Zahraničná politika
Správy z Ameriky

Ute kmeň v štáte Utah žiada o výnimku zo zákazu vrtania čo nariadil Biden:
https://www.theepochtimes.com/your-order-is-a-direct-attack-utah-tribe-seeks-exemption-from-biden-drilling-pause_3669137.html
Biden je nielen rakordman v podpisovaní v prezidentských nariadení, ale ani nevie, čo podpisuje lebo je bábkou:
https://www.zerohedge.com/political/preview-bidens-executive-orders-next-week
Texas pozastavil plnenie jedného nariadenia, konkrétne 100 dňové moratórium na deportáciu ilegálov:
https://www.zerohedge.com/political/federal-judge-bars-bidens-100-day-deportation-ban
Biden má 145 miliónov problémov vo forme špinavých peňazí:
https://www.zerohedge.com/political/biden-2020-run-backed-145-million-dark-money
Buiden lobuje za Navalnyj (pochybujem, že vie, že o koho ide) a už všetci vedia, že kto stojí za ním:
https://www.zerohedge.com/geopolitical/biden-confronts-putin-navalny-election-interference-solarwinds-hack-1st-phone-call
https://www.zerohedge.com/geopolitical/foreign-states-are-clearly-behind-pro-navalny-rallies-say-russian-lawmakers
Aj medzi Demokratmi sa nájdu patrioti resp. tým ktorým dochádza, že označiť za teroristov cca 50% amerických občanov je zlý nápad:
https://www.nationalreview.com/news/tulsi-gabbard-domestic-terrorism-bill-is-a-targeting-of-almost-half-of-the-country/
Polícia Seattle už nemá trpezlivosť s výtržníkmi z rady Antifa/BLM:
https://www.theepochtimes.com/seattle-interim-police-chief-announces-tougher-policy-on-protest-vandalism_3668800.html
Zaujímavý článok od amerického intelektuála:
https://www.ekathimerini.com/261462/article/ekathimerini/comment/new-mccarthyism-will-prove-an-orwellian-mistake-says-us-historian
A dve zaujímavé videá:
https://rumble.com/vdao2v-ep.-2388a-people-are-seeing-the-destruction-of-the-economy-in-real-time.html
https://rumble.com/vdao9j-ep.-2388b-the-decision-on-timing-was-left-to-trump-decision-was-made-messag.html


Ute kmeň v štáte Utah žiada o výnimku zo zákazu vrtania čo nariadil Biden: https://www.theepochtimes.com/your-order-is-a-direct-attack-utah-tribe-seeks-exemption-from-biden-drilling-pause_3669137.html Biden je nielen rakordman v podpisovaní v prezidentských nariadení, ale ani nevie, čo podpisuje lebo je bábkou: https://www.zerohedge.com/political/preview-bidens-executive-orders-next-week Texas pozastavil plnenie jedného nariadenia, konkrétne 100 dňové moratórium na deportáciu ilegálov: https://www.zerohedge.com/political/federal-judge-bars-bidens-100-day-deportation-ban Biden má 145 miliónov problémov vo forme špinavých peňazí: https://www.zerohedge.com/political/biden-2020-run-backed-145-million-dark-money Buiden lobuje za Navalnyj (pochybujem, že vie, že o koho ide) a už všetci vedia, že kto stojí za ním: https://www.zerohedge.com/geopolitical/biden-confronts-putin-navalny-election-interference-solarwinds-hack-1st-phone-call https://www.zerohedge.com/geopolitical/foreign-states-are-clearly-behind-pro-navalny-rallies-say-russian-lawmakers Aj medzi Demokratmi sa nájdu patrioti resp. tým ktorým dochádza, že označiť za teroristov cca 50% amerických občanov je zlý nápad: https://www.nationalreview.com/news/tulsi-gabbard-domestic-terrorism-bill-is-a-targeting-of-almost-half-of-the-country/ Polícia Seattle už nemá trpezlivosť s výtržníkmi z rady Antifa/BLM: https://www.theepochtimes.com/seattle-interim-police-chief-announces-tougher-policy-on-protest-vandalism_3668800.html Zaujímavý článok od amerického intelektuála: https://www.ekathimerini.com/261462/article/ekathimerini/comment/new-mccarthyism-will-prove-an-orwellian-mistake-says-us-historian A dve zaujímavé videá: https://rumble.com/vdao2v-ep.-2388a-people-are-seeing-the-destruction-of-the-economy-in-real-time.html https://rumble.com/vdao9j-ep.-2388b-the-decision-on-timing-was-left-to-trump-decision-was-made-messag.html

Moderátor

Upravené 9. 11. 2021 o 18:21

Americkí investori žalujú spoločnosť AstraZeneca


Investori v USA podali žalobu na britsko-švédsku spoločnosť AstraZeneca, ktorá vyvíja vakcínu proti koronavírusu. Je obvinená zo zatajovania údajov a problémov, ktoré viedli k pádu jej akcií.


https://russian.rt.com/world/news/826191-investory-ssha-isk-astrazeneca


Americkí investori žalujú spoločnosť AstraZeneca Investori v USA podali žalobu na britsko-švédsku spoločnosť AstraZeneca, ktorá vyvíja vakcínu proti koronavírusu. Je obvinená zo zatajovania údajov a problémov, ktoré viedli k pádu jej akcií. https://russian.rt.com/world/news/826191-investory-ssha-isk-astrazeneca

Rusko a Spojené státy se dohodly na prodloužení Dohody o snížení počtu strategických zbraní (START, neoficiálně nazývaná START III) bez předběžných podmínek, jak na tom trvala Moskva. https://cz.sputniknews.com/svet/2021012713109809-rusko-a-usa-se-dohodly-na-prodlouzeni-smlouvy-start-za-podminek-moskvy/


Rusko a Spojené státy se dohodly na prodloužení Dohody o snížení počtu strategických zbraní (START, neoficiálně nazývaná START III) bez předběžných podmínek, jak na tom trvala Moskva. https://cz.sputniknews.com/svet/2021012713109809-rusko-a-usa-se-dohodly-na-prodlouzeni-smlouvy-start-za-podminek-moskvy/

Disclose TV v neděli : „Jsme na pokraji hrozné občanské války,“ říká manažer miliardářského hedgeového fondu Ray Dalio s odvoláním na „hrozný finanční stav“ Spojených států a „strašně rozdělené“ obyvatelstvo.
https://twitter.com/disclosetv/status/1353429356127924225

Disclose TV v neděli : „_Jsme na pokraji hrozné občanské války_,“ říká manažer miliardářského hedgeového fondu Ray Dalio s odvoláním na „hrozný finanční stav“ Spojených států a „strašně rozdělené“ obyvatelstvo. https://twitter.com/disclosetv/status/1353429356127924225

Biden je nielen rakordman v podpisovaní v prezidentských nariadení, ale ani nevie, čo podpisuje lebo je bábkou:


otázka znie, akú dlhú životnosť má bábka, ktorá ani netuší, kde a čo je:
čas 2:30, lepšie by to nedal ani Mr. Bean
https://www.youtube.com/watch?v=DIX_w-fUQgc


a to mu do jedného ucha šepká poradca Parkinson a a do druhého Alzheimer


[quote="pid:1610, uid:7"]Biden je nielen rakordman v podpisovaní v prezidentských nariadení, ale ani nevie, čo podpisuje lebo je bábkou:[/quote] otázka znie, akú dlhú životnosť má bábka, ktorá ani netuší, kde a čo je: čas 2:30, lepšie by to nedal ani Mr. Bean https://www.youtube.com/watch?v=DIX_w-fUQgc a to mu do jedného ucha šepká poradca Parkinson a a do druhého Alzheimer
Upravené 29. 1. 2021 o 16:37

toto len TASR môže vypľuť:


Biden má po týždni v úrade vyššiu podporu, než mal Trump za štyri roky


Nový prezident Spojených štátov Joe Biden má po prvom týždni v úrade vyššiu podporu verejnosti, než mal jeho predchodca Donald Trump počas celého svojho prezidentovania. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.


Podľa prieskumu Univerzity Monmouth v štáte New Jersey 54 percent Američanov schvaľuje Bidenovu politiku, pričom negatívnu mienku má o ňom 30 percent opýtaných. Trumpovu prácu počas štvorročného funkčného obdobia v prezidentskom úrade schvaľovalo v priemere 41 percent Američanov, pričom na konci jeho funkčného obdobia ho v januárovom prieskume Gallupovho inštitútu podporovalo len 34 percent Američanov. Bola to vôbec najnižšia podpora verejnosti, akú mal počas celého svojho prezidentského mandátu.
Podľa prieskumu od spoločnosti Morning Consult zverejneného v pondelok podporuje Bidenovu politiku 56 percent Američanov a 34 percent ho vníma negatívne. V ďalšom prieskume z pondelka od spoločnosti Hill-HarrisX hodnotilo Bidena pozitívne 63 percent respondentov.


Ako však pripomína agentúra AFP, dáta z prieskumov okrem silnej podpory, ktorú majú demokrati medzi Američanmi, ukazujú po Trumpovom štvorročnom funkčnom období aj silnú polarizáciu americkej spoločnosti. Z prieskumu Univerzity Monmouth totiž vyplýva, že Biden mal síce medzi demokratickými voličmi 90-percentnú podporu, no medzi nezávislými má len 47-percentnú popularitu a medzi republikánmi ho pozitívne vníma 15 percent z nich.
V prvých mesiacoch minulého roka - pred začiatkom a v počiatkoch koronakrízy - dosahovala Trumpova podpora v prieskumoch až 49 percent.


Následne klesla pod 40 percent v dvoch prieskumoch z júna 2020, ktoré boli vykonané počas protestov proti rasovej nespravodlivosti vyvolaných smrťou Afroameričana Georgea Floyda počas policajného zásahu.


Vyššiu podporu, až 46 percent, Trump zaznamenal v čase novembrových prezidentských volieb, keď sa neúspešne uchádzal o druhé funkčné obdobie v úrade.


Trump je podľa prieskumov Gallupovho inštitútu (vykonávaným od roku 193smile jediným prezidentom, ktorý počas celého svojho mandátu ani raz v sondážach nezaznamenal 50 percentnú podporu.
https://www.teraz.sk/zahranicie/biden-ma-po-tyzdni-v-urade-vyssiu/523536-clanok.html


asi preto že ja taký obľúbený:
V USA vydali výstrahu pred domácim terorizmom


Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti vydalo v stredu výstrahu pred možnými teroristickými činmi, ktorá platí pre územie celých Spojených štátov. Podľa ministerstva existuje hrozba útokov zo strany domácich protivládnych extrémistov, informovala agentúra AFP.


Vo varovaní určenom verejnosti a policajným zložkám sa píše o hroziacich útokoch ideologicky motivovaných násilných extrémistov, ktorí odmietajú uznať Joea Bidena za právoplatného 46. prezidenta USA. Okrem toho odmietajú pandemické reštrikcie a vystupujú proti nelegálnym migrantom.


Podľa ministerstva by sa takého osoby mohli mobilizovať za účelom podnecovania alebo páchania násilia. Výstraha bude pravdepodobne v platnosti niekoľko mesiacov.


Hrozba takýchto útokov v USA narastala už od minulého roka. Zosilnela však po vtrhnutí stúpencov exprezidenta Donalda Trumpa do budovy Kapitolu vo Washingtone zo 6. januára.


Ministerstvo vnútornej bezpečnosti v tejto súvislosti apelovalo na americkú verejnosť, aby nahlásila úradom akékoľvek podozrivé aktivity či hrozby použitia násilia.
https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-ministerstvo-vnutornej-bezpecnost/523523-clanok.html


toto len TASR môže vypľuť: **Biden má po týždni v úrade vyššiu podporu, než mal Trump za štyri roky** Nový prezident Spojených štátov Joe Biden má po prvom týždni v úrade vyššiu podporu verejnosti, než mal jeho predchodca Donald Trump počas celého svojho prezidentovania. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP. Podľa prieskumu Univerzity Monmouth v štáte New Jersey 54 percent Američanov schvaľuje Bidenovu politiku, pričom negatívnu mienku má o ňom 30 percent opýtaných. Trumpovu prácu počas štvorročného funkčného obdobia v prezidentskom úrade schvaľovalo v priemere 41 percent Američanov, pričom na konci jeho funkčného obdobia ho v januárovom prieskume Gallupovho inštitútu podporovalo len 34 percent Američanov. Bola to vôbec najnižšia podpora verejnosti, akú mal počas celého svojho prezidentského mandátu. Podľa prieskumu od spoločnosti Morning Consult zverejneného v pondelok podporuje Bidenovu politiku 56 percent Američanov a 34 percent ho vníma negatívne. V ďalšom prieskume z pondelka od spoločnosti Hill-HarrisX hodnotilo Bidena pozitívne 63 percent respondentov. Ako však pripomína agentúra AFP, dáta z prieskumov okrem silnej podpory, ktorú majú demokrati medzi Američanmi, ukazujú po Trumpovom štvorročnom funkčnom období aj silnú polarizáciu americkej spoločnosti. Z prieskumu Univerzity Monmouth totiž vyplýva, že Biden mal síce medzi demokratickými voličmi 90-percentnú podporu, no medzi nezávislými má len 47-percentnú popularitu a medzi republikánmi ho pozitívne vníma 15 percent z nich. V prvých mesiacoch minulého roka - pred začiatkom a v počiatkoch koronakrízy - dosahovala Trumpova podpora v prieskumoch až 49 percent. Následne klesla pod 40 percent v dvoch prieskumoch z júna 2020, ktoré boli vykonané počas protestov proti rasovej nespravodlivosti vyvolaných smrťou Afroameričana Georgea Floyda počas policajného zásahu. Vyššiu podporu, až 46 percent, Trump zaznamenal v čase novembrových prezidentských volieb, keď sa neúspešne uchádzal o druhé funkčné obdobie v úrade. Trump je podľa prieskumov Gallupovho inštitútu (vykonávaným od roku 1938) jediným prezidentom, ktorý počas celého svojho mandátu ani raz v sondážach nezaznamenal 50 percentnú podporu. https://www.teraz.sk/zahranicie/biden-ma-po-tyzdni-v-urade-vyssiu/523536-clanok.html asi preto že ja taký obľúbený: **V USA vydali výstrahu pred domácim terorizmom** Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti vydalo v stredu výstrahu pred možnými teroristickými činmi, ktorá platí pre územie celých Spojených štátov. Podľa ministerstva existuje hrozba útokov zo strany domácich protivládnych extrémistov, informovala agentúra AFP. Vo varovaní určenom verejnosti a policajným zložkám sa píše o hroziacich útokoch ideologicky motivovaných násilných extrémistov, ktorí odmietajú uznať Joea Bidena za právoplatného 46. prezidenta USA. Okrem toho odmietajú pandemické reštrikcie a vystupujú proti nelegálnym migrantom. Podľa ministerstva by sa takého osoby mohli mobilizovať za účelom podnecovania alebo páchania násilia. Výstraha bude pravdepodobne v platnosti niekoľko mesiacov. Hrozba takýchto útokov v USA narastala už od minulého roka. Zosilnela však po vtrhnutí stúpencov exprezidenta Donalda Trumpa do budovy Kapitolu vo Washingtone zo 6. januára. Ministerstvo vnútornej bezpečnosti v tejto súvislosti apelovalo na americkú verejnosť, aby nahlásila úradom akékoľvek podozrivé aktivity či hrozby použitia násilia. https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-ministerstvo-vnutornej-bezpecnost/523523-clanok.html
Upravené 28. 1. 2021 o 07:45

otázka znie, akú dlhú životnosť má bábka, ktorá ani netuší, kde a čo je a to mu do jedného ucha šepká poradca Parkinson a a do druhého Alzheimer


Prakticky nulovú lebo 25. dodatok sa použije, a nastúpi Harris s tým, že Biden bude ten, na ktorého hodia všetko v rámci "Maur urobil svoje a Maur môže ísť"...


[quote="pid:1727, uid:77"]otázka znie, akú dlhú životnosť má bábka, ktorá ani netuší, kde a čo je a to mu do jedného ucha šepká poradca Parkinson a a do druhého Alzheimer[/quote] Prakticky nulovú lebo 25. dodatok sa použije, a nastúpi Harris s tým, že Biden bude ten, na ktorého hodia všetko v rámci "Maur urobil svoje a Maur môže ísť"...

Moderátor

No neviem neviem kam toto informacne pole smeruje.....


https://t.me/trumpintel/970


Bud sa na pozadi pripravuje fakt velky zatah a VVP nepriamo "potvrdil" ??? v prejave ze " zlata miliarda" nieje riesenie.
tak sa nechajem prekvapit co sa teda udeje.


No neviem neviem kam toto informacne pole smeruje..... https://t.me/trumpintel/970 Bud sa na pozadi pripravuje fakt velky zatah a VVP nepriamo "potvrdil" ??? v prejave ze " zlata miliarda" nieje riesenie. tak sa nechajem prekvapit co sa teda udeje.

No neviem neviem kam toto informacne pole smeruje.....
Kolik už takových prohlášení a proklamací jsem jen viděl, just sit and whatch... It is happening. Light forces and bla bla bla.... sorry jako, tohle si musíme vyžrat.


[quote="pid:1755, uid:114"]No neviem neviem kam toto informacne pole smeruje.....[/quote]Kolik už takových prohlášení a proklamací jsem jen viděl, just sit and whatch... It is happening. Light forces and bla bla bla.... sorry jako, tohle si musíme vyžrat.

Biden má po týždni v úrade vyššiu podporu, než mal Trump za štyri roky


klasické vyjadrenie v zmysle čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.


[quote="pid:1737, uid:12"]Biden má po týždni v úrade vyššiu podporu, než mal Trump za štyri roky[/quote] klasické vyjadrenie v zmysle čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.

klasické vyjadrenie v zmysle čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.
To jsem neznal, a je to krásné!


[quote="pid:1807, uid:77"]klasické vyjadrenie v zmysle čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.[/quote]To jsem neznal, a je to krásné!

My sme dostali britskú verziu kovidu po vianociach, a USA dostali dnes nádielku juhoafrickej verzie.
V médiách bolo taktiež ozvučené odporúčanie, že treba nosiť mimálne 2 vrstvy "ochrany" na dýchacích cestách,1 respirátor a rúško k tomu, či dokonca až 3 vrstvy. Test debility davu, úradníci štátnej elity idú príkladom, som si všimol, že Psaki to ukážkovo dodržiava.


Okrem toho WHO vydalo odporúčanie nepoľavovať opatrenia proti kovidu. To aj u nás veľmi radi počujú.


https://www.nbcnews.com/health/health-news/what-do-coronavirus-variants-mean-your-masks-n1255518


My sme dostali britskú verziu kovidu po vianociach, a USA dostali dnes nádielku juhoafrickej verzie. V médiách bolo taktiež ozvučené odporúčanie, že treba nosiť mimálne 2 vrstvy "ochrany" na dýchacích cestách,1 respirátor a rúško k tomu, či dokonca až 3 vrstvy. Test debility davu, úradníci štátnej elity idú príkladom, som si všimol, že Psaki to ukážkovo dodržiava. Okrem toho WHO vydalo odporúčanie nepoľavovať opatrenia proti kovidu. To aj u nás veľmi radi počujú. https://www.nbcnews.com/health/health-news/what-do-coronavirus-variants-mean-your-masks-n1255518
Upravené 28. 1. 2021 o 23:27

Otázka znie, je Biden ešte Biden?
601413fba3c21
601413fbb2239
hlavne detail boltca uší je výrečný
a potom toto
601414f25bcb2


čo môže súvisieť aj s týmto


https://t.me/bigshocktheory/5070


teda ako príspevok naznačuje, s klonovaním ľudí.


Otázka znie, je Biden ešte Biden? ![601413fba3c21](serve/attachment&path=601413fba3c21) ![601413fbb2239](serve/attachment&path=601413fbb2239) hlavne detail boltca uší je výrečný a potom toto ![601414f25bcb2](serve/attachment&path=601414f25bcb2) čo môže súvisieť aj s týmto https://t.me/bigshocktheory/5070 teda ako príspevok naznačuje, s klonovaním ľudí.
Upravené 29. 1. 2021 o 15:05

Joe Biden:
Plné zamestnanie pri súčasnom tempe rastu pracovných miest bude trvať desať rokov, “To nie je nadsázka, to je skutočnosť.”
https://www.breitbart.com/economy/2021/02/05/joe-biden-it-will-take-ten-years-get-full-employment-current-job-growth-rate/


Joe Biden: Plné zamestnanie pri súčasnom tempe rastu pracovných miest bude trvať desať rokov, “To nie je nadsázka, to je skutočnosť.” https://www.breitbart.com/economy/2021/02/05/joe-biden-it-will-take-ten-years-get-full-employment-current-job-growth-rate/

Ano americania zboznuju bidena .... preto nakupuju strelne zbrane vo velkom. Urcite sa citia velmi bezpecne za vlady bidena...


https://www.armadnymagazin.sk/2021/02/06/biden-strasi-drzitelov-zbrani-ti-pokracuju-v-nakupe-palnych-zbrani-v-rekordnom-pocte/


Ano americania zboznuju bidena .... preto nakupuju strelne zbrane vo velkom. Urcite sa citia velmi bezpecne za vlady bidena... https://www.armadnymagazin.sk/2021/02/06/biden-strasi-drzitelov-zbrani-ti-pokracuju-v-nakupe-palnych-zbrani-v-rekordnom-pocte/

Bílý dům oznámil, že je připraven potrestat Rusko „za špatné chování“
Biden řekl, že donutí Rusko „platit“ za všechno.
„Nebudeme váhat, abychom přiměli Rusko platit a chránit životně důležité zájmy Američanů.
Rovněž v Rusku zahájíme efektivnější práci s našimi stejně smýšlejícími partnery,“ řekl Biden.
Administrativa Josepha Bidena vybuduje zahraniční politiku USA z pozice síly, a to platí i pro Rusko.
Uvedl to na tiskovém briefingu poradce prezidenta USA pro národní bezpečnost Sullivan.
Zastaví to Vladimira Putina dělat to, co se nám nelíbí?
Samozřejmě že ne.
Jsme si však jisti, že dokážeme zaujmout tvrdší postoj k ruské agresi a špatnému chování Ruska,“ řekl Sullivan.
To však nevylučuje možnost, že Spojené státy budou schopny spolupracovat s Ruskem v otázkách společného zájmu.
Jako příklad uvedl rozhodnutí o prodloužení smlouvy START III o omezení strategických útočných zbraní.
https://www.pokec24.cz/politika/bily-dum-oznamil-ze-je-pripraven-potrestat-rusko-za-spatne-chovani/


Bílý dům oznámil, že je připraven potrestat Rusko „za špatné chování“ Biden řekl, že donutí Rusko „platit“ za všechno. „Nebudeme váhat, abychom přiměli Rusko platit a chránit životně důležité zájmy Američanů. Rovněž v Rusku zahájíme efektivnější práci s našimi stejně smýšlejícími partnery,“ řekl Biden. Administrativa Josepha Bidena vybuduje zahraniční politiku USA z pozice síly, a to platí i pro Rusko. Uvedl to na tiskovém briefingu poradce prezidenta USA pro národní bezpečnost Sullivan. Zastaví to Vladimira Putina dělat to, co se nám nelíbí? Samozřejmě že ne. Jsme si však jisti, že dokážeme zaujmout tvrdší postoj k ruské agresi a špatnému chování Ruska,“ řekl Sullivan. To však nevylučuje možnost, že Spojené státy budou schopny spolupracovat s Ruskem v otázkách společného zájmu. Jako příklad uvedl rozhodnutí o prodloužení smlouvy START III o omezení strategických útočných zbraní. https://www.pokec24.cz/politika/bily-dum-oznamil-ze-je-pripraven-potrestat-rusko-za-spatne-chovani/

Bílý dům oznámil, že je připraven potrestat Rusko „za špatné chování“
Biden řekl, že donutí Rusko „platit“ za všechno.


Rétorika ako spred Trumpa, ale generáli vedia, že vojenská či iná konfrontácia s Rusko a/alebo Čínou=pre SŠA prehratý konflikt v lepšom a atómová vojna v horšom prípade.


[quote="pid:2700, uid:78"]Bílý dům oznámil, že je připraven potrestat Rusko „za špatné chování“ Biden řekl, že donutí Rusko „platit“ za všechno.[/quote] Rétorika ako spred Trumpa, ale generáli vedia, že vojenská či iná konfrontácia s Rusko a/alebo Čínou=pre SŠA prehratý konflikt v lepšom a atómová vojna v horšom prípade.

Moderátor

Administrativa Josepha Bidena vybuduje zahraniční politiku USA z pozice síly, a to platí i pro Rusko.

Myslím, že podobné vyhlásenia nepatria Rusku, ale malým satelitom.
Spojenci z donútenia vidia, že USA je obor na hlinených nohách a snažia sa ísť svojou cestou. Preto to zastrašovanie.


[quote="pid:2700, uid:78"]Administrativa Josepha Bidena vybuduje zahraniční politiku USA z pozice síly, a to platí i pro Rusko.[/quote] Myslím, že podobné vyhlásenia nepatria Rusku, ale malým satelitom. Spojenci z donútenia vidia, že USA je obor na hlinených nohách a snažia sa ísť svojou cestou. Preto to zastrašovanie.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

čo môže súvisieť aj s týmto

Všimli ste si, že ten správny podpis vľavo sa dá prečítať po slovensky ako "Jóži Biden"? :-)


[quote="pid:1900, uid:77"]čo môže súvisieť aj s týmto[/quote] Všimli ste si, že ten správny podpis vľavo sa dá prečítať po slovensky ako "Jóži Biden"? :-)

Zprávy z Ameriky
Právě jsme dostali šanci .....


**Zprávy z Ameriky** Právě jsme dostali šanci .....

Vedi.Vini......

Upravené 25. 2. 2021 o 22:04

Právník strážmistra Chauvina ukazuje videozáběr z jiného úhlu, o kterém i náčelník policie (?) přizná, že z tohoto úhlu to vypadá, že Chauvin klečel Floydovi spíše na lopatce, než na krku...


https://www.youtube.com/watch?v=3cRgoGoVsyg


Video má něco přes 14 minut, padají tam různé otázky na policejní předpisy.
Špína o provokační operaci jménem Floyd se vynořuje na povrch v přímých důkazech...


Právník strážmistra Chauvina ukazuje videozáběr z jiného úhlu, o kterém i náčelník policie (?) přizná, že z tohoto úhlu to vypadá, že Chauvin klečel Floydovi spíše na lopatce, než na krku... https://www.youtube.com/watch?v=3cRgoGoVsyg Video má něco přes 14 minut, padají tam různé otázky na policejní předpisy. Špína o provokační operaci jménem Floyd se vynořuje na povrch v přímých důkazech...

@vito
Paní Psáki (Ψάκη) je odstrašující příklad za všechny. Inteligence tří dnů strého loveckého psa a to tomu psovi ještě možná křivdím. Ale papoušek je to dobrej, přesně podle zásady, koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

@vito Paní Psáki (Ψάκη) je odstrašující příklad za všechny. Inteligence tří dnů strého loveckého psa a to tomu psovi ještě možná křivdím. Ale papoušek je to dobrej, přesně podle zásady, koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Fox News: Guvernér Arkansasu sa priklonil obhajovaním detskej chemickej kastrácie
Guvernér Arkansasu Asa Hutchinson vetoval zákon zakazujúci blokovanie puberty a chirurgickú zmenu pohlavia u maloletých.
Včera večer sme hovorili s guvernérom a republikánom Arkansasu Asom Hutchinsonom, ktorý nedávno vetoval zákon zakazujúci chemickú kastráciu detí v Arkansase. Spýtali sme sa ho, prečo to urobil. Bol taký láskavý, že prišiel k nášmu programu a vysvetlil to. Na začiatku nášho rozhovoru však bolo zrejmé, že guvernér Hutchinson túto tému príliš neštudoval. Zjavne toho bolo veľa, čo nevedel.


Napríklad vo februári jeden z najstarších lekárskych časopisov na svete BMJ zhrnul zistenia vedcov o blokátoroch puberty - o samotných chemikáliách, o ktorých sa v súčasnosti vedie polemika. Tu našli to, čo našli, a citujem: „Blokátory puberty používané na liečbu detí vo veku 12 - 15 rokov s ťažkou a pretrvávajúcou rodovou dysfóriou významne neovplyvnili myšlienky na sebapoškodzovanie ani obraz tela ... U detí sa však podľa očakávania očakávalo spomalil sa rast a posilnenie kostí “. Všetkým ostatným.


Pripomínam, že guvernér uviedol, že deti potrebujú tieto lieky, aby sa vyhli klinickej depresii. Podľa tejto štúdie drogy nepomáhajú, iba poškodzujú telá detí.


Existujú však aj ďalšie štúdie. Napríklad pod vedením londýnskej Tavistockovej kliniky. Zistili, že blokátory puberty u niektorých detí iba zhoršili sebapoškodzovanie a samovražedné myšlienky.
Existujú aj ďalšie štúdie s podobnými nálezmi. Nedávno Britský národný inštitút pre zdravie a klinickú dokonalosť zistil, citujem, „veľmi málo údajov v prospech použitia blokátorov puberty u mladistvých“.


Obmedzené vedecké dôkazy, ktoré máme k dispozícii, naznačujú, že lekárske postupy, ktoré menia život, nijako nezmierňujú rodovú dysfóriu - naopak, tieto lieky ju môžu zhoršovať.


Najdôkladnejšia recenzovaná štúdia na túto tému pochádza zo Švédska. Vedci sledovali osud ľudí, ktorí podstúpili operáciu zmeny pohlavia, ktorá je teraz v Arkansase pre maloletých zakázaná. 10-15 rokov po operácii na zmenu pohlavia vyskočila miera samovrážd medzi švédskymi pacientmi viac ako 2 000 percent! Ako to môžete nazvať víťazstvom? Toto nie je víťazstvo, ale tragédia.


Spýtali sme sa Asu Hutchinsona, či si prečítal vedecké práce, ktoré by odporovali týmto skutočnostiam. Nepomenoval ani jednu štúdiu - očividne žiadnu nečítal. A musíme si len položiť otázku: ako presne Asa Hutchinsonová uverila, že vetovať tento návrh zákona je dobrý nápad?


https://russian.rt.com/inotv/2021-04-09/Fox-News-vistupiv-za-himicheskuyu


Fox News: Guvernér Arkansasu sa priklonil obhajovaním detskej chemickej kastrácie Guvernér Arkansasu Asa Hutchinson vetoval zákon zakazujúci blokovanie puberty a chirurgickú zmenu pohlavia u maloletých. Včera večer sme hovorili s guvernérom a republikánom Arkansasu Asom Hutchinsonom, ktorý nedávno vetoval zákon zakazujúci chemickú kastráciu detí v Arkansase. Spýtali sme sa ho, prečo to urobil. Bol taký láskavý, že prišiel k nášmu programu a vysvetlil to. Na začiatku nášho rozhovoru však bolo zrejmé, že guvernér Hutchinson túto tému príliš neštudoval. Zjavne toho bolo veľa, čo nevedel. Napríklad vo februári jeden z najstarších lekárskych časopisov na svete BMJ zhrnul zistenia vedcov o blokátoroch puberty - o samotných chemikáliách, o ktorých sa v súčasnosti vedie polemika. Tu našli to, čo našli, a citujem: „Blokátory puberty používané na liečbu detí vo veku 12 - 15 rokov s ťažkou a pretrvávajúcou rodovou dysfóriou významne neovplyvnili myšlienky na sebapoškodzovanie ani obraz tela ... U detí sa však podľa očakávania očakávalo spomalil sa rast a posilnenie kostí “. Všetkým ostatným. Pripomínam, že guvernér uviedol, že deti potrebujú tieto lieky, aby sa vyhli klinickej depresii. Podľa tejto štúdie drogy nepomáhajú, iba poškodzujú telá detí. Existujú však aj ďalšie štúdie. Napríklad pod vedením londýnskej Tavistockovej kliniky. Zistili, že blokátory puberty u niektorých detí iba zhoršili sebapoškodzovanie a samovražedné myšlienky. Existujú aj ďalšie štúdie s podobnými nálezmi. Nedávno Britský národný inštitút pre zdravie a klinickú dokonalosť zistil, citujem, „veľmi málo údajov v prospech použitia blokátorov puberty u mladistvých“. Obmedzené vedecké dôkazy, ktoré máme k dispozícii, naznačujú, že lekárske postupy, ktoré menia život, nijako nezmierňujú rodovú dysfóriu - naopak, tieto lieky ju môžu zhoršovať. Najdôkladnejšia recenzovaná štúdia na túto tému pochádza zo Švédska. Vedci sledovali osud ľudí, ktorí podstúpili operáciu zmeny pohlavia, ktorá je teraz v Arkansase pre maloletých zakázaná. 10-15 rokov po operácii na zmenu pohlavia vyskočila miera samovrážd medzi švédskymi pacientmi viac ako 2 000 percent! Ako to môžete nazvať víťazstvom? Toto nie je víťazstvo, ale tragédia. Spýtali sme sa Asu Hutchinsona, či si prečítal vedecké práce, ktoré by odporovali týmto skutočnostiam. Nepomenoval ani jednu štúdiu - očividne žiadnu nečítal. A musíme si len položiť otázku: ako presne Asa Hutchinsonová uverila, že vetovať tento návrh zákona je dobrý nápad? https://russian.rt.com/inotv/2021-04-09/Fox-News-vistupiv-za-himicheskuyu

Floyd při zatýkání: "Snědl jsem příliš mnoho pilulek, chlape."
https://www.youtube.com/watch?v=LnU8LmkSAgM


Takže se nejspíš bál, aby u něj nenašli drogy, všechny je snědl a to ho zabilo.


...BLM dostalo šach mat.


Floyd při zatýkání: "Snědl jsem příliš mnoho pilulek, chlape." https://www.youtube.com/watch?v=LnU8LmkSAgM Takže se nejspíš bál, aby u něj nenašli drogy, všechny je snědl a to ho zabilo. ...BLM dostalo šach mat.
Upravené 9. 4. 2021 o 14:00

Dokument o fentanylu - anglicky, na PC možno zapnout srozumitelné titulky přes automatický překlad.
https://www.youtube.com/watch?v=0QsDM953L8M


Fentanyl, který s nejvyšší pravděpodobností zabil George Floyda, zabíjí 227 Američanů denně.
Takže tento hrdina příznivců BLM nejspíše prodejem fentanylu zabil teď už asi těžko zjistitelný počet lidí.


Dokument o fentanylu - anglicky, na PC možno zapnout srozumitelné titulky přes automatický překlad. https://www.youtube.com/watch?v=0QsDM953L8M Fentanyl, který s nejvyšší pravděpodobností zabil George Floyda, zabíjí 227 Američanů denně. Takže tento hrdina příznivců BLM nejspíše prodejem fentanylu zabil teď už asi těžko zjistitelný počet lidí.

Guvernér Wyomingu podepsal zákon, který požaduje od voličů, aby se identifikovali platným průkazem - například řidičským průkazem, tribal identification card (?), Wyoming ID (?), americkým cestovním pasem, kartou americké armády, průkazkou univerzity nebo kartou zdravotního pojištění.
https://www.ntd.com/wyoming-governor-signs-bill-requiring-voters-to-present-identification_594145.html


Andrew Guliani (35, syn bývalého New Yorského starosty a Trumpova právníka, Rudyho Giulianiho) silně uvažuje o kandidatuře na guvernéra New Yorku.
Řekl, že se rozhodne po 19. dubnu.


Předpokládalo se, že současný guvernér, Demokrat Andrew Cuomo (63) bude kandidovat na 4. období, nicméně, ozývá se čím dále více hlasů pro jeho odvolání - například z důvodu manipulace a zatajování dat o úmrtích v domovech důchodců a také kvůli tomu, že Cuomo čelí obvinění z toho, že sexuálně obtěžoval minimálně 10 žen.
https://www.ntd.com/andrew-giuliani-strongly-considering-run-for-new-york-governor_594082.html


Guvernér Wyomingu podepsal zákon, který požaduje od voličů, aby se identifikovali platným průkazem - například řidičským průkazem, tribal identification card (?), Wyoming ID (?), americkým cestovním pasem, kartou americké armády, průkazkou univerzity nebo kartou zdravotního pojištění. https://www.ntd.com/wyoming-governor-signs-bill-requiring-voters-to-present-identification_594145.html Andrew Guliani (35, syn bývalého New Yorského starosty a Trumpova právníka, Rudyho Giulianiho) silně uvažuje o kandidatuře na guvernéra New Yorku. Řekl, že se rozhodne po 19. dubnu. Předpokládalo se, že současný guvernér, Demokrat Andrew Cuomo (63) bude kandidovat na 4. období, nicméně, ozývá se čím dále více hlasů pro jeho odvolání - například z důvodu manipulace a zatajování dat o úmrtích v domovech důchodců a také kvůli tomu, že Cuomo čelí obvinění z toho, že sexuálně obtěžoval minimálně 10 žen. https://www.ntd.com/andrew-giuliani-strongly-considering-run-for-new-york-governor_594082.html

USA vyhostilo 10 ruských diplomatov
Americké úrady oznámili, že vyhostia z krajiny desať ruských diplomatov.
Uvádza sa to na webovej stránke Bieleho domu.


„Spojené štáty vyhostia desať členov ruskej diplomatickej misie vo Washingtone DC. Medzi zamestnancami sú zástupcovia ruských špeciálnych služieb, “uvádza sa v správe.


Už skôr vyšlo najavo, že americký prezident Joe Biden podpísal dekrét o zavedení sankcií proti Rusku.
https://russian.rt.com/world/news/853125-ssha-diplomaty-rossiya


https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/04/15/fact-sheet-imposing-costs-for-harmful-foreign-activities-by-the-russian-government/


**USA vyhostilo 10 ruských diplomatov** Americké úrady oznámili, že vyhostia z krajiny desať ruských diplomatov. Uvádza sa to na webovej stránke Bieleho domu. „Spojené štáty vyhostia desať členov ruskej diplomatickej misie vo Washingtone DC. Medzi zamestnancami sú zástupcovia ruských špeciálnych služieb, “uvádza sa v správe. Už skôr vyšlo najavo, že americký prezident Joe Biden podpísal dekrét o zavedení sankcií proti Rusku. https://russian.rt.com/world/news/853125-ssha-diplomaty-rossiya https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/04/15/fact-sheet-imposing-costs-for-harmful-foreign-activities-by-the-russian-government/

https://otevrisvoumysl.cz/1-cast-cnn-reditel-priznava-ze-se-venovali-propagande-k-odstraneni-trumpa-z-funkce/


  1. část: CNN ředitel PŘIZNÁVÁ, že se věnovali „propagandě” k odstranění Trumpa z funkce.Projekt Veritas přichází s exkluzivním odhalením - uvidíte záznamy skryté kamery s technickým ředitelem CNN, který tvrdí, že dělají „propagandu” a zaměřovali se na to, aby Trumpa dostali z úřadu pryč. Kromě toho odhaluje, na co se začnou zaměřovat po covidu. Více ve videu.

https://otevrisvoumysl.cz/1-cast-cnn-reditel-priznava-ze-se-venovali-propagande-k-odstraneni-trumpa-z-funkce/ 1. část: CNN ředitel PŘIZNÁVÁ, že se věnovali „propagandě” k odstranění Trumpa z funkce. Projekt Veritas přichází s exkluzivním odhalením - uvidíte záznamy skryté kamery s technickým ředitelem CNN, který tvrdí, že dělají „propagandu” a zaměřovali se na to, aby Trumpa dostali z úřadu pryč. Kromě toho odhaluje, na co se začnou zaměřovat po covidu. Více ve videu.

Príbeh s riaditeľom CNN Charlie Chesterom pokračuje dnes ďalej. Na ďalšej schôdzke sa rozhovoril o tom, ako CNN pracuje na BLM a ignoruje fakt, že v USA je veľká kriminalita černochov voči Aziatom, veľa vrážd a napadnutí nožmi - ale nikto to oficiálne neprípušťa, pretože by si chlapci pokazili naratív o utláčaných černochoch. To isté, čo sa deje s cigánmi u nás - médiá ignorujú ich kriminalitu a píšu len o ubližovaní zo strany gadžov. Project Veritas, ktorý stojí za tajnými nahrávkami z Chesterovho rande, bude mať veľmi silný vplyv v bezštruktúrnom riadení a ťažení proti liberálnej propagande, najmä ak sa naplno rozbehnú verejné debaty o útokoch na slávistických futbalistov v Škótsku.


https://www.zerohedge.com/political/bunch-black-men-have-been-attacking-asians-says-cnn-director-during-undercover-tinder


Príbeh s riaditeľom CNN Charlie Chesterom pokračuje dnes ďalej. Na ďalšej schôdzke sa rozhovoril o tom, ako CNN pracuje na BLM a ignoruje fakt, že v USA je veľká kriminalita černochov voči Aziatom, veľa vrážd a napadnutí nožmi - ale nikto to oficiálne neprípušťa, pretože by si chlapci pokazili naratív o utláčaných černochoch. To isté, čo sa deje s cigánmi u nás - médiá ignorujú ich kriminalitu a píšu len o ubližovaní zo strany gadžov. Project Veritas, ktorý stojí za tajnými nahrávkami z Chesterovho rande, bude mať veľmi silný vplyv v bezštruktúrnom riadení a ťažení proti liberálnej propagande, najmä ak sa naplno rozbehnú verejné debaty o útokoch na slávistických futbalistov v Škótsku. https://www.zerohedge.com/political/bunch-black-men-have-been-attacking-asians-says-cnn-director-during-undercover-tinder

V americkém Indianapolis se střílelo. Média informují o velkém počtu zraněných
V budově logistické společnost FedEx v Indianapolis se střílelo, televizní stanice WRTV s odkazem na policii informuje o velkém počtu zraněných. Média prozatím uvádí několik mrtvých a zraněných.
Policie hlášení obdržela ve čtvrtek okolo 23:00 místního času (pátek 5:00 SEČ).
Předběžně se uvádí, že střílející muž se zastřelil. Americká média prozatím informují o několika mrtvých a zraněných.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613487608-v-americkem-indianapolis-se-strilelo-media-informuji-o-velkem-poctu-zranenych/


**V americkém Indianapolis se střílelo. Média informují o velkém počtu zraněných** V budově logistické společnost FedEx v Indianapolis se střílelo, televizní stanice WRTV s odkazem na policii informuje o velkém počtu zraněných. Média prozatím uvádí několik mrtvých a zraněných. Policie hlášení obdržela ve čtvrtek okolo 23:00 místního času (pátek 5:00 SEČ). Předběžně se uvádí, že střílející muž se zastřelil. Americká média prozatím informují o několika mrtvých a zraněných. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613487608-v-americkem-indianapolis-se-strilelo-media-informuji-o-velkem-poctu-zranenych/

„Dvě velké velmoci.“ Americký prezident Biden vystoupil s projevem o vztazích s Ruskem
Americký prezident Joe Biden vystoupil s projevem, který byl věnován Rusku, ohodnotil v něm perspektivy vztahů Washingtonu a Moskvy, připomněl také telefonický rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. "Vzájemná komunikace byla „otevřená a zdvořilá“.
„Zastupujeme dvě velké velmoci, které mají velkou odpovědnost za globální stabilitu. Prezident Putin a já máme značnou odpovědnost za to, abychom udržely tyto vztahy v pracovním stavu,“ vysvětlil Biden.
Biden také označil Rusy a Američany za „hrdé a patriotické národy“, které „mají zájem o mírovou a bezpečnou budoucnost“.
Nové sankce
„ve svém odporu mohl jít i dále, ale vybral jiný způsob a upřednostnil odpor, který je proporcionální způsobeným škodám“.
„USA nechtějí začínat další cyklus eskalace a konfliktu s Ruskem. Chceme stabilní, předvídatelné vztahy. Ale jestli Rusko bude nadále zasahovat do záležitostí naší demokracie, jsem připraven přijmout nové odvetné kroky,“ tvrdí americký politik.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613487530-dve-velke-velmoci-americky-prezident-biden-vystoupil-s-projevem-o-vztazich-s-ruskem/
Dohodnuty scenar, jak si zachovat tvar?


„Dvě velké velmoci.“ Americký prezident Biden vystoupil s projevem o vztazích s Ruskem Americký prezident Joe Biden vystoupil s projevem, který byl věnován Rusku, ohodnotil v něm perspektivy vztahů Washingtonu a Moskvy, připomněl také telefonický rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. "Vzájemná komunikace byla „otevřená a zdvořilá“. „Zastupujeme dvě velké velmoci, které mají velkou odpovědnost za globální stabilitu. Prezident Putin a já máme značnou odpovědnost za to, abychom udržely tyto vztahy v pracovním stavu,“ vysvětlil Biden. Biden také označil Rusy a Američany za „hrdé a patriotické národy“, které „mají zájem o mírovou a bezpečnou budoucnost“. Nové sankce „ve svém odporu mohl jít i dále, ale vybral jiný způsob a upřednostnil odpor, který je proporcionální způsobeným škodám“. „USA nechtějí začínat další cyklus eskalace a konfliktu s Ruskem. Chceme stabilní, předvídatelné vztahy. Ale jestli Rusko bude nadále zasahovat do záležitostí naší demokracie, jsem připraven přijmout nové odvetné kroky,“ tvrdí americký politik. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041613487530-dve-velke-velmoci-americky-prezident-biden-vystoupil-s-projevem-o-vztazich-s-ruskem/ Dohodnuty scenar, jak si zachovat tvar?
Upravené 16. 4. 2021 o 12:00

Sankce jsou „přiměřenou“ odpovědí na ruské kybernetické útoky, řekl Biden. Dalšímu napětí se chce vyhnout
https://www.lidovky.cz/svet/sankce-proti-rusku-by-mohly-byt-podle-bidena-daleko-tvrdsi-nechce-ale-prohlubovat-napeti.A210416_072817_ln_zahranici_libs


Sankce jsou „přiměřenou“ odpovědí na ruské kybernetické útoky, řekl Biden. **Dalšímu napětí se chce vyhnout** https://www.lidovky.cz/svet/sankce-proti-rusku-by-mohly-byt-podle-bidena-daleko-tvrdsi-nechce-ale-prohlubovat-napeti.A210416_072817_ln_zahranici_libs

Dohodnuty scenar, jak s zachovat tvar?

Dohodnutý není, spíše vyznačení pozicí, od kterých chce vést další jednání.


[quote="pid:11627, uid:68"]Dohodnuty scenar, jak s zachovat tvar?[/quote] Dohodnutý není, spíše vyznačení pozicí, od kterých chce vést další jednání.

nedeklarovaná kapitulace. USA nedisponují už vůbec žádnými nástroji řízení, které by verifikovaly verbální projevy. Na žádné a dokonce ani ne na 4.prioritě, kde si dosud vždy troufaly. I ta už skončila, protistrana je okamžitě připravena k odpojení ( a tedy euthanazii) globálního finančního systému. Zajímavé-všechno má v ruce RSA, ale nějak se nemají k činu ? proč asi ?


nedeklarovaná kapitulace. USA nedisponují už vůbec žádnými nástroji řízení, které by verifikovaly verbální projevy. Na žádné a dokonce ani ne na 4.prioritě, kde si dosud vždy troufaly. I ta už skončila, protistrana je okamžitě připravena k odpojení ( a tedy euthanazii) globálního finančního systému. Zajímavé-všechno má v ruce RSA, ale nějak se nemají k činu ? proč asi ?

Zajímavé-všechno má v ruce RSA, ale nějak se nemají k činu ? proč asi ?


Počkajú kým Biden a spol nielen omotá okolo krku slučku, ktorú vyrobili, ale aj vykopnú stoličku pod sebou.


[quote="pid:11678, uid:57"]Zajímavé-všechno má v ruce RSA, ale nějak se nemají k činu ? proč asi ?[/quote] Počkajú kým Biden a spol nielen omotá okolo krku slučku, ktorú vyrobili, ale aj vykopnú stoličku pod sebou.

Moderátor

A ďalšie pokračovanie:
https://otevrisvoumysl.cz/2-cast-cnn-reditel-odhaluje-jak-pouzivani-praktiky-umeni-manipulace-k-ovlivneni-verejnosti/


část: CNN ředitel odhaluje, jak používání praktiky „umění manipulace” k ovlivnění veřejnosti.


A ďalšie pokračovanie: https://otevrisvoumysl.cz/2-cast-cnn-reditel-odhaluje-jak-pouzivani-praktiky-umeni-manipulace-k-ovlivneni-verejnosti/ část: CNN ředitel odhaluje, jak používání praktiky „umění manipulace” k ovlivnění veřejnosti.
Upravené 16. 4. 2021 o 17:54

Manipulovat se nechají ti, kteří nechápou souvislosti, bohužel to je většina lidstva. Ale je dobře, že je to venku, alespoň zase nějaké hrstce sepne.


Manipulovat se nechají ti, kteří nechápou souvislosti, bohužel to je většina lidstva. Ale je dobře, že je to venku, alespoň zase nějaké hrstce sepne.

ale fakt by ma zaujimali tie myslienkove pochody tych, co stoja za Bidenom. Najprv obvini Putina, ze je vrah a zabijak, potom sa chce stretnut, potom povie, ze Rusko a USA za hrde a patrioticke narody so zaujmom o mierovu buducnost a potom podpise dalsie sankcie.
Ako to nevymyslis....keby bolo prve a posledne, ok, ale takto....jedine, ze to ma byt zamienka, ze oni ponukaju mierovu ruku pred novym Tonkiskym zalivom....ale tak snad tie kalibry ich uzemnia


ale fakt by ma zaujimali tie myslienkove pochody tych, co stoja za Bidenom. Najprv obvini Putina, ze je vrah a zabijak, potom sa chce stretnut, potom povie, ze Rusko a USA za hrde a patrioticke narody so zaujmom o mierovu buducnost a potom podpise dalsie sankcie. Ako to nevymyslis....keby bolo prve a posledne, ok, ale takto....jedine, ze to ma byt zamienka, ze oni ponukaju mierovu ruku pred novym Tonkiskym zalivom....ale tak snad tie kalibry ich uzemnia

https://otevrisvoumysl.cz/2-cast-cnn-reditel-odhaluje-jak-pouzivani-praktiky-umeni-manipulace-k-ovlivneni-verejnosti/


Kdo byste chtěli (v angličtině) sledovat i další videa od těchto tvůrců, tak se podívejte na https://www.projectveritas.com/
Odhalují spoustu nekalostí, které se v Americe dějí.


[quote="pid:11724, uid:94"]https://otevrisvoumysl.cz/2-cast-cnn-reditel-odhaluje-jak-pouzivani-praktiky-umeni-manipulace-k-ovlivneni-verejnosti/[/quote] Kdo byste chtěli (v angličtině) sledovat i další videa od těchto tvůrců, tak se podívejte na https://www.projectveritas.com/ Odhalují spoustu nekalostí, které se v Americe dějí.
Upravené 16. 4. 2021 o 20:14

@JS22

môžme to dať do jedného šuflíku v sekcii videá, čo vy na to?


@JS22 môžme to dať do jedného šuflíku v sekcii videá, čo vy na to?

Rozklad statnosti USA pokracuje, policie je uz tak dost demoralizovana a osobne ocekavam exodus policistu smerem do soukromeho sektoru a vubec struktur alternativnich vuci statni (bez)moci. Duvera ve federalni vladu pujde ke dnu.


Ten exodus už sa deje, či ale tu bude súkromná alternatíva, tak sa to uvidí.


[quote="pid:12560, uid:306"]Rozklad statnosti USA pokracuje, policie je uz tak dost demoralizovana a osobne ocekavam exodus policistu smerem do soukromeho sektoru a vubec struktur alternativnich vuci statni (bez)moci. Duvera ve federalni vladu pujde ke dnu.[/quote] Ten exodus už sa deje, či ale tu bude súkromná alternatíva, tak sa to uvidí.

Moderátor

vidim v tom problem, ak policajt v sukromnej bezpecnostnej sluzbe sejme cernocha, bude na tom lepsie ako ked to urobi ako policajt? ja viem, ze USA maju posvatnu uctu k majetku a ohrozi to aj bohacov, ale tak ked su tito neohrozitelni, tak sukromnik na tom byva horsie ako federal, nie?


vidim v tom problem, ak policajt v sukromnej bezpecnostnej sluzbe sejme cernocha, bude na tom lepsie ako ked to urobi ako policajt? ja viem, ze USA maju posvatnu uctu k majetku a ohrozi to aj bohacov, ale tak ked su tito neohrozitelni, tak sukromnik na tom byva horsie ako federal, nie?

+ je jenom otazka casu, nez se objevi dalsi George Floyd


Podobné případy se v amerických médiích objevují poslední dobou jako houby po dešti (pokud tedy počítáme zastřelené zločince).


Samozřejmě, Floyd je jen jeden - první případ, který obletěl snad celý svět, ale živit plameny sociálních nepokojů se pokoušejí i nadále.


[quote="pid:12560, uid:306"]+ je jenom otazka casu, nez se objevi dalsi George Floyd[/quote] Podobné případy se v amerických médiích objevují poslední dobou jako houby po dešti (pokud tedy počítáme zastřelené zločince). Samozřejmě, Floyd je jen jeden - první případ, který obletěl snad celý svět, ale živit plameny sociálních nepokojů se pokoušejí i nadále.

Náctiletá (15 nebo 16) černoška Ma'Khia Bryant, která byla zastřelena v den odsouzení bývalého policisty Chauvina byla médii vykreslena jako ubohá oběť. Nicméně, byla zastřelena ve chvíli, kdy napřahovala nůž na jinou ženu/dívku, kterou by, nebýt zásahu policie, nejspíše i zabila.


https://www.youtube.com/watch?v=_r5VIvazhyI


Náctiletá (15 nebo 16) černoška Ma'Khia Bryant, která byla zastřelena v den odsouzení bývalého policisty Chauvina byla médii vykreslena jako ubohá oběť. Nicméně, byla zastřelena ve chvíli, kdy napřahovala nůž na jinou ženu/dívku, kterou by, nebýt zásahu policie, nejspíše i zabila. https://www.youtube.com/watch?v=_r5VIvazhyI

https://www.oann.com/ariz-audit-underway-officials-finding-signs-of-fraud/


Prebieha Arizský Audit, Úradníci Nachádzajú Príznaky Podvodu.
AKTUALIZOVANÉ 8:27 PT - pondelok 26. apríla 2021
Hlasovacie lístky v Arizone tvrdo pracujú na tom, aby sa vyhli nezrovnalostiam pri hlasovaní v minuloročných prezidentských voľbách, a aby odrazili pokusy demokratov o vykoľajenie.


V nedeľu kriminalisti potvrdili, že skúmajú tisíce hlasovacích lístkov odovzdaných v novembri v rámci kontroly v štáte Grand Canyon. Na hľadanie volebných vodoznakov a vymazanie falošných hlasovacích lístkov používajú ultrafialové svetlá.


Audítori boli ďalej rozdelení do niekoľkých skupín, pričom niektorí skúmali poštové lístky a iní kontrolovali priečinky s hlasovacími lístkami, obálky a ďalšie súvisiace položky. Úradníci uviedli, že dôkazy o systémových podvodoch sa už začali prejavovať.


Úradníci Demokratickej strany sa pokúsili napadnúť audit na súde. Svojich pracovníkov nasadia do médií hlavného prúdu v snahe zmierniť závažnosť volebných podvodov a zdiskreditovať republikánske výzvy týkajúce sa volebnej bezpečnosti.
Arizonskí republikáni mohli v audite pokračovať po marení pokusov demokratov o vykoľajenie tohto víkendu. V piatok podali demokrati dočasný zdržanlivý príkaz, aby audítori prestali počítať hlasovacie lístky. Neskôr sa stiahli zo svojej funkcie po tom, čo im sudca nariadil zaplatiť milión dolárov, ak stratia právnu námietku.


Predsedníčka arizonského GOP, Dr. Kelly Ward, komentovala víťazstvo a poskytla informácie o tom, čo príde. Uviedla, že najvyšší súd štátu má prijať rozhodnutie, ktoré zabráni demokratickým pokusom zastaviť audit. Arizonskí sudcovia sa domnievajú, že audit je ústavným právom, ktoré chráni volebnú integritu a zaisťuje deľbu moci.
Ward teraz žiada všetkých Američanov, aby naďalej sledovali audit v reálnom čase, a podporili túto snahu o záchranu volieb v USA.


Medzitým sa obchodný poradca z Trumpovej éry Peter Navarro teší na podobný audit v Georgii v roku 2020, rovnako ako v Arizone. Navarro dodal, že rozsah podvodov s voličmi v Georgii je „oveľa väčší ako v Arizone“ a uviedol predbežné odhady.


Bývalý poradca vlády pre Trumpovu správu je presvedčený, že volebné úrady nechali skĺznuť podvody kvôli tajnej dohode medzi predstaviteľmi Georgie a agentmi Demokratickej strany. Zdôraznil, že tieto audity odhalia vzorce systémových podvodov, ktoré demokrati v štátoch bojísk použili minulý rok.


https://www.oann.com/ariz-audit-underway-officials-finding-signs-of-fraud/ Prebieha Arizský Audit, Úradníci Nachádzajú Príznaky Podvodu. AKTUALIZOVANÉ 8:27 PT - pondelok 26. apríla 2021 Hlasovacie lístky v Arizone tvrdo pracujú na tom, aby sa vyhli nezrovnalostiam pri hlasovaní v minuloročných prezidentských voľbách, a aby odrazili pokusy demokratov o vykoľajenie. V nedeľu kriminalisti potvrdili, že skúmajú tisíce hlasovacích lístkov odovzdaných v novembri v rámci kontroly v štáte Grand Canyon. Na hľadanie volebných vodoznakov a vymazanie falošných hlasovacích lístkov používajú ultrafialové svetlá. Audítori boli ďalej rozdelení do niekoľkých skupín, pričom niektorí skúmali poštové lístky a iní kontrolovali priečinky s hlasovacími lístkami, obálky a ďalšie súvisiace položky. Úradníci uviedli, že dôkazy o systémových podvodoch sa už začali prejavovať. Úradníci Demokratickej strany sa pokúsili napadnúť audit na súde. Svojich pracovníkov nasadia do médií hlavného prúdu v snahe zmierniť závažnosť volebných podvodov a zdiskreditovať republikánske výzvy týkajúce sa volebnej bezpečnosti. Arizonskí republikáni mohli v audite pokračovať po marení pokusov demokratov o vykoľajenie tohto víkendu. V piatok podali demokrati dočasný zdržanlivý príkaz, aby audítori prestali počítať hlasovacie lístky. Neskôr sa stiahli zo svojej funkcie po tom, čo im sudca nariadil zaplatiť milión dolárov, ak stratia právnu námietku. Predsedníčka arizonského GOP, Dr. Kelly Ward, komentovala víťazstvo a poskytla informácie o tom, čo príde. Uviedla, že najvyšší súd štátu má prijať rozhodnutie, ktoré zabráni demokratickým pokusom zastaviť audit. Arizonskí sudcovia sa domnievajú, že audit je ústavným právom, ktoré chráni volebnú integritu a zaisťuje deľbu moci. Ward teraz žiada všetkých Američanov, aby naďalej sledovali audit v reálnom čase, a podporili túto snahu o záchranu volieb v USA. Medzitým sa obchodný poradca z Trumpovej éry Peter Navarro teší na podobný audit v Georgii v roku 2020, rovnako ako v Arizone. Navarro dodal, že rozsah podvodov s voličmi v Georgii je „oveľa väčší ako v Arizone“ a uviedol predbežné odhady. Bývalý poradca vlády pre Trumpovu správu je presvedčený, že volebné úrady nechali skĺznuť podvody kvôli tajnej dohode medzi predstaviteľmi Georgie a agentmi Demokratickej strany. Zdôraznil, že tieto audity odhalia vzorce systémových podvodov, ktoré demokrati v štátoch bojísk použili minulý rok.

Blinken uviedol, že je dôležité, aby USA hovorili otvorene s Ruskom


Otvorený dialóg medzi Washingtonom a Moskvou bude prospešný pre bilaterálne vzťahy, uviedol americký minister zahraničných vecí
Americká administratíva verí, že otvorený dialóg medzi Washingtonom a Moskvou bude prospešný pre bilaterálne vzťahy. Americký minister zahraničia Anthony Blinken sa tak v utorok v rozhovore pre CNN vyjadril k vyhliadkam na americko-ruský summit.


Tvrdí, že USA sú pripravené na odvetu, ak ruské úrady „budú aj naďalej uskutočňovať nepremyslené a agresívne“ kroky. Blinken zároveň poznamenal, že Washington ráta s „stabilnými a predvídateľnými vzťahmi“ s Moskvou. „Príležitosť hovoriť tvárou v tvár bude prospešná tak v prípade, že budeme musieť reagovať na pokračujúcu [podobnú] činnosť Ruska, ako aj v prípade, že sa budeme musieť rozhodnúť, aké kroky podnikneme, ak (Rusko - TASS) zvolí predvídateľnejší a stabilnejší smer , “uviedol šéf americkej diplomacie.


Zároveň neodpovedal na otázku, či má americká administratíva potvrdenie o účasti na summite z ruskej strany. „Neviem, či došlo k formálnemu prijatiu [pozvania], ale diskutujeme o tejto otázke a diskutujeme o načasovaní takéhoto stretnutia,“ uviedol Blinken.


Šéf amerického štábu Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin mali 13. apríla telefonický rozhovor. Podľa tlačovej služby Bieleho domu americký vodca predložil myšlienku usporiadania samitu „v nadchádzajúcich mesiacoch v tretej krajine“. Americký prezident následne vysvetlil, že svojho ruského partnera pozval na letné stretnutie v Európe.


Ako v pondelok poznamenal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov, stretnutie Putina a Bidena je plánované na letné mesiace, presný dátum a krajina konania sa však zatiaľ neurčili.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11259483


Blinken uviedol, že je dôležité, aby USA hovorili otvorene s Ruskom Otvorený dialóg medzi Washingtonom a Moskvou bude prospešný pre bilaterálne vzťahy, uviedol americký minister zahraničných vecí Americká administratíva verí, že otvorený dialóg medzi Washingtonom a Moskvou bude prospešný pre bilaterálne vzťahy. Americký minister zahraničia Anthony Blinken sa tak v utorok v rozhovore pre CNN vyjadril k vyhliadkam na americko-ruský summit. Tvrdí, že USA sú pripravené na odvetu, ak ruské úrady „budú aj naďalej uskutočňovať nepremyslené a agresívne“ kroky. Blinken zároveň poznamenal, že Washington ráta s „stabilnými a predvídateľnými vzťahmi“ s Moskvou. „Príležitosť hovoriť tvárou v tvár bude prospešná tak v prípade, že budeme musieť reagovať na pokračujúcu [podobnú] činnosť Ruska, ako aj v prípade, že sa budeme musieť rozhodnúť, aké kroky podnikneme, ak (Rusko - TASS) zvolí predvídateľnejší a stabilnejší smer , “uviedol šéf americkej diplomacie. Zároveň neodpovedal na otázku, či má americká administratíva potvrdenie o účasti na summite z ruskej strany. „Neviem, či došlo k formálnemu prijatiu [pozvania], ale diskutujeme o tejto otázke a diskutujeme o načasovaní takéhoto stretnutia,“ uviedol Blinken. Šéf amerického štábu Joe Biden a ruský prezident Vladimir Putin mali 13. apríla telefonický rozhovor. Podľa tlačovej služby Bieleho domu americký vodca predložil myšlienku usporiadania samitu „v nadchádzajúcich mesiacoch v tretej krajine“. Americký prezident následne vysvetlil, že svojho ruského partnera pozval na letné stretnutie v Európe. Ako v pondelok poznamenal tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov, stretnutie Putina a Bidena je plánované na letné mesiace, presný dátum a krajina konania sa však zatiaľ neurčili. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11259483

Federálové prohledávají dom NYC Rudyho Giulianiho i kancelář
Federální agenti ve středu provedli razii v domácnosti i v kanceláři na Manhattanu Rudyho Giulianiho a zabavili počítače i mobilní telefony při zásadní eskalaci vyšetřování ministerstva spravedlnosti v obchodních jednáních s osobním právníkem bývalého prezidenta Donalda Trumpa.
Giuliani, bývalý starosta New Yorku, který kdysi oslavoval své vedení v návaznosti na útoky z 11. září, byl několik let pod federálním dohledem nad svými vazbami na Ukrajinu. Dvojí vyhledávání vyslalo dosud nejsilnější signál, že by nakonec mohl čelit federálním obviněním. (počitačovy preklad )


https://apnews.com/article/rudy-giuliani-trump-investigation-warrant-7a413e1bbb819cb52cd402d64a982185


Federálové prohledávají dom NYC Rudyho Giulianiho i kancelář Federální agenti ve středu provedli razii v domácnosti i v kanceláři na Manhattanu Rudyho Giulianiho a zabavili počítače i mobilní telefony při zásadní eskalaci vyšetřování ministerstva spravedlnosti v obchodních jednáních s osobním právníkem bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Giuliani, bývalý starosta New Yorku, který kdysi oslavoval své vedení v návaznosti na útoky z 11. září, byl několik let pod federálním dohledem nad svými vazbami na Ukrajinu. Dvojí vyhledávání vyslalo dosud nejsilnější signál, že by nakonec mohl čelit federálním obviněním. (počitačovy preklad ) https://apnews.com/article/rudy-giuliani-trump-investigation-warrant-7a413e1bbb819cb52cd402d64a982185

Prebieha Arizský Audit, Úradníci Nachádzajú Príznaky Podvodu.


Ward teraz žiada všetkých Američanov, aby naďalej sledovali audit v reálnom čase, a podporili túto snahu o záchranu volieb v USA.


Tohle by měl být výše zmíněný přímý přenos:
https://azaudit.org/


Federálové prohledávají dom NYC Rudyho Giulianiho i kancelář


Našli tam i Novičok?


Jsou zoufalí a snaží se zastrašovat.
Mimochodem, FBI je namočeno i v událostech z 6. ledna.


Dodatek:
Demokrat Shiff je velice potěšen
https://www.breitbart.com/clips/2021/04/28/schiff-on-giuliani-raid-im-delighted-he-is-being-treated-equally-under-the-law/
Demokratka Jayapalová k "nájezdu" na Giulianiho byt: Jsem ráda, že FBI dělá to, co dělá.
https://www.breitbart.com/clips/2021/04/28/dem-rep-jayapal-on-giuliani-raid-im-glad-the-fbi-is-doing-what-theyre-doing/


[quote="pid:13490, uid:94"]Prebieha Arizský Audit, Úradníci Nachádzajú Príznaky Podvodu.[/quote] [quote="pid:13490, uid:94"]Ward teraz žiada všetkých Američanov, aby naďalej sledovali audit v reálnom čase, a podporili túto snahu o záchranu volieb v USA.[/quote] Tohle by měl být výše zmíněný přímý přenos: https://azaudit.org/ [quote="pid:13771, uid:78"]Federálové prohledávají dom NYC Rudyho Giulianiho i kancelář[/quote] Našli tam i Novičok? Jsou zoufalí a snaží se zastrašovat. Mimochodem, FBI je namočeno i v událostech z 6. ledna. Dodatek: Demokrat Shiff je velice potěšen https://www.breitbart.com/clips/2021/04/28/schiff-on-giuliani-raid-im-delighted-he-is-being-treated-equally-under-the-law/ Demokratka Jayapalová k "nájezdu" na Giulianiho byt: Jsem ráda, že FBI dělá to, co dělá. https://www.breitbart.com/clips/2021/04/28/dem-rep-jayapal-on-giuliani-raid-im-glad-the-fbi-is-doing-what-theyre-doing/
Upravené 29. 4. 2021 o 00:31

První televizní rozhovor s Rudym Giulianim od zátahu FBI na jeho byt.


https://www.youtube.com/watch?v=xEFPiSVP4ec


FBI zabavila několik elektronických zařízení, pevné disky Huntera Bidena si však opakovaně odmítli vzít.


Zabavili veškerou Giulianiho elektronickou komunikaci i přesto, že se mu předtím tajně - a nelegálně nabourali do iCloudu bez jeho vědomí.
Samotný zásah v jeho bytě, byl, dle Giulianiho slov profesionální, až na výše zmíněné odmítnutí Hunterových disků.


Dále řekl, že má ve svých smlouvách klauzuli, že nikdy nebude zastupovat občany jiných států před americkými soudy, tudíž jakákoliv obvinění v tomto směru jsou nesmyslná.


První televizní rozhovor s Rudym Giulianim od zátahu FBI na jeho byt. https://www.youtube.com/watch?v=xEFPiSVP4ec FBI zabavila několik elektronických zařízení, pevné disky Huntera Bidena si však opakovaně odmítli vzít. Zabavili veškerou Giulianiho elektronickou komunikaci i přesto, že se mu předtím tajně - a nelegálně nabourali do iCloudu bez jeho vědomí. Samotný zásah v jeho bytě, byl, dle Giulianiho slov profesionální, až na výše zmíněné odmítnutí Hunterových disků. Dále řekl, že má ve svých smlouvách klauzuli, že nikdy nebude zastupovat občany jiných států před americkými soudy, tudíž jakákoliv obvinění v tomto směru jsou nesmyslná.

Bill Gates se rozvadi. #metoo klepe na dvere?

Bill a Melinda Gatesová v pondělí uvedli, že se rozvádějí, ale nadále budou spolupracovat v Nadaci Billa a Melindy Gatesových,
jedné z největších charitativních nadací na světě.


Ve stejných tweetech spoluzakladatel Microsoftu a jeho manželka uvedli,
že se rozhodli ukončit 27leté manželství.


"Vychovali jsme tři neuvěřitelné děti a vybudovali jsme základnu,
která funguje po celém světě a umožňuje všem lidem vést zdravý a produktivní život," uvedli ve svém prohlášení.
"Žádáme o prostor a soukromí pro naši rodinu, když se začínáme orientovat v tomto novém životě."
Bill Gates byl dříve nejbohatším člověkem na světě a jeho jmění se odhaduje na více než 100 miliard dolarů. Jak manželé nakonec rozdělí svůj majetek a jaký dopad to bude mít na nadaci, vše bude pečlivě sledováno, zvláště poté,
co nedávno ukončili manželství další vysoce postavený pár
miliardářů z oblasti Seattle.


Generální ředitel společnosti Amazon Jeff Bezos a MacKenzie Bezos
dokončili svůj rozvod v roce 2019.
MacKenzie Scott se od té doby znovu vdala a nyní se zaměřuje na svou vlastní filantropii poté, co získala 4% podíl v Amazonu
v hodnotě více než 36 miliard dolarů.


https://apnews.com/article/melinda-bill-gates-divorce-da9b19a1cc524a6b0547818c9e39504e


[quote="pid:14414, uid:306"]Bill Gates se rozvadi. #metoo klepe na dvere?[/quote] Bill a Melinda Gatesová v pondělí uvedli, že se rozvádějí, ale nadále budou spolupracovat v Nadaci Billa a Melindy Gatesových, jedné z největších charitativních nadací na světě. Ve stejných tweetech spoluzakladatel Microsoftu a jeho manželka uvedli, že se rozhodli ukončit 27leté manželství. "Vychovali jsme tři neuvěřitelné děti a vybudovali jsme základnu, která funguje po celém světě a umožňuje všem lidem vést zdravý a produktivní život," uvedli ve svém prohlášení. "Žádáme o prostor a soukromí pro naši rodinu, když se začínáme orientovat v tomto novém životě." Bill Gates byl dříve nejbohatším člověkem na světě a jeho jmění se odhaduje na více než 100 miliard dolarů. Jak manželé nakonec rozdělí svůj majetek a jaký dopad to bude mít na nadaci, vše bude pečlivě sledováno, zvláště poté, co nedávno ukončili manželství další vysoce postavený pár miliardářů z oblasti Seattle. Generální ředitel společnosti Amazon Jeff Bezos a MacKenzie Bezos dokončili svůj rozvod v roce 2019. MacKenzie Scott se od té doby znovu vdala a nyní se zaměřuje na svou vlastní filantropii poté, co získala 4% podíl v Amazonu v hodnotě více než 36 miliard dolarů. https://apnews.com/article/melinda-bill-gates-divorce-da9b19a1cc524a6b0547818c9e39504e

Americký odvolací soud zákázal sportovat transrodovým sportovcům v Idahu
googl překlad :
Americký odvolací soud v pondělí poskytl jen málo informací o tom,
jak by mohl rozhodnout o ústavnosti prvního zákona v zemi
zakazujícího transgender ženám a dívkám hrát v ženských sportovních týmech.


Porota složená ze tří soudců 9. obvodního odvolacího soudu v USA vyslechla
v případu virtuální argumenty, které by mohly mít dalekosáhlé důsledky,
protože další státy následují konzervativní idaho vedení.


Idaho přijal zákon minulý rok a letos o takových návrzích uvažovalo více než 20 států. Zákazy byly přijaty v Alabamě, Arkansasu, Mississippi, Tennessee a Západní Virginii. Zákonodárci na Floridě schválili zákon a guvernér Jižní Dakoty vydal výkonný příkaz.


V pondělí se konzervativním republikánským zákonodárcům v Kansasu nepodařilo zrušit veto demokratické guvernérky Laury Kellyové ohledně navrhovaného zákazu transsexuálních sportovců ve školním sportu dívek a žen.
https://apnews.com/article/idaho-courts-sports-government-and-politics-b9a255e002ef1b7da5366f7dea6be091
Joe Rogan o transgender sportovkyních
https://videacesky.cz/video/joe-rogan-o-transgender-sportovkynich
https://www.bbc.com/sport/46453958


Americký odvolací soud zákázal sportovat transrodovým sportovcům v Idahu googl překlad : Americký odvolací soud v pondělí poskytl jen málo informací o tom, jak by mohl rozhodnout o ústavnosti prvního zákona v zemi zakazujícího transgender ženám a dívkám hrát v ženských sportovních týmech. Porota složená ze tří soudců 9. obvodního odvolacího soudu v USA vyslechla v případu virtuální argumenty, které by mohly mít dalekosáhlé důsledky, protože další státy následují konzervativní idaho vedení. Idaho přijal zákon minulý rok a letos o takových návrzích uvažovalo více než 20 států. Zákazy byly přijaty v Alabamě, Arkansasu, Mississippi, Tennessee a Západní Virginii. Zákonodárci na Floridě schválili zákon a guvernér Jižní Dakoty vydal výkonný příkaz. V pondělí se konzervativním republikánským zákonodárcům v Kansasu nepodařilo zrušit veto demokratické guvernérky Laury Kellyové ohledně navrhovaného zákazu transsexuálních sportovců ve školním sportu dívek a žen. https://apnews.com/article/idaho-courts-sports-government-and-politics-b9a255e002ef1b7da5366f7dea6be091 Joe Rogan o transgender sportovkyních https://videacesky.cz/video/joe-rogan-o-transgender-sportovkynich https://www.bbc.com/sport/46453958

Hillary Clintonová varuje před „obrovskými následky“ stažení afghánských vojsk z USA
z rozhodnutí Bidena
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56966473


Hillary Clintonová varuje před „obrovskými následky“ stažení afghánských vojsk z USA z rozhodnutí Bidena https://www.bbc.com/news/world-us-canada-56966473

Hillary Clintonová varuje před „obrovskými následky“ stažení afghánských vojsk z USA
z rozhodnutí Bidena


Mohlo by to mít negativní vliv na dodávky opia.


Z článku vyznívá, že Hillary vyhrožuje, že Clintonoidi v Afgánistánu vypustí svoji proxy armádu, pokud se Američané stáhnou.


[quote="pid:14471, uid:78"]Hillary Clintonová varuje před „obrovskými následky“ stažení afghánských vojsk z USA z rozhodnutí Bidena[/quote] Mohlo by to mít negativní vliv na dodávky opia. Z článku vyznívá, že Hillary vyhrožuje, že Clintonoidi v Afgánistánu vypustí svoji proxy armádu, pokud se Američané stáhnou.

no, tak to, ze Taliban preberie kontrolu, sa da cakat, to nemusi byt dosledok ziadnej armady....skor byt ako US zoldner (a o tych sa nehovori, ci sa stiahnu), tak mam strach


no, tak to, ze Taliban preberie kontrolu, sa da cakat, to nemusi byt dosledok ziadnej armady....skor byt ako US zoldner (a o tych sa nehovori, ci sa stiahnu), tak mam strach

Pozorovatelé auditu Senátu okresu Maricopa byli nuceni podepsat dohody o mlčenlivosti


Maricopa County Senate audit observers forced to sign non-disclosure agreements
Anonymní pozorovatel, který se dobrovolně podílel na sledování ručního přepočítávání hlasovacích lístků, zaslal ABC15 kopii dohody, kterou podle nich Cyber ​​Ninjas nyní vyžaduje, aby všichni pozorovatelé podepsali.


Dohoda o zachování mlčenlivosti vysvětluje, že pozorovatelé musí souhlasit s tím,
že budou uchovávat informace s podrobnostmi o tom, co viděli a zažili,
když byli přítomni, pokud k tomu společnost nedostane svolení. . .
https://www.abc15.com/news/state/maricopa-county-senate-audit-observers-forced-to-sign-non-disclosure-agreements


Pozorovatelé auditu Senátu okresu Maricopa byli nuceni podepsat dohody o mlčenlivosti ========================================== Maricopa County Senate audit observers forced to sign non-disclosure agreements Anonymní pozorovatel, který se dobrovolně podílel na sledování ručního přepočítávání hlasovacích lístků, zaslal ABC15 kopii dohody, kterou podle nich Cyber ​​Ninjas nyní vyžaduje, aby všichni pozorovatelé podepsali. Dohoda o zachování mlčenlivosti vysvětluje, že pozorovatelé musí souhlasit s tím, že budou uchovávat informace s podrobnostmi o tom, co viděli a zažili, když byli přítomni, pokud k tomu společnost nedostane svolení. . . https://www.abc15.com/news/state/maricopa-county-senate-audit-observers-forced-to-sign-non-disclosure-agreements

Prezident Joe Biden trvá na neočekávaném zpomalení náboru společností
je to jasným důkazem toho, že USA potřebují federální podporu
za několik miliard dolarů, kterou prosazuje.
Ale jeho prodejní úsilí je zpochybňováno kritiky, kteří tvrdí,
že páteční čísla o nezaměstnanosti ukazují, že jeho dřívější legislativa o podpoře - úspěšně projíždějící Kongresem - ve skutečnosti nadělá více škod než užitku.


Bidenův slibovaný ekonomický návrat se v pátek stěží zastavil. Zdálo se však, že to trochu prskne zprávou, která zjistila pouze skromný dubnový přírůstek 266 000 pracovních míst a zkomplikovala jeho nový 4 bilionový tlak na infrastrukturu,
vzdělání a děti. . .
https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-business-96576792492a11187cb05097c4894acc


Prezident Joe Biden trvá na neočekávaném zpomalení náboru společností je to jasným důkazem toho, že USA potřebují federální podporu za několik miliard dolarů, kterou prosazuje. Ale jeho prodejní úsilí je zpochybňováno kritiky, kteří tvrdí, že páteční čísla o nezaměstnanosti ukazují, že jeho dřívější legislativa o podpoře - úspěšně projíždějící Kongresem - ve skutečnosti nadělá více škod než užitku. Bidenův slibovaný ekonomický návrat se v pátek stěží zastavil. Zdálo se však, že to trochu prskne zprávou, která zjistila pouze skromný dubnový přírůstek 266 000 pracovních míst a zkomplikovala jeho nový 4 bilionový tlak na infrastrukturu, vzdělání a děti. . . https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-business-96576792492a11187cb05097c4894acc

Blinken: na porazenie pandémie sú USA pripravené spolupracovať dokonca s Ruskom a Čínou

Podľa amerického ministra zahraničia môže jeho krajina spolupracovať aj s tými, s ktorými majú najväčšie nezhody, s cieľom poraziť koronavírus a zmenu podnebia, píše New York Times. Zároveň však sľúbil, že bude odolávať, ak niektoré krajiny narušia medzinárodný svetový poriadok založený na stanovených normách a pravidlách.


Americký minister zahraničia Anthony Blinken na stretnutí s kolegami z Ruska a USA uviedol, že USA „kladú tvrdý odpor“ každému, kto poruší medzinárodné pravidlá, píše New York Times. Zároveň pripustil, že ich porušila aj jeho vlastná krajina pod vládou Donalda Trumpa. Ministri zahraničných vecí Číny a Ruska zasa obvinili USA z pokrytectva a z definovania medzinárodných pravidiel spôsobom, ktorý im vyhovuje.


Ich rozhovory sa uskutočnili prostredníctvom videozáznamu na zasadnutí Rady bezpečnosti OSN, ktoré zvolala Čína. Do istej miery išlo o odvetu medzi Blinkenom a Wang Yim, ktorý bol súčasťou čínskej delegácie počas stretnutia na Aljaške, keď Čína napomenula štáty, píše autor článku. Podľa novinára je konfrontácia s USA v Číne vnímaná hrdinsky, kde vláda hrá na protiamerické nálady.


Vyhlásenia a ich tón boli tentokrát diplomatickejšie, ale názory krajín sa stále radikálne líšia. A to naznačuje, že konfrontácia hlavných mocností v Rade bezpečnosti sa tak skoro neskončí.


V tom istom týždni sa Blinken stretol s krajinami G7 a opäť sa hovorilo o dôležitosti ochrany demokratických hodnôt. Podľa autora článku to ukazuje, že Bidenova administratíva má v úmysle vstúpiť do konfrontácie s Ruskom a Čínou v otázkach ľudských práv, šírenia dezinformácií a ďalších dôvodov, ktoré boli za Trumpovho času ignorované. Blinken okrem toho navštívil Ukrajinu, čomu vyjadril podporu.


Počas svojho prejavu Blinken teraz pripomenul, že OSN zostáva vo svete kľúčovou silou, vďaka ktorej nastalo po druhej svetovej vojne obdobie maximálneho mieru a prosperity na zemi. Tieto zisky sú však teraz ohrozené. "Nacionalizmus ožíva, je tu viac represií, rozdiely medzi krajinami sa prehlbujú a útoky na svetový poriadok založený na pravidlách sa zintenzívňujú," uviedol Blinken. - Niektorí sa pýtajú, či je multilaterálna spolupráca stále možná. USA sa domnievajú, že je to nielen možné, ale aj nevyhnutné. ““


A Blinken poznamenal, že Spojené štáty sú pripravené spolupracovať s ktoroukoľvek krajinou na riešení globálnych problémov, ako je koronavírus a zmena podnebia - vrátane krajín, s ktorými majú vážne nezhody. Zároveň uviedol, že USA „postavia tvrdý odpor, keď zistia, že niektoré krajiny podkopávajú medzinárodný svetový poriadok, akoby pravidlá, s ktorými sme sa všetci dohodli, neexistujú, alebo ich jednoducho porušujú podľa svojho uváženia. . “


Blinken nehovoril o žiadnych nových princípoch, ale jasne dal najavo, že nová administratíva bude konať inak ako jej predchodcovia počas Trumpovej éry, čo často podkopávalo základy OSN. "Radšej by ste si nás mali vážiť nie podľa našich slov, ale podľa našich činov," povedal Blinken a pripomenul, že Biden sa už vrátil k parížskej klimatickej dohode a ďalším medzinárodným iniciatívam.


Čínsky minister zahraničia sa zasa pokúsil ukázať Čínu ako zodpovedného člena svetového spoločenstva, ktoré rešpektuje medzinárodné právo. Aj keď priamo nepomenoval USA, „vynadal“ krajinám, ktoré podľa neho považujú medzinárodné zákony za „výsadu niekoľkých“, píše autor článku.


A šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov už priamo kritizoval USA. Predovšetkým označil Blinkenove odkazy na „svetový poriadok založený na pravidlách“ ako zásterku pre západné pokusy o potlačenie činov iných štátov. Okrem toho kritizoval ekonomické sankcie USA a Európskej únie proti Rusku a ďalším hráčom, s ktorými nesúhlasia a s ktorými by podľa jeho slov chceli z hry vystúpiť, píše New York Times.
https://russian.rt.com/inotv/2021-05-08/Blinken-chtobi-pobedit-pandemiyu-SSHA


**Blinken: na porazenie pandémie sú USA pripravené spolupracovať dokonca s Ruskom a Čínou ** Podľa amerického ministra zahraničia môže jeho krajina spolupracovať aj s tými, s ktorými majú najväčšie nezhody, s cieľom poraziť koronavírus a zmenu podnebia, píše New York Times. Zároveň však sľúbil, že bude odolávať, ak niektoré krajiny narušia medzinárodný svetový poriadok založený na stanovených normách a pravidlách. Americký minister zahraničia Anthony Blinken na stretnutí s kolegami z Ruska a USA uviedol, že USA „kladú tvrdý odpor“ každému, kto poruší medzinárodné pravidlá, píše New York Times. Zároveň pripustil, že ich porušila aj jeho vlastná krajina pod vládou Donalda Trumpa. Ministri zahraničných vecí Číny a Ruska zasa obvinili USA z pokrytectva a z definovania medzinárodných pravidiel spôsobom, ktorý im vyhovuje. Ich rozhovory sa uskutočnili prostredníctvom videozáznamu na zasadnutí Rady bezpečnosti OSN, ktoré zvolala Čína. Do istej miery išlo o odvetu medzi Blinkenom a Wang Yim, ktorý bol súčasťou čínskej delegácie počas stretnutia na Aljaške, keď Čína napomenula štáty, píše autor článku. Podľa novinára je konfrontácia s USA v Číne vnímaná hrdinsky, kde vláda hrá na protiamerické nálady. Vyhlásenia a ich tón boli tentokrát diplomatickejšie, ale názory krajín sa stále radikálne líšia. A to naznačuje, že konfrontácia hlavných mocností v Rade bezpečnosti sa tak skoro neskončí. V tom istom týždni sa Blinken stretol s krajinami G7 a opäť sa hovorilo o dôležitosti ochrany demokratických hodnôt. Podľa autora článku to ukazuje, že Bidenova administratíva má v úmysle vstúpiť do konfrontácie s Ruskom a Čínou v otázkach ľudských práv, šírenia dezinformácií a ďalších dôvodov, ktoré boli za Trumpovho času ignorované. Blinken okrem toho navštívil Ukrajinu, čomu vyjadril podporu. Počas svojho prejavu Blinken teraz pripomenul, že OSN zostáva vo svete kľúčovou silou, vďaka ktorej nastalo po druhej svetovej vojne obdobie maximálneho mieru a prosperity na zemi. Tieto zisky sú však teraz ohrozené. "Nacionalizmus ožíva, je tu viac represií, rozdiely medzi krajinami sa prehlbujú a útoky na svetový poriadok založený na pravidlách sa zintenzívňujú," uviedol Blinken. - Niektorí sa pýtajú, či je multilaterálna spolupráca stále možná. USA sa domnievajú, že je to nielen možné, ale aj nevyhnutné. ““ A Blinken poznamenal, že Spojené štáty sú pripravené spolupracovať s ktoroukoľvek krajinou na riešení globálnych problémov, ako je koronavírus a zmena podnebia - vrátane krajín, s ktorými majú vážne nezhody. Zároveň uviedol, že USA „postavia tvrdý odpor, keď zistia, že niektoré krajiny podkopávajú medzinárodný svetový poriadok, akoby pravidlá, s ktorými sme sa všetci dohodli, neexistujú, alebo ich jednoducho porušujú podľa svojho uváženia. . “ Blinken nehovoril o žiadnych nových princípoch, ale jasne dal najavo, že nová administratíva bude konať inak ako jej predchodcovia počas Trumpovej éry, čo často podkopávalo základy OSN. "Radšej by ste si nás mali vážiť nie podľa našich slov, ale podľa našich činov," povedal Blinken a pripomenul, že Biden sa už vrátil k parížskej klimatickej dohode a ďalším medzinárodným iniciatívam. Čínsky minister zahraničia sa zasa pokúsil ukázať Čínu ako zodpovedného člena svetového spoločenstva, ktoré rešpektuje medzinárodné právo. Aj keď priamo nepomenoval USA, „vynadal“ krajinám, ktoré podľa neho považujú medzinárodné zákony za „výsadu niekoľkých“, píše autor článku. A šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov už priamo kritizoval USA. Predovšetkým označil Blinkenove odkazy na „svetový poriadok založený na pravidlách“ ako zásterku pre západné pokusy o potlačenie činov iných štátov. Okrem toho kritizoval ekonomické sankcie USA a Európskej únie proti Rusku a ďalším hráčom, s ktorými nesúhlasia a s ktorými by podľa jeho slov chceli z hry vystúpiť, píše New York Times. https://russian.rt.com/inotv/2021-05-08/Blinken-chtobi-pobedit-pandemiyu-SSHA

Ministerstvo financí začne vyplácet 350 miliard USD ve státní a místní pomoci


USA ministerstvo financí v pondělí zahájilo program 350 miliard dolarů na distribuci pomoci státním a místním vládám, což dalo americké ekonomice další podporu, když se prezident Joe Biden snažil zajistit zemi, že přichází silnější růst.


Podpora je součástí většího Bidenova balíčku pomoci s koronaviry ve výši 1,9 bilionu dolarů, který se v březnu stal zákonem. Úředníci správy uvedli, že platby by mohly začít v nejbližších dnech platit oprávněným vládám, což státním, místním, územním a kmenovým úředníkům umožní vyrovnat ekonomické škody způsobené pandemií koronavirů. Oznámení přišlo poté, co vláda v pátek oznámila, že v dubnu bylo přidáno pouze 266 000 pracovních míst - což je chyba,
kterou se prezident v pondělí cítil povinen řešit z Bílého domu.


Jdeme správným směrem, “řekl Biden. "Náš ekonomický plán funguje."
Nikdy jsem neřekl - a žádný vážný analytik nikdy nenavrhoval - že vylézt z hluboké
a hluboké díry, v níž byla naše ekonomika, bude jednoduché, snadné, okamžité
nebo dokonale stabilní. “


Republikánští zákonodárci navrhli, že jeho balíček pomoci s dalšími dávkami v nezaměstnanosti poškodil najímání, protože lidé mohou vydělávat více peněz tím, že zůstanou doma než pracují. Biden ale zdůraznil, že velká část peněz se stále vyplácí, a zaznamenal nový portál pro státní a místní vládní pomoc.


"Peníze, které nyní budeme rozdělovat, umožní, aby se strašně mnoho pedagogů, pracovníků první pomoci a pracovníků v sanitaci vrátilo do práce," řekl. . .
https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-business-government-and-politics-92f86843f2197f52838164cd9fbe6bfb


Ministerstvo financí začne vyplácet 350 miliard USD ve státní a místní pomoci ----------------------------------------------------------------------------- USA ministerstvo financí v pondělí zahájilo program 350 miliard dolarů na distribuci pomoci státním a místním vládám, což dalo americké ekonomice další podporu, když se prezident Joe Biden snažil zajistit zemi, že přichází silnější růst. Podpora je součástí většího Bidenova balíčku pomoci s koronaviry ve výši 1,9 bilionu dolarů, který se v březnu stal zákonem. Úředníci správy uvedli, že platby by mohly začít v nejbližších dnech platit oprávněným vládám, což státním, místním, územním a kmenovým úředníkům umožní vyrovnat ekonomické škody způsobené pandemií koronavirů. Oznámení přišlo poté, co vláda v pátek oznámila, že v dubnu bylo přidáno pouze 266 000 pracovních míst - což je chyba, kterou se prezident v pondělí cítil povinen řešit z Bílého domu. Jdeme správným směrem, “řekl Biden. "Náš ekonomický plán funguje." Nikdy jsem neřekl - a žádný vážný analytik nikdy nenavrhoval - že vylézt z hluboké a hluboké díry, v níž byla naše ekonomika, bude jednoduché, snadné, okamžité nebo dokonale stabilní. “ Republikánští zákonodárci navrhli, že jeho balíček pomoci s dalšími dávkami v nezaměstnanosti poškodil najímání, protože lidé mohou vydělávat více peněz tím, že zůstanou doma než pracují. Biden ale zdůraznil, že velká část peněz se stále vyplácí, a zaznamenal nový portál pro státní a místní vládní pomoc. "Peníze, které nyní budeme rozdělovat, umožní, aby se strašně mnoho pedagogů, pracovníků první pomoci a pracovníků v sanitaci vrátilo do práce," řekl. . . https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-business-government-and-politics-92f86843f2197f52838164cd9fbe6bfb

pikoška: prvú transgenderovú pastorku amerických luteránov zvolili aj za prvú transgender biskupku (+ jej foto)


https://dennikstandard.sk/73384/prva-transgenderova-pastorka-americkych-luteranov-ma-dalsie-prvenstvo-zvolili-ju-za-biskupku


**pikoška**: prvú transgenderovú pastorku amerických luteránov zvolili aj za prvú transgender biskupku (+ jej foto) https://dennikstandard.sk/73384/prva-transgenderova-pastorka-americkych-luteranov-ma-dalsie-prvenstvo-zvolili-ju-za-biskupku

Monumentálny posun: Biden ruší Trumpove nariadenia o ochrane pamätníkov


V USA prestali platiť nariadenia na ochranu historických pamätníkov zavedené počas minuloročných nepokojov. Zodpovedajúce dekréty Donalda Trumpa zrušil súčasný šéf Bieleho domu Joe Biden. Zrušené novely právnych predpisov stanovili prísnejšie postihy za škody na pamiatkach. Odborníci vysvetľujú Bidenovo rozhodnutie ako túžbu potešiť hnutie Black Lives Matter a ľavicový radikálny volič.


Joe Biden zrušil dve výkonné objednávky od svojho predchodcu ako prezidenta USA. Donald Trump podpísal vykonávacie nariadenia 13933 a 13934 o ochrane historických pamiatok v USA 26. júna, respektíve 3. júla 2020.


„Zrušenie prezidentských dekrétov. Nasledujúce opatrenia prijaté prezidentom boli zrušené: prezidentský dekrét 13925 z 28. mája 2020 („O odrádzaní od internetovej cenzúry“), prezidentský dekrét 13933 z 26. júna 2020 („Ochrana amerických pamiatok, pamätníkov a sôch a boj proti nedávnemu násiliu“) ), Prezidentský dekrét 13934 z 3. júla 2020 („O výstavbe a obnove pamätníkov americkým hrdinom“) ... “- uvádza sa na webovej stránke Bieleho domu.


Pripomenieme, že zmeny v právnych predpisoch USA o ochrane pamiatok, ktoré Trump urobil na pozadí minuloročných masových protestov po smrti Afroameričana Georga Floyda v Minneapolise, ktorý zomrel 25. mája 2020 na následky polície činy počas jeho zadržania.


Prejavy Black Lives Matter (BLM) a ďalších aktivistov na obranu afroamerických práv vyústili do stretov s orgánmi činnými v trestnom konaní, pogrommi a vandalizmom. Boli napádané hlavne pamätníky americkým štátnikom v období otrokov a vodcom Konfederácie počas občianskej vojny v rokoch 1861-1865.


Pamätníky boli často demontované rozhodnutím miestnych úradov. Demokratická strana sa aktívne zapojila do kampane proti pamätníkom. Napríklad uprostred nepokojov požadovala odstránenie pamätníkov osobností, ktoré „dobrovoľne slúžili americkým štátom Konfederácie“ z otvorených oblastí Kapitolu.
„Úder do prestíže krajiny“


Trumpov výnos z 26. júna upravoval „dlhé tresty väzenia“ pre tých, ktorí boli odsúdení za vandalizmus. 45. šéf Bieleho domu označil tento dokument za „veľmi tvrdý dekrét chrániaci americké pamätníky, pamätníky a sochy a určený aj na boj proti nedávnemu kriminálnemu násiliu“.


„Povolil som federálnej vláde zatknúť každého, kto vandalizuje a ničí pamätníky, sochy a iný federálny majetok v USA, a uložiť im (trest. - RT) až desaťročné väzenie v súlade so zákonom o ochrane veteránov s pamiatkami , “Informoval Trump skôr na svojom Twitteri.


Krátko pred vydaním dekrétu 13933 vo Washingtone sa demonštranti pokúsili demontovať pamätník siedmeho amerického prezidenta Andrewa Jacksona (tento post zastával v rokoch 1829-1837). Dokázali prelomiť dočasný plot okolo podstavca a uviazať laná okolo sochy. Policajtom sa však demonštrantom podarilo zabrániť. Pomocou plynových plechoviek sa strážcom zákona podarilo zatlačiť dav a zabrániť vandalizmu.


11 júna v meste St. Paul v Minnesote demonštranti hodili povrazom a zhodili pamätník americkému objaviteľovi Krištofovi Kolumbovi, ktorý nazvali „dedičstvom genocídy“ indického obyvateľstva. Približne v rovnakom čase došlo k podobnému incidentu v Bostone v štáte Massachusetts, kde vandali dekapitovali sochu Columbusa.


Búranie tiež hrozilo pomníku Theodora Roosevelta, ktorý sa nachádzal pri vchode do Amerického prírodovedného múzea (New York). Pamätník zobrazuje 26. prezidenta USA na koňoch obklopeného Indom a Afričanom. Aktivisti BLM mali pocit, že tento pamätník ponižuje národnostné menšiny.


Newyorské úrady po dohode s administratívou múzea rozhodli o odstránení pamätníka, ktorý bol predtým opakovane poliaty farbou. Trump sa však dôrazne vyslovil proti demontáži sochy.


Nadobudnutie účinnosti výkonného nariadenia 13933 neovplyvnilo kampaň za demontáž kontroverzných pamätníkov. Takže začiatkom júla v Richmonde, ktorý bol baštou južanov, bola socha generála Thomasa Jacksona odstránená. Potom primátor mesta Levar Stony nariadil demontáž všetkých pamätníkov Konfederácii.


Hnev BLM sa rozšíril aj na pamätníky Abrahama Lincolna, ktorý prijal 13. dodatok ústavy o zrušení otroctva. Napriek Lincolnovmu príspevku k boju proti otroctvu a víťazstvu severu demonštranti zbúrali jeho sochu v Portlande v Oregone a samotné bostonské úrady sa rozhodli pamätník prezidenta, ktorý je zobrazený s čiernym mužom na kolenách, odstrániť.


Podľa odborníkov bola intenzita vandalizmu a kroky miestnych úradov pri demontáži pamätníkov v priamej úmere s protestnou činnosťou BLM. Začal klesať až na konci roku 2020, poznamenali však, že sa úplne nezastavil. Boj proti pamätníkom štátnikov a konfederácií pokračuje dodnes.


Jedným z posledných rozhodnutí prijatých v tomto smere bolo rozhodnutie Najvyššieho súdu vo Virgínii o zbúraní pamätníkov v Charlottesville dvom vojenským vodcom armády Juhu - Robertovi Lee a Thomasovi Jacksonovi.


„Akýkoľvek zásah do historických a kultúrnych pamiatok je divokosťou, úderom do prestíže krajiny a globálnej ľudskej kultúry. Takéto objekty by mal chrániť štát, čo sa Trump snažil dosiahnuť, ale on a všetci republikáni, ktorí sa dovolávali nechať historické dedičstvo krajiny na pokoji, boli značkovými rasistami, “uviedol profesor HSE Alexander Domrin v rozhovore pre RT.


Vladimir Shapovalov, riaditeľ Inštitútu histórie a politiky na Moskovskej štátnej pedagogickej univerzite zasa v rozhovore s RT naznačil, že útoky a demontáž pomníkov „majiteľom otrokov“ a konfederácií iba vyvolávajú nové občianske konflikty v USA. Podľa jeho názoru robia demokrati na čele s Bidenom veľkú chybu, s výnimkou južanov z panteónu národných hrdinov.


„Zmierenie, ku ktorému došlo v USA po občianskej vojne, bolo založené na úcte k južanom. Dostali právo stavať pamätníky svojim generálom. Okrem toho sa vodcovia Konfederácie spolu s vodcami severu stali národnými symbolmi. Amerika uzdravila veľmi hlboké rany a s veľkými ťažkosťami vytvorila vnútornú jednotu, ktorá bola nedávno zámerne zničená, “spomínal Shapovalov.


Podľa politológa boj proti pamätníkom vždy slúži ako akýsi ukazovateľ radikálneho prehodnotenia hodnôt v spoločnosti a hlbokej krízy identity. V moderných USA to vyjadruje neadekvátne široká interpretácia pojmu vlastníci otrokov, ktorá spadá pod túto definíciu dokonca aj Columbusovi, Lincolnovi a Rooseveltovi, uviedol Shapovalov.


Zelená pre deštruktívne procesy “


Odborníci vysvetľujú Bidenovo rozhodnutie zrušiť Trumpov príkaz na ochranu historických pamätníkov zámerným „obdivom“ demokratickej správy Bieleho domu pred hnutím BLM, ktoré získalo silu a ľavicovo radikálne organizácie.


Podľa Shapovalova kvôli súčasnej spoločensko-politickej konjunktúre Biden a Demokratická strana revidujú symboly, čím významnú časť Američanov zbavujú práva zvoliť si svoje idoly a nesúhlasiť s dominantnou agendou.


V tejto súvislosti expert nevylúčil novú vlnu útokov na „kontroverzné“ pamätníky a začatie kampane na zbúranie pamätníkov federálnymi a miestnymi orgánmi.


V skutočnosti Biden dáva zelenú tým deštruktívnym procesom, ktoré sa aktívne uskutočňovali v lete roku 2020, keď došlo k pokusu o radikálnu revíziu historickej pamäti USA s podporou Demokratickej strany. To všetko môže byť nezvratné, prehĺbiť rozkol, vyvolať anarchiu v určitých regiónoch, dať impulz pre nové ozbrojené strety, “uviedol Shapovalov.


Podobnú predpoveď predstavil Alexander Domrin. Podľa neho Biden, ktorý ruší Trumpove dekréty o nedotknuteľnosti pamiatok, ide za vedením voličov, „ktorí by pre Ameriku chceli viac šokov“. Podľa experta zároveň podpora myšlienok BLM nemusí šéfovi Bieleho domu priniesť ďalšie politické body, s ktorými ráta.


„Skutočnosť, že Biden zrušil Trumpove dekréty, sa dá nazvať kosťou hodenou najradikálnejším voličom, túžiacim prehodnotiť základné hodnoty Spojených štátov. Takíto ľudia sú však stále aktívnou menšinou a nemožno očakávať výrazné zvýšenie popularity Bidenu. Spolieha sa hlavne na ľavicu a menšiny, na uspokojenie ich potrieb potrebuje širší program, “hovorí Domrin.


Verí tiež, že Bidenova politika tlačí USA do priepasti nového kola občianskej krízy, ku ktorej pravdepodobne dôjde počas jeho prezidentovania.
https://russian.rt.com/world/article/862163-baiden-tramp-pamyatniki-snos-ssha


Monumentálny posun: Biden ruší Trumpove nariadenia o ochrane pamätníkov ======================================================================= V USA prestali platiť nariadenia na ochranu historických pamätníkov zavedené počas minuloročných nepokojov. Zodpovedajúce dekréty Donalda Trumpa zrušil súčasný šéf Bieleho domu Joe Biden. Zrušené novely právnych predpisov stanovili prísnejšie postihy za škody na pamiatkach. Odborníci vysvetľujú Bidenovo rozhodnutie ako túžbu potešiť hnutie Black Lives Matter a ľavicový radikálny volič. Joe Biden zrušil dve výkonné objednávky od svojho predchodcu ako prezidenta USA. Donald Trump podpísal vykonávacie nariadenia 13933 a 13934 o ochrane historických pamiatok v USA 26. júna, respektíve 3. júla 2020. „Zrušenie prezidentských dekrétov. Nasledujúce opatrenia prijaté prezidentom boli zrušené: prezidentský dekrét 13925 z 28. mája 2020 („O odrádzaní od internetovej cenzúry“), prezidentský dekrét 13933 z 26. júna 2020 („Ochrana amerických pamiatok, pamätníkov a sôch a boj proti nedávnemu násiliu“) ), Prezidentský dekrét 13934 z 3. júla 2020 („O výstavbe a obnove pamätníkov americkým hrdinom“) ... “- uvádza sa na webovej stránke Bieleho domu. Pripomenieme, že zmeny v právnych predpisoch USA o ochrane pamiatok, ktoré Trump urobil na pozadí minuloročných masových protestov po smrti Afroameričana Georga Floyda v Minneapolise, ktorý zomrel 25. mája 2020 na následky polície činy počas jeho zadržania. Prejavy Black Lives Matter (BLM) a ďalších aktivistov na obranu afroamerických práv vyústili do stretov s orgánmi činnými v trestnom konaní, pogrommi a vandalizmom. Boli napádané hlavne pamätníky americkým štátnikom v období otrokov a vodcom Konfederácie počas občianskej vojny v rokoch 1861-1865. Pamätníky boli často demontované rozhodnutím miestnych úradov. Demokratická strana sa aktívne zapojila do kampane proti pamätníkom. Napríklad uprostred nepokojov požadovala odstránenie pamätníkov osobností, ktoré „dobrovoľne slúžili americkým štátom Konfederácie“ z otvorených oblastí Kapitolu. „Úder do prestíže krajiny“ Trumpov výnos z 26. júna upravoval „dlhé tresty väzenia“ pre tých, ktorí boli odsúdení za vandalizmus. 45. šéf Bieleho domu označil tento dokument za „veľmi tvrdý dekrét chrániaci americké pamätníky, pamätníky a sochy a určený aj na boj proti nedávnemu kriminálnemu násiliu“. „Povolil som federálnej vláde zatknúť každého, kto vandalizuje a ničí pamätníky, sochy a iný federálny majetok v USA, a uložiť im (trest. - RT) až desaťročné väzenie v súlade so zákonom o ochrane veteránov s pamiatkami , “Informoval Trump skôr na svojom Twitteri. Krátko pred vydaním dekrétu 13933 vo Washingtone sa demonštranti pokúsili demontovať pamätník siedmeho amerického prezidenta Andrewa Jacksona (tento post zastával v rokoch 1829-1837). Dokázali prelomiť dočasný plot okolo podstavca a uviazať laná okolo sochy. Policajtom sa však demonštrantom podarilo zabrániť. Pomocou plynových plechoviek sa strážcom zákona podarilo zatlačiť dav a zabrániť vandalizmu. 11 júna v meste St. Paul v Minnesote demonštranti hodili povrazom a zhodili pamätník americkému objaviteľovi Krištofovi Kolumbovi, ktorý nazvali „dedičstvom genocídy“ indického obyvateľstva. Približne v rovnakom čase došlo k podobnému incidentu v Bostone v štáte Massachusetts, kde vandali dekapitovali sochu Columbusa. Búranie tiež hrozilo pomníku Theodora Roosevelta, ktorý sa nachádzal pri vchode do Amerického prírodovedného múzea (New York). Pamätník zobrazuje 26. prezidenta USA na koňoch obklopeného Indom a Afričanom. Aktivisti BLM mali pocit, že tento pamätník ponižuje národnostné menšiny. Newyorské úrady po dohode s administratívou múzea rozhodli o odstránení pamätníka, ktorý bol predtým opakovane poliaty farbou. Trump sa však dôrazne vyslovil proti demontáži sochy. Nadobudnutie účinnosti výkonného nariadenia 13933 neovplyvnilo kampaň za demontáž kontroverzných pamätníkov. Takže začiatkom júla v Richmonde, ktorý bol baštou južanov, bola socha generála Thomasa Jacksona odstránená. Potom primátor mesta Levar Stony nariadil demontáž všetkých pamätníkov Konfederácii. Hnev BLM sa rozšíril aj na pamätníky Abrahama Lincolna, ktorý prijal 13. dodatok ústavy o zrušení otroctva. Napriek Lincolnovmu príspevku k boju proti otroctvu a víťazstvu severu demonštranti zbúrali jeho sochu v Portlande v Oregone a samotné bostonské úrady sa rozhodli pamätník prezidenta, ktorý je zobrazený s čiernym mužom na kolenách, odstrániť. Podľa odborníkov bola intenzita vandalizmu a kroky miestnych úradov pri demontáži pamätníkov v priamej úmere s protestnou činnosťou BLM. Začal klesať až na konci roku 2020, poznamenali však, že sa úplne nezastavil. Boj proti pamätníkom štátnikov a konfederácií pokračuje dodnes. Jedným z posledných rozhodnutí prijatých v tomto smere bolo rozhodnutie Najvyššieho súdu vo Virgínii o zbúraní pamätníkov v Charlottesville dvom vojenským vodcom armády Juhu - Robertovi Lee a Thomasovi Jacksonovi. „Akýkoľvek zásah do historických a kultúrnych pamiatok je divokosťou, úderom do prestíže krajiny a globálnej ľudskej kultúry. Takéto objekty by mal chrániť štát, čo sa Trump snažil dosiahnuť, ale on a všetci republikáni, ktorí sa dovolávali nechať historické dedičstvo krajiny na pokoji, boli značkovými rasistami, “uviedol profesor HSE Alexander Domrin v rozhovore pre RT. Vladimir Shapovalov, riaditeľ Inštitútu histórie a politiky na Moskovskej štátnej pedagogickej univerzite zasa v rozhovore s RT naznačil, že útoky a demontáž pomníkov „majiteľom otrokov“ a konfederácií iba vyvolávajú nové občianske konflikty v USA. Podľa jeho názoru robia demokrati na čele s Bidenom veľkú chybu, s výnimkou južanov z panteónu národných hrdinov. „Zmierenie, ku ktorému došlo v USA po občianskej vojne, bolo založené na úcte k južanom. Dostali právo stavať pamätníky svojim generálom. Okrem toho sa vodcovia Konfederácie spolu s vodcami severu stali národnými symbolmi. Amerika uzdravila veľmi hlboké rany a s veľkými ťažkosťami vytvorila vnútornú jednotu, ktorá bola nedávno zámerne zničená, “spomínal Shapovalov. Podľa politológa boj proti pamätníkom vždy slúži ako akýsi ukazovateľ radikálneho prehodnotenia hodnôt v spoločnosti a hlbokej krízy identity. V moderných USA to vyjadruje neadekvátne široká interpretácia pojmu vlastníci otrokov, ktorá spadá pod túto definíciu dokonca aj Columbusovi, Lincolnovi a Rooseveltovi, uviedol Shapovalov. Zelená pre deštruktívne procesy “ Odborníci vysvetľujú Bidenovo rozhodnutie zrušiť Trumpov príkaz na ochranu historických pamätníkov zámerným „obdivom“ demokratickej správy Bieleho domu pred hnutím BLM, ktoré získalo silu a ľavicovo radikálne organizácie. Podľa Shapovalova kvôli súčasnej spoločensko-politickej konjunktúre Biden a Demokratická strana revidujú symboly, čím významnú časť Američanov zbavujú práva zvoliť si svoje idoly a nesúhlasiť s dominantnou agendou. V tejto súvislosti expert nevylúčil novú vlnu útokov na „kontroverzné“ pamätníky a začatie kampane na zbúranie pamätníkov federálnymi a miestnymi orgánmi. V skutočnosti Biden dáva zelenú tým deštruktívnym procesom, ktoré sa aktívne uskutočňovali v lete roku 2020, keď došlo k pokusu o radikálnu revíziu historickej pamäti USA s podporou Demokratickej strany. To všetko môže byť nezvratné, prehĺbiť rozkol, vyvolať anarchiu v určitých regiónoch, dať impulz pre nové ozbrojené strety, “uviedol Shapovalov. Podobnú predpoveď predstavil Alexander Domrin. Podľa neho Biden, ktorý ruší Trumpove dekréty o nedotknuteľnosti pamiatok, ide za vedením voličov, „ktorí by pre Ameriku chceli viac šokov“. Podľa experta zároveň podpora myšlienok BLM nemusí šéfovi Bieleho domu priniesť ďalšie politické body, s ktorými ráta. „Skutočnosť, že Biden zrušil Trumpove dekréty, sa dá nazvať kosťou hodenou najradikálnejším voličom, túžiacim prehodnotiť základné hodnoty Spojených štátov. Takíto ľudia sú však stále aktívnou menšinou a nemožno očakávať výrazné zvýšenie popularity Bidenu. Spolieha sa hlavne na ľavicu a menšiny, na uspokojenie ich potrieb potrebuje širší program, “hovorí Domrin. Verí tiež, že Bidenova politika tlačí USA do priepasti nového kola občianskej krízy, ku ktorej pravdepodobne dôjde počas jeho prezidentovania. https://russian.rt.com/world/article/862163-baiden-tramp-pamyatniki-snos-ssha
Upravené 15. 5. 2021 o 17:37

Americká armáda se přidala k CIA s politicky korektním agitačním klipem
Nový reklamní klip amerických ozbrojených sil vyvolal na sociálních médiích nepochopení a odmítnutí. Agitační kreslený film vypráví příběh desátnice Emmy Malonelordové, vychované dvěma lesbičkami, která podle svých slov „hájila svobodu od útlého dětství“ díky své účasti v průvodech sexuálních menšin, uvádí Daily Mail.
Po CIA se připojila k „přehlídce tolerance“ Armáda USA. Vydala animovanou reklamu s lesbickým párem a průvodem sexuálních menšin, píše Daily Mail.
Nové video je součástí kampaně The Calling, jejímž cílem je nábor rekrutů do amerických ozbrojených sil.


https://cz.sputniknews.com/20210516/americka-armada-se-pridala-k-cia-s-politicky-korektnim-agitacnim-klipem-14500327.html


https://www.youtube.com/watch?v=MIYGFSONKbk&list=RDCMUCv6J1XT-BsmAAw8QWjOpyOA&start_radio=1&t=1


https://www.youtube.com/watch?v=rkmOteNE24g


https://www.youtube.com/watch?v=DWo5-pFrjNg
https://www.youtube.com/watch?v=BjrLcenZPEg
https://www.youtube.com/watch?v=rdmRafqeQPg
https://www.youtube.com/watch?v=s5mEx2CeMhI


Americká armáda se přidala k CIA s politicky korektním agitačním klipem Nový reklamní klip amerických ozbrojených sil vyvolal na sociálních médiích nepochopení a odmítnutí. Agitační kreslený film vypráví příběh desátnice Emmy Malonelordové, vychované dvěma lesbičkami, která podle svých slov „hájila svobodu od útlého dětství“ díky své účasti v průvodech sexuálních menšin, uvádí Daily Mail. Po CIA se připojila k „přehlídce tolerance“ Armáda USA. Vydala animovanou reklamu s lesbickým párem a průvodem sexuálních menšin, píše Daily Mail. Nové video je součástí kampaně The Calling, jejímž cílem je nábor rekrutů do amerických ozbrojených sil. https://cz.sputniknews.com/20210516/americka-armada-se-pridala-k-cia-s-politicky-korektnim-agitacnim-klipem-14500327.html https://www.youtube.com/watch?v=MIYGFSONKbk&list=RDCMUCv6J1XT-BsmAAw8QWjOpyOA&start_radio=1&t=1 https://www.youtube.com/watch?v=rkmOteNE24g https://www.youtube.com/watch?v=DWo5-pFrjNg https://www.youtube.com/watch?v=BjrLcenZPEg https://www.youtube.com/watch?v=rdmRafqeQPg https://www.youtube.com/watch?v=s5mEx2CeMhI
Upravené 16. 5. 2021 o 09:42

CIA s politicky korektním agitačním klipem


Videl som reakcie, po tomto CIA nazývajú Cisgender Intersexual Agency (cisgenderová intersexuálna agentúra). Nepýtajte ma čo to znamená, je to nezmysel.


Po CIA se připojila k „přehlídce tolerance“ Armáda USA.


Politicky to neprežije ani jedna inštitúcia lebo už rehoce na nich celý svet.


[quote="pid:15914, uid:78"]CIA s politicky korektním agitačním klipem[/quote] Videl som reakcie, po tomto CIA nazývajú Cisgender Intersexual Agency (cisgenderová intersexuálna agentúra). Nepýtajte ma čo to znamená, je to nezmysel. [quote="pid:15914, uid:78"]Po CIA se připojila k „přehlídce tolerance“ Armáda USA.[/quote] Politicky to neprežije ani jedna inštitúcia lebo už rehoce na nich celý svet.

Moderátor

Upravené 16. 5. 2021 o 13:16

: USA prispejú Slovensku na likvidáciu prebytočnej vojenskej munície


Prispejú k likvidácii, alebo ju použijú niekde inde ?


[quote="pid:16076, uid:413"]: USA prispejú Slovensku na likvidáciu prebytočnej vojenskej munície[/quote] Prispejú k likvidácii, alebo ju použijú niekde inde ?

Asi 88% dětí má v červenci nárok na měsíční dávky
Ministerstvo financí v pondělí uvedlo, že od 15. července má 39 milionů rodin
dostávat měsíční platby za děti.


Tyto platby jsou součástí balíčku úlevy na koronavirové viry prezidenta Joe Bidena ve výši 1,9 bilionu dolarů, který rozšířil daňový bonus na dítě o jeden rok a umožnil předplacení dávek měsíčně. Téměř 88% dětí je připraveno pobírat dávky, aniž by jejich rodiče museli podnikat jakékoli další kroky.
Kvalifikované rodiny obdrží platbu až 300 $ měsíčně za každé dítě do 6 let
a až 250 $ měsíčně za děti ve věku od 6 do 17 let.
Daňový bonus na dítě byl dříve omezen na 2 000 $ ,
vyplácen pouze rodinám s příjmem daňové povinnosti poté, co podali žádost na IRS.
Ale pro letošní rok mohou páry, které vydělávají 150 000 $ nebo méně, obdržet plné platby 15. dne každého měsíce, ve většině případů přímým vkladem. Celkové výhody pro děti do 6 let činí 3 600 $ a pro ty starší 3 000 $. IRS určí způsobilost na základě daňových roků 2019 a 2020, ale lidé budou také moci aktualizovat svůj stav prostřednictvím online portálu. Správa také zřizuje další online portál pro osoby, které nepodávají informace a mohou mít nárok na dětský daňový kredit.
Prezident navrhl rozšíření zvýšeného daňového úvěru na dítě do roku 2025 jako součást svého plánu rodin s 1,8 biliony dolarů. Externí analytici odhadují, že platby by mohly v zásadě snížit dětskou chudobu na polovinu. Rozšířené úvěry by mohly stát zhruba 100 miliard dolarů ročně.
https://apnews.com/article/business-government-and-politics-30ee1e01b70578c5bde238f50d82e839


Asi 88% dětí má v červenci nárok na měsíční dávky Ministerstvo financí v pondělí uvedlo, že od 15. července má 39 milionů rodin dostávat měsíční platby za děti. Tyto platby jsou součástí balíčku úlevy na koronavirové viry prezidenta Joe Bidena ve výši 1,9 bilionu dolarů, který rozšířil daňový bonus na dítě o jeden rok a umožnil předplacení dávek měsíčně. Téměř 88% dětí je připraveno pobírat dávky, aniž by jejich rodiče museli podnikat jakékoli další kroky. Kvalifikované rodiny obdrží platbu až 300 $ měsíčně za každé dítě do 6 let a až 250 $ měsíčně za děti ve věku od 6 do 17 let. Daňový bonus na dítě byl dříve omezen na 2 000 $ , vyplácen pouze rodinám s příjmem daňové povinnosti poté, co podali žádost na IRS. Ale pro letošní rok mohou páry, které vydělávají 150 000 $ nebo méně, obdržet plné platby 15. dne každého měsíce, ve většině případů přímým vkladem. Celkové výhody pro děti do 6 let činí 3 600 $ a pro ty starší 3 000 $. IRS určí způsobilost na základě daňových roků 2019 a 2020, ale lidé budou také moci aktualizovat svůj stav prostřednictvím online portálu. Správa také zřizuje další online portál pro osoby, které nepodávají informace a mohou mít nárok na dětský daňový kredit. Prezident navrhl rozšíření zvýšeného daňového úvěru na dítě do roku 2025 jako součást svého plánu rodin s 1,8 biliony dolarů. Externí analytici odhadují, že platby by mohly v zásadě snížit dětskou chudobu na polovinu. Rozšířené úvěry by mohly stát zhruba 100 miliard dolarů ročně. https://apnews.com/article/business-government-and-politics-30ee1e01b70578c5bde238f50d82e839

ze by zasa buchol nejaky ten sklad zbrani? vy ste mali Vrbetice, my tusim Novaky (a mozno aj nejake dalsie). A cisto nahodou nejaki ti "bojovnici za slobodu" ziskaju nove zasielky


ze by zasa buchol nejaky ten sklad zbrani? vy ste mali Vrbetice, my tusim Novaky (a mozno aj nejake dalsie). A cisto nahodou nejaki ti "bojovnici za slobodu" ziskaju nove zasielky

Republikánský vůdce Sněmovny Kevin McCarthy v úterý prohlásil,
že je proti návrhu na vytvoření nezávislé bipartisanské komise pro vyšetřování smrtícího povstání 6. ledna na Kapitolu, což téměř jistě narušuje podporu GOP před hlasováním.


McCarthy řekl, že chce, aby se nový panel podíval nad rámec násilného povstání příznivců loajálních Donaldu Trumpovi, kteří se pokoušeli zastavit osvědčování voleb prezidenta Joe Bidena. Prosazoval, aby nová komise prošetřila i další skupiny,
konkrétně skupiny Black Lives Matter, které protestovaly proti policejnímu násilí
v důsledku smrti George Floyda.


Sněmovna Nancy Pelosi a nejvyšší republikánka ve výboru pro vnitřní bezpečnost domu, kteří návrh vypracovali, však tento přístup odmítli.
McCarthy uvedl, že vzhledem k „krátkozrakému rozsahu, který nezkoumá vzájemně související formy politického násilí v Americe, nemohu tuto legislativu podpořit.“
Opozice vůdce GOP, až na to, že hlasování tohoto týdne
bude mít menší podporu republikánů v Sněmovně,
a ztlumí její šance v rovnoměrně rozděleném Senátu.
https://apnews.com/article/mccarthy-republicans-insurrection-commission-e0ffe4990ad8f2634ca83b95a2c2c64c


Republikánský vůdce Sněmovny Kevin McCarthy v úterý prohlásil, že je proti návrhu na vytvoření nezávislé bipartisanské komise pro vyšetřování smrtícího povstání 6. ledna na Kapitolu, což téměř jistě narušuje podporu GOP před hlasováním. McCarthy řekl, že chce, aby se nový panel podíval nad rámec násilného povstání příznivců loajálních Donaldu Trumpovi, kteří se pokoušeli zastavit osvědčování voleb prezidenta Joe Bidena. Prosazoval, aby nová komise prošetřila i další skupiny, konkrétně skupiny Black Lives Matter, které protestovaly proti policejnímu násilí v důsledku smrti George Floyda. Sněmovna Nancy Pelosi a nejvyšší republikánka ve výboru pro vnitřní bezpečnost domu, kteří návrh vypracovali, však tento přístup odmítli. McCarthy uvedl, že vzhledem k „krátkozrakému rozsahu, který nezkoumá vzájemně související formy politického násilí v Americe, nemohu tuto legislativu podpořit.“ Opozice vůdce GOP, až na to, že hlasování tohoto týdne bude mít menší podporu republikánů v Sněmovně, a ztlumí její šance v rovnoměrně rozděleném Senátu. https://apnews.com/article/mccarthy-republicans-insurrection-commission-e0ffe4990ad8f2634ca83b95a2c2c64c

USA: Streľba v centre Minneapolisu si vyžiadala dvoch mŕtvych a osem zranených


https://svet.sme.sk/c/22665674/usa-strelba-v-centre-minneapolisu-si-vyziadala-dvoch-mrtvych-a-osem-zranenych.html?ref=terazbox_sme


To uz je tam taky standard. V Chicagu je to este o dost desivejsie, zato vsak tam maju progresivnu starostku - cernossku, ktora v ramci boja s rasizmom vyhlasila, ze belochom viac rozhovory poskytovat nebude.


https://mobile.twitter.com/MaryAnnAhernNBC/status/1394766979450425360


tam len za maj zabili 45 ludi.
tento rok uz 244.


USA: Streľba v centre Minneapolisu si vyžiadala dvoch mŕtvych a osem zranených https://svet.sme.sk/c/22665674/usa-strelba-v-centre-minneapolisu-si-vyziadala-dvoch-mrtvych-a-osem-zranenych.html?ref=terazbox_sme To uz je tam taky standard. V Chicagu je to este o dost desivejsie, zato vsak tam maju progresivnu starostku - cernossku, ktora v ramci boja s rasizmom vyhlasila, ze belochom viac rozhovory poskytovat nebude. https://mobile.twitter.com/MaryAnnAhernNBC/status/1394766979450425360 tam len za maj zabili 45 ludi. tento rok uz 244.

Nová atmosféra v Bílém domě: rozvolňování a bez roušek v bílém domě
Objetí ; masky (rouška ) jsou (většinou) svrženy - většinou
googl překladač :
Usměvavý dav nemaskovaných lidí zaplňujících největší místnost v Bílém domě. Hostující hlava státu byla vítána pompézností, okolnostmi a potřesení rukou.
94letý držitel Medal of Honor obdržel radostné objetí od viceprezidentky
Kamaly Harrisové.
Bílý dům se vrací k životu. pandemie ustupuje.
Díky rostoucí dostupnosti vakcíny proti koronavirům a nedávnému uvolnění federálního vedení ohledně masek a distancování se správa Bidenu zahrnuje vzhled a dojem předpandemických dnů na Pensylvánské třídě.
Stále více pracovníků West Wing se tam obrací kvůli práci a bude to dělat i více reportérů, protože Bílý dům šíří zprávu,
že s očkováním je možný návrat k normálu.
Přetrvávají obavy ohledně bezpečnosti a smíšených zpráv - stejné rozpory a zmatky, které se objevují v celé zemi, která se opatrně znovu otevírá.
Ale obrazy znovuotevřeného, ​​uvolněného Bílého domu jsou v nápadném kontrastu
s dobami, kdy se v loňském roce stalo místem několika ohnisek COVID-19,
což je známkou toho, jak daleko začala ve Spojených státech pandemie ustupovat.


"### Jsme zpět,"
prohlásila tisková mluvčí Bílého domu Jen Psaki na páteční denní schůzce.
"Mohu potvrdit, že jsme vřelá a nejasná posádka a rádi bychom se tu objali."


Změny v Bílém domě za poslední týden byly rychlé a rozsáhlé.
Objetí byla uvnitř, rouška byla (většinou) venku.
Nebylo třeba stát šest stop od sebe.
A zdálo se, že nikdo si tento posun neužil víc než Biden,
politik, který je nejvíce politický a hbitý.


Prezident s radostí oznámil uvolnění od roušek,
když se 13. května objevil v Růžové zahradě bez rouškyy, jen několik hodin poté,
co CDC prohlásilo, že ti, kteří jsou plně očkováni, ve většině prostředí nemusí nosit roušky.
Tato veselost se minulý týden přenesla do řady větších veřejných akcí,
které by byly za hranicemi dříve v Bidenově prezidentství.
https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-government-and-politics-4f7d4efc08d6e826674be3bb583972b8


Nová atmosféra v Bílém domě: rozvolňování a bez roušek v bílém domě Objetí ; masky (rouška ) jsou (většinou) svrženy - většinou googl překladač : Usměvavý dav nemaskovaných lidí zaplňujících největší místnost v Bílém domě. Hostující hlava státu byla vítána pompézností, okolnostmi a potřesení rukou. 94letý držitel Medal of Honor obdržel radostné objetí od viceprezidentky Kamaly Harrisové. Bílý dům se vrací k životu. pandemie ustupuje. Díky rostoucí dostupnosti vakcíny proti koronavirům a nedávnému uvolnění federálního vedení ohledně masek a distancování se správa Bidenu zahrnuje vzhled a dojem předpandemických dnů na Pensylvánské třídě. Stále více pracovníků West Wing se tam obrací kvůli práci a bude to dělat i více reportérů, protože Bílý dům šíří zprávu, že s očkováním je možný návrat k normálu. Přetrvávají obavy ohledně bezpečnosti a smíšených zpráv - stejné rozpory a zmatky, které se objevují v celé zemi, která se opatrně znovu otevírá. Ale obrazy znovuotevřeného, ​​uvolněného Bílého domu jsou v nápadném kontrastu s dobami, kdy se v loňském roce stalo místem několika ohnisek COVID-19, což je známkou toho, jak daleko začala ve Spojených státech pandemie ustupovat. "### Jsme zpět," prohlásila tisková mluvčí Bílého domu Jen Psaki na páteční denní schůzce. "Mohu potvrdit, že jsme vřelá a nejasná posádka a rádi bychom se tu objali." Změny v Bílém domě za poslední týden byly rychlé a rozsáhlé. Objetí byla uvnitř, rouška byla (většinou) venku. Nebylo třeba stát šest stop od sebe. A zdálo se, že nikdo si tento posun neužil víc než Biden, politik, který je nejvíce politický a hbitý. Prezident s radostí oznámil uvolnění od roušek, když se 13. května objevil v Růžové zahradě bez rouškyy, jen několik hodin poté, co CDC prohlásilo, že ti, kteří jsou plně očkováni, ve většině prostředí nemusí nosit roušky. Tato veselost se minulý týden přenesla do řady větších veřejných akcí, které by byly za hranicemi dříve v Bidenově prezidentství. https://apnews.com/article/health-coronavirus-pandemic-government-and-politics-4f7d4efc08d6e826674be3bb583972b8

článok: Prichádza skutočná konkurencia SpaceX. Znovupoužiteľná raketa Vulcan bude revolúciou celého trhu


rozsiahly článok o ich druhej (ďalšej) vesmírnej firme, raketách a motoroch


https://fontech.startitup.sk/prichadza-skutocna-konkurencia-spacex-opakovatelne-pouzitelna-raketa-vulcan-moze-zmenit-trh


**článok**: Prichádza skutočná konkurencia SpaceX. Znovupoužiteľná raketa Vulcan bude revolúciou celého trhu rozsiahly článok o ich druhej (ďalšej) vesmírnej firme, raketách a motoroch https://fontech.startitup.sk/prichadza-skutocna-konkurencia-spacex-opakovatelne-pouzitelna-raketa-vulcan-moze-zmenit-trh
1234 ... 5
54.08k
301
56
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept