezpecne, odchazeji piloti a hrozi ruseni letu, vojaci odchazeji z armady a jsou dehonestovani.
desantis rika, ze biden nema pravo lidi nutit k pieksu. rika, ze vsichni ti lide si zaslouzi respekt, delali svoji praci a ted je chteji vyhodit z prace.
desantis rika, ze na floride nikdo o praci neprijde kvuli injekci..
je treba nastartovat ekonomiku.


desantis nabizi 5000 USD jako bonus novym policistum.
https://www.youtube.com/watch?v=pysqz-8yj80


nerikal nekdo, ze donald trump jr. mluvil o tom, ze tohle muze byt pripadne trumpuv nastupce? ten typek ma koule.


https://www.youtube.com/watch?v=WlbodU6zwV4


florida, guverner desantis. pro anglictinare, zajimavy rozhovor. bohuzel nemam ted cas prelozit vsechno, ale desantis mluvi o tom, ze chce chranit podnikatele, ze chce zachranit pracovni mista, o situaci na jizni hranici, o tom, ze trumpova administrativa branila nelegalnimu prekracovani hranice. redaktorka zminuje narizeny pieks. v americe nyni je problem, ze zdravotnicky personal odchazi, coz zpusobuje velke problemy, policiste odchazeji a tim padem budou ulice vice nebezpecne, odchazeji piloti a hrozi ruseni letu, vojaci odchazeji z armady a jsou dehonestovani. desantis rika, ze biden nema pravo lidi nutit k pieksu. rika, ze vsichni ti lide si zaslouzi respekt, delali svoji praci a ted je chteji vyhodit z prace. desantis rika, ze na floride nikdo o praci neprijde kvuli injekci.. je treba nastartovat ekonomiku. desantis nabizi 5000 USD jako bonus novym policistum. https://www.youtube.com/watch?v=pysqz-8yj80 nerikal nekdo, ze donald trump jr. mluvil o tom, ze tohle muze byt pripadne trumpuv nastupce? ten typek ma koule. https://www.youtube.com/watch?v=WlbodU6zwV4

Dr. Anthony Fauci lhal o výzkumu koronaviru ve Wu-chanu. Hlavního poradce Bílého domu usvědčuje nový dokument Národního institutu pro zdraví v USA
https://www.infovojna.sk/article/video-dr-anthony-fauci-lhal-o-vyzkumu-koronaviru-ve-wu-chanu-hlavniho-poradce-bileho-domu-usvedcuje-novy-dokument-narodniho-institutu-pro-zdravi-v-usa


**Dr. Anthony Fauci lhal o výzkumu koronaviru ve Wu-chanu. Hlavního poradce Bílého domu usvědčuje nový dokument Národního institutu pro zdraví v USA** https://www.infovojna.sk/article/video-dr-anthony-fauci-lhal-o-vyzkumu-koronaviru-ve-wu-chanu-hlavniho-poradce-bileho-domu-usvedcuje-novy-dokument-narodniho-institutu-pro-zdravi-v-usa

Biden, Európania v Ríme preberajú iránsky jadrový program


Keďže iránsky jadrový program dosahuje znepokojivé pokroky, prezident Joe Biden
sa chystá v sobotu stretnúť sa s európskymi spojencami, aby prediskutovali stratégiu,
keď presadzujú diplomatickú rezolúciu – a naplánovali možnosť,
že Irán sa odmietne vrátiť k rokovaciemu stolu.
Stretnutie s lídrami Nemecka, Francúzska a Británie – známe ako E3 – prichádza
v kľúčovom čase, keď Irán pokračuje v obohacovaní uránu na úroveň takmer porovnateľnú so zbraňami. Biden sa snaží oživiť jadrovú dohodu z roku 2015
a priviesť Irán späť k súladu s paktom,
ktorý by islamskú republiku držal najmenej jeden rok od potenciálu použiť jadrovú zbraň.


Americký poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan uviedol,
že na stretnutí s nemeckou Angelou Merkelovou, Francúzom Emmanuelom Macronom a Britom Borisom Johnsonom budú lídri „všetci spievať o tejto otázke z tej istej skladby“.
Nazval to „štúdiou na rozdiel od predchádzajúcej administratívy, pretože Irán bol jednou z oblastí najhlbších rozdielov medzi predchádzajúcou vládou a Európanmi“.


Atómový dozorný orgán OSN uviedol, že Irán čoraz viac porušuje dohodu známu ako spoločný komplexný akčný plán. Prezident Donald Trump odstúpil s USA
od jadrovej dohody z roku 2015 a USA sa nepriamo zúčastnili na rozhovoroch,
ktorých cieľom bolo priviesť Washington aj Teherán späť k súladu.
Tieto viedenské rozhovory majú prestávku od júna,
keď sa moci ujal iránsky prezident Ebrahim Raisi.
Británia, Francúzsko, Nemecko, Rusko, Čína a Európska únia zostávajú súčasťou dohody.


Stretnutie sa uskutoční, kým budú lídri v Ríme na samite Skupiny 20, ktorý je prvou zastávkou Bidenovej päťdňovej zahraničnej cesty.
Chystá sa aj na klimatickú konferenciu OSN v Škótsku.


Bidena privítal na mieste summitu taliansky premiér Mario Draghi
a pripojil sa k svojim kolegom na obyčajnej „rodinnej fotografii“ predtým,
ako sa zúčastnil na otváracom plenárnom zasadnutí o pandémii COVID-19
a hospodárskej obnove.
Sobotňajšie stretnutie nasleduje niekoľko dní po tom, ako Alí Bagheri, námestník iránskeho ministra zahraničných vecí a hlavný vyjednávač pre rozhovory, na Twitteri uviedol, že Irán súhlasil s obnovením rokovaní do konca novembra a dátum obnovenia rozhovorov „bude oznámený v priebehu nasledujúceho“. týždeň.”


Sullivan vo štvrtok povedal, že USA sa stále snažia zistiť, či Irán myslí rokovania vážne. . .
https://apnews.com/article/g-20-summit-joe-biden-business-france-iran-64aa2953ef23a1b201675b18997ed327


Biden, Európania v Ríme preberajú iránsky jadrový program --------------------------------------------------------- Keďže iránsky jadrový program dosahuje znepokojivé pokroky, prezident Joe Biden sa chystá v sobotu stretnúť sa s európskymi spojencami, aby prediskutovali stratégiu, keď presadzujú diplomatickú rezolúciu – a naplánovali možnosť, že Irán sa odmietne vrátiť k rokovaciemu stolu. **Stretnutie s lídrami Nemecka, Francúzska a Británie – známe ako E3** – prichádza v kľúčovom čase, keď Irán pokračuje v obohacovaní uránu na úroveň takmer porovnateľnú so zbraňami. Biden sa snaží oživiť jadrovú dohodu z roku 2015 a priviesť Irán späť k súladu s paktom, ktorý by islamskú republiku držal najmenej jeden rok od potenciálu použiť jadrovú zbraň. Americký poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan uviedol, že na stretnutí s nemeckou Angelou Merkelovou, Francúzom Emmanuelom Macronom a Britom Borisom Johnsonom budú lídri „všetci spievať o tejto otázke z tej istej skladby“. Nazval to „štúdiou na rozdiel od predchádzajúcej administratívy, pretože Irán bol jednou z oblastí najhlbších rozdielov medzi predchádzajúcou vládou a Európanmi“. Atómový dozorný orgán OSN uviedol, že Irán čoraz viac porušuje dohodu známu ako spoločný komplexný akčný plán. Prezident Donald Trump odstúpil s USA od jadrovej dohody z roku 2015 a USA sa nepriamo zúčastnili na rozhovoroch, ktorých cieľom bolo priviesť Washington aj Teherán späť k súladu. Tieto viedenské rozhovory majú prestávku od júna, keď sa moci ujal iránsky prezident Ebrahim Raisi. Británia, Francúzsko, Nemecko, Rusko, Čína a Európska únia zostávajú súčasťou dohody. Stretnutie sa uskutoční, kým budú lídri v Ríme na samite Skupiny 20, ktorý je prvou zastávkou Bidenovej päťdňovej zahraničnej cesty. Chystá sa aj na klimatickú konferenciu OSN v Škótsku. Bidena privítal na mieste summitu taliansky premiér Mario Draghi a pripojil sa k svojim kolegom na obyčajnej „rodinnej fotografii“ predtým, ako sa zúčastnil na otváracom plenárnom zasadnutí o pandémii COVID-19 a hospodárskej obnove. Sobotňajšie stretnutie nasleduje niekoľko dní po tom, ako Alí Bagheri, námestník iránskeho ministra zahraničných vecí a hlavný vyjednávač pre rozhovory, na Twitteri uviedol, že Irán súhlasil s obnovením rokovaní do konca novembra a dátum obnovenia rozhovorov „bude oznámený v priebehu nasledujúceho“. týždeň.” Sullivan vo štvrtok povedal, že USA sa stále snažia zistiť, či Irán myslí rokovania vážne. . . https://apnews.com/article/g-20-summit-joe-biden-business-france-iran-64aa2953ef23a1b201675b18997ed327

donald trump v exkluzivnim rozhovoru pro foxnews.
hodnoti bidenovu administrativu.
aspon ve zkratce.
rika, ze predaval urad a vse fungoval, nyni je vse v rozkladu. trump planoval, aby se vsechno vybaveni odvezlo z afganistanu, ale mark milley prohlasil, ze je levnejsi odejit z afganistanu a vsechno vybaveni tam nechat, cimz ztratil veskery respekt donalda trumpa.
mj. hovori o tom, ze delal (trump) vzdy opak toho, co mu rikal fauci. napriklad to, ze na loni na jare oponoval trumpovi, kdyz chtel trump uzavrit letecky provoz s cinou, coz fauci nechtel. trump rika, ze lidi se nemaji nutit k pieksu. mluvi o migracni krizi. velmi chvali hranicni patroly, rika, ze to jsou opravdovi vlastenci. rika, ze mexicka policie dela, co muze, ale je tu nutna spoluprace ameriky. moderatorka rika, ze prislo 7 milionu migrantu a trump na to rika, at to nasobi deseti. trump rika, ze amerika se zmenila a uz nebude takova, jaka byla. trump rika, ze biden je prezident, mel by jezdit na hranice a zjistovat, co se tam deje, ale on to nedela. trump tam byl uz nekolikrat. mluvi o tom, jak lze resit energetickou krizi... zasadne nesouhlasi s tim, aby lide byli propousteni z prace proto, ze se nechteji pieksovat.


https://www.youtube.com/watch?v=5InzccRssnE


donald trump v exkluzivnim rozhovoru pro foxnews. hodnoti bidenovu administrativu. aspon ve zkratce. rika, ze predaval urad a vse fungoval, nyni je vse v rozkladu. trump planoval, aby se vsechno vybaveni odvezlo z afganistanu, ale mark milley prohlasil, ze je levnejsi odejit z afganistanu a vsechno vybaveni tam nechat, cimz ztratil veskery respekt donalda trumpa. mj. hovori o tom, ze delal (trump) vzdy opak toho, co mu rikal fauci. napriklad to, ze na loni na jare oponoval trumpovi, kdyz chtel trump uzavrit letecky provoz s cinou, coz fauci nechtel. trump rika, ze lidi se nemaji nutit k pieksu. mluvi o migracni krizi. velmi chvali hranicni patroly, rika, ze to jsou opravdovi vlastenci. rika, ze mexicka policie dela, co muze, ale je tu nutna spoluprace ameriky. moderatorka rika, ze prislo 7 milionu migrantu a trump na to rika, at to nasobi deseti. trump rika, ze amerika se zmenila a uz nebude takova, jaka byla. trump rika, ze biden je prezident, mel by jezdit na hranice a zjistovat, co se tam deje, ale on to nedela. trump tam byl uz nekolikrat. mluvi o tom, jak lze resit energetickou krizi... zasadne nesouhlasi s tim, aby lide byli propousteni z prace proto, ze se nechteji pieksovat. https://www.youtube.com/watch?v=5InzccRssnE

rozhovor s mike pence ohledne prohlaseni bidena, ze by je v planu zaplatit kazdemu imigrantovi, ktery bude odloucen od rodiny, reparace, 450.000 USD.
tato situace bude samozrejme povzbuzenim, aby prisli do usa dalsi imigranti. moderator se pta, co to udela s moralkou lidi, vzdyt tolik penez nedostali ani obeti 11. zari. ti dostali 240.000. pence chvali praci pohranicnich patrol a poukazuje na to, ze biden dehonestuje jejich praci svym postojem. pence rika, ze trumpova administrativa ilegalni imigraci vyresila a biden ji znovu nastartoval.
pence mluvi o narustajicim statnim dluhu, o destabilizaci ekonomiky. rika, ze je nutne zastavit bidenuv "vaccine mandate", ze nikdo se nesmi bat, ze prijde o praci, pokud se vakcinu odmita. kvuli tomuto bidenovu narizeni lide odchazeji z prace, zhorsuje se situace se zasobovanim.


https://www.youtube.com/watch?v=fwtzvjDdeLw


rozhovor s mike pence ohledne prohlaseni bidena, ze by je v planu zaplatit kazdemu imigrantovi, ktery bude odloucen od rodiny, reparace, 450.000 USD. tato situace bude samozrejme povzbuzenim, aby prisli do usa dalsi imigranti. moderator se pta, co to udela s moralkou lidi, vzdyt tolik penez nedostali ani obeti 11. zari. ti dostali 240.000. pence chvali praci pohranicnich patrol a poukazuje na to, ze biden dehonestuje jejich praci svym postojem. pence rika, ze trumpova administrativa ilegalni imigraci vyresila a biden ji znovu nastartoval. pence mluvi o narustajicim statnim dluhu, o destabilizaci ekonomiky. rika, ze je nutne zastavit bidenuv "vaccine mandate", ze nikdo se nesmi bat, ze prijde o praci, pokud se vakcinu odmita. kvuli tomuto bidenovu narizeni lide odchazeji z prace, zhorsuje se situace se zasobovanim. https://www.youtube.com/watch?v=fwtzvjDdeLw

ten typek ma koule.


A to pořádné. :-)


Zároveň má zajisté ale dobré krytí.


Když jsem dnes koukal na zprávy NTD z poslední doby, ta nabídka 5000 dolarů neočkovaným policistům, to je jak pozvání do země krále Miroslava.
A nejenom finanční bonus, ale důležité je i to, že si těch policistů na Floridě budou vážit a dle toho se k nim i chovat.
https://www.ntd.com/florida-actively-recruiting-police-officers-from-other-states-plans-to-give-5000-bonuses-desantis_693304.html


[quote="pid:39629, uid:347"]ten typek ma koule.[/quote] A to pořádné. :-) Zároveň má zajisté ale dobré krytí. Když jsem dnes koukal na zprávy NTD z poslední doby, ta nabídka 5000 dolarů neočkovaným policistům, to je jak pozvání do země krále Miroslava. A nejenom finanční bonus, ale důležité je i to, že si těch policistů na Floridě budou vážit a dle toho se k nim i chovat. https://www.ntd.com/florida-actively-recruiting-police-officers-from-other-states-plans-to-give-5000-bonuses-desantis_693304.html

socialni media reaguji na video, kdy pilot spolecnosti southwest airlines, rekl ve svem pozdravu pasazerum "lets go brandon". stalo se to v patek rano pri letu z houstonu do albuquerque. na palube byl novinar, ktery to nasledne sdelil asociaci novinaru.


"dokud aerolinky SouthwestAir tohoto pilota nevyhodi, jiz nikdy s nimi nepoletim" rekl herec/reziser Andy Ostroy.


sarah posner psala ve svem tweetu, ze tato udalost povzbuzuje dalsi trumpoviny neustale do bezneho zivota.


aerolinky rekli "jsme pysni na to, ze poskytujeme vstricne, komfortni a respektujici prostredi milionum nasim klientum, kteri s nami letaji. nebudeme tolerovat covani individualit, ktere rozdeluje nebo je utocne".


fraze "Let's go Brandon" vzniklo pri rozhovoru viteze rally, brandona browna. divaci skandlovali "F--- Joe Biden" a reporterka z toho udelala "Let's go Brandon."


https://www.foxbusiness.com/politics/southwest-under-fire-after-video-showing-pilot-say-lets-go-brandon?cmpid=fb_fnc&fbclid=IwAR3yPlsyGJ2D3RDQI891c9rLnhlef6riPYA2PwwqwrvAUx74g3r48Ki2nEM


jak vzniklo "lets go brandon", video:
https://www.youtube.com/watch?v=9suQV0olw38


socialni media reaguji na video, kdy pilot spolecnosti southwest airlines, rekl ve svem pozdravu pasazerum "lets go brandon". stalo se to v patek rano pri letu z houstonu do albuquerque. na palube byl novinar, ktery to nasledne sdelil asociaci novinaru. "dokud aerolinky SouthwestAir tohoto pilota nevyhodi, jiz nikdy s nimi nepoletim" rekl herec/reziser Andy Ostroy. sarah posner psala ve svem tweetu, ze tato udalost povzbuzuje dalsi trumpoviny neustale do bezneho zivota. aerolinky rekli "jsme pysni na to, ze poskytujeme vstricne, komfortni a respektujici prostredi milionum nasim klientum, kteri s nami letaji. nebudeme tolerovat covani individualit, ktere rozdeluje nebo je utocne". fraze "Let's go Brandon" vzniklo pri rozhovoru viteze rally, brandona browna. divaci skandlovali "F--- Joe Biden" a reporterka z toho udelala "Let's go Brandon." https://www.foxbusiness.com/politics/southwest-under-fire-after-video-showing-pilot-say-lets-go-brandon?cmpid=fb_fnc&fbclid=IwAR3yPlsyGJ2D3RDQI891c9rLnhlef6riPYA2PwwqwrvAUx74g3r48Ki2nEM jak vzniklo "lets go brandon", video: https://www.youtube.com/watch?v=9suQV0olw38

https://www.gmx.net/magazine/politik/us-politik/bitterer-abend-biden-republikaner-youngkin-gewinnt-prognosen-gouverneurswahl-virginia-36311606


republikan Glenn Youngkin podle prognoz, vyhral volbu na guvernera ve virginii. republikan mel dle odhadu mirny naskok (v noci mistniho casu, oznamila CNN a NBC), pred terrym mcauliffem, ktereho podporuje biden.


tyto volby, rok pred volbami do kongresu, jsou dulezitym testem nalady ve spolecnosti. cela zeme sleduje stat na vychodnim pobrezi. take volba guvernera v new jersey vypada na to, ze i zde bidenuv demokrat utrpi tesnou porazku - vysledky zatim nejsou znamy.


pred rokem v prezidentskych volbach, biden bez problemu zvitezil jak ve virginii, tak v new jersey. volby guverneru v techto statech nyni vsak ukazuji na debakl demokratu. velmi tesna vetsina demokratu v kongresu muze byt pristi rok otresena.


trumpovi republikani chteji ziskat znovu kontrolu senatu a domu reprezentantu. podle pozorovatelu jsou volby predevsim ve virginii, jakymsi vysvedcenim politiky bidena v bilem dome za necely rok. podle odhadu je nespokojenost s jeho politikou nejhorsi, od zacatku jeho nastupu do uradu.


64-lety McAuliffe byl mezi lety 2014 a 2018 guvernerem. Youngkin je uspesnym podnikatelem. snazil se, verejne se od trumpa distancovat.trump ho podporoval ovsem. republikan se prezentoval jako prikladny otec z periferie a sazel na tema vzdelani. silne prosazuje vetsi vliv rodicu na obsah vyuky. ve sve vitezne reci slibil, zmenit virginii ze dne na den. pritom vykreslil obraz politiku, kteri se chteji jen obohati. rekl, ze to zmeni. demokrate se boji techto voleb predevsim proto, ze mnoho jejich priznivcu k volbam neslo, jelikoz trump jako vykresleny strasak, uz neni v uradu. proto se nekteri demokrate snazi toto tema znovu ozivit.


v new yorku, v utery vecer zvitezil mene prekvapine demokrat Eric Adams ve volbe starosty. na druhe strane v minneapolisu byla odmitnuta iniciativa (podporovana predevsim demokraty) na odbourani policejnich uradu v soucasne forme. od brutalni smrti afroamericana floyda, debata o zachazeni s policii, polarizuje usa.


https://www.gmx.net/magazine/politik/us-politik/bitterer-abend-biden-republikaner-youngkin-gewinnt-prognosen-gouverneurswahl-virginia-36311606 republikan Glenn Youngkin podle prognoz, vyhral volbu na guvernera ve virginii. republikan mel dle odhadu mirny naskok (v noci mistniho casu, oznamila CNN a NBC), pred terrym mcauliffem, ktereho podporuje biden. tyto volby, rok pred volbami do kongresu, jsou dulezitym testem nalady ve spolecnosti. cela zeme sleduje stat na vychodnim pobrezi. take volba guvernera v new jersey vypada na to, ze i zde bidenuv demokrat utrpi tesnou porazku - vysledky zatim nejsou znamy. pred rokem v prezidentskych volbach, biden bez problemu zvitezil jak ve virginii, tak v new jersey. volby guverneru v techto statech nyni vsak ukazuji na debakl demokratu. velmi tesna vetsina demokratu v kongresu muze byt pristi rok otresena. trumpovi republikani chteji ziskat znovu kontrolu senatu a domu reprezentantu. podle pozorovatelu jsou volby predevsim ve virginii, jakymsi vysvedcenim politiky bidena v bilem dome za necely rok. podle odhadu je nespokojenost s jeho politikou nejhorsi, od zacatku jeho nastupu do uradu. 64-lety McAuliffe byl mezi lety 2014 a 2018 guvernerem. Youngkin je uspesnym podnikatelem. snazil se, verejne se od trumpa distancovat.trump ho podporoval ovsem. republikan se prezentoval jako prikladny otec z periferie a sazel na tema vzdelani. silne prosazuje vetsi vliv rodicu na obsah vyuky. ve sve vitezne reci slibil, zmenit virginii ze dne na den. pritom vykreslil obraz politiku, kteri se chteji jen obohati. rekl, ze to zmeni. demokrate se boji techto voleb predevsim proto, ze mnoho jejich priznivcu k volbam neslo, jelikoz trump jako vykresleny strasak, uz neni v uradu. proto se nekteri demokrate snazi toto tema znovu ozivit. v new yorku, v utery vecer zvitezil mene prekvapine demokrat Eric Adams ve volbe starosty. na druhe strane v minneapolisu byla odmitnuta iniciativa (podporovana predevsim demokraty) na odbourani policejnich uradu v soucasne forme. od brutalni smrti afroamericana floyda, debata o zachazeni s policii, polarizuje usa.

... tak cenzor uz radi na YB:-) videa s "lets go brandon" se mazou:-) ale jak rekl daniel vavra, no tak si lidi najdou jinou variantu a budou treba rikat "lets go jason":-)


... tak cenzor uz radi na YB:-) videa s "lets go brandon" se mazou:-) ale jak rekl daniel vavra, no tak si lidi najdou jinou variantu a budou treba rikat "lets go jason":-)

Soros financuje anti-dezinformační média
https://www.youtube.com/watch?v=q8TMFKCZk7Q


https://www.zerohedge.com/political/billionaires-fund-anti-disinformation-media-companies-restore-social-trust


Nic nového, ale z konspirace se stává veřejně známá informace.


Soros financuje anti-dezinformační média https://www.youtube.com/watch?v=q8TMFKCZk7Q https://www.zerohedge.com/political/billionaires-fund-anti-disinformation-media-companies-restore-social-trust Nic nového, ale z konspirace se stává veřejně známá informace.

Kanada (pridám sem)
Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu čelí pozastaveniu činnosti
za odmietnutie vakcíny proti COVID-19


Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu bude budúci mesiac suspendovaných za odmietnutie očkovania proti COVID-19 a teraz sa provinční úradníci snažia vyplniť medzery.


Hovorca ministra zdravotníctva Christian Dubé v pondelok pre CBC povedal, že celkovo 17 642 zamestnancov v rámci siete zdravotnej starostlivosti v Quebecu stále nedostalo svoju prvú dávku.


Takmer polovica z týchto neočkovaných zamestnancov sú pracovníci v prvej línii, ktorí sú v priamom kontakte s pacientmi, uviedol hovorca.


Všetky budú pozastavené 15. októbra, keď vstúpi do platnosti provinčný dekrét, ktorý nariaďuje všetkým zdravotníckym pracovníkom, aby boli plne zaočkovaní.
Tisíce ďalších, ktorí dostali len prvú dávku, budú tiež mimo práce, kým nedostanú druhú.
'Úzkosť je cez strechu'


Podľa Kristiny Hoare, zástupkyne sestier na západnom ostrove v Montreale, môže byť pozastavenie počtu pracovníkov naraz katastrofou.


"Ovplyvňuje nás to, pretože nám budú chýbať zamestnanci v systéme,
ktorý už teraz nefunguje dobre," povedala.
"Úzkosť je cez strechu a každé ďalšie prídavné meno, ktoré môžete pridať
k úzkosti práve teraz, je to, ako sa cítime ako celok."


Zdravotnícky úrad v Lavale má 800 zamestnancov, ktorí budú suspendovaní.
Zástupkyňa riaditeľa CISSS de Laval Chantal Fiset hovorí, že sa snažia presvedčiť neočkovaných pracovníkov, aby dostali injekciu.
Hovorí, že zavolali aj stovkám dôchodcov, aby zistili, či sa môžu vrátiť a pomôcť,
ale nemyslí si, že to bude fungovať.
https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/17-000-health-care-workers-quebec-vaccination-suspended-1.6191433


Kanada má veľký nedostatok lekárov, a nevie ani to , ako to vyriešiť


Nariekanie nad nedostatkom lekárov je niečo ako národná zábava – a má
na to dobrý dôvod. Kanadská lekárska asociácia odhaduje,
že 5 miliónov Kanaďanov je bez poskytovateľa primárnej starostlivosti


https://nationalpost.com/news/canada/canada-doesnt-know-how-bad-its-doctor-shortage-is-let-alone-how-to-fix-it


**Kanada** (pridám sem) **Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu čelí pozastaveniu činnosti za odmietnutie vakcíny proti COVID-19** Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu bude budúci mesiac suspendovaných za odmietnutie očkovania proti COVID-19 a teraz sa provinční úradníci snažia vyplniť medzery. Hovorca ministra zdravotníctva Christian Dubé v pondelok pre CBC povedal, že celkovo 17 642 zamestnancov v rámci siete zdravotnej starostlivosti v Quebecu stále nedostalo svoju prvú dávku. Takmer polovica z týchto neočkovaných zamestnancov sú pracovníci v prvej línii, ktorí sú v priamom kontakte s pacientmi, uviedol hovorca. Všetky budú pozastavené 15. októbra, keď vstúpi do platnosti provinčný dekrét, ktorý nariaďuje všetkým zdravotníckym pracovníkom, aby boli plne zaočkovaní. Tisíce ďalších, ktorí dostali len prvú dávku, budú tiež mimo práce, kým nedostanú druhú. 'Úzkosť je cez strechu' Podľa Kristiny Hoare, zástupkyne sestier na západnom ostrove v Montreale, môže byť pozastavenie počtu pracovníkov naraz katastrofou. "Ovplyvňuje nás to, pretože nám budú chýbať zamestnanci v systéme, ktorý už teraz nefunguje dobre," povedala. "Úzkosť je cez strechu a každé ďalšie prídavné meno, ktoré môžete pridať k úzkosti práve teraz, je to, ako sa cítime ako celok." Zdravotnícky úrad v Lavale má 800 zamestnancov, ktorí budú suspendovaní. Zástupkyňa riaditeľa CISSS de Laval Chantal Fiset hovorí, **že sa snažia presvedčiť neočkovaných pracovníkov, aby dostali injekciu.** Hovorí, že zavolali aj stovkám dôchodcov, aby zistili, či sa môžu vrátiť a pomôcť, ale nemyslí si, že to bude fungovať. https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/17-000-health-care-workers-quebec-vaccination-suspended-1.6191433 Kanada má veľký nedostatok lekárov, a nevie ani to , ako to vyriešiť ------------------------------------------------------------------------------ Nariekanie nad nedostatkom lekárov je niečo ako národná zábava – a má na to dobrý dôvod. Kanadská lekárska asociácia odhaduje, **že 5 miliónov Kanaďanov je bez poskytovateľa primárnej starostlivosti ** https://nationalpost.com/news/canada/canada-doesnt-know-how-bad-its-doctor-shortage-is-let-alone-how-to-fix-it
Upravené 4. 11. 2021 o 13:41

Zdravia všetkým.
Narazil som na dobrý článok ohľadom fungovania infraštruktúry zásobovania v USA. Stojí to za prečítanie. Priamo ukazuje prečo celý systém zásobovania v USA stojí tesne pred kolapsom.
https://admin.armadnymagazin.sk/2021/11/04/alexander-rogers-existuje-pre-spojene-staty-vychodisko-z-dopravneho-kolapsu/
Autor síce úplne ignoruje covid opatrenia no poukazuje na skutočný pôvod problémov. Sídliaci v školskom systéme.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Narazil som na dobrý článok ohľadom fungovania infraštruktúry zásobovania v USA. Stojí to za prečítanie. Priamo ukazuje prečo celý systém zásobovania v USA stojí tesne pred kolapsom. https://admin.armadnymagazin.sk/2021/11/04/alexander-rogers-existuje-pre-spojene-staty-vychodisko-z-dopravneho-kolapsu/ Autor síce úplne ignoruje covid opatrenia no poukazuje na skutočný pôvod problémov. Sídliaci v školskom systéme. S pozdravom Peter.
Upravené 4. 11. 2021 o 13:51

USA nariaďujú očkovanie alebo testy pre veľké spoločnosti do 4. januára


Prísnejšie pravidlá sa budú vzťahovať na ďalších 17 miliónov ľudí,
ktorí pracujú v domovoch dôchodcov, nemocniciach a iných zariadenia
ch,
ktoré dostávajú peniaze z Medicare a Medicaid.
Títo pracovníci nebudú mať možnosť testovania a budú musieť byť zaočkovaní.


Nebolo jasné, ako OSHA plánuje presadzovať pravidlá. Vysoký predstaviteľ administratívy povedal, že agentúra sa zameria na spoločnosti, ak dostane sťažnosti.


Pracovníci budú môcť požiadať o výnimky zo zdravotných alebo náboženských dôvodov.
Desiatky miliónov Američanov, ktorí pracujú v spoločnostiach so 100 a viac zamestnancami,
sa budú musieť dať zaočkovať proti COVID-19 do 4. januára alebo sa musia dať týždenne testovať na vírus podľa vládnych pravidiel, ktoré nadobudli účinnosť vo štvrtok.


Úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci uviedol, že spoločnostiam, ktoré nebudú dodržiavať, môžu hroziť pokuty vo výške takmer 14 000 USD za každé porušenie


Nové požiadavky, ktoré prvýkrát predstavil prezident Joe Biden v septembri, sa budú vzťahovať na približne 84 miliónov pracovníkov v stredných a veľkých podnikoch, hoci nie je jasné, koľko z týchto zamestnancov je neočkovaných. . .
https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-joe-biden-business-health-medicaid-29c2262c336bcfc38da2d14b251daf51


  • tak to dopadne ako v Kanade , niekto chce zničit zdravotnictvo...aby zostala len dráhá platená liečba

USA nariaďujú očkovanie alebo testy pre veľké spoločnosti do 4. januára ------------------------------------------------------------------------ **Prísnejšie pravidlá sa budú vzťahovať na ďalších 17 miliónov ľudí, ktorí pracujú v domovoch dôchodcov, nemocniciach a iných zariadenia**ch, ktoré dostávajú peniaze z Medicare a Medicaid. **Títo pracovníci nebudú mať možnosť testovania a budú musieť byť zaočkovaní.** Nebolo jasné, ako OSHA plánuje presadzovať pravidlá. Vysoký predstaviteľ administratívy povedal, že agentúra sa zameria na spoločnosti, ak dostane sťažnosti. Pracovníci budú môcť požiadať o výnimky zo zdravotných alebo náboženských dôvodov. Desiatky miliónov Američanov, ktorí pracujú v spoločnostiach so 100 a viac zamestnancami, sa budú musieť dať zaočkovať proti COVID-19 do 4. januára alebo sa musia dať týždenne testovať na vírus podľa vládnych pravidiel, ktoré nadobudli účinnosť vo štvrtok. Úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci uviedol, že spoločnostiam, ktoré nebudú dodržiavať, môžu hroziť pokuty vo výške takmer 14 000 USD za každé porušenie Nové požiadavky, ktoré prvýkrát predstavil prezident Joe Biden v septembri, sa budú vzťahovať na približne 84 miliónov pracovníkov v stredných a veľkých podnikoch, hoci nie je jasné, koľko z týchto zamestnancov je neočkovaných. . . https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-joe-biden-business-health-medicaid-29c2262c336bcfc38da2d14b251daf51 - tak to dopadne ako v Kanade , niekto chce zničit zdravotnictvo...aby zostala len dráhá platená liečba

inak to je pekne na hlavu, ked si zid ci moslim, tak nemozes nakazit ostatnych? ale ked si krestan tak ano?


inak to je pekne na hlavu, ked si zid ci moslim, tak nemozes nakazit ostatnych? ale ked si krestan tak ano?

slovni prestrelka senatora paula (republikan) a fauciho. nebyla asi prvni.


senator paul rekl, ze neocekava od fauciho, ze se neprizna k tomu, ze ve wuhanu probihaly vyzkumy, ktere se zameruji na vyzkum GoF(GoF, GOF, oblast medicinskeho vyzkumu, ktera se koncentruje na seriove pasaze bakterii a viru a procesy urychlujici mutace, aby se prizpusobil jejich prenos, virulence a schopnost tvorby antigenu, predpovidat lepe pripadne infekcni nemoci a vyvijet vakciny). senator rekl, ze i kdyz to fauci nepripusti, vetsina americanu mu neveri. dokonce NIH jiz pripousti, ze ECOHEALTH ALLIANCE provadela ve wuhanu experimenty s virusy, ktere nemaji puvod v prirode a maji smrtnost. fakta jsou jasna. NIH provadela vyzkumy ve wuhanu, ackoliv to fauci stale popira. senator rika, ze si fauci muze popirat co chce dal, ale dokonce i cinane pripousti, ze se jedna o viry, ktere nejsou prirodniho puvodu a jsou vysoce nakazlive. senator rika faucimu, ze jeho popirani jsou nejen skvrnou na povesti jeho, ale predstavuji nebezpeci pro spojene staty a cely svet. profesor essfelt napsal, ze GoF vyzkumy jsou hazardem s civilizaci a takovy risk si nemuzeme dovolit. senator rika, ze podobne vyzkumy by mohly zpusobit mnohem horsi pandemie. bojujeme dnes s pandemii, u ktera ma mortalitu asi 1 procento. probihaji vsak experimenty s viry, ktere maji mortalitu mezi 15 az 50 procenty. je to nepredstavitelne riskantni. experimenty, ktere kombinuji nezname viry s koronaviry, majici mortalitu 15 procent, mohou ohrozit civilizaci. senator rika, ze tam fauci sedi a neni ochoten prevzit zodpovednost za pandemii a neni ochoten ucinit kroky, aby se zabranilo moznym unikum z GoF laboratori. senator rika, ze fauci uvadel v omyl verejnost, ze tento virus nemuze byt covid. co chce senator rici je tento typ vyzkumu byl riskantni, bylo riziko to sdilet s cinany, a covid byl vytvoren z neexistujiciho viru. senator rika, ze se neocekava, ze by cinane odkryli to, ze virus pochazi z jejich laboratore. fauci pokracuje ve financni podpore pro NIH do wuhanu fauci stale rika, ze veri cinskym vedcum. senator rika, ze se fauci z teto pandemie nepoucil a pta se fauciho, zda konecne dnes prevezme nejakou zodpovednost za financovani GoF ve wuhanu.


fauci si predsedajici senatu, ze senator zverejnil hodne pokrivenych dezinformaci, rika, ze asi nebude schopen je vsechny vyvratit, ale aspon nektere. rika ze nema zodpovednost za pandemii, dale rika, ze vetsina biologu a molekularnich biologu by se senatorem nesouhlasila v tom, ze existuje zavazne mnozstvi dukazu o uniku viru z laboratore. fauci rika, ze i kdyby se nechaly otevrene vsechny moznosti, je vic jak pravdepodobne, ze vir je prirodniho puvodu.


slovni prestrelku musela uklidnovat predsedajici. senator vyzval fauciho k rezignaci.


https://www.youtube.com/watch?v=O1OIux90F10


/fauci se dokaze ovladat, ma porad stejny vyraz obliceje, zle oci. ten clovek je dabel.


EDIT:
https://www.youtube.com/watch?v=9G4SVp8Snv4


senator paul rika, ze jeho videa jsou z YT mazana. asi aktivne vystupuje proti te zrude faucimu.


slovni prestrelka senatora paula (republikan) a fauciho. nebyla asi prvni. senator paul rekl, ze neocekava od fauciho, ze se neprizna k tomu, ze ve wuhanu probihaly vyzkumy, ktere se zameruji na vyzkum GoF(GoF, GOF, oblast medicinskeho vyzkumu, ktera se koncentruje na seriove pasaze bakterii a viru a procesy urychlujici mutace, aby se prizpusobil jejich prenos, virulence a schopnost tvorby antigenu, predpovidat lepe pripadne infekcni nemoci a vyvijet vakciny). senator rekl, ze i kdyz to fauci nepripusti, vetsina americanu mu neveri. dokonce NIH jiz pripousti, ze ECOHEALTH ALLIANCE provadela ve wuhanu experimenty s virusy, ktere nemaji puvod v prirode a maji smrtnost. fakta jsou jasna. NIH provadela vyzkumy ve wuhanu, ackoliv to fauci stale popira. senator rika, ze si fauci muze popirat co chce dal, ale dokonce i cinane pripousti, ze se jedna o viry, ktere nejsou prirodniho puvodu a jsou vysoce nakazlive. senator rika faucimu, ze jeho popirani jsou nejen skvrnou na povesti jeho, ale predstavuji nebezpeci pro spojene staty a cely svet. profesor essfelt napsal, ze GoF vyzkumy jsou hazardem s civilizaci a takovy risk si nemuzeme dovolit. senator rika, ze podobne vyzkumy by mohly zpusobit mnohem horsi pandemie. bojujeme dnes s pandemii, u ktera ma mortalitu asi 1 procento. probihaji vsak experimenty s viry, ktere maji mortalitu mezi 15 az 50 procenty. je to nepredstavitelne riskantni. experimenty, ktere kombinuji nezname viry s koronaviry, majici mortalitu 15 procent, mohou ohrozit civilizaci. senator rika, ze tam fauci sedi a neni ochoten prevzit zodpovednost za pandemii a neni ochoten ucinit kroky, aby se zabranilo moznym unikum z GoF laboratori. senator rika, ze fauci uvadel v omyl verejnost, ze tento virus nemuze byt covid. co chce senator rici je tento typ vyzkumu byl riskantni, bylo riziko to sdilet s cinany, a covid byl vytvoren z neexistujiciho viru. senator rika, ze se neocekava, ze by cinane odkryli to, ze virus pochazi z jejich laboratore. fauci pokracuje ve financni podpore pro NIH do wuhanu fauci stale rika, ze veri cinskym vedcum. senator rika, ze se fauci z teto pandemie nepoucil a pta se fauciho, zda konecne dnes prevezme nejakou zodpovednost za financovani GoF ve wuhanu. fauci si predsedajici senatu, ze senator zverejnil hodne pokrivenych dezinformaci, rika, ze asi nebude schopen je vsechny vyvratit, ale aspon nektere. rika ze nema zodpovednost za pandemii, dale rika, ze vetsina biologu a molekularnich biologu by se senatorem nesouhlasila v tom, ze existuje zavazne mnozstvi dukazu o uniku viru z laboratore. fauci rika, ze i kdyby se nechaly otevrene vsechny moznosti, je vic jak pravdepodobne, ze vir je prirodniho puvodu. slovni prestrelku musela uklidnovat predsedajici. senator vyzval fauciho k rezignaci. https://www.youtube.com/watch?v=O1OIux90F10 /fauci se dokaze ovladat, ma porad stejny vyraz obliceje, zle oci. ten clovek je dabel. EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=9G4SVp8Snv4 senator paul rika, ze jeho videa jsou z YT mazana. asi aktivne vystupuje proti te zrude faucimu.
Upravené 4. 11. 2021 o 18:43

11 štátov podalo žalobu na súd ohľadne Bidenovej povinnej vakcinácii


Arizona, Nebraska, Montana, Arkansas, Iowa, Severná Dakota, Južná Dakota, Aljaška, New Hampshire a Wyoming
sa spojili v obžalobe proti federálnemu nariadeniu vlády o povinnej vakcinácii a zaslali ju 8. odvolaciemu súdu v Missouri.
V žalobe sa tvrdí, že federálna vláda nemá právo vydávať nariadenia k povinnému očkovaniu, toto právo majú podľa ústavy len jednotlivé štáty US.
https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/11-states-file-lawsuit-against-bidens-vaccine-mandate-for-businesses_4088242.html


11 štátov podalo žalobu na súd ohľadne Bidenovej povinnej vakcinácii -------------------------------------------------------------------- **Arizona, Nebraska, Montana, Arkansas, Iowa, Severná Dakota, Južná Dakota, Aljaška, New Hampshire a Wyoming** sa spojili v obžalobe proti federálnemu nariadeniu vlády o povinnej vakcinácii a zaslali ju 8. odvolaciemu súdu v Missouri. V žalobe sa tvrdí, že federálna vláda nemá právo vydávať nariadenia k povinnému očkovaniu, toto právo majú podľa ústavy len jednotlivé štáty US. https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/11-states-file-lawsuit-against-bidens-vaccine-mandate-for-businesses_4088242.html

Nejméně 8 mrtvých, mnoho zraněných na hudebním festivalu v Texasu


Podle zpráv médií k tlačenici došlo 5.11. 2021 v pátek během
vystoupení rappera Travise Scotta. Druhý den festivalu byl zrušen.
„Nejméně 8 lidí bylo zabito, desítky jich byly zraněny...
na festival přišlo asi 50 tisíc lidí... 17 lidí bylo hospitalizováno...
11 z nich mělo zástavu srdce,“ uvedl velitel hasičů v tiskové zprávě během
policejní tiskové konference, která byla vysílána na Facebooku.
Hasičský sbor z Houstonu potvrdil, že řada účastníků utrpěla infarkt.
Více než 300 lidem se na místě dostalo lékařské pomoci.
Mezi hospitalizovanými byly děti ve věku 10 let.
https://cz.sputniknews.com/20211106/na-hudebnim-festivalu-v-texasu-zemrelo-osm-lidi-video-16414468.html
https://timesofindia.indiatimes.com/world/us/at-least-8-dead-many-injured-at-texas-music-festival/articleshow/87551098.cms
https://refresher.cz/105822-Na-festivalu-Travise-Scotta-zemrelo-v-tlacenici-minimalne-osm-lidi-stovky-dalsich-utrpely-zraneni


Nejméně 8 mrtvých, mnoho zraněných na hudebním festivalu v Texasu ----------------------------------------------------------------- Podle zpráv médií k tlačenici došlo 5.11. 2021 v pátek během vystoupení rappera Travise Scotta. Druhý den festivalu byl zrušen. „Nejméně 8 lidí bylo zabito, desítky jich byly zraněny... na festival přišlo asi 50 tisíc lidí... 17 lidí bylo hospitalizováno... 11 z nich mělo zástavu srdce,“ uvedl velitel hasičů v tiskové zprávě během policejní tiskové konference, která byla vysílána na Facebooku. Hasičský sbor z Houstonu potvrdil, že řada účastníků utrpěla infarkt. Více než 300 lidem se na místě dostalo lékařské pomoci. Mezi hospitalizovanými byly děti ve věku 10 let. https://cz.sputniknews.com/20211106/na-hudebnim-festivalu-v-texasu-zemrelo-osm-lidi-video-16414468.html https://timesofindia.indiatimes.com/world/us/at-least-8-dead-many-injured-at-texas-music-festival/articleshow/87551098.cms https://refresher.cz/105822-Na-festivalu-Travise-Scotta-zemrelo-v-tlacenici-minimalne-osm-lidi-stovky-dalsich-utrpely-zraneni
Upravené 6. 11. 2021 o 17:36

11 štátov podalo žalobu na súd ohľadne Bidenovej povinnej vakcinácii

Tak jedenáct říkáš... takže uvidíme.


Dodatek:

V žalobe sa tvrdí, že federálna vláda nemá právo vydávať nariadenia k povinnému očkovaniu, toto právo majú podľa ústavy len jednotlivé štáty US.

Žeby další krok v rozpadu SSA?


[quote="pid:41413, uid:78"]11 štátov podalo žalobu na súd ohľadne Bidenovej povinnej vakcinácii[/quote] Tak jedenáct říkáš... takže uvidíme. Dodatek: [quote="pid:41413, uid:78"]V žalobe sa tvrdí, že federálna vláda nemá právo vydávať nariadenia k povinnému očkovaniu, toto právo majú podľa ústavy len jednotlivé štáty US.[/quote] Žeby další krok v rozpadu SSA?
Upravené 7. 11. 2021 o 19:25

fauci se dokaze ovladat, ma porad stejny vyraz obliceje, zle oci. ten clovek je dabel

Spíš démonický typ psychiky.
Zbytečně mu “nefanděme” ;-)
Slizoň a hnusák.


[quote="pid:41134, uid:347"]fauci se dokaze ovladat, ma porad stejny vyraz obliceje, zle oci. ten clovek je dabel[/quote] Spíš démonický typ psychiky. Zbytečně mu “nefanděme” ;-) Slizoň a hnusák.

Guvernér Texasu chce udelat konec blokade kontejnerových lodí u Kalifornie
Guvernér Texasu navrhl, aby se kontejnerové lodě, které marně čekají na kotviště u pobřeží Kalifornie, obrátily do Texasu.
Blokáda v přístavech Los Angeles a Long Beach vede k nedostatku zboží ve Spojených státech. Americká vláda však tento problém ignoruje.
Je tam u toho mapka ...
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/515558/Gouverneur-von-Texas-will-Containerschiff-Blockade-vor-Kalifornien-aufloesen


**Guvernér Texasu chce udelat konec blokade kontejnerových lodí u Kalifornie** Guvernér Texasu navrhl, aby se kontejnerové lodě, které marně čekají na kotviště u pobřeží Kalifornie, obrátily do Texasu. Blokáda v přístavech Los Angeles a Long Beach vede k nedostatku zboží ve Spojených státech. Americká vláda však tento problém ignoruje. Je tam u toho mapka ... https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/515558/Gouverneur-von-Texas-will-Containerschiff-Blockade-vor-Kalifornien-aufloesen
Upravené 8. 11. 2021 o 12:13

Pokles ohodnoceni Bidena
Ohodnoceni Bidena pokleslo na 38%. Proc?
Socialne-ekonomicke problemy, financni krize, migracni krize atd., to vse ma vliv na hodnoceni B.
Anketa probehla 3.-5.11.21.
Lze prognostikovat, ze hodnoceni B. bude dale klesat i vzhledem k rodinnym skandalum vyse jmenovaneho.
Je to systemovy priznak krize v USA.
https://www.youtube.com/watch?v=ur90Z68y5Jo


**Pokles ohodnoceni Bidena** Ohodnoceni Bidena pokleslo na 38%. Proc? Socialne-ekonomicke problemy, financni krize, migracni krize atd., to vse ma vliv na hodnoceni B. Anketa probehla 3.-5.11.21. Lze prognostikovat, ze hodnoceni B. bude dale klesat i vzhledem k rodinnym skandalum vyse jmenovaneho. Je to systemovy priznak krize v USA. https://www.youtube.com/watch?v=ur90Z68y5Jo

Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu bude budúci mesiac suspendovaných za odmietnutie očkovania proti COVID-19 a teraz sa provinční úradníci snažia vyplniť medzery.


A kým je nahradí?


Něco ve stylu:
Před nastoupenými vojáky v kasárnách:
"Umí tady někdo vařit ve velkejch kotlích?"
"Já."
"Kdo já? Dva kroky vpřed!"
(Vojín udělá dva kroky vpřed.)
"A co jste vařil naposled?"
"Asfalt, pán velkomožný!"


[quote="pid:41078, uid:78"]Viac ako 17 000 zdravotníckych pracovníkov v Quebecu bude budúci mesiac suspendovaných za odmietnutie očkovania proti COVID-19 a teraz sa provinční úradníci snažia vyplniť medzery.[/quote] A kým je nahradí? Něco ve stylu: Před nastoupenými vojáky v kasárnách: "Umí tady někdo vařit ve velkejch kotlích?" "Já." "Kdo já? Dva kroky vpřed!" (Vojín udělá dva kroky vpřed.) "A co jste vařil naposled?" "Asfalt, pán velkomožný!"

https://www.youtube.com/watch?v=OjVQwlrBtt4


obliba kamaly klesla na 28 procent. tak malo procent nemel jeste zadny viceprezident spojenych statu. 64 procent americanu si nepreje, aby se biden pokousel o dalsi kandidaturu na prezidenta v 2024.
moderator rika, ze tak nekompetentni osoby, spojene staty jeste nemely.
inflace, problemy v zasobovani, vaccine mandate, fiasko v afghanistanu....


komentar nekoho na YT: Even the dead people who voted for him are shouting ,"Let's go brandon!"/ i mrtvi, kteri volili bidena, ted krici "lets go brandon!"


nejsem expert na US-system, ale proc jeste neudelaji impeachment?
kdyz sleduju, jak to tam je, tak si rikam, ze amerika asi tuto lekci se senilnim joem potrebovala a budou si to zatracene dobre pamatovat.


https://www.youtube.com/watch?v=OjVQwlrBtt4 obliba kamaly klesla na 28 procent. tak malo procent nemel jeste zadny viceprezident spojenych statu. 64 procent americanu si nepreje, aby se biden pokousel o dalsi kandidaturu na prezidenta v 2024. moderator rika, ze tak nekompetentni osoby, spojene staty jeste nemely. inflace, problemy v zasobovani, vaccine mandate, fiasko v afghanistanu.... komentar nekoho na YT: Even the dead people who voted for him are shouting ,"Let's go brandon!"/ i mrtvi, kteri volili bidena, ted krici "lets go brandon!" nejsem expert na US-system, ale proc jeste neudelaji impeachment? kdyz sleduju, jak to tam je, tak si rikam, ze amerika asi tuto lekci se senilnim joem potrebovala a budou si to zatracene dobre pamatovat.
Upravené 9. 11. 2021 o 10:29

aby se bidel pokousel o dalsi kandidaturu na prezidenta v 2024.


No a po tomto zazitku asi nebude vitany ani v UK
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vevodkyni-camillu-zaskocilo-psoukani-sefa-bileho-domu-40377238


[quote="pid:41981, uid:347"]aby se bidel pokousel o dalsi kandidaturu na prezidenta v 2024.[/quote] No a po tomto zazitku asi nebude vitany ani v UK https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vevodkyni-camillu-zaskocilo-psoukani-sefa-bileho-domu-40377238

Úmrtí v Astroworldu si žádají nezávislou kontrolu
Organizátoři Astroworldu stanovili bezpečnostní a pohotovostní lékařské protokoly
pro festival v plánech podaných okresu Harris. V 56stránkovém operačním plánu,
který získal The Associated Press, se uvádí, že rozhodnutí o evakuaci akce učiní ředitel festivalu po konzultaci s dalšími osobami, včetně bezpečnostního ředitele.
Takové plány byly podány v Harris County a Houston
a musí být přezkoumány policejními úředníky v Houstonu.
G. Keith Still, hostující profesor davové vědy na University of Suffolk
ve Spojeném království, uvedl, že jeho nezávislé vyšetřování podobných tragédií obvykle začíná vyhodnocením bezpečnostního povolovacího procesu akce.
Hodnotí, jak bylo povolení vydáno a zda pořadatel akce dodržel podmínky povolení.


"Policie může být někdy příliš zatažena do pokusů o získání výpovědí očitých svědků," řekl.
"S 50 000 potenciálními očitými svědky, než s tím vším skončí, zůstane jim obrovská,
zmatená masa."
Nemůžete se to prostě zavřít, když máte 50 000 – přes 50 000 – jednotlivců, ano? řekl Finner. "Musíme se obávat nepokojů - nepokojů - když máte skupinu, která je tak mladá."


Peña řekl, že představitelé města omezili návštěvnost na 50 000, i když na základě požárních kódů mohlo být v místě konání 200 000.


„Problémem byla kontrola davu v místě jeviště, zvláště
když se dav začal hrnout směrem k pódiu,“ řekl Peña.


Live Nation v prohlášení uvedlo, že spolupracuje s místními úřady,
„aby jak fanoušci, kteří se zúčastnili, tak jejich rodiny mohli dostat odpovědi,
které chtějí a které si zaslouží, a my se budeme ve vhodnou dobu zabývat
všemi právními záležitostmi“.
Klidně se může stát, že tato tragédie je výsledkem nepředvídatelných událostí,
okolností, kterým nebylo možné se vyhnout,“ řekl Hidalgo.
"Ale dokud to nezjistíme, budu klást těžké otázky."


Hidalgova kancelář není donucovací orgán a nemá pravomoc
nad vyšetřováním trestných činů.
https://apnews.com/article/travis-scott-entertainment-business-arts-and-entertainment-police-9e3b8c0289244a16263de9136ea98c93


**Úmrtí v Astroworldu si žádají nezávislou kontrolu** Organizátoři Astroworldu stanovili bezpečnostní a pohotovostní lékařské protokoly pro festival v plánech podaných okresu Harris. V 56stránkovém operačním plánu, který získal The Associated Press, se uvádí, že rozhodnutí o evakuaci akce učiní ředitel festivalu po konzultaci s dalšími osobami, včetně bezpečnostního ředitele. Takové plány byly podány v Harris County a Houston a musí být přezkoumány policejními úředníky v Houstonu. **G. Keith Still, hostující profesor davové vědy** na University of Suffolk ve Spojeném království, uvedl, že jeho nezávislé vyšetřování podobných tragédií obvykle začíná vyhodnocením bezpečnostního povolovacího procesu akce. Hodnotí, jak bylo povolení vydáno a zda pořadatel akce dodržel podmínky povolení. "Policie může být někdy příliš zatažena do pokusů o získání výpovědí očitých svědků," řekl. "S 50 000 potenciálními očitými svědky, než s tím vším skončí, zůstane jim obrovská, zmatená masa." Nemůžete se to prostě zavřít, když máte 50 000 – přes 50 000 – jednotlivců, ano? řekl Finner. "Musíme se obávat nepokojů - nepokojů - když máte skupinu, která je tak mladá." Peña řekl, že představitelé města omezili návštěvnost na 50 000, i když na základě požárních kódů mohlo být v místě konání 200 000. „Problémem byla kontrola davu v místě jeviště, zvláště když se dav začal hrnout směrem k pódiu,“ řekl Peña. Live Nation v prohlášení uvedlo, že spolupracuje s místními úřady, „aby jak fanoušci, kteří se zúčastnili, tak jejich rodiny mohli dostat odpovědi, které chtějí a které si zaslouží, a my se budeme ve vhodnou dobu zabývat všemi právními záležitostmi“. Klidně se může stát, že tato tragédie je výsledkem nepředvídatelných událostí, okolností, kterým nebylo možné se vyhnout,“ řekl Hidalgo. "Ale dokud to nezjistíme, budu klást těžké otázky." Hidalgova kancelář není donucovací orgán a nemá pravomoc nad vyšetřováním trestných činů. https://apnews.com/article/travis-scott-entertainment-business-arts-and-entertainment-police-9e3b8c0289244a16263de9136ea98c93

Boeing riesi co so zamestnancami, ktori sa nechcu dat ockovat. Pisu ze vedenie spolocnosti je zaskocene. Tak to urcite...


https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/pracovnici-boeingu-masove-zadaji-o-vyjimky-z-povinneho-ockovani-40377466


Dufam, ze sa nedaju...


Boeing riesi co so zamestnancami, ktori sa nechcu dat ockovat. Pisu ze vedenie spolocnosti je zaskocene. Tak to urcite... https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/pracovnici-boeingu-masove-zadaji-o-vyjimky-z-povinneho-ockovani-40377466 Dufam, ze sa nedaju...
54.08k
301
56
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept