Videá, filmy, knihy
Pisne a slzy Alexandry Pachmutove aneb, jak to tenkrat bylo ....
Y

Pro ty, kdo nevi, kdo je Alexandra Nikolajvna Pachmutova:
Je ji 91 roku a je to sovetska a ruska hudebni skladatelka, slozila nejmene 400 ruskych pisni,verejna cinitelka, hrdina socialisticke prace, narodni umelkyne, laureatka dvou cen, Statni premie RF a premie Leningradskeho komsomolu, rytir dvou radu Lenina a radu svateho apostola Andreja Pervozvanovo. Manzelka basnika Nikolaje Nikolajevice Dobronravova.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0
Slozila vsechny pisne, co zpivaji ve shora uvedenem videu.


Pro ty, kdo nevi, kdo je Alexandra Nikolajvna Pachmutova: Je ji 91 roku a je to sovetska a ruska hudebni skladatelka, slozila nejmene 400 ruskych pisni,verejna cinitelka, hrdina socialisticke prace, narodni umelkyne, laureatka dvou cen, Statni premie RF a premie Leningradskeho komsomolu, rytir dvou radu Lenina a radu svateho apostola Andreja Pervozvanovo. Manzelka basnika Nikolaje Nikolajevice Dobronravova. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0 Slozila vsechny pisne, co zpivaji ve shora uvedenem videu.
Upravené 1. 6. 2021 o 07:37

Její výrok z wiki:
https://cs.wikiquote.org/wiki/Alexandra_Pachmutovov%C3%A1


Máme mnoho písní pro mládež, včetně rapových a tanečních, ale v éteru je neuslyšíte. Při vší prostotě a lehkosti stejně zůstávají v tradicích písňové kultury sovětské estrády a nejsou natolik lehkomyslné, jak je dnes přijato. Proto je bohužel odmítají ti lidé, kteří nyní „stojí u kormidla“ showbusinessu. Je to divné. Vždyť v posledních letech sledujeme zvýšený zájem o staré písně. Lidi staršího věku ještě můžeme pochopit. Je v nich nostalgie po Sovětském svazu – mocné zemi, ve které vyrostli. Ale proč se mládež přimyká k retru? Zdá se mi, že mladým dnes schází ty vysoké mravní ideály, o kterých se mluvilo v nejlepších dílech sovětské estrády.


Poznámka:
Díky @Yori za seznámení Alexandrou. Není divu, že musel GP napřít všechny prostředky na zničení SSSR - s takovými kádry by se dobro (sociálně spravedlivá společnost) dříve nebo později projevilo i navzdory všem trockistům a vlasovcům.

Její výrok z wiki: https://cs.wikiquote.org/wiki/Alexandra_Pachmutovov%C3%A1 Máme mnoho písní pro mládež, včetně rapových a tanečních, ale v éteru je neuslyšíte. Při vší prostotě a lehkosti stejně zůstávají v tradicích písňové kultury sovětské estrády a nejsou natolik lehkomyslné, jak je dnes přijato. Proto je bohužel odmítají ti lidé, kteří nyní „stojí u kormidla“ showbusinessu. Je to divné. Vždyť v posledních letech sledujeme zvýšený zájem o staré písně. Lidi staršího věku ještě můžeme pochopit. Je v nich nostalgie po Sovětském svazu – mocné zemi, ve které vyrostli. Ale proč se mládež přimyká k retru? Zdá se mi, že mladým dnes schází ty vysoké mravní ideály, o kterých se mluvilo v nejlepších dílech sovětské estrády. Poznámka: Díky @Yori za seznámení Alexandrou. Není divu, že musel GP napřít všechny prostředky na zničení SSSR - s takovými kádry by se dobro (sociálně spravedlivá společnost) dříve nebo později projevilo i navzdory všem trockistům a vlasovcům.
Upravené 31. 5. 2021 o 19:27
266
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept