Zahraničná politika
Válečné bubny ve východním Středomoří

Na lovu plynu. Válečné bubny v západním Středomoří
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/na-lovu-plynu-valecne-bubny-v-zapadnim-stredomori/


"Tento plynovod riskuje transformaci východního Středomoří na válečný scénář. Pokud jde o design Eastmed, země, které se zajímají o stavbu plynovodu, se sešly na stálém fóru. EMGFje její název: byla založena v roce 2018 a byla ratifikována přistupujícími zeměmi na setkání v Káhiře v září 2020. Zde je seznam přistupujících zemí: Itálie, Egypt, Jordánsko, Izrael, Kypr, Řecko a palestinská národní správa. Současná přítomnost Izraele a palestinské národní samosprávy nás nutí přemýšlet. Ve zprávě vysvětlující důvody fóra existují dostatečné důvody k představě možné eskalace násilí. Jak pro vyloučení Turecka a Libanonu, které se nebudou chtít vzdát tohoto obrovského bohatství, tak pro geopolitickou pozici prohlášenou za nepřátelskou vůči Kremlu. Není žádným tajemstvím, že projekt je proti Rusku."


Zřejmě se ještě ani nekoplo... Nemluvě o tom, že Rusko vojensky de facto ovládá Východní Středomoří.


Na lovu plynu. Válečné bubny v západním Středomoří https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/na-lovu-plynu-valecne-bubny-v-zapadnim-stredomori/ "Tento plynovod riskuje transformaci východního Středomoří na válečný scénář. Pokud jde o design Eastmed, země, které se zajímají o stavbu plynovodu, se sešly na stálém fóru. EMGFje její název: byla založena v roce 2018 a byla ratifikována přistupujícími zeměmi na setkání v Káhiře v září 2020. Zde je seznam přistupujících zemí: Itálie, Egypt, Jordánsko, Izrael, Kypr, Řecko a palestinská národní správa. Současná přítomnost Izraele a palestinské národní samosprávy nás nutí přemýšlet. Ve zprávě vysvětlující důvody fóra existují dostatečné důvody k představě možné eskalace násilí. Jak pro vyloučení Turecka a Libanonu, které se nebudou chtít vzdát tohoto obrovského bohatství, tak pro geopolitickou pozici prohlášenou za nepřátelskou vůči Kremlu. Není žádným tajemstvím, že projekt je proti Rusku." Zřejmě se ještě ani nekoplo... Nemluvě o tom, že Rusko vojensky de facto ovládá Východní Středomoří.
Upravené 31. 5. 2021 o 13:18

Prož "západní Středomoří", když se jedná o východní ?


Prož "západní Středomoří", když se jedná o východní ?

Prož "západní Středomoří", když se jedná o východní ?


Zřejmě si autor článku v SOUTH FRONT popletl světové strany a já si toho nevšiml. Děkuji.


Další zajímavá informace:
RUSKO PROZKOUMÁ ROPU A PLYN VE VÝCHODNÍM STŘEDOMOŘÍ: SYRIAN MEDIA
https://southfront.org/russia-to-explore-for-oil-and-gas-in-eastern-mediterranean-syrian-media/


[quote="pid:17950, uid:57"]Prož "západní Středomoří", když se jedná o východní ?[/quote] Zřejmě si autor článku v SOUTH FRONT popletl světové strany a já si toho nevšiml. Děkuji. Další zajímavá informace: RUSKO PROZKOUMÁ ROPU A PLYN VE VÝCHODNÍM STŘEDOMOŘÍ: SYRIAN MEDIA https://southfront.org/russia-to-explore-for-oil-and-gas-in-eastern-mediterranean-syrian-media/
Upravené 31. 5. 2021 o 13:09
396
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept